Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklarımız için yatırım ?
lnd_samet
22-04-2014, 13:48
Arkadaşlar merhaba, 6 aylık aslan parçası bir koçum var :) ve artık erkek babasıyım diye ortalıklarda gezinebiliyorum :) şükürler olsun...
işin latifesi bir yana, sitede yada çevresinde onu bunu yaptım gibisinden değilde. çok araştırdım en mantıklısı şu denilebilecek yatırım tavsiyeleri nelerdir?
ben anadan babadan birşey görmedim bari bizim bebeler görsün diyorum.
etrafta alternatif o kadar çok ki kafam karıştı.
sigorta firmaları %25 devlet katkısıyla para topluyorlar ama çıkmak isteyince o %25 yanıyor, ve işin kötüsü her geçen gün değeri dünyada azalan Türklirasına bir eklenti olmayınca saçma bir durum çıkıyor bence ortaya.
ben bir kaç gündür araştırıyorum en iyisi altın geliyor. en azından değer kaybetmez. ve doğumda takılanlarıda grama çevirtip bankaya atsak. kendi kendine değerlense ve her ay ekleme yapsak diye düşündüm?
sizin fikirleriniz görüşleriniz varmıdır?
Garantide minibank açın adına çıkarken kesinti olmuyor her ay tıkıt tıkır birikir parası
lnd_samet
22-04-2014, 13:59
ya bankada para biriktirmek mantığıma yatmıyor benim.
neden?
tamam her ay atıyorum 100 tl atalım, şimdi attığım 100 tl 10 yıl sonra şimdinin sigara parası olacak.
ama gram altın yada döviz aynı şekilde değerlenecek diye dşünüyorum.
yanlışmı düşünüyorum ? siz bankacıydınız herhalde?
Evet bankacıyım ama zaten o para orada bir yandan birikirken bir yandanda üzerine ufakta olsa ek birikimler gelecek fonda değerlenecek
Gram altın ve döviz işinede garanti veremem ne olacagı belli olmaz bu ülkede
volume81
22-04-2014, 14:21
bence şimdiden bi AB ülkesi vatandaşlığı almaya çalışın çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik o olur herhalde :)
hertürlü euro olarak açardım yerinde olsam hesabı..
heray 20€ + 1çeyrek koymak bence daha mantıklı
heray 1cumhuriyet veya yarım koymaktansa..
ekleme
ALLAH analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun,uzun ömrü olsun inşallah.
Tebrikler.:D
mimarsertac
22-04-2014, 14:39
Kesinlikle tek bir yöne gitmektense döviz sepeti mantıklı biri değer kaybetse diğeri yükselir birbirini dengeler.
Daha kendi kararlarını verecek yaşa gelmesine baya olduğundan arsa yatırımı yapılabilir.
İmar henüz çıkmamış, fakat ilerisi için yerleşim potansiyeli olan yerlerde özellikle.
Yiğit G.
22-04-2014, 14:46
daire tabiki...
coolvtec
22-04-2014, 14:54
bence bireysel emeklilik en mantıklısı. neden mi?
her ay bir miktar yatırım ayırayım desen, bir ay sıkışırsın, para yatmaz, öbür ay bişey olur. disiplinli olmaz. ama emeklili te illa kredi kartından çekerler. ayağını ona göre uzatırsın.
düzenli olarak her ay altın, dövzi vb alsan bile ilerde bir durum olur, ev alırken vb bozarsın, para gider. geri koydyn koymadın. ama bireysel emeklilik olursa en az 10 yıl çekemezsin illa kalır.
bireksel emeklilikte %25 devlet katkısı az değil. mesela onda bir üst limit var. aylık 2000tl galiba. iyi bir şey demekki üst limit var. yoksa yıllık %25 kim veriyor.
bireysel emeklilikte de döviz fonu, altın fonu gibi paylar var. 6 çeşite kadar bölebiliryorsun yatırımı. 1/4 döviz, 1/4 altın, 1/4 bono 1/4 de hisse vb yapabilirsin.
lnd_samet
22-04-2014, 15:46
hımm,, bu pay etme olayını bilmiyordum, kesinti muhabbetii okuduktan sonra incelememiştim.
arsa daire gibi yaıtırmlar çok zor daha kendi totomuzu kurtaramadık.
şimdiden aylık 100 lira 150 lira neyse bi miktar atalım minik bir birikim olsun. 18 yaşında artık arabamı alır karıyla kızla yermi ne yaparsa diye :D
Altın alın koyun kenara bence. Ben ilkokuldayken 20 lira olan gramı şimdi 90 lira. Tabi ki para da değer kaybetti ama en azından birikiminiz korunur.
ilker_yusuf
22-04-2014, 21:27
Kesinlikle bireysel emeklilik ben 4 sene ödeme yapıp askere giderken almıştım paramı ilaç gibi gelmişti.
