Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5+1 sistemi bağlayamama

barışbazan
04-04-2014, 01:39
Arkadaşlar iyi geceler. Samsung 5+1 sistemimi Teledünya ile kullandığım Samsung televizyonuma bağlamak istiyorum fakat çözemedim hangi kablo kullancağımı inleri outları :D Teledünyaya bir şey bağlıcaz mı veya nereyi nereye bağlıcaz yardımcı olursanız çok teşekkür ederim :) Temsili fotoğrafları koyuyorum.
Next HC-12
http://i721.photobucket.com/albums/ww211/bab_baris/next.jpg (http://s721.photobucket.com/user/bab_baris/media/next.jpg.html)

Samsung HT E350 5+1 sistem
http://i721.photobucket.com/albums/ww211/bab_baris/sistem.jpg (http://s721.photobucket.com/user/bab_baris/media/sistem.jpg.html)

Samsung 32d450 TV
http://i721.photobucket.com/albums/ww211/bab_baris/tv.jpg (http://s721.photobucket.com/user/bab_baris/media/tv.jpg.html)

Dediğim gibi bileniniz varsa çok sevinirim. Teşekkürler:)

pcvirus
04-04-2014, 01:56
önce receiver i televizyona hdmi kablo ile bağla
daha sonra sen televizyondaki ses çıkışını kullanacaksın
televizyonunda sadece stereo çıkış var
yani sesi sadece sağ ve sol olarak bu çıkışı çoğaltarak kullanabilirsin tam bir 5.1 sistem mantığını çalıştıramazsın
çünkü senin çıkışın stereo sağ ve sol
bu çıkışı ise tv nin arkasındaki audio r l yada ufak bi kulaklık işareti var ikisinden birinden alabilirsin
ancak tahminime göre audio r l yazan yuvarlak çıkıştan alır isen tv nin sesi kesilmez hepsi aynı anda çalar
tv nin sesini kapatmak için kulaklık çıkışından sinyal alman gerekebilir

pcvirus
04-04-2014, 01:58
ses siteminde ise
aux in yazan yere bağlayacaksın kırmızı ve beyaz yuvarlak sokete

barışbazan
04-04-2014, 02:00
önce receiver i televizyona hdmi kablo ile bağla
daha sonra sen televizyondaki ses çıkışını kullanacaksın
televizyonunda sadece stereo çıkış var
yani sesi sadece sağ ve sol olarak bu çıkışı çoğaltarak kullanabilirsin tam bir 5.1 sistem mantığını çalıştıramazsın
çünkü senin çıkışın stereo sağ ve sol
bu çıkışı ise tv nin arkasındaki audio r l yada ufak bi kulaklık işareti var ikisinden birinden alabilirsin
ancak tahminime göre audio r l yazan yuvarlak çıkıştan alır isen tv nin sesi kesilmez hepsi aynı anda çalar
tv nin sesini kapatmak için kulaklık çıkışından sinyal alman gerekebilir

Öncelikle teşekkürler.
Şuan bağlı zaten hepsi sadece ses sistemini şarkı çalmak veya film izlemek için kullanabiliyorum. Ben istiyorum ki kanallarda da gelsin. Yani siz 5+1 çalışmaz diyorsunuz anladdğım kadarıyla çıkıştan dolayı ?

barışbazan
04-04-2014, 02:01
ses siteminde ise
aux in yazan yere bağlayacaksın kırmızı ve beyaz yuvarlak sokete

tam onu sorcaktım sanırım bütün olay 2 aletteki kırmızı beyazlarda mı bitiyor ?

pcvirus
04-04-2014, 02:10
aynen
aux girişine tv nin çıkışından ses vereceksin
muhtemelen ses sisteminde de tv yi etkinleştirmek için kumandadan aux a çekeceksin
tamamdır

pcvirus
04-04-2014, 02:12
kendi içerisinde 5.1 özelliği çalışabilir dvd felan çalarken
ama tv den stereo aux girişine aldıgında sadece sağ sol olarak çalışır

barışbazan
04-04-2014, 02:15
Çok sordum ama bir sorum daha var :) Bu Samsungun sitesinde ses sistemi için ARC özelliği vardır diyor HDMI ile oluyormuş ama TV deki HDMI girişlerde ARC yazmıyor bağlanamaz heralde dimi

pcvirus
04-04-2014, 02:17
arc özelliği tam olarak ne bilmiyorum ancak senin ses sistemindeki hdmi çıkış yani giriş değil ses sistemindeki görüntüyü tv ye aktarabilirsin

barışbazan
04-04-2014, 02:21
Tamam deneyip sonucu yazıcam çok teşekkür ederim :)

Dayı
04-04-2014, 06:14
ses sistemin arc özellikli, eğer tv de de varsa ki büyük olasılıkla vardır direk hdmi kablo ile bağla. başka bir kablo ya gerek olmaz ses alman için.

