Orijinalini görmek için tıklayınız : Çift taraflı bant ile plaka yapıştırma
Mivec_4G63
20-03-2014, 14:21
Aracın plakası en fazla 2-3 gün sabit kalıyor, 1 veya 2. yıkamada yanlardan atıyor hemen. Bu mereti sonsuza kadar yapıştıracak birşey yok mudur yahu? 15 liralık çift taraflı bant aldım yine attı kenarlardan...
Siyah silikon sıkın biraz aralara tutar
ErayCerit
20-03-2014, 14:25
Siyah silikon sıkın biraz aralara tutar
geri sökerken plaka yamuk yumuk oluyor ama. Bırakmıyor o silikon
Gökhan Bilgin
20-03-2014, 14:27
Bir abim yapıştırdı benim aracımda önce ısıtıcı tuttu sonra plakayı yapıştırdı bir senedir birşey yok zımba gibi :)
Low-Rider
Ben arabayı aldığım gün 3m çift taraflı ile yapıştırdım ogünden beri hiç sıkıntı yok, sağ üst köşeden çok ufak bir açıklık var sadece
Dikey olarak aralarında su boşluğu bırakacak şekilde yapıştırdım, yaklaşık 24saatte iyice tutsun diye bantlı durdu.
Plakayı direk yapıştırıp ekstra bantla desteklemiyorsan tutmuyor olabilir
SekoLive
kaliteli bant al. mumkun değil bırakmaz
Mivec_4G63
20-03-2014, 14:28
Ben arabayı aldığım gün 3m çift taraflı ile yapıştırdım ogünden beri hiç sıkıntı yok, sağ üst köşeden çok ufak bir açıklık var sadece
Dikey olarak aralarında su boşluğu bırakacak şekilde yapıştırdım, yaklaşık 24saatte iyice tutsun diye bantlı durdu.
Plakayı direk yapıştırıp ekstra bantla desteklemiyorsan tutmuyor olabilir
bu dediğini deneyeceğim bakalım, plakayı yapıştırdıktan sonra biraz baskı uygulayıp bırakıyordum ben.
geri sökerken plaka yamuk yumuk oluyor ama. Bırakmıyor o silikon
Çok degil azcik sıkın , findik buyuklugunde 3 tane sıksanız kenarlarada cifttarafli bant yapistirdinizmi birsey olmaz ama ustunden kagit bant yapistirmaniz lazim 1 gun durursa hicbisey olmaz dusmez
Mivec_4G63
20-03-2014, 14:29
kaliteli bant al. mumkun değil bırakmaz
3M markası koçtaştan aldım en pahalı olandan, ortalar zımba gibi tutuyor ancak yanlardan atıyor.
SekoLive
20-03-2014, 14:31
3M markası koçtaştan aldım en pahalı olandan, ortalar zımba gibi tutuyor ancak yanlardan atıyor.
etiketci diye tabir edilen genellikle minibus ve taksicilere aksesuar satan parçacılarda markasını bilmediğim bantlar var kalın ve ince olarak 2 adet tip onlar cok başarılı.
yolun sütlüceye düşerse poligonda doğan oto var ordan temin edebilirsin.
Silikon en pis yapıştırma şekli.. 3M, Tesa gibi markaların bantlarıyla dik şekilde aralarda boşluk bırakarak çekin bantı, zemin düz değilse plakaya da hafif kavis verin ve dışarıdan da bantlayın geçici olarak.. 1 gün sonra sökün..
yavuz364
20-03-2014, 14:33
Düzgün bi çift taraflı bant ile yapıştırırsanız silikondan hiç farkı olmaz ama tek farkı sökerken oynama payı olduğu için aradan maket bıçağı sokarak kesebilirsiniz..
Çift taraflı bantta da şöyle bi yöntem söyliyim.. 2 çeşit bant kullanın..
1 tane yaklaşık 1 mm kalınlığında sünger çift taraflı bant. 1 tane de etsiz ince çift taraflı bant..
sünger çift taraflı bantı açıp önüne ve arkasına etsiz çift taraflı bant yapıştırın. o şekilde kullanın..
Sünger çift taraflı bantın yapıştırması çok iyi değil ancak etsiz çift taraflı bantta dümdüz olmayan yüzeyler çok güzel olmuyor o yüzden bu yöntem sayesinde plaka ile araba arasındaki şekil farklını telafi ediyorsunuz, ve sökerken kolay kesilebilen hafif esnek yapı elde ediyorsunuz ;)
Mivec_4G63
20-03-2014, 14:35
Düzgün bi çift taraflı bant ile yapıştırırsanız silikondan hiç farkı olmaz ama tek farkı sökerken oynama payı olduğu için aradan maket bıçağı sokarak kesebilirsiniz..
Çift taraflı bantta da şöyle bi yöntem söyliyim.. 2 çeşit bant kullanın..
1 tane yaklaşık 1 mm kalınlığında sünger çift taraflı bant. 1 tane de etsiz ince çift taraflı bant..
sünger çift taraflı bantı açıp önüne ve arkasına etsiz çift taraflı bant yapıştırın. o şekilde kullanın..
