Orijinalini görmek için tıklayınız : Fluence, Focus, Golf Bmt, Megane
Kutluhan
30-03-2014, 09:04
Selamlar ;
52-57 bin. TL. arası araç aramaktayım sizede danışmak istedim.
Araçlarımız:
- 2013 model sıfır km 1.5 dci 110 hp yeni yüzlü Fluence icon (sunroof ve navi yok)
Fiyat:56.ooo TL.
- 2012 model 3-15.ooo bin km aralığında 1.5 dci 105 hp eski yüzlü Fluence Privilege ( sunroof ve navi var) Fiyat:52.ooo-55.ooo TL.
- 2012 model Golf 6 1.6 Tdi Bluemotion max. km. 15.ooo olacak
Fiyat:55.ooo-57.ooo TL.
- 2012 model Golf 6 1.6 Tdi Comfortline max. km. 3o.ooo ( şehir içi 6.5-7 lt yakması ??? )
Fiyat: 54.ooo-58.ooo TL.
- 2010 model Focus 1.6 Tdci Titanium+X (sunroof ve mercekli far mevcut) 2o.ooo km.
Fiyat:45.ooo TL.
- 2012 model Focus 1.6 Tdci Titanium+X (sunroof ve led far yok)
Fiyat: 52.ooo-60.ooo TL.
- 2013 model Megane 1.5 dci İcon (sunroof ve mercekli far mevcut) max. 20.000 km.
Fiyat:56.oooTL.
3-4 sene garanti kullanılacak, ayda 2.ooo-3.ooo km. yapıcam gerekirse şantiyeye gidilip gelinecek.
Şehir içide AZ yakması şart.
Benim kafa çorba oldu siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız, NEDEN ?
Teşekkürler.
İbrahim33
30-03-2014, 09:17
mis gibi dizel c5 2011 modeller var o paraya.hemde , led , sunroof , 18 j. , ön-arka sensör , bluetooth , lastik basınç sensörü vs. bir sürü ıvır zıvır donanımı var.şehir içinde kullanıyorum ben sürekli , 6.7 litre tüketimi var.ama neticede d sınıfı bir araç.
Kutluhan
30-03-2014, 09:24
mis gibi dizel c5 2011 modeller var o paraya.hemde , led , sunroof , 18 j. , ön-arka sensör , bluetooth , lastik basınç sensörü vs. bir sürü ıvır zıvır donanımı var.şehir içinde kullanıyorum ben sürekli , 6.7 litre tüketimi var.ama neticede d sınıfı bir araç.
Baktım c5' de e-hdi olarak zaten güç yetmez, hdi motorlarda 2011 olarlara led+sunroof işin içine girince düşük km. deki araçların fiyatları 58+ çıkıyor. Direksiyonunda sevmediğim için pek düşünmedim.
Teşekkürler.
- 2013 model sıfır km 1.5 dci 110 hp yeni yüzlü Fluence icon (sunroof ve navi yok)
Yeni flu'lar güzel. Fakat sonuçta renault. İç plastiği tırt. Kullanımı sert ve kaba. 7-8 ay kullandım. Pek keyifli bir araç değil..
- 2012 model Golf 6 1.6 Tdi Bluemotion max. km. 15.ooo olacak
Bence en mantıklı seçenek. Alman gerçekten yapmış. İçi dışı sağlam. Araç kullanırken insan kendini güvende hissediyor. tdi ve bluemotion olması en büyük avantaj.. Ben olsam bunu seçerdim..
- 2010 model Focus 1.6 Tdci Titanium+X (sunroof ve mercekli far mevcut) 2o.ooo km.
4 yaşında bir araç almış olacaksınız 50k rakamlara.. Ve bu araç focus.. Titanium olması tabiki güzel bir şey fakat daha modelli bir şey düşünürdüm ben..
- 2013 model Megane 1.5 dci İcon (sunroof ve mercekli far mevcut) max. 20.000 km.
50 k ya megane alınmaz :D
Bu seçenekleriniz arasında en mantıklısı bluemotion tdi golf duruyor şahsi fikrime göre.. Ama ek olarak c4 dizellerde güzeldir. Az yakar seridir. Yazılımla güzel yürüyen de bir araç.. Ama onunda iç plastiği çok kaliteli değildir ve Türkiye yollarında belli bir süre sonra içinden çok ses gelmektedir..
Şimdiden hayırlısı olsun.. :)
Kutluhan
30-03-2014, 09:37
@jem89
Öncelikle yorum için teşekkür ediyorum.
