Orijinalini görmek için tıklayınız : Jetta Tdi vs Vtec2
Jetta Tdi;
Fabrikasyon Dsg
Vtec;
17" jant
Headers
Kat. İptali
Düz Boru
Son susturucu
Denenirse durum ne olur ?
Denemedik Henüz arkadaşla Denendiği zaman videoları atıcam
Stok olsada honda devir bandindan dolayi alirdi
i-vtec07
10-04-2014, 19:42
jetta nın devrinde basarsanız biraz tutunur jetta
bencede vtec2 geçer ..
rebeloghy
10-04-2014, 19:43
vtec2 ye kendi 15 jantları takılsa 3 boyu daha var derim :)
MertSerhanÖ.
10-04-2014, 19:56
vtec2 geçer
Başta 17" janttan dolayı tereddüt ettim ama specleri görünce vtec 2 kesin geçer.Hem de eze eze geçer bence.
Faruk_Vtec
11-04-2014, 00:58
vtec II candır, gerısı heyecan.. :D
Bende denemiştim. Biz 2 kişi arti full bagajtik. Gectik :)
kimse neden jettanın motorunu sormuyo ? 1.6 -1.9 - 2.0 hangi tdi ??
su durumda vtec 2 onde olucaktır ama orjınal jantları takılırsa en az 2 3 boyu daha var :)
ahmet_xy
11-04-2014, 13:53
vtec2 geçer. ama cetta yazılım yaparsa durumu tersine çevirir :)
kimse neden jettanın motorunu sormuyo ? 1.6 -1.9 - 2.0 hangi tdi ??
Ne önemi var :D Vtec dedin mi geçecektir başka bi ihtimal yok:D
rebeloghy
11-04-2014, 14:04
1.9 ve 2.0 kalın geleceği için genel 1.6 olarak almış zaten :)
jetta yazılım yaparsa ters koşe olur vtec :D
yazılıma gerek yok yüksek hızlara kadar jetta önde olur daha sonra vtec2 geçer
Ben jetta alır diyorum. Ama emin değilim:D
adam yazmıs şartlarını jetta chip yaparsa yok 15 takarsayı falan geçin beyler. konunun bir tık ilerisi honda turbo olursa nolur falan olcak yoksa klasik :D
ahmet_xy
11-04-2014, 15:11
adam yazmıs şartlarını jetta chip yaparsa yok 15 takarsayı falan geçin beyler. konunun bir tık ilerisi honda turbo olursa nolur falan olcak yoksa klasik :D
haklısın da chip yaptırmak çok kolay yarım saatlik bir iş. ama atmo arabaya turbo takmak kolay değil. :)
specler iyi vtec2nin geçer diye tahmin ediyorum
sinanbaysal
11-04-2014, 15:33
Vtec 2 alır jetta tutunur
Ne önemi var :D Vtec dedin mi geçecektir başka bi ihtimal yok:D
ah bu hondacılar yokmu. almanın üstünlüğünü bi kabul edemediniz :D
Faruk_Vtec
11-04-2014, 22:58
alman ustun, tabı canm :D konfor dersen eyw derım ama performans olarak Japonlar bı adım onde, kabul edın artık bunu ahahah.. :) :D
emrekuzdere
11-04-2014, 23:15
Eski bir vtec2'ci olarak "biz ne jetta'lar gördük, gül gül öldük" desem çok ağır olabilir :D Tabi TSI'lar bazı geceler uyutmuyordu ne yalan söyleyeyim :D :D Neyse konuya döncek olursa TDI jettanın hiç şansı yok ;)
:D hep sölerim,bi konuda birisi accord un mercedes c serisinden daha kaliteli olduğunu,bmw 3 ve audi a4 ile de kıyaslanamayacağını yazmıştı.
Yanarım yanarım screenshot almadığıma yanarım :D
Faruk_Vtec
11-04-2014, 23:46
:D hep sölerim,bi konuda birisi accord un mercedes c serisinden daha kaliteli olduğunu,bmw 3 ve audi a4 ile de kıyaslanamayacağını yazmıştı.
Yanarım yanarım screenshot almadığıma yanarım :D
duz mantık baktığımz zmn Accord hepsinden kalıtelı zatn :D C kasa 3 kasa A4 kıdemlı olabılır evt ama Accord'un rutbesı bı tık ustte :) Accord'un segmentınde kı araçlar Mercedes E, BMW 5kasa, Audı A6..
Accord Type-R S2000 gerçekten hondayı farklı kılan araçlardır, fiyat & performans olarak segmentlerınde en ıyı araçlardır.. (fiyatına gore kıyasladığımı tekrar belırtmek ıstıorm)
duz mantık baktığımz zmn Accord hepsinden kalıtelı zatn :D C kasa 3 kasa A4 kıdemlı olabılır evt ama Accord'un rutbesı bı tık ustte :) Accord'un segmentınde kı araçlar Mercedes E, BMW 5kasa, Audı A6..
Accord Type-R S2000 gerçekten hondayı farklı kılan araçlardır, fiyat & performans olarak segmentlerınde en ıyı araçlardır.. (fiyatına gore kıyasladığımı tekrar belırtmek ıstıorm)
O mantıkla bakılırsa Honda Legend da a6, 5 serisi ve E serisinden üstün,Avensis a4,3 ve C serisinden üstün,Latitude A4,C ve 3 den üstün demek oluyor.
Faruk_Vtec
12-04-2014, 00:31
O mantıkla bakılırsa Honda Legend da a6, 5 serisi ve E serisinden üstün,Avensis a4,3 ve C serisinden üstün,Latitude A4,C ve 3 den üstün demek oluyor.
olaya fıyat & performans gözüyle bakarsak evet :) Accord'la A6'yı bır tutacak halım yk :) A6 tartışmasız daha ıyı ama fıyat & performans olarak Accord derım :) çünkü aynı model ıkı araçta Accord mınımum yarı yarıya ucuz, doluluk olarak baktığımızda audı 10 uzerınden 10 dersek Accord 10 uzerınden 7, doğru orantıda Accordun 10 uzerınden 5 olması gerekırken 7 olması bnce accordun audıden ıyı olduğunu gosterır tekrar tekrar belırtıorm altını çızıorm fıyat & performans olarak bakıorm olaya, tartışmasız A6 accorddan kat kat ıyı, para sıkıntısı yoksa ıkı arabadan bırını tercıh edeceksem tabıkıde A6 derım.. :)
olaya fıyat & performans gözüyle bakarsak evet :) Accord'la A6'yı bır tutacak halım yk :) A6 tartışmasız daha ıyı ama fıyat & performans olarak Accord derım :) çünkü aynı model ıkı araçta Accord mınımum yarı yarıya ucuz, doluluk olarak baktığımızda audı 10 uzerınden 10 dersek Accord 10 uzerınden 7, doğru orantıda Accordun 10 uzerınden 5 olması gerekırken 7 olması bnce accordun audıden ıyı olduğunu gosterır tekrar tekrar belırtıorm altını çızıorm fıyat & performans olarak bakıorm olaya, tartışmasız A6 accorddan kat kat ıyı, para sıkıntısı yoksa ıkı arabadan bırını tercıh edeceksem tabıkıde A6 derım.. :)
Anladım ama o zaman Vti&Typer&S2000 dediğiniz şekilde fiyat performans olayında sınıfta kalmış modeller demek oluyor :)
Rollingde Jetta kesin kafa çıkartır devir çevirdikçe Vtech2 geçer.
fakat Jettanın sahibi bi yazılım yapayımda geçeyim derse 600 liraya kısada uzunda geçer civici.
bende hala diyorum ki jettanın devrinde yürünürse jetta fena tutunacaktır. ama şu honda aşkını anlayamıyorum. japon mühendisler acaba arabaları okuyup üfleyip mi gönderiyolar. binenin gözü başka bişey görmüyo :D
bende hala diyorum ki jettanın devrinde yürünürse jetta fena tutunacaktır. ama şu honda aşkını anlayamıyorum. japon mühendisler acaba arabaları okuyup üfleyip mi gönderiyolar. binenin gözü başka bişey görmüyo :D
muadillerinden genellikle hafif. nispeten birçok muadilinden daha fazla devir dönüyor. motor sesi tınısı hoş. bundan dolayı biraz daha seri ve keyif veriyor. bundan dolayı benzer güçteki araçlardan daha "iyi" yürüyor. ben yaşlardaki insanlar için yol sesi teker sesi göğüs gıcırtısı genellikle ikinci planda olunca da binenler etkileniyor. şahsi fikrim bu :)
konuya gelirsekte 105lik tdi'ın vtec2 karşısında pek şansı yok. daha önce ışıklarda denk gelip kalktığım 1 jetta ve 1 golfu ayırmıştım. rollde hiç anlaşmalı basmadım ama yine yolda denk gelip basıp ayırdığım bir tdi jetta var
Vtec2 fabrikasyon olsada yazılımsız jettanın şansı yok bence.
emrekuzdere
12-04-2014, 10:32
Vtec2 dediğimiz aracı çocuklukta kullanmaya başladım ehliyet falan yokken, tam 8 sene bindim :) sayısız roll ve kalkış yaptım, bu kadar iddia etmemizin bazı sebepleri var. Birincisi vtec2 dediğimiz araç 1164 kilo :) ikincisi ve bence en büyük avantajı çok kısa bir şanzımana sahip, misal 2.viteste 90km hızı bitirir ve bu 110 hp'lik motora yapabileceklerinden çok daha fazlasını yapmasını sağlar :) Stock vs Stock olsa bile jettanın hiç şansı yok ki bu speclerle, imkansız. Jetta'nın devri demişsiniz ama ne yapalım yani jetta 3.de 70'de basmak isterse vtec2'de mi 3.de 70'de bassın :)
Arkadaşımda var vtec2 ikna edersem akşam benim passatla kaldırayım bi.Az çok referans olur sanırım.Çok merak ettim:D
Bir Honda sever olarak katılıyorum.
