Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon 1.4tsi 2008 / Golf 1.4tsi 2008 / Civic Elegance 2007
Selamlar
3 tane araç var aklımda aslında 4.de var ama :) 2006 s40 1.6 dizel yada benzinli .
1- leon 1.4tsi 140hp 2008 full ( yağmur sensörü, far sen. cruise control. 1.4 140hp )
2- golf 1.4 tsi 140hp 2008 conf. neler var içinde tam bilmiyorum cruise control yok sanırım geri kalanlar aynıdır
3- civic 1.6 125hp 2007 elegance veya premiumda olur.
aradığım özellikler;
1- perfrmans
2- düşük tüketim
3- konfor
5- ferah hacim
bunların yanında beni yakıtta mutlu etmeyecekleri için civic mutlaka LPG li olacak.
tsi'lar az yakıo diyorlar bilmiyorum cok kullanmadım
bütcem max: 30.000
Leonda 140lik motor yok tek turbolu motor var
Leonda 140lik motor yok tek turbolu motor var
he ok 2008 tsi lar kaç hp?
he ok 2008 tsi lar kaç hp?
125hp
Saydiginiz 3 arac arasinda en donanimli olan leon
Hiz sabitleme,otomatik far, otomatik silecek,park sensoru,kararan dikiz ayna,lastik basinc sensoru,esp hersey standart
Golfde bunlarim hepsi opsiyon highline disinda
tsi araç kullanmadım hiç yakıtı biraz tereddüt ediyor üzer mi diye. genelde lpg li 1.6 araçlar kullandım.
1.6 d s40 bulunursa o paralara bence binilecek en kaliteli arabadır. Yakıt olarak da iyidir yalnız biraz ağır olduğu için motoru aynı olsa da focustan az bişey fazla yakıyor.
Hondalar nedense içleri çok yıpranmış oluyor genelde pek sevmiyorum.
1.4 tsi golf leon da performans olarak iyidir ama yakıt olarak 1.6 lpg den inen birini yorar bence.
i-vtec07
28-03-2014, 14:07
cıvıc tavsiye ederim :)
1.6 LPG'li bir aracın yakıtını illaki ararsın, ama "aradığım özellikler" kısmında ilk sıraya performansı koyuyorsan civic'i direk elemelisin.
peki arkadaşında dediği gibi S40 dizel daha mantıklı gibide geliyo
leon ile golf ufak gelio gözüme
civic performansı tatmin etmez gibi gelio
s40 dizel 1.6 ford motoru yakıt performans açısından daha mantıklı sanırım.
S40 dizelden performans bekleme bir de inanılmaz sert bir araba, binince çok şaşırmıştım ve anlam veremedim orjinal süspansiyonlarının bu kadar taş gibi olmasına...
S40 dizelden performans bekleme bir de inanılmaz sert bir araba, binince çok şaşırmıştım ve anlam veremedim orjinal süspansiyonlarının bu kadar taş gibi olmasına...
1.6 benzinli kullanmıştım güzeldi, sizemi öyle araba denk geldi acaba.?
1.4 tsi golf al, alımı rahat satımı rahat bakımı rahat yüklemesi rahat. leon daha dolu ama golfün iç mekan kalitesi daha yüksek. 122lik golf 6 var arkadaşımda sürekli kısa mesafe kullanıyor, günlük 3-4 kere yerinden oynuyor araç ve her seferinde 5 kilometreden fazla yol gitmiyor çok nadir zamanlar dışında. O bile 40 kuruş falan yakıyor, belki bir miktar hesaplama hatası vardır ama 50 değil. (benzin 5.10 iken). Evet lpg uygulayamazsın ama kafan rahat olur.
