PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Efsane Nesiller :))



Yiğit G.
22-04-2014, 10:32
1. 1981-1986 arası doğan efsanevi nesil

http://cdn.retrowaste.com/wp-content/uploads/2013/03/he-man-masters-universe.jpg

Türkiye'deki en efsanevi nesildir. 80'lerin sonunda 90'ların başında çocuk olmuş nesildir. Maçları şifresiz kanaldan izlemiş, sobalı evde büyümüş, yanlışlarını kokulu silgi ile silmiş, sobanın üzerine tükürmüş nesildir. Barış Manço'nun, Cenk Koray'ın, Erkan Yolaç'ın programlarını izlemiş, Uzaylı Zekiye'nin ne olduğunu bilen nesildir.


2. 146'dan internete giren efsanevi nesil

http://4.bp.blogspot.com/-BMNlDygZ1Mo/UBoowscsBfI/AAAAAAAAAFo/fsIo7XIYo3s/s1600/modem+internal.jpg

Gelen telefon faturaları sebebiyle babadan dayak yinyen efsanevi nesildir. telefonunun zil sesi olarak dial-up bağlantı sesini kullanan, müzikleri albüm olarak değil, seçip şarkı olarak indiren, telefonun sürekli meşgul olmasını akrabalara izah etmekle ömür tüketmiş, internet yüzünden ailesi ile arası açılmış ilk nesildir. İnternetteki işlerini biriktirip tek bir seferde hızlıca girip çıkarak halleden nesildir.

3. Playstation1 oynamış efsanevi nesil

http://galeri3.uludagsozluk.com/152/playstation-1_254244.jpg

Şu anda oynanan dünyanın en meşhur oyunlarının atalarıyla haşır neşir olmuş efsane olmayı hak etmiş nesildir. Bir araya gelip sabahlara kadar winning eleven 3 turnuvaları yapan, final fantasy, resident evil 3 nemesis, tomb raider, gran turismo, pro evolution soccer, vb. oyunların ilk serisini oynayan nesildir. Roberto Carlos'u en az bir kere Real Madrid'in forvet hattında oynatmış nesildir.

4. Evde civciv beslemiş efsanevi nesil

http://www.resimler.tv/data/media/279/Civcivler.jpg

Balkona konulan kartondan kümesin içine ampul bağlayıp, annesine pazardan aldırdığı civcivleri besleyip büyüten nesildir. Sonradan çabucak ölen renkli civcivler çıksa da o sarı civcivlerini öldürmeden ferik ve hatta tavuk yapabilmiştir. Elleriyle marul, yeşillik, buğday yedirmiştir. Civcivin her şeyinden sorumlu ve aynı zamanda civcivi ölünce kahrolan nesildir. Kargaların civciv yediğini keşfeden ilk nesildir.

5. Albaydan milli güvenlik dersi almış efsanevi nesil

http://cdncms.todayszaman.com/todayszaman/2012/01/24/course.jpg

Ordudaki rütbeleri tek tek ezberlemek zorunda kalmış nesildir. Sınıfında silahlı ve üniformalı bir adam görebilme ayrıcalığını yaşamış, sınıf başkanının hocanın yaklaşmasına yakın 'dikkat' diye bağırıp sınıfı hizaya soktuğu, hocam mı denecek, albayım mı denecek bilemeyen nesildir.

6. Tatilya'ya gitmiş efsanevi nesil

http://www.mimarizm.com/V_Images/2009/Kentin_Tozu/yok_olan_yapilar/tatilya3.jpg

Masal okuyan ağaçtan masal dinlemiş, sineremanın koltuklarında kahkaha atmış efsane nesildir.Aynı zamanda alaborayla çığlığın dibine vurmuş nesildir. Hele bir de Tatilya'ya okul gezisi ile gitmişse tadından yenmeyecek nesildir.

7. İnşaattan kuma atlayan efsanevi nesil

http://media.memurlar.net/album/5352/93110007-18c6-e311-a7bb-14feb5cc13c9.jpg

Kumun yüksekliğine göre 3. katlara kadar çıkabilmiş, bu yüzden çok anne dayağı yemiş, kale benim oyununu oynamış, inşaattaki tuğlalarla kendilerine kaleler örmüş nesildir. Ayakkabının içine kum dolmasının ne demek olduğunu en iyi bilen nesildir.

8. Atari oynamış efsanevi nesil

https://biobreak.files.wordpress.com/2010/07/atari2.png

8 bit ne demek bilen, adaptörün soğumasını beklemenin ne demek olduğunu iyi bilen nesildir. Mario oynayabilmek için haber saatlerini ezbere bilen nesildir. Cep telefonunu açamadığı zaman bataryayı çıkarıp içine üflemeyi de alışkanlık haline getirmiş nesil bu nesildir.

9. Pilot kalemle dönem ödevi hazırlamış efsanevi nesil

http://www.bitiklagelsin.com/image/cache/data/urunler/kirtasiye/aihao_pilot_kalem_siyah-500x500.jpg

Dönem ödevinin önemli olduğu zamanlarda yaşayan, çizgisiz kağıda hatasız yazmak için kağıdın altına çizgili kağıt koyan nesildir. Ben tükenmez kalemle yaptım hoca kızar mı acaba diye dertlenen nesil de budur. Nerede hazırladığı bir işin kapağına önem veren birini görürseniz bilin ki o kişi bu neslin üyesidir.

10. Fare topu temizlemiş efsanevi nesil

http://www.computerdust.com/images/mouse_ball_2.jpg

146'dan internete giren nesille yakın ilişki içerisindeki nesildir. İnce uçlu bir tornavida ile fare topundaki kılı tüyü cerrah hassasiyetiyle temizlemiş nesildir. Fare topuna ilk temas ettiğinde üzerideki kauçuk maddenin verdiği hissiyatı tatmış nesildir.

11. Hanımeli çiçeklerinin balını yemiş efsanevi nesil

http://www.sifalibitkiler.us/bitkiler/hanimeli.jpg

Dünyadaki en tatlı balın tadını alabilmiş nesildir. En fazla balı verecek çiçeği seçme, balını çıkarma ve dökmeden ağza götürebilme becerisi edinmiş nesildir. Seçtiği hanımeli'nin boş çıkmasıyla büyük travmalar yaşamış, arılardan ziyadesiyle çekmiş nesildir.

12. Pamukta fasulye yetiştirmiş efsanevi nesil

http://1.bp.blogspot.com/_61cUDoGgr-s/S8-HIvnJOQI/AAAAAAAAAAs/IYqG3bp_NQQ/s1600/2A2E81F82A170FA2.jpg

Yetiştirmek değil de filizlenip, 10 cm boy attığını görmüş efsanevi nesildir. Ziraatın, tarımın tadını almış, beyaz, kuru bir şeyin içinden su gibi, yemyeşil bir şeyin nasıl olup da çıktığına akıl sır erdirememiş nesildir. Bu neslin üyeleri büyüdüklerinde bir gelenek gibi bunu çocuklarına da aktarmışlardır.

13. Taso oynamış efsanevi nesil

http://www.itusozluk.com/image/taso_47885.jpg

Malının kıymetini bilen, takas usulü alışverişte son derece başarılı olan, bugün hala tasolarını saklayan nesildir. Okulda öğretmene kaptırdığı tasolarının ardından gözyaşı döken, eksik olan tasoyu bulabilmek için kendini paralamış nesildir. Dev taso lafı onlar için büyük anlamlar ifade eder.

14. 1991-1993 arası doğan efsanevi nesil

http://www.cepkutusu.com/uploads/posts/2013-10/1380897164_macsv1.png

Geçiş dönemi neslidir. saklambaçtan counter strike'a, mahalle arasında maç yapmaktan ps1 oynamaya geçişin temsilcileridir. iPhone 5 çıkacak diye beklerken iPhone 4s'in çıkmasıyla şaşırmış nesildir. Pokemon izleyerek büyümüş Galatasaray'ın UEFA kupasını almasını izlemiş nesildir.


15. Tutti Frutti izlemiş efsanevi nesil

http://www.merkur-online.de/bilder/2009/01/08/30274/1260992015-hugo-egon-balder-tutti-frutti-2y09.jpg

Bugünlerde TV'lerde sanat eserlerinin bile buzlandığını, mozaiklendiğini düşünürsek, TV ekranlarından erotik şov izlemiş, efsanevi ve nadide bir nesildir. Tutti frutti'nin müziğini telefon melodisi yapmış, ardından başlayan kırmızı noktalı filmi bir gözü odanın kapısında izlemiştir. TV izlerken kumandayı elinden bırakmayan birisini görürseniz o büyük ihtimal bu neslin üyesidir.

16. Sanal bebek oynamış efsanevi nesil

http://www.btnet.com.tr/wp-content/uploads/2013/02/tamaorig_2474626b.jpg

10 yaşında annelik duygusunu dibine kadar yaşamış, okulda, evde, çarşıda bebeğini asla ihmal etmemiş. ölünce Japonlar gibi gömemese de ardından ağlamış nesildir.

17. Yolcu otobüslerinde poşet su içmiş efsanevi nesil

http://www.opexy.com/images/water-pouch.jpg

Aynı zamanda şehirler arası otobüslerde sigara içilen döneme de denk geldiği için sigara kokusu ve plastik poşet içindeki sudan sürekli midesi bulanmış, yolculuğu zehir olmuş nesildir. Aynı zamanda yolcu otobüslerinin evrimine de tanık olmuş o303'den o304'e geçişi hayranlıkla seyretmiş, sırf o304 görmek için otogara gitmiş nesildir.

18. Kaset doldurmuş efsanevi nesil

http://www.ikincielariyorum.com/ilanlar/640808_0.jpg

Kasetçiye gidip kaset doldurtmak yerine, kendi emeğiyle kah radyodan kah arkadaşlarının kasetlerinden kendi kasetini hazırlamış nesildir. Aynı zamanda kasete kendi sesini kaydeden, sesinin ne kadar tuhaf olduğuna şaşıran, yaratıcılığını konuşturup kasete programlar kaydeden nesildir. Bakmayın "paraları yok diye böyle yapmışlar" diyenlere, el emeğinin tadını almış nesildir.

19. Körfez savaşını televizyondan izleyen efsanevi nesil

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/WarGulf_photobox.jpg

Savaşın gerçekten var olduğunu gören ve bir savaşı canlı izleyen ilk nesildir aynı zamanda. Gecenin bir yarısı savaş başladı diye babasını uyandıran, ertesi gün okulu olmasına karşın sabahlara kadar simültane tercüme izleyen nesildir. 1 koyup 3 almanın imkansızlıklarını görüp tecrübe etmiş, bugün benzer şeyler söyleyenleri kaale almayan nesildir.

20. Flash TV'de amerikan güreşi izlemiş efsanevi nesil

http://img.youtube.com/vi/VUj_r_kwV6A/hqdefault.jpg

Gece 1'lere kadar oturmuş, babasının TV'nin fişini çekmesiyle yatabilmiş nesildir. Bu maçları türk izleyicisine anlatmayı kendilerine görev edinmiş spikerler sayesinde oyunun kurallarını öğrenmiş nesildir. Bugün flaş tv'de halay izleyen birilerini görürseniz onlara iyi davranın belki amerikan güreşi ile flaş tv bağımlısı olmuş nesildendir.

21. Katalitik soba ile ısınmış efsanevi nesil

http://www.itusozluk.com/image/katalitik-soba_206698.jpg

Odanın havası kuruduğu için sürekli başı ağrıyan, açık mı unuttuk, zehirlenmeyelim endişeleri ile büyümüş bir 90'lar neslidir. Pazar akşamı banyodan çıkıp katalitik soba ile ısındığı sırada bizimkiler dizisini izlemiş , biraz daha yansın diye koca tüpü elinde oyuncak gibi çevirmiş nesildir.

22. Gezi Parkı'ndaki efsanevi nesil

http://www.haberself.com/res/img/haber/0/2029.jpg

Efsane olmayı en çok hak eden nesildir. Büyük bir ailedir, özgürlük, haklar, insan yerine konulmak için ayağa kalkmış, bir ülkenin kaderini etkilemiş nesildir. Sensin, benim, biziz...

Bonus: 3 yaşında tablet pc kullanabilen efsanevi nesil

http://blog.limango.com.tr/uploads/0e5d194fd8.jpg

Günümüzün neslidir. tablet pc, akıllı telefon ile oynamaları ileride bilgisayar mühendisi olacağı şeklinde yorumlansa da, ağlamasınlar, bize biraz nefes aldırsınlar diye ellerine verilen tabletler, akıllı telefonlar kendilerine büyük zararlar vermektedir. Umarız bunun farkına varılır ve bu efsanevi nesil bugün son bulur.

Evrenoz
22-04-2014, 10:33
Fotolar çıkmıyor

Yiğit G.
22-04-2014, 10:35
Fotolar çıkmıyor

hadi ya :( düzenliyim tekrardan

dqn
22-04-2014, 10:37
Bende çıkıyor.

aLperTunga
22-04-2014, 10:38
okurken hepsini tek tek yaşadım sanki özellikle pamukta fasüyle çok pis kokardı :)

Evrenoz
22-04-2014, 10:39
hadi ya :( düzenliyim tekrardan

Belki şirkette olduğum içindir, 1-2 kişide çıkıyorsa elleme hiç

tahasav
22-04-2014, 10:39
Konu cidden efsane olmuş herşeyi hatırlıyorum da şu poşet suyu hatırlamıyorum bide körfez savaşını :D

elpadre
22-04-2014, 10:40
harbıden efsane nesılmısız :)

SekoLive
22-04-2014, 10:42
Pamukda fasulye karanlık odaya koy daha fazla büyüsün olayları vardı :)

hemen hemen hepsini hatırlıyorum

Eyüp
22-04-2014, 10:42
Hemen hemen yarısınından fazlasını yaşadım fakat en üzüldüğüm nokta son fotoğraf..

Küçücük çocukların ellerine aileyi rahat bıraksınlar diye verilen ipadler iphonelar..

ferroo
22-04-2014, 10:43
cok guzel bı konu olmus elınıze saglık bı an duygulandım fasulyelerı gorunce :D

S.Özeren
22-04-2014, 10:46
kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum

TigeR
22-04-2014, 10:49
vay be sabah sabah mutlu oldum okudukça gülümsetti :) tamamını olmasa da çoğunu yaşamışım güzel günlerdi :) bi poşet suyu ilk defa duydum ama özellikle civciv ve fasulye güldürdü ne uğraşırdım :D

Alper_
22-04-2014, 10:52
çok güzel konu olmuş eskilere gittim, çok güldüm :)

Berkan
22-04-2014, 10:57
sonuna yetiştim 86 model olarak hepsini yaşadım valla

ayrıca :D

action man ,gijoe ,ninja kamplumabaga pampalar,power rangers aquabos su fıskırtan top, uzun dik renkli saclı oyuncak trol, yakalamaç 9taş saklanbaç,çim adam, duck hunt atari ve ps yanına gameboysuz olmaz ve futbolcu kartsız hatta euro 96sız hiç olmaz :D

http://2.bp.blogspot.com/_8xRPJaho_dw/TA_h8qsCP3I/AAAAAAAAAH0/MABOfML0B5g/s1600/coca+cola+euro+96.jpg

hatta devamınada onedio.com un arkasından sunada bak birbirini tamamlar niteliktedeler

http://listelist.com/90lara-donme-sebepleri/

taytay
22-04-2014, 10:58
hahaa hepsi doğru valla :D ps1 çok efsaneydi ya

taytay
22-04-2014, 10:59
Pamukda fasulye karanlık odaya koy daha fazla büyüsün olayları vardı :)

hemen hemen hepsini hatırlıyorum

bide çimadam mı öyle bişiy vardı :)

FATİH
22-04-2014, 10:59
birader dikkat ettim sen de benim gibi eskileri unutamayanlardansın kesin. :)

o yıllara dönmek için servetimi vermezsem insan değilim.

Kahn23
22-04-2014, 11:00
Civciv beslemedim, Milli Güvenlik dersi almadım, Balı yemedim, suyu da içmedim ama kendim için en önemlisi Gezi Parkı olayını yaşadım.