Eskiden pejocular böyleydi onlar biraz daha olayı kavradılar makineler dünyasının farklı olduğunu anladılar.
Hondacılar da anlayacaktır lakin fazla kızmamak lazım.
Honda modifiye parçasına ulaşım kolay.
Yürütmesi masraf olarak daha kolay araçlar. Piyasası altın gibi her daim.
Konuya gelirsek vtec2 hafifliği ve şanzımanı ile ayıracaktır.
Bir Honda sever olarak katılıyorum.
Eskiden pejocular böyleydi onlar biraz daha olayı kavradılar makineler dünyasının farklı olduğunu anladılar.
Hondacılar da anlayacaktır lakin fazla kızmamak lazım.
Honda modifiye parçasına ulaşım kolay.
Yürütmesi masraf olarak daha kolay araçlar. Piyasası altın gibi her daim.
Konuya gelirsek vtec2 hafifliği ve şanzımanı ile ayıracaktır.
abi pejo bitti ortalık rahatladı zaten :D honda bitsede gitsek :D
vtec2 cok yakın arkadasımda var aldıgım her arabayla deneriz
1.7 corsayla denedim . 3ün sonuna kadar ben ayırıyodum sonra o alıp başını gidiyodu.
puntoyla denedik . rol de ilk baslarda benim turbo dolarken kafa burun sonra alıp başını gidiyo.
taaaki ben 2.0tdi jetta alıp 1.6 diyip deneyene kadar çok havalıydı :D ama ilçe boyu koyunca farkı benim arabayı satma vaktim geldi dedi :D
vtec2 nin avantajı devir bandı bence sadece. başka bi cacık olmaz : D
benim eski vtec2de feh warken 2.0tdi passatı 170 e kadar geçiyodum.. konuya gelirsek stok vtec2 bile 1.6 jettayı geçer gider. konudaki vtec2 ise ayıra ayıra gider..
kardeş passatcı basmamıştır ya feh le alacagın en saglam abartarak yazıyorum 15 hp olsa. 140lık passatı ayırman çok zor :/
kardeş passatcı basmamıştır ya feh le alacagın en saglam abartarak yazıyorum 15 hp olsa. 140lık passatı ayırman çok zor :/
Feh le 15hp çok fazla iddaa lı :)
emrekuzdere
12-04-2014, 14:50
Feh ile 10 der kalır, 11 demez :) ama bende hatırlıyorum ışıklarda çok passat tdi üzdüm.
abi pejo bitti ortalık rahatladı zaten :D honda bitsede gitsek :D
vtec2 cok yakın arkadasımda var aldıgım her arabayla deneriz
1.7 corsayla denedim . 3ün sonuna kadar ben ayırıyodum sonra o alıp başını gidiyodu.
puntoyla denedik . rol de ilk baslarda benim turbo dolarken kafa burun sonra alıp başını gidiyo.
taaaki ben 2.0tdi jetta alıp 1.6 diyip deneyene kadar çok havalıydı :D ama ilçe boyu koyunca farkı benim arabayı satma vaktim geldi dedi :D
vtec2 nin avantajı devir bandı bence sadece. başka bi cacık olmaz : D
:D 2.0 tdi ye karsi hic sansi yok abarmis biraz ortalik en fazla 3. vitese kadar kafa burun gider manuel 2.0 tdi yi herkes kaldiramaz 170e kadar yuruyen arkadaslar oylesine denk gelmistir yada enjektör leri cortlamis bi 2.0 dir o bizzat fd6 manulle denenmisti 2 vitesin bitiminde jetta nin arka kapisinda kalıyordu sonrasi ***** zaten
accord 3 serisi c serisi a4 serisi segmetidir e,5,6 legend segmentidir
ygtkrmdnz
12-04-2014, 16:57
Bende cok merak ettim bu denemeyi :) vtec2 nin ne yapacagi belli olmaz ama bende denk gelirse 105 lik jetta ile denemek isterim :)
Denemede vtec2 olunca rayting bol olmus hondacilar on planda gecicek araba bulununca:)
OnurCelik39
12-04-2014, 18:17
Drag yapilacaksa eger 2nin sonlarina kadar jetta tutunur ondan sonra civic 4-5 boy gecer diye tahmin ediyorum rolling de civic devir donecegi icin sonuc ayni olur
benim eski vtec2de feh warken 2.0tdi passatı 170 e kadar geçiyodum.. konuya gelirsek stok vtec2 bile 1.6 jettayı geçer gider. konudaki vtec2 ise ayıra ayıra gider..
vtec 2 ile o 1. viteste ben 2. vites te bastık sadece 1. viteste yanımda tutunabılde ikinci vitese geçtiğinde ben çok uzaklardaydım daha sonrasında kuzenım vıdeo çekimi için telefonu camdan cıkarttı telefon vtec in tekerleri altında paramparça oldu :D
guwen_ar
12-04-2014, 18:53
Golf 7 tdi ile vtec 2 denedik.
Basilan dewire gore ikiside one cikabiliyor fakat kisa surmeden vtec 2 aca aca gidiyor.
Bundada degisen bsy olmaz vtec2 gecer.
su deneme olmadımı daha?ne zaman olucak?
Faruk_Vtec
16-04-2014, 23:25
hondaya tek bı konuda guvenırım o da motor ve performans, gerı kalan konfor vb ıvır zıvırlar benı ılgılendırmıo zatn :) ama o konuda alman arabasını tek geçerım..
hondaya laf atan arkadaşların bellıkı geçmişten gelen bı acısı var ahhahaha :D şaka bı yana şu ıkı aracı denesinler gorelım bakalm, sonucu merak ettm..
Anladım ama o zaman Vti&Typer&S2000 dediğiniz şekilde fiyat performans olayında sınıfta kalmış modeller demek oluyor :)
anlamamışsın.. :)
olaya sadece beygır gücüyle bakıosunuz :) 100kg ağırlığın avantajını hıç bı feh veremez.. :)
Feh le 15hp çok fazla iddaa lı :)
Feh ile 10 der kalır, 11 demez :) ama bende hatırlıyorum ışıklarda çok passat tdi üzdüm.
sımota caı + dc seramık headers + 51 duz boru + hks tı = 127hp dyno verısı var elımde beyler :) vtec II'de feh kullanılan malzemelere gore 122-127hp arası verıo..
doğrudur dostum komple egzos bile kaderini değiştirir vtec2nin bilen bilmeyen yazıyo işte..
vtec II'ye feh yaptıktan sonra arabanın dunyası değışıo, ben bu kdr beklemıodm gerçekten..
bıde vtec II'nın emme boğazı cıdden çok dar nefes alamıo araba, ıes emme'sı ıle 5-7 hp cıvarı guc verıo, daha da vtec II'yle oynamak lazm kafada saç kalmaz.. :D
alper1001
17-04-2014, 00:49
Yoğunlukla bu segmentte arabalarla denemiş biri olarak, bence vtec 2 0 dan kalkışlar ve 170-180 de bırakılan rollingler için çok ideal bir araç.
1.6tdi 105lik jettayıda 40-60-80gibi süratlerde yapılacak olan roll de ciddi ayıracaktır, jettanın şansı bence top speed tedir. Vag grubunun dizelleri sanırım şanzıman ve aerodinami lerinin faydasıyla güçlerine göre oldukça iyi hızlara çıkabiliyorlar. Ama dediğim gibi 0 dan kalkış veya roll de, vtec2 ciddi önde olur, anca vtec2 ye ters gelecek süratlerde basılır ise, kendisini toparlayana kadar, jettayla bir süre yanyana kalmak zorunda kalabilir.
Ama bu vtec2 nin başarısı değil, vag grubu 1.6dizellerin başarısızlığı, allahtan dsg var da, o sayede kaybı düşürüyorlar. Bunun yanında 2.0tdi la 170e kadar yanyana yürümek vtec2 için sadece bir hayalden ibarettir. Ha şu var, benim çevremde de 2.0tdi bir jetta var, dyno üzerinde 107ps çıkıyor, bu tür araçlarla yürümek , geçmek oldukça gerçekçi. Ama sağlıklı 2.0tdi (140ps) , passat veya jetta, 5-6 boy civarı net fark açacaktır 150-160 a kadar, roll de , 0 dan kalkışta olsa. Sonrasında da , bu fark git gide artacaktır. Ama gelgelelim, 2.0tdi bir araçla, 1.6 atmosferik i , kıyaslamak oldukça haksızlık. Sonuç şaşırtıcı değil.Japonlar aynı klasmanda , yakın güçlerde araçlarda, hafiflikleri dolayısıyla herzaman daha iyi performans sergiliyorlar.
Honda nın geçmeme gibi bir şansı yok zira tüy gibi araba.. İlla jettayı geçirtmek istiyorsanız civic e 150 kg falan yükleyin gelen geçen geçsin gitsin..
