PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Led Tv ve Ses Sistemi konusunda yardım

Berke
01-04-2014, 09:46
Merhaba arkdaşlar,

Yeni bir Tv ve ses sistemi almak istiyorum. Marka model konusunda büyük oranda karar vermiş olmama rağmen fikrinizi almak isterim. Tv olarak LG 47LA660s, ses sistemi konusunda da LG BH4530t modelini düşünüyorum. Bu iki cihaz sizce nasıldır? Fiyat/performans açısından muadillerine göre nasıllar?

Hepinize şimdiden teşekkürler

gfb01
01-04-2014, 10:43
La660 en cok satilan model simi onun yerine 690 satiliyor ayni paraya renk farki var ayaklik farki var

clioGT
01-04-2014, 10:50
valla bende araştırıyorum ses kısmı için kafm çok karışık bir sürü markanın bir sürü modeli var

ama mesela senin söylediğin lg nin fiyatının az pahalısına 330w değil de 1000w lık philips var mesela?

LG BH4530T 5.1 3D Bluray Ev Sinema Sistemi 5.1 Ev Sinema Sistemleri (http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LG-BH4530T-5.1-3D-Bluray-Ev-Sinema-Sistemi,103452,502974,1154069.html?langId=-14&gclid=CMbz67zzvr0CFdBqfgodo5MAXg)

PHILIPS HTB3570/40 5.1 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi 5.1 Ev Sinema Sistemleri (http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/PHILIPS-HTB3570-40-5.1-3D-Blu-ray-Ev-Sinema-Sistemi,103452,502974,1033827.html?langId=-14#kullan_C4_B1c_C4_B1-yorumlar_C4_B1)

İbrahim33
01-04-2014, 10:55
t.v olarak şu ürünü öneririm.4 gün önce aldım ben.fiyatına göre muhteşem performansı var.

Lg 50PH670S 50inc 600HZ 3D Smart Plazma TV + Magic Remote - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/lg-50ph670s-50inc-600hz-3d-smart-plazma-tv-magic-remote_u)

Berke
01-04-2014, 11:01
@gfb01

Bu modele de biz bakayım birşey bulabilecek miyim bakalım.

@clioGT

Ses sistemini LG istememin en büyük sebebi tv ile uyumlu olması tek kumandadan yönetim gibi şeyler dolayısıyla. Aynı sistemin 1000W olanı da mevcut ama 800 TL gibi rakamlara yükseliyor. Açıkcası apartmanda çok çok yüksek ses olamayacağını düşünerek 330Wlık sisteme bakıyorum birazda.

@ibrahim33

Öncelikle iyi günlerde kullanın çok güzel bir tv özellikleri fiyatı fln ama Tv konusunda 3D Smart Led tv düşünüyorum açıkcası

Bad-Fast
01-04-2014, 17:13
lg tv de bence alınacak en iyi tv ama ses sistemini tavsiye etmem , böle hazır sistemler yerine kendiniz toplasanız daha güzel ve performanslı olur ;)

silent furious
01-04-2014, 18:24
47la660s dün aldım çok güzel tavsiye ederim

fthdrn
01-04-2014, 19:39
Lg yi tv konusunda en iyi lafını neye dayanarak söylüyorsunuz ?
Smart tv de butceniz nedir ?

brs852
01-04-2014, 21:21
2 kere gelmiş çok pardon editliyorum..

brs852
01-04-2014, 21:22
HT-F4550 - GENEL BAKIŞ | SAMSUNG (http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-F4550/TK) (550 TL)

SAMSUNG UE46F6170SSXTK 46 inç 117 cm Ekran 3D LED TV Dahili Uydu Al1c1 LCD / LED (http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SAMSUNG-UE46F6170SSXTK-46-in%C3%A7-117-cm-Ekran-3D-LED-TV-Dahili-Uydu-Al%C4%B1c%C4%B1,103452,465025,1007581.html?langId=-14)

(2000 TL) geçen hafta bu ikisini aldım memnunum...

ufuchs
02-04-2014, 07:41
konuyu takipteyim yaza düğün kısmetse :)

melihyilmaz
02-04-2014, 09:01
Lg 60ph670s plazma aldim 152 cm kliksa kampanya yapti gecen ay 2800 den 2200 e kapattım tvyi tavsiye ederim 152 cm goz doyuruyo

Yiğit G.
02-04-2014, 10:01
t.v olarak şu ürünü öneririm.4 gün önce aldım ben.fiyatına göre muhteşem performansı var.