Şimdi 3 yaşına girecek kızım var. Tableti elinden bırakmıyor :)

ghibli06
22-04-2014, 11:04
offff offf :D

AşkınS.
22-04-2014, 11:06
Civciv bende beslemedim su olayini da ilk defa duydum valla :) atari candir ya adaptor sogusun diye beklerdik cok isinirdi :D

_Burak_
22-04-2014, 11:13
satılık ps1 full orjinal :D
bende bi çoğu hala durur
civciv deneyimleri hep başarısız oldu inşaattan kuma atlamalarda facia
birde bisiklet yarışlarımız vardı site içinde birinciyken kaza geçirip hastanede yatmışlığım var :)

altugkocer
22-04-2014, 11:16
80'li yıllarda doğanlar bence son şanslı nesil. Gerçek anlamda sokakta büyüdük biz :D Eve sadece yemek yemeye ya da kara kutu atari oynamaya çıkardık :D

Muharrem C.80
22-04-2014, 11:21
http://i.hizliresim.com/DXRg8z.jpg (http://hizliresim.com/DXRg8z)

:)

clioGT
22-04-2014, 11:22
balkonda besldiğim civcivlerimi karşı komuşuya bırakmıştık yaz sonu alalım yanımızda götüremeyiz diye,
Allahsızlar kesip yemişler yazın:)

Shadow_Dancer
22-04-2014, 11:23
Geçen bi restoranda garson arkadaşın kolunda bi dövme gördüm, 90's yazıyordu.. çok hoşuma gitti, sordum o da 81liymiş :) Hayatımın en güzel yıllarıydı çocuklugum.. Kim ne derse desin harbiden efsaneyiz..

SekoLive
22-04-2014, 11:27
balkonda besldiğim civcivlerimi karşı komuşuya bırakmıştık yaz sonu alalım yanımızda götüremeyiz diye,
Allahsızlar kesip yemişler yazın:)

kedilere cok kaptırdık civciv en azından faili mechul olmamıs senin civciv :D

altima
22-04-2014, 11:28
şimdiki çocuklara bakıyorumda,, kaç tanesi saklambaç- 9 taş - KUKA - simit - ebelemeç - bezirgan başı vs vs gibi oyunları bilir?

hepsinde bir ipad bilmemne,, "kanka faceden karı düşürdüm" muhabbetleri !!

81 doğumlu olmakla,, 90 ların başında çocuk olmakla o oyunlarla geçmişimle gurur duyuyorum!!

Saygılar
Rıdvan :icon_tup:

Yiğit G.
22-04-2014, 11:32
http://i.hizliresim.com/DXRg8z.jpg (http://hizliresim.com/DXRg8z)

:)

ohoo ondan önce :D

http://www.anneform.com/uploads/ivilifutbol_9.jpg

Muharrem C.80
22-04-2014, 11:34
ohoo ondan önce :D

http://www.anneform.com/uploads/ivilifutbol_9.jpg

Sınıftaki eşya dolabının kapağının arkasına yapmıştık bundan tenefüslerde çıkarıp oynardık sarı 500lirayla :D şampiyonlar ligi ve süper kupa şampiyonluğum vardır :D

clioGT
22-04-2014, 11:39
kedilere cok kaptırdık civciv en azından faili mechul olmamıs senin civciv :D

yav hiç sorma

bi de böyle renklileri vardı pazarlarda satılan...



bi de kibritle bi şekil veriliodu ya yakarak böyle kibritler belli bi şekilde dizilerek. neydi o yav? sağa açılırsa bişey sola açılırsa bişey bişeydi. çok fazla bilinmeyenli oldu bu da neyse:)

SerkanYazgan.
22-04-2014, 11:49
Konuda efsane olmuş ellerinize sağlık :) Çok iyi açıklamışsınız ve örnekler süper :)

mtahakorkmaz
22-04-2014, 11:56
süper konu elinize sağlık eskiye gittim geldim :)

ghibli06
22-04-2014, 11:57
http://img27.imageshack.us/img27/2572/kentturbosakz.jpg

ilk kez ferrariyi görüşüm, TURBO sakızı :)

bason
22-04-2014, 12:00
Tüftüf vardı, akşam namazı okunduğunda eve girmek vardı, casio uzaktan kumandalı saat vardı. Daha çok şey vardı. Hırsız-polis oynamayan yoktur herhalde, en azından ben öyle sanıyorum. :D

Tunacan
22-04-2014, 12:04
Hepsi gerçekleştirildi..
Soruları alayım :)

Evrenoz
22-04-2014, 12:04
ohoo ondan önce :D

http://www.anneform.com/uploads/ivilifutbol_9.jpg

kaçarlıktan olm bu :)

M3CSL
22-04-2014, 12:10
Ha ha orneklerın hepsı super ve dun gıbı hatırlıyorum
80 lerın sonu ve 90ların başında çocuk olmak cidden çok farklıydı 86dan sonra doğanlar farklı döneme geçtiler çoğu şeyi hatırlamazlar..
Ülkemizim küreselleşen dünyaya uyum sağladığı zamanlar...
Tanjunun 91de 5 milyara fbye transfer oldugunu hatırlayan nesildir ve hülya avşarla ilişkisini ve eşini aldattığını:)
89 92 zamanı bjknın fbyi hep yendiğini derbileri gündüz maçlarını tvde izleyen nesildir.
Schilacciyi yi söylerken utanan nesildir:):)

Yiğit G.
22-04-2014, 12:12
kaçarlıktan olm bu :)

ahhah hakkaten :D

M3CSL
22-04-2014, 12:12
http://img27.imageshack.us/img27/2572/kentturbosakz.jpg

ilk kez ferrariyi görüşüm, TURBO sakızı :)

testa aynen. f40 ı ilk gördüğümde arabamı uçakmı diye tereddüt etmiştim:)

Parsia
22-04-2014, 12:21
80lerde değil de 1990 doğumluyum ama bunların hepsini yaşadım :D körfez savaşı hariç tabi, o zaman patır patır bezlere dolduruyordum anca :D commodore 64 unutulmuş ama :D

GokhanG
22-04-2014, 12:22
uğraşan arkadaşın eline sağlık :)

Met
22-04-2014, 12:29
çok güzel konu olmuş ya :D Civcivim balkondan atlamıştı be, o aklıma geldi şimdi :D kim bilir hangi kedi yedi :D

Yiğit G.
22-04-2014, 12:30
en çok iz bırakanlar simli kartpostallar

http://3.bp.blogspot.com/-PxJUKWQQJ2o/UNlWjK1tFAI/AAAAAAAABtc/cQnjp1P8yTM/s1600/karlikartpostal.jpg

ilkokuldaki mevsim tablosu

http://www.afg.com.tr/sresimler/129200464764200450_materyal.mevsimler.jpg

orta 1 hazırlıkta tanıstıgım wow kitabım

http://www.pravaliacucarti.ro/images/produse/400_400/29206_53601.jpg

he-man nin yapıstırmaları :(

http://2.bp.blogspot.com/-wHZpubD0Css/UForgtJJc8I/AAAAAAAAAWs/A9GNYDt6Ba8/s320/vintage_sticker_album_01_pack.jpg

ve he-man yapıstırma kitabı.. hiç unutmam

http://www.he-man.org/assets/images/collect_toy/panini02_full.jpg

Mc.donalds jurassic park bardakları... kadıköy süreyya da jurassic park izlemeden önce mc de yemek yemiştik bu bardaklardan almıştık..

http://2.bp.blogspot.com/-0LmWcWIOvY8/UL2jYDSXDwI/AAAAAAAAHds/K17NEWDILOU/s1600/02.jpg

M3CSL
22-04-2014, 12:36
Dınosorus dergısıde vardı bır zamanlar, t rexın maketını verıyordu karanlıkta parlıyordu:)
wow kitabıyla beraber dıscoverıes vardı bide:)

artı pazar akşamı banyo yaptıktan sonra bızimkileri izlemek ve parlıament sinema klubunuün müziğini yatağın içinden duymaktı:) oğlum yarınokul var ve ödevin olduğunun hatırlanması...

magıc boxun frekansını çatıdan ayarlamaya çalışmaktı:):)

::ZaFeR::
22-04-2014, 12:38
Biz 87" doğumlular arada kaynayıp gittik :D

Yiğit G.
22-04-2014, 12:38
Dınosorus dergısıde vardı bır zamanlar, t rexın maketını verıyordu karanlıkta parlıyordu:)


tam olarak budur :D

http://2.bp.blogspot.com/-0_YPnOBpVvQ/UAqDkMNSFhI/AAAAAAAAAWE/fdSkjdJejys/s400/IMAG0062.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-Po2OfRvqxnI/UC0pFy8KhTI/AAAAAAAAAYY/oJhsGnB0oX4/s400/IMAG0063.jpg

http://static.flickr.com/84/247604728_709484d78a.jpg

onat
22-04-2014, 12:41
kasetten garaj yapar, halının kenarlarını yol olarak kullanırdık. matchboxlar ile saatleri geçirirdik.

Mr.K
22-04-2014, 12:42
o kibritle olan olay ortadaki kalıncaydı :D eşşek .iki kalktı ...diye

onun harici unutmamak lazım ki :D:D hafızaya bak :hehe: hiPhop modası+zincir,ardından götik (gotik ne haltsa:D)

vay anası be.en çokta şahsen özlediğim mahalle dostluğu birliği,hep aynı kişilerle büyümek vsvs şimdi kim cebe parayı koyarsa diitdir olup gidiyo x siteye y siteye yerine geliyo xxeeaakı:q kroları..

herneyse konu başarılı,ama vardı zaten böyle bi konu :D

clioGT
22-04-2014, 12:44
o kibritle olan olay ortadaki kalıncaydı :D eşşek .iki kalktı ...diye

onun harici unutmamak lazım ki :D:D hafızaya bak :hehe: hiPhop modası+zincir,ardından götik (gotik ne haltsa:D)

vay anası be.en çokta şahsen özlediğim mahalle dostluğu birliği,hep aynı kişilerle büyümek vsvs şimdi kim cebe parayı koyarsa diitdir olup gidiyo x siteye y siteye yerine geliyo xxeeaakı:q kroları..

herneyse konu başarılı,ama vardı zaten böyle bi konu :D

hahahahahaahahahahhaha

tamam:D

bu arada şu dinazordan vardı ben de ya

evde odada yer olsa valla ufak tefek oyuncakları vs koayacam bi köşeye çuvallardan çıkratıp

TigeR
22-04-2014, 12:47
ranzanın etrafını yukardan yorgan sarkıtıp örterdik bura benim evim diye oyun oynardık :)

ErenDurmus
22-04-2014, 12:47
Mükemmel olmuş , elinize sağlık Körfez savaşı hariç hepsini net hatırlıyorum :D

SinanAdalı
22-04-2014, 12:59
Çamur alanda oynanan misketleri unuttukmu beyler ? Yapmayın. Tek baş, kuyu, mors, kafrikler :) ahh bee...

FATİH
22-04-2014, 13:11
kapatın silin bu konuyu kendimi keserim!!! hepiniz vebal altında kalırsınız aha!

Berkan
22-04-2014, 13:12
o kibritle olan olay ortadaki kalıncaydı :D eşşek .iki kalktı ...diye

onun harici unutmamak lazım ki :D:D hafızaya bak :hehe: hiPhop modası+zincir,ardından götik (gotik ne haltsa:D)

vay anası be.en çokta şahsen özlediğim mahalle dostluğu birliği,hep aynı kişilerle büyümek vsvs şimdi kim cebe parayı koyarsa diitdir olup gidiyo x siteye y siteye yerine geliyo xxeeaakı:q kroları..

herneyse konu başarılı,ama vardı zaten böyle bi konu :D

esegin degil lan dedemin .iki kalk degilmi o yada bambaska bişey bu yaptıgım haha

anlatmaya ugrasmayıp cizmeye ugrasıyorm ahanda :D (paint terk)

http://i.hizliresim.com/GnkOJV.jpg

abdullahduymaz
22-04-2014, 13:14
bir coguna yetişebildiğim için cok mutluyum :)

Kahn23
22-04-2014, 13:16
Bir de şu efsane futbolcu kartları vardı. Ne kadar çok kekmiştik arkadaşları :D

serkansozen
22-04-2014, 13:16
"sanal bebek" ve "taso" dışında full..

Orhan
22-04-2014, 13:17
ranzanın etrafını yukardan yorgan sarkıtıp örterdik bura benim evim diye oyun oynardık :)

o ne be kız bebesi gibi evcilik oynamışın :D

Tekos
22-04-2014, 13:23
Hepsini yaşadım , çok eğlenceli günlerdi.Birde Meşe ve gazoz kapağı var .
http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/wp-content/uploads/2012/05/mese-bilye.jpg
http://galeri7.uludagsozluk.com/248/gazoz-kapagi-biriktirmis-sansli-nesil_395984.jpg

Serkan_UR
22-04-2014, 13:23
:)vay be hakkaten ne aktivitelerimiz varmış :)

Mahalle maçları olurdu aşağı mahalle yukarı mahalle :)Şimdi yan komşusunu tanımayan bir nesil var ozaman mahalle kavramı vardı :)
tabancacılık
hafif eğimli yerlerde yaşayanlar bilyalı araba :)
misket
limon

paylaşan arkadaşa teşekkürler

Tunacan
22-04-2014, 13:39
Yandaki apartmanın arka bahçesindeki ağaca dalıp, kapıcısından kaçmayan var mı?
Ya da giriş katta oturan huysuz amcanın topunu kesmediği birisi?
Okulun son günü yumurta savaşı yapmayan?
Kar yağdığında arabaların egsozuna kar tıkamayan?
Aşşa sokaktaki bakkala yeni top geldiğinde en düzgün olanını seçmk için koşarak gitmeyen?

Mr.K
22-04-2014, 13:44
berkan dedemin ... in assa tekerlemeydi ouse vururduk yblis htrlon
essek .iki klkti o :D paint iimis hauaha

s7158
22-04-2014, 13:47
Ağlıycam valla..
Nasıl özledim o günleri..
Bide GameBoy vardı zengin işi :D

Gry
22-04-2014, 13:52
amiga 500 ve nintendo ile tetris de var onların içinde :D

free-hifi
22-04-2014, 13:56
hepsini yaptım commadore64 yazılmamış sanki sat1 ve stardaki pornolarda unutulmasın :D

Mutlu Değerli
22-04-2014, 13:59
Flash TV'de amerikan güreşini öyle bi anlatırlardı ki gülmekten kanepeden çok düşmüşlügüm var :D Özlüyorum bende 2002-2009 arası dönemi. Ama en güzelide 90larda çocuk olmakmış. Bize 95te dogmak nasip olmuş

clioGT
22-04-2014, 14:01
esegin degil lan dedemin .iki kalk degilmi o yada bambaska bişey bu yaptıgım haha

anlatmaya ugrasmayıp cizmeye ugrasıyorm ahanda :D (paint terk)

http://i.hizliresim.com/GnkOJV.jpg


ahanda bu işte:D

free-hifi
22-04-2014, 14:04
diğer sokaklarda eriklere dalardık korkan puştlar klasik şekilde " eriklere dalaaan var diye bağırırdı " bizim klasiğimizde " anaaaağğğnn .......... dalan var olurdu " şimdi bu diyaloglarda yok artık :D

emir_hks
22-04-2014, 14:06
Atari hala yatağın altında duruyor :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Atari-2600-Console.jpg
Dos'ta Lotus :D
http://www.indirsek.com/screenshot/47838.png

Mutlu Değerli
22-04-2014, 14:07
Editddsdsdddd

özgür67
22-04-2014, 14:07
bende çok özledim o günleri.Büyüklerimiz derdi kıymetini bilin bu günlerin diye anlam veremezdik tabi şimdi anlıyorum.Çocukluk yıllarıma dönebilmek için neler vermezdim

free-hifi
22-04-2014, 14:16
emir_hks

Anne baba korkusu ile oynardık, televizyonu bozar diye :)


Sokakta yetişmiş bir çocuk olarak kendi çocuğumun sokakta oynayamadığını görmek koyuyor bana :(

( kendi isteği değil ortam olarak )

Mr.K
22-04-2014, 14:21
çok şey kaybediyo şimdikiler, hepsi android işlemci olmuş şekilde dolanıyolar. Paten diye bişey çıkarmışlar şimdide herkesin ayagında var, yanlışlıkla yola fırlasalar, üstlerinden tır geçse bi gram üzülmem

yanlışın var paten zaten bizim neslimizdede vardı : ) şimdilerde ben hiç görmüyodum gene varsa sevinirim. : )

fenada kayardım hee ayıptırsöylemesi buz patenide dahil :D dimilan berkan uhahuauh :hehe: :D

Met
22-04-2014, 14:22
çok şey kaybediyo şimdikiler, hepsi android işlemci olmuş şekilde dolanıyolar. Paten diye bişey çıkarmışlar şimdide herkesin ayagında var, yanlışlıkla yola fırlasalar, üstlerinden tır geçse bi gram üzülmem

senin ben düşünce tarzına....

