Orijinalini görmek için tıklayınız : honda crx vs 106 rolling ??
Osmandemirci
03-04-2014, 23:52
bayadır kafama takılan bi soru var. Konu doğru yere açmışımdır inş.
150 Hp Crx vs 150hp 106 rolling yapsa sonuç ne olur yada aynı speclerde olsalar sonuç ne olur deneyen yada bilen varmıdır.
Teşekürler..
Dedeee nerdesin dedeeee yetiş yetiş :D
106 s16 ( anto ) vs crx v-tech ( benj ) by Triple S - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=z_32wmpCYJM)
böyle bir video buldum. Kıymetini bilemedik waiparexs in :)
HondatugraL
03-04-2014, 23:59
Rexin motor sağlıklı ise kullanıcıda sağlamsa affedeceğini düşünmüyorum.
Bu arada şüphenide gidereyim konu yanlış yerde. " Karşılaştırmalar " bölümünde olması gerekli
130 hp crx 118 hp gti a nasıl geçiliyosa 150 likler de de durum değişmez, sanmıyorum :)
150hp gti i hafife almayin derim şaka yapabilir.
crx üstündeki D16A9 motoru nasıl 150 hp ye çıkarılmış bi setup yazarmısınız ?
Yiğit G.
04-04-2014, 10:07
konuya bak :D
nkqeS-mlYbE
abowwwww bu konu çok su kaldırır. Sabahlar olmasın :D
guwen_ar
04-04-2014, 10:17
Crx le 106 hp leri denk oldugunda 106 affetmez ;)
şanzımana kiloya aerodinamiğe bakar. Bunlar hakkında rakamsal verisi olan paylaşsın.
...ama en temizi; deneyip görmek lazım.(nokta)
150 hp crx olarak b16a1 alacaksak 150 hp 106 hangisi oluyor? Stock değillermi bunlar? Sağlıklı bir motora aktarmaya sahip crx ile 106 kafa burun gider . Hiçbirisi geçemez. Ama 150 hp vtec motorlu ( b16a1 ) crx le stock 106 yarıştırmayın geçiyor crx. b16a2 de aynı şeyler geçerli. Hey gidi ACT günleri ne fitne karşılaştırmalar yapılırdı. Kaç kişiyi banlatmışımdır bu konu yüzünden :D Sitenin dili olsada konuşsa :D
Yiğit G.
04-04-2014, 13:19
150 hp crx olarak b16a1 alacaksak 150 hp 106 hangisi oluyor? Stock değillermi bunlar? Sağlıklı bir motora aktarmaya sahip crx ile 106 kafa burun gider . Hiçbirisi geçemez. Ama 150 hp vtec motorlu ( b16a1 ) crx le stock 106 yarıştırmayın geçiyor crx. b16a2 de aynı şeyler geçerli. Hey gidi ACT günleri ne fitne karşılaştırmalar yapılırdı. Kaç kişiyi banlatmışımdır bu konu yüzünden :D Sitenin dili olsada konuşsa :D
sen vti crx le gırtlak 106 ları geçmedinmi sölesene :D
şimdi tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar :D
HondatugraL
04-04-2014, 13:24
sen vti crx le gırtlak 106 ları geçmedinmi sölesene :D
type-r / vtec II turbo / e36 328ci bile geçtiydi 106 neymiş :D
pugçular kızmasın şimdi :D
HondatugraL
04-04-2014, 13:31
pugçular kızmasın şimdi :D
kızan kızabılır kaderleri bu biz napak. Bızmı dedık pug alın dıye :D
Yiğit G.
04-04-2014, 13:33
biliyorum onları yazmadım şimdi tatava yapmasın kimse die :D Nasıl gittiğini iyi bilirim aklım çıkmıştı ölecez diye , köklediğinde burnu baska tarafa araç baska tarafa gidiyordu öyle kontrolsüzdü :D
uvv çoksert oldu bu :D
HondatugraL
04-04-2014, 13:49
biliyorum onları yazmadım şimdi tatava yapmasın kimse die :D Nasıl gittiğini iyi bilirim aklım çıkmıştı ölecez diye , köklediğinde burnu baska tarafa araç baska tarafa gidiyordu öyle kontrolsüzdü :D
bide vtecle devreye giren sileecği unutmayalım :D
uvv çoksert oldu bu :D
crx ciyizi abi sert fantezi tarzımız :D
bide vtecle devreye giren sileecği unutmayalım :D
crx ciyizi abi sert fantezi tarzımız :D
sert fantazilerinizi bizimlede paylaşırmısın :D
ProdriveSTI
04-04-2014, 14:31
Lan yürü git,106'nın neler yaptığını görmüş olman lazım. bknz. ng 106
pug'lara b*k atıp durmayın.
