PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piyasa sıkıntılı, hızlı sektörler...

ONURRBAKI
17-04-2014, 11:24
Arkadaşlar merhaba;
Otomobil ve ticari satış sektöründeyim. Hepimizin tutkusu otomobiller olduğu için bi çoğumuz sıfır araç satışlarını takip ediyoruz.
Sektör şu anda sıkıntılı, showroom giriş çıkış rakamlarıda pek iç açıcı değil. Tabii fiyatların ciddi yükselmesi, kredi olanaklarının değişmesi sektörü zora soktu.
Bende showrrom satış danışmanıyım ama zaman zaman dışarı çıkıp ziyaret yapıyorum. Bir çoğunuz iş hayatındasınız değerli fikirlerinizi merak ediyorum.
Şu anda aklımda Ducato satışları için organizasyon şirketleri,
Doblo ve Fiorino satışları içinde yapı denetim şirketleri var.
Sizce hangi sektörlerde hareket var yada yakın zamanda işleri yoluna girip araç yatırımı yapacaklar?

muratburunce
17-04-2014, 11:27
bence emlakcılar bu ara baya ticari araç alıyorlar hangi emlak şirketini görsem önünde 4-5 tane fiorino doblo tarzı araç var

ersandeniz
17-04-2014, 11:28
Ogsblere fiorino gidebilir, bu aralsr revacta

murat-m
17-04-2014, 11:30
mobilyacılar ya da taşeron olarak mobilya sevkiyatı ve kurulumu gerçekleştirecek firmalar yatırım yapabilirler. sezon açıldı, bol kazançlar.

serkanaygün
17-04-2014, 11:32
Ogsblere fiorino gidebilir, bu aralsr revacta

+1. İSG kapsamında değişiklikler oluyo ve 2016 yazına kadar da kapsamlar değişecek. az tehlikeli sınıftaki işletmeler de isg uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmak zorunda olacaklar. Bu nedenle bu sıralar osgb ler mantar gibi çoğalmaya başladı. Osgbler ile görüşebilirsiniz. Doblo fiorino vs gibi araçlar için.

ONURRBAKI
17-04-2014, 12:03
Yorumlar için teşekkürler.
Peki başka hangi sektörler olabilir?

Yada sizin çalıştığınız sektörler hangileri piyasa durumlar nasıl? Hemde genel bilgilerimiz artar :)

Berkan
17-04-2014, 12:13
calıstıgım sirketin gibi (suanlık ihtiyacı yok ama) depolara - antrepolara - lojistik sektörüne (tır kamyon dısında ducato-fio-doblo gibi bir ton araç girip cıkıyo irili ufaklı) laleli karakoy vs otaraftaki yada o tarz tekstil vs işi yapanlara yönel derim

ronay
17-04-2014, 12:14
Otomotiv sektorunden bahsetmeyip Genel olarak konusursak şu icinde bulunduğumuz ay biraz islerde hareketlenme var yoksa bakkalindan berberine isler cok kotüydü ins acilir isler cunku hepsi birbirine bagli

hakan_41
17-04-2014, 12:51
calıstıgım sirketin gibi (suanlık ihtiyacı yok ama) depolara - antrepolara - lojistik sektörüne (tır kamyon dısında ducato-fio-doblo gibi bir ton araç girip cıkıyo irili ufaklı) laleli karakoy vs otaraftaki yada o tarz tekstil vs işi yapanlara yönel derim

bende bunu diyecektim , gözetim firmaları acentelar vs. sürekli limandan limana dolaşan şirket arabaları oluyor

ONURRBAKI
17-04-2014, 12:53
Piyasada psikolojik olarak seçim durgunluğu vardı, seçimden sonra işlerin ciddi artmasını beklerken beklentiler çok fazla gerçekleşmedi. 1-2 ay sonrada cumhurbaşkanlığı seçimi konuşulmaya başlanır. O da piyasayı beklentiye sokacaktır.

