Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şoför kapısını kapatırken elektrik çarpması gibi bişey

Mivec_4G63
02-04-2014, 10:26
Şoför kapısını kapatırken sanki elime elektrik çarpıyo gibi oluyor, böyle bir sorun yaşayan oldu mu daha önce? Paranoyak oldum arabanın kapısını dirseğimle kapatıyorum :p

Skyhawk34
02-04-2014, 10:27
Forumda daha oncede konulari acilmisti özellikle
Alman araclarinda oluyormuş

mert_can 41
02-04-2014, 10:30
forumda iki tane böyle konu açıldı ama ikisinde de çözüm bulunamadı teorilerden biride kışın kazak giyildiği için yün türü şey olduğu için çarpıyo olabilir tarzı bir post hatırlıyorum :)

muratburunce
02-04-2014, 10:31
arabanın döşemesinden kaynaklıda olabilir inip binerken statik elektrik üretip metale dokunduğunuzda çarpma yapıyordur... ama sürekli çarpıyorsa bi yerde kaçak olabilir :)

yilmazcatalbas
02-04-2014, 10:32
benim de sıkça yaşadığım bir durum toprakla bağlantınızı kesmeyin;)

CRX
02-04-2014, 10:35
aynen corsa var bende de çatır çutur oluyor indiğimde :D

Mehmet Gazihan
02-04-2014, 10:39
giydiğim giysilere göre değişiyor.. Ayakkabı dahil.

Fatih
02-04-2014, 10:40
Daha yeni böyle bir konu açtım bir inceleyin.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/179556-elektrik-carpmasi.html

free-hifi
02-04-2014, 10:43
Converse ayakkabı giydiğim zaman çarpılıyorum ama Asics ve kundurada olmuyor

Temiz toprağa çıplak ayakla basın bekleyin biraz kazaklardan ve şirkette veya yerdeki halıflekslerdende oluyor.

orhan_guney
02-04-2014, 10:47
normal şartlarda ufak çarpmalar olur showroomda, araçların kapısını acınca, ama son 1,5 haftadır kendi aracımda inanılmaz çarpıyor bunun sebebini arıyorum bulamıyorum .

i-vtec07
02-04-2014, 10:51
aynı şekilde son bi haftadır bende çarpılıyorum bi ara bildiğimiz kıvılcım çıktı.

ferroo
02-04-2014, 10:51
alman aracları ıfadesı bıraz sacma olmus bence yada bende bı sorun var :) polo vardı golf vardı jetta vardı hıc elektrık carpmadı arada nadır oluyodu ama en sonuncu aracım focus 2 de kapıya elımı degemıyodum ya dırsegımle yada popomla kapatıyodum :D:D:D

Berkan
02-04-2014, 10:52
öbür konudada yazmıstım ayagımda new balance varsa tırsıyorm arabadan inmeye. yada kesin bilgi yayalım :D dirsek dizle kıçla falan kapatıyorm ama hızlı ittirin kapanmassa yine stres bidaha acıp kaparken carparmı acaba :D

Octavia RS
02-04-2014, 10:52
Dün aynisi basima geldi benimde.96 corolla 4 yildir bindigim arac 4 yildir olmadi dün oldu kapiyi kapatirken carpti benide :D

orhan_guney
02-04-2014, 10:53
evet evet new balance giyince oluyor en çok, korkudan dirseğimle kapıyı kapatıyorum :)
öbür konudada yazmıstım ayagımda new balance varsa tırsıyorm arabadan inmeye. yada kesin bilgi yayalım :D dirsek dizle kıçla falan kapatıyorm ama hızlı ittirin kapanmassa yine stres bidaha acıp kaparken carparmı acaba :D

Evrenoz
02-04-2014, 10:53
Sadece şöför kapısında değil her yerde başıma geliyor son 2 aydır..

Arabada, birine dokunduğumda, tuvalete girerken, laptop üzerinde..

