Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Yıkama Dükkanında Ne Olmasını İsterdiniz ?
Arkadaslar forumda benzer konu var fakat 4 sene önce açılmış, bugünün ürünleri ve teknolojisiyle bi oto yıkamada neler isterdiniz çok uçuk şeyler olmasın lütfen :) Allah kısmet ederse bi dükkan açmayı düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum .
halilkarakas
27-03-2014, 20:52
.http://fusible.com/wp-content/uploads/2010/08/carwash.jpg
ilbeyyagci
27-03-2014, 20:55
http://api.ning.com/files/dQn252Bl6qbg9wLguB1Ta4fQ57q7UyAoG5vOlaS-iRbwDXH2zQ0MvJM5fwu5MSotKc8IPdpfKZeoNgEnsorF0vjzIY U5-*-Z/girls_car_wash_3.jpg
Ben düzelteyim :D +1 ile birlikte :D
http://mrmillcity.files.wordpress.com/2010/08/bikini-car-wash.jpg
halilkarakas
27-03-2014, 20:55
Ben düzelteyim :D +1 ile birlikte :D
http://mrmillcity.files.wordpress.com/2010/08/bikini-car-wash.jpg
500 kere yaptım olmadı tişikkirlir :D
bunu yaparsak adliyeden çıkamayız :D
Bi konuda iç dış yıkamada 20 tl'ye aracına 1 saat veya daha fazla ayrılmasını isteyen vardı. O sebeple 3 kuruşa 5 köfte isterler, sinirin bozulmasın konudan ötürü. :D
ilbeyyagci
27-03-2014, 21:03
Şaka bi yana araç kurulama bezlerinin yerlerde sürünmemesini, tekrar tekrar kullanılmamasını isterim. Ve dükkanın temiz olmasını isterim. Pislik çamur içinde yere sokmam arabamı.
Ayrıca kullanılan malzemelerin de güzel bir yerde sergilenmesini isterim.
gespenster
27-03-2014, 21:04
temız ınsan temız araba kullanır
oyle yerde de temızletır
benim şahsi fikrim temizlik yapılan yerde herşeyin temiz olması lazım işcilerin kıyafetlerinin bile kesinlikle temiz olması gerekiyor. Elemanın müşteriyle abi hoşgeldin tarzında değilde hoşgeldiniz tarzında olmasını istiyorum. Elit bi yer olucak açıkcası öyle baştan savma işte yapılmayacak
Yerleri damali yapmazsan herkez gibi cok cok iyi olur.
Aynen arkadaslarda soylemis tek tip elbise bezler askida malzemeler tek bir yerde raf dolap vs gibi olursa goze hos gelir. Musteri bekleme yeri gunluk gazete cay kahve vs. Eski masaustu bi pc den internet erisimi olabilir kucuk seyler yani
Kutluhan
27-03-2014, 21:37
İnsan olsun, kendi malı gibi davrasın, çal çaaal yapmasın kullandığı bezi,süngeri,kovası temiz olsun. benden önceki yıkadığı arabada pis şekilde olan malzemelerini temizlemeden benim arabamın üzerinde kullanmasın. (benim arabamın anahtarını benden istemesin elim,ayağım tutuyor çok şükür kendi arabamı kendim çekerim). vb...
işini temiz yapsın da bekleme yeri çayı,kahvesi,ıvırı,zıvırı olmasın.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/51010-sizce-oto-yikama-nasil-olmali-4.html
Arabayı çekerken insan gibi davransın.Ve temizlik konusu..Geçen hafta adam paspasları koltuğun üzerine attı,durduk yere gerginlik oldu.
GokhanRS
27-03-2014, 22:05
bende tam tersi samimi yerlere giderim. aman efendim canım efendim tarzda yer sevmem. bana boş yalakalık gibi gelir.
mekan dediğin mutlaka çayı kahvesi olur. güler yüz ve sohbet olur. araba zaten 15 20 dkdan fazla sürüyor. o süre içinde sıkılmamak için en güzel şey hoş sohbet mekanlardır. (hoş sohbet demek, abi bu 300 yapıyomu 500 basıyomu yanlıyomu değildir)
Ertug_T.
