Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 16.5 cm hoparlör

bugrak
02-04-2014, 23:02
Iyi geceler . Araç qashqai ve hoparlör boyutu 16.5 cm. Araçta 4 hoparlör ve 2 tweeter var . Ben anfi falan ekletmicem şimdilik . Ancak güzel bir ses ortaya çıkarak kaliteli bir hoparlör arıyorum . Ne tavsiye edersiniz ? Ankarada direk satıp montajını yapacak yer neresi tavsiye edersiniz ya da internetten alsam montajını yapacak ?

Birde tweeter ekletsem arka ve ön kapılara bunun sese katkısı olur mu ?

Sert@ç
02-04-2014, 23:05
Eger kaliteli sistem ariyorsaniz elimde hertz hsk163 ve dragster daa1604 amfi var
Bir sette hsk165 alirsaniz ufak bi opera olur

bugrak
02-04-2014, 23:41
Eger kaliteli sistem ariyorsaniz elimde hertz hsk163 ve dragster daa1604 amfi var
Bir sette hsk165 alirsaniz ufak bi opera olur

Hocam ne kadar istiyorsun pm atar mısın ? Ben en fazla 400-500 belirlemiştim kendimce :) sizin sistem + yeni set alsam 1.000i geçecek sanırım

bugrak
03-04-2014, 17:22
http://www.bose.co.uk/GB/en/Images/NISSAN_Qashqai_EN_tcm6-67064.pdf
Buradaki sistemi nasıl oluşturabilirim ? Marka illa bose olmasına gerek yok ancak kaliteli birşey olabilir . Sanırım hsk 165 lik hoparlör ve amfi işimi görecek . Ne dersiniz

Rdm26
03-04-2014, 20:09
HSK güzel tercih, ben esk165.5 serisini kullanıyorum o bile yeterli. Ama HSK'nın ciddi bir gücü var, Rms'i yüksek. Onu kaldıracak anfiyi bulmak biraz pahalıya patlayabilir :) Düzeltiyorum ikiside anfisiz çalışmaz, ben yanlıs anlamısım

cliocu
03-04-2014, 20:20
Sanırım arkadaş amfi istemiyorum demiş ama allta tavsiye edilen ürünler amfi ile çalışan cinsten.

cliocu
03-04-2014, 20:23
Alpine spg hertz dcx hcx modellerine bakabilirsin

bugrak
03-04-2014, 20:27
HSK güzel tercih, ben esk165.5 serisini kullanıyorum o bile yeterli. Ama HSK'nın ciddi bir gücü var, Rms'i yüksek. Onu kaldıracak anfiyi bulmak biraz pahalıya patlayabilir :) Düzeltiyorum ikiside anfisiz çalışmaz, ben yanlıs anlamısım

Amfi olabilir ama uygun olursa en fazla 750 civarı çıkabilirim sisteme . O yüzden ilk başta olmaz dedim ancak dediğim gibi fiyat uygun olursa düşünebiliriz

Alpine spg hertz dcx hcx modellerine bakabilirsin

Araştırayım hocam . 4 hoparlör 4 tiz yapsam güzel ses alabilir miyim sizce ? Yoksa slim amfiyle desteklemeli miyim

cliocu
04-04-2014, 16:59
Comp ve amfi işine girerseniz bass sız tadı olmaz.komple set yapıcam derseniz kaliteli kablo rca sigorta almanız gerekir.hepsini aldınız orjinal teyp ile olmaz çıkışları güçlü ve kaliteli olan ana ünite almanız lazım.bu bütçe ile bunlar olmaz.parça parça yapayım derseniz 1 ay içinde hepsini yaparsınız.

bugrak
04-04-2014, 17:09
Comp ve amfi işine girerseniz bass sız tadı olmaz.komple set yapıcam derseniz kaliteli kablo rca sigorta almanız gerekir.hepsini aldınız orjinal teyp ile olmaz çıkışları güçlü ve kaliteli olan ana ünite almanız lazım.bu bütçe ile bunlar olmaz.parça parça yapayım derseniz 1 ay içinde hepsini yaparsınız.

Hocam ana üniteyi maalesef değiştirmem . 4 hoparlör 4 mid ve amfi kesmez mi ? Bass istemiyordum zaten ya da sadece hoparlörleri mi değiştireyim 2 yollu comp alınca arka kapıya mid olacak 6 hoparlör 8 hoparlör olacak . Sadece hoparlör olacaksa ne tavsiye edersin ?

cliocu
04-04-2014, 18:55
Bass sız mid tuz suz yemeğe benzer.bana kalırsa ya hiç bulaşma yada yukarıda yazdığım markalar olabilir ki hertz olan biraz pahalı.ankarada ferhat isimli bir arkadaş montaj yapıyordu sanırım aydın elektronik biraz pahalı olabilir sadece fikir verme açısından söyledim.bunun yanında yine coaxial powerbass ve vibe markalı ürünlerde olabilir.

bugrak
05-04-2014, 13:03
Bass sız mid tuz suz yemeğe benzer.bana kalırsa ya hiç bulaşma yada yukarıda yazdığım markalar olabilir ki hertz olan biraz pahalı.ankarada ferhat isimli bir arkadaş montaj yapıyordu sanırım aydın elektronik biraz pahalı olabilir sadece fikir verme açısından söyledim.bunun yanında yine coaxial powerbass ve vibe markalı ürünlerde olabilir.

Hocam yukarıda yazdığın alpine , cadence xa125.4 amfi ve birde subwoofer nasıl olur ?