ikiside stockmu yoksa ikside 150 hp mi , ben tam anlamadım olayı :)
crx swap b16 falan değilse (150 hp dendiği için yazıyorum ) zor gecer 106 yı, 106 nın 150 hp olabilmesi için piston egsantrk vs olması lazım oda d16a9'u baya bi gecer :)
herkes markasına göre yorumlamış :)
şimdi b16 150 hp miki? b16 ile mukayese ediliyor?
150hp yapılmış d16 yı 150hp 106 geçer.
160hp lik b16 vti ıda 160hp lik 106 geçer bence...
Mikrop_Ali
04-04-2014, 17:49
Crx var crx var 106 var 106 var
belki alakasız olucak ama 1.4 quickle , 206 ccyi (2.0) 0-100 km'de geçtim(yanlış anlaşılma olmasın 206 cc tabiki 100den sonra uzar gider ama benim tahminimce 0-100'de bile alması lazımdı her ne kadar ağırlık farkı olsada arada 50 hp'lik bir farktan bahsediyoruz ) burda konu gerçekten çok tartışılır demek istediğim aynı hp'de aynı torkta aynı ağırlıkta olsa bile her aracın bir aerodinamiği vardır bu ne kadar etkisiz olarak görülse bile cidden önemli bir noktadır . Ve tahminimce sorduğun sorunun cevabı sürücüde biter ..
herkes markasına göre yorumlamış :)
şimdi b16 150 hp miki? b16 ile mukayese ediliyor?
150hp yapılmış d16 yı 150hp 106 geçer.
160hp lik b16 vti ıda 160hp lik 106 geçer bence...
Gen2 orjinal vtec crx motoru B16a1 150hp. :cool:
Bu konuda kimse anlaşamaz.. :/
Günümüzde ki 106'lar kendi TU5J motorlarıyla nasıl güçler çıkardıklarını ve yürüdüklerini görüyoruz swapsız bir şekilde örnek gırtlak NG 106
Şuan orjinalden B16a1 kodlu crx zaten çok zor bulmamız genelde hepsinde a2 var onlarda swap zaten yapılan işlemlerle 210+hp çıkarn vti'larda sıkıntı çıktığını ve adam gibi sağlıklısı elle sayılır kadar az olduğunu görüyorum.
106'nın aktarımda kaybettiği güç sayısı CRX'e göre çok çok az ve gene Dingil mesafesi CRX'e göre daha kısa olduğu için atak bir araba bunun yanı sıra CRX aerodinamik olarak daha avantajlı ama bunuda genelde yüksek süratte işe yarıyor KG olarak hemen hemen aynılar 10-20 kg fark eder anca..
yukarıda da yazdığım gibi dyno üzerinde 150 hp veren 2 araç 106 ve CRX aktarımdan kazanan 106 işi çok götürür ama top speed vurulursa üst hızlarda işin rengi değişebilir.. :D
2 araçta F/E olsun CRX çok farkla geçer ama bunuda söylemek gerekir..
biraz kötü bir video ama olsun CRX ile Saxo bildiğiniz bir araba ama plakasını vermek istemiyorum
Saxo : Filitre,egzoz,timing,port polish v.s
CRX : filitre egzoz headers kısa
Çekim CRX'ten
Dc crx- Saxo - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=41UQ7ntk0RE)
HondatugraL
04-04-2014, 19:46
Lan yürü git,106'nın neler yaptığını görmüş olman lazım. bknz. ng 106
pug'lara b*k atıp durmayın.
Ben japoncuyum aga hiiiç işim olmaz fransızla izlememde para verip almamda. Eşşek gibi biniceksem alırım belkı oda kırılsın dokulsun dıye :icon_tup:
ProdriveSTI
04-04-2014, 20:15
Ben japoncuyum aga hiiiç işim olmaz fransızla izlememde para verip almamda. Eşşek gibi biniceksem alırım belkı oda kırılsın dokulsun dıye :icon_tup:
Bende japoncuyum ama fransız ve almana biniyorum.Elindekinin değerini bilmen lazım ayırtetmeden.
