Orijinalini görmek için tıklayınız : vites atarken egzozdan çıkan patlama sesi
izmirlicem
22-04-2014, 20:35
bende 1.6 astra var 115 hp, kumandalı egzozda var ortada, vites atarken çok güzel patlıyor, mrk ettiğim neden dolayı bu patlama sesi çıkıyor? Egzozlu stock hondanın vites atarken egzozunun patladığını hiç görmedim, Yrn birgün honda yd başka bi araba alırsam gene böyle patlasın isterim ne yapmak lzm :)
bende 1.6 astra var 115 hp, kumandalı egzozda var ortada, vites atarken çok güzel patlıyor, mrk ettiğim neden dolayı bu patlama sesi çıkıyor? Egzozlu stock hondanın vites atarken egzozunun patladığını hiç görmedim, Yrn birgün honda yd başka bi araba alırsam gene böyle patlasın isterim ne yapmak lzm :)
patlama sebebi egsoz gazının içerde sıkışıp bi anda cıkmasından dolayı oluyor, boru çapı ve son susturucu kazanı tipi vesaire ile ilgili mevzu :)
Aracın beynindeki orjinal yazılım yüksek devirde yapılan lift of sonrası çok kısa bir süre daha yakıt gönderme devam ediyor. O yanmayan gazda sıcak egzoz borusunda ufak bir ateşleme ile patlıyor. Bu tarz küçük düzensizlikler genelde yazılım yaptırınca kayboluyor. :) Arabaya çip attırdım patlamalar azaldı kayboldu demelerin sebebi o. Ancak bazı araçlarda yazılımdan kaynaklıda yaptığı oluyor.
Lift of = Ayağın gazdan çekilmesi. Vites atarken yaptığın işlem kısaca.
izmirlicem
23-04-2014, 00:48
Aracın beynindeki orjinal yazılım yüksek devirde yapılan lift of sonrası çok kısa bir süre daha yakıt gönderme devam ediyor. O yanmayan gazda sıcak egzoz borusunda ufak bir ateşleme ile patlıyor. Bu tarz küçük düzensizlikler genelde yazılım yaptırınca kayboluyor. :) Arabaya çip attırdım patlamalar azaldı kayboldu demelerin sebebi o. Ancak bazı araçlarda yazılımdan kaynaklıda yaptığı oluyor.
Lift of = Ayağın gazdan çekilmesi. Vites atarken yaptığın işlem kısaca.
tam beklediğim cvp abi eline sağlık gayet açıklayıcı :) bu patlama sesini mesela vectra aldım egzoz taktım onda bu sesi standlone beyinle elde edebilirmiyiz yd chip yaptırarak?
Bujileri değiştir geçer :)
tam beklediğim cvp abi eline sağlık gayet açıklayıcı :) bu patlama sesini mesela vectra aldım egzoz taktım onda bu sesi standlone beyinle elde edebilirmiyiz yd chip yaptırarak?
Sırf bu ses için beyin biraz pahalı olur. Yazılım olur ama hazır yazılım olmaz. Yazılımı yapacak kişiye isteğini anlat. O sana misfire'lı bir yazılım yapar. :)
Bulut Y.
23-04-2014, 01:34
Antalya da Bi 106 gti vardı mısır patlatma makinası gibi :D
izmirlicem
24-04-2014, 01:44
Sırf bu ses için beyin biraz pahalı olur. Yazılım olur ama hazır yazılım olmaz. Yazılımı yapacak kişiye isteğini anlat. O sana misfire'lı bir yazılım yapar. :)
teşekkür ederim abicim :)
mikelazi
25-04-2014, 15:20
bende vites atarken degilde devir düşerken her 1500devirde patlama oluyor.:)
zOnstyLe
17-05-2014, 10:25
Antalya da Bi 106 gti vardı mısır patlatma makinası gibi :D
Tam kaptırmış okuyorum abi bu ne yaa :D:D
muratburunce
17-05-2014, 10:28
benim f7r'da kat iptali ve son susturucu var yüksek devirde gazı bıraktığımda çok güzel patlama oluyor aynı şey sanırım sizinkide çok güzel bir ses sırf o ses için alt geçitllerde dipgaz yapıp ayağımı gazdan çekiyorum :)
benim f7r'da kat iptali ve son susturucu var yüksek devirde gazı bıraktığımda çok güzel patlama oluyor aynı şey sanırım sizinkide çok güzel bir ses sırf o ses için alt geçitllerde dipgaz yapıp ayağımı gazdan çekiyorum :)
f7r da bir de 60 lık düz sonda 60 lık kaliteli egsozla o patlamaları duysanız :D
muratburunce
17-05-2014, 10:59
f7r da bir de 60 lık düz sonda 60 lık kaliteli egsozla o patlamaları duysanız :D
aklımda aslında komple düz ve sonra güzel bir son ile ses çok abartımı oluyor?
aklımda aslında komple düz ve sonra güzel bir son ile ses çok abartımı oluyor?
evet inliyor ortalık :)
muratburunce
17-05-2014, 11:05
evet inliyor ortalık :)
polisle uğraşmak istemiyorum :D varexmi alsammki diyorum o da bi dünya para :(
Crazy Rally Cars Sound on Track!! - YouTube (http://youtu.be/PC3AUPD6pSA)
abi burda clio rs'in vites gecisindeki patlama da çok hoşuma gidiyor...
Benım eskı vtec te fıltre headers egsoz vardı, patlama yapmıyordu.
şuanda da delsol vtec var bnde, sadece egsoz var patlama yapıyo :)
güzel oluyo ama :D
muhtar ibo
22-06-2014, 00:29
adana eksozcu 1OL halleder orjinal 1.6 ies de bile istediğini yapar bi ulaş istersen
cooper s lerde çok tatlı bir patırdama yapıyor 3000devirde vites atarken , sırf onu duymak için cam açık dolaşıyorum sevmesemde :)
Suleyman
12-07-2014, 22:45
Yeni konu açmayıp buradan sorayım dedim, şu an orjinal egzoz sistemiyle kullanıyorum aracımı, orta iptalindeki patırdama şiddetinde olmasa da bugün o patırdamayı duydum bunun sebebi ne olabilir?Bujilerden midir veya sebebi ne olabilir?
antalya da bi 106 gti vardı mısır patlatma makinası gibi :d
:d:d 106 :d:d
Emre Ekrem
28-08-2014, 12:13
Bende tüm sistem orijinal sadece kat yok, yüksek devirde 1 den 2 ye alırken gaz pedalına biraz geç basınca patlama yapıyor, sebebi ne olabilir?