Aynı kilolarda olupta civicin burun çıkartması bile imkansız. Ha birde 2.0tdi lar falan geçilmiş, şaşkınım :)
Honda nın geçmeme gibi bir şansı yok zira tüy gibi araba.. İlla jettayı geçirtmek istiyorsanız civic e 150 kg falan yükleyin gelen geçen geçsin gitsin..
Aynı kilolarda olupta civicin burun çıkartması bile imkansız. Ha birde 2.0tdi lar falan geçilmiş, şaşkınım :)
Dur sende çok yerin dibine sokmuşsun aracı.
Sıradan bir aile otomobili ve hızlanması 9.2 sn.
Sadece hafiflik değil özelliği şanzımanı da güzel devir çevirmesi de.
emrekuzdere
17-04-2014, 16:20
Bi yere geldi aşkları, hepsi şaşkındı.
Vtec2'ye 150 kg koy, jetta'ya yine koysun ama bu sefer daha ağır !
Onur Fatih
18-04-2014, 02:05
Tersini savunacaksiniz ama 9.2 saniyede cikmiyorlar o hiza civicler. 2-3 tanesiyle denedim tek basima. 10-10,5 arasi cikiyor hep. Mondeo varken bende isiklarda bi kac civicle kalkmistim hepsini gectim. Benim arabamda 10 sn civarinda cikiyordu. Hikaye yani teknik detay sitelerine aldanmayin. Civicler kendi kategorisinde 1.6 larin cogundan hizlilar, dogrudur. Ama e11 vvti corolla yurur gider vtec2 nin yanindan. Ayni sekilde renonun k4m hafif arabalari gecer.
Konuya gelince atmosferik her araba ayni gucteki dizel arabayi geciyor bu bi gercek :)
geçilen 2.0tdilarda sen gibi şaşkındı.. al gel aynı kiloya eşitleyelim 1.6 jetta ile hondayı burunmu çıkarıyo ne çıkarıyo göstereyim sana.. boş konuşma gel ruhsatına
Hocam bu konuşma nedir böyle cerrahpaşa kahvesindemisin? Adam fikrini sölüyor ne var bunda yani insanlar düşündüklerinide mi yazamıcaklar?
onn_dear
18-04-2014, 07:17
Gelenek bozulmamis :) yine hondanin adi gecince markalar konusulmaya baslanmis. Konu iki aracin deneme konusu ve bu denemenin galibi vtec2 olacaktir. Vtec2 ye binmeden konusan cok stock bile guzel yuruyen ve 218 top speede kadar sanzumani sayesinde kesilmeyen bir araba. Ayrica bilen bilir vtec2 nin standart emmesi ve headersi cok dar kanalli resmen kisiyor arabayi. ies emme + fhe yapilsa o zaman 2.0 klasmanindaki bircok aracla yurur duruma gelir gecer demiyorum yurur diyorum. Yazilimsiz cetta tdi gecilir sonuc bu
geçilen 2.0tdilarda sen gibi şaşkındı.. al gel aynı kiloya eşitleyelim 1.6 jetta ile hondayı burunmu çıkarıyo ne çıkarıyo göstereyim sana.. boş konuşma gel ruhsatına
Bak güzel kardeşim öncelikle benimle nasıl konuşman gerektiğine dikkat et. Mahalle arası konuşup sohbet etmiyoruz ve fast and furious ta falan da değiliz ruhsat muhsat...
Ben 98 senesinden beri vw kullanan birisiyim passatın bütün modellerinin sahibi olduk dolayısıyla bu arabalar neyle yürür neyle yürümez çok çok iyi bilirim. Vtec2 dediğin arabanın direksiyonun da çok vakit geçirdim onu da çok iyi bilirim. Standart bir vtec2 2.0 tdi passatın yanında gidemez ben bunu her ortamda idda ederim.
Dosthane bir deneme diyorsan buyur gel Gaziantep'e misafirim ol yiyelim içelim 122 lik tsi la beraber yürü 2.0tdi fazla olur.;)
Ayrıca değeri 70-80 bin olan bir arabayla değeri 20-25 arası değişen bir arabaya ruhsat atılmaz..
Edit: Kilo konusuna gelecek olursak aça aça giden civiclere 150 kg atıp bir de öyle deneyin ya, rica ediyorum, istirham ediyorum.
konusmalara bı bak yaa dun kurtar vadısı vardı dımı :D
Tersini savunacaksiniz ama 9.2 saniyede cikmiyorlar o hiza civicler. 2-3 tanesiyle denedim tek basima. 10-10,5 arasi cikiyor hep. Mondeo varken bende isiklarda bi kac civicle kalkmistim hepsini gectim. Benim arabamda 10 sn civarinda cikiyordu. Hikaye yani teknik detay sitelerine aldanmayin. Civicler kendi kategorisinde 1.6 larin cogundan hizlilar, dogrudur. Ama e11 vvti corolla yurur gider vtec2 nin yanindan. Ayni sekilde renonun k4m hafif arabalari gecer.
Konuya gelince atmosferik her araba ayni gucteki dizel arabayi geciyor bu bi gercek :)
hacım mıllet fabrıka degerlerıyle arac yurutuyolar ;)
vtec2 & 122 lık tsi = vtec2
vtec2 & 140 tsı golf = golf
vtec2 & 2.0 tdı = 2.0 tdi
stock & stock denemeler böyle oldu geçmişte , hala vtec2 sahıbı olan bırı olarak objektif yorumdur
k bakmayında 2.0 tdı passat vtec 2 nın ıcınden gecer vtec2 gıtsın bokuyla oynasın 2.0 tdı yanında...ben 1.6 iesle mal edıyodum vtec2 lerı ne cok buyuttunuz bu vtec2 ler neymıs arkadas yaa yıne hondacılar vtec 2 yı typer yaptılar eksık olmayın :)
bende 320d war onu koyayım ortaya olurmu ;) demekki fazla zaman geçirmemişsin direksiyonda vtec2nin.. bende çok passata bindim bnm vtec2 feh yani standart vtec2ye en az 6-7 boy atıyodu.. passatıda 170e kadar geçtim.. geçtim diyorm şu kadar boy demiyorum.. 20-25e vtec2 es warsa yolla 50tane alayım nakit.. bu arada warsa sıkıntın özele gel..........
Bende jetta olmadığı için istersen başka bir şeyini koy yani arabanı :) benim için değişen bir şey olmaz.:D Bende sana standart geçemez ''yaklaşamaz'' diyorum ''standart'' diyorum. Yineliyorum Gaziantep'te standart vtec2 varsa tsi la deneyelim bende çok merak ettim şimdi..
20-25 e dünya kadar civic var sen bana 1.250.000 tl canlıdan haber ver? 1.250 de eski para değil yeni para ;) karıştırma aman diyeyim:)
Son olarak hayata bakış açısı farklı olan insanlarla sıkıntı yaşamıyorum zira yaşasam bir sonucu olmayacak biliyorum.:)
İyi forumlar, herkese selamlar...
35AR5226
18-04-2014, 09:23
vtec 2 ler abartılcak bi güce sahip değiller. headers 51 düz boru simota hava filtreli vtec es i ben 102 hp ken 2 boy geçmiştim. ama bu şekilde vtec 2 gecer ancak jetta yazılım yaparsa baya geçer vtec 2 yi
Ayrıca polemiği kendin yaratıp kendin çözmüşsün.. standart vtec2 ye göre 6-7 boy önde oluyorum diyorsun.
Daha neyi tartışıyoruz ?
parada sıkıntı yok al gel adam gibi vtec esleri al götür parayı.. hadie ekliyorum tırıda ben göndercem 2004-2006 vtec es orjinal 25000tlden 50 tane aldım gitti..
Honda Civic 1.6 VTEC ES Otomobil" aramanızda 180 ilan bulundu
25 bin limit koyarak 180 ilan çıktı model yılı önemli değil diyorsan.
2004-2006 filtrelendiği zaman
"Honda Civic 1.6 VTEC ES Otomobil" aramanızda 31 ilan bulundu.
19 tane de galeriden falan bulurum sıkıntı yok.
Boya değişen lpg önemli mi :)
sen rahat ol ben izlemiyorum o diziyi.. şüphen warsa gel özele
Arkadaşım 27 yaşında adamsın seni biraz olgunluğa davet ediyorum. Elin japonunun ürettiği bir araba için kavga mı edeceksin insanlarla ?
Arkadaşım 27 yaşında adamsın seni biraz olgunluğa davet ediyorum. Elin japonunun ürettiği bir araba için kavga mı edeceksin insanlarla ?
hondacılarla tartısma combo her ıhtımaldede haksız cıkacaksın demedı deme :D
önemli tabi 20ye de araba war.. benim arabaya 35 werende war.. neyse dediğim gibi temiz bul 25e 50 tane nakit alıcam
Diyorum ki 2 tdi standart vtec2 yi geçer. Hayır geçemez diyorsun, sonra feh vardı diyorsun.
Civic bul 50 tane alacam diyorsun buluyoruz.
Es bul diyorsun buluyoruz.
Temiz bul diyorsun, onu da bulsak başka bir şey çıkartacaksın..
Valla bu hırsla hayat zor be aq..
ben dedım sana tartısma dıye :)
hondacılarla tartısma combo her ıhtımaldede haksız cıkacaksın demedı deme :D
Beni biliyorsun tartışmayla alakam olmaz araba yüzünden. Kinayeli yorumlar çıldırttı beni.. Yoksa dert değil kimin kimi geçeceği.