SekoLive
22-04-2014, 14:25
yanlışın var paten zaten bizim neslimizdede vardı : ) şimdilerde ben hiç görmüyodum gene varsa sevinirim. : )

fenada kayardım hee ayıptırsöylemesi buz patenide dahil :D dimilan berkan uhahuauh :hehe: :D

onur kadıköy meydanda var adamlar sağdan soldan zıplıyor cok uyuz edici bi durum birgün birisni denk getiricem :D milleti korkuturcasına paten kayıyolar :D

free-hifi
22-04-2014, 14:26
çok şey kaybediyo şimdikiler, hepsi android işlemci olmuş şekilde dolanıyolar. Paten diye bişey çıkarmışlar şimdide herkesin ayagında var, yanlışlıkla yola fırlasalar, üstlerinden tır geçse bi gram üzülmem

pATEN bizim zamanımızda biler vardı ama araba gibi 4 teker şimdiki sıralı 4 teker gibi değil.

Bu arada yorumun yalnış benim kızımda paten sürüyor ama yolda felan değil sahilde parkalrda bence yorumunu düzelt yalnış.

Berkan
22-04-2014, 14:28
yanlışın var paten zaten bizim neslimizdede vardı : ) şimdilerde ben hiç görmüyodum gene varsa sevinirim. : )

fenada kayardım hee ayıptırsöylemesi buz patenide dahil :D dimilan berkan uhahuauh :hehe: :D

Allah belanı vermesin.atakoy galerianın dili olsada konussa simdi o bile yok :Deli: size ve tüm sınıfa zorla kaydıran benimdir lan ,banada kaymayı kaan (eriador) ögretmiştir :hahaha: paten yani :D. 3 yada 4 tane kara pateni kepaze etmişimtir buz kısmını saymıyorm :D

______________________

galeria demişken beyler fame city ye girmeyeniz yoktur heralde yada ankarada yaşarken babamı zorla her haftasonu atakulenin altındaki atari salonuna götürtmem :D

http://3.bp.blogspot.com/_E6eUAwmf0Kg/Szj8wVDzO3I/AAAAAAAAAHE/d4nfZqaeNvk/s320/n543322732_352566_5766.jpg

aman allah konu nerelere geliyor

Mr.K
22-04-2014, 14:31
olum senmiydin bilmiyorum buzpateni diye zorlayanda keko vedata öğrettiğim günü dün gibi hatırlarım :D lan bi ara araştırda buzpatenine gidek anıl vs :D anılar canlandı :D hatta arda ekli bende (sendedevardır metinde aynen) toplaşıp gidek uhahuauh

fame city bisürü jetonv ar evde bende hala :D

TayfunS
22-04-2014, 14:33
Bende 97de comodor bilgisayar vardi. Masaustu falan yok 1 sayfa yazi yazardim ki mario acilsin.

Sonra 99 du heralde bi bilgisayar aldik 13 gb IBM hdd 32 mb ekran karti 64 mb sd ram 15 inc monitor. Hey gidi ne güzeldi . Midtown madness ve test drive oynuyodum.

Bi de en cok ozledigim sey 3210umla arkadaslar arasinda birbirmizi caldirmamizdi. Mesaj hakki falan yoktu tabi. Turkcellin sitesinde 1 sms e 10 sms verirdi oyle mesajlasirdim.

Berkan
22-04-2014, 14:33
olum senmiydin bilmiyorum buzpateni diye zorlayanda keko vedata öğrettiğim günü dün gibi hatırlarım :D lan bi ara araştırda buzpatenine gidek anıl vs :D anılar canlandı :D hatta arda ekli bende (sendedevardır metinde aynen) toplaşıp gidek uhahuauh

fame city bisürü jetonv ar evde bende hala :D

bendim tabi kim olcak baska cok cahildiniz ogretim dedim hahahah

buz pateni yapcak yeri bulursak gidelim olm sevismek gibidir unutmamısızdır heralde iki düstükten sonra alayına go :hahaha::hahaha:

Mutlu Değerli
22-04-2014, 14:37
pATEN bizim zamanımızda biler vardı ama araba gibi 4 teker şimdiki sıralı 4 teker gibi değil.

Bu arada yorumun yalnış benim kızımda paten sürüyor ama yolda felan değil sahilde parkalrda bence yorumunu düzelt yalnış.

yorumumu genel olarak yapmadım, yanlış anlaşıldıysa affola. Arabaların, otobüslerin arkasına takılıp paten kaynalardan bahsediyorum. Eski nesillerde böyle bi davranış yoktu. Parklarda, sahilde kayanlara deildi lafım :icon_tup:

Met bende seni seviyorum.

Yiğit G.
22-04-2014, 14:41
galeria demişken beyler fame city ye girmeyeniz yoktur heralde yada ankarada yaşarken babamı zorla her haftasonu atakulenin altındaki atari salonuna götürtmem :D

http://3.bp.blogspot.com/_E6eUAwmf0Kg/Szj8wVDzO3I/AAAAAAAAAHE/d4nfZqaeNvk/s320/n543322732_352566_5766.jpg

aman allah konu nerelere geliyor



Capitolde Quasar vardı :) Giysi giyip lazer silahı alıp savaşırdık :) 92-93 civarı..

http://static.uk.groupon-content.net/87/47/1313435204787.jpg

Berkan
22-04-2014, 14:46
capitol uzak kacıyodu bilmiyorm orayı ama :D dedigin zımbırtı suan akbatı avm de var :)

Yiğit G.
22-04-2014, 14:49
capitol uzak kacıyodu bilmiyorm orayı ama :D dedigin zımbırtı suan akbatı avm de var :)


yaşın kurtarırmı bilmiyorumda fame city den evvel galeria da yine , korku tüneli vardı.. cam mekanların içinde salak salak korkunçlu kuklalar ileri geri haraket ederdi gezerdin sende odalarda korka korka :D

Berkan
22-04-2014, 14:51
yaşın kurtarırmı bilmiyorumda fame city den evvel galeria da yine , korku tüneli vardı.. cam mekanların içinde salak salak korkunçlu kuklalar ileri geri haraket ederdi gezerdin sende odalarda korka korka :D

kurtarsa bile yetişemedim muhtemelen fame ciyt oncesini bilmiyorum cunku ankaradaydım :D

altima
22-04-2014, 15:09
aşağı - yukarı mahalle maçı kavramı bizde büyük önem taşırdı.. aramızda lig bile yapardık :D

orta okul zamanlarını hatırlayanlar varmı?



işte PANG :D kaç kişi hatırlar :cool:

http://i61.tinypic.com/xcj8ef.jpg


şu oyun yüzünden kaç tane joystick kırdım hatırlamıyorum :D

http://i60.tinypic.com/rwtjlv.jpg



ve bir bşka efsane!! SNOW BROS :D kaç kere bitirirdim ama yinede oynamak isterdim :heyoo:

http://i62.tinypic.com/bdp26v.jpg


güzel günlerdi bee, gerçekten !!
imkan olsada çocuklarımız da o günlerdeki gibi büyüse keşke..
nerdeee....

Saygılar
Rıdvan :icon_tup:

FATİH
22-04-2014, 15:13
super pang, en az street fighter kadar jetonumu yiyen bi oyundu. :) 50 bölümdü ve iki defa bitirebilmiştim. ülke ülke gezip balon patlatmak zevkli gelirdi. :)

emirarslan34
22-04-2014, 15:23
arkadaslarıyla atari salonlarında 4 kolla SUNSET RİDERS oynamayan bana efsane neslim demesin :D kolları kırardık be heycandan :D şimdi muhteşem grafikler ile God of war oynarken bile bıtkınlık geliyor. yok be abi eskiler baskaydı ya...

http://i.hizliresim.com/O2ZjW3.jpg (http://hizliresim.com/O2ZjW3)

http://i.hizliresim.com/mlz0V2.jpg (http://hizliresim.com/mlz0V2)

Equinox
22-04-2014, 15:33
Benim bi ara en büyük hayalimdi, bunu aldırabilmek için çok uğraştım hala da saklarım :D

Bp Tır Reklamı (1998) - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/83225/bp-tir-reklami-1998)

http://galeri7.uludagsozluk.com/255/ye%C5%9Fil-bp-t%C4%B1r%C4%B1-olan-%C3%A7ocuk_472210.jpg

Birde sokaklarda az oynamadık boncuklu tabancayla :D

http://galeri7.uludagsozluk.com/236/boncuklu-tabanca_447024.jpg

Son olarak çocuğu olanlar yazmış 2-3 yaşında elinde tabletler falan diye aman diyim çocukları olumlu yönde etkilemiyor daha geç konuşmalarına öğrenmelerine neden oluyor, mümkün mertebe tv bile izlemeyin yanlarında.

M3CSL
22-04-2014, 16:33
Bir de şu efsane futbolcu kartları vardı. Ne kadar çok kekmiştik arkadaşları :D

Futbolcuların doğum tarihlerini ezberlemiştim onlar sayesinde:) 93 94 DÖNEMİ olması lazım.
Küçükken en sinir olduğum şeylerden biri yan arsa apartman vs top kaçınca ordaki yumurta topuklu psikopat abilerin topu ters tarafa dikmesi yada çatıda kalmasıydı, az sövmedik ,büyüyünce dövcem bunu diyodum nerde şimdi kimbilir:):):hahaha:

edemirbas
22-04-2014, 16:44
Biz inşaat'tan kuma değilde çay alım yerinin çatısından çay kamyonuna atlardık, 2 katlık falan bir mesafe ilk atlarken biraz sıkıyordu ama sonra ciddi sarıyordu :D

EDIT: uzun eşşek, birdirbir, misket, yağlı kayış bunları unutmayalım :)

TigeR
22-04-2014, 16:45
o ne be kız bebesi gibi evcilik oynamışın :D

abi kızlarla oynardık zaten biz baba olurduk o anne filan :D:D
otobüscülük oynardık bisikletlerle :) atarideki araba oyununu özledim makas ata ata gidermişiz de o zamanlar haberimiz yoktu tabi makastan filan:D

HondatugraL
22-04-2014, 16:46
Lanet gıtsın teknolojısı ya bana 90 ları gerı verın başka bişey ıstemem. Ne guzeldi ya körfez savaşı dışında hepsını yaşadım iyikide yaşadım. Okudukça gülümsetti


Benim bi ara en büyük hayalimdi, bunu aldırabilmek için çok uğraştım hala da saklarım :D

Bp Tır Reklamı (1998) - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/83225/bp-tir-reklami-1998)

http://galeri7.uludagsozluk.com/255/ye%C5%9Fil-bp-t%C4%B1r%C4%B1-olan-%C3%A7ocuk_472210.jpg

Bu arada ek civicte dikkatimi çekmedi değil :D

Berkan
22-04-2014, 17:01
abi kızlarla oynardık zaten biz baba olurduk o anne filan :D:D
otobüscülük oynardık bisikletlerle :) atarideki araba oyununu özledim makas ata ata gidermişiz de o zamanlar haberimiz yoktu tabi makastan filan:D

dansa davet gibi kepaze bir oyunda vardı ilk sinyalleşmeler :D :hahaha:

sasuuke
22-04-2014, 17:04
Bende boş sigara paketleri biriktirmeyi hatırlıyorum neden yapıyorduk onu hatırlayamadım ama.

Birde ince inşaat kumları yola dökülürdü içleri nemli olduğundan farklı yerlerden iki delip açıp yıkılmadan, onları içten birleştirmeye çalışırdık.

KCANN_220
22-04-2014, 17:06
şuu tornetçi tayfa nerde yaa yokmuu hiçkimse :( :))))

Mutlu Değerli
22-04-2014, 17:08
Aklıma geldikçe ekliyorum yeni bişeyler :)

http://galeri7.uludagsozluk.com/288/meybuz_507475.jpg

Bizim mahalle bakkalı pet bardaklara limonata doldurup buzluga koyardı. Bardak şeklinde yerdik o meybuzlarıda... Hey gidii

turbo&quattro
22-04-2014, 17:10
Itiraf ediyorum hayatimda hic atariye gitmedim evde de hic oynamadim :D onun haricinde hersey goturdu yine o guZel yillara.

İbrahim33
22-04-2014, 19:19
çok değil en fazla 3-4 seneyi özlüyorum , lise yıllarını , makara gırgır şamata

Colossus
22-04-2014, 19:26
geçmişe döndüm resmen

Berk007
22-04-2014, 19:59
Cine5i dekodersiz izleyen nesiliz biz :D
hatta aynanın üstüne sprey sıkıp şifresini çözdüğünü inanan arkadaşlar da vardı :D

Mikrop_Ali
22-04-2014, 20:11
koşarken araba sesi çıkaran nesildikla biz...

Redfish16V
22-04-2014, 20:14
Vay be.. :) Bir çoğuna denk geldim hemen hemen.pc oyunları bile efsaneydi,sega rally vardı o zamanlar..

kaRRa
22-04-2014, 20:16
tablet neymiş el atarisi vardı brick game sonra capri sun çata pat

Chn53
22-04-2014, 20:17
koşarken araba sesi çıkaran nesildikla biz...

bisikletin arka tekerine pet şişe sokup motor sesi çıkarttırırdık :D

JDM VTİ
22-04-2014, 20:31
gezi olayı hariç hepsine katılıyorum.

çok güzel olmuş konu.

MaNiSaLı
22-04-2014, 20:32
Duygulanmamak elde değil ya ...
1982 eylül doğumlu biri olarak
=(

Met
22-04-2014, 20:33
bisikletin arka tekerine pet şişe sokup motor sesi çıkarttırırdık :D

ben de şimdi bunu yazcaktım la :D

edemirbas
22-04-2014, 20:36
bisikletin arka tekerine pet şişe sokup motor sesi çıkarttırırdık :D

Frenler tutmayınca arka tekere sağ ayağını sıkıştırmayı unutmayalım :) Birde o frenler yapıldıktan sonra ustanın sağdaki teli sola, soldaki teli sağa takması sonucu takla atmış nesil de var :D

Tugral
22-04-2014, 21:12
ŞOK diye bir program vardı sanırım. İlk kokulu yayını yapıcaz diyip ekranda 15 sn gül fotoprafı göstermişlerdi :D Cine5'in spreyle çözüldüğünü, eliyle mermi tutan adamı... O kafada bi profram yapsalar çok tutar :D

metehancihangir
22-04-2014, 21:18
Sabahın 7 sinde sırf pokemon izlemek için uyananlarda vardı ben gibi pokemonda olması lazımdı :(

Boldenon
22-04-2014, 21:19
tablet neymiş el atarisi vardı brick game sonra capri sun çata pat

capri sun vardı bugün bi köyde bakkalda :)

Mikrop_Ali
22-04-2014, 21:20
hergün okuldan gelince 21 aylık onardık.
depozitolu şişeleri bulup bakkala satacağımızda burdan mı aldınız diye soracak korkusuyla yaşardık.
akşam ezanı okunmadan eve geleceğimize söz verirdik.

bana yazdırmayın herşeyi ... :D

Dctrlprn
22-04-2014, 21:27
Bisikletin arka tekerine 500ml pet şişe sıkıştırıp motor keyfi alanlar el kaldırsın :D

TigeR
22-04-2014, 21:31
simit oynardık simiiiiit diyenin nefesi bitince herkes dalardı :D:D körebe isim-şehir oynardık vay be harbi güzel günlermiş :(

Shinigami
22-04-2014, 21:37
Bir poşet suyu hatırlayamadım.. :/ Geri kalan hepsini yaşadık harbiden... Gezi olayları sırasında yurt dışında olmasaydım bi de iyidi... Biber gazının kokusunu bilmeyen bi ben kaldım heralde memlekette :)

Onamdar
22-04-2014, 21:49
Atariyi kurmak için tüplü antika 55 ekranı hafif öne yatırmak gerekiyordu arkadan bağlıyabilmek için. Fazla yatırmışım televizyon düşüp patlamıştı :))
Kara kutu atari vardı joystickli bilenler vardır bi bende vardı mahallede:))

Cinselliği ilk keşif siyah poşette dergiler :D

sky clio
22-04-2014, 21:51
Sigara paketi toplama olayı efsaneydi. Ama bende hatırlamıyorum ne yaptığımızı. Ayrıca soda bira şişe kola fanta kapaklarıda toplardık biz.
Yarım kollu atletten forma yapıp alt sokaktaki çocuklarla mahalle turnuvası yapardık.