Sünger çift taraflı bantın yapıştırması çok iyi değil ancak etsiz çift taraflı bantta dümdüz olmayan yüzeyler çok güzel olmuyor o yüzden bu yöntem sayesinde plaka ile araba arasındaki şekil farklını telafi ediyorsunuz, ve sökerken kolay kesilebilen hafif esnek yapı elde ediyorsunuz ;)
şimdi ince bant alıp tekrardan süngerlinin üzerinden yapıştıracağım bakalım ne olacak sağolun.
Mivec_4G63
20-03-2014, 14:36
etiketci diye tabir edilen genellikle minibus ve taksicilere aksesuar satan parçacılarda markasını bilmediğim bantlar var kalın ve ince olarak 2 adet tip onlar cok başarılı.
yolun sütlüceye düşerse poligonda doğan oto var ordan temin edebilirsin.
eyvallah inş yolum düşerse mutlaka aklımda
ilovedrifting
20-03-2014, 14:37
Şeffaf çift taraflı bant kullan kesinlikle. Üzerinde kırmızı etiket olur genelde bantı silikon gibi yumuşaktır. Temas noktalarını tiner ile hafifçe sil. Saç kurutma makinası ile iki tarafı da biraz ısıt. Yapıştır ve her noktaya elinle kuvvetlice baskı uygula. Plakaya da hafif bombe verirsen uclardan kopma riski azalır. Yine koparsa plakan zeminde sıkıntı var demektir. :D
SekoLive
20-03-2014, 14:38
eyvallah inş yolum düşerse mutlaka aklımda
nerde oturuyorsun ben alıyım getiriym sana yakınsan
ben slikon bantla pleksiyi yapıstırdım 2 aydır hiç bsey yok asıldıgımda plaka esnıyo kalıtelı slikon bant alırsan etrafını guzelce gecersen hıc bısey olmaz..
2007 yazında yapıştırmıştım 2012 sonunda zor söktük 3m çift taraflıyı :)
Siyah silikon'dan 3-5 damla; bir parça da siyah çift taraflı bant..
Senlerce kıpırdamadan dururdu plakalarım bu şekilde..
Mivec_4G63
20-03-2014, 15:49
nerde oturuyorsun ben alıyım getiriym sana yakınsan
Allah razı olsun düşünmen yeter, bi tane daha 3M siparişi verdim netten bakalım ne olacak sonuç :)
SekoLive
20-03-2014, 15:53
Allah razı olsun düşünmen yeter, bi tane daha 3M siparişi verdim netten bakalım ne olacak sonuç :)
sonuc alamazsan haber edebilirsin :)
ilker_yusuf
20-03-2014, 16:03
Siyah silikon işi sakat... ben normal plakalarımı siyah silikon ve 3m bantla yapıştırdım şimdi app leri takıcam ama plakayı nasıl sökücem diye düşünüyorum :)
Kalieli bir 3m bence kolay kolay bırakmaz. yapı marketlerde var 1 metresi 3.5 kilo taşıyanlar onlardan alabilirsiniz.
onursumer
20-03-2014, 16:06
markasını hatırlamıyorm koçtaştan birtane outdoor kullanımı için çift taraflı bir bant almıştım
plakayı sokmek istesem bile çıkaramıyorum o derece güçlü 2 arabanınkinide onla yapıştırıdmki on taraf kare ve sadece ust 2 parmak kısıma 2 şerit bant attım o şekilde duruyor mumkun değil çıkması
ufak bir tıklama oldu aşağı doğru plaka eğildi gene çıkmadı :D
_driver_
20-03-2014, 16:13
Siyah silikon işi sakat... ben normal plakalarımı siyah silikon ve 3m bantla yapıştırdım şimdi app leri takıcam ama plakayı nasıl sökücem diye düşünüyorum :)
Kalieli bir 3m bence kolay kolay bırakmaz. yapı marketlerde var 1 metresi 3.5 kilo taşıyanlar onlardan alabilirsiniz.
camcılarda misina tarzı bir malzemeyle sökebiliyorlar
YavuzNaz
20-03-2014, 16:17
Plaka yapıştırmak için alacağınız tek malzeme çift taraflı akrilik banttır, sünger çift taraflı bantlar gibi değil, kauçuk gibi bir yapısı var, çok ufak parçalar halinde yapıştırılır, kesmediğiniz sürece çıkmaz.
individual
20-03-2014, 16:36
Şeffaf 3M bant ile yapıştırdım 2-3 gün sonra düştü allahtan otopark'daydı araba.Isıtıp'da yaptım olmadı.Açıkcası zeminle alakalı bir durum bence.
Bende silikon aldım.Pleksi plakalığı aynı eski deliklerinden vidaladım tampona, app'yide silikon ile plakalığa yapıştırdım.Şimdi düşmüyor ama sökerken sanırım plakalık ve plaka zarar görücek.