PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kia Rio'yu Nasıl Bilirsiniz ?

TuGaY_TaN
21-04-2014, 08:27
Merhabalar,Oncelıkle herkeze hayırlı haftalar hayırlı ısler dılerım.
10 15 gundur araba arayısı ıcındeyım,Butcem max 26500 Lıra.Gunlerdır sahıbınden de kafa patlaıyorum:o. Oncelıkle aklımda ıkı arac vardı Opel Corsa D ve VwPolo 9N2.Bu butce benım ıcın yuksek olsada aradıgım aractakı en buyuk krıterım Yüksek model- Düşük km. Corsa ve Polo lar dusuk km lısını buldum ama hep 2006 2007 model,Aldıgım aracı bı kere alıp en az bı 4 5 yıl bınmeyı dusunuyorum. Bugunlerde bı Kıa Rıo arayısına gırdım 2010 model Makyajlı kasa HB lere bakıyorum,ılanlarda butceme uygun bır cok arac buldum ıstedıgım gıbı Dızel yada benzınlı farketmez onemlı olan aracın içime sinmesi. Kasa olarak cok hosuma gıdıyo ufak tefek ıslemlerle cok sık hale gelebılıyor. Ve sıze sormak ıstedıgım konular,
1- Bakımı nasıl dır ( malıyetı)
2- Yedek parca sıkıntısı cekılır mı
3-Benzınlı ve dızel yakıt sarfıyatı nasıldır
4-Ikıncı El pıyasası nasıldır.( Satıcak olsam gucluk cekermıyım)
5-Modııye olarak pek after market urunlerıyle karsılasmadım,En azından spor yayı varmıdır.

Sorularım bunlar,Biraz uzun oldu kusura bakmayın,bilgilerinizi beklıyorum. Yada bu aradıgım krıterlerde baska bı marka model onerırsenız degerlendırebılırım ( Yuksek model dusuk km)
Şimdiden teşekur ederim,Hayırlı gunler.

Ahmet Saraçoğlu
21-04-2014, 08:31
bir önceki kasa rioyu sıfır aldım , o dönemin ceratosunu uzun süre kullandım.Bahsi geçen rio sahibi olmasamda yeterli derecede tanıyorum.
Dikkat etmeniz gereken şeyler turbo biraz hasas oluyor , alırken ona dikkat edin.Bide mutlaka ABS li model tercih edin.

TuGaY_TaN
21-04-2014, 08:52
2010 model arac ta ABS yı opsıyonel mı yapmıslar :o

Berkan
21-04-2014, 09:02
1-bakımların yükse olucagını düşünmem 200-500 arası cıkar kiada bence en en fazla (yeni ceedler bu aralıkta o acıdan pay bicebilirsin. maksimumları yazdım hep )
2-yedek parçadan sorun olucagını hic sanmam sonucta 10 yıl parcasını bulundurma yada üretmek zorunda
3- 5.5-6.5lt lerde gezersin diye düşünüyorm dizelle.daha altıda mumkün
4- bir polo vs. gibi zart diye gitmez belki ama ben kötü oldugnu düsünmüyorm acileyette azcık uygun fiyatla herşey gider
5-spor yayıda var enazından getirenin elinde olmasa bile tedarik edebilirler

ayrıca bunlardan farklı cıkacagını düşünmem olacakların çünkü coca colanın anadolu grup efesin (aksa'dada vardı galiba.) vs gibi birçok sirketin arabası kia rio ve bunlar yabana atılacak kıyrıtık şirketlerde degil.şriket aracı olarak tercih etmişlerse parca/bakım/yakıt maliyetleri uygun oldugundanır

TuGaY_TaN
21-04-2014, 09:07
Bende oyle dusunuyorum bır cok sırketın pazarlamacılarının altında bu araclar var. Asında bı yandan da bu sırketlerden cıkma kıa rıo da cok fazla o konuda da dıkkat etmek lazım,Km sorgulamaları kesınlıkle detaylı bır sekılde arastırmayı planlıyorum.

srdralc
21-04-2014, 09:09
Bende 2009 Model Dizel Rio var.

Aldığımda 94 bindeydi.
1.5 110'luk şehir içi tatminkar gidişi var.
Parça konusunda sıkıntı yok, Hyundai grubuyla aynı parçalar.

