Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisini almalıyım ? Leon FR - Golf MK6

burak_2885
21-03-2014, 09:09
Günaydın arkadaşlar. Şuan elimde golf mk5 aracım var. Arabanın alıcısı hazır ama ne alıcağımıza karar veremediğimiz için satamıyoruz bu bikaç aydır :D

Şimdi kafamızda 2 araç var biri Leon FR 2012 model falan (bir önceki kasa) Yada Golf mk6. Leon Fr alırsak arabaya modifiye konusunda dokunmycaz hiç, ki zaten gerekte yok. Ama Golf 6 olursa ufak tefek harcamalar yapmak zorunda kalıcaz jant - yay gibi. Bakınca FR lar donanımlı oluyor baya. Bi-xenondu, sensörlerdi falan dolu bi araç. Golfte onlar yok. Haliyle az km yeni model FR lara verilen paraya golfte 2010-2011 comf. alabiliyoruz. Sizde nasıl bi yol izlemeliyim.

+ FR alırsam mutlu olurmuyum golften sonra (nede olsa aynı malzemeler) bana eksiklik yaratırmı yani. Performans kıyaslaması yapmıyorum ikiside aynı motor zaten.

burakgunay
21-03-2014, 09:21
Gerçi güncel kullandığınız araç vw ama bana golfler atletik gelmiyor (yanlış anlaşılmasın herkesin aracı kendine güzel), ama FR dışardan bakılınca göze hoş geliyor. tabi iç mekan tasarımı vs sizin bileceğiniz iş iç mekanda golf daha yakışıklı bence. Ama düzgün jantlı (ah keşke olsa vossen orj.) bi FR iç çektirir.

Gko
21-03-2014, 09:23
Butceniz nedir?

burak_2885
21-03-2014, 09:26
Şuan kullandığım araç zaten 1.6 FSI gitmiyor ama komple orj R32 kostüm. Yani dış görünüş olarak fazlaca iyi bence. Leon FR larda dış olarak fena değil içini soracak olursan zaten dediğin gibi ama çok kötüde diyemeyiz. Arkadaşımda 1.6 TDI COPA var gayet hoş.. Mesela şöyle bi FR a hayır demem..

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2012-seat-leon-1.4-tsi-fr-30.000-km-sunroof-lu-156361409/detay/)

Butceniz nedir?

Ortalama 42-43-44

individual
21-03-2014, 10:11
Edit:

Leon FR'ı tercih etmelisiniz bence.Donanım olarak Golf'den yüksek geliyor zaten.

burak_2885
21-03-2014, 10:44
Bakalım sanırım öyle olacak. Zaten leonun golften eksik yanı yok benim bildiğim

Edit: Başka FR kullanıcılarının da yorumunu alsak bari :/

mimarsertac
21-03-2014, 14:30
FR çok daha güzel ve dolu

Gökhan Bilgin
21-03-2014, 14:43
Aynı sorunu bende yaşıyorum ya :D polo gti ekle birde istersen :)

burakgunay
21-03-2014, 15:17
kasa hazır r32 iken hiç kasmayıp çok güzel bi swap yapılabilir aracınızı seviyosanız, çok iyi olur bence tabi bütçenize de bağlı

burak_2885
21-03-2014, 15:20
kasa hazır r32 iken hiç kasmayıp çok güzel bi swap yapılabilir aracınızı seviyosanız, çok iyi olur bence tabi bütçenize de bağlı

Swap ? :) Motor yüklemesi mi demek istediniz yani? Eğer o ise o işleri pek sevmem ben araç neyse odur benim için :/

GTI da vardı aklımızda ama temiz düzgün bişeyi bütçemizi aşıyor malesef :/

ahmet_xy
21-03-2014, 15:21
Mesela şöyle bi FR a hayır demem..

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2012-seat-leon-1.4-tsi-fr-30.000-km-sunroof-lu-156361409/detay/)

radyosu çok kötü be :D

MertSerhanÖ.
21-03-2014, 16:12
bir önceki aracım leon fr'dı.almadan önce golf 6 comfortline ile arasında kalmıştım.Kesinlikle fr almalısınız fazlasıyla memnun kalacaksınız.

BARR
21-03-2014, 16:16
Efendi efendi bineceksen Golf al derim, Leon'un şöhreti özellikle İstanbulda pek güzel değil ben şahsen almam.

