PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başaran Amortisör Coilover Systems

Sayfa : [1] 2

blow07
23-04-2014, 13:08
Merhaba Arkadaşlar
Forumda birçok amortsörcü ve coilovercı hakkında bilgi paylaşımları yapılmış.Fakat Başaran Amortisör hakkında yapılmamış , ilginç..Kesinlikle önerim Başaran Amortisördür.Hem fiyat konusunda ayakları yere basması hemde dürüst esnaf olması büyük avantaj.6 , 7 farklı araçta deneme fırsatımız oldu hepside 0 konfor kaybı 0 sekme 0 ses .. Her marka model araçlada ilgileniyorlar .. Sanırım her işi ustasının yapması gerekiyor..Diğerlerinden bir diğer farkıda satış sonrasıda satış öncesi gibi ilgili ve alakalı olmaları..Ayrıca dişlilerinin 10 yıl garantisinin olmasıdır..Lafı uzatmadan iletişim bilgilerini vereyim tüm Amorrtisör işlemleriyle ilgileniyorlar deneyen , deneyecek olan arkadaşlarda buraya tavsiye görüşlerini bildirebilirler ..

Giden arkadaşlar TechTurkey'den İrtibata Geçtiğini Belirtsin , Ustamız Kıl Olduğumuzu Biliyor :)

http://i.hizliresim.com/1Prdj1.jpg (http://hizliresim.com/1Prdj1)

http://i.hizliresim.com/7mPvVm.jpg (http://hizliresim.com/7mPvVm)

srkn.ylc
23-04-2014, 14:37
Başaran amortisör'ü bi arkadaşım tavsiye etmişti gittim yay değiştirdim dediğiniz gibi ilgili alakalı hiç bir sıkıntı olmasın diye adamlar neyse onu söylüyorlar oldu bittiye getirmiyolar.

gökan
23-04-2014, 14:41
bende konı var konıye bu dişlerden takabılırlermı

aliburma
23-04-2014, 15:28
bende konı var konıye bu dişlerden takabılırlermı

diş veya ayar aparatlarından bana da lazım. mümkün müdür acaba?

Boldenon
23-04-2014, 16:03
Başaranı bende tavsiye ediyorum kesinlikle. ilgi alaka, esnaflık ve işçilik 10 numara. en ufak sorun yaşamadım.

civelek
23-04-2014, 16:08
fiyatlardan bilgisi olan varmı sadece önlere yaptırılsa ?

orhan_guney
23-04-2014, 16:15
Başaran bu piyasada en eskilerden, baba oğul misali, bizim servisde orayla çalışıyor, kendimde çok işlem yaptırdım kesinlikle tavsiye ederim.

Seven7
23-04-2014, 16:15
Önemli olan bu ilgi alakalarını her zaman sürdürebilmeleri. Yoksa adı duyulmuş tüm custom coilover işini yapanlar bir zamanlar böyleydi, sonradan değiştiler. Umarım bu şekilde sonuçlanmaz.

Sezgin
23-04-2014, 16:44
benım anlamadıgım kw v2 kullanırken bile komfor kaybı vardı. ustelık en yumusakta kullanmama ragmen sekiyordu. nasıl oluyorda custom coil hem sekmıyor hem komfor kaybı yaratmıyor ?

yan53
23-04-2014, 16:44
valla bende ümraniyede oturuyorum daha önce fd6 civic aracımı başaran amortisör alçaltmıştı gerçekten çok iyi çocuklar gerçekten...nyse onu söylerler

Boldenon
23-04-2014, 17:12
fiyatlardan bilgisi olan varmı sadece önlere yaptırılsa ?

ön-arka 900 e yaptırdım ben. orj amortisörlerin üzerine uygulama yapıldı.

kw v2 nasıldır bilmiyorum ama şu an aracım yaylı yüksek halinden daha konforlu. tam ölçmedim ama ön 7-8 arka 6 cm civarı düşük. köy yollarına da giriyorum. sorun,ses yok.

civelek
23-04-2014, 17:30
ön-arka 900 e yaptırdım ben. orj amortisörlerin üzerine uygulama yapıldı.

kw v2 nasıldır bilmiyorum ama şu an aracım yaylı yüksek halinden daha konforlu. tam ölçmedim ama ön 7-8 arka 6 cm civarı düşük. köy yollarına da giriyorum. sorun,ses yok.

valla çok iyiymiş hele 7-8 santimdede böyle diyorsan süper nedir hikmeti acaba merak ettim gercekten

gökan
23-04-2014, 17:37
kendı amortısorumuzu vercz bırde 900 tl mi cok degılmı ya

Boldenon
23-04-2014, 17:49
valla çok iyiymiş hele 7-8 santimdede böyle diyorsan süper nedir hikmeti acaba merak ettim gercekten

oem süspansiyondakinden 2 kat dikkatli gidiyorum alçak olduğu için. belki ondandır :) arka taraf biraz ama az biraz daha yumşak olabilirdi, onu da görüştüm hiç sorun değil ne zaman istersen hallederiz dediler. oda ayda 1 kez girdiğim köy yolunda belli oldu. normal yol şartlarında hiçbir sıkıntı yok.

Nam 1200 istedi. amortisörler bende kalacaktı. pres yaptırmıştım orada. hitap şekilleri ve çalışanların hareketleri hoşuma gitmediği için daha da gitmem. sanki araba benim değilde onlar bana hediye etmiş, nasıl olması gerektiğine de onlar karar verecek bıraksan :)

blow07
24-04-2014, 07:58
Önemli olan bu ilgi alakalarını her zaman sürdürebilmeleri. Yoksa adı duyulmuş tüm custom coilover işini yapanlar bir zamanlar böyleydi, sonradan değiştiler. Umarım bu şekilde sonuçlanmaz.

Uzun zamandır custom coil işi yapanları takip ediyorum .. Dediğin gibi parlak bi dönemleri oluyor daha sonra bozuluyorlar .. Fakat burda öyle birşey olacağını sanmıyorum aile şirketi .. Şöyle özetleyim arkadaşın amortsör sorunu vardı aradı sorununu paylaştı işim var size ulaşıcam denmiş 10 dk sonra aramışlar sorunu sormuşlar arkadaşta sizden coil yada tamirat yaptırmadım farklı şehirdeyim bi ses geliyor işin içinden çıkamadım demiş usta yarım saatini ayırıp arkadaşın sorununu çözmüş .. Bendede başka bir custom coil vardı yaptırdığım yer en tanındık bilindik ismi olan custom coilciydi başka şehirdeyiz diye sallamadı , Başaranla görüştüm başka yerden almışsın git orayla görüş demedi yardımcı olabileceğini belirtti bunlar hep esnaflık ustalık adamlık gerektirir..Bazıları gibi şehir dışına salla geç şehir içindekilerle kanka olalım zihinyetinde , bu adamlar değiller..Bu custom coillerden çok ağzım yandı benimde benim gibi olan arkadaşlar için paylaştım..Artık böyle hayatında coilinde arabanında ... dedirttiler .. Bu fii zamanından ismi kalan o isme binayen hala iş yapan kasap ustalara gitmeyelim artık .. Öyleleri varki benim iade ettiğim sorun yaşadığım coili hiç işlem yapmadan başkasına paslıyor .. Kaybedecek para ve zamanı olmayan piyasadaki ortalamanın maddi olarak altında kalite ve işçilik olarak çok üstünde iş isteyenler için ideal bir yer.. Kiralık katil gibi çalışıyorlar zaten :D nasılki katil arkada tanık bırakmıyor Başaranda ardında memnuniyetsiz müşteri bırakmıyor :)

benım anlamadıgım kw v2 kullanırken bile komfor kaybı vardı. ustelık en yumusakta kullanmama ragmen sekiyordu. nasıl oluyorda custom coil hem sekmıyor hem komfor kaybı yaratmıyor ?

Söyleyince saçma geldiğinin farkındayım ama şöyle bir örnek vereyim Civic marka araçta denedik .. Diğer arkadaşımızın civicinde fabrikasyon 1400 e aldığı coil vardı oda test sürüşü yaptı ve 1400 verdiğine pişman oldu ..

Arayıpmı aldınız bu fiyatı başaran söylediyse başka yerlerlede görüşün kıyaslama yapın

Nam 1200 istedi. amortisörler bende kalacaktı. pres yaptırmıştım orada. hitap şekilleri ve çalışanların hareketleri hoşuma gitmediği için daha da gitmem. sanki araba benim değilde onlar bana hediye etmiş, nasıl olması gerektiğine de onlar karar verecek bıraksan :)

Sanki parayla değil hatra binayen iş yapıyolarmış gibi bu customcular hepsinin 5 karış burnu havada son zamanlarda .. Kendi araçlarına bakıyolarmıs gibi davranıyolar Başaranda şehir dışınada aynı hizmet 2 sokak ötesindekinede .. Sütten ağzı yananlara tek tavsiyemdir

::ZaFeR::
24-04-2014, 08:12
Dediğiniz gibiyse bu yazın İstanbul'a gidip yaptırırım o zaman.

blow07
24-04-2014, 08:26
Dediğiniz gibiyse bu yazın İstanbul'a gidip yaptırırım o zaman.

Anlattıklarımın eksiği var fazlası yok irtibat telefon ve adresleri mevcut şehir dışlarına kargolamada yapıyorlar .. Yazıktır paramızla rezillik çektiğimiz

24-04-2014, 08:34
Anlattıklarımın eksiği var fazlası yok irtibat telefon ve adresleri mevcut şehir dışlarına kargolamada yapıyorlar .. Yazıktır paramızla rezillik çektiğimiz

Markalı bi coilover bakıyordum açıkcası ama dolar kuru fırlayınca askıya aldım o kararımı da.Dün akşam Facebook'tan mesaj attım zaten.Fiyat verecekler bakalım ?

blow07
24-04-2014, 08:38
Markalı bi coilover bakıyordum açıkcası ama dolar kuru fırlayınca askıya aldım o kararımı da.Dün akşam Facebook'tan mesaj attım zaten.Fiyat verecekler bakalım ?

ben cep telefonlarına kadar paylaştım bende çok bilindik bi ismi olan yerden aldığım (adı batsın) el yapımı bi coil vardı bunlara geçtim yol tutuşu aşırı arttı aracın direksiyonu bile hafifledi bence telden görüşün facebookta gün içerisinde pek aktif olamayabilirler

24-04-2014, 08:48
ben cep telefonlarına kadar paylaştım bende çok bilindik bi ismi olan yerden aldığım (adı batsın) el yapımı bi coil vardı bunlara geçtim yol tutuşu aşırı arttı aracın direksiyonu bile hafifledi bence telden görüşün facebookta gün içerisinde pek aktif olamayabilirler

Şimdilik acelesi yok benim için.Memlekete tatile gittiğimde uğrarım dükkanlarına bi aksilik olmazsa : )

Sezgin
24-04-2014, 09:13
Uzun zamandır custom coil işi yapanları takip ediyorum .. Dediğin gibi parlak bi dönemleri oluyor daha sonra bozuluyorlar .. Fakat burda öyle birşey olacağını sanmıyorum aile şirketi .. Şöyle özetleyim arkadaşın amortsör sorunu vardı aradı sorununu paylaştı işim var size ulaşıcam denmiş 10 dk sonra aramışlar sorunu sormuşlar arkadaşta sizden coil yada tamirat yaptırmadım farklı şehirdeyim bi ses geliyor işin içinden çıkamadım demiş usta yarım saatini ayırıp arkadaşın sorununu çözmüş .. Bendede başka bir custom coil vardı yaptırdığım yer en tanındık bilindik ismi olan custom coilciydi başka şehirdeyiz diye sallamadı , Başaranla görüştüm başka yerden almışsın git orayla görüş demedi yardımcı olabileceğini belirtti bunlar hep esnaflık ustalık adamlık gerektirir..Bazıları gibi şehir dışına salla geç şehir içindekilerle kanka olalım zihinyetinde , bu adamlar değiller..Bu custom coillerden çok ağzım yandı benimde benim gibi olan arkadaşlar için paylaştım..Artık böyle hayatında coilinde arabanında ... dedirttiler .. Bu fii zamanından ismi kalan o isme binayen hala iş yapan kasap ustalara gitmeyelim artık .. Öyleleri varki benim iade ettiğim sorun yaşadığım coili hiç işlem yapmadan başkasına paslıyor .. Kaybedecek para ve zamanı olmayan piyasadaki ortalamanın maddi olarak altında kalite ve işçilik olarak çok üstünde iş isteyenler için ideal bir yer.. Kiralık katil gibi çalışıyorlar zaten :D nasılki katil arkada tanık bırakmıyor Başaranda ardında memnuniyetsiz müşteri bırakmıyor :)

Söyleyince saçma geldiğinin farkındayım ama şöyle bir örnek vereyim Civic marka araçta denedik .. Diğer arkadaşımızın civicinde fabrikasyon 1400 e aldığı coil vardı oda test sürüşü yaptı ve 1400 verdiğine pişman oldu ..