Lg 50PH670S 50inc 600HZ 3D Smart Plazma TV + Magic Remote - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/lg-50ph670s-50inc-600hz-3d-smart-plazma-tv-magic-remote_u)

En güzelini yapmışsın.Tv film izlemek için alınacaksa plazmadan başkası alınmaz.Plazmanın yanına yaklaşamazlar hatta görüntüde.Ama evde gündüz tv izlenicekse sürekli açık kalacaksa vs led daha mantıklı.Plazma gündüz izlenemiyor ne yazikki ayna gibi oluyor.Elektriğide daha fazla.Ama bizim evde aksam işten gelinir , gece film izlenir gündüzde kapalı olur deniyorsa kesinlikle plazma... Bende 50" plazma kullanıyorum 2 senedir.Çok memnunum.60" alıcam.

Berke
02-04-2014, 16:16
@fthdrn

Bütçemi ikisi toplam max 2750-3000 TL gibi düşünüyorum

Samsung ve LG arasında çok kararsız kaldım ama sonunda LG'nin ekran koruma ve pasif gözlük gibi özellikleri sebebiyle seçtim aslında.

@Yiğit G.
ben de gündüz işte olduğumdan gündüz kapalı sadece akşamları açık olacak ama daha eski bir teknoloji olması sebebiyle plazma düşünmedim ama dediğinizde haklısınız. Plazma vs 3D led konusunda hangisi seçilmeli?

Yiğit G.
02-04-2014, 19:56
@fthdrn

Bütçemi ikisi toplam max 2750-3000 TL gibi düşünüyorum

Samsung ve LG arasında çok kararsız kaldım ama sonunda LG'nin ekran koruma ve pasif gözlük gibi özellikleri sebebiyle seçtim aslında.

@Yiğit G.
ben de gündüz işte olduğumdan gündüz kapalı sadece akşamları açık olacak ama daha eski bir teknoloji olması sebebiyle plazma düşünmedim ama dediğinizde haklısınız. Plazma vs 3D led konusunda hangisi seçilmeli?

plazma eski teknoloji değil.Ya eskide aslında şeye benziyor bu sinema ve perdesi eski teknoloji gitmeyelim demeye benziyor :D Eski teknoloji plazmalar var doğru bendeki plazma gibi.Neyi eski görüntü oluşturması değil elektrik harcaması ve ısınması eski teknoloji birde kalın biraz.Yeni plazmalar işleyiş aynı ama daha az elektrik harcıyor daha ince ve daha az ısınıyor.Ama görüntüdeki gerçek rengi ve gerçek siyahı hala plazmalardan iyi veremez yeni nesil tv ler.Şöyle bir yazı yazmıştım daha önce soruna cevap olur.

Ben panasonic 50" plazma kullanıyorum , bu fiyat çok güzel hemde neo plazma.Boyut sana uygunsa hiç düşünme al.En doğal renkleri en güzel siyahı plazmada alırsın.Sadece lcd veya led lere göre 1-2 cm daha kalın ve bariz ağırdır.Ben şiddetle tavsiye ederim.Ben lcd veya led lerin görüntüsünü sevmiyorum fazla keskin parlak ve doğal değil.Birde ben sürekli korku gerilim filmleri izleyen biriyim.Dediğim gibi en iyi siyah rengi plazmalar verir.O sebepten filmlerde gece-karanlık vs oldumu lcd-led ler sçıyor görüntüde...

Şuda alıcaklara yardımcı olur

LED ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

-LED TV’lerin Artıları Nelerdir ( + ) :

1. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak olarak gösterir.

2. 40″ ve daha küçük ekranlar Plazmaya oranlar biraz daha performans gösterirler. Bu nedenle 42″den ufak Plazma Tv üretilmemektedir.

3. Yüksek ışıklı ortamlarda eski tip Plazma Tv’lere oranla daha az yansıma yaparlar.

LED TV’lerin Eksileri Nelerdir ( – ) :

1. Yanma – kumlanma – karıncalanma sorunu (burn-in).

2. İzleme açıları dardır. En iyi izleme açısı için tam karşıdan bakmak gerekir. Yan açılardan bakıldığında renkler değişir, siyah kısımlar parlama yapar.

3. Gerçek kontras oranları düşüktür. Bu nedenle beyaz ve siyah arasındaki renk geçişleri iyi değildir. Siyah rengi hiçbir zaman tam siyah olarak göstermezler. Kontrastı düşük olduğundan görüntüdeki detayları göstermekte yetersiz kalırlar. Örnek. bir cisme gelen gölgelerin datığımı, bir yüze gelen gölgelerin oluşturulmasında zayıf kalırlar.