27-03-2014, 23:08
Egzoz ve teyp gorunce kuduz olmayan ve islak elle direksiyonu ellemeyen,kapi iclerine su vurmayan,sormadan parlatici boktan madde surmeyen yikamacilar iyi olurdu.Birde deodorant yada parfum kullanmasi iyi olurdu yikamacilarin..Araba cillop ama icine binince yikamacinin biraktigi les koku pahabicilemez :D
kalipson
27-03-2014, 23:22
Arabayı çekerken insan gibi davransın.Ve temizlik konusu..Geçen hafta adam paspasları koltuğun üzerine attı,durduk yere gerginlik oldu.
Sizin gene iyi... Bende kaputun uzerine atti; tansiyonum dustu serefsizim...
cabriolet
27-03-2014, 23:27
Langırt şart :) hem 1 tl ile çalıştığı için para kazandırıyo :)
kutaskullar
27-03-2014, 23:28
Ürün bakımından yardımcı olamicam ama çalıştıracağınız kişiler temiz ve güleryüzlü olamlı bence, evimin karşısında oto yıkama olmasına rağmen gitmiyorum adam gözümün önünde patinaj çekiyor salak saçma radyo kanalları açıp eski haline döndürmeden teslim ediyor koltuk ayarlarını bozuyor bunlar ufak detaylar ama önemli benim için... En son da bagaj dağınıkdı bi toparlayı verirsin dedim (kendi temizlik ürünlerim vardı kutuya koyması, çöpleri atmasını söylemiştim) onu da yapmayınca bi daha vermedim arabayı. Evime 700-800 metre ileride bp var orada su tutturuyorum sonra kendim kova ile falan yıkıyorum uğraşmak istemediğim zaman 2 liraya köpük yapan makine ile yıkatıyorum bahşiş verince fırçalıyolar ahbap olduk sayılır
rebeloghy
27-03-2014, 23:42
15 yıl ailemizin tüm araçlarını yıkattığımız oto yıkamadaki esas iş gören çalışkan 2 elemanı çıkarmışlar işten. Tamamen berbat olmuş.. Zaten güler yüz ,hitap şekilleri , arabaya olan davranışlar vs bunlar yazılır çizilir ancak ben konuya işletme okuyan biri olarak şunu eklemek istiyorum ; her oto yıkama günlük 25 tl veriyorsa çalışanlara , siz bi tık daha fazla vermeyi deneyin , şu parayı veririm ama bu prensipler asla şaşmayacak diyerek yola çıkın.
Para bana kalsın ama çalışan canını dişine taksın diyen patronlardan olmayın.. Sonra yılların işletmeleri bitip gidiyor işte
ÜSTÜNERC
27-03-2014, 23:50
Kesinlikle düzgün bir hitap şekli isterim.Artis artis hoşgeldin anahtarı ver vs tarzı hitaplardan kesinlikle hoşlanmam.Saygın temiz ve kaliteli malzemeler kullandıktan sonra kimse batmaz.Esnaflık paradan cok düzgün saygılı bir iletişimle olur.Sen adama düzgün hitap etmessen o adam bir daha arabayı sana getirmez,o işletmeye arabayı getirecek olan kişiyede oraya araba verılmez der.En önemli şey güleryüz bence bi işletmede.
Faruk_Vtec
27-03-2014, 23:55
Langırt şart :) hem 1 tl ile çalıştığı için para kazandırıyo :)
bugun kı maç nasldı? hahaha :D
aynn langırt hem eglencelı hem zmn geçıren bı oyun, dukkan boş oldğu zmn arkadaşlarınla oynarsın (kaybeden atar dersın) araba yıkamış kadar para kazanırsın hahah.. :D
1500 tane konu var belki bunla alakalı
basınçsız su
sünger
kaliteli malzeme kullanılsın
torpidoma saç sapan dandik parlatıcı sürmesinler
cizmesinler
başkada bişey istemem
bide bi iki yıkamacıyı motor sesini dinlemek için gazlarken yakaladım
ayrıca torpidodaki parfümümden kullanmış :) ( pek önemsemedim)
size başarılı bir araç yıkama örneği vermek istiyorum. aracı teslim ediyorsunuz, dış yıkama, kurulama, aracın içinin ve bagajın süpürülmesi, camların içten ve dıştan silinmesi, ön konsolun ve gösterge panelinin silinmesi, kapı eşikleri vs. yerlerin silinmesi 10 lira. İsterseniz köpük tabancası ve basınçlı suyla paspaslarınızı da yıkıyorlar. çok sıra olduğu için bazen biraz fazla bekleyebiliyorsunuz ama bekleme odalarında tv, çay mevcut. personel arabayla saçma sapan hareketler yapmıyor, eğer işler yoğun değilse hiçbir ek ücret almadan lastiklerinizi de parlatıyorlar. neredeyse her hafta gidiyorum. gitmeye de devam edeceğim.
