Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meguiars Ürünleri ve Bilgi ?

Runo
03-04-2014, 14:37
Az önce meguiars bayisini aradım ama ne ben derdimi anlatabildim ne de arkadaşlar yardımcı olabildi en son karşılıklı gülerek çaresizce kapattık telefonu :)

Öncelikle aracım metalik siyah ve sürekli cilalı şampuanla yıkatırım hiç aksatmadan fakat ben daha da ıslak görüntü ve parlaklık elde etmek istiyorum. Zamanında Forum yöneticisi Ranthor abi sağolsun bayağı ilgilenerek fk1000p önermişti ama ben bir farklılık görememiştim. İşin özü sanırım ben uygulayamadım diyim :)

Fazla uzatmadan kıssadan hisse madde madde sorulara geçmek istiyorum;

1-) Cilalı şampuanla yıkadıktan sonra araç ıslakken üzerine sıkıp durulayaleceğim bir sprey cila var mı ?

2-) Aracı yıkayıp kuruladıktan sonra uygulayabileceğim sprey cila var mı ?

3-) Sprey cila benim isteğime olumlu yanıt verir mi ? Vermez ise ped ile uygulayabileceğim hangi cilayı önerirsiniz ?

4-) Yardımlarınızı Meguiars ürünleri çatısı altında önerirseniz çok daha memnum olurum

Şimdiden bilgi ve tecrübeleri neticesinde fikirleriyle yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum.

E46
03-04-2014, 14:53
1-2) turtle wax ın var ıslakken kullanılan var ama sunuç iyi olsun diosan meguairs ultimate sprey cilası var üzerinde sarı araba resmi olan çok başarılı. turtle waxın ki biraz tırt geldi bana
3) meguiars nxt wax en iyi sunucu verir ama öncesinde meguiars ultimate compound veya scrach x 2.0 kullan mutlaka boyanın durumuna göre

uzun zamandır hemen hemn çoğu ürünü denedim
en iyi sonuç için
1ultimate compound
2 nxt wax ) Meguiars
3 ultimate sprey cila

krm106
03-04-2014, 14:53
Pedle meguiars nxt
Islak olarak kullanip durulayabilicegin nanolex washcoat var
Daha bilgili arkadaslarda yardimci olucaktir.
Nxt 60 TL civari
Washcoat 130 TL

E46
03-04-2014, 14:56
QUOTE=E46;7407254]1-2) turtle wax ın var ıslakken kullanılan var ama sunuç iyi olsun diosan meguairs ultimate sprey cilası var üzerinde sarı araba resmi olan çok başarılı. turtle waxın ki biraz tırt geldi bana
3) meguiars nxt wax en iyi sunucu verir ama öncesinde meguiars ultimate compound veya scrach x 2.0 kullan mutlaka boyanın durumuna göre

uzun zamandır hemen hemen çoğu ürünü denedim
en iyi sonuç için meguiars ın
1ultimate compound
2 nxt wax
3 ultimate sprey cila

Runo
03-04-2014, 15:46
1-2) turtle wax ın var ıslakken kullanılan var ama sunuç iyi olsun diosan meguairs ultimate sprey cilası var üzerinde sarı araba resmi olan çok başarılı. turtle waxın ki biraz tırt geldi bana

uzun zamandır hemen hemn çoğu ürünü denedim
en iyi sonuç için
1ultimate compound
2 nxt wax ) Meguiars
3 ultimate sprey cila

Pedle meguiars nxt
Islak olarak kullanip durulayabilicegin nanolex washcoat var
Daha bilgili arkadaslarda yardimci olucaktir.
Nxt 60 TL civari
Washcoat 130 TL

Sayın abilerim değerli yorumlarınız için teşekkürler...

Şu an bir garip çıkmazın içindeyim önerileriniz içinde benim aklımdakilerde var fakat bir türlü karar veremiyorum.

Sıvı olarak Meg NXT mi yoksa Meg Ultimate Liquid Wax mı ?

Sprey olarak Ultimate Quik Detailer mı yoksa Ultimate Quik Wax mı ?

Kısaca nasıl bi kombinasyona karar kılmalıyım hala anlayamadım. Sizinde yardımınızla bugün sipariş geçicem inşallah şu çıkmazdan kurtulup, inanın Meguiars sitesi açık bekliyorum :)

fussy
03-04-2014, 15:59
Meg liquid wax

Ultımate quik wax

Runo
03-04-2014, 16:03
Meg liquid wax

Ultımate quik wax

Öyle mi diyorsun abi ? Peki diğer iki ürüne göre artıları ve eksileri nelerdir ?

wrcsinan
03-04-2014, 16:18
Ben Nxt 2.0 Kullanıyorum tavsiye ederim. hem fiyatı uygun hem uygulanışı kolay hemde çok az miktarda kullansan dahi çok iyi sonuç veriyor. bir kutu (60 tl) ile belki 20den fazla uygulanabilir.

imprezaWRC
03-04-2014, 16:22
Fazla uzatmadan kıssadan hisse madde madde sorulara geçmek istiyorum;

1-) Cilalı şampuanla yıkadıktan sonra araç ıslakken üzerine sıkıp durulayaleceğim bir sprey cila var mı ?