Redfish16V
22-04-2014, 21:54
yağlı kayış mı ne o da vardı :D göz yaşartıcı sakızlar felan :D

Runo
22-04-2014, 22:00
BP nin yeşil tırı vardı uzaktan kumandalı, dorsesine 25 kuruşluk cipsleri doldurup az apartmanlar arası arkadaşlarıma nakliye yapmadım :) onlar kapının önünde dururdu ben kapı kapı götürürdüm. Sonra bir köşede oturup yerdik :)

ferroo
22-04-2014, 22:01
[QUOTE=Dctrlprn;7435309]Bisikletin arka tekerine 500ml pet şişe sıkıştırıp motor keyfi alanlar el kaldırsın :D[/QUOTE

+++++++++++1 :D

muratbalci
22-04-2014, 22:04
şuu tornetçi tayfa nerde yaa yokmuu hiçkimse :( :))))

Hakikaten kimse yazmamış. Kimi yerlerde bilyalı da derler.

http://www.itusozluk.com/image/tornet_120476.jpg

STP
22-04-2014, 22:07
Araba gibi icine binilebilen sagi solu kapali tornet yapmistim kendime :) hey gidi gunler hey

Runo
22-04-2014, 22:09
Hakikaten kimse yazmamış. Kimi yerlerde bilyalı da derler.

http://www.itusozluk.com/image/tornet_120476.jpg

Daha 10 yaşımda memlekette yapmıştık hala oğluyla, bunun zevki de ayrıydı be abi :D

ProdriveSTI
22-04-2014, 22:13
Kendi oyun hamurumuzu çamurdan kendimiz yapan nesillerdik biz. :D

firat_07
22-04-2014, 22:15
22 ye kadar olanları tek tek yaşadım ne günlerdi bee

firat_07
22-04-2014, 22:16
şuu tornetçi tayfa nerde yaa yokmuu hiçkimse :( :))))

ahh kardeşim tornet king tim ben sen nediyon

Met
22-04-2014, 22:23
Kendi oyun hamurumuzu çamurdan kendimiz yapan nesillerdik biz. :D

ben hiç o kadar fakir olmadım la :p ahahaha :D

ProdriveSTI
22-04-2014, 22:23
ben hiç o kadar fakir olmadım la :p ahahaha :D

Fakirlikten değil bee :D Kumla,toprakla oynamayı her çocuk sever. :D

Met
22-04-2014, 22:27
Fakirlikten değil bee :D Kumla,toprakla oynamayı her çocuk sever. :D

biliyom kanka takılıyom yaa :) Ben de bi avuç çamuru alır bembeyaz duvara atar, yapıştırırdım çamuru duvara :D Bi süre sonra duvar da bi ton çamur lekesi oldu yuvarlak yuvarlak :D

Mikrop_Ali
22-04-2014, 22:28
Fakirlikten değil bee :D Kumla,toprakla oynamayı her çocuk sever. :D

inşaatın önündeki kum yığınına elinle tünel açardın sen ama hep yıkılırdı lan hatırlıyorum :D
asdjhalgfdlafşdaga

ProdriveSTI
22-04-2014, 22:35
biliyom kanka takılıyom yaa :) Ben de bi avuç çamuru alır bembeyaz duvara atar, yapıştırırdım çamuru duvara :D Bi süre sonra duvar da bi ton çamur lekesi oldu yuvarlak yuvarlak :D

Hııı şu şımarık çucuklardandın seeeennn. :D

http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/1f0307088f1411e3864a1214b0ba1990_8.jpg


inşaatın önündeki kum yığınına elinle tünel açardın sen ama hep yıkılırdı lan hatırlıyorum :D
asdjhalgfdlafşdaga

Valla ne yalan söyliim yapardık onu da :hehe:

ERK_RS
22-04-2014, 22:40
poşet içme suyu hariç hepsinde varım..

Met
22-04-2014, 22:40
nokta atışı pampa :icon_tup:

o değil de küçükken zayıftım ben yaa :D sonra yattık yerden baba parası yedim ondan böyle kilo aldım :(

Frid
22-04-2014, 22:44
hatırlayıp yaşayamadıklarım olasa da kulak misafiri olduklarımda yok değil :D

Mutlu Değerli
23-04-2014, 00:35
Benim takıldıgım arkadaş grubu çok piçti. Mahallemizde dügün olurdu, biz 4-5 mahalle yukardaki evlerin zillerine basar koşar gelirdik dügüne, oynardık durmadan salak yapardık :D :D Satırla bile peşlenmişligimiz var

mhmtsrtp
23-04-2014, 01:41
tsubasayı ne çabuk unutmuşsunuz :) kojiro hyuga adamsın adam :D:D

SerkanYazgan.
23-04-2014, 03:17
Komşuların bahçelerine dalardık.. Çağla, kiraz, ceviz ne varsa artık mutlaka toplardık sonra müsait bir yerde herkes topladıklarını ortaya atardı ve yemeye başlardık.

Alpero
23-04-2014, 03:29
Benım anlamadığım nokta o atari oyunlarının ustunde "99 in 1" yazardı ama 5 oyun var yok :)

Emre Ekrem
23-04-2014, 05:23
Nereden aklina geldi helal olsun, sabah sabah hem gecmise gittim hemde cok mutlu oldum.

hakotech
23-04-2014, 06:09
Keşke hiçbirini görmemiş olsaydım..keske şuan 15 yaşında olsaydım..keşke..

xILuciferIx
23-04-2014, 06:22
Power rangers unutulmuş galiba :)

edemirbas
23-04-2014, 07:54
Benım anlamadığım nokta o atari oyunlarının ustunde "99 in 1" yazardı ama 5 oyun var yok :)

Öyle deme karakterlerin rengi değişirdi :D

Yiğit G.
23-04-2014, 09:06
çok güzel..

q0ygjD04vyU

tool
23-04-2014, 09:22
ingilizceden korkan nesil , her cumleyi 10 defa yaz diyen bir ogretmenin kullandigi kitap
http://i642.photobucket.com/albums/uu142/ngheodoi_pro/StreamlineEnglish_zps0e490f61.jpg

ikinci sinifta ise :D

http://mla-s2-p.mlstatic.com/discoveries-students-book-1-longman-4196-MLA2608511059_042012-F.jpg


8bit kullanmis efsane nesil :icon_tup:
(kış tatilinde Okan bilgisayar, Microshowy )

MSX bilgisayarların Türk temsilcisi Vestel Goldstar TozluRaflar’da | TeknoSeyir (http://www.teknoseyir.com/23356/msx-bilgisayarlarin-turk-temsilcisi-vestel-goldstar-tozluraflarda/)

http://2.bp.blogspot.com/-3glISr4qXwE/UE2ux4eF8lI/AAAAAAAAALY/Pfi3vmOPfg8/s1600/HPIM3743.JPG


http://farm8.staticflickr.com/7236/7402161236_10c033cccf_z.jpg



vitrinde gorup hic alamadigim nehir gülü :D

http://mcdn01.gittigidiyor.net/5910/tn70/59109856_tn70_0.jpg

taytay
23-04-2014, 09:30
[QUOTE=emir_hks;7434587]Atari hala yatağın altında duruyor :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Atari-2600-Console.jpg

Şu ataride bi uçak oyunu vardı efsane bişiydi canım acayip oynamak istedi :)
kollu joystick kaç defa kırıldı kimbilir :D

noVankel
23-04-2014, 09:35
wow kitabı efsane olmuş.
bir de atari salonlarına giderdik.kadıköyde vardı.
sokakta maç yapardık.
şimdi hanımla anneme ziyarete gidince mahalle maçı yaptığımız yollarda araba park edecek yer olmuyor.
zaman ben senin kitabına koyiiim.

tool
23-04-2014, 09:35
[QUOTE=emir_hks;7434587]Atari hala yatağın altında duruyor :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Atari-2600-Console.jpg

Şu ataride bi uçak oyunu vardı efsane bişiydi canım acayip oynamak istedi :)
kollu joystick kaç defa kırıldı kimbilir :D

belki budur;


River Raid Remake (http://www.migforever.com/RiverRaid/RiverRaid/)

taytay
23-04-2014, 09:38
[QUOTE=taytay;7435761]

belki budur;


River Raid Remake (http://www.migforever.com/RiverRaid/RiverRaid/)

Aynen buydu hocam :)

Met
23-04-2014, 09:38
http://2.bp.blogspot.com/-PeEJxeak5pg/UjGcvnahK8I/AAAAAAAAB5A/ffxaJ6ynFKU/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-0zQlXLvEu38/UjGctd9XA0I/AAAAAAAAB4I/Dnka-V5yB-U/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-13.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-IN0ADJE_ZMM/UjGcwZOuGDI/AAAAAAAAB5U/bN63sDk5Zqk/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-3.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-9H9N3CuDWX8/UjGcx3m9jsI/AAAAAAAAB5s/piZ84Ojp89A/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-5.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-oqSFRcrkX5w/UjGcyY5uHZI/AAAAAAAAB50/Ylii0DpbsxY/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-6.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-iURYZBVdgf0/UjGcst6H7fI/AAAAAAAAB34/DOJU1M9GxeQ/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-11.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-knvtmhrglzo/UjGcuI1BukI/AAAAAAAAB4g/Lme0jqN_I-s/s1600/80ler-ve-90lar%C4%B1n-unutulmaz-oyuncaklari-16.jpg

GKS
23-04-2014, 09:39
vay be ne günlerdi valla o zmnlar daha mutluyduk şimdi herşey çok sıradan ve sıkıcı

Aytacd
23-04-2014, 09:50
O değilde benim tasolarıma ne oldu acaba :)

Met
23-04-2014, 09:51
Susam sokağı vardı :D Edi ile Büdü, Kurabiye Canavarı falan :D

yakuza
23-04-2014, 09:52
http://4.bp.blogspot.com/_cmO_OFtADC0/TBCeUw2uMiI/AAAAAAAAAU0/BJFjzHsGa0w/s1600/yeni_urun_08_15cilekli_patlayan_seker.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_cmO_OFtADC0/TBCcuknaARI/AAAAAAAAAR0/1-YbKWWfNYo/s1600/ESKILERDEN-ELVAN-GAZOZ-SISESI-MAVI__23232083_0.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_cmO_OFtADC0/TBCcbPAGV8I/AAAAAAAAAQ0/TuOb123GJHQ/s1600/b-244026-sulug%C3%B6z.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_cmO_OFtADC0/TBCavtpliPI/AAAAAAAAAQs/DezmspW1US0/s1600/amigo.jpg

varmı hatırlayan ?

Yiğit G.
23-04-2014, 10:05
80 lerde bu güzel oyunları oynadık...

http://atariage.com/2600/hacks/screenshots/s_RiverRaidPlus_Hack_3.png

http://www.virginmedia.com/images/donkey_kong-80sgaming-431.jpg

http://media.gamespy.com/columns/image/article/104/1042297/gamespys-50-favorite-console-games-of-the-80s-20091110083703107.gif

http://bestofthe80s.files.wordpress.com/2010/05/pitfall1.jpg

http://atariage.com/2600/screenshots/s_Stampede_3.png

80 sonu 90 basında ise bu güzel oyunları oynadık



http://www.thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/finalfight.jpg

http://rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEyLzA3LzA1LzA4XzE2XzI0XzcwOF9maWxlCnAJdGh1bW IJODUweDU5MD4KZQlqcGc/adcbab09.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/renegade.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/cadillacsanddinosaurs.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/captaincommando.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/simpsonsarcade.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/turtlesarcade.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/doubledragon.jpg

http://thumbsticks.com/wp-content/uploads/2013/06/goldenaxe.jpg

http://www.bigbadspanish.com/wp-content/uploads/2014/02/1366363720737.jpg

http://s.uvlist.net/l/y2010/06/71200.jpg


Sonra 90 ların ortalarında daha da güzel oyunlarla tanıştık



http://it.ign.com/pictures/articles/5600/153491.jpg

http://www.unigamesity.com/wp-content/uploads//2008/11/doom_flash.jpg

http://gamingwithscissors.com/wp-content/uploads/2013/05/dark-forces.jpg

http://www.gamesdbase.com/Media/SYSTEM/ScummVM/Title/big/Full_Throttle_-_1995_-_LucasArts_-_Lucasfilm.jpg

http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/225140/ss_262b02d355ec78acb16f6af33c63f7eeb0e1eb55.1920x1 080.jpg?t=1391055056

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/26/The_Curse_of_Monkey_Island_artwork.jpg

http://www.gamershell.com/static/screenshots/0/228/7283_full.jpg

http://img.gamefaqs.net/screens/7/4/f/gfs_45827_2_10.jpg

http://www.theaveragegamer.com/wp-content/uploads/2011/05/CommandAndConquer.jpg

http://www.dsvolition.com/wp-content/uploads/2012/04/D2SS_04.jpg

http://www.theisozone.com/images/screens/pc-45251-51357549615.jpg

opamp
23-04-2014, 10:13
Dostum ellerine sağlık çok güzel hazırlamışsın. Gerçekten farklıydı o günler, yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ah keşke dönebilsek..

tool
23-04-2014, 11:21
yigit-G senle retro programi yapmak isterdim hocam :D:D

Vlkn-fb
23-04-2014, 11:31
İlk aşkım:D
http://2.bp.blogspot.com/-5Y7nMsalcRM/UZiuOW3olDI/AAAAAAAAACo/kXH1OdPRmwQ/s1600/163-unutulmayan-turk-dizileri_10-600.jpg
Geceleri 3-4 gibi hep izlediğim dizi
http://www.turkcealtyazi.org/images/poster/0115413.jpg
susam sokağı
http://1.bp.blogspot.com/-ITMcR7EjYho/TnMMcZ_7OtI/AAAAAAAAAF4/GvV4TVkluQ4/s1600/edibudu.jpg

34btr1907
23-04-2014, 11:49
eline sağlık,tek tek o gunler aklıma geldı,kendı kendıme sırıtırken buldum kendimi.