Raiden olmama ramak kaldı..

fussy
02-04-2014, 10:54
üst fitilden kapatırken paso çarpıyo 3 haftadır. Sadece benim arabada değil başka araçlara inip binerkende oldu. paso küfür sebebi :D

Tunacan
02-04-2014, 10:56
Şirketteki polo ve eski aracım scirocco her daim çarpıyordu.
ne zaman cherokee aldım kurtuldum bu dertten..
ayakkabı, kıyafet vs kurtarmıyor durumu..

onursumer
Benim hic basima gelen birsey degil normal sartlarda ama 2 haftadir kime elimi uzatsam carpiliyorum

Cevremde degisen hicbirseyde yok ayni seyler cok garip geliyor

MeRtCaN
banada sureklı oluyor
hatta bı gun oyle carptıkı elımdekı cep telefonunu yere dusurdum

İbrahim33
02-04-2014, 10:58
laptopta elektrik kaçağı varsa , bütün gün haşır neşirseniz ondan olabilir.birde yünlü kazak , hırka , vs. çok etkiliyor.

Maxi
02-04-2014, 11:00
arkadaşlar bu sürekli konuşulur durur
hadi olayı çözelim bitsin.

bir kere araba sizi çarpmıyor
sizin üzerinizde biriken statik elektrik aracın kapısına falan tutunca araç üzerinden toprağa aktarılıyor.
yani ortada bir elektrik varsa o sizin üzerinizde.

araç şasesinde sizi çarpacak bir elektrik olması imkansızdır
araba 12 volt ile çalışıyor
sadece bujiler için yüksek voltaj mevcut fakat bu şasede birikmez-biriktirilemez.

sadece araba değil evrende yazmış şirketteki kapı kolu, yada biriyle tokalaşırken yada evet araca dokununca aynı şey olur.
sizin üzerinizde birikmiş olan statik elektrik karşı tarafa aktarılır
hatta bunu gözünüzle bile görebilirsiniz, ses bile çıkar.

olayın temelinde üzerinizdeki giysiler yatar
kazak-mont-ayakkabı + aracın içindeki halı-paspas nedendir.
hangisi sıkıntılı ile bunları deneyerek bulmanız lazım

ben bu yüzden ayakkabı attığımı bilirim.
cahil insanları yada işi bilmeyen elektrikçileri dinlemeyin
araba sizi değil siz arabayı çarpıyorsunuz.

Ome_RS
02-04-2014, 11:07
statik elektrik meselesi sizdeki enerji aracın metal aksam vasıtası ile topraga aktarılıyor
bende bazen çok carpılıyorum hatta tedirgin oluyorum çaılacagımı bilerek dikkatli kapatıyorum kapıyı
suanki işimde bunu simule eden test cihazları satıyorum doğal birşey merak etmeyin araclar ve birçok CE işaretine sahip cihazlar bu testlerden geçiyor :D

kaanpoyrazoglu
02-04-2014, 11:18
Giyilen çoraplara dikkat edin ;)

burakk.
02-04-2014, 11:19
Abi 94 ae101 dede son iki haftadir ayni sikinti var bi cizirt oluyo basiyorum anani si.... diye :D demek ki sikinti bizde hep findik yemeden oluyo bunlar :D

Mivec_4G63
02-04-2014, 11:21
hayda herkesi mi çarpılıyormuş yahu, kaz tüyü mont direksiyonu çevirince muhtemelen elektrik topluyor. Şu montu 1 hafta giymeyelim bakalım sonuç ne olacak.