Şİmdi 3 senedir eşimin adına yatırıyoruz. bende bir dahki ay tekrar başlayacağım.
gerçekten süper. verdik maaş hesabına talimt daha maaş yatmadan çekiyorlar süper oluyor. 20 yıl boyunca kesmeden devam etme niyetindeyiz. Çocuğumuz üniversiteye başlayacağı zaman en azından eğitimi için ciddi bir birikim elde etmiş oluruz diye düşünüyoruzç
"çok araştırdım en mantıklısı şu" diyemiycem ama naçizane fikrim altından yana . uzun vadeli düşündüğümde bana göre değer kaybetme olasılığı yok .
onn_dear
23-04-2014, 08:41
Her ay 1 ceyrek alin basverin banka manka ama ne olursa olsun o ceyregi alin
turkerrr
23-04-2014, 08:49
Bireysel emeklilik mantıklı ona şüphe yok ...
Her ay bir çeyrek almak sağlam irade gerektirir herkes yapamaz ...
BES birikimi döviz, altın yatırım fonları, hisse senetleri gibi birçok yatırım aracında değerlendirilebiliyor.
En önemli nokta 120 ay prim ödemek ve 56 yaşını doldurmak bu iki koşul yerine geldiğinde emeklilik hakkı kazanılıyor ... 3 sene sonra ayrılmayı düşünen birinin BES'e dahil olması anlamsız olur...
Yoğunluk arasında hızlı yazdım cümle düşüklüğü anlatım bozukluğu olabilir kusura bakmayın ...
Detaylı bilgi geniş bir zamanda verebilirim...
Not: Allianz sigorta acentesi olarak Büyüyen Çocuk ürününü de öneririm ...
sweatcaptain
23-04-2014, 09:22
Bir tanidigim dostum yapti..
Isim vericem ama garanti sanirim cocugunun adina bir altin hesap acti ve hesaba noter ve banka araciligi ile serh koydurdu cocugu 18 ine gelene dek kimse islem yapilamamasi icin.daha sonra aylik talimat verdi atiyorum her ay 10 gr altin alimi yapilacak diye...sonra da hesabi senelik vadeye koydu x 2 kus hesabi...
En ıyı sey bence daire daıre parası cıkana kadar altına yatırım yapılabılır yada yastık altına :)
%100 uygun bir yerde değerlenecek bir arsa diyorum 15e aldığınız bir arsa 2 sene içersinde 30 olabiliyor ki çocuğunuz daha ufakmış madem 18 20 sine kadar köşe olur :)
%100 uygun bir yerde değerlenecek bir arsa diyorum 15e aldığınız bir arsa 2 sene içersinde 30 olabiliyor ki çocuğunuz daha ufakmış madem 18 20 sine kadar köşe olur :)
Evet arsada mantıklı daıre gıbı bakımı boyası badanası da yok :D
orhan_guney
23-04-2014, 10:13
en güzeli arsa veya daire yüzde yüz garanti her zamanda değer kazanır.
lnd_samet
23-04-2014, 10:21
Bir tanidigim dostum yapti..
Isim vericem ama garanti sanirim cocugunun adina bir altin hesap acti ve hesaba noter ve banka araciligi ile serh koydurdu cocugu 18 ine gelene dek kimse islem yapilamamasi icin.daha sonra aylik talimat verdi atiyorum her ay 10 gr altin alimi yapilacak diye...sonra da hesabi senelik vadeye koydu x 2 kus hesabi...
bu olay çok iyi yaa, doğru nede olsa paraya ellenmeyecek koy vadeliye kendinide değerlendirsin.
--
nedendir bilmiyorum ama yıllardır altın fiyatlarını güncel olarak takip ederim, forexte altın dışında başka birşeyle oynamam. belkide o yüzden "altın iyidir abi yhaa" diyoruz :)
lnd_samet
23-04-2014, 10:22
arsa konusuna katılıyorum ama ortada arsa alacak para yok,, ancak, şu şekilde olabilir 9-10 yıl beklenilir belli bir miktar para birikir bir arsa alınır. koyulur kenara,, daha sonra biriktirmeye tekrar devam.
Öncelikle Allah bağışlasın benimde 7,5 aylık bi oğlum var bende araştırıyorum bu yatırım olaylarını. Öncelikle herkes bireysel emeklilik demiş ama devlet katkısı 18 yaş altındakiler için alınamıyor maalesef kendime bireysel emeklilik yaptırırken öyle söylemişlerdi.
Şu an bana en mantıklı gelen altın almak ben elimden geldiğince her ay alıp kenara koyuyorum ama düzenli olması açısından bende bir bankada altın hesabı açtırmayı düşünüyorum en azından sürekliliği olur, kendim alınca yok fırsat olmadı yok haftaya biraz daha düşer öyle alayım derken düzen bozulabiliyor çünkü
En guzel yatirim arazidir :)
aylık 50 TL-100 TL bütçeye göre her ay TÜPRAŞ hissesi satın alın. Ben öyle yapıyorum uzun süredir. ( HAzine Traderıyım)
bence çocuğa hazır para bırakmayın
psikolojik açıdan düşünülürse bence çocuklar maddi açıdan rahat yetişmemeli
ben hiç kendimi rahat hissetmedim ve hep elimdekiyle bi şekilde yetinmeye çalışıp kendi paramı kazanmayı düşündüm
nitekim şimdi ailemin az çok varlığı var ama benim ihtiyacım yok çok şükür kendi hayatımı kurdum
yine de sizin fikriniz ama el bebek gül bebek büyütülen her istediği bir şekilde alınan bir arkadaşım aynı işte 2 ay çalışamıyor 26 yaşında ailesiyle yaşıyor ve işsiz..