Arayıpmı aldınız bu fiyatı başaran söylediyse başka yerlerlede görüşün kıyaslama yapın

Sanki parayla değil hatra binayen iş yapıyolarmış gibi bu customcular hepsinin 5 karış burnu havada son zamanlarda .. Kendi araçlarına bakıyolarmıs gibi davranıyolar Başaranda şehir dışınada aynı hizmet 2 sokak ötesindekinede .. Sütten ağzı yananlara tek tavsiyemdir
ilginç ya , aslında coil payı sonuna kadar kullanılmış olan ve dibine kadar basılmış custom coilli bir araç kullanma fırsatım olsa anlarım sanırım aradakı farkı.

Serkan_UR
24-04-2014, 09:24
Başaran amortisörün Aire alternatif bir çalışması var hidrolik sistemle kumandalı alçaltıp yükeltme..genel prensib körük vs yok normal coil over yapısında ama alçalma yükseltme hidrolik sistemle yapılıyor mantık olarak airden daha az handikapları var gibi zamanla görücez...

facebookta videosunu görmüştüm bizzat gittim arkdaşlarla görüştüm sağolsunlar sorularıma cevap verdiler...kesinlikle delme biçme kesme istemediğimi istediğimde nokta iz kalmadan sökmek istediğimi belirttim hidrolik motoru için bagaja boru geçmesi dışında biryer delinip biçilmez dediler bagaja boru geçebilcek yer varsa bunada gerek kalmicanı söylediler....

ilgilenenler için hidrolik liftde son durum bu

blow07
24-04-2014, 09:24
ilginç ya , aslında coil payı sonuna kadar kullanılmış olan ve dibine kadar basılmış custom coilli bir araç kullanma fırsatım olsa anlarım sanırım aradakı farkı.

Benim aracımı kullanmanı isterdim ev iş arası yolu uzatıyorum genelde keyfi olarak :) .. Merak ettiğin husus şudur büyük ihtimal dipte çok sekiyomu olayıdır .. Hayır sekmiyor düzdede sekmiyor yolun durumuna göre tatlı bi esnemesi var yağ tuz ağzına kadar belenmiş amörtisörlerden değil :) gayet yumusak süspansiyonu mevcut yoldan aldığı darbeleri sana iletmiyor elinden geldiğince dipteyken .. kalkıkken zaten orji ayarıyla birebir :)

Sezgin
24-04-2014, 09:30
Benim aracımı kullanmanı isterdim ev iş arası yolu uzatıyorum genelde keyfi olarak :) .. Merak ettiğin husus şudur büyük ihtimal dipte çok sekiyomu olayıdır .. Hayır sekmiyor düzdede sekmiyor yolun durumuna göre tatlı bi esnemesi var yağ tuz ağzına kadar belenmiş amörtisörlerden değil :) gayet yumusak süspansiyonu mevcut yoldan aldığı darbeleri sana iletmiyor elinden geldiğince dipteyken .. kalkıkken zaten orji ayarıyla birebir :)

Maşallah vallahi, ben prinç tanesi üzerinden geçsem zıplıyorum :o

blow07
24-04-2014, 09:34
Benim eskilerde öyleydi en ufak yerde dan dun ediyodu sarsıntıyı göğüsten direksiyondan hissediyordum , at arabası gibiydi hafta sonları binmiyodum bide aldığım yere herkes en iyisi dediği için en iyisi bu kadar olur sanıyodum :) en kısa sürede görüşüp denemeni tavsiye ederim farklı araçlara arkadaş çevremce deneme fırsatımız oldu deneyen dua eder söven yok :)

wekoo
24-04-2014, 09:35
walla dediginiz gibi işin ehli ve iş bitiminde yaptıgı işin arkasında duran adam lazım ben cantürkten amasör yaptırdım 1 hafta sonra sıkıntı yaşadım tel. arıyorum açan yok msj atıyorum dönen yok adam göderiyorum tık yok gelde isyan etme ben nama yaptırdım şu an bir sıkıntım yok bu devirde işini ehliyle yapan zor bulunuyor memnunsanız ne mutlu....

blow07
24-04-2014, 09:39
walla dediginiz gibi işin ehli ve iş bitiminde yaptıgı işin arkasında duran adam lazım ben cantürkten amasör yaptırdım 1 hafta sonra sıkıntı yaşadım tel. arıyorum açan yok msj atıyorum dönen yok adam göderiyorum tık yok gelde isyan etme ben nama yaptırdım şu an bir sıkıntım yok bu devirde işini ehliyle yapan zor bulunuyor memnunsanız ne mutlu....

İşte benim umrumda olmazdı aslındada bende cantürkmüş mantürkmüş çok süründüm milleti coilden hayattan arabadan soğuttular deneyin diyorum konu burda açanda benim farkı anlarsınız zaten ağzınız yandığı için ..

Şöyle ayırıntıya gireyim senin için bi amörtisörcü coili gönderirken sana yanında balata spreyinide yolluyorsa taktırdınmı diye seni 2 gün sonra arıyorsa 1 hafta sonrada arayıp bi şikayetin varmı diyorsa o adam candır basıkçıların dostudur :) bize böyle insanlar lazım

Namın coilleride iyi yalnız biraz serttir dikkatini çekmiştir

serdaruma
24-04-2014, 09:46
3 aracımıda Başaran Amortisör tarafından basılmıştır.

Tekrar araç alsam gideceğim esnaf onlardır.

blow07
24-04-2014, 09:48
3 aracımıda Başaran Amortisör tarafından basılmıştır.

Tekrar araç alsam gideceğim esnaf onlardır.

İçimden geçenleri söylemişsin :) müşterileri biraz hayırsız sadece memnuniyetlerini paylaşım platformlarında belirtmemişler yoksa çoğu customcunun içinden geçer işçilik ilgi alaka malzeme adamlıkta :)

wekoo
24-04-2014, 10:04
İşte benim umrumda olmazdı aslındada bende cantürkmüş mantürkmüş çok süründüm milleti coilden hayattan arabadan soğuttular deneyin diyorum konu burda açanda benim farkı anlarsınız zaten ağzınız yandığı için ..

Şöyle ayırıntıya gireyim senin için bi amörtisörcü coili gönderirken sana yanında balata spreyinide yolluyorsa taktırdınmı diye seni 2 gün sonra arıyorsa 1 hafta sonrada arayıp bi şikayetin varmı diyorsa o adam candır basıkçıların dostudur :) bize böyle insanlar lazım

Namın coilleride iyi yalnız biraz serttir dikkatini çekmiştir
ne diyim harbi esnafmış denilecek söz bulamıyorum buda benim magdurlugum 2 hafta serviste kaldı aracım nerdeyse....
http://i.hizliresim.com/P3BJ1N.jpg (http://hizliresim.com/P3BJ1N)
http://i.hizliresim.com/lY95QX.jpg (http://hizliresim.com/lY95QX)

atituti
24-04-2014, 10:07
bugün uğriyim önler için fiyat alayım bakalım ilgi alakaları nasıl merak ettim ama yinede korkuyorum yolda giderken acaba koparmı biyer çatlar kırılırmı *** yoluna ölmeyelim

blow07
24-04-2014, 10:09
ne diyim harbi esnafmış denilecek söz bulamıyorum buda benim magdurlugum 2 hafta serviste kaldı aracım nerdeyse....
http://i.hizliresim.com/P3BJ1N.jpg (http://hizliresim.com/P3BJ1N)
http://i.hizliresim.com/lY95QX.jpg (http://hizliresim.com/lY95QX)

Yazıktır yaa parasında olmayan birini bile katil eder zaman emek sök tak yapıyosun çoğumuzda arabaya ulaşımdan ziyade keyfi binen adamlarız allah korusun ya

bugün uğriyim önler için fiyat alayım bakalım ilgi alakaları nasıl merak ettim ama yinede korkuyorum yolda giderken acaba koparmı biyer çatlar kırılırmı *** yoluna ölmeyelim

Gidin sizin gibi çok müşterileri olmuş bu işten ağzı yanan burdan görüp gittiğinizide belirtin sonra fikir ve düşüncelerinizide buraya yazın :)

mert1612
24-04-2014, 10:17
cantürk yüzünden bende lanet etmiştim custom coilie. en başta herkes cantürküde çok övüyodu inşallah başaranda bu kadar iyiyse ilerde bozmaz

blow07
24-04-2014, 10:19
cantürk yüzünden bende lanet etmiştim custom coilie. en başta herkes cantürküde çok övüyodu inşallah başaranda bu kadar iyiyse ilerde bozmaz

Ben olacağını düşünmüyorum olursada konumuz burda görüşürüz eğrisini doğrusunu , haklısınız en başta herkes için iyi diyorlardı .. Şöyle bir hususda var en başta iyi dediklerinde iyi uslatalar vardı başlarında bazı isimlerin o isimler gidince sadece isimleri kaldı o isimlerinde yanaşılacak bir yanı kalmadı burda kadro sağlam :) patron işçi ilişkisi de yok aile şirketi kendilerinin laf getirtmiyorlar kendilerine , bakalım hayırlısı , malzemeler keçeler kalite artı fiyatları piyasanın henüz hala altında :)

Ranthor
24-04-2014, 11:21
mesaji bold kullanmayarak editler misiniz

elpadre
24-04-2014, 11:37
canturkmu onların esnaflıgınada yaptıgıı ısedee benı oraya yonlendırenede alayına sovuyurmm .... aklınız varsa paraya kıyın gıdın orjınal markalı coilover alın bır kere gelıyorsunuz dunyaya ...

erdm
24-04-2014, 11:58
Başaran amortisör çalışanlarını tanımam etmem önlere coil yaptırdım gerçekten konfor güzel arkadaşımın tavsiyesi ile yaptırdım fiyatlarıda diğerlerine göre iyi satış sonrasıda ilgililer. daha önce bir çok spor yay marka coilover da kullandım araç basıklığı bu şekilde konfor oldukça iyi tavsiye ederim

http://i.hizliresim.com/YPJGq2.jpg

M.A.D
24-04-2014, 15:11
jantlar satılık mı erdem bey :D

Melih-Ö
24-04-2014, 15:21
Ön-arka coil 900 tl fiyatı bence gayet uygun.

