Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik tavsiyesi....
eveet arkadaşlar abiler, yaz sezonu yaklaştı, bugün baktımki lastikler olmuş iyice mort... masraftan kaçmadan ihtiyaçlarımı tam anlamıyla karşılayacak bir takım lastik almayı planlıyorum, lakin hangisidir bu ihtiyaçlarımı karşılayacak lastik bir türlü anlayamadım, internetten birtakım testlere falan baktım her test ayrı telden açlıyor, ingiltere testinde farklı bi lastik birinciyken almanya testinde başka bi lastik birinci olmuş, test şampiyonlukları lastik ebatlarına göre bile değişiyor malesef....
öncelikle aracımı çoğunuz biliyorsunuz, 99 model forester, ağırlık olarak 1500 kilonun üstünde, istediğim lastik ebatı 215/55/r17...
önceliklerimi şöyle sayarsak
sınıfının en az sürtünme kat sayısı olan ve en sessizi olması biraz önceliğim, performans tipi lastiklerde bu kriterler hangi markada iyidir?
aklımda olan marka ve modeller ise şunlar...
BFGoodrich G-Grip
Bridgestone Potenza S001
Continental ContiPremiumContact 5
Michelin Primacy 3 GRNX
Michelin Primacy HP GRNX
Pirelli Cinturato P7
prelli p7 yanılmıyorsam performans sınıfında değil ancak onunda yorumlarını almak isterim....
önereceğiniz farklı markalarıda değerlendirebilirim....
teşekkürler...
Risendark
11-04-2014, 00:25
Cooper Tires markasınıda bakmanızı öneririm. Babam 2013 zırhlı suburban jipte kullanıyor çok memnun her yönüyle.
wiesmann
11-04-2014, 04:20
225/40/r18 goodyear eagle asymmetric2`im var cok saglam gercektende..
Pirelli fabrikasında çalışıyorum.
P7'den ziyade P1 tavsiye ederim performansa yönelik.
Listede olanlardanda
Pirelli Cinturato P1 veya P7 ve Bridgestone Potenza S001 tavsiye ederim.
Listede olanlardanda
abi 195 50 15 pirelli p1 cinturato verde lastik aldım mart 2014 üretimi hiç memnun değilim yokohama kış lastiklerim çok çok daha iyi tutuyodu soğuktur diye dedim dün hava 23 derece civarıydı denedim yine aynı daha önce pzeronero kullandım ona güvenip aldım 2 tane arkaya almıştım önede mecbur alcam 2 tane farklı desen takmamak için ama moralim çok bozuldu :D önede 175 55 15 alcam en taze bu ebat pirellide var birazda o yüzden tercih etmiştim ama sonuç hüsran :confused:
Meshur Markalara Kucak Dolusu Paralar Dokmeyin Petlas Kullanipta Memnun Kalmayan Kimse Yok Kime Sorduysam Gayet Memnun Kullanan birileri varsa onlarda yazarlar Zaten
primacy 3 iyidir. tirerack te testleri mevcut..
abi 195 50 15 pirelli p1 cinturato verde lastik aldım mart 2014 üretimi hiç memnun değilim yokohama kış lastiklerim çok çok daha iyi tutuyodu soğuktur diye dedim dün hava 23 derece civarıydı denedim yine aynı daha önce pzeronero kullandım ona güvenip aldım 2 tane arkaya almıştım önede mecbur alcam 2 tane farklı desen takmamak için ama moralim çok bozuldu :D önede 175 55 15 alcam en taze bu ebat pirellide var birazda o yüzden tercih etmiştim ama sonuç hüsran :confused:
Alla Alla.
Valla ben kullanmadım işin özü ama kullanan herkez çok memnun fabrikada.
Direk direk kalite kontrolde inceletip alma şansımız oluyor. Hamuru bakımından güzel bi lastik aslında.
İbrahim33
11-04-2014, 09:14
Bende 2.el bir lastik buldum kelepir , 8 mm kaç bin km götürür bizi ?
mehmetRS
11-04-2014, 09:15
Goodyear EfficientGrip Performance | Goodyear otomobil lastikleri (http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-performance/index.jsp?from=browse)
memnunum, oldukca sessiz bir lastik, yanakları yumuşak biraz esnemeye müsait fakat ( her ne kadar öyle viraj miraj kasmasamda yol tutuşuda oldukca güzel)
Alla Alla.
Valla ben kullanmadım işin özü ama kullanan herkez çok memnun fabrikada.
Direk direk kalite kontrolde inceletip alma şansımız oluyor. Hamuru bakımından güzel bi lastik aslında.
Bana mı kötüsü denk geldi acaba :)
Hamur olarak güzele benzior evet yumuşacık pzeroneroda öyleydi konfor olarak çok güzel fakat tutuşunu beğenmedim havalar iyice ısınınca düzelir belki.