ınternet 146 zamanında ne forum ne face ne bılmem ne hıc bısey yokken eve gırmezdık toz toprak,mısket,dikenli tellerde hergun patlayan plastık toptu tek derdımız uzuntumuz :)

19 20 yasındakı adamla 30 yasındakı adamın paylastıkları arasında daglar var bu arada konuda :D

atituti
23-04-2014, 11:57
Turknetle internete baglaniodum mircdan manita avina cikiyodum ne gunlerdi :D netten biriyle 19 yasimda sozlenmistim aglaya zirlaya ikna etmistik aileleri sonra ayrildik ne salakmisim iskenderuna gidiyodum kiz pesine :D allah belani versin teklan

Yiğit G.
23-04-2014, 12:50
yigit-G senle retro programi yapmak isterdim hocam :D:D

hocam sorma retro hastasıyım.. özellikle eski elektronikler... daha yeni 1-2 ay önce aldıklarım..

yamaha ms-50 pc hoparlörü.. 1997 üretimi mükemmel tınısı var... hatta şöyle diyim hayatımda bu kadar net sesi binlerce liralık hi-fi lar hariç duymamıştım..Anlarsan bu değerleri

http://www.hometheatershack.com/forums/attachments/computers-htpc-media-servers/7051d1207258824-review-yamaha-yst-ms50-multimedia-speakers-deliver-great-sound-cheap-yamaha-yst-ms50-fr-response.jpg

http://images.amazon.com/images/P/B00000JBHE.01.LZZZZZZZ.jpg

buda incelemesi
http://www.hometheatershack.com/forums/computers-htpc-media-servers/1002-review-yamaha-yst-ms50-multimedia-speakers-deliver-great-sound-cheap.html



quadral sm-40 1995-1996 üretimi... inanılmaz bir pc stereo su ... amerikan yapımı , ağır baya ... bunlardaki sesi artık bulamasın yenilerde.

http://i.hizliresim.com/XWJkd0.jpg

http://i.hizliresim.com/b8YDyG.jpg



Cambridge Pc Works.. 1995 üretimi creative cambridge i almadan önce son üretimler... mükemmel oyun performansı..

http://images01.olx.com.pk/ui/8/50/53/1279801155_106414753_2-Pictures-of--Creative-Labs-Cambridge-SoundWorks-FPS1000-PCWorks-41-computer-speaker-1279801155.jpg



megaworks thx 550 2001 üretimi.. gelmiş geçmiş en güzel pc 5+1 i oyun için..

http://img.donanimhaber.com/upfiles/58027/458C1D09AD754958A342D8267DA08E3F.jpg


ya evimde bir oda var sırf bu tarz eski elektronikler dolu... Eski pc ler muzik sistemleri... Sonra 2 adet 302 F var saklıyorum onlarıda

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/auto-zvucnici-pojacala/pioneer-ts-w302f-2-kom-slika-23167888.jpg

Gm-3400 var... yine 90 üretimi

http://image5.sahibinden.com/photos/65/58/63/big_966558630c8.jpg

Kenwood kafa dönen krc serisi teybim var

http://www.audiophile.pl/upload/Car%20audio/Kenwood/krc/KENWOOD%20KRC-777R.jpg

ve onun cd changerı var takım olarak..

http://autoshow-chillan.cl/test/images/Caja%20.jpg

pioneer ın dsp si var ama annemin evinde kaldı galiba onu bulamıyorum

http://www.pioneerelectronics.com/pio/pe/images/portal/cit_3430/358546820DEQ-7600_Front_med.jpg

Bunun yanında annemin evindeki odamda da daha toplamadım böyle birton ıvır zıvır var... Cep telefonlarım var hocam 30 civarı.. nokilar 3310 dan 6600 dan 3210 dan efsane 8810 a kadar eriscson 337 var 388 var 768 var 90 ların ortalarındaki en iyi çogu telefonu aldım saklıyorum... Ve ben bu kış evlenicem... varya bunları alırım hatunu almam o kadar önemliler benim için :D Nereye koyacam nasıl yapıcam bilmiyorum inan.Allahtan bizimki çok takmıyor bunları hatta o buluyor bana bak su varmıs satılık diye ama eve yerleşirken ne dicek bilemiyorum :D Özel bir cam dolap yaptırıp eskileri sergilemeyi düşünüyorum.Eski retro alışkanlıgı çok fena birşey bunu anladım... Şimdi aklımda yeni eve 1 adet atari makinası (eski ama çalışan) 1 adet pinball makinası belki birde muzik kutusu istiyorum ama fiyatları baya yüksek.

free-hifi
23-04-2014, 12:54
#159 SOLDAKi sahranın annesi mi :D

Mutlu Değerli
23-04-2014, 13:01
Bu şarkıyı biz tabikide radyolardan duymadık, televizyonlarda izlemedik ama GTA Vice City oynayan bilir, Flash FM'de çalardı :D

p8-pP4VboBk

Laura Branigan - Self Control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=p8-pP4VboBk)

frkn_yzc
23-04-2014, 13:47
mirc var chat yapardık
yonja vardı ıstanbul net vardı

TayfunS
23-04-2014, 14:36
eline sağlık,tek tek o gunler aklıma geldı,kendı kendıme sırıtırken buldum kendimi.

ınternet 146 zamanında ne forum ne face ne bılmem ne hıc bısey yokken eve gırmezdık toz toprak,mısket,dikenli tellerde hergun patlayan plastık toptu tek derdımız uzuntumuz :)

19 20 yasındakı adamla 30 yasındakı adamın paylastıkları arasında daglar var bu arada konuda :D


Ixir e kolay gibi internet paketleri vardi 1 aylik 1 senelik falan. Superonline in guide ında kadin konusuyodu. Guide, araniyor vs diye :) 146yi ogrendigimde az mi fatura girdi :)

Conexant marka modemimle 56k da cehennem.com a baglanmaya ugrasirdim :)

chatlaxs
23-04-2014, 15:38
87liyim hepsini yaptım sayılır :D

FATİH
23-04-2014, 17:05
konu dayanılamayacak bi hale geldi artık yeter...

turbo&quattro
23-04-2014, 17:25
hass Elvan gazoz. nasil canim cekti simdi :D

sky clio
23-04-2014, 18:52
Bir prens of persia vardı
http://s28.postimg.org/af5zsy8el/prince4d_1.gif (http://postimage.org/)
http://s11.postimg.org/ymo3yq96r/pnlj1ul.png (http://postimage.org/)

Ne zevkli oyundu :) başından kalkmazdım

Ae86
23-04-2014, 19:05
Bende arşivimi dökeyim biraz

commodore, amiga ve 80 yıllara ait muzik sistemim,

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Detailing/DSC_0168_zps01892f75.jpg

Plaklarım,

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Detailing/DSC_0110_zpsxxecmdux.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Detailing/DSC_0109_zpsd4n23jqq.jpg

Rakı şişelerim hatırlayanlar ?

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/rak1310_zps4018cf0e.jpg

Samsun paketi açılmamış export :)

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/samsun_zpsae047b94.jpg

Yerli viagramız da varmış zamanında hormobin kuvvet ve kudret :)

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/981163_4440460464062_443851638_o_zps7036f288.jpg

Şişe kolleksiyonum :)

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0140_zpsj68pvft6.jpg

Abartmış olabilirim :D

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0141_zpsamecgics.jpg

Eskiden kartpostal vardı ,


http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0142_zpsqd8jgd3i.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0146_zpshewf4hfa.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0145_zpsy8jwbdjd.jpg

Chn53
23-04-2014, 20:12
#162 Cambridge Pc Works hala evde duruyor masaüstü bilgisayar varken sürekli kullanıyodum ama laptop olunca kullanılmıyor malesef sesi hala harika

Ae86
23-04-2014, 20:13
http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0014_zpsiucvjalw.jpg

Eskiden lastikler iç lastikliydi ,

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Ev%20Dekorasyon/DSC_0964_zps2abfc948.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Ev%20Dekorasyon/DSC_0957_zpsc20cf7e6.jpg

Ev depo dolu artık çevrem birşey atmadan önce beni arar oldu :)

emirarslan34
23-04-2014, 20:42
Kadikoyde fancity vardi otobus duraklarinin hemen karsisinda 3 katli bir atari salonu. Orayi hatirlayanlariniz varmi :D yok yoktu be.. her oyun vardi. Ozellikle ilk giriste ne tir, araba yarisi oyunlari vardi SEGA nin.. mortal kombatta olum yapmak buyuk bir ayricalikti, o donemlerde las vegasta yasiyor olsaydik suan oluyduk... :D

Bu konunun sonunda biri kafasina sikar solimm... :D

Gimifayf
23-04-2014, 21:18
esegin degil lan dedemin .iki kalk degilmi o yada bambaska bişey bu yaptıgım haha

anlatmaya ugrasmayıp cizmeye ugrasıyorm ahanda :D (paint terk)

http://i.hizliresim.com/GnkOJV.jpg

Abi bende 95 dogumluyum ama ilcede mahalle kulturuyle buyudum, bizde de o dedemin t.sagi in asagi diyeydi. :D

safaks
23-04-2014, 21:24
Hatırlayanınız vardır illaki. Bulaşıl telini gece yakar sallardık deli gibi. Acaip ışık saçardı etrafa.
http://www.turantel.com/FileUpload/bs44280/UrunResim/8911270.jpg
http://img02.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/46288_20110221233840.jpg

http://iblog.milliyet.com.tr/imgroot/blogv7/Blog333/2011/09/11/03/166770-3-4-5d529.jpg
http://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/101433_12.jpg
http://img05.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/101433_7.jpg

Gimifayf
23-04-2014, 21:32
capri sun vardı bugün bi köyde bakkalda :)

Bizim yurtta bozuk para otomatinda hala var 1 tl. :)

Dctrlprn
23-04-2014, 22:01
Tüftüf söylendi mi ? İğneli Tüftüfüm yüzünden az küfür yemedim :D Bkz:

http://i57.tinypic.com/20k8w0y.jpg

Alpero
23-04-2014, 22:07
http://www.erdemgursoy.com.tr/resim/yukleme/39276_20101011193553.jpg

ozryuksel
23-04-2014, 22:38
O zamanları düşünüyorumda bilgisayar diye birşey yok, cep telefonu diye bişey yok, televizyon desen birkaç kanal sadece, bayramlar çok önemli insanların hayatında, ramazanlar daha bir kuvvetli, mahalle diye bir kavram var, komşuluk bir başka güzel, ''10 da devre 20 de biter'' zaman diliminde oynanan yukarı mahalle - aşağı mahalle maçlarından sonra içilen elvan, çamlıca gazozlar, cam şişeden içilen kolanın o genzi yakışı daha bir özlenesi, 3 korner bir penaltılar, aşklar daha bir güzel, mektup diye bir olgu söz konusu, hayran olunası tv dizileri daha bir sıcak daha bir insancıl ( kuzen larry, charles iş başında, full house, altın kızlar, kara şimşek, hava kurdu, görünmez adam, görevimiz tehlike, v.b ) çizgi filmleri daha bir çizgi film ( voltran, he-man, clementine, taş devri, darkwing duck, varyemez amca, walt disney kahramanları, road runner, she-ra, tsubasa, yakari, v.b.) kısacası her şey daha gerçek........... Özledim!!!!!!!!!!!!
Biraz önce bahsettiğim mahalle maçı konusu herhalde başlı başına bir grup oluşturur. bu mahalle maçları ve kuralları hakkında birkaç bir şey daha yazmak istiyorum. Ne ilginçtir ki neredeyse tüm yaşananlar ve kuralların %98 lik kısmı Ardahan dan Edirne ye aynıdır. Hafta sonları (tabii sadece hafta sonları değil neredeyse okul ve ev dışındaki tüm vakitlerde bu eylemi gerçekleştirme oranı gayet yüksektir.) 8- 10 arkadas mahallede toplanırsınız herkes mutlaka kramponlarını yada gramponlarını:) esortmanlarını yada dört büyük takımın formalarından birini giymek için annesine yalvarır önceden. İzin alındıysa ne ala...:) mahallede ne hikmetse en toptan anlamayanında futbol topu mevcuttur. O da mutlak suretle '' Topu getiririm ama ben forvet oynayacam'' cümlesini kurar. ve Adam alışma başlar....
bir mahalle maçını mahalle maçı yapan ''adam alışma''dır. adım alışma diyede bilinir.adam alışmak için adım alışılır.taraflar göz kararı bir uzaklıkta karşı karşıya gelir, birbirlerine doğru adım adım sayarak ilerlerler. adım derken bir ayağın diğerinin ucuna eklenmesinden bahsediyorum.sonlara doğru stratejik hamlelerle yarım adım atılır,yani ayak yan basılır. diğerinin ayağına ilk basan ilk adamı alır. ilk ikinci güçlünün alındığını söylememe gerek yok herhalde:) çünkü 1. en güçlü adım alışandır. sırasıyla en güçsüze kadar gidilir. oyuncu sayısı çiftse sorun yoktur ama tek sayıysa birisi ya fasülyeden olur, ki bu durum aslında çocklar arasındda en kötü statüdür ama olsun fasülye bunu hiç takmaz çünkü maçın içinde olmak önemlidir sadece. ( kendide bilir ki hiç top alamayacak:)) ) ve maç başlar....
bir noktayı atladım maç başlamadan hemen önce bağırılır: ''SON KALE!'' kaleye en son ben geçerim demektir. arkadan diğerleri gelir son iki, son üç,...altı. arada bir şu diyalog yaşanır:
- Son kale!
- Ben dedim bile!
- nerde dedin. ben duymadım.
- Nasıl duymadın. Ali' ye sor.
- Dedi valla! ben duydum.
- e, tamam soniki o zaman!
- (Ali): e, onuda ben dedim.
- hadi lan ordan.....:)))))

Maç başlar ve bir pozisyon sonrasında top kalecidedir ve degaj yapacaktır. rakipten biri gelir ve önüne dikilir. kaleci üç kez topu yere vurur ve rakibi fırçalar: '' olm, üç kez sektirdim açıl!!'' gerçekten de rakip açılır nedendir niyedir bilinmez ama bu kural işler.:))
çok bağırmalı,bol küfürlü,ve kavgalı geçer bu maçlar.kalelerin üst direği yoktur.(yan direği vardır sanki)yan direkler de taş,eşofman üstü,çanta yada duvarın kenarıdır.yan direklerde sorun çıkarır ama asıl sorun üst direktedir.kalecinin ellerini uzatabileceği en yüksek noktadır üst direk.eğer kalecinin boyu da kısaysa şu kaçınılmaz diyalog oluşuverir.
-Gol!
-ne golü lan bariz aut!kaleci nasıl zıplasın oraya
-banane zıplasın
-oolm baksana boyu yetişmio
-bize ne oolm onun boyundan. oldu!istersen karınca koyalım kaleye hepsi aut olsun:)
mahalle maçlarında çalımcının en büyük yardımcısı kaldırım kenarları yada varsa duvarlardır. profesyonel futbolda ikiye bir denilen, asıl adı duvar pası olan bu pas çeşidi sözlük anlamıyla burada uygulanır.
kanatlardan rakip kaleye akarken karşınızdaki oyuncuyu geçmek için topu duvara atarsınız sonra önünüze alır devam edersiniz. fakat önemli bir kural vardır ve kaçınılmazdır; 'Duvardan gol olmaz'
birde bu maçlar ilginç bir zaman diliminde oynanır. bunlar 5 te devre 10 da biter,10da devre 20de biter v.b. şekilde oluşur. son golden bir önce eğer bir beraberlik söz konusuysa 9-9 gibi maç 11 e uzar. yorgunluk bünyeleri sardıysa yada topun sahibinin annesinin sesi kulaklarda ''mustafa hadi oğlum eve artık bak baban geliyo'' şeklinde çınlamaya başladıysa ''atan galip'' uygulaması da mevcuttur.
maç sırasında top kornere ilk çıktığında karar verilen bir kural vardır ki bana göre en bomba kuraldır. ''üç korner bir penaltı'' top üç kez kornere çıkınca penaltı atılır.orda da asıl olay şudur; penaltı boş kaleye orta sahadan normal bir şekilde atılır yada dokuz adımdan ters bir şekilde,topukla..... bu esnada ''oolm hiza vermesene lan!'' diye bir ses duyulur penaltıyı karşılayacak olan takımdan ve yeni bir kavga sebebidir bu....
-belüstü gol olmaz
-kaleden kaleye gol olmaz
-kaleci değiştin iki penaltı(penaltı karşılarken)
-elden gol olmaz
-atan alır;(top çukura düştüğünde, balkona kaçtığında)
-dokuz adım/üç adım kuralı v.b.