arabayı düzgün kullansınlar, en önem verdiğim şey budur. Sonra lastik parlatıcısı da çok önemli. Badem yağı falan sürmesinler :D
hassasım, Selespeed şanzımanlı GT'yi daha birinin eline vermedim mesela. En harika yıkama olsa yine vermem. Enzo Ferrari mezardan kalksa gelse vermem.
S.Özeren
28-03-2014, 14:27
düzgün yıkansın lekesiz çiziksiz gerisi çokta önemli değil
çalışanların dilimizde konuşması
araba durularken elindeki sileceği hunharca kaportaya vurmaması
özellikle tek kapı arabalarda koltukları dikkatli şekilde katlamaları
yerlerde gezen bezleri kurulama amaçlı kullanmamaları
araç sahibine sormadan torpido ve iç döşemeye herhangi bir madde sürmemeleri
vs. vs.
Mekan içerisinde ise müşteri bekleme salonu olması, bekleme salonunda ise
langırt, pc, p.station tarzında vakit geçirilebilecek bir ünite olması
çay,kahve,su gibi benzeri içeceklerin hijyenik şekilde kullanabilir olması
vs. vs.
VolkanA.
28-03-2014, 17:48
Yerler beyaz fayans kaplı dükkanın görsel açısından güzel olması şart. Sünger fırça kesinlikle kullanılmamalı yıkama bezi hiç olmadı peluş ile yıkanmasını isterim. Bekleme salonunda soğuk içecekten çay dergi gazete tv vs şeylerin olmasını isterim. Personellerin ağzında sigara arabamı yıkamalarını istemem. Çok şey istediğim için en iyisi kendim yıkıyorum zaten :D
BuğraTuna34
30-03-2014, 02:29
Kullanılan bezler kaliteli olsun, yerlerde sürünmesin, tek bir bezle arabanın her yeri silinmesin. Birde pril yerine oto şampuanı kullanılsınç
sohbeti hoş olsun çalışanlar saygılı olsun yeterli
hiçbizaman bekleme salonu vs zartzurt yere girmedim bugune kadar(nadirdir diyeyim ya da)
onun harici alt eteklere takığımdır(tampon altları,marşpiye altları çıta araları) buralar iyi temizlensin yahu araba yıkamayı bilsin yeterli işte. ps3 ps4 langırt çay kayfe oldu olcak bide okeye4. istiyim ben de :D napıyonuz yav araba yıkatcaksınız 6ıüstü :D
işini düzgün yapsın isteklerimi yerine getirsin yeterli.
Yarım yamalak türkçe konuşmayan arkadaşlar, samimi güler yüzler, güzel bir sohbet hayal ediyorum :D
Egzoz ve teyp gorunce kuduz olmayan ve islak elle direksiyonu ellemeyen,kapi iclerine su vurmayan,sormadan parlatici boktan madde surmeyen yikamacilar iyi olurdu.Birde deodorant yada parfum kullanmasi iyi olurdu yikamacilarin..Araba cillop ama icine binince yikamacinin biraktigi les koku pahabicilemez :D
sabahtan akşama kadar yaz gününde o kadar hareket edecek kokmıycak? ona parfüm etki etmiyor o kadar şikayetçiyseniz kendiniz yıkayabilirsiniz
Bende bi ara yıkama açmayı düşündüm . Tavsiyem şu ki müşteri aracını beklerken yazın sıcakta kışın soğukta beklemicek . O müşterinin müessenize tekrar gelmesini sağlicak güler yüzle ayrılmasını sağlicak ufak tefek ayrıntılar düşünmelisiniz. Çalışan elemanların cana yakın güler yüzlü hızlı ve dikkatli olması birinci şart. Ikinci şart ise mükemmel bi bekleme salonu. Rahat koltuklar araba dergileri büyük ekran güzel bi plazma ve hatta ps3 felan çay kahve ikram şeklinde büyük bir camekan gelen müşteri bekleme salonunda otururken arabasını izleyebilmeli ve son olarakta gelip sıra olduğunu görüp gitmemesi için randevu sistemi. O değilde içimi döktüm bayağı bayağı :D
Aynı bez ile tüm arabayı silmesin.
