Orijinalini görmek için tıklayınız : 2001 volvo t4 yol tutusundan memnun degilim yardim
onurcan16
05-04-2014, 03:34
selam arkadaslar megan coupe mi satio bir t4 aldim meganla 70 le girdigim viraja bununla 40-50 ile zor giriyorum . Kumho lastik aldim ucuz diye hic memnun degilim , araba 200 hp 300 nm tork basima bisi gelicek diye korkuyorum . coilmi yaymi ne yapmali yardim ??
Bence iyice alış arabaya önce, Megane'dan bariz daha iyi yol tutar S40.
Lastiklerinden olabilir, uzantısı nedir yani modeli?
Onur Fatih
05-04-2014, 09:21
Sadece lastik degil amortisor on takim hepsine baktir araba megandan cok esniyosa yana yatiyosa bundan daha az tutuyo anlamina gelmez kopmuyosa sorun yok
Araç ağır zor duran bi araç bi gece ölüyorduk temde o zamanlar T4 vardı yay taksan orjinal amortisörler yetmez sürekli çamurlukları sürtersin zor işler uğraşma standart bin , herkes anlamıyor bide motorundan kapak saplamasını çekiçleyen usta diye geçinen adamlar biliyorum.
O araba aftermarket süspansiyon ve yay ile efsane yol tutuyor ama orijinallerle çok kötü gerçekten.. biraz araştırın volvo forumlarını ben şu an net hatırlamıyorum..
lastiklerin bir50 100 km gorsun üstündeki ilk katmanı bir atsın oyle bak birde
eticet06
09-04-2014, 20:33
bende rsi satıp volvo aldım evet bu volvo yol tutmuyor guven vermıyor.bana vermedı volvoda duzlugu gorunce sıkacan yoksa sıkıntı (:
uzun ince tuhaf oranlarda bi araç istanbulda epey uğraşıp 17 inch 225 taban pzero rossosuna kadar alan koni amortisor set eibach yayla yürüyeni yapan ön kule gergisi monte eden 1.8 otm kullanıcısı bi arkadaşım vardı o bile istediği seviyeye getirememişti. Tavsiyem kendinizi frenlemeniz. arabanın asıl sorunu rijitlik yol bilgisini az vermesi tutar heralde dediğiniz yerlerde fazlaca kopması bence.
ErayCerit
09-04-2014, 20:54
3 sene boyunca 2003 1.6 S40 kullandım. aşırı güven veriyordu bana hem freni yol tutuşu. Continental lastik kullanıyordum ve aşırı da memnundum
ghibli06
09-04-2014, 21:09
arkadaşlar hemen yay mı kısaltalım sert amortisör mü alalımla girmeyin olaya... önce sebebi doğru teşhis edin... araba çok mu yüksek? tutuşu etkiliyor mu o zaman alçaltın ama şunu da unutmayın subaru ve alfalar da yüksektir ama yol tutuşu iyidir, amortisörler mi yumuşak? yolda sekiyor mu? o nedenle mi güven vermiyor? o zaman alın spor amortisör ayarlı-ayarsız her neyse... kollar viraj demirleri rigid değil mi? çok mu ince? kalınlarına bakın belki sorun ordadır... kasa mı rigid değil, kule gergisi ön-arka gerekir belki...
neyse uzatmayım, araca yay-amortisör takmakla yol tutuş düzelir diye bir kural yok...
BATAK-RC
15-04-2014, 00:21
Bende de 2.0t var zorlanınca arkayı bırakıyor hemen benim de lastiklerim çok kötü ve sert ben aldığımda sıfır lastik vardı masraf yapıp değiştiremedim. en önemli olay lastikler sonuçta sonra da bence gergi şart bu araca çok daha rijit olması lazım s60'larda standar mesela kule gergisi...
yalnız fren olarak çok iyi Allah'a şükür zor durumda bırakmadı şimdiye kadar çokta büyük disk aynaları kullanılmış
onurcan16
12-07-2014, 19:55
Arkadaslar epeyce bekledim ilk buldugum sorun lastik Kumho yu kimseye onermiyorum paraya kiyip duzgun bir lastik almak cok onemli , bu hafta arka amortisorleri degistiricem cok yipranmis birisi olmus hatta bakalim nasil olacak .
Oğuzhan'ın aracını ben kullanırım genelde. Gayet yeterli yol tutuşu var.
Lastik konusu çok önemli. Aracına alışman gerek.
Lastikleri berbat olmasına rağmen gayet gözüm kapalı dalıyorum Oğuzhan'ın aracında.
Ayrıca biz bilerek bırakıyoruz arkasını genelde :D
Kumho colt arabamda kullandım. Aynı anda c70imde vardı ve onda federal marka lastiklerim vardı... Kumho rezalet bir lastikti. Ecsta idi sanırım serisi. C70 federal marka lastiklerle daha iyi yol tutyordu. Son kullandığım s70tede kumhonsolus vardı. Gurultulu, yol tutmayan bir lastik...
onurcan16
22-07-2014, 22:27
Amortisor ust tablalari ve z rotlari degisti daha sonra detayli rot balans yapildi suan araba super bir iki ufak dokunusla ve su kumholardan kurtulursak super bir araba olacak :) arac 5 aydir bende daha ilk bindigimde sorun oldugunu anladim ama usta bulamadi sacma sapan bir durumdu sorunu bulan ise baska bir markanin ustasi hersey garip bir sekilde cozuldu ama bitti sonunda yarin sabah izmire gidiyorum
BATAK-RC
13-08-2014, 09:35
Amortisor ust tablalari ve z rotlari degisti daha sonra detayli rot balans yapildi suan araba super bir iki ufak dokunusla ve su kumholardan kurtulursak super bir araba olacak :) arac 5 aydir bende daha ilk bindigimde sorun oldugunu anladim ama usta bulamadi sacma sapan bir durumdu sorunu bulan ise baska bir markanin ustasi hersey garip bir sekilde cozuldu ama bitti sonunda yarin sabah izmire gidiyorum
aracınızın süspansiyon sesinden memnunmusunuz ? mesela çukurlardan vs geçerken bi alman arabası gibi sessiz değil yani volvo'lar böylemi hep onu merak ediyorum belkide biraz sert olmasından kaynaklı ?
onurcan16
10-09-2014, 21:25
hayır hiç memnun değildim hepsini değiştirdim sıfır parçalarla ve sorun gitti epey tuzlu oldu :) 2 gün önce arabayı sattım zaten seninle telefonda görüşmüştük senin araban için zamanında :)s60 alacağını söylemiştin