Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracı daha fazla düşürmenin yolu ?
Yiğit G.
07-04-2014, 16:49
Ön
http://i.hizliresim.com/eaO7R2.jpg
Arka
http://i.hizliresim.com/eNvjJg.jpg
5 cm olmasına ragmen yaylarım durum bu... 1.5-2 cm gibi daha düşürmek istiyorum.Yaylarla oynamadan halledilebiliyormuş bazı araçlarda.Citroen/peugeout grubunda varmı böyle bir uygulama araçlarda ? Böyle takozlardan makozlardan bir ayar yapılıyormuş galiba ?
Çanaklardan alıyorlardı ama ?
golgeoyunu03
07-04-2014, 17:36
5cm yay ile az düşmüş sanki..
Sağlıklı yöntemler uygulayın, yürüyen bu sakata gelmez
S.Özeren
07-04-2014, 17:50
fikir vermek isterimde ar-ge ci arkadaşlar saldırcaklar diye korkuyorum :D
Coilover en saglikli diger yollar belli kesip bicmek ve press sagliksiz ve tehlikeli olan :)
Yiğit G.
07-04-2014, 18:49
5cm yay ile az düşmüş sanki..
Sağlıklı yöntemler uygulayın, yürüyen bu sakata gelmez
7cm lik buldum yay onuda gözüm pek yemedi açıkçası.Sağlıksız yöntem yapmam öle yay kesme falan asla... Hani acaba amortisörden takozdan vs biryerden oynarak 1 cm falan daha düşürülebilirmi dedim ? Veya 7 liğimi alsam ? Mesaj attım simdi adama elinde hala varmı diye 7cm lik... Çok düşerse eskisini geri taktırırım ne olcak diye düşündüm bir an.
MehmetOrkun
08-04-2014, 08:17
Tabladan aşağıya alınıyor. Yalnız lastik ile tabla arasında boşluk varsa. Tablayı aşağıya kaynatmak için normal kaynak yapılmıyor haberin olsun. Tabi ki orjinal ürünler gibi sağlıklı olmaz.
metin_1989
08-04-2014, 09:12
takipteyim banada lazım olabılır
Aynı sorun bendede var..sizin aracınız gibi 5cmlik yay olmasına rağmen tam düşmedi..
Çözüm olarak presten başka yol bulamadım..
tablayı aşağı aldırtabilirsin.
amortisör milini kestirebilirsin.
yaylara soğuk pres yapabilirsin.
Yiğit Ş.
08-04-2014, 09:40
5cm yay var ama 1.5-2cm daha indirmek istiyorum dedikten sonra 7cm lik yayı nasıl sağlıklı bulmadın anlamadım.
2 cm kadar SOĞUK pres yaptırabilirsin abi çanakla tablayla oynamaktan çok daha sağlıklı
bir çok arkadasımız haklı olarak sıcak bakmıyor bu işleme ama 2 cm kadar soğuk presin zararı olmaz sıcak yapırmayın metal karekteristiğini bozuyor 2 cm soguk yayın yapısında da bir değişikliğe neden olmaz saglıklı sekilde kullanmaya devam edebilirsin
onursoytam
08-04-2014, 13:33
takoz ları aldır yada başka bi arabanın kısa takozlarını kullanın ;)
Burak K.
08-04-2014, 16:05
C4'ler spor yayla düşmüyor maalesef. :) Ya coil yaptırın ya da diğer seçenekleri değerlendirin. :) 5 Cm olan yay 2-3 cm düşürüyor. + olarak gerçekten 5-6 cm civarlarında düşürdüğünüzde lastikler içerde kalıyor spacer gerekiyor. Ben en kısa zamanda yaptırıcam spacer,lastikler çok içerde kaldı.
tabladan düşürtme amortisörleri patlatırsın
Yiğit G.