O arabayı ben tasarlamış ben üretmiş olsam, rus ruleti yapalım derim de banane elin almanı üretmiş bende eze eze biniyorum.
Beni biliyorsun tartışmayla alakam olmaz araba yüzünden. Kinayeli yorumlar çıldırttı beni.. Yoksa dert değil kimin kimi geçeceği.
O arabayı ben tasarlamış ben üretmiş olsam, rus ruleti yapalım derim de banane elin almanı üretmiş bende eze eze biniyorum.
bosver orti ne zaman gelıyosun ankaraya?
bosver orti ne zaman gelıyosun ankaraya?
Hacı salı geldim, çarşamba döndüm. Seni arayacaktım hiç vaktim olmadı iş görüşmesi vardı. Hemde focusla geldiydim stok stok denerdik güzel olurdu.. :)
Ama Mayıs gibi gelecem kesin bunaldım buralarda.
aynen stock stock bı deneyelım dıcektım bende :) gercı trıgerı fln degıstırmem gerek sen gelene kadar degıstırırım 2 stock bı denerız :)
aynen stock stock bı deneyelım dıcektım bende :) gercı trıgerı fln degıstırmem gerek sen gelene kadar degıstırırım 2 stock bı denerız :)
Aynen, iyi olur chip falan yapma.:) Da ben oyumu focus 2 den yana kullanıyorum burun farkıda olsa geçecektir diye düşünüyorum.
yok kardesım daha zamanı var rutın bakımlarını yaptırıcam haftaıcı kısmet olursa uzerındekı katı bıle agzına kadar dolu onu bıle bosaltmıcam sen gelene kadar :)oyle bı deneyelım 2 3 kere denedıkten sonra katın ıcını bosalttırcam sonrasında yazılım:)senınkı 6 ılerı degılmı uzunda gecıcegını dusunuyorum bende :D
yok kardesım daha zamanı var rutın bakımlarını yaptırıcam haftaıcı kısmet olursa uzerındekı katı bıle agzına kadar dolu onu bıle bosaltmıcam sen gelene kadar :)oyle bı deneyelım 2 3 kere denedıkten sonra katın ıcını bosalttırcam sonrasında yazılım:)senınkı 6 ılerı degılmı uzunda gecıcegını dusunuyorum bende :D
6 ileri evet, ama bende tam olarak bu yüzden geçileceğini düşünüyorum:) bakalım deniyecez görecez.
focus 3 gecer goruceksın :D
35AR5226
18-04-2014, 16:03
o vtec2 standart kadar anca ya gidiyo ya gitmiyo bence.. o zaman sen 135 hp meganlarıda 5 boy geçiyosn ölemi
145 hp caddy ı geçtiğimi hatırlıyorum mesela . megane izmirde yok olsaydı denerdim bişi diyemicem. drag yaptık bu arada.
Cimmeria
18-04-2014, 16:16
Ben 98 senesinden beri vw kullanan birisiyim
yaş 24 demek ki doğum tarihi 1990. 1998den beri vw kullanıyorsunuz . Yani 8 yaşından beri vw kullanıyorsunuz tebrikler :)
tolga_55
18-04-2014, 16:19
Jetta geçicektir.
Onur Fatih
18-04-2014, 17:01
Bmw cide para ***. Gecmis klavye basina dokturuyolar herif. Sizde kabahat. Aldirmayin :D
Onur Fatih
18-04-2014, 17:33
paradan şüphen warsa gelde göstereyim sana parayı ağzının salyasını çekerek dön köyüne
Hay cok yasa be iyi guldum :D
Hay cok yasa be iyi guldum :D
yorumunda sankı bı terslık var gıbıme geldi :D
Jetta geçicektir.
pardonda jetta kımı gecıyo?
Onur Fatih
18-04-2014, 17:44
yorumunda sankı bı terslık var gıbıme geldi :D
Ozelden yazmis alintiladigim msji. Simdide kufur yazmis. Pis herif
Ozelden yazmis alintiladigim msji. Simdide kufur yazmis. Pis herif
arkadas yenı galiba :D bıraz heyecanlı gordumde :D
Onur Fatih
18-04-2014, 17:57
Koy gitsin ..
140 lik tdi mi geciyosun vtec2 ile ok gel once beni gec pd130 passat. 1500 kg
KALENDAR
18-04-2014, 18:25
Tekirdağ yolu üzerinde giderken bir jetta TDI yeni kasa tarafından taciz selektoruyedim ve benzine aldım başladık sikmaya 200 215 lerde hemen tampon dibinde uzun süre gittim takı tatlı bir rampa gelene kadar kullandığım araç 2001 accord 1.8 136 hp tecrübe dayanarak bişey diyemiycem yorum sizin
Bendede 2.0tdi jetta var denemek isterim :)
Yok yazilim yok nerde bu vtec2 antalyada ise video goster merak ettim.cunku bende yazilimli 1.9dti megane 1 vardi eline koluna hard core yapmistim 120 bglik eski dizelle
Ferroyla onur ben ikinizede koycam merak etmeyin..kodumun bebeleri
ettıgın laflara dıkkat et senın bu forumda ısın yok serefsızlık yapma ankarada degılsın ıste ah bı ankarada olsan...
Ankaraya gelicem tarih belli değil belli olsun sana haber wercem delikanlıysan görüşelim
su ettıgın lafı bıde yuzume karsı sole olurmu geldıgın zaman?
bmw_ci_07
18-04-2014, 19:13
su ettıgın lafı bıde yuzume karsı sole olurmu geldıgın zaman?
Tmm sıkıntı yok sölerim..sen istersen numarınıda yaz özelden hbr wereyim ben sana ferro merro
Abiler sakin olun ne gerek var
bmw cı sıtede fazla barınmaz bence çok takılmayın gidicidir :D
bunun gıbı ınsanların bu forumda ısı yok moderator ıns gorur konuyu yazılanlarıda gerekenı yapar...ben gerekenı ozelden yazıcam sımdı.konuyu bozmayalım
Cendere cendere cendere cendere...
Silahlar çekildi tesbihler bırakıldı... :D
Cendere cendere cendere cendere...
Silahlar çekildi tesbihler bırakıldı... :D
sesli güldümm allah seni napmasın :D:D:D
Ben denedim jetta 1.6tdi ile. 17" jant filtre düz boru vardi. 2 kisiydk ben 100 kiloyum bagaj full.
Maalesef vtec2 geciyor :)
Bmw ci ağabeyimiz dışında herkese gider yapıyorum. Maçası yiyen pm e gelsin kozlarımızı pm de paylaşalım,noldu yemedimi gelsenize pm e :D
numaranı at lan numaranı :D:D:D
numaranı at lan numaranı :D:D:D
Erkek dediğin numara atmaz,pm de hesaplaşır !!! :allaalla:
Ben onunla da dalga geçiyorum valla ne yalan söleyim
Bu arada ibneler ferro ve merthan olucaktı yanlış yazmışsın.
Onur Fatih
18-04-2014, 19:57
Tmm sıkıntı yok sölerim..sen istersen numarınıda yaz özelden hbr wereyim ben sana ferro merro
Ne pis herif ciktin sen. Ne gerek var su ortamda laf dalasina sus az kari gibi dir dir yapiyosun sabahtan beri.
Pm atip durma pis konuscam bidahaki sefere. Manyakmisin nesin
Ne pis herif ciktin sen. Ne gerek var su ortamda laf dalasina sus az kari gibi dir dir yapiyosun sabahtan beri.
Pm atip durma pis konuscam bidahaki sefere. Manyakmisin nesin
ugrasma sunla :)
HondatugraL
18-04-2014, 21:39
bunun gıbı ınsanların bu forumda ısı yok moderator ıns gorur konuyu yazılanlarıda gerekenı yapar...ben gerekenı ozelden yazıcam sımdı.konuyu bozmayalım
moderatore bıldırın butonu var tıklayın gorsunler boyle beklersenız gormeyebılırler
gereken yapılmıs tesekkurler :)
Şu güzel ülkemizde böyle sadece kemikten ibaret insanların olmasına çok üzülüyorum.
yaş 24 demek ki doğum tarihi 1990. 1998den beri vw kullanıyorsunuz . Yani 8 yaşından beri vw kullanıyorsunuz tebrikler :)
Büyük açık yakaladınız :)
98 senesinden beri kullanıyorum dan kasıt 98 senesinden beri bir şekilde haşır neşirim. Kaldı ki o yaşlarda gayet güzel araba kullanıyordum.
vtec2 jettayı geciyo keza bende. vtec2 ile sonucu kestiremesemde 2.0a kadar gitmene gerek yok stock oglu stock 1.6 128 hp dizelle itinayla kaldırabilirm vtec2lere ;).
camsemih
21-04-2014, 10:37
tüm yorumları okudum 1.6 tdi stock tamam civic alır ama biraz objektif olun şu hondaları altın yapmaktan vazgeçin üstüne birde 2.0 tdi volkswagene kafa tutmak nedir hayır kendimden biliyorum Caddy sportline var nereye geçiyosunuz :)
yoo gecemıyolar nereye gecıyolar :D
emrekuzdere
21-04-2014, 10:52
tüm yorumları okudum 1.6 tdi stock tamam civic alır ama biraz objektif olun şu hondaları altın yapmaktan vazgeçin üstüne birde 2.0 tdi volkswagene kafa tutmak nedir hayır kendimden biliyorum Caddy sportline var nereye geçiyosunuz :)
Onlarda senin gibi çok bildiğini zannediyorlardı. Caddy ne lan, gül gül öldüm hahahahhaha :D
rebeloghy
21-04-2014, 11:39
vtec2 jettayı geciyo keza bende. vtec2 ile sonucu kestiremesemde 2.0a kadar gitmene gerek yok stock oglu stock 1.6 128 hp dizelle itinayla kaldırabilirm vtec2lere ;).
vtec2 ile 0 dan kalkmayın diyeyim ama hüsran olmasın.. Düzgün bir vtec2 9.2 0-100 süresini gerçekten tutturuyor , 100 e kadar zaten temiz 2-3 boy geriye düşersiniz ve dizel araçla da 200e kadar kapanmaz daha bile açılır o fark. Vtec2 nin en avantajlı olduğu konudur 0dan kalkmak.