Her türlüsü var parçaların Kore, Çin, Japon vs. vs.

orhan_guney
21-04-2014, 09:12
Kia rio ABS şart 5 sene sıfır satışını yaptım çok hızlı bir araba , ıslak bir yerde veya virajda ani fren yapma 360 derece dönersin. o paralara bıraz butce zorla ve kesınlıkle alacaksan cerato 1,6 al jetta-octavia-golf gibi araba yakıtı gidişi yol tutuşu çok güzel, ama temizini az km nadir bulursun.

Equinox
21-04-2014, 09:15
Çalıştığım iki şirkette de rio kullandım, kullanımı oldukça zevkli gidişi felaket zaten (dizel için). Stok şekilde çok güven veren bi araba değil ancak düzelir sanırım biraz uğraşılsa. Yakıt olarak üzeceğini sanmam. Kullandıklarımdan biri 160 küsür km de idi ve hala orjinal turbosu vardı üzerinde başka biri 90k km de ötme yapıyordu yani kullanıcıyla alakalı biraz. Sonuç olarak ben severek bindim hep gidişinden dolayı.

TuGaY_TaN
21-04-2014, 09:26
Bende 2009 Model Dizel Rio var.

Aldığımda 94 bindeydi.
1.5 110'luk şehir içi tatminkar gidişi var.
Parça konusunda sıkıntı yok, Hyundai grubuyla aynı parçalar.

Her türlüsü var parçaların Kore, Çin, Japon vs. vs.
Tşk ederım hyundaı grubuyla aynı parcalar olabılecegını dusunuyodum bende sanırım motorlarıda aynıdır.

Kia rio ABS şart 5 sene sıfır satışını yaptım çok hızlı bir araba , ıslak bir yerde veya virajda ani fren yapma 360 derece dönersin. o paralara bıraz butce zorla ve kesınlıkle alacaksan cerato 1,6 al jetta-octavia-golf gibi araba yakıtı gidişi yol tutuşu çok güzel, ama temizini az km nadir bulursun.
Muhakkak abs lı modelını alırım zaten orhan abı o kadar para verıpde abs sız arac alınmaz hele kı kıa hyundaı araclarında,bende farkındayım yol tutusunun frenlemesının sıkıntılı oldugunu :O Para konusuna gelınce aslında butcem 25 bın lıra hadı aklıma bır arac yatar ordan burdan max 27 bınlıraya cıkabılırım alım satım sıgorta masrafları ıcınde olucak sekılde. Dedıgın aracları bende cok baktım ama ıstedıgım krıterlerde bütceme gore uygun bulamadım,Km tutsada ya pert kayıtlı yada agır hasar kayıtlı araclara denk geldım,Yanı o 27 bın lıra verıpte boyasız arac aramıyorum tabıkıde olabılır bır kac parca boyası dıstan temızlık boyasıda olabılır boya takıntım yoktur değişen takıntım oldugu kadar :(

Çalıştığım iki şirkette de rio kullandım, kullanımı oldukça zevkli gidişi felaket zaten (dizel için). Stok şekilde çok güven veren bi araba değil ancak düzelir sanırım biraz uğraşılsa. Yakıt olarak üzeceğini sanmam. Kullandıklarımdan biri 160 küsür km de idi ve hala orjinal turbosu vardı üzerinde başka biri 90k km de ötme yapıyordu yani kullanıcıyla alakalı biraz. Sonuç olarak ben severek bindim hep gidişinden dolayı.
Turbo konusu evet kullanıcıyla bırebır alakalı, Turbolu arac kullanmak bıraz bilinçli kullanıcı işi gibi gelıyor bana. Turbolu aracta aragaz verıp turbonun acık oldugu devırlerde sert gaz pedalı tepkileri turbonun omrunu buyuk bır etkıde etkılıyor bana gore

rebeloghy
21-04-2014, 11:50
Fikir yine sizin tabii ki fakat bu paraya çok çok güzel 307 1.6hdi 110 bulunur , Astra h 1.3 cdti bulunur. 307 premium zaten yeterli olur gidişi duruşu , Astra için de bir yazılım çok keyifli hale getirir.
60 - 70 binde kia rio yerine ; 130-140 binde 307- Astra alın derim. Düzgün bir serviste bakılıp ağır bakımları yapılı olduktan sonra hiç üzülecek bir şey olmaz. Aynı durumdaydım sizinle ibiza clio punto sadece kısa süreli düşünüp bu paraya neden b sınıfı , daha az kaliteli araç alayım ki diyerek yön değiştirdim. Bir bakın derim kalite , yol tutuş , fren olarak çok daha iyi bir aracınız olur.