09-04-2014, 14:55
C4'ler spor yayla düşmüyor maalesef. :) Ya coil yaptırın ya da diğer seçenekleri değerlendirin. :) 5 Cm olan yay 2-3 cm düşürüyor. + olarak gerçekten 5-6 cm civarlarında düşürdüğünüzde lastikler içerde kalıyor spacer gerekiyor. Ben en kısa zamanda yaptırıcam spacer,lastikler çok içerde kaldı.
Benim crx de 3.5 cm eichbah var , düz yolda otobanda hafif yaylanınca araç altını düz yola sürtüyorum :D C4 e 5 cm taktım 18" jant koydum yine leylek yine leylek.
Ben en iyisi Harun ustanın yanına gideyim bir... Sağlıksız birşey istmemiyorum.. Olmadı kalsın böyle napayım sağolun beyler.
aracın çekilmiş daha ayrıntılı resmi varmı?
Burak K.
09-04-2014, 18:33
Benim crx de 3.5 cm eichbah var , düz yolda otobanda hafif yaylanınca araç altını düz yola sürtüyorum :D C4 e 5 cm taktım 18" jant koydum yine leylek yine leylek.
Ben en iyisi Harun ustanın yanına gideyim bir... Sağlıksız birşey istmemiyorum.. Olmadı kalsın böyle napayım sağolun beyler.
Ben ortalama önleri 5-6 arkalarıda 4-5 cm bastım. Sürtme falan yok ama konfor diye bişeyde yok. :D Diğer arabalara bakıyorum herkes normal rahat oturmuş ben seke seke gidiyorum arabanın içinde. :D C4'ün doğasında var leyleklik. :D Sürtecek olsa bile sanki araba 'ııhhğğm azcık götümü toparlıyımde sürtmesin.' diyor. :D
Bende dusurmek istiyorum eibach yay var pek kafi degil coil fiyatlar 2K usd
Yar ile bir olamadik
Yer ile bir olalim
ya bu pres iside cok cetrefilli is. yaptirdim cok guzel oldu diyende var yaptirma sakin diyende var. gecen namistain sakir ustanin yanina gittim. aracimda 40mm helezon var. nasil ederiz 2 cm daha dusurmek istiyorum onlu arkali dedim. hallederiz abi on arka basariz 2 cm sonrada on amasorlere %25 sertlik veririrz sekme filan olmaz dedi. ha bu arada daha once sakir ustaya pres yaptirdim 2012 model audi a6'ma on taraf dustu arka taraf dusmedi memnun kalmadim gittim eibach yay aldim taktim. lakin soyle bi durum var suan daha dusuk yay yok suan aracima uygun. coil fiyatlarida 5000 tl'leride buluyor boyle binmeye devam edicem bende.
takribi 2.5sne oldu halen pressli şekilde biniyorum ben bi sıkıntı yaşamadım şahsen :D
ki hsonu arabasıda deil ataraabası gibi hergün kullanılıyo+uzun yola çıkılıyo+yük konuyo yüksek hız gidiliyo vsvs..
Sen arabayımı değiştirdin resimdeki c4 degil kanka :D
Milden kısaltma soğuk pres tabladan düşürme hepsi var toplamda 10 cm basık kullanıoyrum 3 seneyi geçmiştir yüksek hızda zıplama hoplama çökmüş yolda sağa sola çekme bide ondan olduğunu tahmin ediyorum saçma sapan abs ye girior onun dışında sıkıntı yok :) aslında 7 cm e kadar çok iyiydide ondan sonra boka sardı :D
Giulietta
10-04-2014, 01:17
3.5cm eibach (tdı) olmasına ragmen 5cm. düştü cok menmunum
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/04/09/IMG0085.jpg
Burak K.
10-04-2014, 18:59
Sürtmüyo sürtmüyo dedim nazar değdi arabama bugün nasıl olduysa sol arka lastik davlumbaza sürttü. :D
aldigin yaylar eger dizel icinse benzinli yayi tak tabi boyle ayrim varsa
dragon07
10-04-2014, 19:18
kesiceksin kardesim en temizi kesmek
kesiceksin kardesim en temizi kesmek
:D hahahhahha