Falmor
04-04-2014, 06:28
Televizyonunda optik çıkış var 5.1 ses çıkışı için ama ses sisteminde yok sanırım giriş.

Yiğit G.
04-04-2014, 10:28
Reciverını tv ye hdmi ile baglayacan.Sonra ses için şu baglantıyı yapıcaksın

http://i.hizliresim.com/1Pmdmb.jpg

Daha sonra 5+1 in kumandasından aux kanalına geliceksin.Daha sonra içinde mod lar var ordan dolby falan seçiceksin.5+1 ses alırsın nasıl oda teledünyanın sinema kanalları eğer dolby yayın yapıyorsa onu çözer recieverın.Normal kanallarda olmaz.

ykavcioglu
04-04-2014, 11:22
beyler konuyu görmüşken bende birşey sorayım;
5+1 creative 5200 modeli dvd player'a bağlıyorum fakat 3+1 çalışıyor.
sebebi nedir

Evo34
04-04-2014, 12:24
Bendeki sistemi şu şekilde çalıştırıyorum;

Ses Sistemini Televizyona bağladım.
Teledünya cihazını da HDMI kablo ile televizyona bağladım.
(Teledünya cihazı ile ses ssitemi ünitesi arasında herhangi bir bağlantı yok)

Daha sonra Tv'den ses seçeneğinden hoparlör ayarını Ses Sistemi olarak işaretlediğimde çalışır duruma gelmişti.
Not: Tv ve Ses sistemi Sony
Teledünya Cihazı: önceden Pozitek HD vardı, şimdi NEXT HD Box.

Evo34
04-04-2014, 12:28
beyler konuyu görmüşken bende birşey sorayım;
5+1 creative 5200 modeli dvd player'a bağlıyorum fakat 3+1 çalışıyor.
sebebi nedir
İzlediğiniz film veya dinlediğiniz müzik 5+1 formatında olmayabilir.
Bir diğer seçenekte ayarlar kısmından 5+1'i aktive etmeniz gerekebilir.

barışbazan
04-04-2014, 12:30
Maalesef arkadaşlar anlamadğım bir şekilde olmadı. Sistemden çalışma sesi geliyor fakat ses hala tv den geliyor

Evo34
04-04-2014, 12:32
HDMI kablolarının bazıları sesi aktarmada sorun yaratabiliyor,
Başka bir kablo ile deneyin derim.

barışbazan
04-04-2014, 12:34
HDMI kablolarının bazıları sesi aktarmada sorun yaratabiliyor,
Başka bir kablo ile deneyin derim.

HDMI ile denemedim kırmızı-beyaz kabloları yaptım arkadaşların dediği gibi ama olmadı :/

baseone
04-04-2014, 13:11
bir ucu scart diger ucu normal stereo ( kırmızı.beyaz ve sarı olan ) kablonun,scart ını tv nin scart çkışına diger ucundaki kırmızı ve beyaz olanıda ses sisteminin audio yazan yerdeki kırmızı ve beyaza tak kullan.

Yiğit G.
04-04-2014, 13:13
HDMI ile denemedim kırmızı-beyaz kabloları yaptım arkadaşların dediği gibi ama olmadı :/

önce hdmi ile reciverdan tv ye gireceksin.Sonra o dediğim kırmızı beyazı yapacaksın :) Tv ye ses vermedikten sonra tv nasıl 5+1 e göndersin sesi :) revicerdan da sesi aç ayrıca.

pcvirus
04-04-2014, 14:26
tv nin arkasındaki kulaklık işareti olan yerden alırsan istediğin olur
tv nn sesi kapanıp ses sistemine aktarır

Evo34
04-04-2014, 14:35
Hiç o kablolarla uğraşmayın. 1 adet HDMI kablo işinizi görecektir.

önce hdmi ile reciverdan tv ye gireceksin.Sonra o dediğim kırmızı beyazı yapacaksın :) Tv ye ses vermedikten sonra tv nasıl 5+1 e göndersin sesi :) revicerdan da sesi aç ayrıca.
HDMI kablo hem ses hem de görüntüyü aktarır ;)

pcvirus
04-04-2014, 14:40
Hiç o kablolarla uğraşmayın. 1 adet HDMI kablo işinizi görecektir.

tv de hdmi girişi var çıkışı yok ses sistemine aktaramaz

Yiğit G.
04-04-2014, 15:27

cidden mi :D .... 1. sayfa sonunda hdmi ile baglamadım demiş.Ona nazaran dedim.Ayrıca 5+1 in hdmi girişi yok çıkış var sadece. Tv de de hdmi çıkışı yok.. Hdmi la önce teledünya ile tv yi baglıcak.Sonra tv nin beyaz kırmızı ses çıkışından çıkanlarıda 5+1'in aux una girecek.

