PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko Fiyatlarına Büyük Zam

0zan
04-04-2014, 11:18
Euroda yaşanan artış ve yedek parça maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle sigorta firmaları kaskolara yüzde 30'u geçen oranlarda zam yaptılar. Poliçe yenilerken hasarsızlık indirimi almayı beklerken daha yüksek bir fatura ile karşılaşan tüketiciler ise büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Kasko fiyatlarına büyük zam - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26151616.asp)

FATİH
04-04-2014, 11:30
2014, audi a6 2.0 tdi 177 hp multitronic'e dün yapılan full kasko bedeli: 5.140 tl

Kahn23
04-04-2014, 11:31
2014, audi a6 2.0 tdi 177 hp multitronic'e dün yapılan full kasko bedeli: 5.140 tl

Ohaa :eek: desem ayıp olur mu?

clioGT
04-04-2014, 11:34
aşırı yüksek değil ya da bana mı öyle geliyo? yıllar evvel s2k ya bin küsür yaptırmıştım 05 model arabaya

FATİH
04-04-2014, 11:37
2013 a3'e de (120.000 tl) geçen sene eylül ayında 3.200 tl ödemiştim. kasko fiyatlarından pek anlamam ama belki de ful kasko olmasından ötürü yüksektir.

Risendark
04-04-2014, 11:40
2005 vtec 2 ye 6 milyar kasko çıkarmışlar arkadaşımın arabaya duyunca ağzım açık kaldı :)

BosphorusBoys
04-04-2014, 11:41

Bence normal bir fiyat.
senin için değil gene olarak yorumlayacağım ;

sigortacıyım diye de söylemiyorum ;

Ben bazen insanları anlamakta zorluk yaşıyorum.

adama almış porsche 550 bin e 20 bin kasko çıkıyor mırın kırın
adam almış audiyi 200 bine 5 bin çıkıyor of kem kum.

60 BİNE hyundai aldım hanım adına 2 bin lira kasko çıktı
gık demedim yarın en ufak birşey olsa 5 binden aşşağı kurtararmam.

Aslına bakarsan bence az bile bu paralar.
Bir farın o para yaw bir tamponunu sölemek istemiyorum bile.
birazda karşı tarafta düşünmenizi tavsiye ediyorum.

abi ne olmalı sizce bunların fiyatı BİN lira mi ?
arabayı alırken tonla para verir iş güvene korumaya gelince mırın kırın
bırakın hacı bu işleri.

FATİH
04-04-2014, 11:46
yok hayır kesinlikle yüksek değil bence. veryansın etmiyorum. :)

sadece insan tek başına "5.000 tl" olarak fiyat düşündüğünde psikolojik olarak yüksek gelmekte. Allah kimseye vermesin araç perte çıkınca yenisi altında ya da 3-5 aşağı aracın bedeli hesabında. perti geçtik, yahu tampon ve far 10.000 lira tutar zaten premium bi aracın. hiçbirşey aslında o fiyatlar...

clioGT
04-04-2014, 11:53
kaskosuz 3 gün kaldım, onda da 2 araç pert oldu, kaskosuz sittin sene dolaşmadım sonra da:) ne zam gelirse gelsin anasını satim, az yol giderim benzinden keser o kaskoyu yine yaptırırım

ceyhun737
04-04-2014, 11:55
Bence normal bir fiyat.
senin için değil gene olarak yorumlayacağım ;

sigortacıyım diye de söylemiyorum ;

Ben bazen insanları anlamakta zorluk yaşıyorum.

adama almış porsche 550 bin e 20 bin kasko çıkıyor mırın kırın
adam almış audiyi 200 bine 5 bin çıkıyor of kem kum.

60 BİNE hyundai aldım hanım adına 2 bin lira kasko çıktı
gık demedim yarın en ufak birşey olsa 5 binden aşşağı kurtararmam.

Aslına bakarsan bence az bile bu paralar.
Bir farın o para yaw bir tamponunu sölemek istemiyorum bile.
birazda karşı tarafta düşünmenizi tavsiye ediyorum.

abi ne olmalı sizce bunların fiyatı BİN lira mi ?
arabayı alırken tonla para verir iş güvene korumaya gelince mırın kırın
bırakın hacı bu işleri.

Normal mi senelik 20.000 tl kasko sizce anlayamadım? Biz babama 2012 de sıfır infiniti fx30ds aldık kasko 20.000 tl diyen de oldu axa oyaktan 7000 küsür bir rakama yaptırdık ki bence bu da fazla yani 20.000 il rakamlar telaffuz edilirken kolay da ödemesi öyle kolay olmuyor:)

BosphorusBoys
04-04-2014, 11:59
Normal mi senelik 20.000 tl kasko sizce anlayamadım? Biz babama 2012 de sıfır infiniti fx30ds aldık kasko 20.000 tl diyen de oldu axa oyaktan 7000 küsür bir rakama yaptırdık ki bence bu da fazla yani 20.000 il rakamlar telaffuz edilirken kolay da ödemesi öyle kolay olmuyor:)

şirketlere göre değişiyor fiyatlar elbette.

ama 550 bin tl lik bir araç için vergisi yıllık bilmem kaç bin bir araç için
bakımı bilmem kaç binlik bir araç için bir tamponun farının fiyatları için bence çok normal.