Emre turgut
24-04-2014, 15:24
http://imageshack.com/a/img443/4166/qiev.jpg
http://imageshack.com/a/img15/2128/18479844621112211808145.jpg

bende araçlarımı başaran da yaptırdım oncesı ve sonrası alısverıslerı mükemmel yaptıkları tıcaretın hakkını verıyorlar gerçekten.

serdaruma
24-04-2014, 15:36
Başaran Amortisör'ü 4 yıldır falan tanıyorum, 3.kez kendi aracımı bastık, en ufak problem yok, esnaflıkta baya öndeler :)

Schumi
24-04-2014, 16:45
Bu şikayet konusu değil resmen reklam konusu olmuş. Siz iyi niyet ile yapmış olabilirsiniz belki ama adres telefon herşeyi yazıp propoganda yapmışsınız resmen. Konunun ilk mesajını lütfen editleyin. Kural kuraldır.

blow07
24-04-2014, 17:50
Editlemeyi yaptım ..

halili
24-04-2014, 20:53
Başaran da 2 aracıma da işlem yapıldı.harika kişilikleri var sohbet muhabbet olsun. Hatta babaları e30 u düşürttürcem gençler ne istiyorsunuz şu arabalardan diye takılıyordu.BOLU lu dur kendileri :)

eanday
25-04-2014, 08:38
Önceki aracımda cantürk te coil yaptırmıştım, sonrasında yaşadıklarımla araba basmaktan soğumuştum. İster istemez custom coile karşı önyargım var sütten ağzı yanan misali.

mert1612
25-04-2014, 10:03
konforu iyi onu anladıkta yol tutuş nasıl ?

tahirunal
25-04-2014, 14:14
Yaptıkları coillerin yol tutuşu nasıl ben de merak ediyorum, önümüzdeki hafta coilover yaptırtmaya gideceğim için hala kime gitsem diye düşünüyorum.
Konfordan daha çok yol tutuşu önemli benim için

blow07
25-04-2014, 15:01
Özellikler kıl olan konforune düşkün olan basıklıkta süspansiyona önem veren yol tutuşunu kaybetmek istemeyen arabasında ses sorun istemeyenler gitsin :D Okanın selamı var diyin yorumlarınız buraya yazarsınız

Slmcnsl
29-04-2014, 10:27
Başaran amortisör çalışanlarını tanımam etmem önlere coil yaptırdım gerçekten konfor güzel arkadaşımın tavsiyesi ile yaptırdım fiyatlarıda diğerlerine göre iyi satış sonrasıda ilgililer. daha önce bir çok spor yay marka coilover da kullandım araç basıklığı bu şekilde konfor oldukça iyi tavsiye ederim

http://i.hizliresim.com/YPJGq2.jpg

taşdelende fırının önünde duran araç mi bu? =) maşallah aracınız çok güzel=) ayni yerde oturuyorum ben de=)

Slmcnsl
29-04-2014, 10:51
coilleri güzel duruyor marka coiller gibi.

mikelazi
29-04-2014, 11:35
başaran amörtisörün face sayfasına girdim.biraz yorumları biraz yapılan işlere baktım.coil olayına bir yorum yapamam.şuan 92 şahin topluyoruz öne butarz bir uygulamayı kendimiz yapıcaz.fakat soguk pres yapılan araçları gördükçe gerçekten dicek kelime bulamıyorum.50bin 100bin tl lik araçları bile soguk presle düşürenler var halan :(

atituti
10-05-2014, 13:25
Demin dukkana ugradim.coil air falan yapilamaz buna dedi coil yaparsak sadece onlere 650 lira fiyat verdi pek iş yapmak istemedi sanirim sallamasyon oldu biraz

01ayk01
10-05-2014, 16:05
araba ney abi ?

mur_84
10-05-2014, 16:16
bir kere işim düştü çıkma amortisör istedim adam getir ben yaparıma döndürdü işi biliyorum elinde de var ama vermedi.. tavırları hoş gelmedi bana.. biraz burun havada geldi bana işciliğe birşey diyemem hiç başaran coil olan araç kullanmadım ama temiz işciliği var gördüğüm kadarıyla.. amortisörleri boyaması vs ilgi çekici..

levent
10-05-2014, 17:04
araba ney abi ?

407 ati'nin arabası :)

atituti
10-05-2014, 17:55
Anlamadigim sey benim arabaya zaten coil ureten firma var.en fazla 3 santim indirebilirsin diyo onu cozemedim salincaga deger dedi, e buna coil var dedim abi bilmiom ben gormedim dedi genc bi cocuktu konustugum kisi.digerleri bakmadi bile zaten.hidrolik yapiomusunuz dedim gitti icerden c5 in amortisorunu getirdi abi buna cpil yapioz ama en fazla 5 santim dusersin dedi.bi var bi yok dedi tamam dedim ciktim :D isciligi cok farkliymis benim arabanin 650 fiyat cekti yay presleme 250 yoh hiamina dedim ciktim :D levent kardesim soylemis araba 407

levent
10-05-2014, 18:09
yayla zaten 5cm civarı düşüyor 407 ati :)

hangi coil onu diyen :)

sen bir tunerfaruk la iletişime geçsene air için de ;)

atituti
10-05-2014, 18:15
Kanka gecmesine gecicemde bu airde kesik yayli araba gibi cok zipliyo diyolar hala bi airli araba bulamadim denemek icin :)

atituti
10-05-2014, 18:16
taşdelende fırının önünde duran araç mi bu? =) maşallah aracınız çok güzel=) ayni yerde oturuyorum ben de=)

Evet o araba bende ordayim hep goruyorum typer sanmistim degilmis :D

burak16
18-05-2014, 19:51
bizimde bi gitmemiz gerek dediğiniz gibi işçilği iyi ise çok muzdarip arkadaşlar var onlarıda yönlendirmek lazım

Boldenon
27-05-2014, 20:59
az önce 1 er cm daha bastım ön arka. dip basıklığa 2cm kaldı. 10 numara iş çıkarmışlar. en ufak sorun yok. dalgalı bir köprü var, ona gittim test için. gayet normal esneme durumu.

SerhatA.
04-06-2014, 21:31
En yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum sadece önlere Trabzondan çok kişi yaptırdı hepside memnun en ufak sıkıntısı olmadığını söyledi, inşallah bizde de olmaz

wiesmann
20-06-2014, 10:36
ya arkadaşlar iyi hoşta benim araba için arkalara soğuk press te sakınca yok mu?

beni press düşündürüyor yoksa çok makul fiyatlar veriyor.

örnek;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=260866400764100&set=pcb.260866534097420&type=1&theater

AliGizda
03-07-2014, 22:21
Bende yaptırmayı düşünüyorum epeyidir araştırıyorum. Facebook sayfalarına baktım şimdi işçilikleri güzel gibi duruyor. Önceki aracımda önlerde custom coilover vardı ve em dipteyken acayip vuruyordu. Bunlarda eğer böyle bir şey yok ise gerçekten çok iyi.

Draniela
07-07-2014, 21:44
Bende pres yaptırmayı düşünüyorum 3.5luk vogtland var önlere 3 arkalara 2 cm. Bursa'dan gideceğim kime gideyim ve fiyat konusunda ne diyorlar yardımcı olursanız sevinirim.
Şafak atarsa 6 haftaya presteyim :D
Takip edemiyorum özel mesaj yazabilirseniz sevinirim.

MuzafferKirli
08-07-2014, 06:30
Konuyu takipteyim 3-5 Gün içinde coilover bulamazsam bende bu adamlara yaptırmayı planlıyorum.
Hiç kimse olumsuz bir yorum yapmamış, bakalım hayırlısı.

RedCan
08-07-2014, 07:52
Fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar ?

srkn.ylc
08-07-2014, 07:56
ben si için sormustum oem amortisör + 900 tl

emre.ates
08-07-2014, 08:38
ben memnun kaldım işçiliklerinden ilgili alakalı insanlar esnaf insanlar gerçekten

MuzafferKirli
08-07-2014, 08:49
Bende sordum şimdi, herşey dahil 500 TL dediler corsa için. Önler sadece.

RedCan
08-07-2014, 13:02
Fiyat iyi gibi.. Bende sadece önlere yaptıracağım kısmet olursa.

Berk59
10-07-2014, 05:10
2 hafta oldu yaptıralı. Daha önce başka firmanın coilover ını kullanıyordum. Başaran a geçince ne ses ne sekme kaldı. Üstelik çok ilgilendiler çok memnunum

Berkerr
10-07-2014, 05:57
Mesajım bulunsun da TR plaka aracı alınca koşa koşa giderim. :)

berkay_aydin
10-07-2014, 06:06
Konuyu takipteyim 3-5 Gün içinde coilover bulamazsam bende bu adamlara yaptırmayı planlıyorum.
Hiç kimse olumsuz bir yorum yapmamış, bakalım hayırlısı.

corsada kullanıyor arkadaşım herhangi bir sıkıntı yaşamadı..

SerhatA.
16-07-2014, 17:25
Bu sabah elime ulaşan coilleri hemen taktırdım sonuna kadar verdiğim para helali hoş olsun, ne ufak bir ses ne sekme ne vurma nede başka birşey..

Dip basık seviyede pek kullanmadım ama genede belli ediyor.

Düşürünce çok düşürüyor kaldırıncada hayvan gibi kaldırıyor.

Yaptırmayı düşünüp kafasında soru işareti kalanlar 1dk bile beklemeden siparişi vermeli.

41AF101
17-07-2014, 22:55
İşçilik , kalite hakkında olumsuz birşey yazan yok , daha önceki arabalarımda coilover vardı ama hazır marka coillerdi , sanayide ilk defa yaptıracağım için soruyorum. Arabanın orjinal yay veya amortisörünü kullanıyolarmı ? Eğer kullanıyorlarsa sebebi nedir ?

serkanaygün
18-07-2014, 22:18
Fiyatı neye göre veriyolar acaba? Bu herşey dahil dediğiniz kendi amortisörlerimiz bizde mi kalıyo? Ben o şekilde konuştum 750 lira dediler sadece ön için

MuzafferKirli
19-07-2014, 15:46
Bugün elime ulaştı coiller, çok iyiler hiç bir kötü yanı yok sadece yüksek ayarda piskolojik olarak bazı sesler duyuyorsunuz oda çok normal zamanla alışılır konfor kaybı yok gerçekten işlerinin erleri..

RedCan
19-07-2014, 17:06
Bugün elime ulaştı coiller, çok iyiler hiç bir kötü yanı yok sadece yüksek ayarda piskolojik olarak bazı sesler duyuyorsunuz oda çok normal zamanla alışılır konfor kaybı yok gerçekten işlerinin erleri..

Sizin amortisör ve yaylarınızı mı kullanarak yaptılar ?

MuzafferKirli
19-07-2014, 18:51
Hayır, Kendileri amortisör ve yay gönderdiler ve çok ilgililer en ufak sorunda aradım adamlar uzun uzun anlattı hep.

Coiloverlar, ay anahtar, balata spreyi 500 TL Para verdim ben.

-Murat Özcan-
25-07-2014, 13:41
Bende yakın zamanda gidip yaptıracağım,çevremde bir çok arkadaşım yaptırdı memnun kaldı..

OmeR-FE
25-07-2014, 14:35
Bende yakın zamanda gidip yaptıracağım,çevremde bir çok arkadaşım yaptırdı memnun kaldı..

Tavsiye ederim.
Benim gibi adam tek seferde yaptırıp inanılmaz memnun kaldıysa çoğu kişi kalır kardeşim :)

ilovevti
25-07-2014, 14:49
cantürk için de inanılmaz iyi yorumlar duymuştum ama bir süredir inanılmaz kötü yorumlar duyuyorum gerçekten sorunsuz marka coil dedin mi fiyatlar 2000 lere çıkıyor custom işinde isim duyurmuş cantürk gibi firmalar hakkında da kötü yorumlar duyunca sekiyor vuruyor ilgilenmiyorlar vs denince vazgeçtim çünkü aracımda spor yay takımı var hatta önlerden biraz kesik ona rağmen vurmuyor ve sekmiyor şimdi hem kalite düşüp hem bu kadar para vermek saçma geldi bana. ama bu konudan sonra başarana gitmeye karar verdim bir sonraki aracım için. (artık ne zaman alırsam). yaptıranlardan araç içi video koyan olursa daha faydalı olur bizim gibi merak edenlere.