Şampuan kaliteli olsun farlar vs solma yapmasın.
Ayna içi cam aralıkları vb su kalan yerlere hava tutsun.
Arabayı çekerken dikkat etsin.
Bir de 10 lirayı geçmesin mümkünse.
Marşpiyel altları tampon köşelerini unutmasın bir de.
By_HaNNibaLL
31-03-2014, 00:47
Bu tarz konulari okuyorum yıllardir hep bi oto yıkama sahibi olayim istiyordum 2 hafta önce başladim.
2 Gün önce de yarim gün de olsa başladim araç yıkamaya öyle sanildiği gibi burda yazmaya benzemiyor bende okurken aklimdan neler neler geçiyordu.
Yıllarca çalişilip kazanilan parayla araba aliniyor ve o arabayi yıkatmak için sana teslim ediyorlar mesela kazanilan paradan cıkıyor işinde iyi olacaksan.
2 haftada 9 tane firma denedim sonunda işe yarar olaninii buldum diyebilirim.
tabanca basinci,köpük kalitesi yıkamanin %40 aracı yıkayan kişinin becerisi %30 arabayi silen kişinin becerisi %30
Bunlar kalitesi olursa aracini seven birisi için oturmaya tabure versen bile yeterli olur ama görsellik cok önemli tabi ki.
Konuyu bende takip ediyorum.
Faruk_Vtec
31-03-2014, 10:20
Bu tarz konulari okuyorum yıllardir hep bi oto yıkama sahibi olayim istiyordum 2 hafta önce başladim.
2 Gün önce de yarim gün de olsa başladim araç yıkamaya öyle sanildiği gibi burda yazmaya benzemiyor bende okurken aklimdan neler neler geçiyordu.
Yıllarca çalişilip kazanilan parayla araba aliniyor ve o arabayi yıkatmak için sana teslim ediyorlar mesela kazanilan paradan cıkıyor işinde iyi olacaksan.
tabanca basinci,köpük kalitesi yıkamanin %40 aracı yıkayan kişinin becerisi %30 arabayi silen kişinin becerisi %30
Bunlar kalitesi olursa aracini seven birisi için oturmaya tabure versen bile yeterli olur ama görsellik cok önemli tabi ki.
1-2 ay kadar daha çalış, emın ol hayalını kuramayacağın kırlılıkte araçlar goreceksın.. :)
sen bışeylerın farkına varmışsın onun ıçın pek bışy yazmayacam.. :D
ama ufak bı sorum olcak, ıç dış yıkamaya bı araba geldı (araç temız olsun, muşterı kazanım dıe resmen ufak çaplı detaylı temızlık yapıosn araca :) ) sen o arabayı 10 lıraya yıkarmısın..?
1-2 ay kadar daha çalış, emın ol hayalını kuramayacağın kırlılıkte araçlar goreceksın.. :)
sen bışeylerın farkına varmışsın onun ıçın pek bışy yazmayacam.. :D
ama ufak bı sorum olcak, ıç dış yıkamaya bı araba geldı (araç temız olsun, muşterı kazanım dıe resmen ufak çaplı detaylı temızlık yapıosn araca :) ) sen o arabayı 10 lıraya yıkarmısın..?
once hayırlı olsun Günay :)
valla haklı faruklarda nerden baksan 100 hatta daha fazla araçı kendi aracım gibi yıkamısımdır.
neler geliyorki sorma Günay bazı arabayı kirli sanıyosn 10dakikada yıkaması bitiyor bazısı temiz sanıyosn ama aylardır yıkanmamış suyu sabaha kadar vur çıkmıyo 3 arabalık su/köpük/malzeme harcıyosn(bir cogunlugu ticari ve filo araçları) davlunbazdan cıkan camurla inşaat yaparsın .denk geldimi bu iki haftanda bilmiyorm ama off-road a giden biri gelince anlarsın daha net :D
9
silmek , sildigin bezleri iyi secmek ve aracın bölümlerine ayırmak(jant-kapının icleri araç dısı vs), o bezleri alıştırmak saydııgın yüzdeler kadar onemli.
kimi müsterinin sacma sapan arzu istekleri tavan egosu, kiminin tam tersne bir okadar içten hatta ikramla gelmesi görebileceklerinin arasında :D
Aynı bez ile tüm arabayı silmesin.