Sizinle aynı fikirdeyim bende, Fluence veya Golf Bmt arasında gidip geldim ama Bmt'nin ikinci eli kafamı bulandırıyor, haa diyince satılır mı vs. vs. vs. Citroen pek sevemedim :)
Privilege veya İcon Fluence kullanıcıları araçları hakkında bilgi verseler keşke, ufak tefek sorunları varmıdır ?
Renoları elerdim direk pek hoşlanmıyorum,
Golfun bluemotiondan ziyade comf tercih ederdim döşeme falan daha kaliteli his veriyor varsın az bişey fazla yaksın. Fakat gözümde tek eksi yanı 5 ileri olması.
Fordun 2010 dediğin eski kasa sanırım bence o paralar etmez artık, yeni kasa çok güzel onun da bence tek eksik yanı içi biraz dar, gögüs ve orta konsolu çok geniş yapmışlar bacaklar pek rahat etmiyor sanki.
Sonuç olarak ikisi arasında baya kafayı yedikten sonra güncel kasa olması ve daha dolu olması nedeniyle focus alırdım.
Ya da ceed i30 bakılabilir,
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ceed-matriks-kahve%2Cbej-doseme%2Chasarsiz%2Ccizik-boya-vs-yok-153636230/detay)
Kutluhan
30-03-2014, 11:42
@Equinox
- Bmt ve comfortline fiyatları neredeyse aynı seviyedeler, donanım olarak Comfortline'a göre Bmt'da Esp+yokuş kakış ve start-stop özellikleri olması yüzünden hoşuma gitmiyor değil, ama tutulan model Comfortline olduğu için almışken o alınır diye düşünüyorum.
--> Golf olacaksa 57-58'e Highline bulabilirsem ona sulanabilirim. Düşük km'e Vw aramaya devam..
- Reno için bende yorumsuzum ama herkez memnun, gidip test edicem konfor ve iç trimler yüzünden.
- 2010 Focus 45.ooo civarı fiyat konuştum, yeni kasalarıda 58.ooo,59.ooo :( 56.ooo civarı anlaşılırsa neden olmasın.
++
KİA hiç bulaşmak istemiyorum.
İbrahim33
30-03-2014, 12:15
kiaya hiç binmediysen daha önce bir dene derim ben.renoyla falan mukayese bile edilemez.
Kutluhan
30-03-2014, 12:19
2009 ProCeed kullandım 1 sene kadar, yeni kasalarada showroom'da baktım ama bir kere soğuduk.
Golf al kardeşim, gerisini boşver :)
Golfe o paraları verme çok yüksek yazdığın fiyatlar standart comfort için. Ben baya dolu olanını 51'e verdim.
Kutluhan
30-03-2014, 18:24
Golfe o paraları verme çok yüksek yazdığın fiyatlar standart comfort için. Ben baya dolu olanını 51'e verdim.
Hakkı zaten 50-53 arası olması lazım ama bizim millet şişirmeyi seviyor, 51'e satmana bende şaşırmıştım.
57'ye Highline buldum ama Bmt Golf hala kafamı karıştıyor.
Kutluhan
30-03-2014, 18:29
Golf al kardeşim, gerisini boşver :)
Yavuz abi Golf çok var da %90'ında Esp bile yok :)
BMT'nin dış görsel ve ESP avantajı var. Arabaya jant yay takar devam edersin içinde koltukları kötü, deri kaplatman lazım. Piyasa kötü, sahibinden fiyatlarına bakma sakın millet laf olsun diye fiyat koyuyor. Benim aracımın arka kapısı değişmişti, kaza vs değil, olmasa 57'ye alacak çok adam vardı gerçekten komik insanlar. 51-52'ye boyasız BMT al gitsin bence. KM'ye takılma fazla.
OnurÖzden
30-03-2014, 18:30
Şirket aracı olarak 2013 dizel fluence kullanıyoruz, kesinlikle o paraları hak ettiğini düşünmüyorum.
Ben olsam golfe yönelirdim; ama 1.5 dci daha az yaktığı da bariz bir gerçek.
Kutluhan
30-03-2014, 18:38
BMT'nin dış görsel ve ESP avantajı var. Arabaya jant yay takar devam edersin içinde koltukları kötü, deri kaplatman lazım. Piyasa kötü, sahibinden fiyatlarına bakma sakın millet laf olsun diye fiyat koyuyor. Benim aracımın arka kapısı değişmişti, kaza vs değil, olmasa 57'ye alacak çok adam vardı gerçekten komik insanlar. 51-52'ye boyasız BMT al gitsin bence. KM'ye takılma fazla.
BMT dediğimiz gibi doğru düzgün bir jant,yay ve oem bi-xenon yaparım yeter. Bunların piyasası çok zayıf gibi geldi :) bide hız sabitleyicisi yokmuş pff
Kutluhan
30-03-2014, 18:40
Şirket aracı olarak 2013 dizel fluence kullanıyoruz, kesinlikle o paraları hak ettiğini düşünmüyorum.
