Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri müfettişin kestiği ceza
Bugün bi ceza geldi.. Daha doğrusu bizim şirkete gelmiş benim kullandığım aracın plakasına.. Babam'da beni aradı.. 166 tl tehlikeli şerit değiştirmekten.. Ceza makbuzunu henüz görmedim.. Ama fahri müfettiş kesmiş dediler şirkettekiler..
Buna itiraz edebiliyor muyuz ? Cezayı kestikleri yer çevreyolu ve orada herhangi bir kamera vs yok.. öyle sapık bir şekilde de gitmiyordum.. Var mıdır daha önce başına böyle bir şey gelen ? Durduk yerde 166 tl gitmesin :)
arkadasımada aynı seyden ceza gelmıstı sonra ıptal ettırdı ama nasıl ettırdı bılmıyorum :(
arkadasımada aynı seyden ceza gelmıstı sonra ıptal ettırdı ama nasıl ettırdı bılmıyorum :(
Hadi bakalım çözümünü buluruz burada :D :D
Var mıdır bilgisi olan :)
sanırım ıtıraz etmıstı foto felanda yoktu gerı cektıler cezayı bende anlamadım cıkar bırısı kesın :)
speed_blue
29-03-2014, 00:26
bende aynı şekilde yedim itiraz edicektim ama fahrilerin yazdıgı ceza iptal olmuyormuş
Sözüm meclisten dışarı. Görevini hakkıyla ve kişisel görüşlerini dahil etmeden işini yapan fahri müfettişleri tenzih ederim.
Kim bunlara bu hakkı veriyor ya? Adam emekli öğretmen, adam bilmem neyden emekli. Veriyorlar eline bir cihaz yaz plakaya dön yoluna. İtiraz da edemiyorsun bunlara, orası da ayrı bir olay. Benim ilkokulda kavga ettiğim hoca bundan 10 sene sonra fahri müfettiş olacak, sonra beni görecek plakamı alacak. Her sabah siftahı benim plakamla açmaması için bir sebep var mı? Bence çok gereksiz ve açıklarla dolu bir uygulama. Özelikle Sakarya'daki ve Kocaeli'deki kişiler beni çok daha iyi anlarlar.
Bu arada geçmiş olsun, hazır konusu gelmişken yazayım dedim.
bende aynı şekilde yedim itiraz edicektim ama fahrilerin yazdıgı ceza iptal olmuyormuş
yanlıs bılıyosun sanırım ben ıptal oldugunu gozlerımle gordum :)
Emniyet şeridi ihlalinden geldi bana,yakın çevrem bilir kesinlikle girmem.
Fotoğraf yok,sadece tarih ve saat var evrakta.O saat ve tarihte arabam kapımın önünde yatıyordu.Ödemedim,arabayı satarken paşa paşa gittim yatırdım.
speed_blue
29-03-2014, 00:38
yanlıs bılıyosun sanırım ben ıptal oldugunu gozlerımle gordum :)
iptal için başvurucaktım, sadece mahkeme sonuçlanana kadar ertelemiş olursun dediler. araştırmıştım detaylı bi şekilde ama olmadı
sulh ceza mahkemesine bir dilekçe yazıyorsunuz ve ceza tutanağını ve tebliğ kağıdını ekleyip veriyorsunuz adliyede sulh ceza kalemine. yaklaşık 1, 1 buçuk ay gibi bir sürede sonuçlanır. Fakat itirazınız reddedilirse cezanın erken indirimli süresi dolmuş olcağından indirimli ödeme hakkınızı kaybediyorsunuz. İtiraz sonucunu beklemeden öderseniz indirimli olarak lehinize karar alındığında size geri ödeme yapılıyor
tehlikeli şerit değiştirmekten banada geldi yakın zamanda ama yapmış olabileceğimi düşündüğüm için itiraz falan etmedim ödedim.
coolvtec
29-03-2014, 05:33
Sözüm meclisten dışarı. Görevini hakkıyla ve kişisel görüşlerini dahil etmeden işini yapan fahri müfettişleri tenzih ederim.