SerhatA.
25-07-2014, 17:50
cantürk için de inanılmaz iyi yorumlar duymuştum ama bir süredir inanılmaz kötü yorumlar duyuyorum gerçekten sorunsuz marka coil dedin mi fiyatlar 2000 lere çıkıyor custom işinde isim duyurmuş cantürk gibi firmalar hakkında da kötü yorumlar duyunca sekiyor vuruyor ilgilenmiyorlar vs denince vazgeçtim çünkü aracımda spor yay takımı var hatta önlerden biraz kesik ona rağmen vurmuyor ve sekmiyor şimdi hem kalite düşüp hem bu kadar para vermek saçma geldi bana. ama bu konudan sonra başarana gitmeye karar verdim bir sonraki aracım için. (artık ne zaman alırsam). yaptıranlardan araç içi video koyan olursa daha faydalı olur bizim gibi merak edenlere.

Ufak bi özet geçiyim Başaran Coilover kullanıcısı olarak ,

Şu an yüksek biçimde kullanıyorum parkede olsun toprak yolda bozuk yolda olsun ses yok

Dip halde atlama zıplama sekme gibi sorun yok.

Ve araba harika şekilde yol tutmaya başladı 195 45 15 nankang ns2 lastik kullanıyorum 150le giremediğim viraja geçen denemek maksatlı 160la girdim çıktım

ilovevti
25-07-2014, 19:25
ses ve zıplama yoksa yolu öyle harika ötesi tutmasını beklemiyorum normal araç kadar tutsun yeterli. çünkü isterse sarı koniler gibi yol tutsun sektikten sonra zıplaya zıplaya bariyerlere gireriz. sekme yoksa eğer başaranın yeni müşterisiyim.

Molev
25-07-2014, 20:15
Mesajım bulunsun bende bir uğrıyım fiyat alıyım.

mert1612
25-07-2014, 21:05
hadi önler tamamda ben arkalarada istiyorum ön basık arka kalkık olmasın diye. onun içinde arka yayları soğuk pres yapıyolarmış ne derece güvenilir ? yayla amortisörler bağımsız birbirinden. lifte falan alınca boşa çıkıp düşmezmi ? varmı yaptıran

ilovevti
25-07-2014, 22:43
hadi önler tamamda ben arkalarada istiyorum ön basık arka kalkık olmasın diye. onun içinde arka yayları soğuk pres yapıyolarmış ne derece güvenilir ? yayla amortisörler bağımsız birbirinden. lifte falan alınca boşa çıkıp düşmezmi ? varmı yaptıran

başka yolu yok mu? soğuk press varsa ben yokum

mert1612
25-07-2014, 23:03
başka yolu yok mu? soğuk press varsa ben yokum

yok demekki söylemedi bana bişey.. press kesme vs gibi işlemleri bende yaptırmam.

sadece öne yaptırsak coili keko işi olcak. araçta H&R yay var ama arkası istediğim gibi basık değil

serkanaygün
27-07-2014, 09:02
Arkalara da yaparlar isterseniz. Bu müşteriye bağlı bi durum. Ama piyasada custom coilover yaptıran insanların %90 ı arkaya yaptırmıyo.

wiesmann
05-08-2014, 13:22
benim araçta arka süspansiyon bu şekilde o yüzden sadece arka yaylara pres yapıyorlar bu da beni düşündüren kısmı...ben açıkcası yaylara pres istemiyorum.

aklıma son seçenek çıkma ön iki amötisör ve hr yay almak gibi bir çözüm geldi o da işçilikle 2000tl ye yaklaşıyor fiyat olarak..

http://www.motortrader.com.my/news/wp-content/uploads/images/2012/06/Honda-Civic-2012-16.jpg

emre55
05-08-2014, 15:33
varmı başaranda tanıdık olan ufak indirim yaptırabilecek birileri, 2 araba gidicez 1 hafta içinde :)

x20xev
06-08-2014, 14:17
Ben Kw-V2 aldım biraz tuzlu ama parasını hak ediyor dediğiniz gibi 2000tlye yaklaşıyorsa hiç uğraşmayın o işlerle bence

emre55
07-08-2014, 18:55
Başaran da adamına göre muamele yapıyor sanırım, bi aracımıza 550 bi aracımıza 650 fiyat çekiyor, ve kendi amortisörlerimizin üzerine işlem yapacağını söylüyor, benim bildiğim herkese farklı amortisöre işlem yapıyor.başka amortisöre işlem yaparsa fiyat farkı koyuyorlarmış. biz 400 e yaptıranlarıda biliyoruz, belli belli başaran da şımarmış coilci kalmadı piyasada. başaran düştü gözümden yaptığı iş iyi olabilir ama fiyatlandırma ve kişiye göre muamele hoşumuza gitmedi.

Mr.K
07-08-2014, 19:26
iyide kişiye göre muamele her esnafta var , her dükkanda var .Başka istanbulda mı yaşıyosun sen acaba ?

wiesmann
07-08-2014, 19:27
Başaran da adamına göre muamele yapıyor sanırım, bi aracımıza 550 bi aracımıza 650 fiyat çekiyor, ve kendi amortisörlerimizin üzerine işlem yapacağını söylüyor, benim bildiğim herkese farklı amortisöre işlem yapıyor.başka amortisöre işlem yaparsa fiyat farkı koyuyorlarmış. biz 400 e yaptıranlarıda biliyoruz, belli belli başaran da şımarmış coilci kalmadı piyasada. başaran düştü gözümden yaptığı iş iyi olabilir ama fiyatlandırma ve kişiye göre muamele hoşumuza gitmedi.

herkesin kendi amortisörüne işlem yapıyor. sen çıkma bulmadıysan yada ondan temin etmediysen.

bahsettiğin iki rakam benzer iki araca verilmişse haklısın değilse her amortisör aynı olmadığından farklı işçilik gerektirebilir.

face ten takip edersen çok fazla müşterisi olmaya başladı doğal olarak eski yaklaşımı bulamazsın. Benzer durumu forumda başka bir dalda hizmet veren üye tarafından gördüm. Dükkan açıldığında telefonda yapılacakları dakikalarca anlatırken şimdi kısaca anlatıp geçiyor.

not: benim ön amortisöre coil arka yaylara pres için 600 istedi. araba yeni amortisör bulamam o yüzden kendi parçalarını kullanmam lazım dedi.

mert1612
07-08-2014, 19:27
telefonla aramıştım banada ona benzer bişey söyledi.

benim arabada sözde iki tip amortisör varmış kendisi uğraşmak işine gelmedi diye sen sök yolla kendi amortisörlerini diyo. oldu amk 3 gün arabayı lifttemi bırakçam ? ve kendi amortsiör bulup yapsada aynı fiyatı verdi ben yollasam da aynı fiyatı verdi bende vaz geçtim yaptırmaktan.

kısaca custom amortisöre HAYIR

SerhatA.
08-08-2014, 08:24

Valla emre sanada anlatmıştım

Burda bi abimizin S2000e 400 tlye yaptılar bende onun referansıyla aradım tahmini 350 en fazla banada 400 derler diye umarken 500den kapı açmıştı 450ye düşürmüştüm.

Tam sıfırını almaya niyetlenmişken Sercan abi saolsun arabasını sattığından coillerini sökmüştü ve çok çok çok iyi bi fiyata yolladı bana saolsun.

Bence 50sine 100üne bakma çünkü ilerde bidaha basıp kaldıracaksın ve nerdeyse aynı paraya gelcek ve uğraşmaya değmez.

Arabana taktıktan sonrada pişman olmazsın kardeşim bunuda unutma :)

GokhanK.
13-08-2014, 14:59
gidin adam akıllı marka coil alın. uğraşmayın bunlarla prim yaptırmayın. zamanında bende piyasada bilinen birini aradım herkes referans verdi. adam herkese yaptığı 300 liralık işi bana 700 lira çekti. bide üstüne utanmasa dükkanda değiştiği malzemenin parasını istiyicekti benden. iyi bilirim ki sanayide akrabasını kötüleyip bu custom coil işini yapıyolar adamları tehlikeye atıyor diyen amortisörcüler parann kokusunu alınca işe bodozlama girip bundan sağlamı yok diyip iş yapanları.

megane aracıma ta tecnix ürün aldım. sapa sağlam kafam rahat kullandım. yeri geldi garantilik işi oldu satan arkadaş halletti. en temizi budur. al markalı kurtul...

x20xev
14-08-2014, 10:51
Kw-V2 kullanıyorum çok çok memnunm böyle hayati seyleri bi kere yapıp tam yapmak gerektiğini düşünüyorum sanayi işi sök tak deneme yanılma yöntemlerinden bıktığım için işi prof. markalara bırakın derim yada 3,5 yay yola devam .)

http://i.hizliresim.com/9vDrLQ.jpg (http://hizliresim.com/9vDrLQ)

emre55
18-08-2014, 16:59
aracıma göre ne marka coil var ne spor yay, başaran defterini kapattım büyük ihtimal Aydın amortisör e gidicem, aydın hakkında kötü bi duyum almadım şuana kadar, başaran kadar popüler olmasada :)

emre55
18-08-2014, 17:02
iyide kişiye göre muamele her esnafta var , her dükkanda var .Başka istanbulda mı yaşıyosun sen acaba ?

bizde esnafız neyin ne olduğunu biliyoruz. kişiye göre muamele yapmıyoruz. kişiye göre muameleden anladığınız eşe dosta indirim ise başaranın yaptığı bu değil. mesela ben arıyorum 550 diyor, bi arkadaşım arıyor 500 diyor. ( aynı araca ) bu mudur sizin yaşadığınız istanbuldaki esnaflık ? eş dost indirimi farklıdır, tanımadığın iki insana keyfine göre fiyat verme farklıdır, tabi adam ın işçiliği ,istediği fiyatı verebilir ama doğru birşey değil.

Anıl E.
22-08-2014, 15:59
2013 model (6j) kasa seat ibiza model arabam var. Kasa olarak fena bir şekilde yüksekte duruyor , alçaltmak istiyorum ancak 50 mm spor yay bile istediğim gibi düşürmez sanırım.

Başaran amortisör tavsiye eden var mı ? Ya da cidden düşürecek güzel bir yay tavsiyesi. Benim sağım solum belli olmuyor yüksek markalı coilover almak istemiyorum aracı satabilme ihtimalim olduğu için çok para dökesim yok .

emre55
23-08-2014, 16:43
Buraya Not düşeyim artık yorumlar kaldırılamadığından :)

Bir yanlış anlamadan dolayı sıkıntı yaşamıştık Başaranla, Konuştuk anlaştık yanlış anlama düzeldi işimizi de hallettik, insanlıkları iyi hoş güzel, yaptıkları işe de özen gösteriyorlar, en dipte sekiyor hafif ses de var, ama az kaldırınca sorun yok :)

emre55
24-08-2014, 03:30
Bizim gene yuzumuz gulmedi, en dipte yay boşta elimle langur lungur salliyorum, ses var bayagi ve felaket sekme var. 11 diş kaldırdım az sekme var yine ve yay yine boş sayilir. Bugun ariyacagim bakalim.. Sokak arasinda anlayamadik yola cikinca al başa yine bela bıktım vallahi :)

weST.27
24-08-2014, 14:59
Allah sabır versin inşallah işlerinin arkasında dururlar

ghibli06
24-08-2014, 15:06
firmaların suçu yok bence, %100 memnun olan sayısı bir elin parmağını geçmiyor ama ağzını açan falancaya coil yaptır diyor... geçmiş olsun...

