Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : dizel CRV vs benzin+lpg CRV

PiscocuK
14-04-2014, 14:13
Selam arkadaslar

Bu ara bu araca ciddi takilmis durumdayim Allah nasip ederse almayida dusunuyorum fakat dizelmi benzinlimi kararsizim aralarinda nereden baksaniz 10-15.000 tl fark var
2008 dizel crv yi 70 e alirken benzinlisini 55 e alabiliyorsunuz yada 60a

Buyuk araba otomatikmi olmali dizeli kullanislimi nedir ne degildir bilgim yok.

Kullanici bilgilerine ihtiyacim var.bu aradaki parayi hakediyormu bu araba 70 gozden cikinca 2011 modele kadar benzinli olabiliyor

Bu iki aracin +/- ozelliklerini karsilastirabilirsek cok sevinirim

Dusundugum model 2007-2011

Tesekkurler

Equinox
14-04-2014, 14:37
Ben olsam mümkün olduğunca düşük model düşük km benzinli alırdım, hem vergi hem otomatik avantajı var. Ayrıca kasa aynı 2008 de olsa 2011 de olsa varsın 2008 olsun 60 70 k km de bakardım. Misal

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2008-crv__cam-tavanli-hatasiz-servis-bakimli-160735300/detay)

CaNeR44
14-04-2014, 14:42
Çevremde çoğu kişi bu arabaya takılmış durumda rahat geniş diye modelli benzinli+lpg alınabilir

PiscocuK
14-04-2014, 15:41
Ben olsam mümkün olduğunca düşük model düşük km benzinli alırdım, hem vergi hem otomatik avantajı var. Ayrıca kasa aynı 2008 de olsa 2011 de olsa varsın 2008 olsun 60 70 k km de bakardım. Misal

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2008-crv__cam-tavanli-hatasiz-servis-bakimli-160735300/detay)

favorilerimde olan bir ilan :)
ama lpg takınca stepne yerine takılıyor o küçücük her 200 kmde gaz almak istemiyorum.büyük tank takınca bagaj gidiyor+ avmlere girişlerde sorun oluyor.
dizele gelincede böyle bir arabanın manuel olması yorar diye düşünüyorum.ama güzel bir yazılımlada zevkli bir makina olacağını düşünüyorum

Çevremde çoğu kişi bu arabaya takılmış durumda rahat geniş diye modelli benzinli+lpg alınabilir

teşekkürler ama biraz detaylı bilgiye ihtiyacım var

PiscocuK
15-04-2014, 11:46
göremeyenler için güncel olsun

İbrahim33
15-04-2014, 16:24
ben cr-v gibi bir araca binecek olsam otomatik olsun isterdim şahsen.

Risendark
15-04-2014, 19:50
Abi Babam da 2009 model 2.2CDTi CRV vardı manuel olması çok büyük bi dezavantaj yakıtıda bi jipe göre güzel.performans güzel.Ama benzinli düşük km li güzel bişey denk getirirseniz alın crv nin otomatigi makbul :) sormak istediğiniz extra şeyler olursa pm atarsınız

Burak K.
16-04-2014, 13:14
Bizde vardı dizeli. Manuel,6 ileri. Performansı falan güzeldi,manuel olmasınında bi dezavantajını görmedik hiç aksine az yakıyordu. Eğer aklınızda soru varsa ona göre cevaplandırabilirim 1 sene bindik yaklaşık 40 bin km falan yaptık.

PiscocuK
16-04-2014, 13:18
şuan iki araç var biri benzinli biri dizel..cumaya kadar accordu verirsem birinden birini alacağım ozaman sizi ararım telefonla konuşuruz araç netleşince

Risendark
16-04-2014, 23:50
manuel dezavantaj derken jipe biniyorsun sonuçta debriyjla vitesle uğraşmak güzel değil o açıdan dedim :)

Burak K.
17-04-2014, 00:24
şuan iki araç var biri benzinli biri dizel..cumaya kadar accordu verirsem birinden birini alacağım ozaman sizi ararım telefonla konuşuruz araç netleşince

Olur tabi müsait olduğum her zaman saat farketmez yardımcı olmaya çalışırım.