Bir mahalleye girdiğinizde seksek oynayan çocuklar,lastik oynayan kızlar,alman kalesi, dokuz aylık oynayan erkekler görürdünüz. kızlar ve erkekler rahatlıkla beraber oyunlar oynarlardı.yakantop,istop,saklambaç gibi. dokuz tane mermer bulunur yada düz taş, dokuz taş oynanırdı. gazoz kapağıyla oynanan yılan diye bir oyun vardı. dikdörtgen şeklinde bir sunta ve onlarca çivinin bu suntanın üzerine çakılmasıyla oluşturulan ve metal paranında top olarak kullanıldığı bir oyuncak vardı.mahalleden niyetçi amca geçerdi. el arabsında üzerinde bir tomar oyuncak ile geçer ''koşkoş' diye bağırınırdı.hemen evden harçlık istenir tabii bu arada bi tomar fırça yenir anneden:)doğru niyet çekmeye. kazanılan kalem yada bişeye benzemeyen küçük oyuncaklarla mutlu olunurdu. birde herkes bilirmi bimem ama, elma şekeri satan amcalar vardı, olay şuydu; 3 patlak lastik topa bir elma şekeri. mahalle mahalle dolaşır patlak top arardık..Özledim.....

İlkokulun sonlarına doğru atari diye siyah bir kutu girmişti hayatıma. içerisinde bilmem kaç yüz oyun,tek bir joystick. okuldan gelir hemen tv başına geçer, annemin yalan rüzgarı dizisi başlayana kadar oynardım.bir uçak oyunu vardı onda süperdi. sonra rutubetli apartman altlarında açılan atari salonları girdi hayatımıza street fighter,double dragon,rainbow island,haggar ne para yatırdık bunlara. tabii ki commodore64 diye bir efsaneyide gözardı etmeyeceğim. tv ye takılır, mavi ekran çıkınca load yazarsın. sonra rengarenk bir ekran çıkar ve başlarsın kasetçalarının kafasını küçük tornavidayla ayarlamaya. daha sonra Amiga 500 çıkmıştı. o daha bir kaliteliydi kaset olayı bitmiş diskete geçilmişti. oyunlarıda pek bir güzeldi. akşama kadar toplanır sensible soccer oynardık..Özledim
düşünsenize bizim kuşak pc olgusuyla ilk tanışan kuşaktır. yıllar süren bir süreci yaşadık biz ama şimdi baktığınızda teknoloji bırakın yılları ayları neredeyse saatler içerisinde gelişiyor ve önümüze tüketecek yeni şeyler sunuyor. sürekli tüketiyoruz yazık oluyor diye düşünüyorum değersizleşti herşey yanılıyormuyum?
ahhh ulan be çocuk olmak vardı şimdi o yıllarda..............Özledim!!!!!

Ae86
23-04-2014, 23:05
Yeni bir albüm çıkınca kasetçi önlerinde beklerdik sonra kaset çektirmek moda oldu.

Kaset arşivimden ,

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/eskileeerrr/DSC_0090_zpsd3909222.jpg

Şimdiki gibi saçma sapan diziler yoktu.Bizimkiler süper baba gibi çok kaliteli dizilerimiz vardı.A takımı, kara şimşek sabırsızlıkla beklenen dizilerdi. Video kaset (vhs-beta) kiralanırdı.Yediğimiz her şeyin tadı tuzu vardı vs....

pcvirus
24-04-2014, 00:26
vaybeeee
http://galeri4.uludagsozluk.com/112/leblebi-tozu_163036.jpg
http://image.haber7.com/fotogaleri/haber7/album/7907330092.jpg
http://galeri3.uludagsozluk.com/160/90-larda-cocuk-olmak_233865.jpg

gördükçe şaşırdım eski şeyleri meğer ne kadar şey yaşamışız
oysaki şimdi sadece yaşadığımız anı düşünüp durur olduk aklımızın ucundan geçmez böyle şeyler

pcvirus
24-04-2014, 00:32
13 lü oynardık
omuz 7 sayı
diz 4
kafa 2 uhauahuah

OnurD.
24-04-2014, 08:10
Çiviyle oynanan bir oyun vardı. Toprağa saplar çizerdik. Değerinin çizgisine denk getiren kaybederdi.

O Taso yüzünden kot pantolonlarımın diz kısımları hep yırtılırdı. Yama yaptırırdık.

Berkan
24-04-2014, 08:12
basmalı kalemlerin tillahları suanki gibi dolma degillerdi :D

Tombow , oynayaıp dururdum tepesiyle 2b 3b vs. zaten igrenc yazıyodum güzellesikcekti sanki degisince :D

http://galeri7.uludagsozluk.com/282/tombow_385514.jpg

ilk göz agrım incecik Rotring im abimden yürütmüştüm:D

http://www.murateray.com/wp-content/uploads/2013/12/adszwf.jpg

devam :) işeyen velet

http://img05.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/64793_20111217204631.jpg

evde masanunüstünde görünce uzay mekigi gibi gelmişti o ne lan diye :D

http://www.itusozluk.com/image/ericsson-gh-337_26828.jpg

bundanda vardı babamın şirket arabasında kilit falan koyuydun aramasınlar diye her aksam ucunu sök antenini calmasınlar diye çıkar :D

http://img547.imageshack.us/img547/764/20130215000648.jpg

alf başkan :D

http://cdn.listelist.com/listeliststatic/wp-content/uploads/2013/10/alf-90-lar.jpg

lara reis

http://www.technopat.net/wp-content/uploads/2012/06/Tomb-Raider.jpg

doom redalert commandos gta sensible soccer yazmıyorm bile :D

larry pampa

http://kivopolis.informe.com/gallery/141-5/larry7-001-orig-v02.jpg

gameboyda bide su oyun vardı her ülkenin sacma bir kayma ve topa ozel vurus sekli :D

http://www.retrovideogamer.co.uk/reviews/gbc/NintendoCup.jpg

çok uzattım son olsun buda ikili oynamak için ideal :)

http://klavyeizi.com/wp-content/uploads/2014/03/tank3.jpg

SekoLive
24-04-2014, 08:17
Hatırlayanınız vardır illaki. Bulaşıl telini gece yakar sallardık deli gibi. Acaip ışık saçardı etrafa.
[IMG]http://www.turantel.com/FileUpload/bs44280/UrunResim/8911270.jpg[/IG]
[IMG]http://img02.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/46288_20110221233840.jpg[/MG]

[IMG]http://iblog.milliyet.com.tr/imgroot/blogv7/Blog333/2011/09/11/03/166770-3-4-5d529.jpg[/MG]
[IMG]http://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/101433_12.jpg[/MG]
[IMG]http://img05.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/101433_7.jpg[/IG]

vay be :)

safak bunlar unutulmazlar arasındadır :icon_tup: tel yakıp sallamak alev topu gbi dönmek :) o iskeletor ahatarlıklar okul önünde bekleyen seyyarlarda satılırdı iyidi paylasımın :)

clioGT
24-04-2014, 08:46
hala aktif olarak çalışan arada kullandığım ilk telefonum:

https://pbs.twimg.com/media/A-EJ-u3CcAE3rTl.jpg

bir de bu 86 acer, bu da çalışmakta:D

https://pbs.twimg.com/media/BDNrftDCUAAKEZU.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BDN9tLKCEAAS2ss.jpg

-ER-
24-04-2014, 09:13
tüf tüf
değişik değişik tasarımlarımvardı :)
:)

http://www.pufterem.com/wp-content/uploads/2012/11/tuftuf3d.jpg


edit daha önce yazılmış zaten

M3CSL
25-04-2014, 23:53
Yukarıdakı mac yorumları bomba,kaleden kaleye gol yok:) duvar pası vs hepsını yasadım..
maraton otobusler:)

faılı mechuller ugur mumcu ozal adnan kahvecı madımak facıası bıtmeyen teror olayları, kaoslu yıllardı aslında..


biliyorum sıkıldınız bu geyikten ama gün pazar olunca ve mevsim yaz olunca aklıma düştü yine..

evin penceresinden sokağa baktım da biraz önce, hiç çocuk yok dışarıda.
hatırlıyorum da biz ramazandan, iftardan, sıcak veyea soğuk iklimden bağımsız her daim dışarıdaydık ve hemen her gün farklı aktivitelerle eğlenmedi bilirdik. çocukluk, güne spontane başlanılıp planlı bir şekilde bitirilen, akşam ezanından önce evde olmanın mecburiyetinde geçirilen serseri günlerin toplamıydı biraz.
mahalle maçı yapacak sayıda çocuk yoksa mevsim yaz, en yakın bağ-bahçe her daim eğlenceye açık bir lunapark gibidir. yakalanma riski var, bu sefer götün yemedi mi ? iftara kadar saklambaç olur, uzun eşek olur, bisikletlerle yapılan keşifler olur, misket oynamak olur, gazoz kapak oynamak olur, tüftüf olur..
olur da olur..

akşamları mı ? eğer aileden izin koparıp 2-3 saat bile olsa akşamları sokağa çıkabiliyorsan, akşamları en güzeli zaten. havanın kararması demek, aklından türlü piçlikler geçen bir çocuğun kamufle olabilmesi için elverişli şartların oluşması demekti çünkü. hemen hemen hepsinin boylarının, saç kesimlerinin, kılık-kıfayetlerinin aynı olduğu 5-6 kişilik bir çocuk grubunun içinden bir suçluyu ayırt edip ifşa etmeniz neredeyse imkansızdı..
çocukken yaptıklarımız, büyüdükçe korkularımız oldu. bu sadece benim için geçerli bir önerme de olabilir bilemiyorum ama bir iddia üzerine, zifiri karanlıkta bir mezarlığın içinde bir saat yalnız başıma oturduğumu bilirim. hiç de korkmamıştım. şimdi olsa düşünürüm ve muhtemelen de böyle bir iddiaya girmem. zira özellikle depremden sonra karanlıktan biraz çekiniyorum ne yalan söliyim.
bizim mahallenin tam karşısındaki tepede bir mahalle vardı. ve o mahallede yaklaşık 45 derece eğimi olan bir yokuş vardı.. ciddi ciddi arabalar çıkarken zorlanırlardı öyle söliyim. bisikletlere hız ölçer yeni yeni takılmaya başlanmıştı da, o yokuştan son sürat inip hız rekoru kırmaya çalışırdık. yokuş boyunca sağda solda evler var, yokuşun sonu mahalle otobüslerinin geçtiği yola bağlanıyor ve zerre korku yok.
şimdi yapar mıyım ? sikseler yapmam. bir keresinde umut diye bir arkadaş yokuştan inerken duramayıp, evden koşarak çıkan bir başka çocuğa çarpmıştı da ikisinin de kolu bacağı kırılmıştı. umut'un bu kazasından sonra aileler tarafından macır mahallesine gitmemiz yasaklanmıştı. yokuşun adı da macır yokuşuydu, yazarken aklıma geldi.

mahallenin deniz kıyısında askeriye vardı. ki hala var.
''askeri bölge izinsiz girilmez'' tabelasına rağmen çivili tellerin üzerinden atlayıp girer, askeriyenin içindeki iğde ağaçlarından iğde toplar dönerdik. hatta bir keresinde ''osman'' diye bir arkadaş testereyle gelmişti de, ağacı kesip dönmüştük. yalan atmıyorum, cidden ağacı kesip dönmüştük 6-7 arkadaş. ağacı çivili tellerin üzerinden geçiremeyince bütün hasılatı topladık, ağacı askeriyenin içinde bırakıp geri döndük mahalleye sonra. askerlerin bizi vuracak hali yoktu elbette ama ne biliyim. şimdi düşününce mantıksız olduğu kadar, korkusuzca geliyor insana.
tren raylarının üzerinde durup, tren ne kadar yaklaştıktan sonra kaçıcaz diye test ederdik amına koim. düşünmüyoduk o zamanlar aynı anda iki taraftan da tren gelme ihtimalini. yani öyle olsa kaçıcak yerimiz yok, geberir giderdik muhtemelen. gebermesek bile, aileden, etraftan bir tanıdık görse yaptığımızı bırak bir daha tren raylarının üzerinde dikilmeyi, sokağa bile çıkamazdık. hani ben çocuğumun böyle bişey yaptığını görsem, sıçardım ağzına ne yalan söliyim. e annem-babam da sıçardı ağzıma haliyle. ha bu yaptığımızın çocuk olmakla da alakası yokmuş sanki. yaptığımız geri zekalılıktan başka bişey değilmiş aslında.

cumartesi günleri sandal kiralardık 4-5 kişi. çaparileri alıp balığa çıkardık, sanki hakikaten balık tutmaya gidiyormuşuz gibi. anne-babaya söylenen yalandı işin balık tutma kısmı. sandalla açılıp yüzmekti asıl amaç. yazılı olmayan kurallara göre insan sağlığı açısından yüzmenin yasak olduğu izmit körfezi'nde yüzücez hemde. bundan 30 sene sonra kansere falan yakalanırsam, zamanında izmit körfezi'nde yüzerken yuttuğum o pis deniz suyunun etkisi olacak muhtemelen. yalan değildi, iki metre derinlikte denizin dibi görülmüyordu pislikten. denizin dibindeki kumun rengi siyahtı hatırlıyorum. zaten denizin dibindeki o tabakaya da kum denemezdi, balçık gibi bişeydi. yosunların rengi bile yeşil değildi pislikten. kahverengiye çalıyodu renkleri. şimdi gel yüzelim desen, ''siktir git amına koim.. kanser olup gebermeye niyetim yok'' derim muhtemelen. hayır işin ilginç yanı, hemen herkesin de yazları gidebileceği bir yazlığı vardı neredeyse. ama yazlığa kim gidecek. yazlığa gitmek, ev halkının alışveriş robotu olmak demekti. ama mahalle, yaz mevsiminin o kavurucu sıcağına rağmen mutlak özgürlüktü.

su savaşı yapar ve nedense hiç tutuklanmazdık o zamanlar. ***** şimdilerde su tabancası bile suç aleti sayılıyor ülkede.
siyaseti bir kenara bırakayım, güzelim nostaljiyi piç etmiyim en iyisi. neredeyse 30-40 kişinin elinde su tabancasıyla, naylon torbayla, yazın sıcağında su savaşı yaptığını düşün. mahallenin bütün çocukları, balkondan izlerken dayanamayıp çocukların arasına karışan mahalle abilerimiz/ablalarımız ve hatta anne babalar. sadece bizim mahallede de değil, hemen her mahallede yapılırdı bu aktivite o zamanlar. çocuklar büyükleri ıslatıp savaşı başlatır, büyükler de çocukla çocuk olur, saatlerce eğlenirdik. ben uzun zamandır etrafımda çocukla çocuk olmuş birisini görmedim. akşamları işinden dönerken, sokakta mahalle maçı yapan çocuklara kanalize olmaya çalışan göbekli amcalar yok artık. saklambaç oynayan çocukların yerlerini yuman çocuğa çaktırmadan işaret eden teyzeler yok balkonlarda. şimdilerde bir çocuk sokaktaki bir büyüğünü su tabancasıyla ıslatsa, muhtemelen bir ton dayak yer ayrıca.

ninja kaplumbağalar , voltron , ayı yogi , pembo , bixi cola , leblebi tozu, halley..
pazar gecesi sineması , bizimkiler , tutti frutti, moonlighting , ziyaretçiler ..

saat, o zamanların pazar gecesi sineması'nın başlamasına yakın saatler an itibariyle.
hep amerikan aksiyon filmi izlerdik pazar akşamları. karısıyla problemleri olan, gündüz en yakın arkadaşının barında içip, akşamları kötülerle mücadele eden eski fbi ajanının maceraları. evin babası filmin sonuna doğru oturduğu koltukta uyuyakalırdı genelde. anne ''kalk git yerine yat'' derdi de, ''uyumuyorum..'' derdi hep. filmin sonundaki jenerik ise artık çocuk için uyku vakti geldiğinin habercisiydi. ertesi gün tatil bile olsa çocuk sabahlara kadar oturmazdı. şimdilerde facebook , tinychat , blogtv ve benzeri sitelerde sabahlara kadar fink atıyorlar. atmasınlar demiyorum elbette. bizde aynı imkanlar olsa, muhtemelen biz de sabahlara kadar oturur, karı kız ayarlamaya kasar, bir çift meme görecez diye günün ilk ışıklarına kadar beklerdik.
ama hayat adil davranmadı bize sanki, meme diyince aklıma geldi. şimdi herhangi bir arama motoruna ''tits'' yaz, envai çeşit meme önüne serilir, biz memeyi üzerinde porno resimler olan iskambil kağıtlarında görmüştük ilk. üzerinde porno resimler olan iskambil kağıtlarını da hep almancılar getirirdi bu arada.

