Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan Kapı Boyası

volkan_gs
19-04-2014, 20:46
Arkadaşlar evdeki amerikan kapıları boyamak için koyu tonlarında(ceviz vb.) boyaya ihtiyacım var.

Bauhaus, Koçtaş gibi yerlerde ve internette su bazlı kapı boyaları var ama büyük firmalar hep açık renkler üretiyor.

Piyasada bulabileceğimi söylediler ama nerelere bakmak lazım mobilya/modoko tarzı boya üzerine bir yer var mı İstanbul'da?

Nerede bulurum aradığım boyayı?

Runo
19-04-2014, 23:24
Kapsamlı bütün nalburlarda bulabilirsiniz koyu tonlarını ve boyut boyut. Dyo olur pinosan olur türlü türlü markalar var. Özellikle pinosan koyu meşe rengini tavsiye ederim, ahşap ürünlerde çok güzel gözüküyor

serkansozen
19-04-2014, 23:50
Hemel : Hickson Decor Plus/Hickson Decor Aqua - Nefes Alan Özel Ahşap Boyası (http://www.hemel.com.tr/tr/urunler/default.aspx?lsn=1&KatID=1020201&UAd=Hickson-Decor-Plus-Hickson-Decor-Aqua)

benim bildiğim en iyi kapı boyası budur..
yapı marketler ve kaliteli hırdavatçılarda bulunabiliyor.

Mikrop_Ali
20-04-2014, 00:03
o hazırların içine renk katarak istediğiniz tonu yakalayabilirsiniz.

Runo
20-04-2014, 00:04
Evet ufak tüplerde de renk seçenekleri var, sulu boya misali bazı tüpleri karıştırarak istediklerinizide elde edebilirsiniz

volkan_gs
20-04-2014, 06:46
Kapsamlı bütün nalburlarda bulabilirsiniz koyu tonlarını ve boyut boyut. Dyo olur pinosan olur türlü türlü markalar var. Özellikle pinosan koyu meşe rengini tavsiye ederim, ahşap ürünlerde çok güzel gözüküyor

Teşekkürler yorumunuz için, ahşap boyası kullandığımda kapı üzerindeki hareler kaybolmaz mı? Amerikan kapılar için ayrı boyalar satılıyor bunların farkı olmalı ahşap yüzey boyalarından sanırım.

Hemel : Hickson Decor Plus/Hickson Decor Aqua - Nefes Alan Özel Ahşap Boyası (http://www.hemel.com.tr/tr/urunler/default.aspx?lsn=1&KatID=1020201&UAd=Hickson-Decor-Plus-Hickson-Decor-Aqua)

benim bildiğim en iyi kapı boyası budur..
yapı marketler ve kaliteli hırdavatçılarda bulunabiliyor.

Teşekkürler, dediğim gibi ahşap boyalarını kullanamayacağımı söyledi yapı marketlerde sorduğum arkadaşlar. Siz kullandınız mı daha önce?

o hazırların içine renk katarak istediğiniz tonu yakalayabilirsiniz.

Evet ufak tüplerde de renk seçenekleri var, sulu boya misali bazı tüpleri karıştırarak istediklerinizide elde edebilirsiniz

Onu da düşündüm, hatta şu yapı marketlerde katalogtan seçip hazırladıkları boya makinelerindeki arkadaşlara sordum, amerikan kapı için boyaların beyaz olduğunu çok hafif bir kahve katabileceklerini ama koyu renk yapamayacaklarını söylediler iki farklı yerde.

serkansozen
20-04-2014, 09:38
Çok kullandım..amerikan kapılarda. Başarılı. Boya kendiliğinden vernikli Ahşap görünüm alıyor..

volkan_gs
20-04-2014, 09:59
Çok kullandım..amerikan kapılarda. Başarılı. Boya kendiliğinden vernikli Ahşap görünüm alıyor..

Tamamdır çok teşekkürler, yarın almaya çalışacağım. Uyguladıktan sonra yazarım yine :)

volkan_gs
28-05-2014, 22:14
Eveet iş güç derken anca vakit ayarladım ve bütün kapılar bitti, tavsiye edildiği gibi Hemel kullandım gerçekten on numaraymış :)
Boşuna astar, zımpara vs. uğraşmaya gerek yok cidden güzel ve kapatıcı bir ürün.
Tekrar teşekkürler yardımınız için :)