onurdestan
02-04-2014, 15:51
ara sıra toprağa basmak lazım bende fena çarpılıyorum dün baya kül oluyodum nerdeyse hatta :D

s7158
02-04-2014, 16:20
Kesinlikle ayakkabıyla alakalı bir durum. :)

metin
02-04-2014, 16:23
son bir haftadır bende de oluyor herkesde bu son zamanlarda olması ilginç geldi
stress ile alakalı olabılırmı seçimlerin stresinden mi oluyor acaba

ghia
02-04-2014, 19:34
Bende sürekli oluyor hafta içi şirketin polosunu ayağımla yada dirseğimle kapatıyorum kendi aracım focusta öyle bişey olmadı

halilkarakas
02-04-2014, 19:45
benim megandada oluyor tabiki bu arabanın markasına göre olan bişey değil yukarda yazmış biri yok almandan oluyo falan :D azıcık çıplak ayakla toprakta gezmek lazım bence çözüm bu

erdalss
02-04-2014, 19:46
ulan lanet olsun son 1 aydir arabaya dokunmaya korkuyorm yalniz degilmisim arabayi servise goturcektim resmen cok kotu carpiyo ya anlamadim sebebini

gökberk
02-04-2014, 19:48
Çıkarın pabuçları toprağa basın azcık :D
Maxi çok güzel açıklamış durumu.

0zan
02-04-2014, 19:49
lanet bir şekilde sık sık bana da oluyor; bağla telefonu şarj olsun o derece şiddetli çarpıyor, paspas mı, giysi mi ayakkabı mı ne denediysem olmadı bir türlü kesemedim enerjiyi, kedi edineceğim yakındır.

onursumer
02-04-2014, 19:54
Gomlek, pantalon , ayakkabi ayni araba ayni yaptigim iste ayni arabada degil ama cevremdeki insanlari carpiyorum

Cozemedim gitti

Melih-Ö
02-04-2014, 19:57
Golfde benide çarpıyor kapı fitilinde kadife gibi bir parça var orası vuruyor özellikle sıçrıyorum resmen :D

Burak K.
02-04-2014, 19:57
Bende çarpılıyorum sürekli hemde her yerde. Bankamatik düğmelerinde,binanın giriş kapısını açarken,asansör kapısında,arabada,bilgisayara dokununca,metal merdiven demirlerine dokununca vs. saymakla bitmez.

Çözümü şöyle buldum;

Bankamatikte düğmelere dokunmadan önce yanda duvar varsa ona ya da yere dokunuyorum 2-3 sn. Binaya girerken,asansöre binerken elimi duvara sürtüyorum. Metal kolu olan tahta kapıları açarken önce tahtaya dokunun sonra kapıyı açın. Ben böyle yapınca çarpılma durumu olmuyor genelde ama insanlarla selamlaşırken yine oluyor.

Sinan
02-04-2014, 20:16
bu bendede oluyor sirket aracım clio. hadi diyorum elimle kapatmayayım kapıyı carpacak diye dirsegimle kapatıyorum ama sonra farklı metal bi yere dokundugumda yine carpıyor. aractan indiginde o elektrik uzerinde kalıyor ve bi sekilde metal bi yere dokundugunda ufak bir kıvılcım atıyor.

FATİH
02-04-2014, 20:19
arkadaşlar bu sürekli konuşulur durur.
hadi olayı çözelim bitsin.

bir kere araba sizi çarpmıyor.
sizin üzerinizde biriken statik elektrik aracın kapısına falan tutunca araç üzerinden toprağa aktarılıyor.
yani ortada bir elektrik varsa o sizin üzerinizde.

araç şasesinde sizi çarpacak bir elektrik olması imkansızdır.
araba 12 volt ile çalışıyor.
sadece bujiler için yüksek voltaj mevcut fakat bu şasede birikmez-biriktirilemez.

sadece araba değil evrende yazmış şirketteki kapı kolu, yada biriyle tokalaşırken yada evet araca dokununca aynı şey olur.
sizin üzerinizde birikmiş olan statik elektrik karşı tarafa aktarılır.
hatta bunu gözünüzle bile görebilirsiniz, ses bile çıkar.

olayın temelinde üzerinizdeki giysiler yatar.
kazak-mont-ayakkabı + aracın içindeki halı-paspas nedendir.
hangisi sıkıntılı ile bunları deneyerek bulmanız lazım.