Bende vtec2 varken çok denedik arkadaşların dizel araçları ile , 40 tan basılırsa vtec2 için çok alt kalıyor ve güzelce bir süre dizeller önde gidebiliyor yine yüksek hızda civic geliyor geçiyor tabii. 60 tan basılırsa dizel biraz tutunup yine vtec2 açıyor. Fakat dediğim gibi 0 dan kalkmak asla vtec2 ye karşı yapılacak iş değil. FD6 yada ies lere deneyin sadece.
Caddy yorumu ekstra talihsiz olmuş :D 0 dan kalkın da min 1500 kg caddy yazılımlı 1.9 falan olsa yine hiç bir koşulda tutunamaz. 400 kg ağırlık farkı var bir kere..
emrekuzdere
21-04-2014, 11:56
vtec 2 iesmı gecıyo?
Vtec2 0'dan kalkışta ies'i gargara yapar atar. iki aracın 0-100 değerleri arasında 1.2 saniye fark var
rebeloghy
21-04-2014, 12:01
vtec 2 iesmı gecıyo?
Vtec2 9.2 saniye ; ies ve fd6 ise her zaman 10-10.5 saniye arasıdır.. ies kullanıcıları uzun 1. 2. vitesleri ile hızlı olduklarını düşünüp aksini iddaa etseler de kısa ve çok daha güzel ayarlı oranları ile daha az devir dönmesine karşın daha iyi hızlanır Vtec2.
i-vtec07
21-04-2014, 12:31
benim manuel 1.6 tdı caddy ile arkadaşımın stock vtec2 sini gırgırına denemiştik 2 de 45 gibi basmamıza rağmen sadece tek vites tutanabiliyodum alıp başını gidiyo du cıvıc :D
rebology@kardeşim bende ies daha hızlı diye biliyorum hatta gözümle gördüm arkadan gelip geçti ies :)
gördüğümü söylüyorum tabi :) belkide dediğin gibi vtec2 hızlıdır :)
rebeloghy
21-04-2014, 12:44
Kardeşim o kadar çok 0 dan kalktım ki vtec2 varken , 25 binde debriyaj bitirdim diyeyim :D 0 dan kalkma olarak feh li ies lere bile 100 den sonra geçiliyordum. 4 - 5 stock ies le denedim , ies i kendim kullandım yeri geldi , merak ettiğimiz bir durumdu bu jantına kadar Stock araçlar olmak kaydı ile vtec2 yi 0-100 de geçebilen olmadı.
Hissiyat olarak ies daha hızlı hissettiriyor , ies kullanınca kesin bu daha hızlı ya diyor kullanıcı , daha yüksek devir dönebilme olsun , 1. 2. 4. viteslerin daha uzun oluşu.. 2. vites sonunda 100 görüyor ies fakat vtec2 3 e atmayı gerektiriyor. 2. viteste 100 görünce genel kanı daha hızlı olduğu oluyor , yada nettekiler 4 te 200 gördüm 4 te 215 yaptım vs diyor da klasik yanılgıdır kaçıncı viteste kaç yapmanın hiç ama hiç bir anlamı yok yani sadece daha uzun oranlı olduğunu ifade eder önemli olan süre yani :)
Benim tecrübelerim bunlar oldu ama merak ediyorum şuanki aracımla eski aracımı rollesek ne olurdu denemek isterdim :D
i-vtec07
21-04-2014, 12:48
anladım kardeşim ben sadece bi kere gördüm tabi öle fazla şahit olmadım ies vtec2 denemesine :D sen baya denemişsin maşallah :D o 4 de şunu yaptım falan diyolar ya ayar oluyorum otomatik fb7 ile 3 171 ne yapıyorum alayını geçerim o zaman :D
jettayla başladı konu passata kaydı. geçen seneydi galiba kendisi de forumdan bi arkadaşın 2.0 140 lık dsg passat ile d4d corollayı gırgırına denemiştik, ben tek o iki kişiydi, 3 de 60 da basınca azcık burun çıkarıyordum sonrası ***** :) 2 de 60 da basınca burun da çıkaramadım, 180 e kadar falan temiz 10 boyu vardı çok emin değilim fark fazla olunca :) belki kıstas olur vtec2 ile 140 lık passat konusunda
rebeloghy
21-04-2014, 13:03
anladım kardeşim ben sadece bi kere gördüm tabi öle fazla şahit olmadım ies vtec2 denemesine :D sen baya denemişsin maşallah :D o 4 de şunu yaptım falan diyolar ya ayar oluyorum otomatik fb7 ile 3 171 ne yapıyorum alayını geçerim o zaman :D
ahaha :D :D maşallah 3 te 171 de iyiymiş ama peki 5 te 120 ile kaç bin devirde gidiyorsun ? Oranlar uzun gibi de merak ettim
i-vtec07
21-04-2014, 13:09
ahaha :D :D maşallah 3 te 171 de iyiymiş ama peki 5 te 120 ile kaç bin devirde gidiyorsun ? Oranlar uzun gibi de merak ettim
120 yi hatırlamıyorum da 2000 devirde 100 3000 devirde 150 ile gidiyo :D
Evet vtec2 nin 0-100 ü 9.2 olarak görünüyordu bir zamanlar... Taa ki makyaj yiyene kadar. Makyajı yedikten sonra zannediyorum 10.2 ya da 10.5 oldu 0-100 değeri...
Herkes makyajsız vtec2 kullanıyor olmalı heralde ki 9.2 ler havada uçuyor yine.. Hayır, 9.2 den 10 küsürlere neden çıktı o da ayrı bir soru işareti, gerçekten çok merak etmişimdir bilen varsa aydınlatsın lütfen..
Diğer bir komedi de şu kg hesapları yapılıyor vtec2 yere göğe sığmıyor :) ies ile vtec2 arasındaki kilo farkını hesap eden oldu mu?
ies'e bile b*k atılmış, ulan civic i civic yapan ies in ta kendisidir.
gokcell13
21-04-2014, 13:13
vtec 2 iesmı gecıyo?
Benim Vtec 2 ile 15 tane ies gecmistim.Ne varki bunda.Yeni bakimli ve 0 100 u 9.3 olan bir arac Vtec 2.
vtec2 ile 0 dan kalkmayın diyeyim ama hüsran olmasın.. Düzgün bir vtec2 9.2 0-100 süresini gerçekten tutturuyor , 100 e kadar zaten temiz 2-3 boy geriye düşersiniz ve dizel araçla da 200e kadar kapanmaz daha bile açılır o fark. Vtec2 nin en avantajlı olduğu konudur 0dan kalkmak.
Bende vtec2 varken çok denedik arkadaşların dizel araçları ile , 40 tan basılırsa vtec2 için çok alt kalıyor ve güzelce bir süre dizeller önde gidebiliyor yine yüksek hızda civic geliyor geçiyor tabii. 60 tan basılırsa dizel biraz tutunup yine vtec2 açıyor. Fakat dediğim gibi 0 dan kalkmak asla vtec2 ye karşı yapılacak iş değil. FD6 yada ies lere deneyin sadece.
Caddy yorumu ekstra talihsiz olmuş :D 0 dan kalkın da min 1500 kg caddy yazılımlı 1.9 falan olsa yine hiç bir koşulda tutunamaz. 400 kg ağırlık farkı var bir kere..
fark etmez 0 dan da kalkarım(0-100 benden iyi buarada gecer biliyorm) derdim yok oyle ama aynen 0 dan kalkarsamda 200 e kadar giderim :D(üstüne cıkamıyorm limitör giriyor devreye :D chip lazım chipide yaparsam kaale almam civigi zaten)bide tam tersine 200 e dogru acılmaz kapanır geliyor bana ama
i-vtec07
21-04-2014, 13:16
Evet vtec2 nin 0-100 ü 9.2 olarak görünüyordu bir zamanlar... Taa ki makyaj yiyene kadar. Makyajı yedikten sonra zannediyorum 10.2 ya da 10.5 oldu 0-100 değeri...
Herkes makyajsız vtec2 kullanıyor olmalı heralde ki 9.2 ler havada uçuyor yine.. Hayır, 9.2 den 10 küsürlere neden çıktı o da ayrı bir soru işareti, gerçekten çok merak etmişimdir bilen varsa aydınlatsın lütfen..