Evo34
04-04-2014, 15:51
tv de hdmi girişi var çıkışı yok ses sistemine aktaramaz
Benim aktarır dediğim nokta, Teledünya'da ki sesi HDMI kablo aracılığı ile alıp ses sistemine aktarır.

cidden mi :D .... 1. sayfa sonunda hdmi ile baglamadım demiş.Ona nazaran dedim.Ayrıca 5+1 in hdmi girişi yok çıkış var sadece. Tv de de hdmi çıkışı yok.. Hdmi la önce teledünya ile tv yi baglıcak.Sonra tv nin beyaz kırmızı ses çıkışından çıkanlarıda 5+1'in aux una girecek.
En başta dedimya, Ses sistemini önce Tv'ye bağlayacaksın diye :)
İster cam uçlu Aux'la, ister kırmızı beyazlarla vb...

Dayı
04-04-2014, 16:06
5+1 de ki hdmi çıkış arc . sesi alır geri döndürür, diye biliyorum.

HT-E350 - TEKNİK ÖZELLİKLER | SAMSUNG (http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/dvd-home-cinema-systems/HT-E350/TK-spec)

Yiğit G.
04-04-2014, 16:49
5+1 de ki hdmi çıkış arc . sesi alır geri döndürür, diye biliyorum.

HT-E350 - TEKNİK ÖZELLİKLER | SAMSUNG (http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/dvd-home-cinema-systems/HT-E350/TK-spec)

öyle olsada farketmez teledünyada tek hdmi çıkış var , samsung da da 1 tane.Teledünyadan çıktıgını samsung 5+1 e girse tv ye nasıl baglanacak ? Sanırım o arc sadece muzik dinlemek için olabilir.Atıyorum bluray player dan çıkış alırsın audio dinlersin.Çoklu giriş ve çıkış olsa idi yapılabilirdi..Mesela bendeki sony anfide 4 tane hdmi girişi var 1 tane çıkış.O 1 çıkış tv ye baglı.Sony anfiyede hem digiturk hem bilgisayar hemde bluray baglı.Anfinin üstünden istediğimi seçiyorum.Ama bu samsung 5+1 de öyle bir şans yok tek hdmi baglantısı var.O yüzde şu setup da tek yapabilecegi teledünya hdmi çıkışını tv nin hdmi girişine giricek.Sonra tv nin ses çıkışlarınıda samsung 5+1 e baglıcak.Tek yapabilecegi bu baska şansı yok.

Dayı
04-04-2014, 17:08
evet haklısınız tv de tek hdmi var, ona da tele dunya bağlanacak. o konuda haklısınız.

Ben evimde digiturk, lg tv ve lg sound bar bluray kullanıyorum. digiturk hdmi ile tv ye bağlı. tv ise 1inci hdmi girişi arc den sound bar daki hdmi çıkışa -arc destekli- bağlı. ses geri dönüşü yapıyor. bluray DVD vs vs izleyeceğim zaman da hem ses hem görüntü aktarıyor.
burada ki problem tv de tek hdmi olması. 5+1 de tek hdmi olması problem değil çünkü arc desteği var.

öyle olsada farketmez teledünyada tek hdmi çıkış var , samsung da da 1 tane.Teledünyadan çıktıgını samsung 5+1 e girse tv ye nasıl baglanacak ? Sanırım o arc sadece muzik dinlemek için olabilir.Atıyorum bluray player dan çıkış alırsın audio dinlersin.Çoklu giriş ve çıkış olsa idi yapılabilirdi..Mesela bendeki sony anfide 4 tane hdmi girişi var 1 tane çıkış.O 1 çıkış tv ye baglı.Sony anfiyede hem digiturk hem bilgisayar hemde bluray baglı.Anfinin üstünden istediğimi seçiyorum.Ama bu samsung 5+1 de öyle bir şans yok tek hdmi baglantısı var.O yüzde şu setup da tek yapabilecegi teledünya hdmi çıkışını tv nin hdmi girişine giricek.Sonra tv nin ses çıkışlarınıda samsung 5+1 e baglıcak.Tek yapabilecegi bu baska şansı yok.

barışbazan
04-04-2014, 18:38
bir ucu scart diger ucu normal stereo ( kırmızı.beyaz ve sarı olan ) kablonun,scart ını tv nin scart çkışına diger ucundaki kırmızı ve beyaz olanıda ses sisteminin audio yazan yerdeki kırmızı ve beyaza tak kullan.

yaptım o da olmadı :)

barışbazan
04-04-2014, 18:40
tv nin arkasındaki kulaklık işareti olan yerden alırsan istediğin olur
tv nn sesi kapanıp ses sistemine aktarır