ben bu yüzden ayakkabı attığımı bilirim.
cahil insanları yada işi bilmeyen elektrikçileri dinlemeyin.
araba sizi değil siz arabayı çarpıyorsunuz.
aynı durumdan muzdarip birisi olarak bu yazıyla birlikte benim için olay bitmiştir. ;)

dasemert
02-04-2014, 22:10
bana da üç gündür oluyordu birine dokunsam çarpıyordu geçen gün dediğiniz gibi şöför kapısı kapatırken çarptı en sonda köpeğimin burnundan elektrik çarptı çat sesi geliyor bide neyse ki geçti kendiliğinden :D

Ferhat
02-04-2014, 22:14
Sürekli başıma gelen bi durum ama ınandıramıyorum kımseyi :)

AşkınS.
02-04-2014, 22:20
Bana hic olmuyor cok şükür surekli arabayla hasir nesir olmama rağmen :) yaz geliiyor toprağa biraz basın..Ayrıca nedense son 2 3 haftadir var çoğu kiside nedense..

HkN
03-04-2014, 08:38
Sadece şöför kapısında değil her yerde başıma geliyor son 2 aydır..

Arabada, birine dokunduğumda, tuvalete girerken, laptop üzerinde..

Raiden olmama ramak kaldı..

VW servisinde olmam nedeniyle günde en az 10-15 aracın içine biner inerim. Devamlı çalpılırım. Ayrıca sadece arabadan değil,demir yada aluminyum doğrama gibi kapılarda ve camlarda ve insanlarla tokalaşırken çok çarpılırım. Tabiki iş yerinde giydiğim polar tişört ve deri ayakkabı. Bu olay araçla alakalı değil.

Deepblue
03-04-2014, 08:41
Nıike airmax giyip golf 4 e binmeyin inerken çatur çutur valla ama giymeyince problem olmuyor ne alaka bende çözemedim piskolojik olduğunu bile düşünmeye başlamadım değil :D

Ahmet Bby
03-04-2014, 08:56
Statik elektrikmi diyorlardı onun bir adı vardı :D

FIRFIR
03-04-2014, 09:07
Golf 7 ile hergün yaşadığım bir durum alıştık artık aramızdaki elektrik cok sağlam :)

GC8 GT
03-04-2014, 09:29
kırmızı EF aracımda bu cok oluyordu. bıktım artık kufredıyodum.bi kacakla ilgili sanırım. s2k ve ek de olmuyo

Emre Ekrem
03-04-2014, 09:57
Bana da oluyor ara sıra, kıyafetlerle alakası olabilir, her zaman olmuyor.

muratburunce
03-04-2014, 10:03
insan stres yaşıyor resmen heycan yapıyorum ben bazen gene çarpacak diye :D

JANJ@N
03-04-2014, 10:20
bende de var bu statikten, genelde işyerinde, çünkü kapı pencere metal gövde, neyi tutsam çarpılma hissi yaşıyorum, toprakta dağda bayırda yalınayak koştur diyolar da vakit bulup koşturamadık

Volkann
03-04-2014, 10:42
Sikca yasadigim durum :)

FATİH
03-04-2014, 10:44
insan stres yaşıyor resmen heyecan yapıyorum ben bazen gene çarpacak diye. :D
:D :D :D

ben artık kapıyı kapatırken metal kısma parmaklarımı hızlıca çarpıp geri çekiyorum üzerimdeki yükü hemen alsın diye. :)

vtec powe®
03-04-2014, 10:56
kaucuk paspas kullanınca sorun yok, halı paspas kullanınca benide carpıyor.
iletkenlik yalıtkanlık mevzusundan herhalde

cagri-35
03-04-2014, 12:01
işte çok basıma geliyor sırket aracımla.