PiscocuK
26-04-2014, 10:16
kısmetse pazartesi günü aracımı veriyorum
acelem yok iyice araştırmak istiyorum bu iki aracı
hertürlü bilgiye açığım

Mehmet Gazihan
26-04-2014, 11:05
2.2 i-CDTi Motor sihirli bikaç dokunuşla çok keyifli oluyor.

PiscocuK
26-04-2014, 11:35
2.2 i-CDTi Motor sihirli bikaç dokunuşla çok keyifli oluyor.

bunu not etmiştim :)

Sebring
26-04-2014, 12:32
2009 model benzinli otomatik olanını 0 km'den beri kullanıyorum.Şu anda 33.000 km civarında.Sadece yağ-filtre,1 defa da ön fren balatası değiştirdik.Üzerinden çıkan Dunlop lastikler kuru asfaltta iyi,ıslak-karda rezaletti.Bridgestone ile değiştirdim sorun çözüldü.
Ankara şehiriçi tüketim 12-13 lt/100 km civarında.Benzinlisinden performans beklemeyin.Sadece gidersiniz.Otomatik şanzıman güzel.Sarsıntı falan yok.
İçi çok geniş.Süspansiyon-konfor çok çok iyi.İçinde gram ses yok.Hiçbir tarafından şıkırtı-tıkırtı falan gelmiyor.Bagaj hacmi falan geniş.
Özellikle ailecek binecekseniz şiddetle tavsiye ederim.Kullanması çok kolay.Göründüğü kadar da büyük değil.Park etmesi falan nispeten kolay.Parça ve satılma problemi yok.

PiscocuK
26-04-2014, 12:48
2009 model benzinli otomatik olanını 0 km'den beri kullanıyorum.Şu anda 33.000 km civarında.Sadece yağ-filtre,1 defa da ön fren balatası değiştirdik.Üzerinden çıkan Dunlop lastikler kuru asfaltta iyi,ıslak-karda rezaletti.Bridgestone ile değiştirdim sorun çözüldü.
Ankara şehiriçi tüketim 12-13 lt/100 km civarında.Benzinlisinden performans beklemeyin.Sadece gidersiniz.Otomatik şanzıman güzel.Sarsıntı falan yok.
İçi çok geniş.Süspansiyon-konfor çok çok iyi.İçinde gram ses yok.Hiçbir tarafından şıkırtı-tıkırtı falan gelmiyor.Bagaj hacmi falan geniş.
Özellikle ailecek binecekseniz şiddetle tavsiye ederim.Kullanması çok kolay.Göründüğü kadar da büyük değil.Park etmesi falan nispeten kolay.Parça ve satılma problemi yok.

açıklamalar için çok teşekkürler
zaten bu tarz bir araç alıp gazlayacak değilim.ortalaama 100 120 kmh yi geçmem gerekmedikçe LPG li düşünüyorum acaba ortalama nekadar yakar km de.dizelinde tek - yönü düz vites olması sanırım

asot
27-04-2014, 09:32
bence spor araç, manuel olmalı, suv,jip ise otomatik.. Benzinli olanlarda düşük km. bulma şansı var, dizelde zor.

KAYA
27-04-2014, 10:15
Aynı araçdan benimde aklımda sürekli araştırıyorum babam için düşünüyorum,
Aramızdaki kullanan arkadaşların olumlu olumsuz tüm yorumlarını bekliyorum..

Sebring
27-04-2014, 13:32
açıklamalar için çok teşekkürler
zaten bu tarz bir araç alıp gazlayacak değilim.ortalaama 100 120 kmh yi geçmem gerekmedikçe LPG li düşünüyorum acaba ortalama nekadar yakar km de.dizelinde tek - yönü düz vites olması sanırım

Rica ederim.
Dediğim gibi,gazlama falan düşünmeyin.Uzun yolda tüketim 7 lt/100 km'nin altına iniyor.Ben çok kullanmadığım için LPG düşünmüyorum.
Süspansiyonu falan sessiz.Kullanırken yormuyor.Direksiyon çok yumuşak,hisli de sayılır.Frenler bence çok iyi.
Arkadaşlar yazmış,benzinlisinin düşük km olanını çok kolay bulursunuz.Executive paket olanını (deri koltuk,cam tavan,vs...) alırsanız çok uzun süre binersiniz.Özellikle sormak istediğiniz varsa cevaplarım.