Şampuan kaliteli olsun farlar vs solma yapmasın.
Ayna içi cam aralıkları vb su kalan yerlere hava tutsun.
Arabayı çekerken dikkat etsin.
Bir de 10 lirayı geçmesin mümkünse.
Marşpiyel altları tampon köşelerini unutmasın bir de.
istiyosan liftede kaldırıp altınada vuralım bizden olur.
çok değil hafta sonu bir gün 10 tane araç yıka sil .o paraya kapısını açmassın bakalım arabanın
Faruk_Vtec
31-03-2014, 11:40
once hayırlı olsun Günay :)
valla haklı faruklarda nerden baksan 100 hatta daha fazla araçı kendi aracım gibi yıkamısımdır.
neler geliyorki sorma Günay bazı arabayı kirli sanıyosn 10dakikada yıkaması bitiyor bazısı temiz sanıyosn ama aylardır yıkanmamış suyu sabaha kadar vur çıkmıyo 3 arabalık su/köpük/malzeme harcıyosn(bir cogunlugu ticari ve filo araçları) davlunbazdan cıkan camurla inşaat yaparsın .denk geldimi bu iki haftanda bilmiyorm ama off-road a giden biri gelince anlarsın daha net :D
9
silmek , sildigin bezleri iyi secmek ve aracın bölümlerine ayırmak(jant-kapının icleri araç dısı vs), o bezleri alıştırmak saydııgın yüzdeler kadar onemli.
kimi müsterinin sacma sapan arzu istekleri tavan egosu, kiminin tam tersne bir okadar içten hatta ikramla gelmesi görebileceklerinin arasında :D
çok değil hafta sonu bir gün 10 tane araç yıka sil .o paraya kapısını açmassın bakalım arabanın
10.000'den fazla araç yıkamış bırı olarak :) tum samımıyetımle soyluorm astarı yuzunu geçen araçlar oluo..
sırf muşterı kazanmak ıçın davlumbazlarını 10 dk yıkadığım araçları bılırım..
bazı arabalar ıç&dış 20-25dk da bıtıo bazıların sırf dışı 30-35 dk suruo..
%50 malzeme %50 ışçılık, urun ne kdr ıyı olursa olsun araba yıkamayı bılmeyen adam arabayı temizleyemez yada adam süper temızlıo ama urun kotu gene o ış temız çıkmaz.. :)
berkan sız haftada 1 denk gelıosunuz yanı %30'luk kısmı goruosunuz bıde %70 lık hafta ıçı gelen bayan muşterılerımız var :D ısteklerı evlere şenlık.. :D :D
evet kafa dengı olan muşterılerınız çıkıo, bıldığınz kanka oluosnz :) bı elın 5 parmağını geçmesede, her zmn elı dolu gelen yardım etme cabalarında bulunan muşterılerınız oluo :) 20 lıra çok 15e hatta 10a yap dıen pazarlık eden muşterılerınde oluo 20 lıraya araba yıkatıp 20 lıralıkta bı poşet dolusu yıecek ıçecek getıren muşterılerınızde oluo :) %1'lık bı kısım ama genede sızı mutlu etmeye yetıo, dukkandan gıtmesını ıstemedığınız bu muşterınız dukkandan gıttıkten sonra acı gerçek olan %99'luk muşterı kıtlenızle başbaşa kalıosnz bu da ınsana çok dokunuo hahaha.. :D
off road derken? palıoyumu kast ettn berkan ahhaha.. :D
palio yine çiçek vurdunmu düşüyo camuru. burhanınki gibilere kir kirlikten cıkıp yağ olmuşlara :D kurumus yapısmıs kalıp olmuş pickuplar kanka 5 lira yap onları dampingle üstünede yalarız bal döküp :D
Onur benim diyeceklerimi demiş genelde,
Araba yıkatırken çay & kahve vs içtiğim sayılıdır ciddi anlamda, genelde yıkamacımın yanındaki bakkaldan ufak teneke kola + halka (karhane) tatlısı alır onu yerim sigara içerek izlerim ki araba yıkanırken net 4-5 dal içiyorum peşpeşe :D
Tampon altları ve marşpiye kısmında kir kalmaması lazım benim arabamda özellikle.. Yoksa altına sıçmış mini etekli kız gibi oluyo, nefret ediyorum üstüne bir de ben yıkıyorum sonra..