ONURRBAKI
17-04-2014, 12:53
bende bunu diyecektim , gözetim firmaları acentelar vs. sürekli limandan limana dolaşan şirket arabaları oluyor

Gözetim firmaları nedir?

atituti
17-04-2014, 13:09
bence emlakcılar bu ara baya ticari araç alıyorlar hangi emlak şirketini görsem önünde 4-5 tane fiorino doblo tarzı araç var

Bazi bankalarin ayda 2 3 ev kredisi bizden cektirin size kefilsiz cok uygun odemeli vs kredi verelim kampanyalari var.benim calistigim yerdede boyleydi bankaya ayda 3 4 tane ev kredisi goturuyoduk fiorino aldik kredi odemesi fln cok cok dusuktu buna benzer bi sistemdi unuttum simdi

powERS
17-04-2014, 13:23
turizm sezonu açılmak üzere turizm firmalarının şehir içi taşımacılık yapan servisleri oluyordur illaki

oteller vs.

ONURRBAKI
17-04-2014, 14:27
Biraz daha Ankara'ya yönelik çalışmak lazım :)

ghibli06
17-04-2014, 14:37
Onur selam, piyasa durgun değil, piyasa 2008 krizinden beri çok değişik bir ticari anlayışa doğru gidiyor... firma kur, 4-5 tane iş yap, taşeronu ödeme vergi verme firmayı kapat yenisinden Allah yolunu açık etsin... hani nerede Gama, Güriş, ENKA, Nurol gibi firmalar? Next Level ı yapan firma 2009 da kurulmuş sahibi 28 yaşında, gerisini sen düşün...

hızlı sektörlere gelince, emlak hızlı ve çoğunda filo araba var mecburen... makine bakım onarımcılar Atlas Copco, Sandvik vs onların da mecburen filoları var, kargocular hızlı... gözlemlediklerim bunlar, inşaatçılar doğuştan sıkıntılı pek bulaşma :) Ender'in yanında mısın hala?

ONURRBAKI
17-04-2014, 16:17
Abi merhaba;
Şu anda nerdesin bilmiyorum müsait bi zamanda kahveni içmeye geleceğim.
Emlak kısmına katılıyorum, fakat bahsettiğin büyük firmalar genelde farklı şekillerde çözüm üretiyorlar. Toplu alım direk fabrikadan vs vs

Kadir54
17-04-2014, 21:17
Beyaz eşya sektörü çok iyi yıllarını yaşıyor. Beyaz eşya Servislerine Fiat Practica hakkında bilgilendirmeler yapmanızı test ettirmenizi tavsiye ederim.

ghibli06
17-04-2014, 21:33
Abi merhaba;
Şu anda nerdesin bilmiyorum müsait bi zamanda kahveni içmeye geleceğim.
Emlak kısmına katılıyorum, fakat bahsettiğin büyük firmalar genelde farklı şekillerde çözüm üretiyorlar. Toplu alım direk fabrikadan vs vs

şu anda Afrika-İstanbul-Ankara üçgenindeyim :) içelim çay kahve özledim ben de...

ömerve
17-04-2014, 21:40
Gıda sektöründeyim.Seçimlere son 3 ay kala ufak bir çalkantı oldu,şu an oldukça iyi.

gespenster
17-04-2014, 21:41
parekende de yavas ilerliyor su sıralar

ONURRBAKI
18-04-2014, 08:32
Beyaz eşya sektörü çok iyi yıllarını yaşıyor. Beyaz eşya Servislerine Fiat Practica hakkında bilgilendirmeler yapmanızı test ettirmenizi tavsiye ederim.

tavsiyenizi pazartesi itibariyle dikkate alacağım :)

GKS
18-04-2014, 09:19
yurtdışına ihracatı olan firma kazanır gerisi hikaye iç piyasa bitik vadeler uzun dönmek zor