TuGaY_TaN
21-04-2014, 17:42
Peugeot un 7 serılerınde olan alt takım-dreksyon kutusu problemlerı. Aracın ceyregı ebatta olan panjursuz on tamponu farlarındakı camın kalıtesızlıgı kısa surede renk solmaları yuzunden peugeot dusunmedım astra h lerde butceme uygun aradıgım krıterlerde hıc bır ılanla karslasmadım. ya km lerı tavan yapmıs yada 3 4 parca degısenlı komple boyalı araclar.Ama benzınlı ıstedıgım krıterlerde 207 denk getırırsem onuda dusunebılırım

ilbeyyagci
21-04-2014, 17:57
2006 senesinden beri Cerato 1.5 CRDI kullanıyoruz. Kia'nın parçası konusunda içiniz rahat olsun motor aksamı zaten hyundai ile nerdeyse aynı yedek parça kutularının üstünde bile accent-rio yazar.

Biz alırken Rio'ya da bakmıştık. Biraz dar gelmişti aileye ve babam Cerato almıştı. Duruşu gidişi konforu ve sessizliği çok daha iyidir Orhan Bey'in dediği gibi.

Motorumuz şu an 120k'da. Tık demedi yağından suyundan başka. Turbolar biraz hassas, çalıştırdıktan sonra 1 dk turbo'nun hazır olup yağlanmasını bekliyoruz. (yağlama kavramı doğru mu bilmiyorum usta dedi). Uzun kullanımdan sonra da 1 dk soğumasını bekliyoruz

Bg gücü bizde 102 hp. Makyajlı kasalarda 1.6 crdi var sanırım. Onlara baksanız daha iyi gibi.

Sert@ç
21-04-2014, 18:06
Belki olumlu bi yorum olmayacak ama yilbasinda 2013 rio benim aracim bmw e60 520ye carpti
Sonuc benimkinin camurluk kaput ve airbagler acilmasina ragmen rio motor on duzene oturmus, on lastikler, on gogus ve on direkler geriye gelmisti
Benim hizim 15-20km iken onunki 60-70 arasi olmasina ragmen geri seken arac oydu...
Araci kullanan basayardan mudurdu ve sok oldu boyle birseyin nasil olduguna

Diyecegim o ki bence riodan vazgecip poloya yonelmeniz

driftboy
21-04-2014, 18:06
Sedan için konuşuyorum.

1 ay önce rent a car a aldım 1 tane, kiralık araç koşturuyo şuan. 1.4 trend modeli. Adanadan aldım aracı sakaryaya kadar 800 km 170 lira lpg yaktı, hiç 120 nin altına düşmedim 1 defa durdum gaz aldım ve sürekli dipgaz geldim. ankaradan sonra full 170 180... Gidişi yol tutuşu kia için beklentimin çok üstünde çıktı. yaklaşık 1 aydır hiç durmadı araç tek bir sıkıntısı yok. Ben belden aşağı boyalı hasar kayıtsız değişensizini 16500 e aldım :)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-alper-otomotivden-orjinal-1.4-gsl-trend-kia-rio-161310434/detay)

Bu araç için yardımcı olabilirim . Tabi eğer isterseniz sedan.

rebeloghy
21-04-2014, 18:14
Peugeot un 7 serılerınde olan alt takım-dreksyon kutusu problemlerı. Aracın ceyregı ebatta olan panjursuz on tamponu farlarındakı camın kalıtesızlıgı kısa surede renk solmaları yuzunden peugeot dusunmedım astra h lerde butceme uygun aradıgım krıterlerde hıc bır ılanla karslasmadım. ya km lerı tavan yapmıs yada 3 4 parca degısenlı komple boyalı araclar.Ama benzınlı ıstedıgım krıterlerde 207 denk getırırsem onuda dusunebılırım

Sizin tercihinizdir tabii :) Aracımın önceki sahiplerini tanıyorum , direksiyon kutusu yada alt takımda 159 bine geldi herhangi bir problem yaşamadım. Çok değişik yorumlar oluyor internette yada halk ağzında. Sahip olmadan önce çok çok değişik yorumlarım vardı fransızlarla ilgili. Söylenenlerden çok daha fazlasını hakediyor parasıyla öyle diyebilirim. Aynı yılın civic leri yere göğe sığmaz fakat far yagmur park sensörü kararan dikiz aynası soğutmalı torpido çok daha net tepkili direksiyon çok daha başarılı frenler vs diye gidiyor :D

Pejoyu eledik o halde , astra lara bir daha göz atın derim. Facebook üzerinde astra h sayfasında bir araç vardı 3 gün önce linkini bulamadım. 26500 olması lazımdı.