Farukcuuuuuuuuuuuuum :D
Offroad dan gelmiş veya o duruma gelmiş yıkanan arabalar gördüm de, hakkaten Allah sabır, kolaylık versin kanka.. o arabalardan 20 yerine 40 değil 100 lira almak lazım :D
Genellikle ön plana çıkan istekler, bizlerin çalışanlar ile olan iletişiminin kalitesine yönelik.
Çalışanları haftanın belli günlerinde bir araya toplayıp, çalışma prensipleri konularında bilgi
verilmesi, aksi halde müşteri memnuniyetsizliğine sebep olacağının altı çizilmelidir.
Şu detay mutlaka ön planda tutulmalıdır;
Çoğu araç sahibi araçlarına hastalık derecesinde bağımlı olduğu için, nasılki çocuğumuzu
doktora götürdüğümüzde kaba davranmıyorsa, aynı şekilde araçlara da hassas ve narin
davranılması gerekmektedir.
emrekuzdere
31-03-2014, 13:02
Langırt şahane fikir
Olabilir o sizin kararınız yaparsanız hayır demem.
Benim isteklerimde abartı bir durum yoktu. Kostik dolu köpüklü şampuan kullanılmasın. Hava tutmanın maddi bir yükü olmasa gerek. Her bölme içinde ayrı bez kullanmak bence olmazsa olmazı.
Tamam 10 lira düşük rakam ama istediğim bunlar olur mu olmaz mı bilemicem. :D Ben isterim gerisi yıkamacılara kalmış.
Geçen gün yeni aldığım arabayı yıkamaya götürdüm. Araç eminim 1 senedir yıkanmamıştır,
yıkmacıya gider gitmez önce bir helallik istedim :)
sadece içine 45 dk ayırdı çocuk dışına da ayrı bir vakit harcadı.
Normalde 15 lira ben 30 verdim emeğinin hakkını vermek için.
yani herşeyi devletten beklememek lazım emeğin karşılığı neyse vereceksin ki bir şey olduğunda söylemeye yüzün olsun.
ben en azından böyle düşünüp böyle hareket ediyorum.
Yıkama işi yapan arkadaşlarada saygım sonsuz, gerçekten kolay bir iş değil.
guwen_ar
31-03-2014, 13:21
Benim yikama konusunda bi problemim yok ama beklemek cok canimi sıkıyor.
Bizim burdada bi abi (yeri musait tabi) play station langirt ve bilardo koydu bu seferde tam oyunun ortasinda arabam bitiyor yine sinir oluyorum :D :D
Benim isteklerimde abartı bir durum yoktu. Kostik dolu köpüklü şampuan kullanılmasın. Hava tutmanın maddi bir yükü olmasa gerek. Her bölme içinde ayrı bez kullanmak bence olmazsa olmazı.
Tamam 10 lira düşük rakam ama istediğim bunlar olur mu olmaz mı bilemicem. :D Ben isterim gerisi yıkamacılara kalmış.
olur dediklerin yapılmasında sıkıntı yok zaten yapılan seyler ama 10 tl ye zor imkansız gibi (kenar köşe merdiven altı gibi dısında :D )
Her araca 2 adet mikrofiber bez çıkartılmasını isterdim.