Ranthor
24-08-2014, 15:23
Bu konu heralde 50 kere konusuldu, el yapimi coilover riskli bir iş. Mutlu oldugunu iddia edenleri gorup kanmayin bence. Bu isin ciddiyetini bilen bir kişi ASLA böyle bir uygulamaya girmez.

Hatta bence arabasına bunu layık görenin arabası da alınmaz ikinci elde. Bakımlarda çıkma parça kullanır, lastiği balatayı taiwan çin 2. Kalite alır vb. Eibach 190 euro, el yapımı coilover 450 tl, yapmayın arkadaşlar can taşıyorsunuz...

weST.27
24-08-2014, 15:33
o kadar övgüye propagandaya karşı arkadaşın yorumu bütün fikrimi değiştirdi şimdi ilk mesajları baştan sona okudum herkes memnun kalmış yapanlar siz daha 1.günden sekme lakırtı ses boşluk diyorsunuz inşallah sorununuz çözülür üzüldüm gerçekten

emre55
24-08-2014, 16:21
İşlerinin arkasinda duracak bi esnaf bence, yarın arıyacağim, dipken yay çok boşta ve sekme felaket ses de cabası.Bakalım ne olacak sorunumuz :) hafta ici yine işi gucu birakip gidicez

SerhatA.
24-08-2014, 23:09
İşlerinin arkasinda duracak bi esnaf bence, yarın arıyacağim, dipken yay çok boşta ve sekme felaket ses de cabası.Bakalım ne olacak sorunumuz :) hafta ici yine işi gucu birakip gidicez

kanka bana kalsa amartisörün çok uzun kaldı bi yanlışlık olmalı gidip baktır, bende hiç öyle sıkıntı yok yani sanada sürekli yaptır yaptır diyen benim inşallah çözersin :)

emre55
24-08-2014, 23:50
7 diş kaldirdim araba yine dip ve ses yok, sekme var ama azaldı bu hali problem değil şuan guzel hic sekmese daha guzel olurdu ama :)

SerhatA.
25-08-2014, 14:28
7 diş kaldirdim araba yine dip ve ses yok, sekme var ama azaldı bu hali problem değil şuan guzel hic sekmese daha guzel olurdu ama :)

Kanka bi incede sekecek ya :D yüksek süratta köprü atlamasında tepkisi nasıl asıl önemli o bence

Cliosportve
25-08-2014, 14:34
H&r yada kw
gerisi bos

emre55
25-08-2014, 15:41
Kanka bi incede sekecek ya :D yüksek süratta köprü atlamasında tepkisi nasıl asıl önemli o bence

kanka denemedim daha çıkmadım e5 e falan :D ama bozuk yolda inceden bi zıplatıyor yani :D yol tutuş temiz asfaltta güzel ama yılann :D :D

Utku
27-08-2014, 12:51
bildiğin dejavu oldum.aynı cantürkün övülüp nama sıkılan konu gibi :) bu adamlarda havalanmadan yaptıran yaptırsın harbiden :)

emre55
27-08-2014, 13:16
valla ne yalan söyliyeyim övüldüğü kadar 10 üzerinden 10 değil bence :) herkesde benimki gibiyse eyvallah ama ben 6 7 diş yukardayken şu plastik kasislerden yavaş geçiyim deli gibi sekiyor araba yalan değil :) aradığım seker ama rahatsız etmez dediler ama nedense ben rahatsız oluyorum :D ama esnaflıkları güzel insanlar gitsem açar bakar ilgilenir yani eminim mesela bu şekilde sıkmaya yemez, 80 90 orta dan giderim, Basıklıkta dediğim gibi 6 7 diş yukardayken pek net olmasada şu şekil;

http://i60.tinypic.com/2dkjzox.jpg

Baris
27-08-2014, 15:08
bu kadar basıpda sekmeyen araba varmı? paspas olmuş araba kardeşim normal bence

emre55
27-08-2014, 16:57
bu kadar basıpda sekmeyen araba varmı? paspas olmuş araba kardeşim normal bence

o zaman sıkıntı yok abi, klasik reno işte basıklığı belli olmuyor, çamurluk lastik arasına parmak girmiyor, tabi birde 65 yanak lastik kullanmanın da etkisi var :)

35AR5226
27-08-2014, 19:02
bende coilover yapıyorum megane 1 yaptım bundan daha basık ama sekme cok değil bunun yüksekliginde normal konforunda kangoodada aynı şekilde

Risendark
28-08-2014, 00:14
Vtec 2 için coil sordum 600 dedi şaşırdım 400 450 ye yaptiniz diyorum bu yeni fiyat yaptırırsan diyor biraz doymuşlar gibi geldi bana

emre55
28-08-2014, 00:15
bende coilover yapıyorum megane 1 yaptım bundan daha basık ama sekme cok değil bunun yüksekliginde normal konforunda kangoodada aynı şekilde

Acaba amortisor milini ustten kesip kisaltsak yani sekme azalirmi varmi fikrin. Bundan basik da nasi gidiyo merak ettim cokuntulu yolda alti vuruyor yere :) jant buyuk olabilirmi

MuzafferKirli
28-08-2014, 01:05
Dayı lastikten dolayıda sekiyor olabilir, Bence o kadar sekme gayet normal araba yere 1 parmak kalmış :)
Birde yay kesip top gibi seken arabaya binsen, senin aracının sektiğini bile hissetmezsn :)

emre55
28-08-2014, 09:46
Dayı lastikten dolayıda sekiyor olabilir, Bence o kadar sekme gayet normal araba yere 1 parmak kalmış :)
Birde yay kesip top gibi seken arabaya binsen, senin aracının sektiğini bile hissetmezsn :)

2 bakla kesik yayla gezdim 1.5 sene, 4.5 cm kısaydı milden amortisör. gram sekme yoktu bu kadar olmasada çamurluk lastik arası sıfırdı gene :) şuan gazlayamıyorum mesela sahilde vs baya sekiyor :)

Burak
28-08-2014, 10:13
Dipte sekme normaldir.

SerhatA.
28-08-2014, 11:28
Emre ben dip basıkken bile o plastik kasislerden geçerken sekmiyordu esniyordu yüksekmiş gibi.

Valla sen bana özelden bi video atsana :D

emre55
28-08-2014, 12:50
Emre ben dip basıkken bile o plastik kasislerden geçerken sekmiyordu esniyordu yüksekmiş gibi.

Valla sen bana özelden bi video atsana :D

kanka kufretcem sana az kaldı :D :D ulan bi yüzüm gülmedi deli olcam, ciddi gazlayamıyorum kanka artık felaket tedirgin oluyorum :D

plastik kasisten yavas geçince kafayı çok sallıyo, hareket halindeyken sarsılma var yinede az değil :D

emre55
28-08-2014, 16:59
ben konuştum pazartesi gidicem, yapamasa bile canı sağolsun ilgilenmeleri gel bakalım vs demeleri yeterli işinin arkasında adamlar.

weST.27
29-08-2014, 20:28
O değilde araç efsane duruyor kardeşim :D maşallah

seref1
30-08-2014, 11:38
R19 lar cok basıldığı zaman viraj demiri şaşeye oturur ona baktırdınmı?

emre55
30-08-2014, 12:25
R19 lar cok basıldığı zaman viraj demiri şaşeye oturur ona baktırdınmı?

tam onu yazmaya girdim, bugün birader gitti başarana, baktırmış ki viraj demiri şaseye oturmuş.. o yüzden sekme yapıyormuş araba esneyemediğinden. napıcaz sağlıklı yoldan bunun çözümü nedir ? kısacası sorun BAŞARANDA değil RENAULT ta :D :D

emre55
30-08-2014, 12:29
O değilde araç efsane duruyor kardeşim :D maşallah

sağolasın da yüzümüz gülmedi işte biraaz kaldırdık bakalım ne halt yicez şimdi :D

SerhatA.
30-08-2014, 13:24
şaseyi kes emre :D :D

emre55
30-08-2014, 14:01
şaseyi kes emre :D :D

arabayı yakıcam kanka az kaldı, RENAULT 19 PİŞMANLIKTIR :D

35AR5226
30-08-2014, 19:26
ben 450 tl ye yapıyorum coilover isteyenle irtibata gecebilirim 05554030808

OkanÇekiç
30-10-2014, 14:40
Bir çok custom coil kullandım en son başarana geçtim kıyas yapma şansım oldu en iyisi başaran konfor & satış sonrası ilgi alaka olarak bidaha araç basacak olsam arayacağım tek yer

İzzet Göçmen
14-11-2014, 08:58
Yokmu baska yorum dün Uno için 0 parcalarla 500 tl fiyat aldım baya ilgilendi, varmı sorun yasayan ?

emre55
14-11-2014, 09:08
Başaran harbiden çok ilgili, satış sonrası desteği çok iyi.

Boldenon
14-11-2014, 14:32
1 yıla yakındır kullanıyorum başaran üretimi coili. Çok memnunum demek az kalır. Gerek kişilik ve esnaflıkları, gerekse işçilik ve satış sonrası destekleri mükemmel.

güneşbalkan
14-11-2014, 22:45
Antalya'da custom coil yapan yer yok mu yahu ?

Anıl E.
16-11-2014, 21:06
2013 model 1.2 tsi ibiza'yı başaran ile güzel bir şekilde süründürebilir miyiz ? Var mı bilgisi olan :)

Anıl E.
16-11-2014, 21:47
http://i.hizliresim.com/JE1B8q.jpg (http://hizliresim.com/JE1B8q)

Daha fazla düşürmek istiyorum

Anıl E.
17-11-2014, 07:50
Güncelliğini korusun :(

Boldenon
17-11-2014, 08:57
İsterseniz yürüyemeyecek kadar alçaltırlar. Sorun sizin ne kadar alçak arabayı kullabileceğiniz. Bulunduğunuz veya gezdiğiniz yolların durumu önemli

SerhatA.
17-11-2014, 09:00
İl dışından yaptırırken bile adamlar yandan jantın iç kısımdan foto istiyor, ve ne kadar düşsün istiyorsunuz hepsini size soruyor.

4-5 kişiye yaptırdım ve kendimde dahil hepimiz dip basıklık için istedik, en güzel şekilde ayarlatıp yolladı.

Dibe aldığımızda cok basık orta ayarı 5cmlik yay gibi, full kaldırdığındada orjinal seviyeye dönecek şekilde.

Sürünmesini istiyorsanız kesinlikle yaptırın derim.

Anıl E.
17-11-2014, 10:21
Paralarını yatırdım inşallah güzel bir işçilikle elime ulaşır ve arabama yakışır .

Seven7
17-11-2014, 12:32
Şehirdışından kargo ile yaptıranlara soruyorum özellikle, kendi amortisörlerinizi yolluyor musunuz? Fiyat olarak bir şey yazabilir misiniz?
Ben de düşünüyorum bu aralar, takipteyim.

Anıl E.
17-11-2014, 12:34
Şehirdışından kargo ile yaptıranlara soruyorum özellikle, kendi amortisörlerinizi yolluyor musunuz? Fiyat olarak bir şey yazabilir misiniz?
Ben de düşünüyorum bu aralar, takipteyim.

Hayır kardeşim kendisi komple yolluyor , biz kendi amortisörlerimizi yollamıyoruz kargoyla .

500 tl yatırdım ben . Bugün belki 7 defa aradım hepsini de aynı şekilde yanıtladı gayet güzel güzel konuştuk inşallah sıkıntı çıkmaz

eleanor
18-11-2014, 10:49
bende clio 4 aracıma düşünüyorum. Telefonla görüştük kendileriyle ama sadece önlere yapılabiliyormuş. O yüzden düşünmedeyim hala.

taytay
18-11-2014, 10:51
Hayır kardeşim kendisi komple yolluyor , biz kendi amortisörlerimizi yollamıyoruz kargoyla .