Hayırlısı olsun sizin için..

Kutluhan
21-04-2014, 18:54
Golf 4-5, Polo 9n-9n2 vs. bakın 26.500'e rahat bulursunuz.

ömerve
21-04-2014, 18:59
Bildiğim kadarı ile getz ile aynı şaseyi kullanıyorlar.Parça / bakım hiç yormaz.
Şehir içi kullanımı için çok ideal araç,2.eli belki biraz yavaş olabilir.

i-vtec07
21-04-2014, 19:00
golf 5 alırdım şahsen o paraya bide lpg mis :)

silwerhooks53
21-04-2014, 19:50
ben benım meganela kıa rioya arkadadan carptım arka koltuguna kadar gırdım tavan kastı benım megane nın tampon dusmemesıne rağmen airbag açtı çok güvenilir bir araba değil bence

individual
21-04-2014, 20:16
Bizim ofiste 2-3 tane alındı zamanında.Kia rio çok kuvvetli bir araç.Hızlanması çok iyi.Tork çok iyi.Ankara istanbul arasında az jetta focus fluenca ifadesini almadım.Yanlız araba duramıyor.Tek sorunu frenleri.

Jön Türk
21-04-2014, 20:36
premium 207 dizel al huzura erersin

TuGaY_TaN
22-04-2014, 15:45
2006 senesinden beri Cerato 1.5 CRDI kullanıyoruz. Kia'nın parçası konusunda içiniz rahat olsun motor aksamı zaten hyundai ile nerdeyse aynı yedek parça kutularının üstünde bile accent-rio yazar.

Biz alırken Rio'ya da bakmıştık. Biraz dar gelmişti aileye ve babam Cerato almıştı. Duruşu gidişi konforu ve sessizliği çok daha iyidir Orhan Bey'in dediği gibi.

Motorumuz şu an 120k'da. Tık demedi yağından suyundan başka. Turbolar biraz hassas, çalıştırdıktan sonra 1 dk turbo'nun hazır olup yağlanmasını bekliyoruz. (yağlama kavramı doğru mu bilmiyorum usta dedi). Uzun kullanımdan sonra da 1 dk soğumasını bekliyoruz

Bg gücü bizde 102 hp. Makyajlı kasalarda 1.6 crdi var sanırım. Onlara baksanız daha iyi gibi.
Tesekkur ederım bakalım hakkımızda hayırlısı dıyelım :)

Belki olumlu bi yorum olmayacak ama yilbasinda 2013 rio benim aracim bmw e60 520ye carpti
Sonuc benimkinin camurluk kaput ve airbagler acilmasina ragmen rio motor on duzene oturmus, on lastikler, on gogus ve on direkler geriye gelmisti
Benim hizim 15-20km iken onunki 60-70 arasi olmasina ragmen geri seken arac oydu...
Araci kullanan basayardan mudurdu ve sok oldu boyle birseyin nasil olduguna

Diyecegim o ki bence riodan vazgecip poloya yonelmeniz
Evet kroser konusunda kalıte malesef dusuk kıa hyundaı marka aracların.zaten donanım olarak sınıfındakı bazı araclardan her ne kadar yuksek olsada kroser kalıtesınden kaybedıyor,bence pıyasa fıyatındakı fıyat uygunluguda bu yuzden.

Sedan için konuşuyorum.

1 ay önce rent a car a aldım 1 tane, kiralık araç koşturuyo şuan. 1.4 trend modeli. Adanadan aldım aracı sakaryaya kadar 800 km 170 lira lpg yaktı, hiç 120 nin altına düşmedim 1 defa durdum gaz aldım ve sürekli dipgaz geldim. ankaradan sonra full 170 180... Gidişi yol tutuşu kia için beklentimin çok üstünde çıktı. yaklaşık 1 aydır hiç durmadı araç tek bir sıkıntısı yok. Ben belden aşağı boyalı hasar kayıtsız değişensizini 16500 e aldım :)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-alper-otomotivden-orjinal-1.4-gsl-trend-kia-rio-161310434/detay)

Bu araç için yardımcı olabilirim . Tabi eğer isterseniz sedan.