H22Power
31-03-2014, 16:22
Karı :D:D:D:D
-Başta araca su tutarak bi kiri akıtıp ondan sonra şampuanla yıkama bölümüne gecmesi lazım
-Kapı içlerine su tutucak diye koltuklara şampuan ve suyun gelmemesi lazım
-Jantları ve davlumbazları detaylı temizlemeleri gerekiyo genelde yalapşap yapıp geciyolar
-Camda leke ve iz bırakmamaları lazım sonra önümüzü göremiyoruz
Faruk_Vtec
31-03-2014, 20:53
palio yine çiçek vurdunmu düşüyo camuru. burhanınki gibilere kir kirlikten cıkıp yağ olmuşlara :D kurumus yapısmıs kalıp olmuş pickuplar kanka 5 lira yap onları dampingle üstünede yalarız bal döküp :D
ben dukkanın anahtarını kapıya takıorm ve gıdıorm knka hahaha.. :D
Onur benim diyeceklerimi demiş genelde,
Araba yıkatırken çay & kahve vs içtiğim sayılıdır ciddi anlamda, genelde yıkamacımın yanındaki bakkaldan ufak teneke kola + halka (karhane) tatlısı alır onu yerim sigara içerek izlerim ki araba yıkanırken net 4-5 dal içiyorum peşpeşe :D
Tampon altları ve marşpiye kısmında kir kalmaması lazım benim arabamda özellikle.. Yoksa altına sıçmış mini etekli kız gibi oluyo, nefret ediyorum üstüne bir de ben yıkıyorum sonra..
Farukcuuuuuuuuuuuuum :D
Offroad dan gelmiş veya o duruma gelmiş yıkanan arabalar gördüm de, hakkaten Allah sabır, kolaylık versin kanka.. o arabalardan 20 yerine 40 değil 100 lira almak lazım :D
25 lıramızı sorunsuz sıkıntısız alırsak opup başımıza koyuorz.. :D
hızmet = para :D
her ıstek başına 5 lıra alırsak, seve seve yıkarız tabı neden yıkamayalım.. :D
soyledıklerınızde extra bışy yk, bu tarz bı yıkamayı 20 lıraya yapıorz..
Geçen gün yeni aldığım arabayı yıkamaya götürdüm. Araç eminim 1 senedir yıkanmamıştır,
yıkmacıya gider gitmez önce bir helallik istedim :)
sadece içine 45 dk ayırdı çocuk dışına da ayrı bir vakit harcadı.
Normalde 15 lira ben 30 verdim emeğinin hakkını vermek için.
yani herşeyi devletten beklememek lazım emeğin karşılığı neyse vereceksin ki bir şey olduğunda söylemeye yüzün olsun.
ben en azından böyle düşünüp böyle hareket ediyorum.
Yıkama işi yapan arkadaşlarada saygım sonsuz, gerçekten kolay bir iş değil.
bu denlı durust ıçten muşterılere elımden gelenın fazlasını yapıorm ve aynı ucretı alıorm..
her gun yaptığım ışı sankı ben hıç bılmıyormuşum gıbı bana anlatan(uyanık yaaa) muşterılerle uğraşıcağıma benı anlayan ama arabası daha pıs olan muşterımle seve seve ılgılenırım.. :)
bu arada anlayışınız ıçın ayrıca tşk edrm, bı gun dükkânımıza uğrayın, çayımızı kahvemızı ıçelım ve ucretsız yıkama hedıye edelım.. :)
Benim yikama konusunda bi problemim yok ama beklemek cok canimi sıkıyor.
Bizim burdada bi abi (yeri musait tabi) play station langirt ve bilardo koydu bu seferde tam oyunun ortasinda arabam bitiyor yine sinir oluyorum :D :D
yk abı ben dıorm hızmet sektöründe muşterıyı memnun edemezsın hahahahah.. :D
olur dediklerin yapılmasında sıkıntı yok zaten yapılan seyler ama 10 tl ye zor imkansız gibi (kenar köşe merdiven altı gibi dısında :D )
bakma knka onlar bızden çok çok daha fazla kazanıo :) bız para kazanamıorz bıle, gelen gıdıo devletımız saolsn.
koltuklar en geride veya en önde bırakılmasın .
araba ne olursa olsun fırçayla yıkanmasın .
lastik parlatıcılar jantlara sıkılmasın, sıçratılmasın .
anahtarı sokar sokmaz kontak çevrilmesin .
bunlar en uyuz olduklarım .
langırt güzel fikir :)
i-vtec07
08-04-2014, 19:46
kendim yıkıyorum :D
Kendin yıka kısmının olması(kendi arabamızı kendimiz yıkayabilelim) . Eğer böyle bişey olursa iyi iş yapar :) Ben gelirim en azından.
selimvarli
11-04-2014, 18:29
Kendin yıka kısmının olması(kendi arabamızı kendimiz yıkayabilelim) . Eğer böyle bişey olursa iyi iş yapar :) Ben gelirim en azından.
bazı petrollerde köpük + tabanca1lira olarak mevcut köpüğe güvenilirse tabi...
gelelim konuya titiz ve tabiri caizse KIL biri olarak yazayım...