Ben olsam golfe yönelirdim; ama 1.5 dci daha az yaktığı da bariz bir gerçek.
Babam gibi yorum yaptın, manyaklık yapma dedi telefonu kapattı suratıma oda :) bizde golflere ve focusa yöneldik gibi, çoğunlukta Golf'den yana ama hala fikirlere ve önerilere açığız.
BMT dediğimiz gibi doğru düzgün bir jant,yay ve oem bi-xenon yaparım yeter. Bunların piyasası çok zayıf gibi geldi :) bide hız sabitleyicisi yokmuş pff
Oem stil bi-xenon 1700TL, OEM R-ed stop 950tl, yay jant yaklaşık 2500tl, cruise control OEM 500tl. :)
Benim arabada 8000tl ekstra vardı mesela kimseye anlatamadım, forumdan ismi lazım değil bazıları öldürmeye çalıştı etti komik komik rakamlar teklif ettiler o yüzden satacaksan fazla masraf yapma. Ben binmek için yaptım acil durum yüzünden sattım yoksa satmazdım.
Kutluhan
30-03-2014, 19:06
Oem stil bi-xenon 1700TL, OEM R-ed stop 950tl, yay jant yaklaşık 2500tl, cruise control OEM 500tl. :)
Benim arabada 8000tl ekstra vardı mesela kimseye anlatamadım, forumdan ismi lazım değil bazıları öldürmeye çalıştı etti komik komik rakamlar teklif ettiler o yüzden satacaksan fazla masraf yapma. Ben binmek için yaptım acil durum yüzünden sattım yoksa satmazdım.
Ölücü çok :) hayırlısı artık Golf alırsak yay,cc,bi-xenon şart. Fiyatlarıda yazdın soğuk rüzgarlar esti bi ince ahah :)
golf bariz once bu karsılasmada :)
Kutluhan
01-04-2014, 23:56
Piyasada ne kadar satılık düşük km.'de Golf Tdi Comfortline varsa aradım min. verdikleri fiyat 56.oooTL., Golf Tdi Bluemotion'da 54.oooTL. civarı sizce hangisini seçmeliyim?
Varsa bildiğiniz cevrenizde Golf onlarada bakabilirim. :)
şecenekler arasından renaultları atacak olursak eski kasa olmasına ragmen en usturuplusu Golf kalıyor bence highline-comf-bmt artık bütcene kalmış :)
secenek dısında ceed kullanıcısı olarak eski kasa proceedle yeni ceedin (kardeşi i30 da diger opsiyon olabilir ) alakasız oldugnu söyleyebilirm.48-49 litrelik mazotla tam 840 km yaptım yeryer sakin yeryer gayet tempolu daha düzgün kullanımla artabilir mesafe.tabi kore almıyım dersen diyecek birşeyim yok :D
Emre Akçay
02-04-2014, 09:30
Bu seçenekler arasından Golf en mantıklısı Kutluhan. Donanımı çok değil yüzü eski fakat Golf işte. Başka araçlar düşünüyorsan Guiletta bakılabilir. Focus 3 ün Titanium X Paket - Sunroof - Led olanları internete 56-57'ye düşüyor. Golf yerine daha mantıklı olur böyle araç bulunursa bence.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sifir-ayarinda-140889393/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-erkay-otomotiv-den-2013-model-fiat-bravo-158401610/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-10000km-2013-hatasiz-eaz-bravo-beyaz-120hp-158873227/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-cinpolat-otomotiv-den-2013-i30-1-6-crdi-elite-fulll-159185724/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-i-30-dizel-elit-paket-navigasyonlu-plus-dvd-plususb-154243423/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2012-kia-ceed-1.6-crdi-concept-plus..12000-km-de-158472979/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-avukattan-cok-temiz-skoda-octavia-153557287/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-acele-satilik-full-full-octavia-16-000-km-de-156123338/detay)
Bizim Bekay'ın Cülyetta satılık 50diyordu bir konuş istersen Golf o paraları etmez, şuanda dizel 2011-2012 dolu sayılabilecek kmsi normal dizel c sınıfı araba 50 eder üstü şişirmecedir verme sakın.
Berkayın Cülyetta güzel bir araba bi bak derim.
Kutluhan
13-04-2014, 20:45
Golf Highline aldım, yorum yapan ve yol gösteren herkese tesekkur ederim.
Golf Highline aldım, yorum yapan ve yol gösteren herkese tesekkur ederim.
hayırlı olsun çok güzel seçim.