Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa D 1.2 Twinport Hakkında bilgiye ihtiyacım var.
TuGaY_TaN
14-04-2014, 08:46
Merhabalar,İyi gunler..
Bır kac haftadır bır arac arayısına gırdım butcem 25 bın maxımum 26 bınlıra butceye cıkabılırım.Bu fıyata hem yuksek model kronık sıkıntısı arızası olmayan,4-5 sene bınebılecegım,yedek parca konusunda sıkıntı cekmeyecegım,yakıtının ekonomık olması,Bu butceme gore yuksek model dızel araclar var ama hıc bırı ıcıme sınmıyor, Yazılan km lerın bır cogu dusurulmus araclar yorulmus.1.2 1.4 benzınlı arac lar daha cazıp gelıyor gozume. Bu krıterlerımce aklıma yatan bır arac oldu Opel corsa 1.2 twınport,Donanım olarak boş tabır edılen modelı olsada km dusuklugu arac temızlıgı olarak bır cok aracla karsılastım ılanlarda. yanlız tek endısen motorun 1.2 olması sıkıntı yasattırırmı bodrumda yasıyorum ***** 6 ay klımanın acık oldugu bır ıklım mevcut. bır kac kez sehır ıcınde kullanma fırsatım oldu bu aracı, pek deneyemedım acıkcası uzun yol yapamadım. O yuzden bılgılerınıze ıhtıyacım var,bu kasa 1.4 motor hakkında da bılgı alabılırım, Yada bu butceye aradıgım krıterlerde baska araclarda onerırsenız dusunebılırım. Ayrıca dusundugum bır arac Ise Vw polo 9N2 kasa ları da ıncelıyorum bır yandan. Ve sızden de bu konu hakkında fıkır ver onerılerını beklıyorum, Şimdiden teşekkur ederım.
Fikir verebilir.
Opel Corsa 1.2 testi (http://www.oto-park.com/video_galeri_detay/oto-parkcom-opel-corsa-12-enjoy-2007/122)
TuGaY_TaN
14-04-2014, 11:02
Teşekkur ederım
ilker_yusuf
14-04-2014, 12:02
Merhaba;
2013 Yılında 0 Km olarak 1.2 Essentia araç aldım. Halende memnuniyetle kullanıyorum.
Aracın limitlerini bilerek kullandığınız takdirde sizi sıkıntıda bırakacak ve çıkamayacağı bir rampa olmayacaktır. Tabiki 1.6 motor bir aracın ataklığını beklemekte hata olur. Geç hızlanıyor ancak yüklü bir biçimde 180 KM hıza kadarda çıktım. Geçen sene tatilim İstanbul Kaş ve Oradan Altınoluk sonra tekrar İstanbul olarak uzun bir gezi gerçekleştirdim. Yolculuğumuz yarısında klima açık olarak gezdim ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Şehir içi yakıt tüketimim 6,2 ve 6,8 arasında değişkenlik gösteriyor. Uzun yolda ise Kaş gece yolculuğu sırasında 4,6 yakıt tüketimim oldu. Gündüz klima açık ve sürat biraz daha fazla olarak ise 5,4 civarında tüketim yakaladım.
Periyodik bakımımı özel serviste yaptırdım. Yağ Değişimi tüm filtrelerin değişimi hepsi orjinal kullanıldı 210 TL tuttu.
Kronik bir sorun D kasalarda yok gibi.
İç mekanı B segmentinde yeterlidir. Bagaj 2 kişi ve 1 çocuk için yetebilir. Sahip olduğumuz AURİS ten yükleme açısı nedeniyledaha fazla eşya koyabilmekteyiz.
Klima yeterli soğukluğu sağlıyor.
Ses sistemi tatminkar.
1.2 85 beygr rakiplerinden avantajlı bir konuma getiriyor.
Akıllı menü sayesinde uzaktan kumanda ile ön camların açılıp kapanması farların açılmasını kontrol edebiliyorsunuz.
Donanım seviyesinin düşüklüğü ve segmenti nedeniyle bagaj tarafından yol sesini fazla alabiliyor. Belki ufak bir yalıtım bu durumu düzeltebilir.
Uzun yol ve yüksek süratler ile deneme şansım olduğunda herhangi bir güvensizlik hissetmedim.
Benim aracımda bayi çıkışlı olarak 16 ınc jant body kıt karter koruma ve arka park sensörüde mevcut.
Belirttiğim gibi aracın limitlerini bildiğiniz ve alıştığınız sürece ne rampada nede yolda sıkıntı yaşamazsınız. Araba bence ekonomi aracı olarak yapılmış. Bu aracı aldıktan sonra daha yüksek motorl araçlar gibi rampalarda fişek gibi kalkmayı beklemeyin. Ama kağnı gibide kalkmaz.
Eşim bile aracım manuel vites olmasına rağmen İstanbul'da sorunsuz bir şekilde kullanabilmektedir. Her türlü sorunuza yanıt vermeye hazırım.
TuGaY_TaN
14-04-2014, 12:32
Çok teşşekkur ederım bılgılerını deneyımınızı paylastıgınız ıcın,Şehir içinde normal de de sakın arac kullanırım genellıkle extra bı durum olmaz ıse,sehır ıcınde sorun yasayacagımı dusunmuyorum,Tek endısem aracı sehır ıcınden cok uzun yolda km yapabılırım mugla ıstanbul arası, bır cok forumda okudugum kadarı ıle uzun yolda sollamalarda sorun yasanıyormus bırden yıgılma gaz yememe tepkı gostermeme gıbı,Bu sorunda devrınde vıtes ufaltarak asılabılecegını dusunuyorum. alacagım arac muhtemelen 2007-2008-2009 modellerı arasında olur butceme uygun. Opel harıcınde Vw polo 9N2 lerde bakmaya basladım o arac hakkında da bılgı almak ısterım.