Diğer bir komedi de şu kg hesapları yapılıyor vtec2 yere göğe sığmıyor :) ies ile vtec2 arasındaki kilo farkını hesap eden oldu mu?
yanlışın var üstad
http://i59.tinypic.com/14u8adi.jpg
makyajlı ls 9.2 es 9.5
ayrıca ies e *** atan olmadı vites oranları uzun denilmiş adece yukarıda :)
gokcell13
21-04-2014, 13:19
Yasa len Seref sanki millet bindigi arabasini bilmiyormus gibi yaziyorlar yaa :)
rebeloghy
21-04-2014, 13:28
İşte bu yüzdendir ki Honda forumlarına da girmiyorum , honda yı da sattık rahatladık. Hondacıyla bile anlaşamıyoruz ki :D Evet aracım ilk makyaj haliydi , 2004 model ön taraf makyajsız ama içi ve stopları makyajlı idi. Az sayıda bulunan en sevdiğim haliydi makyajlı civic sevmeyen nadir insanlardanım. 2 sene olmuş satalı niye yalan söyliyeyim ne borcum var , hayırdır niye lan luna başladık ?
Yav bu civicler neden çekilemiyor?
Çok uzatıyorsunuz. Vtec2 1.6 tdi her türlü yer deneyenler yazmış zaten.
Focusçular neyi çekemiyor ki anlamadım.
Daha Civicin hızlanmasını bilmiyorsunuz.
Bende ford kullanıyorum sizi de anlıyorum kasa ağır araç kıçını kaldırmıyo:)
Ama kabul edin vtec2 hafife alınacak bir araç değil.
Focusun 2.0 Styi bile üzer. :hahaha:
emrekuzdere
21-04-2014, 13:30
Allah Allah bak sen şu işe. Makyajlanınca takılan far, tampon, kadran hangisi ağır geldi hayırdır ? :D Makyajlanınca nasıl değişiyor aracın 0-100 ü ? Motor aynı motor, aktarma aynı aktarma, jant vs aynı. Nasıl oluyor o iş bi açıklarmısın :D :D :D
yanlışın var üstad
http://i59.tinypic.com/14u8adi.jpg
makyajlı ls 9.2 es 9.5
ayrıca ies e *** atan olmadı vites oranları uzun denilmiş adece yukarıda :)
Allah allah websitesinde 10 küsürlere çıktığını görmüştüm iyi hatırlıyorum. Hoş senin koyduğun da websitesinin ta kendisi ama demek ki güncellenmemiş hali. Diğer bir seçenek hala yanılıyorum:)
ies e *** atılmış dememdeki sebep iesle vtec2 bir yürüyen arabalar değil. vtec2 kullanırken ies ten çok fena farklar yemiştim oradan biliyorum. Onun dışında ies i çok kullandım hissiyat olarak ta çok farklıydı vtec2 ye kıyasla. Hatta 2.0 geçilir mi dersen durur düşünürüm, zira ies öyle bir makine.
Allah Allah bak sen şu işe. Makyajlanınca takılan far, tampon, kadran hangisi ağır geldi hayırdır ? :D Makyajlanınca nasıl değişiyor aracın 0-100 ü ? Motor aynı motor, aktarma aynı aktarma, jant vs aynı. Nasıl oluyor o iş bi açıklarmısın :D :D :D
Yazdığım yazıyı ti ye almışsın ama okuduğunu anlamamışsın. 0-100 süreleri neden fark etti onu anlayamadım diyorum:D Bende bilmiyorum yani.. :)
35AR5226
21-04-2014, 14:24
bence benzinli atmo. araçlar dizelleri hafife almayın derim hondacılar baya ezmiş dizelleri...
Yav bu civicler neden çekilemiyor?
Çok uzatıyorsunuz. Vtec2 1.6 tdi her türlü yer deneyenler yazmış zaten.
Focusçular neyi çekemiyor ki anlamadım.
Daha Civicin hızlanmasını bilmiyorsunuz.
Bende ford kullanıyorum sizi de anlıyorum kasa ağır araç kıçını kaldırmıyo:)
Ama kabul edin vtec2 hafife alınacak bir araç değil.
Focusun 2.0 Styi bile üzer. :hahaha:
Kendi adıma konuşayım civicle bir alıp veremediğim yok. İlla bir şey söylemek gerekirse severim kendilerini hatta gelecekte vti, typer gibi planlarım da var. İnşallah nasip olur.
Ama genel olarak bir antipati var, evet. Oda şu; yürümüş bir vtec muhabbeti gidiyor, sokaktaki çocuk gelip sana vtec anlatıyor ağam bu 5500 den sonra nos takmış gibi diyor :D araba da jazz :) yani şöyle atıyorum bugatti veyron en hızlı arabadır adam gelir sana bunu söyler, anlatır ama veyronun neye benzediği hakkında bile bir fikri yoktur.
Diğer bir antipati ise honda herkesi geçer.. Ben bunu burası için söylemiyorum zira burada yine akla yatacak şekilde yorumlar yazılıyor açıklamalar yapılıyor. Ama sokaktaki A kişisi ve B kişisine göre araba hondaysa 1.4 is bile olsa bir gti ı geçebilir mesela :D Yani yok... Rakipsiz..
Focuscu konusuna gelecek olursak :) ben focusu almadan önce o kadar çok fd6 baktım ki tarifi yok.. altından değerli olduğu için 0 ı ve yeni kasasından 2-3 bin düşük fiyat istiyorlardı.. Yeni kasayı da beğenmedim.. Vw nin bütün modellerini de uzun zamandır kullandığımız için değişiklik olsun diyip focus aldık bu yani :) focusculuk falan yok, özümde bende bir samurayım;)
Faruk_Vtec
21-04-2014, 14:38
vtec II ıes'ı geçıo beyler :) devır çevırmesı arabanın ıçınde kopan kıyamet(bıde fıltre varsa aracta) :D ıes sahıplerıne ıyı gıdıo hıssı verıo ama sadece vtec II vıtes atarken ıes yaklaşırmış gıbı oluo.. :)
vtec II ıes'ı geçıo beyler :) devır çevırmesı arabanın ıçınde kopan kıyamet(bıde fıltre varsa aracta) :D ıes sahıplerıne ıyı gıdıo hıssı verıo ama sadece vtec II vıtes atarken ıes yaklaşırmış gıbı oluo.. :)
Ben 1 kere ies e geçildim ama ies te ne vardı ne yoktu bilmiyorum. Hissiyatlarım ve öngörülerim de bunu söylüyor. Bir de ies 1030 kg dı sanırım. Arada güç farkı, ağırlık farkı da var.. Vtec 2 nin tek avantajı kısa şanzıman ve tork. Bunlarda onu öne çıkarırmı bilmiyorum.
Youtube u referans almıyorum tabi ama orada da iesler fenalarda :) Biriniz deneyinde görelim. Hep civic başka markalarımı geçecek bir kerede civic civici geçsin amk:hahaha:
rebeloghy
21-04-2014, 14:51
ies sahipleri anlamıyor bunu sonra lanlar lunlar ıvır zıvır şeyler. Teknik verisi ortada , fabrika 9.2 der ben 8.5 da kalkıyorum derim inanmazsın tamam da , 9.2 aracımın süresi zaten driftbox ölçümü demiyoruz da burada ; ies le fd6 ile , 1.6 clio hb ile , 1.6 10 saniye civarı çok araçla kalktık denedik arkadaş arasında. ies i kendim kullandım diyorum yine aynı cevaplar internet sitesinde yanlış yazıyormuş :D
Abi hayır hala insanların 6 bin devirde , kesicide araba kaldırdığı ülkede 0-100 tartışıyoruz. Herkese hayırlı günler.
bende ıes varken fıltre duz boru 4 2 1 headers ve eksoz vardı vtec2 lerı cok kotu uzuyodum...aracın drumlarıda onemlı ama stock sekılde nolur bılemem
Kendi adıma konuşayım civicle bir alıp veremediğim yok. İlla bir şey söylemek gerekirse severim kendilerini hatta gelecekte vti, typer gibi planlarım da var. İnşallah nasip olur.
Ama genel olarak bir antipati var, evet. Oda şu; yürümüş bir vtec muhabbeti gidiyor, sokaktaki çocuk gelip sana vtec anlatıyor ağam bu 5500 den sonra nos takmış gibi diyor :D araba da jazz :) yani şöyle atıyorum bugatti veyron en hızlı arabadır adam gelir sana bunu söyler, anlatır ama veyronun neye benzediği hakkında bile bir fikri yoktur.
Diğer bir antipati ise honda herkesi geçer.. Ben bunu burası için söylemiyorum zira burada yine akla yatacak şekilde yorumlar yazılıyor açıklamalar yapılıyor. Ama sokaktaki A kişisi ve B kişisine göre araba hondaysa 1.4 is bile olsa bir gti ı geçebilir mesela :D Yani yok... Rakipsiz..
Focuscu konusuna gelecek olursak :) ben focusu almadan önce o kadar çok fd6 baktım ki tarifi yok.. altından değerli olduğu için 0 ı ve yeni kasasından 2-3 bin düşük fiyat istiyorlardı.. Yeni kasayı da beğenmedim.. Vw nin bütün modellerini de uzun zamandır kullandığımız için değişiklik olsun diyip focus aldık bu yani :) focusculuk falan yok, özümde bende bir samurayım;)
İnşallah Vti sahibi olursun benimde typerim olsun:D
Vtec muhabbeti doğrudur başını aldı gidiyo.