Bende s40 da öyle bi sorun görmedim 1.6 dizelde forddan farklı olarak turbonun menşei farklı bildiğim. Kalite olarak diğer üçünden de iyidir zaten.
s40 golften kaliteli bir araç değil, o kasa için konuşuyorum
s40 golften kaliteli bir araç değil, o kasa için konuşuyorum
Saygı duyarım tabi ben fikrimi söyledim sadece ikisininde içini dışını dip detay inceledim, s40 bi tık daha özenli hissettirdi.
kalite olarak s40 daha iyi golf'ten bunu tartışmamak lazım, fakat golfte kötü bir araba değil, o da seattan iyi.. ama volvo 1.6 dizel bence taş gibi araba. kafamdan gitti gibi seat golf civic.
volvo konusunda benden daha bilgili insanlar var bu forumda ve volvo konusunda bilgili olan herkesin dediği birşeydir 2004 sonrası s40ların kalitesinin çok düştüğü. 2si de bildiğim bindiğim kullandığım aldığım ya da almaktan son anda vazgeçtiğim araçlar. volkswageni özellikle mk5i senelerdir tanıyorum, kasa çıkar çıkmaz sipariş edip 8 sene binmiştik. volvo konusunda ise sırf öğrendiklerimden ve uyguladıklarımdan dolayı c30 almadım. para da sizin fikir de; golf de satmıyorum s40 da. o kasa volvo daha hoş görünebilir, ama daha kaliteli kesinlikle değil. kaliteden kastım araç donanımı değil, malzeme kalitesidir, altını çizeyim.
i-vtec07
28-03-2014, 17:09
peki arkadaşında dediği gibi S40 dizel daha mantıklı gibide geliyo
leon ile golf ufak gelio gözüme
civic performansı tatmin etmez gibi gelio
s40 dizel 1.6 ford motoru yakıt performans açısından daha mantıklı sanırım.
cıvıc ın performansı çok kötü diğil be abi en azından 1.6 atmosferikler arasında çok tatminkar bi gidişi var. tabi turbo lara göre yavaş
onn_dear
28-03-2014, 19:03
leon mantıklı 1.4tsi 125 hp 6 ileri manuel beyaz alınır
leon mantıklı 1.4tsi 125 hp 6 ileri manuel beyaz alınır
2008 siyah var baktığım beyaz denk gelmio 2008 lerde full 2010larda beyaz var ama donanım daha az
İbrahim33
29-03-2014, 08:01
düşük tüketim olsun diyorsan 140 lık golfü direk sil bence aklından.tsi leonda alsan tsi ler her ne kadar ekonomik olursa olsun atmosferik araçlara göre , şehir içi en azından yine bi 8 litreyi gözden çıkar.düşük tüketim az buçukta tatlı atmosferik olsun dersen hiç düşünme civic al.
sıralama öyle yaptım bugün 2-3 tane araba bakıcam 1. sırada s40 var onu beğenmezsem civic onuda beğenmezsem leon :)
1 tanesini alayım 30 mart öncesi :)
140'lık golf şehir içi 9litre gözden çıkar daha üstü bile olur ayağına sahip çıkmazsan.. 125'leon daha ekonomik olur .. ama 1.6lpg li araç kullandıysan biraz alışman gerek .. uzun yolda 125-140 ikiside aşağı yukarı aynı yakar ..