8mm zaten 0 hali olması lazım yada 9 dur 30 40 bin rahat gideri var :)
Kutluhan
11-04-2014, 09:22
Listedeki lastikler hakkında bir fikrim yok ama, petlas imperium kullanıyorum memnunum.
ErenDurmus
11-04-2014, 09:23
o ebatta Cooper Tires markasının güzel lastikleri var .
öncelik sessizlikse NOKIAN derim.
hem kendi aracımda hem şirket aracımızda uzun süre kullanmıştım.çok memnunduk.
araştırın isterseniz.
NOKIAN 215/55 R17 94V Nokian Line Lastik (Üretim Yılı:2013) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-215-55-r17-94v-nokian-line-lastik-uretim-yili2013/productDetails.aspx?productId=otkmt428322&categoryId=259720)
örnek
İbrahim33
11-04-2014, 09:40
Bana mı kötüsü denk geldi acaba :)
Hamur olarak güzele benzior evet yumuşacık pzeroneroda öyleydi konfor olarak çok güzel fakat tutuşunu beğenmedim havalar iyice ısınınca düzelir belki.
8mm zaten 0 hali olması lazım yada 9 dur 30 40 bin rahat gideri var :)
Ooo iyiymiş , bi bakayım kargo olayı nasıl olur acaba ?
Ooo iyiymiş , bi bakayım kargo olayı nasıl olur acaba ?
aldığın yerin anlaşması varsa 25 30 lira tutar yoksa 50 60 :)
evolution_9
11-04-2014, 10:01
bridston 5 para etmez şu an michelin kullanıyorum çok memnunum diğerlerini denemedim
Suleyman
11-04-2014, 10:15
Kaç tarihli?
İbrahim33
11-04-2014, 10:38
Kaç tarihli?
2012 martta alınmış , kış görmemiş , 18 bin km yapmış , 225 45 ölçülerinde.
aldığın yerin anlaşması varsa 25 30 lira tutar yoksa 50 60 :)
şahıstan almayı düşünüyorum , 50 liraya otobüsle yollayabilirim dedi.
Suleyman
11-04-2014, 10:42
2012 martta alınmış , kış görmemiş , 18 bin km yapmış , 225 45 ölçülerinde.
Lastiğin üzerindeki tarihse, bence gayet iyi.
Hazir lastik konusu varken 265.35.18 marka model farketmez slick tarzi veya deseni guzel olan asaletli bir lastik alicam nankang haric oneriniz varmi
Listede olanlardanda
p1 in istediğin ölçüde olanını bulamadım malesef yoksa benimde aklımda o vardı...
arkadaşlar, bide memnun kalma sebeplerinizi yazarsanız çok memnun olurum...
bridston 5 para etmez şu an michelin kullanıyorum çok memnunum diğerlerini denemedim
bridgestonun hangi modelini kullandın abi? ve şuan kullandığın misneln in modeli nedir? senin rahatsız eden olay neydi bridgestonde da????
bridgestone gibi bi lastiğe 5 para etmez demek çok acımasız olur biçok lastik kullandım içlerinde en iyisi bridgestone potenzaydı tek kötü yanı sert ve gürültülü olması tutuşu mükemmeldi
bridgestone gibi bi lastiğe 5 para etmez demek çok acımasız olur biçok lastik kullandım içlerinde en iyisi bridgestone potenzaydı tek kötü yanı sert ve gürültülü olması tutuşu mükemmeldi
sertlik ve gürültüden dolayı elemiş bulunuyorum :)
ben gc8e goodyear efficientgrip performance aldım.çok zorlamayınca gayet güzel tutuyor.Islakta özellikle başarılı bi lastik.Ama Foresterın araziye girme eğilimi tümseklerde yavaşlamama eğilimini ve birazda sert kullanılacağını düşünürsek çabuk aşınabilir çok yumuşak bi lastik.
Continental Eco 3 kullanıyorum contiye güvendiğim için aldım konfor iyi ama sertlik bana biraz sert geldi belkide benim araçtandır genel memnunum
Bridgestone sert hamırlu uzun ömürlü
Michelin sakız gibi kısa ömürlü
Ben de çareyi orta karar Lassa'da buldum
" Impetus Revo + "
Lassayi oneririm. Isininca muazzam yol tutuyor ve oldukcs sessiz
Yorumumu düzeltiyorum :) lastiği beğenmeyince havalarına bakmak aklıma geldi arkaların biri 35 biri 38 çıktı yeni lastik yüksek basınç tutmaması normalmiş 32 ye düşürdüm biraz daha çok yapınca lastik kendine geldi
Önlerede pazartesi günü yine pirelli p1 cinturato verde taktım (175 55 15) çok denemedim freni falan fakat inanılmaz sessiz bi lastik 90 100 ü geçmediğim sürece motor sesi harici ses duymuyorum :)