Hatta dün babam sordu merak etmiş bende anlattım.
Sonunda şunu sordu "eee şimdi 5.500 den sonra ekstra güç mü geliyo araca":D
1.4islere diyeceksiniz ki sizleri pistlerde görmek istiyoruz.
Aracı tanımayan adamla laf dalaşına girmem ben.
O tipleri görmezden geleceksiniz.
Beygiri fazla olan geçer birde hafifse 106 gibi tamamdır. İnanmayan 1.4isle gelip deneyecek.:icon_tup:
camsemih
21-04-2014, 19:47
Onlarda senin gibi çok bildiğini zannediyorlardı. Caddy ne lan, gül gül öldüm hahahahhaha :D
sende biraz megalomanlık var galiba hayırdır lanlı lunlu konuşmalar tanışıyomuyuz ? genelde bazı hondacılar hondaya bindiklernde rüyalara dalıyolar geç o lafları sen . ben gayet tarafsız 1.6 tdi ile vtec 2 kıyaslamasında vtec2 dedimde 2.0 tdi herhangi bi modelle volkswagenin vtec 2 yi kıyasladığında vtec 2 ye ihtimal vermedim bu caddy de olabilir passat ta olabilir biraz az gül kalkta bi 2.0 tdi a bin model önemli değil ondan sonra kim yanlış kim doğru anlarsın.
rebeloghy
21-04-2014, 20:01
sende biraz megalomanlık var galiba hayırdır lanlı lunlu konuşmalar tanışıyomuyuz ? genelde bazı hondacılar hondaya bindiklernde rüyalara dalıyolar geç o lafları sen . ben gayet tarafsız 1.6 tdi ile vtec 2 kıyaslamasında vtec2 dedimde 2.0 tdi herhangi bi modelle volkswagenin vtec 2 yi kıyasladığında vtec 2 ye ihtimal vermedim bu caddy de olabilir passat ta olabilir biraz az gül kalkta bi 2.0 tdi a bin model önemli değil ondan sonra kim yanlış kim doğru anlarsın.
Üsluba kesinlikle katılmamakla beraber 2.0 tdi jetta golf ile caddy bir değil diyorum.
Caddy 1600-1700 kg bir araç , ek olarak hız arttıkça aerodinamik açıdan zorlanması var..
Civic vtec2 ise minimum 2-4 saniye daha erken 100 km hıza ulaşıyor ve 500 kg kadar daha hafif. Sonuç için yeterli veri var sanırım. Şehir içinde 50 km hızda 3. viteste giden bir civic'e denk gelip 320 nm torklu dsg li caddy ile civic ne olduğunu farketmeden uzayabilirsiniz :) Ancak iki taraf da deneme modunda iken caddy için sonuç değişmez..
camsemih
21-04-2014, 20:11
Üsluba kesinlikle katılmamakla beraber 2.0 tdi jetta golf ile caddy bir değil diyorum.
Caddy 1600-1700 kg bir araç , ek olarak hız arttıkça aerodinamik açıdan zorlanması var..
Civic vtec2 ise minimum 2-4 saniye daha erken 100 km hıza ulaşıyor ve 500 kg kadar daha hafif. Sonuç için yeterli veri var sanırım. Şehir içinde 50 km hızda 3. viteste giden bir civic'e denk gelip 320 nm torklu dsg li caddy ile civic ne olduğunu farketmeden uzayabilirsiniz :) Ancak iki taraf da deneme modunda iken caddy için sonuç değişmez..
ben bana verilen yakışıksız cevaba karşılık olarak onu yazdım kaldı ki kendi aracımıda katma gibi bi amacım yok sadece 2.0 tdi n gücünü bildiğim için o sırada caddy aracım var ordan biliyorum dedim. kaldı ki golf jetta tabiki motor aynı olsada aynı gidişi bir değil herkes saygı çerçevesinde istediği görüşü söyleyebilir bende 2.0 TDİ bi motorla vtec 2 ye ihtimal vermiyorum insanlar kendi aracını övmekten objektiflik bir yana dalga geçmeyi kendine hak görür olmuş yazık
Yahu su arabalar denenmedimi hala denensinde su mevzular kapansin artik bu nedir ya bukadar honda fanatikligi olmaz. Madem oyle bende soyleyeyim bende yazilim bile yokken yolda rampada duzde fd6 larla ta....kk gecmek acayip zevk veriyodu oldumu simdi.rampada gaz bas birak yapiyodum ozelikle iyice cildirsin diye.bu nedir be hondada honda
Yahu su arabalar denenmedimi hala denensinde su mevzular kapansin artik bu nedir ya bukadar honda fanatikligi olmaz. Madem oyle bende soyleyeyim bende yazilim bile yokken yolda rampada duzde fd6 larla ta....kk gecmek acayip zevk veriyodu oldumu simdi.rampada gaz bas birak yapiyodum ozelikle iyice cildirsin diye.bu nedir be hondada honda
Ayat onda diyolar be yaa:D
hay agzına saglık :)
Onur Fatih
21-04-2014, 22:41
Bende bugun bi vitek2 yi madara ettim oynadim frene basip onume alip tekrar gectim yazik oldu elemana muahaha hondalari gecmek daha zevkli ee ne de olsa en hizli onlar ;)
Bende bugun bi vitek2 yi madara ettim oynadim frene basip onume alip tekrar gectim yazik oldu elemana muahaha hondalari gecmek daha zevkli ee ne de olsa en hizli onlar ;)
iyi yapmıssın benım yerımede geceydın :D
bence benzinli atmo. araçlar dizelleri hafife almayın derim hondacılar baya ezmiş dizelleri...
Jettada yazilim yokmus yazilim olsa.hafife alinmaz ama yazilim yok aracta bu halde gecer yani herkes.yok soyle.olursa boyle olursa demis muhabbet boka sarmis
ben bana verilen yakışıksız cevaba karşılık olarak onu yazdım kaldı ki kendi aracımıda katma gibi bi amacım yok sadece 2.0 tdi n gücünü bildiğim için o sırada caddy aracım var ordan biliyorum dedim. kaldı ki golf jetta tabiki motor aynı olsada aynı gidişi bir değil herkes saygı çerçevesinde istediği görüşü söyleyebilir bende 2.0 TDİ bi motorla vtec 2 ye ihtimal vermiyorum insanlar kendi aracını övmekten objektiflik bir yana dalga geçmeyi kendine hak görür olmuş yazık
1.6 tdi yi geçer dedik ya ondan oldu standardi 1.6tdi ye sanki 10 boy atiyorda 2.0 tdi ye tutunanlar falan... 2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
Ben hondayi severim aslinda etrafimda arkadaşların coguda civice biner ama bazi kullanici tipleri varki tum milleti hondaya dusman ediyorlar.kendini ve aracini bilen arkadaslari tenzi esiyorum.
developer
24-04-2014, 20:54
Jetta hazır bırı bursadan vtec2 bulsun kalkalım deneyelım :D
Konu uzamışta uzamış. He bu arada ben geçerim demıyorum. Hiç honda kullanmadım ama benzınli olması buyuk bı avantaj TDI jetta yazılımla cok rahat 160hp görebiliyor. yazılımlı jetta hertürlü geçer benım jetta hertürlü geçilir nokta:D
Konu uzamışta uzamış. He bu arada ben geçerim demıyorum. Hiç honda kullanmadım ama benzınli olması buyuk bı avantaj TDI jetta yazılımla cok rahat 160hp görebiliyor. yazılımlı jetta hertürlü geçer benım jetta hertürlü geçilir nokta:D
1.6 tdı cok rahat 160 hp felan bıraz abartı olmamışmı :D
1.6 tdi yi geçer dedik ya ondan oldu standardi 1.6tdi ye sanki 10 boy atiyorda 2.0 tdi ye tutunanlar falan... 2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
Ben hondayi severim aslinda etrafimda arkadaşların coguda civice biner ama bazi kullanici tipleri varki tum milleti hondaya dusman ediyorlar.kendini ve aracini bilen arkadaslari tenzi esiyorum.
:D az yavaş sallayın yok ışıklarda kesiciye giriyorlarmış felan o kadar hondacı gördümde dediğine hiç rastlamadım
:D az yavaş sallayın yok ışıklarda kesiciye giriyorlarmış felan o kadar hondacı gördümde dediğine hiç rastlamadım
var var adam yalan ndn solesın ole tıpler var ndn olamazmı hondaya bınen soytarı?
var var adam yalan ndn solesın ole tıpler var ndn olamazmı hondaya bınen soytarı?
2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
bu cümle tamamiyle hayal ürünü :D Ben zeytinburnu gibi bir yerde rastlamadım böyle tipe ışıklarda kesicilere girip yandakine kafa tutuyomuş felan
orasinda hakli olabilirsin ama suan altinda e46m3 olupta adam olamayan serserilerde var:)
2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
bu cümle tamamiyle hayal ürünü :D Ben zeytinburnu gibi bir yerde rastlamadım böyle tipe ışıklarda kesicilere girip yandakine kafa tutuyomuş felan
10 yıl once doğsaydin rastlama sansin daha yüksekti abicim ama senin emsalin ergen tiplerin sevdigi seyler bunlar.
mikelazi
25-04-2014, 17:52
küçükyalı ışıklarda yanyana durup camdan dışarıya japon bu japon deyip.üçüncü ışıklarda yanıma gelip abi ne var bunda digenide şahsen gördüm.her araç için genelleme yapmamak lazım...bu arada vtec2 alır.