Not: 140HP TSİ motor biraz sorunlu geri çağrılıp zinciri değişen ve sorunu hala çözülmeyen 1-2 kez turbo değişen araçlar var 125hp olanı en temizi
Kriterlerinize göre Civic daha mantıklı gibi duruyo
bi leon kullanıcısı olarak fıkrımı soyluyeyım leonlarda kronık ses alma sıkıntısı var konfor bıraz dusuk yakıtı lpye gore uzer taarruf ıcın sehır ıcı turbo acmadan kullanmanız gerek bn 8 lt altı hıc gormedım 2008 model demıssınız makyajsız kasalarda esp yagmur sensoru far sensoru standart ancak 2009 makyajlı kasalarda hıc bırı yok ozel ıstenmedıyse butcenıze gore ancak golfun 5 kasasını alırsınız motor olarak komple aynı golf ve leon noktası vırgulune kadar sadece ıç mekan kalıte farkı var bıde bnm leonda en cok sıkayetcı oldugum konu aerodınamıkten dolayı onunu goremıosun tam olarak alısması zor oluyor umarım ıstedıgınız bı arac bulursunuz volvoyu hıc bılmem cıvıc ıse bnce cok pahalı bı arac modelıne gore su an fd6 kasa fıyatına vtec2 ler satılıo
8-9 nasil yakiyorsunuz yav ben ankarada sehir ici 8.5 civari yakiyorum ki tempolu kullaniyorum
İbrahim33
01-04-2014, 19:39
şehir içi tempolu 2.0 tfsi ile 8.5 iyimser gibi biraz.1.4 tsi bile normal kullanımda 8-8.5 yakıyor.
şehir içi tempolu 2.0 tfsi ile 8.5 iyimser gibi biraz.1.4 tsi bile normal kullanımda 8-8.5 yakıyor.
kesınlıkle katılıyorum şehir içi parmak ucuyla basınca 9u zor goruyorum :heyoo:
Tercihim volvo olurdu hem dizel ve en ekonomik olan hemde premium.
s40dan pek premium olcak bitarafı yokki 60 yada 80 olsa yine tamamda
ben olsam 1.4tsi alırdım.arkadasımda var 7-7.5 lt lerde anca geziyor. bende anlamadımki gaza basma ayarınızı
bugün aldım Civic. oldu kararım. gayetti iyimiş. beklediğime göre. ama seattada aklım kalmadı değil. volvolar aradığım fiyatlarda hep turşu
bugün aldım Civic. oldu kararım. gayetti iyimiş. beklediğime göre. ama seattada aklım kalmadı değil. volvolar aradığım fiyatlarda hep turşu
hayırlı gunlerde kazasız belasız kullanınız leon ile bı test surusu yapıp daha sonra karar vermenızı ıstedım sahsen :heyoo:
hayırlı gunlerde kazasız belasız kullanınız leon ile bı test surusu yapıp daha sonra karar vermenızı ıstedım sahsen :heyoo:
leon tatmin edici sadece hacim bagaj yüzünden civic tercih ettim performansı ve lpg problemi yok. yakıtta beni üzeceğini sanmıyorum
hayırlı olsun Civic te atmosferikler arasında iyidir perfomans olarak arka amortisörleri çok kötüydü benım bindiklerimin üstelik hep orj.yay va jantla arkada 2 kişi oturuyosa küt küt vuruyordu sizinki nasıl.
yakıt problemi olmasa yada lpg uygulanabilse Golf Tsi çift kırmızı yı tek geçerdim ama lpg li arabadan sonra benzinli araba çekilmiyor yakıt olarak.
aklın yolu birdir ,hapı yuttugun an bu andır :D
leon 1.4 tsi tavsiye ederim.
sadece yazılımla 150 hp binersin.. yakıt konfor gayet tatminkardır...
8-9 nasil yakiyorsunuz yav ben ankarada sehir ici 8.5 civari yakiyorum ki tempolu kullaniyorum
Izmirde tempolu 11 litre 1.4tsi
civic 10 numara bea memnunum :D
En güzelini yapmışsın hayırlı olsun tsi ların problemleri hala devam ediyo kardeşimde var 2013 tsi 122 lik jetta cabuk satılıyo diye biniyo işte yoksa fd6 yı mumla degil el feneriyle arıyo ;)
Sadık Özyer
29-05-2014, 02:13
S40 1.6 dizel psa motorlu. 308 imle ayni agirlikta. Uzun yolda 90 la sabit giderken 3.5 4 litre yakar. 1.4 tsi 122 hp ise 1.6 civic kadar gitmiyor diye biliyorum. Youtube videolarinda hep civic geciyor. Belki az yakabilir ama civicde tup avantajin var. Ben olsam s40 alirdim dizel.
