Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya tozu acil yardım lazım

c20let
20-04-2014, 13:17
Konu belki sohbette olmamalı ama acil bilgiye ihtiyacım olduğu için buraya açtım. İnternetten araştırma imkanım yok şu an.

Arabayı park ettiğim yerin 3-4 metre ilerisinde boya yapılmış. Uçuşan tozlar arabaya baştan aşağı yapışmış. Güzel tantana çıktıktan sonra sorunu halletmeye razı oldular sağolsunlar ama saçma sapan teklifle geldi bana göre tinerle silelim çıkartalım dediler.

Araçta fabrika boyası var hala. Boyaya kesinlikle zarar gelsin istemem. Kendilerine bunu kil-pasta yardımıyla çıkarabileceğimizi söyledim ama tinerde ısrarcı oldular.

1. sorum tinerle bu iş olur mu?
2. sorum en düzgün çıkaracak işlem nedir.

(Boya tahminimce 2 gündür aracın üzerinde.)

1-2 saat sonra konuya bakabilirim yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Burak
20-04-2014, 13:19
Gözle görülen damlacıklar halinde mı yoksa elini surunce puturler mı hissediyorsun? Ilki gibiyse decabit is gorur, ikincisi gibiyse kille cikar.

c20let
20-04-2014, 13:25
Gözle görülen damlacıklar halinde mı yoksa elini surunce puturler mı hissediyorsun? Ilki gibiyse decabit is gorur, ikincisi gibiyse kille cikar.

Nokta nokta elle bile hissedilmiyor ama çok fazlaca var. Damla halinde değil kesinlikle. Camdan tinerle belki çıkar ama boya konusunda tiner korkutucu geldi.

Birde plastik aksamda (ayna tampon-kapı bandı) nasıl çıkar onu sormayı unutmuşum.

onurgoyunc
20-04-2014, 13:27
Aynısı benimde başıma geldi, araba 3 aylıktı daha. Kavga gürültü sorunu çözmeye ikna oldular, saçma sapan biryerde temizlettik ama uygulamayı yapan arkadaş kasapmış. Boya hare hare kaldı, aradan biraz zaman geçti tekrar uygulama yaptırttım o zaman düzelmişti tamamen.

Boyayı çıkartmak için gaz yağı kullandılar, faydalı okuyor. Ama en mantıklısı kil olacaktır

zekky
20-04-2014, 13:30
Kil çıkarmazmı?

c20let
20-04-2014, 13:30
Aynısı benimde başıma geldi, araba 3 aylıktı daha. Kavga gürültü sorunu çözmeye ikna oldular, saçma sapan biryerde temizlettik ama uygulamayı yapan arkadaş kasapmış. Boya hare hare kaldı, aradan biraz zaman geçti tekrar uygulama yaptırttım o zaman düzelmişti tamamen.

Boyayı çıkartmak için gaz yağı kullandılar, faydalı okuyor. Ama en mantıklısı kil olacaktır

Kuşadası'nda bir tek sonax var adam akıllı marka olarak. Ben oraya götürelim halletsinler dedim ama fark ettiler sanırım bi taraflarına kaçacak biraz. Yok elemanlara sildirelim burda hallederiz filan dediler.

Bir de imkanı yok arabana gelmesinin demiyorlar mı ? Dedim ben dengesizim kendim sıktım aynı renk boyayı keyif olsun diye sizi uğraştırıyorum. İnsanı çileden çıkartıyorlar.

Kil çıkarmazmı?

Benimde merak ettiğim o aslında. Boyadan kil çıkarır mı? Birde boyasız plastik aksamdan nasıl çıkaracağız.

_driver_
20-04-2014, 13:40
aynısını yaşadım minide il dışında olduğum için araç üzerinde bir hafta kadar kalmıştı boya kille uygulama yapınca çıkmıştı

evolution_9
20-04-2014, 14:20
benimde başıma gelmişti g3 marka kalın pastayla çıkarmıştım

uqr
20-04-2014, 14:25
Kille bizde çıkarmıştık beyaz polodan ama ne tür boyaydı bilmiyorum.

Eworen
20-04-2014, 14:27
Stress e sinire gerek yok :)
Benim butun araclarima olur sanayide durduklari icin boya tozu ucup gelir
Ritmik olarak kille temizliklerini yapiyorum akabinde cilasini atiyorum islem tamam
Boyaya araca hic bir zarari yok
Kolayca cikar bosuna caninizi skmayin

Birkan61
20-04-2014, 14:44
benimde basima gelmisti ince sulu zimparayla yapmisti ustam :) sonrada bi pasta ve cila operasyonuyla canavar gibi olmustu

c20let
20-04-2014, 14:59
Teşekkürler herkese yorumları için.

Bu kil ile hiç uygulama yapmadım nasıl bir yapısı var bilmiyorum. Boyasız plastik aksamdan da söker mi boyayı yoksa oralara başka uygulamalar mı gerekir.

i-vtec07
20-04-2014, 16:17
sıkmayın canınız hiç olmadı zımpara polisaj ile gene kurtarırsınız :icon_tup:

krscan
20-04-2014, 18:30
Öncelikle geçmiş olsun. Benimde basıma gelmişti aracı boya korumadan çıkardım tertemiz iken sanayide bi ustama selam verim derken iki dükkan yandaki boyacı saolsun komple boya tozu yapmıştı. Aracı tekrar boya korumacıma götürmüştüm. Komple kil uygulaması yaptık üstünede cila hicbirsey kalmadı. Kendiniz filan rahatlıkla yapabilirsiniz.

Mr.K
20-04-2014, 18:35
kili plastik yuzeyde kullanamassin bilgin olsun..

c20let
20-04-2014, 21:00
kili plastik yuzeyde kullanamassin bilgin olsun..

Herkese teşekkürler öncelikle. Boya yüzeyinde kil ile sorunu çözeceğim orada hem fikiriz.

Plastik alanlarda ne yapacağım. :D Bilenler onu da söylerse sevinirim.

ogunozcan
20-04-2014, 21:01
kil hıc ugrasma rahatca cıkarır benımde basıma geldı kılden sonra tabı ugrasmısken bı kılcal cızık gıderıcı ustune wax

tylan
21-04-2014, 01:59
Aynisi benim basima da gelmişti. Gaz yagi ile cikarmistim yalniz plastik aksama damlatmayin beyazlastiriyor gaz yağı