ödeme diyorsunuz da ;550 bin liralık bir araç alan bakımı vergisini gözüne alan için
bence 20 bin kolay olsa gerek ödeme bakımından.

zenginin parası zürrüdün çenesi misali uzar gider.

bnm söylemek istediğim bence kasko fiyatı 550 binlik bir araç için 20 bin tl normal

ceyhun737
04-04-2014, 12:03
şirketlere göre değişiyor fiyatlar elbette.

ama 550 bin tl lik bir araç için vergisi yıllık bilmem kaç bin bir araç için
bakımı bilmem kaç binlik bir araç için bir tamponun farının fiyatları için bence çok normal.

ödeme diyorsunuz da ;550 bin liralık bir araç alan bakımı vergisini gözüne alan için
bence 20 bin kolay olsa gerek ödeme bakımından.

zenginin parası zürrüdün çenesi misali uzar gider.

bnm söylemek istediğim bence kasko fiyatı 550 binlik bir araç için 20 bin tl normal
550.000 lik araç için normal ama biz alırken 100.000 Euro idi ki Euro o zaman düşüktü şimdi çok yüksek bize 20.000 fiyat çıkınca baya şaşırmıştık.

Berkan
04-04-2014, 12:13
valla bmw için 2012 de annemin üstüne olursa 2600 babamın olursa 1250 çıktu hemen babama dondu araç :D 2013 de 1400-1500 gibi bişey cıktı ama benim pertim vardı eski aractan babamın üstüne oldugu için.ceed i alırken yine pederin üstüne yaptırdım oda 1300 küsür olmuştu normal sanki daha ne olsun.geçminizide düşünün oda cok etkiliyor ufak tefek maddelerde indirdiyor fiyatı mesela bende sadece benim soyadımdan olanlarda gecerli baskası kullanmayacagı için nasılsa.

yanlız benim anlamadıgım bir nokta Bosphorusboys belki acıklar cogu firma.nasıl farın tamponun yan sanayisi takılmıyorsa niye inatla cam degisimde servisten degilde alelade yan sanayimi replikamı ne denirse artık kullanıyor.bunu biz belirleyemiyormuyuz ?

FATİH
04-04-2014, 12:21
o olay sözleşmedeki maddelerle alakalı diye biliyorum. mesela benim audi full kasko'da Allah etmesin kaza yaptık ve servise çekilmek zorunda kalındı diyelim. serviste kalacağı ilk 20 gün bana en az a4 veya muadili bi araç vermek zorundalar. ondan sonra era mı verir, yoksa symbol mü kitler bilemem. diğer yandan kaza yerinden beni araçla alıp ulaşacağım yere bırakmak zorundalar vs...

bir de kaza yaptık, havayastıkları patladı ama pert olmadı araç diyelim. şimdi burada direksiyon değişti, o tamam. peki yolcu tarafı? kimi servisler kokpiti değiştiriyo, kimisi de yeni airbag'ı içine basıp kokpiti dikiyo ya da yapıştırıyo. biz buna itiraz edemiyor muyuz?

BosphorusBoys
04-04-2014, 13:06
yanlız benim anlamadıgım bir nokta Bosphorusboys belki acıklar cogu firma.nasıl farın tamponun yan sanayisi takılmıyorsa niye inatla cam degisimde servisten degilde alelade yan sanayimi replikamı ne denirse artık kullanıyor.bunu biz belirleyemiyormuyuz ?

Açıklık getireyim.

Şirketlerin Anlaşmalı camcılara yönlendiriyor.
doraglass, carglass gibi firmalar.
Ama aracınızın servisdeki cam anlaşması var ise oradan da ücretsiz olarak
değiştiribiliyorsunuz.
anlaşması da yok ise %20 oranında muaafiyet uygulanarak orjinal cam taktıralabiliyor.

ve önemli bir konu daha söyleyeyim ; doraglass, carglass gibi firmalar da tedarikden aracınızın orjinal camını isteyip takabilirler brz zmn alır ama muaafiyet olmadan ücret ödemeden orj cam sahibi olabilirsiniz.

Berkan
04-04-2014, 13:08
Açıklık getireyim.

Şirketlerin Anlaşmalı camcılara yönlendiriyor.
doraglass, carglass gibi firmalar.
Ama aracınızın servisdeki cam anlaşması var ise oradan da ücretsiz olarak
değiştiribiliyorsunuz.
anlaşması da yok ise %20 oranında muaafiyet uygulanarak orjinal cam taktıralabiliyor.

ve önemli bir konu daha söyleyeyim ; doraglass, carglass gibi firmalar da tedarikden aracınızın orjinal camını isteyip takabilirler brz zmn alır ama muaafiyet olmadan ücret ödemeden orj cam sahibi olabilirsiniz.