500 tl yatırdım ben . Bugün belki 7 defa aradım hepsini de aynı şekilde yanıtladı gayet güzel güzel konuştuk inşallah sıkıntı çıkmaz

Daha 50 defa daha ararsın sen yandı adamlar :)
Kullan bakalım tecrübelerini yazarsın.

İzzet Göçmen
18-11-2014, 11:11
Bende aradım konustum aksam 10 da gayet yardımcı oldu ve bende yaptırmayı düşünüyorum Amasöre 6 ay dislere 10 yıl garanti verdi

Anıl E.
18-11-2014, 12:28
bende clio 4 aracıma düşünüyorum. Telefonla görüştük kendileriyle ama sadece önlere yapılabiliyormuş. O yüzden düşünmedeyim hala.

Facebook sayfalarında ön arka dahil fotoğraflarda vardı , belkide ısrara göre mi yapıyorlar anlamadım :)

Anıl E.
18-11-2014, 12:31
Daha 50 defa daha ararsın sen yandı adamlar :)
Kullan bakalım tecrübelerini yazarsın.

Ne zaman typer alıyoz :)

eleanor
19-11-2014, 09:32
Facebook sayfalarında ön arka dahil fotoğraflarda vardı , belkide ısrara göre mi yapıyorlar anlamadım :)

şimdi baktım,çoğu aracın sadece ön amortisörlere işlem yapılmış. Sizdemi sadece önlere işlem yaptırıyorsunuz.

eleanor
19-11-2014, 09:35
Birde soğuk Pres nedir arkadaşlar. Bilgisi olan aydınlatabilirmi. Zararı varmıdır. Konuştuğumda arkadaşlarla eski haline getirebiliyorsunuz demişti.

Anıl E.
19-11-2014, 14:58
şimdi baktım,çoğu aracın sadece ön amortisörlere işlem yapılmış. Sizdemi sadece önlere işlem yaptırıyorsunuz.

Evet ben de sadece önlere yaptırıyorum .

Bu haftasonu için konuşmuştuk ama ben geleceğini zannetmiyorum , hiç sevmiyorum şöyle uzayan işleri :( inşallah karıştırma durumları da söz konusu olmaz .

Seven7
19-11-2014, 19:31
Evet ben de sadece önlere yaptırıyorum .

Bu haftasonu için konuşmuştuk ama ben geleceğini zannetmiyorum , hiç sevmiyorum şöyle uzayan işleri :( inşallah karıştırma durumları da söz konusu olmaz .

Hocam tüm işlemler bittikten sonra yorumarınızı bekliyorum her konuda.

AdoneuS
20-11-2014, 20:31
uzun zamandır araştırıyodum bi şüphe mutlaka oluyo şuan aracım normal fakat öyle kasisler yapılmışki mutlaka arabanın altı sürtüyo :/ bugün tanıdığım bi esnafın arabasını gördüm dip yapmış çok merak ettim gidip sordum ümraniyede deyince benim jeton düştü zaten :D (Başaran) 8 ay olmuş yaptıralı çok memnun oldugunu söyledi en ufak ses vs sorun çıkarmamış aracı honda civic 2008

SedatAdanurr
20-11-2014, 22:23
Kuzenim aldı gerçekten de konfor muazzam arttı.Kullanımı daha çok zevkli hale getirdi.Direksiyon hafifledi, sekme hiç yok.Tavsiye ederim.

Anıl E.
21-11-2014, 20:48
Coilover'lar bugün kargoya verildi merakla beklemekteyim yine hakkında çok güzel şeyler yazılmış. :)

-Murat Özcan-
22-11-2014, 01:06
En kısa sürede bende gidip yaptıracam

SedatAdanurr
22-11-2014, 17:11
Coilover'lar bugün kargoya verildi merakla beklemekteyim yine hakkında çok güzel şeyler yazılmış. :)
Facede gördüm resimleri, hayırlı olsun :)

Anıl E.
24-11-2014, 21:06
Coil'leri ibizaya taktık her şey beklediğim gibi oldu . Hatta 1 pay daha var en düşük seviyenin bi tık üstünde şu an , lastik yanakları 45 ben 40 yapmayı düşünüyorum biraz rahatsız ediyor :) .

Orjinal yaylar üstündeyken de kullandım 5 lik spor yay varken de kullandım bu en konforlusu oldu. Ne zıplama var ne rahatsızlık . Başaran'ı araştıranlara bir tavsiyede benden çok güzel işçilik çıkartmışlar . Şöyle kabaca birkaç fotoğraf aldım canlı daha güzel.

http://i.hizliresim.com/66oO8W.jpg (http://hizliresim.com/66oO8W)

http://i.hizliresim.com/ozbv3k.jpg (http://hizliresim.com/ozbv3k)

http://i.hizliresim.com/JE013Y.jpg (http://hizliresim.com/JE013Y)

http://i.hizliresim.com/WrN508.jpg (http://hizliresim.com/WrN508)

SerhatA.
24-11-2014, 21:17
@Anıl E. Dip halini merak ettim açıkcası, maşallah.. :)

Anıl E.
24-11-2014, 21:25
@Anıl E. Dip halini merak ettim açıkcası, maşallah.. :)

Ben de merak ediyorum halledicez :)

elpadre
24-11-2014, 21:27
canturk e ne oldu ? :D

Melih-Ö
24-11-2014, 22:22
Hayırlı olsun Anıl kendim yapmış kadar sevindim ya la :) Düşüşü de çok iyi olmuş Allah kaza bela göstermesin Maşallah :)

Anıl E.
24-11-2014, 22:24
Hayırlı olsun Anıl kendim yapmış kadar sevindim ya la :) Düşüşü de çok iyi olmuş Allah kaza bela göstermesin Maşallah :)

Senin de emeğin var ibizada melihim :)

Melih-Ö
24-11-2014, 22:35
Senin de emeğin var ibizada melihim :)

Çorbada tuzumuz varsa ne mutlu kardeşim kocaman Maşallah :)

Osman Bahadır
24-11-2014, 22:50
Bu yaptırdığınız custom coiloverların detaylı fotoğrafı var mı? Normal amortisöre piyasadaki coil springleri mi geçiriyorlar? Yayı neye göre seçiyorlar? Her araca aynı yayı mı takıyorlar? İşçilik ve malzeme detayını görmek için foto varsa ekleyebirseniz iyi olur.

Ahmet.S
24-11-2014, 23:30
Çok detaylı fotoğrafları yok ama sizin yazdığınız gibi coilsprings geçiriliyor amartisör diş takılıyor yayın oturduğu tas kesiliyor görünen o bence çok çeşit yay yoktur diye düşünüyorum.
Birara amartisörümü alıp tornacıya gidip sorayaım diye düşünmedim değil bu benim gözlemlediğim daha farklı birşeyde olabilir.

ferhatcam
26-11-2014, 19:22
Paralarını yatırdım inşallah güzel bir işçilikle elime ulaşır ve arabama yakışır .

bende ibizama sadece önlere düşünüyorum. ücret olarak kaça mal oldu merak ettim. Eğer özelsede pm atarsanız sevinirim.

Boldenon
26-11-2014, 20:30
Bu yaptırdığınız custom coiloverların detaylı fotoğrafı var mı? Normal amortisöre piyasadaki coil springleri mi geçiriyorlar? Yayı neye göre seçiyorlar? Her araca aynı yayı mı takıyorlar? İşçilik ve malzeme detayını görmek için foto varsa ekleyebirseniz iyi olur.
Normal amortisöre sertleştirme yapıp aks ağırlığına göre seçtikleri yayları takıyorlar. Fotolara buradan erişebilirsiniz.

https://www.facebook.com/pages/Basaran-amortisör/456278567779196

Yanlış anlama olmasın benim ticari hiçbir bağım yok. Sadece işini iyi yapanı severim, başkalarının da faydalanmasını isterim.

Maxi
26-11-2014, 21:10
bu arkadaşlar sadece coilovermı yapıyor?
tamir yapıyorlarmı?

Boldenon
26-11-2014, 21:11
Amortisör tamiri vs de yapıyorlar.

Anıl E.
01-12-2014, 13:41
bende ibizama sadece önlere düşünüyorum. ücret olarak kaça mal oldu merak ettim. Eğer özelsede pm atarsanız sevinirim.

500 tl ye yaptırdım

Cliosportve
02-12-2014, 15:53
bu custom coillere körük neden takmıyorlar
daha cabuk bozulsun diyemi?
baya bir modele baktım hic birinde körük yok
marka coillerde kesinlikle körük oluyor, fark ne

Seven7
02-12-2014, 21:29
bu custom coillere körük neden takmıyorlar
daha cabuk bozulsun diyemi?
baya bir modele baktım hic birinde körük yok
marka coillerde kesinlikle körük oluyor, fark ne

Körükten kastınız nedir acaba? Marka coil de kullandım herhangi bir fark yoktu görüntü bakımından.

Ahmet.S
02-12-2014, 22:04
toz körüklerii söylüyor başaran coiloverda vw polo amartisör takazu kullanıyor tahminim onun harici üstüne toz körüğü yok bazı hasta arkadaşlarım var çorap örüyor özel coiloverlarına.

-Murat Özcan-
09-12-2014, 15:44
toz körüklerii söylüyor başaran coiloverda vw polo amartisör takazu kullanıyor tahminim onun harici üstüne toz körüğü yok bazı hasta arkadaşlarım var çorap örüyor özel coiloverlarına.

Körük olmassa ne olur ki ?

Boldenon
09-12-2014, 17:30
Amortisör mili toz vs sebebi ile çizilip yağ kaçağı olabilir. Arabayı basık kullanırken mil zaten sarı takozun içinde kalıyor, dışardan görünmüyor. Yüksek kullanımda problem olabilir

Mpower
03-01-2015, 21:10
Yaptıranlar 500 tl den bahsetmişler on arka toplam 500 mu yoksa sadece on taraf mi 500 ?

SedatAdanurr
06-01-2015, 20:46
Yaptıranlar 500 tl den bahsetmişler on arka toplam 500 mu yoksa sadece on taraf mi 500 ?
Sadece ön taraf.Fiyatta sabit değil araca göre değişiyor.Ben 700 TL'ye yaptırdım.

BuğraTuna34
08-01-2015, 22:50
Fiaytları arttı sanırım. Ancak amortisörü istemeden kendi yapıp 500 tl fiyat vermesi ve bu kadar müşterinin memmun olması çok iyi bir imaj bıraktı bende.

Anıl E.
11-01-2015, 20:29
200-500 km kullandığım coilover'ları aracımı sattığımdan dolayı satılığa çıkardım . Herhangi bir sorunu yok ben ibiza'da kullandım konforu normaline göre arttı ve istediğim gibi düşürmüştü .

almak isteyen olursa özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.

Bolkar1st
11-01-2015, 21:51
Kararsız kaldım valla sonuc olarak can taşıyan onemli bir Parca bu amortisor ben markalı birsey alma taraftarıyım yorumların hepsini okuduktan sonra.

oguzedr
11-01-2015, 22:08
bende kesinlikle tavsiye ederim f/p olarak kesinlikle çok çok iyiler...fazla para alma gibi bi çabaları yok..kendi 6r tdi poloma yaptırdım ön arka coil yaptırmak istedim önlere coil yapıldı arkalara soğuk press yaptı ve orj. süspansiyondan da çok daha iyi oldu.