4. Hareketli görüntülerde hareket eden kısımda netliğin bozulması (dikkatli bakılırsa anlaşılır).

5. Plazmalara oranla çok daha az renk tonu verirler. Tam insan ten rengini yakalayamaması.

6. Renkler gerçek renklerinden farklıdır. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak gösterir. Bu sayede daha kaliteli bir görüntü veriyor izlenimi yaratır.

7. Yüksek ışıklı ortamlarda ekranın yansıma yapması (siyah filmli ekranlarda).

8. Plazma Tv’lere oranla daha yüksek radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi)

9. Ekranda ölü piksel oluşma riski. Ekrana dokunma, darbe, yüksek nem oranı veya ani voltaj dalgalanmalarında ekranda ölü piksellerin oluşma olasılığı vardır. Ölü pikselsel sorunu yaşayanlarla ilgili kaynak: Google Araması

10. LCD Tv’ler, görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine bakmaksızın her durumda maksimum güç tüketimi yaparlar.

11. 42″ ve üzeri ekranlarda Plazma Tv’ler LCD ve LED Tv’ye oranla daha iyi görüntü vermektedir.

Plazma Tv’lerin Artıları Nelerdir (+):

1. Sınırsız izleme açısı. Yan açılardan dahi mükemmel netlikte izleme imkanı.

2. LCD ve LED tv’lerde olmayan, gerçek kontras oranı. Sonsuz siyah renkler. Çok detaylı Görüntü. Kontras sadece siyah ve beyazla ilgili değildir. Tüm renklerin oluşumu için çok önemlidir. Örnek cisimleri vuran ışığın cisimlerde tonlar oluşturması gibi…

3. LCD ve LED tv’lerden daha fazla renk. Gerçeğiyle bire bir renkler. Gerçek insan teni rengi.

4. Hareketli sahnelerde anlık resim yenileme ve tepki süresiyle LED ve LCD Tv’lerden 1000+ kat daha hızlıdır. Tepkime süresi olarak gösterilir.

5. Full HD de TV’ye çok yakından baktığınızda (1 metreden az) bile mükemmel görüntü verir.

6. 120.000 saat kullanım ömrü. (Günde 10 saat izleneceğini var sayarsak ömrü 33 yıl olurdu)

7. (İncelik arayanlar içindir.) Yeni nesil Plazma Tv’ler yeni çıkan LED Tv’ler kadar ince ve hafiftir. Şu anda en ince Plazma tv 2.47cm ile Panasonic Vierra Z1 modelidir. Panasonic 8.8mm. ile dünyanın en ince en az elektrik tüketimini yapan modeli piyasaya sundu

8. Tepki süresi 0,001 (Led ve Lcd Tvlerden 1000-2000+ kat daha hızlı görüntü oluşturma). Bu nedenle hareketli görüntülerde asla bulanıklaşma olmaz. Bilgisayar oyunu meraklıları için en iyi seçim Plazma Tv’lerdir.

9. Parlaklık: 1.500 cd/m2. (Led ve Lcd Tv’lerde max. 500 cd/m2′dir. Hatta yeni nesil LED TV’lerde bu oran tasarruf için 400 cd/m2′ye düşürülmüştür) Üç kat daha fazla ışık gücü ve daha yüksek Hz (tarama hızı) olmasına rağmen, elektrik tüketimi yeni model LED TV’lerden %30 ila %80 daha fazladır.

10. LCD ve LED Tv’lere oranla daha az radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi).

13. LED Tv’lerdeki gibi ölü piksel oluşma riski hiç yoktur.

14. 42″ ve üzeri ekranlarda Plazmalar LED Tv’lere oranla daha iyi görüntü vermektedir.

15. Plazma Tv’ler görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine göre elektrik tüketimi yaparlar. Beyazın çok olduğu sahnelerde maksimum, siyahın çok olduğu sahnelerde minumum elektrik tüketirler. Test yapılan örnek bir sayfa Plazma'nın Elektrik Sarfiyat Testleri -Fotograflı- (http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm)

Siyah farkı için üstteki plazma , alttaki led tv aynı sahne

http://asset1.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/tim/2013/03/06/Moon_Local_Dimming.jpg

Bu fotografda da sağdaki led soldaki plazma

http://ripley.za.net/wp-content/plugins/rss-poster/cache/9e39b_720p_vs_4K_overhead.jpg