Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo s40

92Sİ
14-04-2014, 11:10
herkese selamlar.. Volvo S40 dizel hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilirmi ? Artısı , eksisi nelerdir ? Şimdiden teşekkürler...

92Sİ
15-04-2014, 08:39
yokmu s40 kullanan ?

mturhat
15-04-2014, 09:08
yokmu s40 kullanan ?

s40 işim gereği kullandım ve eski bir volvocu olarak az çok tanıyorum.
1.6 dizel motoru psa grubunun yaptığı ford la ortak kullanılan dv6 motor vardır.
bakımı düzenli olduğu sürece gayet sağlam ve sorunsuz bir motordur. şayet sorun çıkacak olursa bile motor parçalarını peugeottan çok uygun fiyatlara alınabiliyor.
volvonun kalitesini ve güvenirliğini zaten söylememe gerek yok. bence fiyatına göre güzel bir araba..

ferhat-a
15-04-2014, 20:38
S40 Kronik sorunlu bunu yazmaktan sıkıldım ama genede söyleyim benden dost tavsiyesi bulaşma Servis danışmanı ile akraba olursun onun yerine o paralara daha mantıklı dizel araç bulabilirsin.

zekky
15-04-2014, 20:43
Sifir alip 45.000 km bindik.
Sadece yag su filtre vb genel bakimlarini yaptik ekstra birsey hic cikmadi.
Zamp gibi yol tutar , herturlu iskenceye maruz kaldi icinden tik ses gelmedi.
Yakit olarak karisik kullanimda azda yakmiyor cokta orta derecede yakiyor.
Ancak 2. Eli resmen yok. Aylarca normal fiyatlara satmaya calistik olmadi en son pert oldu.

ferroo
15-04-2014, 21:11
S40 Kronik sorunlu bunu yazmaktan sıkıldım ama genede söyleyim benden dost tavsiyesi bulaşma Servis danışmanı ile akraba olursun onun yerine o paralara daha mantıklı dizel araç bulabilirsin.

ne yonden sıkıntıları oldu peki?acıklayabılırmısınız?

B.Koçer
16-04-2014, 01:47

Hangi model yılı ?

ferhat-a
16-04-2014, 18:21
Tüm Dizel 1.6 Volvolarda kronik 60 bin km sonra kızdırma bujisi, kızdırma buji rölesi, Partikül filtresi, Camlar yarım açıkken tıkırtı sesi gelmesi, Düşük motor performans ikazı vermesi, Debriyaj baskı balata çok sık sıyırması, Bunlar kronik sorunları. Bunların yanında bakımları çok pahalı örnek her 10 bim km diğer dizel araçlar gibi bakıma girer ve parça olarak pahalıdır yakıt filtresi ben Volvodan ayrılmadan önce (4 yıl oldu) 190tl idi. 120.000 km bakımında yani triger değişiminde 1500 tl civarı tutar extra bakım chek list te partikül filtresi değişimide 120000 km görünür partikül filtresi 2500 tl civarı. Bu aracı alacağınıza Ford alın kullanımı şase sağlamlığı bire bir aynı ve hemen hemen alt takım motor parçaları birbirine uyar partikül konusunda temizlik yapılıyor ama ne kadar sağlıklı varın siz düşünün. Ben sadece eşime dostuma tavsiye etmiyorum. Bnzinli 2.0 t motor ve diğer motorlar fomoco değil direk Volvo motorludur bu araçları almak illaki Volvo alacağım diyorsanız daha mantıklı. Eğerki alacağım ben bu araçtan dersende özelden pm yolla yardımcı olurum aracın geçmiş servis kayıtları konusunda. Dedim ya sadece tavsiye alma bir dost olarak söyleyeceğim bu.

2013 'e kadar bu sıkıntılar vardı 2014 için konuşmam yanlış olur.

ferhat-a
16-04-2014, 18:23
ne yonden sıkıntıları oldu peki?acıklayabılırmısınız?

Dostum sen Ahmet YAĞAN'ın yakın arkadaşısın Ahmetle biz aynı yerde çalışıyoruz Ahmetten bana ulaşabilirsin bi hafta sonu buluşup konuşuruz. :icon_tup:

HondatugraL
16-04-2014, 20:27
içi falan guzel şık ve sade ama kalabalık gezen bırıysenız çok dar bi iç hacme sahıp geniş geniş oturulmuyor, birde amortısorlerı acayıp sert

ClioRs182
16-04-2014, 20:29
ben kullanıyorum 2007 1.6d gayet menunum aracımdan yakıt konusunda şehir içinde kullanıma göre değişiyo ben 5.7 de görüyorum 9.0 görüyorum tamamen kullanıma bağlı , kronik bi arzası varmı bilemem alırsan memnun kalırsın

Hikmet Gönül
17-04-2014, 00:20
Temiz bir s40 alir ve bakimini aksatmassan irzina da gecsen bisey olmaz.kesinlikle cok saglam her konuda.mekanik te ariza vermesi nerdeyse mumkun degil.

92Sİ
17-04-2014, 10:21
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için..

vtec powe®
17-04-2014, 10:38
Sanayi de dükkanı olan bir arkadasımda 2006 model dizel, dolu modellisinden var.

Aracı bildiğin ayak arabası niyetine kullanıyor, hiç bir tümsekte çukur da hız kestiğini görmedim o derece hor kullanmasına ragmen ben böyle bir sağlam araba görmedim.
Salak sulak motor arıza ıskları yakıyor sıkca, gerci aracta yazılım da var belki ondan bilmiyorum.
İnjektör turbo filan değiştirdi 120 binde onun dışında arac sağlam.

İç hacmi dar, ön konsol sıkıcı, güçlü bir ses sistemi var, bagajda orjinal amfisi var , teyp track cd çalıyor ama onu da söyleyeyeim.

Araç İsveç koşullarına göre yapılmış, kaloriferi çok fena ,aküsü yüksek amperli, kaportası çelik gibi v.s v.s.

m. ali öz
21-04-2014, 12:10
Parça fiyatları focus dan daha pahalı.
Kullanımı keyifli, tasarımı benim çok hoşuma gider.
Focus'a da s40'a da bindim.
Volvom 2008 77bin km de 1.6d premium boyasızdı.
Nedenini bilmiyorum s40 ın ikinci eli çok yavaş.
Bana göre tek eksisi bu.

atituti
21-04-2014, 12:34
Arkasi inanilmaz dar onun disinda bi eksisini gormedim

ferroo
21-04-2014, 12:52
Dostum sen Ahmet YAĞAN'ın yakın arkadaşısın Ahmetle biz aynı yerde çalışıyoruz Ahmetten bana ulaşabilirsin bi hafta sonu buluşup konuşuruz. :icon_tup:

aynen bulusalim bi haftasonu:)

ferhat-a
21-04-2014, 14:29
aynen bulusalim bi haftasonu:)

Ahmet bugün geldi. Siz aranızda haberleşin ben size uymaya çalışırım. (Ankara dışında olmazsam tabi :).