Golf 4-5, Polo 9n-9n2 vs. bakın 26.500'e rahat bulursunuz.

Bildiğim kadarı ile getz ile aynı şaseyi kullanıyorlar.Parça / bakım hiç yormaz.
Şehir içi kullanımı için çok ideal araç,2.eli belki biraz yavaş olabilir.
evet 2. eli bıraz yavas :(

golf 5 alırdım şahsen o paraya bide lpg mis :)
Bende ısterım golf 5 ama yok oyle uc kurusa 5 kofte ıyı araba ıyı para edıyor bu devırde,keske ımkanım el verse :)

ben benım meganela kıa rioya arkadadan carptım arka koltuguna kadar gırdım tavan kastı benım megane nın tampon dusmemesıne rağmen airbag açtı çok güvenilir bir araba değil bence
Guvenlık konusunda zayıf bır arac katılıyorum sızlere :(

TuGaY_TaN
22-04-2014, 15:49
Bizim ofiste 2-3 tane alındı zamanında.Kia rio çok kuvvetli bir araç.Hızlanması çok iyi.Tork çok iyi.Ankara istanbul arasında az jetta focus fluenca ifadesini almadım.Yanlız araba duramıyor.Tek sorunu frenleri.
fren konusunda genıs ebatta ıyı marka lastık balata ve dısclerın yılda bı kere degısımı bı nebzede olsa frenleme mesafesını dusurebılır dıye dusunuyorum

premium 207 dizel al huzura erersin

207 kasa olarak hosuma gıdıyor yanlız yasıdıgımız yerde yolların %80 ı parke yol ana harteller asfalt sadece o yuzden alt takım konusunda peugeot buralarda pek dayanmıyo. ama ıstedıgım temızlıkde bır 207 bulursam dusunebılırım.

Bu arada yorum yazan herkeze tsk ederım. Forumdan bır abımızın aracı ıcın ırtıbat halındeyız bakalım hakkımızda hayırlısı ıse bır alısverıs yapmayı dusunuyorum :)

Berkan
22-04-2014, 15:56
carpan araçta daha cok hasar olursur herzaman carpılan degil zaten(ki biri 5 biri rio sınıf farkı boyut farkı herşey var)
buyuzden karoser olarak sıkıntı olmaz asla merak etme eski hyundai kia yok getz-era-sephia aklınıza negelirse bunlar degisti artık.

4-5 sene once 0 kia alırmısın deseler s.ktirin gidin lan derdim kia neymiş diye.biraz kullanıp inceleyip arastırınca anlasılıyor neyin noldugu

TuGaY_TaN
22-04-2014, 16:32
yenı cıkan hyundaı-kıa larda ıc mekan kokpıt cok kullanıslı gelıyor bana ve goze de hıtap edıyor.Bı accent blue nın kokpıtı yenı kasa bır jetta da yada gercı volvo hep klasık konsol cıkarır ama 2012 model volvo da da yok.ama volvo dakı jetta da kı konfor yol tutus kroser guvenlıgı tabıkı hyundaı - kıa dan kat ve kat ustundur. Ama aradıgım arac yuksek model dusuk km olunca kıa hep bı adım one cıkıyor gozumde

thedevil
22-04-2014, 21:13
Iyi biliriz hakkımız helal olsun :D ( dayanamadım özür )

TuGaY_TaN
22-04-2014, 22:41
Baslıgı yazarken boyle bı yorum beklıyordum oda ılk sızden geldı :)

halilkarakas
22-04-2014, 23:41
1 den 2 ye atarken bile sıfır lastikle sarıyodu :D biz 2006 da sıfır almıştık. güzel araba ama full depoyla ş.içi 800 km yapıyordu

Mutu
23-04-2014, 00:29
1 den 2 ye atarken bile sıfır lastikle sarıyodu :D biz 2006 da sıfır almıştık. güzel araba ama full depoyla ş.içi 800 km yapıyordu

40 litre bildiğim kadarıyla deposu. 5lt/100 km yapıyor. Şehiriçi için gayet güzel bi değer. Neden ama dediniz acaba?

TuGaY_TaN
23-04-2014, 10:50
1 den 2 atarken sıfır lastıkle sarıyosa 800 km menzıl ıyıdır o zaman :)