S40 1.6 dizel psa motorlu. 308 imle ayni agirlikta. Uzun yolda 90 la sabit giderken 3.5 4 litre yakar. 1.4 tsi 122 hp ise 1.6 civic kadar gitmiyor diye biliyorum. Youtube videolarinda hep civic geciyor. Belki az yakabilir ama civicde tup avantajin var. Ben olsam s40 alirdim dizel.
1.4 122 civic kadar gidiyo
Sadık Özyer
29-05-2014, 11:51
1.4 122 civic kadar gidiyo
Son hizda , 400 metre rollingte hep civic onde. Tutupta iki arabayi kaldirmadim sadece izlemlerim bunlar.
i-vtec07
29-05-2014, 17:22
1.4 122 cıvıcten hızlı fakat çok fark yok aralarında.
edit: fd cıvıc ten bahsediyorum.
Son hizda , 400 metre rollingte hep civic onde. Tutupta iki arabayi kaldirmadim sadece izlemlerim bunlar.
Bende denemedim hic civicle ama. Youtube da videolar mecvut. 122lik passat falan baya geciyodu civici tabi sagliklarini bilemicem. Arkadasimin corollasiyla denemistik 2001 modeldi sanirim makyajli olanlardan. 2 60ta basiyorum 90a dogru ben cikiyorm.one 3 4 5 aramizda cok fazla fark oluyo
hep nasıl önde oluyor biz 40 sefer denedik 160 a kadar tsi122 1-5,2 boy hep önde oldu youtube daki klasik civic in uzunda geçtiği videoyumu izledin sende ? passat b7 bile geçiyor golf ün geçilmesi imkansız eşit pilotajda. ama yakın gidiyor civic hepsiyle sadece sonuç geçmek geçilmekse evet az farklada olsa geçiliyor.
i-vtec07
26-06-2014, 11:16
hep nasıl önde oluyor biz 40 sefer denedik 160 a kadar tsi122 1-5,2 boy hep önde oldu youtube daki klasik civic in uzunda geçtiği videoyumu izledin sende ? passat b7 bile geçiyor golf ün geçilmesi imkansız eşit pilotajda. ama yakın gidiyor civic hepsiyle sadece sonuç geçmek geçilmekse evet az farklada olsa geçiliyor.
aynen dediğiniz gibi oluyo fark. şuda varki cıvıc ın 1-2 boy tsı ın arkasında yürümesi iyi bişey bence çünkü tsı lar güzel giden makinalar .
aynen dediğiniz gibi oluyo fark. şuda varki cıvıc ın 1-2 boy tsı ın arkasında yürümesi iyi bişey bence çünkü tsı lar güzel giden makinalar .
olay tam tersi. 1.4tsi'ın civicin önünde gitmesi daha iyi bişey
devil_berk22
26-06-2014, 13:10
lpg li manul vites fd6 ların ş.içi yakıtları ne civarda acaba ? dizellerle arasında çok fark varmı ?
i-vtec07
26-06-2014, 13:22
lpg li manul vites fd6 ların ş.içi yakıtları ne civarda acaba ? dizellerle arasında çok fark varmı ?
otomatik fb7 eco ile 25 kuruşun altında tüketimim. fd6 larda o civarda yakar.
i-vtec07
26-06-2014, 13:27
olay tam tersi. 1.4tsi'ın civicin önünde gitmesi daha iyi bişey
1.4 tsı ile mpı ı yada fsı ı denersen cıvıc ın ne kadar başarılı olduğunu görürsün.
1.4 turbo ların alayı güzel gidiyo..
aliberkaytuna
30-06-2014, 14:25
122lik golf kullandım sakinde kullandım tam gazda öyle aman aman bi benzin yaktığını görmedim 140lığında aynı değerlere sahip olacağını düşünüyorum ben olsam golfü seçerdim