Şuan baban sana bir 106 gti alıp al bin şuna dese sesini çıkarmaz biner hatta birşeyler yaparsın.Çünkü şahsına ait ilk defa bir otomobile sahip oluyorsun.
O duyguyu yaşamadığın için anlaman mümkün değil.Saygı duyman lazım.
Öptüm kib bb.
Bende japoncuyum ama fransız ve almana biniyorum.Elindekinin değerini bilmen lazım ayırtetmeden.
Şuan baban sana bir 106 gti alıp al bin şuna dese sesini çıkarmaz biner hatta birşeyler yaparsın.Çünkü şahsına ait ilk defa bir otomobile sahip oluyorsun.
Öptüm kib bb.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup: :Deli::Deli::Deli::Deli::Deli::Deli::Deli::Deli::D eli::Deli: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :heyoo::heyoo::heyoo::heyoo::heyoo: :hahaha:
HondatugraL
04-04-2014, 20:59
Öptüm kib bb.
Honda almak nasıp olmasın ki şuan babam 106 yi bırak fransızın daha kralını alsın gelsın bınersem adam değilim ;) Benı başkalarıyla karıştırma yapmam dediğim şeyi yapmam yapmamışımdırda.
brs_odbs
04-04-2014, 21:03
106 diyorum başka bişe demiyorum :D illaki deneyen olmuştur bende merak ettim şimdi :)
Gereksiz marka fanatikliği yapmayın.
Milletleri tartışmak yanlış modelleri tartışın.
106'nın neler yapabildiğini tüm dünya biliyor.
Sadece tek markaya bağlanmak gereksiz bu kadar çeşit varken.
ej crx vs saxo vts | İzlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/ej-crx-vs-saxo-vts/2364593)
iki araçta düz boru filtre eksoz lu
2. ci deneme saxso 14.60 full sökük fiber bagaj rex de 4.25 final drive var
EJ CRX vs dm saxo vts by halilkarakas - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/ej-crx-vs-dm-saxo-vts_2040596.htm)
Shinigami
05-04-2014, 03:18
Rex'in motor kodu önemli :D 150 HP D16 Motor Crx'in dişli grubuyla gayet giderli bir makina olur. ama 150 HP GTI demek Pistona kadar girilmiş olması demek ki Öyle hafif bi aracın nasıl gittiğini iyi bilirim :D Her ne kadar Honda taraftarı olsam da 700 HP switzer Skyline'nın 1500 HP Lamboyu geçmesi kadar ilginç olur gibime geliyor.. Kısaca Rex eğer B16 ise Rex alır. Ama D16 ise Pug...
ProdriveSTI
05-04-2014, 03:28
Honda almak nasıp olmasın ki şuan babam 106 yi bırak fransızın daha kralını alsın gelsın bınersem adam değilim ;) Benı başkalarıyla karıştırma yapmam dediğim şeyi yapmam yapmamışımdırda.
Ama ilk araban Honda olmayacak. :)
150 hp degılde o crx hag crx ayarında bı crx olursa 106 ya kök sokturur bence
thedevil
05-04-2014, 10:46
Sİ hepsini geçer dürer büker katlar anasını ağlatır a.kor öldürür......
Osmandemirci
07-04-2014, 14:39
Sİ hepsini geçer dürer büker katlar anasını ağlatır a.kor öldürür......
o biraz zor 😄😄😄😄
e sonuç olarak kim kazandı deneme yapıldı mı ?