Cok fazla elektronık ekıpman var ve bunlar aracın normal sıstemıne ekstra statık yuk bındırıyor, ozellıkle kus tuyu mont vs gıydıgımde her ınıs bınıste ufak bı çarpılma soz konusu oluyor.

Ben artık alıştım hoşuma bıle gıdıyor :D

sipsak
03-04-2014, 12:03
iki güne bir yaşadığım olay yalnız değilmişim

doush
03-04-2014, 12:08
Beyler fransız arabaları da çarpıyor yayalım kesin bilgi

Burak K.
03-04-2014, 12:09
Dün gece evde lambaları söndürdüm tam yatmaya hazırlanıyorum,bilgisayara dokundum dokunmaz olaydım bildiğimiz kıvılcım çıktı. :D Bilgisayarında kasası metal,çok sıkıntı oluyor. :D

Yiğit G.
03-04-2014, 13:01
benim bir kazak var ne zaman giysem raiden gibi geziyorum.Benim köpegi bile çarpıyorum severken hayvan salak oluyor :D

*MERT
03-04-2014, 13:08
arabada olmuyorda genel olarak çok fenayhım cıdden raiden oldum çıktım :)
işten bırıyle çarpıştık az once yıne bıldıgın kıvılcım cıktı emınım , cazırt dıye ses geldı :D :D

free-hifi
03-04-2014, 14:06
beyler diğer konuda yazdığım gibi en büyük tehlike yakıt alırken olursa aşağıdaki gibi olursunuz dikkat edin.

Statik elektrik ve benzin yangını www.kumanda.org - Dailymotion video (http://www.dailymotion.com/video/xiyw4g_statik-elektrik-ve-benzin-yangini-www-kumanda-org_tech)

atituti
03-04-2014, 14:12
arkadaslar bunun denemesini gecen sene yaptim ben kazakla falan daha fazla oluyo sanirim surtunme meselesi isin icine girince.ama dikkat ettim ustumde tisort varken bile carpiyodu simdi asil sorunun cevabina geleyim aracta kacak kucak bi sorun yoksa tamamilen sorun sizsiniz.arizali adamim gittim deney yaptim eczaneden passiflora sakinlestiriciyi çaktim 2 kaşik :D carpma falan olmadi uzun sure :)

ahmetsahin111
03-04-2014, 14:19
chevrolet aveo ya binmeye başladığımdan beri bendede sürekli olmaya başladı bırakın arabayı dışarda arkadaşlarıma dokunduğumdada oluyor.. iyice statik elektrikle yüklendim bi ara kendi topraklamamı yapmam lazım :D

orhan_guney
03-04-2014, 14:34
elimde telefon vardı indim arabadan dün gece inmez olaydım bir elektrik telefon yere düşdü neye uğradığımı şaşırdım kapıcı gördü alkol varmı orhan dior :) yok dedim stres var.

siR
03-04-2014, 19:06
elektrostatik boşalım :D

Anu
03-04-2014, 19:57
Ben de devamlı çarpılırım ama artık kaç voltla yükleniyorsam dokunmama gerek kalmıyor çarpılmam için. Daha akşam anahtarla arabayı kilitlerken anahtarın plastiğini geçip çarptı beni ki arada 1-2 cm mesafe rahat vardı. Motor yeni stop etmişken buji kablosu ya da bobinin kaçırması böyle bir elektrik yüklenmesine sebep olur mu acaba?

kelalper
03-04-2014, 20:51
giydiğiniz ayakkabı ve üzerinizdeki giysi ile alakalı. Araba üzerindeki statiği yere aktaramazsınız lastiklerden dolayı. Arabaya yıldırım düşmez mesela. Ama arabadan aldığınız statik elektriği kapıyı açarken arabaya yüklesiniz. Daha sonra üzerinizdeki ayakkabıya bağlı olarak araba o enerjiyi sizin üzerinizden toprağa taşır. Haa bende megane da hiç olmadı ama audi saolsun iki üç günde bir yokluyor ben buradayım beni unutma diye.