-yerlerde temizlenen bezler araç üzerine atılmasın(yerlere atmak yerine farklı bi sistem bulunmalı) silikon çekçeklerin hiç bir türevi kullanılmamalı. araç, hava+Kaliteli mf bez ile kurulanmalı.
-araç direk köpükle akıt şelinde değilde, ilk önce kaba kiri akıtma daha sonra kaliteli bir şampuan ve ya köpükle süngerle güzelce yıkama daha sonra tekrar yıkama şeklinde olmalı.
-Aracım yıkanırken kesinlikle çayımı vs yudumlarken izliyebilmeliyim.
-Aracı bir yerden bir yere kendimiz çekebilmeliyiz(yıkayan arkadaş tavırıyla belli etmeli aracı şuraya çekebilirmisiniz ? gibi zaten aksi düşüncede olan siz çekin der anahtarı uzatır)
-Araca pis ayaklar ve üstle oturulmamalı... yıkama şekline göre mecbursa.. kesinlikle koltuk poşeti kullanılmalı.
-Araç ayrımı yapılmamalı...bazı yerlerde bahşiş alabilmek için lüks araçlarla 30 dk uğraşıyorsa benim aracımla 10 dk uğraşıyor... benden alınan para aynı... bahşiş kısmı beni ilgilendirmiyor...
-lastik parlatıcı sadece lastiğe sürülsün janta tampona veya görünen herhangi biryere yalap şalap sürülmesin...
-kapı araları vs iyice kurulanmalı
-paspaslar ıslak ıslak konmamalı halı paspassa araç sahibine kurumayacağı bilgisi verilmeli.
-araç yıkayan arkadaş müşteri ile 40 yıllık arkadaş gibi konuşmasın...kısacası özenle ve işini severek yapsın...
-bagaj vs süpürülecekse araç sahibine bilgi verilmeli bagaj dolu vs olabilir.
-Araç içerisine rastgele bir koku sıkılmamalı... little trees tarzı kokular toptan alındığında çok ucuza maal olabilir. Araca asılmadan kapalı şekilde müşteriye teslim edilmeli.
-torpido parlatıcı herkesin hoşuna gitmiyebilir.
-Araç tabanı temizlenirken bir tane toz olmamalı. araç içerisinde nazik davranılmalı ( bir keresinde işinde dikkatsiz biri usb mi kırdı)
- tek kapı araçlarda vs daha dikkatli davranılması araç tanınmıyorsa araç sahibinden destek alınması. kapı bagaj yavaş kapatılması
vs vs uzar gider aklıma geldikçe güncellerim..:D:D bence bunlar ufak ama önemli detaylar. ***** firmalarda normal yıkama 20 lira...hangilerini yapıyolar yazdıklarımın bayiiden bayiye değişiyordur...
hatalarımız olmuş olabilir affola:D
Benim ilk ve kesin olarak isteyeceğim şey bi yıkamacının kapıları yavaş kapatması ve özellikle tek kapılarda koltuğu öne yada arkaya alırken hayvan malı gibi değilde insan malı gibi davranmasıdır :)
Tek kapıların kaapılarını kapatırken neden dann diye vururlar? (Sövüyorum )
Dış-iç plastik aksamlara parlatıcı sürülmesini hiç sevmem. Dıştaki trimler ertesi gün parlatıcı yüzünden komple toz toplamış oluyo.
Araç içine parfüm sıkılmaması, sigarayla arabaya girilmemesi.
Bunlar yaşadığım sıkıntıların bazılarıydı.
Artık öyle bi sorunum kalmadı şükür :)
enesbeyter
11-04-2014, 20:33
Temiz görünsün diye arabanın içini parlatıcıyla yıkamasınlar da :)