çıplak gösteren gözlük dedikodusu çıkmıştı bir ara. işte 90'lar çocuğunun japon hayranlığı bu yüzdendir.
konjönktür öyle tuhaftı ki, yukarıda bahsettiğim imkansızlık, çıplak gösteren gözlüğün ele geçirildiği gün yapılacaklar listesini yaptırıyordu hayallerde. bucket list değildi de, fucked list gibi bişeydi bizimkisi. çirkin değildi, her hayalin özünde olduğu gibi saf ve temizdi ama masum da değildi sanki.

almancılara da özenmektir biraz 80'lerin sonunda 90'ların başında çocuk olmak. hemen her mahallede almanya'da akrabası olan bir aile vardı muhakkak. her yaz, arkasında karavan topuzuyla gelen mercedes dizel 1.90e. ya beyaz renkli ya da krem rengi, ötesi yok. tavanında bmx marka bir bisikletle mahalleye doğru yaklaşırdı yorgun argın. içinden ise aslında deli gibi kıskanılan ama her görüldüğünde kankaymışcasına sarılınan, komşunun almancı akrabasının çocuğu. türlü türlü oyuncakları ve bitmek bilmeyen almanya maceraları. komşu çocuğunun akrabasının arabasına binip yaptığı artistlikler, arabanın yaptığı hıza dair attığı yalanlar.. bırak almanya'yı oturduğum şehre 200km uzak bi yerde bile akrabam yoktu benim. bütün sülale ağızbirliği etmişçesine yıllar önce izmit-çatalca bölgesine yerleşmiş ve orada kalmışlardı. adapazarı'ndan gelen akraba da mercedesle gelmezdi haliyle. otobüsle gelip otobüsle dönerdi. pek artistlik yapılacak bir yanı yoktu yani.

amiga 500 vardı bi uzaktan akrabanın çocuğunda. bilgisayar konuşuyomuş diye anlatırdı bizimkiler. basit bir programlamaydı aslında ama ilk duyduğumuzda şaşırmıştık. bilgisayar çocuğun annesinin adını söylerdi bir tuşa basınca.
- meliha
- meliha
- meliha

ilk tanık olduğumda vay amına koim demiştim. çocuğun bilgisayarı var, o da yetmemiş bir de konuşanından almış. bilgisayar benim değildi ama o gece o evden ayrılmak istememiştim. bilgisayarla bir *** yapacağımdan değil de, odada bilgisayar olan bir çocuk odası. tam da hayalinin kurulduğu bir oda işte. o tarz bir odayı pazar günleri trt1 öğlen kuşağında yayınlanan amerikan çocuk filmlerinde görürdük ancak. gerçek hayatta görünce kolay kolay bırakamadım sanırım. o misafirlik dönüşü ağzımı bıçak açmadı hatırlıyorum. istediği alınmayan çocuk küskünlüğüydü benimkisi. uyuyana kadar anne ve babama küser, uyanınca küskünlükten eser kalmaz, serseri hayatıma kaldığım yerden devam ederdim sokaklarda. ******* bilgisayarın anasını derdim, benimde 18 vites bisikletim vardı derdim.. boru mu ? hem canım çok mu oyun oynamak istedi ? giderim hüseyin abi'nin atari salonuna oynarım di mi yani ?
hırsımızı sikiyim. street fighter oynarken ilk adamla yenilip sinirden ağlar, tam makinayı kırmak üzereyken atari salonu sahibi tarafından dışarı atılırdık.
erkek adam chun-li 'ye yenilir miydi ? guile 'nin saçları da süperdi. zangief çok pis taşak altı yapardı mesela. vega 'yı geçersen oyunu bitirmiş sayardın kendini. hem mr. bison da dallamanın tekiydi zaten.

çocukken en büyük hayalimden biride ağaç evdi. aslına bakarsan hala kayalini kurarım aslında.
zaten hep filmlerde görürdük böyle şeyleri. çocuk annesi veya babası tarafından azarlanır, kapıyı çarpıp çıkar ve bahçedeki o kocaman ağacın üzerine inşa edilmiş tahtadan kulübeye gider, yalnızlığıyla başbaşa kalır. merdivenlerinden çıkar, kulübenin uzak köşesindeki feneri kibritle yakar ve loş ışık altında tıpkı bizimki gerçekleşmesi imkansız hayaller kurmaya başlar. o zamanların amerikan çocuk filmlerinin olmazsa olmazıydı ağaç ev. bizim evin aşağısındaki çalılıkta da bir tane yaban eriği ağacı vardı ama, ondan da ağaç ev falan olmazdı. zaten toplasan iki metre boyundaydı ağaç. hadi hayaller imkansızdı da, imkanlar da kısıtlıydı anasını satıyım. öyle kocaman kocaman ağaçlar yoktu bizim semtte. yapsan yapsan bir tane oturmalık yer yapardın ağacın tepesine, kıçına başına dal batmadan otururdun en fazla işte.

haddaway - what is love
ace of base - all that she wants
dr. alban - no coke
snow - informer
scatman john - scatman

açtım haddaway dinliyorum şu anda gözlerim doldu yemin ediyorum. ne rihanna 'sı ya.. tamam güzel hatun güzel şarkıları var da, şu şarkının yeri ayrıdır bende. sıfır ingilizceyle söylemeye çalıştığım ilk şarkılardan biridir.
karışık kaset yaptırırdık o zamanlar. bir şarkı listesi hazırlardın, eğer adamda tüm şarkılar varsa sana istediğin şarkıları boş kasete kaydederdi. bu tarz şarkıları kolay buluyoduk da, rock market izleyip yaptığımız rock şarkı listesinin geri dönüşü her zaman sağlıklı olmuyodu. bu şarkılarla başladık, sonradan metalci olduk anlayacağın. yeni çıkan albümlerin orjinallari türkiye'ye yıllar sonra geldiğinden önce çekmesini edinirdik. ama sanki orjinali olsa daha iyi olurdu. çekme kasetin üstüne grubun ismini, albümün adını falan yazarık da, orjinalindeki gibi albüm kapağı olmayınca içimiz bi burkulurdu.

pinokyo bisikletten dağ bisikleti almaya giden bir süreçtir, 80'lerin sonunda 90'ların başında çocuk olmak.
çatapatın ne olduğunu bilmek.
hoşlanılan kızın uzun saçlarının arasına adını pisi pisi otu olarak hatırladığım ottan atmaktır.
hemen hemen her babanın saçının rıdvan dilmen'in saçı gibi olduğu dönemdir.
sobanın üzerine patates koymak ve kışın aynı sobanın yanındaki leğende yıkanmaktır..
turbo sakızından çıkan arabaların hızlarını kıyaslamak, gazete kuponuyla ansiklopedi seti almaktır.
bir gün hugo'da yarışabilme ihtimalininin hayallerini kurmak, konuşan bilgisayar kazanmaktır.

yaşlanmaktır, 80'lerin sonunda 90'ların başında çocuk olmak.
yaşlanıyor olmanın beraberinde getirdiği özlemdir.

alıntıdır..

M3CSL
26-04-2014, 00:03
ve
sobalı evde yaşayıp, pazar sabahları sobanın üzerinde kızaran ekmek kokusu ile uyanmak ,

işitme engelliler için haber bültenini ,

hikmet şimşek’le pazar konserini ,

voltran’ı ,

öğleden sonra cenk koray’la tele pazarı izlemek ,

gündüz oynanan futbol maçlarını takip etmek ,

akşam olduğunda spor stüdyosunu izleyebilmek için annenin banyoya sokma girişimlerine karşı direnmek,

parliament gece sinemasını izlerken uyuya kalmak ,

karbonmonoksit kokan gri ve karanlık sabahlarda uyanıp okula gitmek ,



ha tabı unutmadan mazda 323 ılk cıktıgında selektor yapması ıcın dunyaları vermek demektır:):)

Dctrlprn
26-04-2014, 00:04
'Tarçın'ın arkadaşları Gülçin Nurçin ve Yalçın'


Melodisiyle okumayan bizden değildir :D

M3CSL
26-04-2014, 00:14
o 302 otobuslerden anılar:)

Otomatik olmayıp da elle açılıp-kapanan ön ve arka kapılar. Bunların kapı kolları otomobildekiler gibi içindeki dil yardımıyla değil de, metal sapı doksan derece aşağıya doğru çevrilerek açılırlardı (Eski Renault ya da Ford minibüslerin kapıları gibi).

20. 1980'lerin başında moda olan ve bir süre sonra Trafik tarafından yasaklanan araçiçi küçük boy siyah-beyaz televizyonlar. Herkes akşam vakti yaklaşıp da televizyonun açılma saati gelsin diye beklerdi dörtgözle. Muavin sık sık uyarılır ve de yayın vaktinin yaklaşmakta olduğu hatırlatılırdı. Sonuında binbir nazla açılan televizyonda bu sefer de görüntüler kayar, sesler duyulmaz olur, karlanma bütün ekranı doldururdu. Hevesle televizyona dikilen gözler, bir süre sonra ümitlerini keserek camdan dışarıyı seyretmeye çevrilirdi.

21. Televizyon furyasının başlamasını takiben, bu minik televizyonların altına monte edilen videolar. Çoğunlukla gerizekâlı vurdulu-kırdılı filmler oynatılırdı. En çok da çocuklar bayıla bayıla seyretmeye koyulurdu bu videoları...

22. 0302'lerin arka kapılarının olduğu basamağın yanında, en son koltuğun arkasındaki derin buzdolapları. İçleri tıka-basa buz parçaları ve şişe suları ile dolu olurdu. Anahtarı ,"L" şeklinde bir metal çubuktan ibaret olan buzdolaplarının adıgeçen bu enteresan anahtarları da hep muavinin cebinde dururdu.

23. Şoförün hemen yanındaki "muavin koltuğu". Mola yerinde ve kalkmadan evvel, ya da terminale yanaşıldığında, bu koltuk öne doğru eğilerek yerden kazanılırdı.

24. Şoför-muavin irtibat düğmesi. Direksiyon başındaki kaptan, birşeye ihtiyacı olduğunda ön paneldeki bir düğmeye basar, ince ve keskin kısa bir düdük çalardı. Akabinde muavin aracın arkasından hızlı adımlarla şoförün yanına gelir, kulağını uzatırdı.

25. Bir süre sonra düdüklerin pabucunu dama atan, araçiçi dahili telefon hattı. Şoför bu sefer düğmeye basmak yerine, sol kapının üzerine diklemesine monte edilen ahizeyi kaldırır, numara çevirmeden direkt olarak arkadaki muavinle konuşurdu

Mr.K
26-04-2014, 00:52
#189 çok iiyi..

birde kimse yanlış anlamasın ama bakıyorum 18-21yaş arası da yazıyo yaw siz ne ara yetiştiniz ? hatırlıyo olabilirsiniz tabi hani kimseye gidipte hödödö yapmıyorum yanlış anlaşılmayım.

bu arada dedemin .. in aşşa o diil o kibrit eşşek s.iki kalktı
ulen zaten ortadan yakarsan ya kalkardı ya kalkar gibi yapar dururdu kalkıncada kalktııgı için söylerdik:D uzatmayın :hehe:

Tugral
26-04-2014, 01:02
http://farm4.staticflickr.com/3677/10932736325_054f7310d2_b.jpg

o302 den bir görüntü

Alpero
26-04-2014, 01:19
http://wowturkey.com/t.php?p=/tr137/simon_magirus_80_serisi.jpg

http://i1260.photobucket.com/albums/ii561/alper63/1a1265bd91d532f5aa2ff3d7882ea589_zps1bcf5bfd.jpg

Bu minibüsten oldum olası inceden tırsmışımdır. Görünce el hiç kaldırmazdım sebebini bilmiyorum

Slmcnsl
26-04-2014, 04:36
bu oyunun adı tank miydi? ataride deliler gibi oynadigimi hatirliyorum=)
çok uzattım son olsun buda ikili oynamak için ideal :)

http://klavyeizi.com/wp-content/uploads/2014/03/tank3.jpg[/QUOTE]

Yiğit G.
06-05-2014, 00:09
Güzel bir yazı :))





Nasıl oldu da hayatta kaldık ?

1985 Yılından Önce Doğanlar :))


1.- Arabaların emniyet kemeri, kafalıkları, ve kesinlikle hava yastıkları yoktu.

2.- Arka koltuk tehlikeli değil de eğlenceliydi.

3.- Bebek yatakları ve oyuncaklar renkliydi. Ya da en azından kurşunlu, muhtelif zehirli maddeler ile boyanmıştı.

4.- Prizlerin, araba kapılarının, ilaç şişelerin ve kimyasal ev temizliyicilerinin üzerinde çocuk kilitleri yoktu...

5.- Kasksız bisiklete biniliyordu.

6.- Steril su şişelerinden değil de bahçe hortumundan yada muhtelif başka kaynaklardan su içiliniyordu...

7.- Oyun oynamaya çıkmanın tek şartı hava kararmadan önce eve dönmekti.

8,- Cep telefonu yoktu ve hiç kimse nerelerde gezdiğimizi bilmiyordu. İnanılmaz ...

9.- Okul öğlen bitiyordu... Ve öğlen yemeği için evimize geliyorduk.10.- Bir sürü yaramız, kırılmış kemiğimiz ve kırılmış dişimiz vardı, fakat hiçbir zaman birileri bu yüzden mahkemeye verilmiyordu.Kendimizden başka kimse sorumlu değildi.

11.- Bolca tatlılar ve tereyağlı ekmekler yiyorduk, ve gerçek şekerli içecekler içiyorduk ve hiç kilo sorunumuz olmazdı - çünkü hep dışarda oynardık , aktif olarak ...

12.- Dört çocuk bir limonatayı paylaşabiliyorduk... aynı bardaktan içebiliyorduk, ve kimse bu yüzden ölmüyordu.

13.- Playstation, Nintendo 64, X boxes, Vídeo oyunlarımız, 99 kablolu kanalımız , Dolby surround, Cep telefonumuz, Bilgisayarımız, Internet de Chat odalarımız YOKTU.
onun yerine ARKADAŞLARIMIZ vardı bolca!!!

14.- Yürüyerek veya bisiklet ile uzakta oturan arkadaşlarımızı ziyaret edebiliyorduk, kapılarını çalıp hatta çalmıyarak içeri girip onları oyun oynamaya çağırabiliyorduk!!!

15.- Evet dışarda, o acımasız korkunç dünyada! Korumamız olmadan! nasıl mümkün oluyordu bu?

Tek kale üzerine maç yapardık ve birisi takıma alınmadığında psikolojik travma oluşmuyordu ya da dünyanın sonu gelmiyordu.

16.- Bazı öğrenciler diğer öğrenciler gibi başarılı değildi ve sınıfta kalabiliyordu. Fakat bu yüzden kimse Psikoloğa ya da Pedagoğa gönderilmiyordu. Kimsede Dislexia, konsantrasyon sorunu veya hiperaktivite yoktu, basitçe o okul yılını tekrarlıyordu.

17.- Özgürlüğümüz , üzüntülerimiz , başarılarımız , görevlerimiz vardı
...ve bunlar ile yaşamayı öğreniyorduk.

Soru: nasıl oldu da bütün bunlara rağmen hayatta kalmayı başardık???
Ve daha da önemlisi kendi kişiliğimizi bu şartlar altında nasıl oldu da geliştirebildik???
Sen de bu jenerasyondan mısın? Şimdiki çocuklar büyük bir olasılık ile bizim yaşama şeklimizi sıkıcı bulacaklar - fakat- bizler
çok güzel ve mutlu yaşadık!!!!!
DİMİ AMA ?