Teşekürler :icon_tup: güzel bilgi oldu son kısım özellikle

BosphorusBoys
04-04-2014, 13:08
o olay sözleşmedeki maddelerle alakalı diye biliyorum. mesela benim audi full kasko'da Allah etmesin kaza yaptık ve servise çekilmek zorunda kalındı diyelim. serviste kalacağı ilk 20 gün bana en az a4 veya muadili bi araç vermek zorundalar. ondan sonra era mı verir, yoksa symbol mü kitler bilemem. diğer yandan kaza yerinden beni araçla alıp ulaşacağım yere bırakmak zorundalar vs...

bir de kaza yaptık, havayastıkları patladı ama pert olmadı araç diyelim. şimdi burada direksiyon değişti, o tamam. peki yolcu tarafı? kimi servisler kokpiti değiştiriyo, kimisi de yeni airbag'ı içine basıp kokpiti dikiyo ya da yapıştırıyo. biz buna itiraz edemiyor muyuz?

sorunuz için ; eksper ve servis belirler..
yok değiştirmediler diyelim itiraz edip cazgırlık yaparsan sonuca ulaşırsın ;)

Burak K.
04-04-2014, 16:55
Biz BMW'ye çok az ödüyoruz neden öyle? Yaz sonu aldık,750-1000 lira gibi bi rakam ödemiştik yanılmıyorsam. Araç babamın üzerine 55-56 yaşında,24-25 belki daha çoktur ehliyet yaşı. Yaklaşık 8-9 yıldırda kazasızlığı var. Etkiliyor mu bu kadar?

Berkan
04-04-2014, 17:03
Biz BMW'ye çok az ödüyoruz neden öyle? Yaz sonu aldık,750-1000 lira gibi bi rakam ödemiştik yanılmıyorsam. Araç babamın üzerine 55-56 yaşında,24-25 belki daha çoktur ehliyet yaşı. Yaklaşık 8-9 yıldırda kazasızlığı var. Etkiliyor mu bu kadar?

%50-60 hasarsızlık varsa gayet normal. dedim ya babamın(1950 model :D ) adına 2012 model güncel kasa bmw ye 1250 ile yaptırdık ilk sene :D

SerkanYazgan.
04-04-2014, 17:20
Hasarsızlığı olanlar için bence pekte sorun edilecek rakamlar değil. Hasarı olan adamında zaten dili yandığı için ya da kaskodan yapılan işlemleri gördüğü için seve seve yaptırıyor, yaptırmazsa başına gelecekleri az çok biliyor herkes :) Şu 10 yaş üstü, değerli araçların kaskolarıda biraz düşük olsa keşke.. Millet kaskosuz biniyor ve hep canı burnunda geziyor. Örneğin e46ci 330 lar felan, geçen hesapladık 4 bin küsür çıktı.

FATİH
04-04-2014, 22:00
sorunuz için; eksper ve servis belirler...
yok değiştirmediler diyelim itiraz edip cazgırlık yaparsan sonuca ulaşırsın. ;)
eyvallah sağolasın. ;)

onursumer
04-04-2014, 22:11
ben geçen sene picantoya trafik sigortası + kasko 2.200tl odemiştim :D hasarsızlığım yoktu onceden hep vukuat olduğundan

bu sene hiç kullanmadım kaskoyu

daha bugun yeniledim bu sene toplam 1500 tuttu :D

ERK_RS
04-04-2014, 22:28
geçen ay sıfır superB satın aldım, 26 yaşındayım ve 90 bin tl kasko değeri olan araca 2090 TL ödedim.

aralık ayında patronumun 2008 DB9 una kasko yaptırdım; şirket adına ve hasarsızlık da var.
10800 TL ödedik.

bu ödediğim tutarlar bence normal; ama Allah korusun hasarsızlık bir bozuldumu al başına belayı..

turkerrr
07-04-2014, 12:41
fiyatlar gayet uygun çıkıyor, çok abartmadan belli başlı şirketlerden fiyat almak gerekiyor.

ilker_yusuf
07-04-2014, 12:49
Aracım opel corsa body kıt car curt ekli şekilde 0 km aldığımad 1150 TL ak tan yaptırmıştım.
Bu sene Mart ayında yenilendi yine ak sigortadan ekstraları ile 850 TL ödedim.. Bence değer kolay kazanmıyoruz parayı arabayı alıyorsak bu tür masraflara katlanıcaz. 850 ödedim ama far tampon bu kadar tutuyor zaten.. Kimse kaza bela yapmasın ama yaptığımızda da gerçekten büyük faydasını görüyoruz kasko ile