SedatAdanurr
12-01-2015, 02:40
Fiaytları arttı sanırım. Ancak amortisörü istemeden kendi yapıp 500 tl fiyat vermesi ve bu kadar müşterinin memmun olması çok iyi bir imaj bıraktı bende.
Fiyatlar artmadı cogu otomobil ve hafif ticarileri 500 TL ye yapıyorlar hala.Benim aracım minibüs olduğu için fiyat yüksek (vw caravelle).
Basaranın en taktir ettiğim yönü bu, fiyatları sabit.Müşteri potansiyeli artinca fiyatı arttıran diğer firmalar gibi değiller.Ben de herkese tavsiye ederim, suana kadar hiçbir sıkıntı yasamadım.

Seven7
12-01-2015, 04:45
Bu bahsi geçen 500tl kendi amortisörümüz artı 500tl midir?
Şimdiye kadar kullanıp da sorun yaşayan olmadı sanırım.

Anıl E.
12-01-2015, 08:36
Bu bahsi geçen 500tl kendi amortisörümüz artı 500tl midir?
Şimdiye kadar kullanıp da sorun yaşayan olmadı sanırım.

Kendi amortisörümüz değil kendisi sıfırdan yolluyor her şeyi .

Ben bir sorun yaşamadım süper yol tutuyordu ve konforda bi tık arttı.

-Murat Özcan-
12-01-2015, 09:48
Kendi amortisörümüz değil kendisi sıfırdan yolluyor her şeyi .

Ben bir sorun yaşamadım süper yol tutuyordu ve konforda bi tık arttı.

Anıl sen önlere yaptırdın sanırım dimi,Normalde arkalara press ile birlikte 750 ye falan denk geliyor

Anıl E.
12-01-2015, 17:10
Anıl sen önlere yaptırdın sanırım dimi,Normalde arkalara press ile birlikte 750 ye falan denk geliyor

Evet sadece önlere yaptırdım arkalara coil yapmıyoruz demişti .

devil_berk22
13-01-2015, 14:50
ön ve arka yaylara pres yaptırsak maliyeti nedir acaba?

-Murat Özcan-
16-01-2015, 10:47
ön ve arka yaylara pres yaptırsak maliyeti nedir acaba?

Muhtemelen 750 800 civarıdır

devil_berk22
16-01-2015, 11:58
Muhtemelen 750 800 civarıdır

telefon acıp sordum onlere amortisör olarak 500 istiyorlar ancak istanbula gitmem gerekiyor o yüzden biraz ertelemek zorundayım

Oğuzhan Y.
17-01-2015, 02:17
Dün telefon açıp sordum. İzmir de yaşadığımı belirttim kargoyla amortisörleri göndereceklerini ve işten anlayan bir ustaya montajını yaptırabileceğimi söylediler. Accent BLUE için 500 TL fiyat istediler.

SerhatA.
17-01-2015, 09:29
Yaklaşık 8 aydır kullanmaktayım, tek bir sıkıntı yaşamadım allaha şükür. Şehirde dip basık, dağa yaylalara gezmeye gittiğimde istediğim seviyede kaldırıp rahat rahat kullanıyorum. Her türlü yükseklik de yol tutuşu da spor yaya göre on kat iyi. Coilover yaptıracak arkadaşlara tavsiye ederim (not : başaran amartisörle hiç bir bağım bulunmamakta)

kangomania
19-01-2015, 20:16
Tüm bu memnuniyet mesajlarını okuduktan sonra yaptırmaya karar verdim. Aradım ve muayeneden sonra sipariş veriyorum. Muayenede sorun yaşayan oldu mu custom coilover ile. Veya bakım falan gerektiriyor mu belli süreden sonra?

mr.korhan
19-01-2015, 20:40
Coilover degil ama daha bu hafta yaşadığım bir memnuniyeti paylaşayım , aracımda sertlik ayarlı koniler mevcut lakin arka sag amortisor sert tepkimelerde yoldaki çizgi yada kedigozlerinden geçerken ses yapmakta idi, he bu arada amortisor olduguna kanaat getirene kadar denemedigim şey kalmadi, rotcuda alt takım kontrolü , oradan frenciye gidip acaba kaliper filanmi likirti yapıyor mantığında uğraşır bişeyler değiştirip durduk aslında ilk olarak bunları yapmadan evvel Kartal sanayideki MRT amortisore gitmiştim derdimi anlatıp detay verdikten sonra arabayı salladı salladı yok dedi amortisor degil! , bunun üstüne diğer yollara eğilmiştim , uç dört hafta da farklı şeylerle uğraştıktan sonra (koltuklara kadar herseyi sokup saklanan bişeyler aramakda dahil) başarana gitme kararı alıp Cumartesi soluğu orda aldım önce oda dıştan baktı sağlama benziyor konı bozulmaz kolay kolay dedi ama belki toplarken yanlış toplamış olabilirler dedi soktu amortisorleri baktı etti milin yukarı doğru olan kısmına tornada (3 tane torna tezgahı var bu arada, tornayı hakkıyla kullanmayı bilenlere herzaman saygı duymuşumdur) metal yüzük seklinde burç yaptı armut lastikleri değişti ve teste bi ciktim , oda ne ses gitmişti :) esasında en basında amortisorden şüphelendiğim için hem kendi bilgime seviniyordum hemde başaranın işine ne kadar hakim olduguna ve benim isimi çözdüğüne seviniyordum, he bu arada MRT ye ne oldu derseniz, en yakın zamanda yolum kartala düştüğünde MRT ye uğrayıp bunu anlatıcam ki bir nebze olsa feyz alsın.. Velhasil başaranlardan oldukça memnun kaldım ve fiyat Olarak da komedi rakama yaptılar 100 lira bile tutmadı :)

Boldenon
19-01-2015, 20:50
Tüm bu memnuniyet mesajlarını okuduktan sonra yaptırmaya karar verdim. Aradım ve muayeneden sonra sipariş veriyorum. Muayenede sorun yaşayan oldu mu custom coilover ile. Veya bakım falan gerektiriyor mu belli süreden sonra?

ben 1 senedir kulanıyorum. sıfır sorunla. üst amortiör takozlarının kırmızılarından getirttim yurt dışından. onları takmak ve genel kontrol için uğrarım yakınlarda. ilgialaka ve işçilik çok iyi.

kangomania
19-01-2015, 21:08
ben 1 senedir kulanıyorum. sıfır sorunla. üst amortiör takozlarının kırmızılarından getirttim yurt dışından. onları takmak ve genel kontrol için uğrarım yakınlarda. ilgialaka ve işçilik çok iyi.

Abi Teşekkürler cevap için inşallah daha uzun süre kullanirsiniz sorunsuzca. Keşke yakın olsaydım diyorum. Umarım mersinde bulurum hakkıyla montaj yapacak birini.

Anıl E.
20-01-2015, 08:11
Almak isteyen olursa 2013 ibizada çok kısa süreli kullandığım coiller 300 tl .

300 km anca yapmışımdır.

MuDDi-61
22-01-2015, 17:19
Konuyu baştan sona inceledim.galiba yay yerine bi başaran coil de ben yaparım :)

Boldenon
22-01-2015, 21:30
Konuyu baştan sona inceledim.galiba yay yerine bi başaran coil de ben yaparım :)

kesinlikle tavsiye ederim.

huseyinturk
22-01-2015, 21:50
konuda orjnal amortisöre müdahale edilmediği yazılmış, aradım sordum aracın kendi amortisörüne uygulama yapıyoruz dediler bilginiz olsun.

MuDDi-61
22-01-2015, 23:18
konuda orjnal amortisöre müdahale edilmediği yazılmış, aradım sordum aracın kendi amortisörüne uygulama yapıyoruz dediler bilginiz olsun.

sanırım il dışında olanlar için kendılerı uygun amortisör bulup uygulama yapıyorlar. Kargoluyorlar falan.

RedCan
22-01-2015, 23:28
Custom coilover ile pres (sıcak veya soğuk) yapılan yayların riskleri aynı mıdır ?

B.Koçer
23-01-2015, 10:30
Dün telefon açıp sordum. İzmir de yaşadığımı belirttim kargoyla amortisörleri göndereceklerini ve işten anlayan bir ustaya montajını yaptırabileceğimi söylediler. Accent BLUE için 500 TL fiyat istediler.

Bende yaptırıcam da 500 tl uygun bir rakam ikince ellere 400-500 cekiyor arkadaslar piyasayı yükseltecekler :D

eleanor
23-01-2015, 12:21
bende yaptıramk istiyorum ama arkaları soğuk preslediğimizde sıkıntıya sokmasın bizi.Soğuk presle ilgili bilgi verecek arakadaşlar var mı?

huseyinturk
27-01-2015, 18:54
muayneye giren varmı yapma coille?

ilker AKTAŞ
05-02-2015, 09:40
muayneye giren varmı yapma coille?

ben girdim muayneye hemde 4 tarafta coilli ve basıktı arabayı capraza aldılar (sol ön teker ve sağ arka tekeri aynı anda rampaya cıkardılar) haliyle sürttü ama yaylar yere cok yakın diğerekten hafif kusur yazdılar geçtim

ilker AKTAŞ
05-02-2015, 09:50
arkadaşlar ben iki araca basaranda coil yaptırdım mevzu basit arabasına göre ve orjinal amortisör kullanılması veya basaranın amortisörü kullanılmasına göre fiyat değişiyor. orneğin ben 93model mazda 323e sadece önlere (orjinal amortisör ve yaylarım evde) 500tl ye yaptırdım gecen sene. yaklasık 3 4 ay öncede bi transporter t5 e sadece önlere (yine orjinallerim evde) 750tl ye yaptırdım.

MuDDi-61
06-02-2015, 14:57
Verdiğiniz bilgilere dayanarak karşılaştırma yaptım en sonunda coılovera karar verdım. bugun aradım başaran amortisorü gayet yardımcı oldular sağolsunlar. siparişimizi verdık corsam için artık heyecanla beklıyorum:)

MuDDi-61
13-02-2015, 12:06
http://i61.tinypic.com/28t80sp.jpg

Coillerimiz geldi Bakalım kısmetse bir kaç güne takıp test edip sizinle paylaşırım

Seven7
13-02-2015, 12:27
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yorumlarınızı bekliyorum.

MuDDi-61
15-02-2015, 19:34
Herkese iyi akşamlar. Cuma günü coillerimiz geldi hemen montajını yaptırdım. Çok basmadık şuan arkalara yay yada soğuk pres yaptırmayı düşünüyorum. Ustelik lastiklerimin yanakları kalın olduğundan tam basmak istemedim. Çamurluk kapanması ilkten benim icin yeterliydi. Derken aldim arabayi bayıra çukura falan getirdim test ettim gayet hoşuma gitti ne sekme var ne de vurma zaten çukurdan gecince bile zıplama yapmıyor.bunu görünce dip basmak için güven geldi açıkçası .bir örnek olarak arac şuan bu halde .
http://i62.tinypic.com/2epm1d4.jpg

ümitech
15-02-2015, 22:24
sadece öne yapmalarının mantıgını çözemedim bende???
neden arkalar içinde coil yapmıyorlar???
ben 4 adet istesem yapmıyorlar mı yani???

Ahmet.S
15-02-2015, 22:33
Arkalar için amartisörün üstündeyse yay yapıyorlar bence vtec2,ep2,ep3 için takım olarak yapılıyor facete fotoğraflarını görmüştüm.

