Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 Model araç neden 2010da muayeneye girer?
Birkan61
04-04-2014, 08:51
Dostlar aracim 2009 model
Fakat tuvturk kayitlarinda aracim 2010 yilinda ve 2012 yilinda muayeneye girmis gozukuyor simdi fark ettim..
Aracim grande punto normal binek bir arac. 2009 model bi araba normalde 3 yil sonra girer muayeneye 2012de girmesi normal ama 2010da girmis olmasi girdigi km dahi yaziyor ne alaka olabilir?
2010da 15.000 kmde muayneye girmis
2012de 46.000de girmis
Suan 67.000deyim
Kmde tuhaflik yokta neden 2010?
erkan.dinkcier
04-04-2014, 08:57
Benim fikrim iki sebepten ötürüdür;
1. aracın dizel değil benzinli ise lpg takılmıştır o yüzden muayeneye girmiştir
2. sebep ise aracının üretim yılından itibaren 3 yıl içinde muayene zorunluluğu vardır, bu araç bayi elinde uzun zaman beklemiş bir araç olarak kabul edersek ve 2009 yılında satılmış ise ve 2010 yılında üretim yılınının 3.yaşını tamamlamış ise muayene şarttır(bu düşük bir ihtimaldir)
Benim 2013 megane im cam filminden men olup aynı sene muayene girmişti böyle birsey de olabilir
Yada alan arkadaş tarfikten çekmiştir bir neden den dolayı tekrar trafiğe çıkmak için olabilir.(örneğin icra takibi,kaza vs.. )
emre'nin dedigi gibi olabilir mantıklı gayet yada keyfi olabilir sonucta muayene süresinin sonunu beklemen şart değilki
fatih_selvi
04-04-2014, 09:06
Belki araç şirket aracı olarak kullanılmıştır. Üzerine logo basılmıştır. Onların işletilmesi için muayeneye girmiş olabilir. Gerçi km düşük şirket aracı olma ihtimali çok düşük.
Belki araç şirket aracı olarak kullanılmıştır. Üzerine logo basılmıştır. Onların işletilmesi için muayeneye girmiş olabilir. Gerçi km düşük şirket aracı olma ihtimali çok düşük.
3 tane connectimiz var en babası 20bin /1 senelik yada biraz daha fazla :D muhtemelende 3-5 ay içinde satılacaklar :)
Birkan61
04-04-2014, 09:16
Beyler muhabbeti ogrendim sigortaci buldum bitane adam anlatti bana..
Arabanin ilk plakasi manisa plakaymis
Aracta pert kaydi varmis.
Aldigim zaman bi sigortacida sorgulattigimda kapilarin degismesi haricinde bi hasar yok demisti ona guvenmistimbirazda baska sigortaci pert oldugunu goruyo ne is anlamadim.
Koltugun altinda cakmak ararken tesadufen sag taraftaki airbag kablosunun sökük baglanmis oldugunu gordum bundan dolayi arastirdim ve sonuc vahim.
Sansima sokayim kitap gibi toplamislar arabayi
Beyler muhabbeti ogrendim sigortaci buldum bitane adam anlatti bana..
Arabanin ilk plakasi manisa plakaymis
Aracta pert kaydi varmis.
Aldigim zaman bi sigortacida sorgulattigimda kapilarin degismesi haricinde bi hasar yok demisti ona guvenmistimbirazda baska sigortaci pert oldugunu goruyo ne is anlamadim.
Koltugun altinda cakmak ararken tesadufen sag taraftaki airbag kablosunun sökük baglanmis oldugunu gordum bundan dolayi arastirdim ve sonuc vahim.
Sansima sokayim kitap gibi toplamislar arabayi
ilk sigortacı kapıların değiştigini nerden ögreniyor onu anlayamadım. Bu durumlarda en sağlam şase nodan tramere acente girişi yaparak bilgi alabilirsin. ha ordada hasar vardır yoktur yazar sadece yada ağır hasarlıysa kaydı çıkar. yok efendim kapı değişmiş yok yan yatmış bunları sigortacı göremez. serviste tanıdıgı vardır araba serviste yapılmıştır arar sorar o ayrı
Birkan61
04-04-2014, 09:30
Kapilarin degistigini biz biliyoduk ustaya baktirmistim once bu hasar onundur demisti yani..
sanslıysan hasar tarihini ve kaza yapan kişi aldıgın kisiyse kimlik no.suyla raporu bulabilirsin burdan SBM - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=22)
dıştan baksan bunamı pert oldu denen aracımı bende geçen meraktan baktım hasar listesi yoktu elimdede.verdiğim adreste ufak ambleme kadar yazıyor. 26 binlik kasko degeri olan araca 16küsür bin hasar vermişim :D