2-) Aracı yıkayıp kuruladıktan sonra uygulayabileceğim sprey cila var mı ?

3-) Sprey cila benim isteğime olumlu yanıt verir mi ? Vermez ise ped ile uygulayabileceğim hangi cilayı önerirsiniz ?

4-) Yardımlarınızı Meguiars ürünleri çatısı altında önerirseniz çok daha memnum olurum

Şimdiden bilgi ve tecrübeleri neticesinde fikirleriyle yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum.

Meguiars'ın ürün gamında, araç ıslakken uygulanabilen cila yok. Eğer öyle bir ürün istiyorsan Bauhaus'da satılan turtle Wax Wet'n Wax ürününü tavsiye ederim.
Yurt dışından da Naviwax'ın araç ıslakken uygulanabilen katı cilasını alabilirsin ki bu ürün Turtle wax'ın yukarıda bahsettiğim ürününden daha iyidir. Ayrıca, Naviwax'ı boyasız plastiklere de sürebilirsin.

Aracını kuruladıktan sonra uygulayabileceğin hızlı cilalar hemen hemen tüm markalarda mevcut. Meguiars'da Quik Wax, Quik Detailer ürünleri bu sınıftadır.

Bence illede Meguiars'da takılı kalma, çok daha iyi ürünler ve markalar var.

fussy
03-04-2014, 16:22
liquid wax piyasaya Nxt den sonra girdi. Geliştirilmiş bir ürün diye biliyorum. Önerdiğim iki üründe de sus tutmama hidrofobik denilen olay var. Sprey olan ultimate ile de 2-3 yıkama sonrasında hızlıca aracı geçmen için ideal.

Ps: Daha bilen abilerimden özür dileyerek bişeyler açıklamaya çalıştım :)

APO
03-04-2014, 16:25
meg. ultimate liquid wax kullanıyorum...bence nxt den bi tık daha iyi...zaten arkadaşın dediği giibi nxt den daha sonra çıktı...çok memnunum...tavsiye ederim..

Runo
03-04-2014, 17:04
Ben Nxt 2.0 Kullanıyorum tavsiye ederim. hem fiyatı uygun hem uygulanışı kolay hemde çok az miktarda kullansan dahi çok iyi sonuç veriyor. bir kutu (60 tl) ile belki 20den fazla uygulanabilir.

Teşekkür ederim abi kesinlikle aklımda

Meguiars'ın ürün gamında, araç ıslakken uygulanabilen cila yok. Eğer öyle bir ürün istiyorsan Bauhaus'da satılan turtle Wax Wet'n Wax ürününü tavsiye ederim.
Yurt dışından da Naviwax'ın araç ıslakken uygulanabilen katı cilasını alabilirsin ki bu ürün Turtle wax'ın yukarıda bahsettiğim ürününden daha iyidir. Ayrıca, Naviwax'ı boyasız plastiklere de sürebilirsin.

Aracını kuruladıktan sonra uygulayabileceğin hızlı cilalar hemen hemen tüm markalarda mevcut. Meguiars'da Quik Wax, Quik Detailer ürünleri bu sınıftadır.

Bence illede Meguiars'da takılı kalma, çok daha iyi ürünler ve markalar var.

Sayın abim çok teşekkür ederim aslında illede Meguiars'da takılma diyerek güzel birşey söylediniz fakat bir takıntıdır gidiyor malesef :) eve geçtiğimde turtle wax ürününe de bir göz atıcam çünkü sırf benim konumda değil diğer konularda da görmüştüm kulanıc memnuniyetini.

Tekrar teşekkür ediyorum bir sakıncası yoksa da detailing bölümü başkanı olmanız açısından kısa sürede bi pm atıcam :)

liquid wax piyasaya Nxt den sonra girdi. Geliştirilmiş bir ürün diye biliyorum. Önerdiğim iki üründe de sus tutmama hidrofobik denilen olay var. Sprey olan ultimate ile de 2-3 yıkama sonrasında hızlıca aracı geçmen için ideal.

Ps: Daha bilen abilerimden özür dileyerek bişeyler açıklamaya çalıştım :)

Peki bu liquid wax'ı el ile uygulayabilir miyim yoksa sadece polisaj makinası ile mi oluyor ? Ayrıca sonradan sıkılan sprey wax ı silmek için meguiarsın mf bezi uygun mudur ? Bayağı uzun oldu :)

meg. ultimate liquid wax kullanıyorum...bence nxt den bi tık daha iyi...zaten arkadaşın dediği giibi nxt den daha sonra çıktı...çok memnunum...tavsiye ederim..