Kim bunlara bu hakkı veriyor ya? Adam emekli öğretmen, adam bilmem neyden emekli. Veriyorlar eline bir cihaz yaz plakaya dön yoluna. İtiraz da edemiyorsun bunlara, orası da ayrı bir olay. Benim ilkokulda kavga ettiğim hoca bundan 10 sene sonra fahri müfettiş olacak, sonra beni görecek plakamı alacak. Her sabah siftahı benim plakamla açmaması için bir sebep var mı? Bence çok gereksiz ve açıklarla dolu bir uygulama. Özelikle Sakarya'daki ve Kocaeli'deki kişiler beni çok daha iyi anlarlar.
ben tam tersini düşünüyorum...
aşırı hızdan ceza yedim, paşa paşa ödedim. çünkü hızlıydım....
AhmetKadir
29-03-2014, 07:56
sulh ceza mahkemesine bir dilekçe yazıyorsunuz ve ceza tutanağını ve tebliğ kağıdını ekleyip veriyorsunuz adliyede sulh ceza kalemine. yaklaşık 1, 1 buçuk ay gibi bir sürede sonuçlanır. Fakat itirazınız reddedilirse cezanın erken indirimli süresi dolmuş olcağından indirimli ödeme hakkınızı kaybediyorsunuz. İtiraz sonucunu beklemeden öderseniz indirimli olarak lehinize karar alındığında size geri ödeme yapılıyor
mahkemeye itiraz ettiğiniz zaman hakımın karar tarihi ceza tebliğ tarihiniz olur. yanı itiraz etmeden once odemenıze gerek yok
Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim.
O zaman ben bu işi pazartesi avukat arkadaşımla halledeyim.. :)
Aslında ben de aynı şeyi söylüyorum.. Mesela sitemizin yöneticisi fahri müfettiş olsun. Bende onunla tartışmış olayım.. Bu adam şimdi durduk yerde yazabilir bana sırf kıllık olsun diye.. :)
mahkemeye itiraz ettiğiniz zaman hakımın karar tarihi ceza tebliğ tarihiniz olur. yanı itiraz etmeden once odemenıze gerek yok
Teşekkürler.. Önceden yatırmayalım o zaman karardan sonra tebliğ ediliyorsa geri çekmeseler bile 15 gün sürem olur indirimli yatırırım..
ben daha yeni bir dilekçe verdim. hatta dilekçemi savcıyla beraber hazırladık kendisi bana benim söylediğim şekilde söyledi ve öde sen itirazın kabul olursa geri alırsın yoksa süren geçer dedi. yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın fakat hem savcı hem avukat aynı şeyi söyledi. avukata danışmakta yada adliyeye sormada yarar var
AhmetKadir
29-03-2014, 19:07
ben daha yeni bir dilekçe verdim. hatta dilekçemi savcıyla beraber hazırladık kendisi bana benim söylediğim şekilde söyledi ve öde sen itirazın kabul olursa geri alırsın yoksa süren geçer dedi. yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın fakat hem savcı hem avukat aynı şeyi söyledi. avukata danışmakta yada adliyeye sormada yarar var
ben de ıkı hafta once ıtıraz ettım fahrının yazdıgı cezaya, adlıyede bana soylenen de bu sekıldeydı. ortada bı ıkılem var herhalde
geçen gün bende yedim ne kamera var ne birşey gelen makbuzda foto felanda yok tekirdağ yolunda 123 km ile yemişim hız sınrı 120 deilmi otoyollarda? 3 km de aşma payı olsa ? anlamadım gitti 175 tl birde nereye itiraz edeceğim ve ceza yazılan saatte ben okuldaydım 8 33 diyorlar o saatte dersteydim bunu belgeli olarak kanıtlayabilirimde
Sinan'S2k
18-09-2015, 13:16
23 Mart tarihli Özlem Demirci diye birisi bana arkadan yazmış cezayı gürültü çıkaran araçları kullanmak diye. Bunun iptali için sulh ceza mahkemesine dilekçe mi vereceğiz? Prosedür böyle midir?
23 Mart tarihli Özlem Demirci diye birisi bana arkadan yazmış cezayı gürültü çıkaran araçları kullanmak diye. Bunun iptali için sulh ceza mahkemesine dilekçe mi vereceğiz? Prosedür böyle midir?
Tutanaktaki isim emniyette evrakları düzenleyen memura ait. Fahrinin adı yazmıyor. İtiraz ediliyor. Başka bi konuda yazıyor nasıl itiraz edileceği.