Kırmızı beyazları herkesin dediği gibi yapıyorum uçları değince dızzt diye sesi alıyorum sistemden fakat hala televizyondan geliyor ses. Kulaklık girişine ne renk sokucam :)

barışbazan
04-04-2014, 18:41

Zaten 1 senedir öyle teledünya tv ye hdmi ile bağlı fakat sesi artık mp3 usb değilde kanallarda almak istedim fakat olmuyor :)

barışbazan
04-04-2014, 18:46
Şuan bir özet geçersem,
HDMİ ile hiçbir şekilde olmuyor in-outlardan.;

Sarı-kırmızı-beyaz kabloları da denedim ( hem scartla hem scartsız yine olmadı )

Yeni kırmızı-beyaz kablo aldım onları denedim subwoofer we kolonlardan o yoğun elektrik sesi geldi fakat yayın sesi hala televizyondan geliyor.

Yiğit G.
04-04-2014, 21:18
Zaten 1 senedir öyle teledünya tv ye hdmi ile bağlı fakat sesi artık mp3 usb değilde kanallarda almak istedim fakat olmuyor :)

hocam olması lazım.Tv de kanal açıkken arkadaki beyaz kırmızı çıkışlardan ses verir.Onu da 5+1 e girdinmi alman lazım biryerde hata yapıyorsun.Kumandadan ses bölmüne gir bir belki ordan extra ses çıkışı için bir ayar vardır.

Mr.K
04-04-2014, 21:45
lg led var evde arcden girsemde 5+1 sistemi
ses ozelliklerinden tvden arc aktif edince çalmıyo..
veya harici hoparlor seçtiğim zmn

reciever normal scart girili tv'ye

samsung 5 1 sistemim arc destekliyo zaten D,in aux 1 aux2 var ama ıh ses gelmiyo :o

pcvirus
04-04-2014, 22:03
ben suan kendi samsung tv mde kulaklık çıkısını denedim bu çıkışı kullanınca tv nin sesi kesilip
kulaklıga sesi aktarıyor
bu çıkışı kullan sorunun gidecektir
http://www.9mart.com/product_images/s/012/EG0699-2-Audio-Y-cable__44159_zoom.jpg

Mr.K
04-04-2014, 22:13
onla zaten sorun çözülüyo fakat bu sefer elde 3 kumanda dolaşmak zorunda kalıyosun..

hdmi 4+1arc destkli mevcut
samsung home sistemdede arc desteğı var
zaten arc'nin avantajı tek kumandadan yönetmek sesi

yksa ben o kabloyla zaten ses alıyorum(en azından konuya sonradan mudahil olup kendimce cevbımı veriyim)

phantom
04-04-2014, 23:54
Şuan bir özet geçersem,
HDMİ ile hiçbir şekilde olmuyor in-outlardan.;

Sarı-kırmızı-beyaz kabloları da denedim ( hem scartla hem scartsız yine olmadı )

Yeni kırmızı-beyaz kablo aldım onları denedim subwoofer we kolonlardan o yoğun elektrik sesi geldi fakat yayın sesi hala televizyondan geliyor.

ARC=audio return channel

TV'ye gelen sesin Samsung'a dönmesi lazım. ARC karşılıklı çalışır. Samsung'da ARC var TV'de yok. o yüzden ARC ile bir çözüm yapılmaz.

Samsung'un dışarıdan audio girişi analog. TV'nin sesi göndereceği tek çıkış digital audio out. uydu alıcısının Samsung'a audio göndereceği çıkış da digital audio (S/PDIF). yani olmaz.

kısaca aletler audio açısından birbiriyle uyumsuz gözüküyor. gönderdiğin fotolarda giriş ve çıkışlar gayet net.

barışbazan
05-04-2014, 01:53
hocam olması lazım.Tv de kanal açıkken arkadaki beyaz kırmızı çıkışlardan ses verir.Onu da 5+1 e girdinmi alman lazım biryerde hata yapıyorsun.Kumandadan ses bölmüne gir bir belki ordan extra ses çıkışı için bir ayar vardır.

Tv nin kumandasından harici hoparölr dedim mi ses gelmiyor zaten başka çok da seçenek yok maalesef. Bence de olması lazım söylenilenleri yaptım ama var bir sorun :o

barışbazan
05-04-2014, 01:56
ben suan kendi samsung tv mde kulaklık çıkısını denedim bu çıkışı kullanınca tv nin sesi kesilip
kulaklıga sesi aktarıyor
bu çıkışı kullan sorunun gidecektir
http://www.9mart.com/product_images/s/012/EG0699-2-Audio-Y-cable__44159_zoom.jpg

S-link SLX-162 1.5m 2 Li RCA Stereo Kablo - S-Link (http://www.s-link.com.tr/urunler/s-link-slx-162-1-5m-2-li-rca-stereo-kablo-vazbk/)

Bugün bunu aldım bimeksten kıpırdama var ama dediğm gibi ses hala tv de