Berkayy
21-03-2014, 16:58
Bende dedim mk5 golf satilip leon mu alinir ama 1.6 fsı oldugunu görünce hak verdim size :) bence dış görünüm açısından leon olabilir yani leon masraf çıkartmaz size. Ama golfun xenonuydu jantıydı yayıydı uğraştirir adami :) leona cupra lip takıp birazda basarsaniz yıkım olur. bende alirken polo gti leon fr golf gt arasindaydim. Motoru duruşu fiyati gt yi seçmeme neden oldu çokta memnunum:)

burak_2885
21-03-2014, 18:36
radyosu çok kötü be :D

Çakma RCD510 işte napak :D

bir önceki aracım leon fr'dı.almadan önce golf 6 comfortline ile arasında kalmıştım.Kesinlikle fr almalısınız fazlasıyla memnun kalacaksınız.

Bakalım büyük ihtimal olarak o görünüyor :/

Efendi efendi bineceksen Golf al derim, Leon'un şöhreti özellikle İstanbulda pek güzel değil ben şahsen almam.

Efendi efendiden kastını anlmadım ama öyle makas atıp çılgınlar gibi kullanan bi tip değilim. Sadece kulladığım araba biraz farklı olsun istiyorum. Tabiri caizse dikkat çeksin. Onu bulamayanlar var ama gidip tamamen stok bi golf 6 ya binmemde :)

Bende dedim mk5 golf satilip leon mu alinir ama 1.6 fsı oldugunu görünce hak verdim size :) bence dış görünüm açısından leon olabilir yani leon masraf çıkartmaz size. Ama golfun xenonuydu jantıydı yayıydı uğraştirir adami :) leona cupra lip takıp birazda basarsaniz yıkım olur. bende alirken polo gti leon fr golf gt arasindaydim. Motoru duruşu fiyati gt yi seçmeme neden oldu çokta memnunum:)

Şuan ki arabam görüntü olarak çokçok iyi ama işte eskidi model olarak insanın farklı beklentileri oluyor birde değişiklik tabi :) Golf GT benimde aklımda vardı ama 5 kasadan 5 kasaya geçmek istemedim açıkçası. Anca hazı GTI yapılmış bi MK6 golf düşerse eyvallah yoksa cidden uğraşılmıyor :)

erhanarici18
21-03-2014, 20:44
Golf 6 leonun yanına yaklaşamaz bence tasarım olarak (donanım olarak bilemem)
haa ikisinide yeni kasası olsaydı golf derdim
ama alt kasada kesinlikle leon

weST.27
21-03-2014, 21:03
Bencede fr olmalı çok hoşuma gidiyor spor ve kaslı golf 6 artık aile spec gibi...

Risendark
21-03-2014, 21:04
Abimde Leon FR var çok memnun tavsiye ederim.

http://i.hizliresim.com/eyQnv7.jpg (http://hizliresim.com/eyQnv7)

burak_2885
22-03-2014, 08:39
Golf 6 leonun yanına yaklaşamaz bence tasarım olarak (donanım olarak bilemem)
haa ikisinide yeni kasası olsaydı golf derdim
ama alt kasada kesinlikle leon

Ya eğer orj golfle leon fr ı kıyaslarsak tasarım olarak leon derim ama R ya da GTI yapılmış bi golfü tabi ki tercih ederdim.

Bencede fr olmalı çok hoşuma gidiyor spor ve kaslı golf 6 artık aile spec gibi...

Aynen Golfler biraz daha aile spec :D

Abimde Leon FR var çok memnun tavsiye ederim.

http://i.hizliresim.com/eyQnv7.jpg (http://hizliresim.com/eyQnv7)

Çok iyi duruyor ya özellikle FR ların donanımları hoşuma gidiyor. İşte bluetoot olsun katlanan ayna olsun sensörler falan çekici geliyor.

Edir: Birde FR lar normal leon gibi değil tamponu falan daha yırtıcı gibi :)

mrtysn
22-03-2014, 08:46
2012 16.500 km'de boyasiz fume FR var arkadasimda, ilgilenirseniz yonlendirebilirim.

Kutluhan
22-03-2014, 09:27
1 sene bende beyaz fr kullandım, şiddetle tavsiye ederim yakıtı falan'da yormaz, satarkende 3-4'günde satıldı araba. Satarken tek üzüldüğüm arabadır kendileri.