Renaultolog
06-05-2014, 00:28
Ben 96 doğumluyum 2 7 15 ve 17 hariç hepsini niye yaşadım acaba :D

Berkan
06-05-2014, 08:11
bu oyunun adı tank miydi? ataride deliler gibi oynadigimi hatirliyorum=)
çok uzattım son olsun buda ikili oynamak için ideal :)

http://klavyeizi.com/wp-content/uploads/2014/03/tank3.jpg[/QUOTE]

tank 1990

-ER-
06-05-2014, 09:22
Tank i androİd e İndİrdİm :d

Yiğit Ş.
06-05-2014, 09:32
hepsiin yaptım :D yine olsa yine yaparım. pişman değilim

Karakuş
06-05-2014, 10:14
Hiç unutamadığım, forumun konseptiyle de alakalı bir anımı paylaşıyım bende sizlerle.

sene 98.(sünnet düğünüm vardı, ondan eminim:D) mahallede ki en iyi araba bizdeydi şeklim fenaydı, 260 kadranı var ya:D (2.5 cdx vectraB idi) o zamanlar kadranında en büyük rakam yazan araba, en iyisiydi bizim için:) her neyse, sokağa yeni bir araba geldi alaman plakalı:) Araba BMW ama, o zamanlar ne bilelim biz bmw'yi:D mercedes'i iyi bilirdik ama büyüklerimiz sayesinde:D gittik bir baktık kadranın da 300 yazıyor. Oha lan dedik bu ne böyle:D:D sokakta maç yaparken bu abi geldi selam verdi bize. Ya abi bi bassana falan filan derken, adam bir güzel burnout yaptı 30-40 saniye,ortalığı duman altı yaptı gitti:) tabi biz tüm gençler olarak şok olduk:) bu olaydan sonra bizim arabanın da şekli kalmadı tabi :D

Hiç unutmadığım güzel bir anımdır. O zamanlar her şeyin tadı bambaşkaydı. Birinin evinde toplanıp Kral Tv izlemek için televizyonun başında saatlerce oturup, F355'i görmek için mustafa sandal-araba klibini beklerdik:) çok güzel günlerdi, hala özlenir...

Ali Burak Şık
06-05-2014, 10:29
2-3 tanesi disinda hepsini yasadim sansli hissettim kendimi :D

TonyMontana
06-05-2014, 10:44
Sokakta ayı oynatıyorlardı , onuda yazaydınız :D

shkodra
06-05-2014, 12:21
Ben Feriköy'ün boklu deresinin yanında doğdum büyüdüm Bomonto sanayi çöplerinin içinde oynardık Kasımpaşa, Hacıhüsrev hergün bir yerimiz taş veya sopa veya bıçak ile delinir kesilir veya kırılırdı..

Gerçekten zaman zaman çok düşünürüm ben nasıl hastalanmadım mikrop kapmadım veya yaralanıp ölmedim diye..

Vücudumun her yeri çocukluk ve gençlik izleri ile doludur..

Zero
06-05-2014, 12:32
Bir cogunu dolu dolu yasadik.Gercekten sokakta top oynayarak buyuduk topumuzu cingeneler alip geri ver deyince kovalarlardi ama cocuk gibi korkardik can tehlikemiz yoktu.Cocugum olsa kapinin onunde bile oynamasina izin vermem artik.Plastik topla beckham gibi falso vermek(sert vurunca banko doner o teknige falan gerek yok) bile mutlu olmaya yetiyodu :)

Yiğit G.
04-03-2016, 21:39
uplasam kızarmısınız çok güzel konu yapmışım :D

transformers çıkartmalar

http://i.hizliresim.com/ljrdMX.jpg

ve yapıştırma kitabı

http://i.hizliresim.com/v58bOv.jpg

He-man çıkartmaları

http://i.hizliresim.com/nMmRX0.jpg

Yapıştırma kitabı

http://i.hizliresim.com/o38jbm.jpg

Voltron Çıkartma kitabı

http://i.hizliresim.com/VaX0kn.jpg

Fame City Reklamı (sticker)

http://i.hizliresim.com/ZkQZ8a.jpg


Jetonu

http://i.hizliresim.com/Pk60yN.jpg

eski mazda reklamı

http://i.hizliresim.com/1vDL8A.jpg

Turbo sakız

http://i.hizliresim.com/4rqMgq.jpg

Şimdiki 30 küsür yaşında gençlerin bu kadar araba sevmesinin sebebi bu alettir.

http://i.hizliresim.com/0nNBqL.jpg


Şuda benim facebook albümüm 200 civarı eski foto var buraya bırakayım

https://www.facebook.com/y1g1tguney/media_set?set=a.1487609317531.63980.1452889944&type=3

_driver_
04-03-2016, 21:48
Son posttaki tüm paylaşımları yaşamış biri olarak ciddi anlamda yaşlandığımı hissettim şıiu an :)

volume81
04-03-2016, 21:57
146'dan internete girdiğimde ne dayaklar yemiştim :D

şuan bilişim sektöründeyim arada bir egomu tatmin edeyim diye yaptığım işleri projeleri anlatıyorum babam hep o faturanın konusunu açıyor :D

JosephuS
04-03-2016, 21:59
83 doğumluyum hepsini yaşadım şimdiki nesil Tabletten başka bişey yaşamıyor..

Yiğit G.
04-03-2016, 22:09
146'dan internete girdiğimde ne dayaklar yemiştim :D



yıl 2001 üniversiteyi yeni kazanmışım istanbul dışında okulum , o zaman kablonet yeni gelmişti istanbula ama mersinde yok tabi , 146 dan baglanıyorum neyse ay sonu fatura geldi 500 tl ... 500 milyon eski para ile... 2001 yılında 500 liradan bahsediyorum... ağzıma sçtılar bizimkiler ben hayatımda bu kadar laf yememiştim ailemden...

RottingChrist
04-03-2016, 22:09
ev ahalisi uyuyunca şifreli cine5 te olan biteni anlamaya çalışan güzel bir nesil.

darkmoon
05-03-2016, 00:58
he-man etiketli yapıştırma kitapçığım hala durur. :) o atarinin oyunlarına kurban olıyım ne güzeldi bir tane hırsızlı vardı devamlı atlıyordun gelen parak kasalarının üstünden o uçaklıyıda çok severdim 999 oyun derlerdi 50 den sonraki bütün oyunlar bir öncekinin mavisi kırmızı renkleri farklı olanı olurdu.. tahtakaleye gidip oyun kartuşu alırdık çoğuda bozuk çıkardı. :) ne günlerdi. :)

o zamanlar çocuk olmak güzeldi mahalle kavgaları, arsada maç her semtte bir arsa vardı kesin ve orda maç yapan mahalle çocukları..
bakkal kültürü deftere yaz amca :) .. heygidi hey.. o zamanlar sokaklar mahalleler daha güvenliydi şimdiki gibi sitelere kapanmamışdık.. zaten site yoktu öyle bir kültür yoktu.

zenginide orta halliside aynı mahallede yaşıyordu.. abiler vardı mahalleye sahip çıkan şimdi herhalde hepsi 50 sine falan gelmiştir.. mahalleye bir kadın birisinin annesi bacısı girdimi akşam vakti gerekirse elindeki torbaları alır eve kadar güvenlikli şekilde eşlik ederlerdi. mahalleye sahip çıkarlardı.. Mahalle o zamanlar aile gibiydi sokakda bile insan kendini evinde hissederdi..

şimdi çocuk olmayı hiç istemezdim. şimdiki nesil ne sokağa çıkıyor ne faal aktif bir çocukluk yaşıyor bütün hayatları ya 4 duvar arasında yada sanal olarak telefondan tabletten selfielerle yemek keyfi gezi keyfi falan filan diye geçiyorlar..

dahan
05-03-2016, 04:11
http://i.hizliresim.com/rM80W1.jpg (http://hizliresim.com/rM80W1)
http://i.hizliresim.com/Mpg1N2.jpg (http://hizliresim.com/Mpg1N2)
cine5 te ozaman emmanuelle ile tutti furitti vardı,,tutti furitti şifresizmiydi neydi hatırlamıyom,,emmanuelle başlayınca saniye sonra şifreyi koyarlardı ,,ama bu beni durdurmuyodu izlemeye devam ediyodum,çıplak gözle şifreyi çözmeye çalışıyodum sanki,,,ekranda ben başka bişe hayal ediyodum sonra reklam gireceg zaman son saniyede açıyolardı ,,bi bakıyodum benim hayal ettigimten çok alakasız bi şekil şemal çıkıyodu:D

Oznsrl
05-03-2016, 05:52
Konu cidden efsane olmuş herşeyi hatırlıyorum da şu poşet suyu hatırlamıyorum bide körfez savaşını :D

aynen bende öyle :D hepsi var o ikisi yok kaçırmışız demek ki :D

tylan
05-03-2016, 05:52
#207 son resimdeki arabanln aynısından bende vardı önü porsche benziyordu sağdaki vitesi sona getirdiğinde araba son gaz gidiyordu benzını falan bitiyordu neredeyse tüm çocukluğum onunla geçti koltukları araba yapar sürerdim hatta direksiyonu kopmustu. Kırık direksiyonu oturtturmustum öyle kullanıyordum. Ne günlermiş be

mur_84
05-03-2016, 11:18
Seksenüçlüyümsekstegüçlüyüm.. :D

metin_1989
05-03-2016, 11:45
anılarım depreşti :D

Yiğit G.
06-06-2020, 22:26
yeni konu açmak istemedim... Benim gibi 40 yaş civarını alıp 80 lere, sahilde oturup simit yiyip tamek vişne içtiğimiz yıllara götürecek bir video...


https://www.youtube.com/watch?v=P3TM6t7nncU

Mutlu Değerli
10-06-2020, 06:20
Keşke 85 küsür doğumlu olsaydım. 90'ları hatıralarıma eklemek çok isterdim çünkü bakıyorum da o zamanlar hakikaten çok güzelmiş. Kendimi bildiğim sene 98 sonları 99 seneleri. O zaman İzmir tepecik dayko mahallesinde oturuyoruz. Çok iyi hatırlarım, o dönem çocukları çok kaçırıyolardı. Babam işten 5 gibi geldiğinde eve hiç çıkmazdı. Ben aşağı inerdim o kaldırımda oturur, benim küçük bi motor tarzı bisikletim vardı 3 tekerli onunla evin önünde oynardım. 99 senesinde Buca'ya taşındık. 99 Depremlerini haberlerde helikopter çekimleriyle izlediğimi vs hatırlıyorum. Annem hiç okula gitmemiş birisiydi ve 2000 yılında gece okuluna gitmeye başlamıştı. Gazi İlk ögretim okulu vardı akşam 6 gibi oraya giderdik, bir sürü teyze hepsi okuma yazma öğrenmeye geliyordu. Hatta içlerinden bir tanesi benim ilkokul arkadaşımın annesiydi, 1 sene sonra okula başladım sene 2001. Diyorum ya keşke 85lerde filan doğsaydım da 90ların o güzel nostaljik günlerini daha hatrı sayılır yaşayabilseydim. Babamla fuara giderdik, çarpışan araba, korku tüneline filan binerdik. Eski ESHOT otobüslerini bilen bilir İKARUS'lar ve SANOS'ların daha yeni sayılabilecek yılları 99 2000... O zaman İZULAŞ'ta vardı onlar hep MAN'dı. Hey gidi... Buraya yazanlar ben doğarken tam istedigim yaştalarmış ne güzel herkesin anıları var :)

Yiğit G.
10-06-2020, 11:53
Keşke 85 küsür doğumlu olsaydım. 90'ları hatıralarıma eklemek çok isterdim çünkü bakıyorum da o zamanlar hakikaten çok güzelmiş. Kendimi bildiğim sene 98 sonları 99 seneleri. O zaman İzmir tepecik dayko mahallesinde oturuyoruz. Çok iyi hatırlarım, o dönem çocukları çok kaçırıyolardı. Babam işten 5 gibi geldiğinde eve hiç çıkmazdı. Ben aşağı inerdim o kaldırımda oturur, benim küçük bi motor tarzı bisikletim vardı 3 tekerli onunla evin önünde oynardım. 99 senesinde Buca'ya taşındık. 99 Depremlerini haberlerde helikopter çekimleriyle izlediğimi vs hatırlıyorum. Annem hiç okula gitmemiş birisiydi ve 2000 yılında gece okuluna gitmeye başlamıştı. Gazi İlk ögretim okulu vardı akşam 6 gibi oraya giderdik, bir sürü teyze hepsi okuma yazma öğrenmeye geliyordu. Hatta içlerinden bir tanesi benim ilkokul arkadaşımın annesiydi, 1 sene sonra okula başladım sene 2001. Diyorum ya keşke 85lerde filan doğsaydım da 90ların o güzel nostaljik günlerini daha hatrı sayılır yaşayabilseydim. Babamla fuara giderdik, çarpışan araba, korku tüneline filan binerdik. Eski ESHOT otobüslerini bilen bilir İKARUS'lar ve SANOS'ların daha yeni sayılabilecek yılları 99 2000... O zaman İZULAŞ'ta vardı onlar hep MAN'dı. Hey gidi... Buraya yazanlar ben doğarken tam istedigim yaştalarmış ne güzel herkesin anıları var :)


Şöyle bir fark oldu 85/75 arası doğan nesil gençliğinde bütün herşeyin ilkini yaşadı... Mesela sen genç olduğunda cep telefonu elindeydi, bilgisayarın alınmıştı veya vardı piyasa , internet vardı da biz ise herşeyin çıkışını yaşadık. Gazete haberlerinde internet türkiyeye geliyor, cep telefonu geliyor diye okuduk bekledik. Çocukluktan alışarak büyümedik bunları bir anda elimize geçti. Ayrıca bizde gençken bütün sosyallik sokakta idi. Şimdi kuzenimi yiğenimi vs görüyorum 2-3 arkadaşı var onlarla da netten konuşuyorlar. Bizim onlarca arkadaşımız vardı belki yüzlerce. Ben kalkardım evimden çıkar kadıköye giderdim cep telefonu yok tabi, koca kadıköyü geze geze arkadaşlarımı illa bir yerde bulurdum. Hep gezerdik ya hiç evde oturmazdık. Sabah 9 da çıkar akşam 9 a kadar oradan oraya yallah. elimizde walkman kulağımızda kulaklık istanbulun gezmedik yerini bırakmazdık daha 15 yaşındayken. Bir de o zamanlar bu zaman ki gibi sapığı katili tevazücüsü bu kadar çok değil di... Çok rahat heryere giderdik o yaşımızda. Daha güzel bir dünya idi.

2jz
10-06-2020, 14:13
Şöyle bir fark oldu 85/75 arası doğan nesil gençliğinde bütün herşeyin ilkini yaşadı... Mesela sen genç olduğunda cep telefonu elindeydi, bilgisayarın alınmıştı veya vardı piyasa , internet vardı da biz ise herşeyin çıkışını yaşadık. Gazete haberlerinde internet türkiyeye geliyor, cep telefonu geliyor diye okuduk bekledik. Çocukluktan alışarak büyümedik bunları bir anda elimize geçti. Ayrıca bizde gençken bütün sosyallik sokakta idi. Şimdi kuzenimi yiğenimi vs görüyorum 2-3 arkadaşı var onlarla da netten konuşuyorlar. Bizim onlarca arkadaşımız vardı belki yüzlerce. Ben kalkardım evimden çıkar kadıköye giderdim cep telefonu yok tabi, koca kadıköyü geze geze arkadaşlarımı illa bir yerde bulurdum. Hep gezerdik ya hiç evde oturmazdık. Sabah 9 da çıkar akşam 9 a kadar oradan oraya yallah. elimizde walkman kulağımızda kulaklık istanbulun gezmedik yerini bırakmazdık daha 15 yaşındayken. Bir de o zamanlar bu zaman ki gibi sapığı katili tevazücüsü bu kadar çok değil di... Çok rahat heryere giderdik o yaşımızda. Daha güzel bir dünya idi.

Ortaokula giderken neredeyse hiç bir arkadaşımda telefon yoktu, benim ilk lisede telefonum oldu ama çevremde telefonu olmayan epey arkadaşım vardı. Rastgele çıkıp gezerek buluyorduk birbirimizi. Sabahtan akşama kadar sokaklardaydık. 2005'e kadar yazdığın gibi devam etti diyebiliriz. Başımıza hiç bir şey gelmeden girip çıktık her yere.

Şimdi hepimizde telefon var, buluşurken saati konumu tutturamayan adam dolu :)