thedevil
07-04-2014, 15:48
o biraz zor 😄😄😄😄
ciddi misin ? :D
HondatugraL
07-04-2014, 16:50
Ama ilk araban Honda olmayacak. :)
eeh görüşürüz ilerde
ciddi misin ? :D
çok ciddi abi o ben biliyom :D
thedevil
07-04-2014, 16:57
çok ciddi abi o ben biliyom :D
Piki...... :D
ej crx vs saxo vts | İzlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/ej-crx-vs-saxo-vts/2364593)
iki araçta düz boru filtre eksoz lu
2. ci deneme saxso 14.60 full sökük fiber bagaj rex de 4.25 final drive var
EJ CRX vs dm saxo vts by halilkarakas - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/ej-crx-vs-dm-saxo-vts_2040596.htm)
ramo abı sızde orj oldguna ınanmıssınz rex ın daha ne olsun :) arac denemelerde orj satılık ılanında yuklu nasıl oluyo bu iş dunya uzerınde orj olup halonun rex gıbı gıden hıc görmedım ;) ayrıca bu nasıl bı kıyaslama orj lerını deılde 2 sınıde yukledınızde 150 hp dayno verısı aldınızda denemenız kaldı hey allahım yarabbım :)
Turboğuz54
07-04-2014, 17:35
Bu cocuk hondada yetkili bi abiye benziyo honda için sorusu olan buna yönelsin
Konuya gelince 106 şakar yapar denemeye gerek yok crx e b16 koyun anca onla zevkli olur
tuner faruk
07-04-2014, 17:47
ramo abı sızde orj oldguna ınanmıssınz rex ın daha ne olsun :) arac denemelerde orj satılık ılanında yuklu nasıl oluyo bu iş dunya uzerınde orj olup halonun rex gıbı gıden hıc görmedım ;) ayrıca bu nasıl bı kıyaslama orj lerını deılde 2 sınıde yukledınızde 150 hp dayno verısı aldınızda denemenız kaldı hey allahım yarabbım :)
Kutsal o denemelerde Halilde headers dahi yoktu hatta ilk denemede daha rodaj yağı dahi değişmemişti Halilin motor yapıldıktan sonra 30.000 kullandı ilandaki zamanıyla videoların zamanı arasında nerden baksan 1-1,5 sene var.
ee ne diyonuz şimdi crx pugu geçermi :D
thedevil
07-04-2014, 18:09
ee ne diyonuz şimdi crx pugu geçermi :D
Sİ geçer :D
Sİ geçer :D
reklam kokan hareketler bunlar maykk :D
thedevil
07-04-2014, 18:13
reklam kokan hareketler bunlar maykk :D
Abi burdan yazması kolay oluyo biliyon mu :D
biz denedik crx zorlanmadan geçmişti :)
Kutsal o denemelerde Halilde headers dahi yoktu hatta ilk denemede daha rodaj yağı dahi değişmemişti Halilin motor yapıldıktan sonra 30.000 kullandı ilandaki zamanıyla videoların zamanı arasında nerden baksan 1-1,5 sene var.
bızle denemeye geldıgındede orjınaldı hesapta satılınca oğrendık speclerını :D
tuner faruk
07-04-2014, 18:39
bızle denemeye geldıgındede orjınaldı hesapta satılınca oğrendık speclerını :D
Speclerini yazıyım ben sana ;
- 0.25 yan sanayi piston
-Airmass headers
-45 teen başlayıp 60 olup 51 le biten egzoz sonda 50 liralık Yed sonsusturcu
-Pimaş+ 50 liralık filtre
-4.25 kısa
Kayserideki arkadaşlar parçaları şahlandırmışlardı ilana koyduklarında
EJ alındığından satılana kadar Halille beraberdik fazlasını ben yazarım o yazmaz emin ol.
Speclerini yazıyım ben sana ;
- 0.25 yan sanayi piston
-Airmass headers
-45 teen başlayıp 60 olup 51 le biten egzoz sonda 50 liralık Yed sonsusturcu
-Pimaş+ 50 liralık filtre
-4.25 kısa
Kayserideki arkadaşlar parçaları şahlandırmışlardı ilana koyduklarında
EJ alındığından satılana kadar Halille beraberdik fazlasını ben yazarım o yazmaz emin ol.
farketmez varsa hızlı denerız :D
kutsal kardeşim sana geldiğimizde araçta headers dahi yoktu ha inan yada inanma ben sadece söyledim
bu akşam bi büyük rakı gider :D
tuner faruk
07-04-2014, 18:53
farketmez varsa hızlı denerız :D
Hic farketmez suan aracimda ayni sekilde duz boru ayni sekilde 50 liralik Yed ve 2 senedir temizlenmemis filte var.Extra olarak 16 jant var ve gram sokme yok :D
Ayni sekilde filtre duz boru egzozlu 106-saxo varsa gelsin deneyelim. Gelen kisi gelsin anliyosa baksin anlamiyosa guvendigi kisiye baktirsin fazlasi cikarsa arabayi hediye ederim.
serkandevran
07-04-2014, 18:56
gti şaka yapar
bizde güleriz bu şakaya napalım
bizde güleriz bu şakaya napalım
neyse artık bızde duygusal bakmıyoruz olaya dostane denemeler eskıde kaldı :D