Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf GT lastik sorunsali
Arkadaşlar aracimin üstünde şu an 225/45/17 Michelin Alpin kış lastikleri var. Ben aldiğimda kış lastiği vardi aracın üstünde ve şimdi yaz lastiği almam gerekiyor. Hafif güneşli havalarda hemen absye atiyor fren ve ses yapıyor kış lastikleri.
Şimdi kış lastiklerini takasa versem mi sizce? Sıfırının adet fiyati yaklaşık 450 TL civari kış lastiklerimin. Benimkilerinde durumu iyi sıfır sayılır ancak istanbulda doğru dürüst kar yağmadığı için kış lastiği benim işime fazla yaramiyor :) Takasa verirsem yaz kış aldığım lastiği kullanıcam. Eğer takasa vermezsem lastiklerimi bütcem en fazla 550 TL. Petlas pt741 almayi düşünüyorum. yada çıkma goodyear eagle f1 almayi düşünüyorum. Ne yapmami önerirsiniz? kışlıkları takasa vermek mantikli olur mu? Patinaj problemim çok var zımpara gibi bir lastik istiyorum önerileriniz paylaşırsanız sevinirim. :)
KA®ANLIK
23-03-2014, 19:46
Kardeşim aynı araçlara sahibiz.
Benden önceki sahibi Petlas takmıştı arabaya, İNANILMAZ bir yol sesi vardı aracımda...
Söküp yerine Nokian zLine taktım 225/45/17...
arabam konfor abidesi imiş haberim yokmuş :)
Sakın Petlas vb bir lastik alıp yazık etme aracının konforuna derim.
V desen kesinlikle alma...
Yokohama, Nokian, Michelin markalarını tercih edebilirsin.
o bütçeye o ebat güzel 0 lastik çok zor.kış lastiğini kar olarak görme yağmur çamur souk havadada işe yarıyor.öne 2 tane kumho ku39 al şimdilik paran oluncada arkaya alırsın ben olsam öyle yapardm yani :D yada çıkma temiz bişey denk getirmeye bakıcaksın
kalipson
23-03-2014, 20:21
750 tlye Falken alin. Direkt hem de...
Kardeşim aynı araçlara sahibiz.
Benden önceki sahibi Petlas takmıştı arabaya, İNANILMAZ bir yol sesi vardı aracımda...
Söküp yerine Nokian zLine taktım 225/45/17...
arabam konfor abidesi imiş haberim yokmuş :)
Sakın Petlas vb bir lastik alıp yazık etme aracının konforuna derim.
V desen kesinlikle alma...
Yokohama, Nokian, Michelin markalarını tercih edebilirsin.
Abi zaten aracimda konfor yerlerde şu an kar lastikleri aşiri ses yapıyor kuru havada fren mesafesini uzatiyor o yüzden kurtulmak istiyorum en berbat yaz lastiği bile kuru havada kışlıklardan çok daha konforlu olacaktir benim için.
Abi memnunmusun sen lastiklerinden? Fiyati nedir ? Patinaja bırakıyo mu cok? Gönlümde eagle f1 var ama sıfırı bütceme uymuyor çıkma alicam alirsam.yada bu kar lastiklerini satip kafa kafaya takaslayayim diyorum karar veremedim :)
o bütçeye o ebat güzel 0 lastik çok zor.kış lastiğini kar olarak görme yağmur çamur souk havadada işe yarıyor.öne 2 tane kumho ku39 al şimdilik paran oluncada arkaya alırsın ben olsam öyle yapardm yani :D yada çıkma temiz bişey denk getirmeye bakıcaksın
Eagle f1 bulurum aslinda baktimda biraz piyasaya temiz çıkma lastikler var.
750 tlye Falken alin. Direkt hem de...
Falken nasıldır hiç bilmiyorum paylaşırmisiniz biraz?
O butce ile 0 lastik bulamazsin. Kisliklarinida verip guzel bir takim alabilirsin. V desenli lastiklerin hepsi ses yapar.
Ama piyasada fiyatini haketmeyen lastik yok. Petlas vs fiyatinin hakkini sonuna kadar verir(continental, bridgestone gibi lastiklerle bir tutmazsaniz)
kalipson
23-03-2014, 21:27
Falken hic abartmiyorum Michelin ayarinda bi lastik. Google'dan aratin, yorumlarda bi tane olumsuzlukla karsilasmazsiniz. Yumusak ve konforlu. Patinaja dusmuyor. Cok memnunum. Bu arada, arabam Megane RS. Cok arastirdim ve bu rakama bu arabayi durdurabilecek ve guven verebilecek bence 1. lastik.
Yazlık lastik daha sessiz olabilir ancak daha komforlu olmayacaktır.Kışlık lastik hamurları yazlık lastiklere göre çok daha yumuşaktır.
MICHELİN PS2 nasıldır ? goodyear eagle f1 conti sc3 3 ü arasında kaldım hangisi sizce ? kuru yolda viraj performansı ve fren mesafesi çok önemli benim için.
Eagle F1 assymetric 2 ise 1 ay içinde alıcam bende kendi aracım için.Değilse Michelin PS2 tercih ederdim.
kalipson
23-03-2014, 22:48
Daha once Michelin de kullandim.. Bridgestone da. Megane RS'te kullandim hem de. Falken beni ziyadesiyle sasirtti yemin ediyorum. Verdigim para helal olsun... 20kusur bin km kullanip da hala ilk gunki yumusaklik ve yol tutusu muhafaza ettigini soyleyen tonla insan var... ;)
Dunya para vermem bu saatten sonra ben lastige.
kalipson
23-03-2014, 23:00
Bu arada, Michelin'in yanaklari zayif. Bridgestone da sert. Adina aldanip aliniyor.. Sonuc genelde husran.***** yollar belli...