Teşekkür ediyorum Apo abi, eve geçtiğimde sizinde önerilerinize dayanarak kesin bir sonuca varıcam :)

fatihcakin
03-04-2014, 17:53
Bence senin ilacın, Meguiars 7 veya 66.Sarı el pedi ile uygularsın, fiyatları da makul.

Runo
03-04-2014, 17:59
Bence senin ilacın, Meguiars 7 veya 66.Sarı el pedi ile uygularsın, fiyatları da makul.

Onlar hakkında polisaj makinesine daha yatkın ürünler olduğunu duymuştum ama yanılıyor da olabilirim, teşekkürler.

i-vtec07
03-04-2014, 18:08
Meg ürünleri demişsiniz ama washcoat u bi inceleyin derim :)

ardaydn
03-04-2014, 18:21
Araba ıslaklakken Meguiars hızlı sprey cila sonrasında Meg 66 en son olarak Meg NXT uygulayın keyfini sürün araca pasta cila şart ise Meg 105 Meg 205 Meg 66 uygulayın çiziklerin çoğu gidiyor özellikle Meguiars anti bakteriyel bezi ile aracınızı yıkayın bazı antibakteriyel bezlerde aracınızı silerken çiziyor

Runo
03-04-2014, 18:30
Meg ürünleri demişsiniz ama washcoat u bi inceleyin derim :)

washcoat hakikaten çok güzel ürün kendi pompam olsa 1 dakika düşünmede alırım, teşekkürler bu bilgi için :)

Runo
03-04-2014, 18:31
Araba ıslaklakken Meguiars hızlı sprey cila sonrasında Meg 66 en son olarak Meg NXT uygulayın keyfini sürün araca pasta cila şart ise Meg 105 Meg 205 Meg 66 uygulayın çiziklerin çoğu gidiyor özellikle Meguiars anti bakteriyel bezi ile aracınızı yıkayın bazı antibakteriyel bezlerde aracınızı silerken çiziyor

Araba ıslakken meg hızlı cila uygulayın dediğiniz hızlı ciladan kastınız hangi üründür acaba ?

Runo
03-04-2014, 18:34
Washcoat uzmanı @Onrcn abi konuyu inceliyor bakalım yorumu ne olacak :)

ardaydn
03-04-2014, 18:38
Araba ıslakken meg hızlı cila uygulayın dediğiniz hızlı ciladan kastınız hangi üründür acaba ?
Islak değilken yazmıştım ama akıllı telefon olunca değiştirmiş :D Araç kuru iken MeguiarS'ın hızlı cilası var siyah şişe 45 lira falandı ürünün adını şuanda tam hatırlamıyorum

Runo
03-04-2014, 18:42
Islak değilken yazmıştım ama akıllı telefon olunca değiştirmiş :D Araç kuru iken MeguiarS'ın hızlı cilası var siyah şişe 45 lira falandı ürünün adını şuanda tam hatırlamıyorum

Aynı üründen bahsediyoruz o zaman teşekkür ettim ;)

fussy
03-04-2014, 20:16
MEGUİARS SUPREME SHİNE WAX-CİLA PARLATMA MİKROFİBER BEZİ**40CMx60CM**1 ADET*ÇİN MALI* (ID#37431): satış, İstanbul'daki fiyat (http://erdemboya.ticiz.com/p37431-meguiars-supreme-shine.html)
EUROW HER İKİ TARAFI BOL TÜYLÜ WAX SİLME -PARLATMA MİKRO FİBER BEZİ*.*40CMx30CM**1 ADET* (ID#233361): satış, İstanbul'daki fiyat (http://erdemboya.ticiz.com/p233361-eurow-her-iki.html)

Meg in sarı el pedleriyle uygulayabilirsin. Cila silme bezi olarak ta bunları kullanabilirsin :icon_tup:

Alpero
03-04-2014, 20:21
Sonax ın kırmızı spreydeki hızlı cilası ıslak yüzeye uygulanıyor

Cok ahım şahım bi performansı yok ama

silent furious
03-04-2014, 20:43
meguiars ın nxt ile Ultimate Liquid Wax' ın arasında nasıl bir fark var uzun süredir nxt kullanıyorum az kaldı bittiğinde liguid wax alayım diyorum bir de bu cilanın üstüne boya koruma olarak kullanabileceğimiz bir ürün var mı ? İki i hafta da bir yıkayıp cilalarım

Runo
03-04-2014, 21:56
Ürün seçimi kesinleşmiştir yardım edip fikir veren ve öneride bulunan herkese teşekkür ederim

ilker_yusuf
04-04-2014, 12:15
Aracım beyaz nanolex wash coat 2 ay önce uygulandı. ben şuan cilalı şampuan yıkama sonrasında
2 Yıkamada 1 Quik wax spray ve her yıkamadan sonra quik detailer uyguluyorum görüntüsünden çok memnunum...