Mr.K
03-04-2014, 20:56
çok beeter bişey ya avmlerde alısverıs sepetleri hele neremle tutcagımı sasıyorum
arabalarda artık alıskanlık oldu kapı kolundan kapatıyorum surekli.
bide ençok yürüyen merdivende brine dokunursm çarpıyorum ben:D geçenlerde adamaın birine ışık saçtım resmen tırstı :D bende tırstım o ayrı

artık ellerim uuyusuyo carpıldıgım zaman fakat yapcak bişey yok topraga basmak harici..

Frid
03-04-2014, 21:04
sebebi bu olmasın :D 22 eylül 2012 istanbul'da duyulan enteresan ses - Video - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FhKen7GTIaE)

CoSA
03-04-2014, 22:19
Yeni aldığınız bir ayakkabıdan bile kaynaklanabiliyor bu sorun :) bizzat test ettim :) arada çarpması gayet normal sonuçta insan vücudunda elektrik yüklü arabadan ayagınızı atmadan önce kapı diregini tutun ve öyle adım atın faydası olacaktır.. Direksiz araba kullananlar ne yapacak bu durumda onu bende bilmiyorum :D :D

SSagnak
03-04-2014, 23:17
şirkette kullandığımız fordlar var connect yada focus hele connect bildiğin trafo etkisi yaratıyor :D az kaldı sonunda satıp başka marka alıcam :D

yaniss
03-04-2014, 23:18
bizim dacia logan bir çarpıyor feleğim şaşıyor

Anu
04-04-2014, 00:44
giydiğiniz ayakkabı ve üzerinizdeki giysi ile alakalı. Araba üzerindeki statiği yere aktaramazsınız lastiklerden dolayı. Arabaya yıldırım düşmez mesela. Ama arabadan aldığınız statik elektriği kapıyı açarken arabaya yüklesiniz. Daha sonra üzerinizdeki ayakkabıya bağlı olarak araba o enerjiyi sizin üzerinizden toprağa taşır. Haa bende megane da hiç olmadı ama audi saolsun iki üç günde bir yokluyor ben buradayım beni unutma diye.

Anladım, Faraday kafesi mantığı o zaman bahsettiğiniz. Kapı açıldığı zaman da bu yük dışarıdan tüm arabaya yayılıyor. Dün uzun süredir giymediğim bir ayakkabı giymiştim belki de ondan bu kadar yüklü çarpıldım :) Kapıyı camdan kapatmaya devam :D

sde30
04-04-2014, 01:13
Sorununuz araba ile ilgili değil sizinle ilgili vücudunuzdaki fazla elektriği atamadığınız için biriken enerji araçtan inerken metal aksama dokunduğunuzda dışarı çıkıyor bunu önlemek için toprağa basın üstünüzde fazla enerjiyi atın sorununuzdan kurtulun :)

Anu
04-04-2014, 08:14
Toprağa basmayalı yıl olmuştur, akşam yola çıkacağım, ilk önce toprağa basmayı denerim. Daha sonra yine çarpılırsam arabadan yere tel sarkıtıp bir de arabayı deşarj etmeyi deneyeceğim. Bakalım sorun bende mi arabada mı :D

Berkan
04-04-2014, 08:48
elektirigi vs atalım diye çime topraga bastırma hikayesin.klasik cuma temizlik hijyen kontrol gününde askerde yaptırdıklarında salak salak bakmıstık bölük olarak botu corabı cıkarttı mıcırlı cakıllı taş kıvamına gelmiş toprak olan garaj yolunda ayagmıza bata bata 1 tur attırdıklarında anlam veremediydm meger bundanmış :D

Risendark
08-04-2014, 17:39
halis abi dikkat ettim benim arabada da aynı şey olmaya basladı kapıyı kapatırken çarpıyo acaba arabadan kaynaklı bişey mi ? :)