Orijinalini görmek için tıklayınız : Macbook'tan anlayan varmı acaba?
Serencebey
19-03-2014, 12:28
Arkadaslar selamlar,
Elimde bı tane macbook var sanırım 2008 den kalma 13.3" beyaz olanlardan
2.1 dual core'lu ve 2x512mb ram olanlardan :)
sımdı ben buna SSD aldım ve 2x2gb ram aldım.
uzerınde snow leopard var 10.6.8 var ancak bunu tabıkı en son surume tasımak ıstıyorum.
appstoredan su anda (ramsız ve hddsız)ındırmeye kalktıgım zaman bu bılgısayara kurulamaz dıyor.
ramlerı taktıktan sora kurulabılır ıbaresı cıkarsa
USB boot olusturmak ıcın bılgsayara ındırebılme sansım olurmu??
fatih_selvi
19-03-2014, 14:33
Cihazınıza malesef son sürüm yüklenmiyor. Ram veya ssd taksanız bile en fazla 10.7 Lion sisteme kadar yükseltebilirsiniz.
Son sürüm yüklenmez fatih'in dediği gibi zaten SL'de kalmanı şiddetle tavsiye ederim çok daha canlı ve performanslı ben Lion'dan sonra ki performansını beğenmemiştim OS X'in Snow leopard canavar gibi çalışıyordu Lion ile güncellediler sonrası beni pek sarmadı (uzun süre ML ve L arasında gidip geldim EFI yüzünden SL'ye dönemiyordum). Sana tavsiyem SL yükle ssd ve ram almışsın kız gibi makine olur açılış için 4-5 saniye diyorum ben...
Ram ddr2 mi 3 mü aldınız, bilgisayar ddr kaç ? ssd sata 2 mi 3 mü, bilgisayarın sata 2 veya 3 portu varmı ? donanım uyumunu iyice araştırıpmı aldınız ?
hondafit
19-03-2014, 15:36
malesef yükleyemezsiniz destek vermez cihazınız sanırım en son snow leopard yükleyebiliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam
Serencebey
19-03-2014, 16:01
Cihazınıza malesef son sürüm yüklenmiyor. Ram veya ssd taksanız bile en fazla 10.7 Lion sisteme kadar yükseltebilirsiniz.
tecrubelerınıze dayanarak aynı surumde kalıyorum o zaman :)
Son sürüm yüklenmez fatih'in dediği gibi zaten SL'de kalmanı şiddetle tavsiye ederim çok daha canlı ve performanslı ben Lion'dan sonra ki performansını beğenmemiştim OS X'in Snow leopard canavar gibi çalışıyordu Lion ile güncellediler sonrası beni pek sarmadı (uzun süre ML ve L arasında gidip geldim EFI yüzünden SL'ye dönemiyordum). Sana tavsiyem SL yükle ssd ve ram almışsın kız gibi makine olur açılış için 4-5 saniye diyorum ben...
bu tarz deneyımlerı paylasınca ınsanlar vakıt harcamadan devam edebılmek cok guzel :)
bana sımdı o zaman SL'nın temız bir kurulumu kalıyor.
10.6.8'in USB icin bi DMGsı lazım bana :)
sımdıkı halle bılgısayara ındırebılme sansım varmı mesela?
SSD'deki amacım sarj omrunu uzatmak aslında hızda yanında cabası olucak bana
Ram ddr2 mi 3 mü aldınız, bilgisayar ddr kaç ? ssd sata 2 mi 3 mü, bilgisayarın sata 2 veya 3 portu varmı ? donanım uyumunu iyice araştırıpmı aldınız ?
ram ddr2 ssd de sata2 portu falan herseyı sorunsuz oturuor :)
sadece temız bır kurulum ıstıyorum :)
fatih_selvi
19-03-2014, 16:41
İstanbul'da olsaydınız yardımcı olabilirdim. Yakın zamanda İstanbul'a yolunuz düşerse halledebiliriz.