Orijinalini görmek için tıklayınız : sağdan direksiyon aracın dikiz aynası takmak?
gemsazr9
04-04-2014, 22:30
arkadaşlar normalde türkiyede sol dikiz aynaları çizgilidir . ben sağ tarafada mecburen sağdan direksiyon araç dikiz aynası taktım şimdi iki aynada çizgi çizgi bölüm var . trafikte sıkıntı teskil eder mi?
Çizgiliden kasıt geniş açı olayı mı? Şu fotodaki gibi?
http://images30.fotki.com/v44/photos/1/110342/494707/deAngleSideMirrordrivercloseup-vi.jpg
Ayarı düzgün olduktan sonra zararı yok. Faydası 3 veya daha fazla şeritli yollarda hissedilebilir.
gemsazr9
04-04-2014, 22:49
evet bu çizgiden şimdi sağ aynadada var.zararı olur mu?
Zararından çok faydasını görürsünüz, öyle söyliyeyim ben. Üst mesajımda da yazmıştım zaten.
Gerçi ben solda da sevmiyorum onu, bazen kör nokta yaratıyor benim için..
gemsazr9
04-04-2014, 23:11
evet bende kör nokta falan yapar mı diye sordum . kullanınca anlıyacaz . biraz garip soru oldu ama neyse.
MARJINAL_SUFI
05-04-2014, 07:55
kör nokta yaratmasımı :)
zaten çift bölmeli yapılmasının amacı kör nokta olayını minimalize etmek içindir..
sol direksiyonu baz alırsak; sürücü tarafındaki aynanın bölünmüş olan cama uzak kısmı dış bükey perspektife, yakın olan kısmı ise optimal perspektife sahiptir..
dış kısım çok daha geniş bir alanı kapsar görüş açısı anlamında.. siz sağ tarafada takmışsınız bence iyi yapmışsınız .. ancak alışana dek göz-algı harmonisinde mesafe, yakınlık handikapı doğurabilir ona dikkat etmek lazım..
yani direk o kısma focuslanırsa gözünüz gayrı ihtiyari.. gördüğünüz aracın nesnenin mesafesini kestiremeyebilirsiniz..
gemsazr9
05-04-2014, 08:39
teşekkürler arkadaşlar . peki her iki camıda bombeli araçlarda var mı?
Mikrop_Ali
05-04-2014, 09:15
Benim arabanın aynalarını sattım hiç sıkıntı yaşayan olmadı :) gerçi böyle çizgi yoktu
kör nokta yaratmasımı :)
Tam o ayrık yani çizgiye denk gelen araçlar oluyor trafikte, o da kör nokta yaratıyor.
Geniş açısız aynanın ucunda gizlenen arabalar gibi düşünün, dar - geniş açının arasında kalan açıda yani kastettiğim olay. :)
Her iki aynasıda çift açılı araçlar var.
SEFAKALACAY
05-04-2014, 09:48
Kendi aracim Ingiltere girisli iki aynada da cift aci var cizgili ayni sekilde gayet memnunum ben sorun yasamiyorum. Sehir icinde gereksiz tabi ama goz alisiyor.
MARJINAL_SUFI
05-04-2014, 10:04
Tam o ayrık yani çizgiye denk gelen araçlar oluyor trafikte, o da kör nokta yaratıyor.
Geniş açısız aynanın ucunda gizlenen arabalar gibi düşünün, dar - geniş açının arasında kalan açıda yani kastettiğim olay. :)
zaten yazımı dikkatli okursanız ( minimalize ) etmek üzre tasarlanmışlardır dedim..
istisnai durumlar olabilir.. aksi halde yarım küre şeklinde bir ayna koyarlardı :)
bizim sirket arabasının iki tarafında çizgili bence daha kullanıslı oluyor
v50 arac
yavuz364
07-04-2014, 07:30
Audi nin çift açılı aynalarından takarsan böyle şeylerle uğraşmazsın :cool:
benim aracımın iki aynassıda çizgili, aynanın ı çizginin dışında kalan kısmı az bombeli olur ve böylece çok daha geniş açı görmenizi sağlar, bunu öğrenmek için konu açılmasına gerek yoktu aslında.... taktığınız ayna gayet iyi güvenli kör nokta yok edici hayırlı olsun diyleim...