Aynı araçtan iki adet kullandım ikiside easytronic 1.2 85 hp'di. Yukarıda yazılmış ama yakıt tüketimi 6.2 - 6.8 istanbul trafiğinde öyle bişi olcağını hiç zannetmiyorum ki opel sitesinde bile manuel aracın tüketimi 7.2 olduğu yazıyor benim aracım 7-8 arasında yakıyordu bana göre o aracın boyutlarına göre aşırı fazla vw cc ile o kasa ağırlığı ile aynı güzergahlar 8-9 arası yakıyor . İkinci el de zarar ettirmez ben sıfır aldım ikisinide ve hemen hemen aynı fiyatlara sattım. Şanzımanda sıkıntı olabiliyor araca yük binince 1'den ' ye 2'ye atarken balata elinizde kalcakmış gibi sesler gelebiliyor hele rampada ise. Ama şöyle bişi var fiyat bakımından aynı olduğu için söylüyorum 2005 model bmw 318i var hemen hemen aynı paralar geçen arkadaşım 1.4 'unu aldı corsanın ve kullandım bu kadar mı emanete gidiyomusuz dedim . Bu arada 1.4 'une hiç bulaşma kaydırmaz ayağına 9 litre kitleniyor millete:9
TuGaY_TaN
14-04-2014, 14:44
1.4 un yakıt konusundakı sarfıyatından sıkayetcı olanların bende farkındayım,Yuksek modellı araclarda lpg yı pek saglıklı bulmuyorum,zaten yasadıgım yerde sehır ıcı trafık extra bı durum olmaz ıse sadece kırmızı ısık trafıgı oluyor.Istanbul trafıgıne gore devede kulak kalmaz. Yanlız vw polo 9N2 ye de fena kafam gıttı, Baktıgım araclara gore poloların km sı opel e gore daha fazla, İki aracta alman ama vw bana her zaman daha saglam daha kalıtelı gelmıstır. ılgılendıgım bı polo var 1.4 TDI 170 bın km de yarın gıdıp lena da bı expertız yaptırmayı dusunuyorum arac soylenıldıgı gıbı ıse fıyatta anlasıp almayı dusunuyorum
ilker_yusuf
15-04-2014, 09:28
Benim son ölçümüm bile İstanbul Şehir içinde bu... Sakin kullanım 2500 devir vites değişimi. Eğer daha üst devirlerde kullanırsam 7 ama 7 yide çok nadir gördüm...
Tüketim ile ilgili yalan söyleyecek halim yok. Ama benim aracım manuel easytronic değil.. Ondaki tüketimi bilemem...
Sollamalarda bir sıkıntı yaşamadım. Bu nasıl sollamaya girdiğinize bağlı tabi. Dediğim gibi çıkıpta uygun hızda değilseniz 2-3 araba sollamayı denemeyin.. Ama devirinizi hızınızı ayarlarsanız sıkıntı yaşamazsınız... Bence ekonomi aracı. Ben aracımı geçen sene 0 km olarak 29150 ye almıştım şuan takasta o kadar veriyorlar. 0 km fiyatı 36000 oldu... 2. el piyasası 29.000 - 32 000 arasında
ilker_yusuf
15-04-2014, 09:30
Son ölçüm değerim.
14,85 Litre
231 km
5,05 TL den almıştım yakıtı
100 KM de tüketilen miktar: 6,429 Litre
1 Km ye ödenen ücret: 0,325
Toplam Ödenen: 75 TL
TuGaY_TaN
15-04-2014, 10:03
Yakıt bence çok iyi, litresi 5,05 tl olan benzın kullanılıyor. Bu degerler ıcın lpg takıp motorun omrunu yemeye gelmez,zaten yasadıgım yer kucuk oldugu ıcın ıslerın cogu yuruyerek halledılebılıyor. Bız sakın kullanımda klıma kapalı max 2700 devırde fıorıno kullandık test ettık arkadasımın sehır ıcı depoyu fulledıkden sonra 100 kusur km yaptık dızel 1.3 m-jet motor olmasına ragmen 100 km de 7.2 tuketım le karsılastık
ilker_yusuf
15-04-2014, 11:29
Yakıt bence çok iyi, litresi 5,05 tl olan benzın kullanılıyor. Bu degerler ıcın lpg takıp motorun omrunu yemeye gelmez,zaten yasadıgım yer kucuk oldugu ıcın ıslerın cogu yuruyerek halledılebılıyor. Bız sakın kullanımda klıma kapalı max 2700 devırde fıorıno kullandık test ettık arkadasımın sehır ıcı depoyu fulledıkden sonra 100 kusur km yaptık dızel 1.3 m-jet motor olmasına ragmen 100 km de 7.2 tuketım le karsılastık
Kullanım tarzına göre değişiyor aynı araca sahip arkadaşım Isparta'da daha düşük tüketiyor. Ama farklı bir arkadaşım daha devirli kullanıyor onun tüketimleri 8 - 9 civarında :)
Bu hafta sonu uzun yol yapıcam tekrar ölçer test eder yine yazarım buradan uzun yol içinde güncel bir değer olmuş olur.