Risendark
22-03-2014, 11:09
Çok iyi duruyor ya özellikle FR ların donanımları hoşuma gidiyor. İşte bluetoot olsun katlanan ayna olsun sensörler falan çekici geliyor.

Edir: Birde FR lar normal leon gibi değil tamponu falan daha yırtıcı gibi :)
Aynen tamponlar falan yırtıcı özellikler güzel bence FR alın golf bu kadar yırtıcı durmuyor ve özellik az

erdalss
22-03-2014, 19:37
1.5 ay oldu alali. Gerci ben 2000model polodan inip fr a gectim golf 5 ten sonra nasil etki eder bilemiyorm ama ben cok mutluyum valla .d hayalimde tek leon fr vardi golf 6 da baktim ama sadece baktim yani :) her yonden beni etkiledigi hic dusunmeden aldim :) yani yorumum pek saglikli olmaz gozum donmustu cunku fr fr diye :) ama higline bi 6 da 53ten asagi bulunmaz temizi. Onun icin temiz bulmak acisindan fr daha mantikli bi tercih olur. Ve mumkunse kirmizi olsun diledigim temizlikte yoktu ben alirken cok istedm ama beyaz kismetmis :)

S1NAN
05-05-2014, 13:59
kanka bence de fr al . not: Görüşemiyoruz :D

vinz
05-05-2014, 14:53
bence bu fr lerin en son kasaları çok çok çok daha güzel

bahsettiğiniz kasa çok fazla dikkat çekici ve iddialı . yanlış anlaşılmasın ama ıktan apaçimsi bi kasa bana göre .

golf mk6'ya güzel bi jant koyup biraz da basarsanız bana göre 4 kapı aile arabası yakıştırmalarının dışına çıkar . fr'ye göre daha karizma daha şık ve oturaklı olur .

ErenDurmus
05-05-2014, 15:05
FR alın keyfinize bakın :D

TameR
05-05-2014, 15:38
Ciddi bir VW fanatiğiyim diyebilirim ama leon FR golfün yerine fiyat olarak kesinlikle düşünülmesi gerek arabadır.

Donanım v.s aynı hatta fr konfor donanımı olarak daha dolu ama fiyat olarak daha uygun zaten üretimlerde aynı yakışıklılık olarak dış görünümünde mercek bi-xenonu olan frlar cupra lip tatlı bir basıklıkla ciddi güzel duruyor

Mutlu Değerli
05-05-2014, 18:47
FR daha dolu gibi sanki, fiyatlarda ortalama aynı gibi ama Seat bence daha güzel bi tercih olur

Sunrooflu olsun :D

AB01
05-05-2014, 20:47
Bir önceki kasa FR, stok olarak comfortline golf 6 dan iyidir fakat dolu bir golfün yanından geçemez. Dolu golf ise para çokomel ilişkisine bağlı malesef.

Arabamı sattıktan sonra cebimden çok para çıkmasın derseniz sunrooflu + beyaz harici bir renk FR tatmin eder.

sky clio
05-05-2014, 23:06
Takipdeyim aynı soru benimde kafamı kurcalıyor. Konu için teşekkürler.
Aynı konuda benim kafamı kurcalayan başka bir durumda ilerde satmak istediğimde hangisinde daha avantajlı olurum.

Kardeşim geçende muhabbeti geçmişti aynı şeyleri düşünüyoruz galiba :)

semsialtunbas
05-05-2014, 23:33
mk2 FR bencede çok çok daha yakışıklı bi araç ve daha donanımlı, ama golf de ufak dokunuşlarla gayet yakışıklı olabilir, ayrıca -comfortlinedan bahsediyorum FRa kıyasla- golf donanım olarak daha fakir olsa da iç mekan kalitesi FRla kıyaslanamayacak kadar iyi, sırf kapıların tok kapanması için bile golf tercih edilebilir :)

Faruk'S
06-05-2014, 00:36
Fr her yönüyle golf e göre daha doğru tercih olacaktır bence.

az çok aynı olan araçlar pişman olmazsınız tercihiniz doğrultusunda ancak gözünüze hangisi daha çekici biçimde hitap ediyorsa onda karar kılmanız en mantıklısı olacaktır.

emre yeşil
06-05-2014, 01:12
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-270-hp-2.0-turbo-fsi-manuel-sportback-emsalsiz-162990909/detay) bir göz at