MuDDi-61
16-02-2015, 10:54
sadece öne yapmalarının mantıgını çözemedim bende???
neden arkalar içinde coil yapmıyorlar???
ben 4 adet istesem yapmıyorlar mı yani???
Arka Yay ve ile Amortisor ayrı oldugu için bazı araçların onlara uygulamadıklarını söyledi yetkili kişi . sonra yay düşer falan biraz sıkıntıymış

İzzet Göçmen
21-02-2015, 00:56
Bu ay bende siparis gecicem cok coil yapan kişiyle konustm ne bileyim basaran daha iyi geliyor bana

Ahmet.S
21-02-2015, 09:41
arka spor yaya custom coilover yapılabilir maliyeti kurtarmadığı için yapmıyorlardır belki honda forumundan biri yapmıtı resim paylaşmıştı hazır satılan ground contollardan farkı yok.

painkller
21-02-2015, 16:16
Bende bizim sunnye burdaki yorumlardan sonra yaptirmayi dusunuyorum sadece onlere arka zaten basik arabanin anatomisini duzeltelim biraz.

bugrahaktan
24-02-2015, 11:00
arkdaşlar kangooya yaptırmayı düşünüyorum öncelikle bu coillerin vizeden geçmediğini söylüyorlar.doğrumudur.sekme falan yapıyormu kullanan herkez memnun ama insan tereddüt ediyor.

Draniela
09-03-2015, 16:01
Hazır amortisör patlamışken ben de yaptırmayı düşünüyorum ama görmedim bilmiyorum karar veremedim.

Draniela
09-03-2015, 16:01
Ayrıca arka kısım için olmaması kötü en azından yay ayarlamaları lazım yani onunla da uğraşmak var yani

Draniela
11-03-2015, 15:28
İnternetteki resimleri gördüm puntolar düşmemiş hiç şaşırmadım custom coille bile yüksek :D
Aradım konuştum ses sorunundan bahsetti puntolarda oluyormuş city fonksiyonuyla alakalı dedi. Lak luk ses geliyor dedi ama amortisörden olur o ben coilleri kullanırken konfor yayını da çıkartıp kullanmıştım en ufak bir ses duymamıştım. O sebepten ben vazgeçtim punto için düşünen olursa ön bilgi olması açısından yazmak istedim.

Vogtland bir yay buldum 3.5 luk önlere 3 cm arkalara 2 cm preslettireceğim orada sonra kargo yaparlar öyle binerim dedim.

Pres yaptıran var mı orada ?

ferhatcam
12-03-2015, 20:57
İnternetteki resimleri gördüm puntolar düşmemiş hiç şaşırmadım custom coille bile yüksek :D
Aradım konuştum ses sorunundan bahsetti puntolarda oluyormuş city fonksiyonuyla alakalı dedi. Lak luk ses geliyor dedi ama amortisörden olur o ben coilleri kullanırken konfor yayını da çıkartıp kullanmıştım en ufak bir ses duymamıştım. O sebepten ben vazgeçtim punto için düşünen olursa ön bilgi olması açısından yazmak istedim.

Vogtland bir yay buldum 3.5 luk önlere 3 cm arkalara 2 cm preslettireceğim orada sonra kargo yaparlar öyle binerim dedim.

Pres yaptıran var mı orada ?

+1. bende pres yaptırmayı düşünüyorum başaranda, varmı yaptıran ?

kangomania
13-03-2015, 11:39
arkdaşlar kangooya yaptırmayı düşünüyorum öncelikle bu coillerin vizeden geçmediğini söylüyorlar.doğrumudur.sekme falan yapıyormu kullanan herkez memnun ama insan tereddüt ediyor.

önümüzdeki aylarda bende yaptıracağım kangoo ya. Herkes memnun görünüyor, inşallah bizde memnun kalırız.

andromedia
29-03-2015, 16:52
yazılanları okudum çarem gibi duruyor lakin aracla kücük bir tümsek ve çukurdan geçerken aracın zıplayıp düşmesinden bıktım. konfor namına hiçbirşey yok. yol tutuşta keza güven vermiyor bana. ama arkalara cil olmaması canımı sıkıyor. *** kalkık ön basık rahatsız edici.

painkller
03-04-2015, 23:29
konuylaa alakalı olduğunu düşünüyorum

şakir usta ve başaran arasında kaldım. kimi tavsiye edersiniz? birde nazı geçen varsa ***** öğrenci adamız ince eleyip sık doluyoruz.

gökan
04-04-2015, 00:12
4 adet konıme coılover yaptırcam olurmuki

İzzet Göçmen
04-04-2015, 08:37
konuylaa alakalı olduğunu düşünüyorum

şakir usta ve başaran arasında kaldım. kimi tavsiye edersiniz? birde nazı geçen varsa ***** öğrenci adamız ince eleyip sık doluyoruz.

Şakir daha fazla fiyat veriyor

painkller
04-04-2015, 12:10
Şakir daha fazla fiyat veriyor

kalite olarak, sekme, yol tutuş olarak hangisi ?

MuDDi-61
05-04-2015, 12:55

Bende Başaran coil var 2 ay önce yaptırdım aracıma, sekme veya herhangi bir durumla karşılaşmadım gayet ıyı yola uyum saglıyor araç.

Grimlord
06-04-2015, 09:04
sadece önlere coil yapsak kaç para bilen var mıdır?

painkller
06-04-2015, 14:02
bana mesajla 600 dediydiler ama pazarlıkla 500 gibi bir fiyata yapılır bence

Boldenon
06-04-2015, 14:21
Başaran kesinlikle daha başarılı.

painkller
06-04-2015, 19:00
şakir ustadanda fiyat geldi, başarandanda. şakir usta daha uygun bişey söyledi bakalım duruma göre yaptıracağım artık. Ama önceliğim başaran yönünde, fiyatta nazı selamı geçicek bir abimiz varmı ?

meLaNchoLic
06-04-2015, 19:21
görüşen birisi yada yolu düşen birisi olursa.. 1.4 getz içinde coil fiyatı alabilirmi acaba... internette falan hazır satılan coil seti vs bulamadık

painkller
06-04-2015, 19:26
görüşen birisi yada yolu düşen birisi olursa.. 1.4 getz içinde coil fiyatı alabilirmi acaba... internette falan hazır satılan coil seti vs bulamadık
face üstünden mesaj atar iseniz dönüş yaparlar lakin biraz süre alıyor geri dönüş yapmaları.

brs852
12-05-2015, 13:27
aracıma ön arka coil yaptıracaktım arkalara olmaz dedi öne coil arkalara pres yaparız dedi bu şekilde sağlıklı olur mu ki kafam karıştı valla

By_C
12-05-2015, 16:37
Uzun araştırmalar sonucu bende Başaran'da karar kıldım. Astra H 1.3 CDTI Hatchback aracıma önlere yaptırdım(benim araçta arkalara yapamıyorlarmış), fiyat 600TL. Arkalara press işinden korktuğum için bir arkadaşımdan orjinal alçaltılmış GTC İDS+ yayı ve arkalar için monreo reflex amortisör aldım ve Başaran'da onlarıda montajlattırdım. Arkalara ayrıca 50TL montaj parası aldılar.

Sonuç 3,5 Eibach Prokitler den sonra inanılmaz konfor, şuan garajımın giriş problemi nedeni ile önler 4cm civarı basık konfor 10 üzerinden 11(: İleride ne olacak yaşayıp göreceğiz. Tavsiye ediyorum temiz işçilik, güler yüzlü esnaf Kemal Usta.

Not olarak ben orjinal amortisörlerimi kullandırtmadım eğer kendi amortisörlerinizi kullanırsalar 500TL ye düşüyor fiyat. Kendi amortisörlerinizi kullandırtmaz iseniz önden sipariş verin fazla beklemezsiniz.

Bu arada Eibach Prokit yaylarım satılıktır. Takribi 1500-2000km kullanıldı, sıfıra yakın gayet temiz.

brs852
13-05-2015, 13:01
astra j için neden arkaya yapmıyorlar bilgisi olan yok mu acaba ?

By_C
13-05-2015, 15:23
astra j için neden arkaya yapmıyorlar bilgisi olan yok mu acaba ?

Yanlış bilgi vermek istemem ama benim anladığım, amortisör ve yay orjinalinde ayrı şekilde montajlıysa bunu yapamıyorlar. Bunun için aracın arkasına eğilip bakılabilir. Bizim H kasalarda arkada amortisörler davlumbazla lastik arasında, yaylarda şasiye lastikten sonra montajlı, J'lerdede durum aynı olması lazım. Önlerde durum tam tersi yaylar amortisörün üzerinde montajlı, önlere custom coil yapmak için amortisör çanağını kesip dişli koyması yeterli.

Mesela ben ordayken 2004-2005 kasa bir honda civic'e hem arkalara hem önlere custom coil montajladılar. Sebebi hondanın ön arka amortisör ve yayları aynı sistem, yani 4 lasiğinde amortisörlerinin üzerindeydi yayları.

Açıklamaya çalıştım ama anlaşılmıştır umarım. Olmadı google dan şasi amortisör resimlerine bakın anlayacaksınız demek istediğimi.

brs852
13-05-2015, 16:26
Yanlış bilgi vermek istemem ama benim anladığım, amortisör ve yay orjinalinde ayrı şekilde montajlıysa bunu yapamıyorlar. Bunun için aracın arkasına eğilip bakılabilir. Bizim H kasalarda arkada amortisörler davlumbazla lastik arasında, yaylarda şasiye lastikten sonra montajlı, J'lerdede durum aynı olması lazım. Önlerde durum tam tersi yaylar amortisörün üzerinde montajlı, önlere custom coil yapmak için amortisör çanağını kesip dişli koyması yeterli.

Mesela ben ordayken 2004-2005 kasa bir honda civic'e hem arkalara hem önlere custom coil montajladılar. Sebebi hondanın ön arka amortisör ve yayları aynı sistem, yani 4 lasiğinde amortisörlerinin üzerindeydi yayları.

Açıklamaya çalıştım ama anlaşılmıştır umarım. Olmadı google dan şasi amortisör resimlerine bakın anlayacaksınız demek istediğimi.

olabilir evet gayet mantıklı bir gidip bakayım neredeymiş

By_C
13-05-2015, 21:12
Basit yeri aslında ama blok numarasını bilmediğim için bir iki aradım tarifle gittim. Sanayinin ana kapısından girince direk sağa sola sapmadan devam edersen solda kalıyor C1 blok olması lazım

Mutu
13-05-2015, 21:58
Fatih sultan mehmet sanayi sitesine gidin, orada herkes bilir, tarif eder zaten yerini.

serkanaygün
14-05-2015, 14:56

Benim bi arkadaşımda megane 3 için namda yapılmış coil var, bizim arabalar da yay amortisör farklı, amortisörü ayrı yayı ayrı ama ona yapılmış durumda.

Başaran neden yapmıyor acaba?

irfanyalınay
14-05-2015, 16:09
Uzun araştırmalar sonucu bende Başaran'da karar kıldım. Astra H 1.3 CDTI Hatchback aracıma önlere yaptırdım(benim araçta arkalara yapamıyorlarmış), fiyat 600TL. Arkalara press işinden korktuğum için bir arkadaşımdan orjinal alçaltılmış GTC İDS+ yayı ve arkalar için monreo reflex amortisör aldım ve Başaran'da onlarıda montajlattırdım. Arkalara ayrıca 50TL montaj parası aldılar.

Sonuç 3,5 Eibach Prokitler den sonra inanılmaz konfor, şuan garajımın giriş problemi nedeni ile önler 4cm civarı basık konfor 10 üzerinden 11(: İleride ne olacak yaşayıp göreceğiz. Tavsiye ediyorum temiz işçilik, güler yüzlü esnaf Kemal Usta.

Not olarak ben orjinal amortisörlerimi kullandırtmadım eğer kendi amortisörlerinizi kullanırsalar 500TL ye düşüyor fiyat. Kendi amortisörlerinizi kullandırtmaz iseniz önden sipariş verin fazla beklemezsiniz.

Bu arada Eibach Prokit yaylarım satılıktır. Takribi 1500-2000km kullanıldı, sıfıra yakın gayet temiz.

Cengiz kardeşim hoşgeldin :)

By_C
15-05-2015, 09:03
Cengiz kardeşim hoşgeldin :)

Saygılar İrfan abim, Hoşbuldum seni gördüm daha iyi oldum:)