bi birikim yaparsanız kendiniz için yapın ya da çocuğunuza bunu söylemeyin derim
lnd_samet
23-04-2014, 11:35
:) , çok iyi anlıyorum dediğini, elbette ne şimdi nede ileride söylenmeyecek bu, yani al harca naparsan yap değil, şimdi günlük sigaraya verdiğim parayı hesaba atıp biriktirmek amaç, ve belki 20 yaşında belki daha ileride geride al evlat bu ev senin deyip, en azından kalkınmasına ayakta durmasını sağlamak.
haa şımarma konusunda ise ben çok çektim bari o çekmesin mantığı var :)
bence de kendiniz için ev arsa bir birikim yapın, ileride nasılsa çocuklara kalıyor.
ve çocuğunuzun iyi bir eğitim alması için bir bütçe ayırın, ona verilebilecek en iyi miras bu olur.
Thracian
23-04-2014, 18:05
bu olay çok iyi yaa, doğru nede olsa paraya ellenmeyecek koy vadeliye kendinide değerlendirsin.
--
nedendir bilmiyorum ama yıllardır altın fiyatlarını güncel olarak takip ederim, forexte altın dışında başka birşeyle oynamam. belkide o yüzden "altın iyidir abi yhaa" diyoruz :)
Cocuğa şimdiden yatırım yapmak güzel fikir fakat eviniz kendiniz mi? Çünkü kiradaysanız hiç bitmeyen bir borcunuz var demektir.
Bireysel emekliliğe kendim için başlıyorum bu ay. Eğer bes i kendinize düşünüyorsanız bu iyi. Ama cocuğunuz için gerekli şartlar 56 yaşında emekliolacak. yani dede olacak yaşta faydasını görecek demektir ki bi işe yaramaz.
Yatırımızın miktarı nedir emin değilim. Ama yüksek bir meblaa ise arazi alımı mantıklı. Küçük küçük meblalar ise altın mantıklıdır. Sebebi kıt kaynak oluşu, pariteler öyle değil.
Bütün bunların ötesinde bir cocuk için yapılacak en iyi yatırım. Vicdanlı ve kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir BIREY yetiştirmek olacaktır. İyi bir eğitimi, iyi bir geliri, kendi evi, sevdiği kişiyle evlenmeyi sağlayın en büyük mirasınız bunlar olacaktır
lnd_samet
23-04-2014, 18:29
ortada şahsım adına aylık 1 çeyrek 2 çeyrek bir yatırım söz konusu, yani şimdiden tutupta bes e girmek istemiyorum, ve sigorta firmalarına bankalara para kazandırmak istemiyorum.
ticaret uğraştığımız için pos hesabına düşen paradan her ay belirli bir miktar çekim yapılıp gram altın alınırsa hem mecburi ödeme olur hemde değerlenir para dudugu yerde. hatta yukaıdaki sistem mümkünse vadeden gelecek olan %3-4 gibi bir rakamda üstüne eklenir.
karakter kişilik yaşam tarzı elbette önceliğimiz, o konular üzerine konuşmaya gerek duymuyorum şahsen. her anne babanın ilk yapacağı şey sonuçta kendi çapında.
ama insan her gün sigaraya verdiğimiz 10 lirayı en azından evlat için birikim, ileride yurtdışı okul, üniversite hayatında daha iyi bir yerde kullanmak adına birikim amaçlı yapmak.
---
yalnız altının faizleride çok komik :) %1 lerden bahsediliyor :)
BES çocuk üstüne olmuyor bildiğim. 18 yaş sınırı var. Sizin veya eşinizin adına bir hesap daha açıp oraya yatırıma başlayabilirsiniz ama 10 yıldan önceki çıkışlarda kesinti var bildiğim.
En güzeli kendi iradenize güvenip her ay bir çeyrek veya 4 ayda bir tam altın alıp bir kenara koymak. Mesela anneannem bana öyle yapmış. Her yıl yaşgünümde bir tam altın vermiş anneme. Evlenirken aldım onları, eve mobilya falan aldım.
Fiziki olarak altını elde tutmak zor onun için bankada altın hesabı açıp, her ay ilgili gram kadar hesaba para yatırmak.....
Yapacağınız en iyi yatırım İzmit,Sakarya gibi İstanbul a yakın yerlerden bütçeye göre değişmekle birlikte 3-5 dönüm tarla almak olur.20-25 sene sonra parselleyip parselleyip satar.Köşe işte :D
AvivaSA sanırım, kardeşim için senelerdir yatırıyoruz bizde. Baya bir birikim olmuş durumda. Ama tamamen koydugumuz ana paranın bırıkımı mıdır yoksa avivasa ' nında değerlendırıp ekledıgı bır tutar varmıdır bılmıyorum
Sile ahmetli tarafinda tarla alin
derim...arazi yarinlara yapilacak iyi bir yatirimdir.