PiscocuK
27-04-2014, 13:50
sadece koltuk ısıtmamı var?
bir dizel var aslında 70.000 TL istiyor 2008 model
ama aynı araçların benzinlisi 55-60 arası..değermi diye düşünüyorum dizele

10-15 az para değil

Sebring
27-04-2014, 14:04
İki kademeli koltuk ısıtma var ve güzel çalışıyor.Kliması otomatik ve çok güzel.VSA var,yalnız daha hiç devreye sokamadım,sakin kullanıyorum.Üzerinde asfalt lastiği olursa karda falan çok tatsız oluyor.Modeline bakayım,lastiği de yazarım.
Fiyat konusuna birşey diyemem.Herkesin hesabı farklı çünkü.

PiscocuK
27-04-2014, 14:20
İki kademeli koltuk ısıtma var ve güzel çalışıyor.Kliması otomatik ve çok güzel.VSA var,yalnız daha hiç devreye sokamadım,sakin kullanıyorum.Üzerinde asfalt lastiği olursa karda falan çok tatsız oluyor.Modeline bakayım,lastiği de yazarım.
Fiyat konusuna birşey diyemem.Herkesin hesabı farklı çünkü.

sizce dizel bukadar farkı hakediyormu?
benzinliye göre okadar azmı yakıyor.yada daha iyiimi giidyor
benzinliden extra bir donanınımı yok gördüğüm kadarıyla

Sebring
27-04-2014, 14:26
Dizeli daha süratli,daha az yakıyor orası kesin.Artıları bunlar.
Benzinli olan otomatik vites,ve vergisi dizelden az.(Dizel 2.2,vergi bir üst kademede,ve çok yüksek)
Ben olsam,benzinli alıp,çok kullanacaksam LPG takarım.Otomatik olması bu sınıfta aranan bir özellik.İkisini de kullanın,dediğimi anlayacaksınız.Hatta Ankara'da olsaydınız size daha kolay yardımcı olabilirdim.

PiscocuK
27-04-2014, 16:07
Dizeli daha süratli,daha az yakıyor orası kesin.Artıları bunlar.
Benzinli olan otomatik vites,ve vergisi dizelden az.(Dizel 2.2,vergi bir üst kademede,ve çok yüksek)
Ben olsam,benzinli alıp,çok kullanacaksam LPG takarım.Otomatik olması bu sınıfta aranan bir özellik.İkisini de kullanın,dediğimi anlayacaksınız.Hatta Ankara'da olsaydınız size daha kolay yardımcı olabilirdim.

2.4 accorddan geçiş yapıyorum
sanırım donanım olarak hiç bir fark yok aralarında
vergi dairesinden başvuru yapıp indirim almıştım bir alt dilimden ödüyordum

Sebring
27-04-2014, 16:33
Donanım şöyle:Bendeki executive paket.
Cam tavan,deri+ısıtmalı koltuk,vsa,koltuk ve perde airbag,far yıkama gibi.

PiscocuK
28-04-2014, 12:31
düşündüğüm aracın ilanı bu arkadaşlar

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-acill-fiyat-dustu-2008-honda-cr-v-2.2-i-ctdi-full-plusfull-151356188/detay/)

Mehmet Gazihan
28-04-2014, 13:04
KM iyiymiş.. Hayırlısı olur inşAllah

PiscocuK
28-04-2014, 13:18
servisten gelecek bilgiler doğrultusunda tabi birde bankadan :)
aracı almayı düşünüyorum
sonra seni ziyaret edeceğiz kısmetse :)

HondatugraL
29-04-2014, 03:27
Bende olsam dızelı seçerdım. Jip denen araca bence tork gerek tork içinde dizel gerek. Mantıklı olanıda bu. Araçta güzelmiş keşke siyah olmasaydı ama.