Yarın Hondayı satıyorum :D
Bu arada dizel 2.2 Accord ile 2.0tdi deneyen oldu mu aranızda ? Madem konu buralara taşınmış bende merak ettim deneyen var mı diye?
jetta vs jetta yapalım bende benım kı normal mı yoksa yavas mı gormus olurum ?
Sadık Özyer
15-05-2014, 01:29
Vtec 2 0-400 m 17.5 sn
1.6 TDI 17 SN
rebeloghy
15-05-2014, 12:30
Vtec 2 0-400 m 17.5 sn
1.6 TDI 17 SN
0-400 metreyi hangi 1.6 tdi stock olarak vtec2 önünde geçebilecek ?
0-100 hızlanmasında tüm 1.6 dizeller minimum 1-1.5 saniye geride vtec2den , 100den sonraki hızlanmada 1.6 dizel araç 1.5 saniye kapatıp öne geçicek yani :D
emrekuzdere
15-05-2014, 12:50
Vtec 2 0-400 m 17.5 sn
1.6 TDI 17 SN
Vtec2'nin 0-100'ü 9.2 saniye
1.6 TDI jetta'nın 11.7 Saniye.
Verilere bakmadım kaba taslak hesap yapalım.İdeal lineer bi hızlanma olduğunu ele alalım, hatta 1.vites ile 2.vites hızlanma farkını da ortaya koyarak 9.2 saniye içerisindeki ortalama hızın 60km/h olduğunu ele alalım. 60,000metre / 3600 x 9,2 = 150 metre yapar zaten. Jetta 100km/h'den sonra kopup gelip 2.5 saniye farkı 250 metrede kapatacak öyle mi?
rebeloghy
15-05-2014, 13:01
Vtec2'nin 0-100'ü 9.2 saniye
1.6 TDI jetta'nın 11.7 Saniye.
Verilere bakmadım kaba taslak hesap yapalım.İdeal lineer bi hızlanma olduğunu ele alalım, hatta 1.vites ile 2.vites hızlanma farkını da ortaya koyarak 9.2 saniye içerisindeki ortalama hızın 60km/h olduğunu ele alalım. 60,000metre / 3600 x 9,2 = 150 metre yapar zaten. Jetta 100km/h'den sonra kopup gelip 2.5 saniye farkı 250 metrede kapatacak öyle mi?
Gelir , yakalar , geçer , üstüne 5- 6 boy da fark açar :) Biz hondada pazarlama müdürüyüz , vtec2 satışları artsın diye yazıyoruz 2 sene önce zaten sattığımız araç için.. Allah akıl fikir eyleye..
Kadına etek erkeğe vtec,i love jdm,bahçelerde çicek yerine vtec açsın istiyorumm,dikkat basık araç.
jetta hazır bırı bursadan vtec2 bulsun kalkalım deneyelım :d
gel bende var ;)
emrekuzdere
15-05-2014, 13:53
Gelir , yakalar , geçer , üstüne 5- 6 boy da fark açar :) Biz hondada pazarlama müdürüyüz , vtec2 satışları artsın diye yazıyoruz 2 sene önce zaten sattığımız araç için.. Allah akıl fikir eyleye..
Ben honda viral reklam ocakları üyesiyim, misyonumuz böyle forumlarda genç ve bilinçsiz insanları kandırarak honda satışlarını arttırmak :D
LnchCntrl
17-05-2014, 13:37
Skoda Superb'in üstündeki 1.6 Tdı 105 hp ile sanırım aynı motor. Ben Opelle epey farklı geçmiştim, ağırlık farkı var ama pek bişe değişeceğini sanmam şu haliyle. Vtec2 diyorum bende.
Sadık Özyer
17-05-2014, 15:56
0-400 metreyi hangi 1.6 tdi stock olarak vtec2 önünde geçebilecek ?
0-100 hızlanmasında tüm 1.6 dizeller minimum 1-1.5 saniye geride vtec2den , 100den sonraki hızlanmada 1.6 dizel araç 1.5 saniye kapatıp öne geçicek yani :D
18 saniye yazıcaktım. 17 yazmışım.:mad:
Honda Civic Sport 110 hp - Specs & Performance (http://www.zeperfs.com/en/fiche2452-honda-civic-sport.htm)
VW Polo V 1.6 Tdi 90 hp - Specs & Performance (http://www.zeperfs.com/en/fiche2960-vw-polo-v-1-6-tdi.htm)
Polo 1.6 TDi 90 hp nin değerini bulabildim.
rebeloghy
18-05-2014, 18:47
18 saniye yazıcaktım. 17 yazmışım.:mad:
Honda Civic Sport 110 hp - Specs & Performance (http://www.zeperfs.com/en/fiche2452-honda-civic-sport.htm)
VW Polo V 1.6 Tdi 90 hp - Specs & Performance (http://www.zeperfs.com/en/fiche2960-vw-polo-v-1-6-tdi.htm)
Polo 1.6 TDi 90 hp nin değerini bulabildim.
kardesim paylastığın veriler vtec2 değil , hb olan sport un verileri. vtec2 sedan , 0-100 9.2 - 9.5 diyoruz kaç sayfadır , senin verdiğin linkte 11.2 diyor bak :D
Sadık Özyer
18-05-2014, 21:19
kardesim paylastığın veriler vtec2 değil , hb olan sport un verileri. vtec2 sedan , 0-100 9.2 - 9.5 diyoruz kaç sayfadır , senin verdiğin linkte 11.2 diyor bak :D
En yakın onun değerlerini buldum.:mad:
Ağırlık falanda eşit:D
developer
18-05-2014, 22:00
gel bende var ;)
tamamdır pm at bana ne zaman nerde kameram yok yanlız bı akşam denerız.
vtec2 dıyorum ama fark ne kadar olucak onu merak ettım:9
tamamdır pm at bana ne zaman nerde kameram yok yanlız bı akşam denerız.
vtec2 dıyorum ama fark ne kadar olucak onu merak ettım:9
Ben ne olucam peki :D
Youtube'da denk geldim.Aşağı yukarı fikir verir.Bence bu golfler 105hpye göre çok iyi yürüyor:D
https://www.youtube.com/watch?v=VkMud6hlX7g
https://www.youtube.com/watch?v=_xfcs1IJhSk
Youtube'da denk geldim.Aşağı yukarı fikir verir.Bence bu golfler 105hpye göre çok iyi yürüyor:D
https://www.youtube.com/watch?v=VkMud6hlX7g
https://www.youtube.com/watch?v=_xfcs1IJhSk
Söylediğimiz gibi fd6 geçtiğine göre vtec2 içinden geçer.
videoda honda 2 kisi diyor zaten....
i-vtec07
21-05-2014, 07:17
Söylediğimiz gibi fd6 geçtiğine göre vtec2 içinden geçer.
aynen abi ayrıca golf7 golf6 ve jetta dan daha hızlı.
alper1001
21-05-2014, 08:53
maşallah ya, ben golfün bu kadar yürüyebileceğine inanmazdım, dsg olsa golf, biraz daha yakın yürüyebilecek civice, çok şaşırtıcı, şanzıman ve aktarmadan kaynaklı heralde, 20hp düşük bir almanın , bir japona tutunması, durum kötüye gidiyor, 90 larda, stock corolla, golf gti geçiyordu 400metrede, şimdi gelinen nokta çok acı
cok guzel gıtmıs golf helal olsu valla bu golf 7 lere yazılım fln yapılınca felaket yururler :)
CanBasel
21-05-2014, 10:35
vtec2 stok olsa dahi, stok bir jetta 1.6 tdi ile denendiğinde kalkıştan itibaren ilerler. Jetta ağır kalacaktır. vtec2 100 e geldiğinde jetta yaklaşık 2-3 boy geride olur. vtec2 160 a geldiğinde jetta yaklaşık 30 metre geride olur ki bu da 7 boy civarı fark demek..
videoda honda 2 kisi diyor zaten....
Honda 2 kişiyle golfün tek kişi ağırlığına eşit geliyor.
rebeloghy
21-05-2014, 20:10
Honda 2 kişiyle golfün tek kişi ağırlığına eşit geliyor.
iki aracın hızlanmasını kıyaslarken o önemli değil sonuçta hangisi hızlıdır karşılaştırıyoruz , eşit ağırlıkta ne olur konusuna dönmesin , o zaman 250 nm tork olsa civicte mi diyecegiz :D
2 kişi ile fd6 böyle kalkıyorsa referans olsun 0 dan kalkınca vtec2 araya neler açar...
Bmw ci fenaydı ya en sonunda feh lı araci ile devir kese kese gözden kayboldu :)
maşallah ya, ben golfün bu kadar yürüyebileceğine inanmazdım, dsg olsa golf, biraz daha yakın yürüyebilecek civice, çok şaşırtıcı, şanzıman ve aktarmadan kaynaklı heralde, 20hp düşük bir almanın , bir japona tutunması, durum kötüye gidiyor, 90 larda, stock corolla, golf gti geçiyordu 400metrede, şimdi gelinen nokta çok acı
1.6 TDİ da dsg pek fark etmiyor abi en azından jetta da öyle 1420 kg 1.6 tdi dsg 1392 düz vites 0-100 11.7