Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru WRX Yardim
Honda Type_R
24-04-2014, 13:11
Arkadasalr oncelikle selamlar
Bi abimizin 2002 wrx var aracta
-16g turbo
-750cc enjektor
-sti intercooler
-map sensor
Aractaki butun sensorler o2 sensorler bobinler yenisi ile degisti.yazilimsal olarak herhangi bir arizasida yok. Fakat arac 1 depo ile 500-550 km yol yapmasi gerekirken 300km de benzini bitiriyor.(normal kullanimda) idle da afr saatinde ve bilgisarda normal olmasina ragmen arac cig benzin atiyor. Aracta oem beyin oldugundan neresinde ne ariza var goremiyoruz. Daha once boyle bir problem yasayan oldumu olduysada problem neden olabilir.
Simdiden yardimlarinizdan dolayi tesekkur ederim
Oem beyinde nasil ariza goremiyosunuz ? Ariza okumuyormu beyin
Honda Type_R
24-04-2014, 13:18
oem beyin her bilgiyi aftermarketler gibi detayli vermiyor ne yazikki selcuk
Honda Type_R
24-04-2014, 13:29
kimsenin bir bilgisi yokmudur acaba
kickboxer
24-04-2014, 13:34
enjektörleri söküp tektek teste soktun mu işeme miktarlarında fark varmı?
Yagda benzin kokusu varmı kontrol ediyormusun
Honda Type_R
24-04-2014, 13:47
yagda benzin kokusu yok enjektorlerde beyinde isemeleri normal gozukuyo teste sokmadim
Ben wideband'da normal degerler gorupte cig benzin kokusu gelmesini anlamadım, bu durumda wideband arızalı olabilir mi ? Farklı bir wideband ile tekrar deneme sansınız yok mu ?
Honda Type_R
24-04-2014, 13:55
ozgunle ayara ciktigimizda acaba sensormu dedik fakat arabanin orjinal sensorundende ayni degerleri gorebiliyoruz yani oda degil yani bakmadigimiz yapmadigimiz birsey kalmadi neredeyse ama hala bir cozum bulamadik
peki benzin kokusu egsozdan mı geliyo kesin ? benzin hattında falan bi kacak olmasın ?
Honda Type_R
24-04-2014, 14:08
kesinlikle egsoz dan geliyo benzin hattindanda suphelendik onuda kontrol ettik ordanda sonuc cikmadi
su sıcaklık sensorunde bır skıntı olabılır yada değerleri normalmı
Honda Type_R
24-04-2014, 17:56
Su sicaklik sensoruyle ne alaka?
Su sıcaklık sensörü olsa araç zenginde çalışır bu da wideband da görünür( mantıken)
1 depo ile 500-550 km yol yapması gerektiğine neye göre karar verdiniz ? Bu kararı şehir içi mi şehir dışı olarak mı verdiniz?
50 litre filan olsa depo, 500-550. Km imkansız, 350 km normal..
60 litre dir depo. 58 litre ile dolar.
Bence de 400 km normal şehir içinde.
50 litre filan olsa depo, 500-550. Km imkansız, 350 km normal..
O zaman 14 litre yaksa 400 km yapması lazım yaklaşık, ben 2003 stock sti ile 400-450 anca yapardım depo ile
ben gerek 2004 gerek şu an kullandığım ile 450 km gidebildiğim zaman iyi gittim diyorum şehir içinde. Uzun yolda bile 550 km gitmedim daha 1 depo ile.
O zaman 14 litre yaksa 400 km yapması lazım yaklaşık, ben 2003 stock sti ile 400-450 anca yapardım depo ile
Honda Type_R
25-04-2014, 09:32
nie sti ile kiyasliyorsunuz araba wrx ve biz bu aracla enjektorden once biz 500km yol yapiyorduk
nie sti ile kiyasliyorsunuz araba wrx ve biz bu aracla enjektorden once biz 500km yol yapiyorduk
Standart olarak 440cc olan enjektörleri degiştirip 750cc takınca bi fark olması normal bencede. Bende max 400km gider kanısındayım.
Honda Type_R
25-04-2014, 11:34
yani 200 km lik bi fark olmaz isemeler daha dustu sonucta ona gore ayar yapildi ama 200 km fark olmasi imkansiz
kickboxer
25-04-2014, 11:41
enjektörlerin markası nedir bazı enjektörlerin fazla işemelerini engellemek cruise da rolantide cidden zorlaşıyor.Oem ecu o enjektörleri sürmekte zorlanıyor olabilir.Afr doğru gösterse bile fazla işiyor ve fazla yakıyorsundur.
Honda Type_R
25-04-2014, 11:52
enjektorlerin markasi d.works ama fazla isese beyinde gorulur en azindan ozgun gorurdu.
kickboxer
25-04-2014, 12:33
enjektorlerin markasi d.works ama fazla isese beyinde gorulur en azindan ozgun gorurdu.
ben daha önce sidefeed p.e. enjektör kullanıyordum her nekadar işeme miktarını ms olarak azaltsamda aracım hep fazla yakıyordu. Oem enjektörlerle 50krs yakarken 75krs u gecmıstı sakin kullanım
İd1000 kullanıyorum şuan nerdeyse orjnale yakın bir yakıt tüketimim var sakin kullandımda rolantim çok güzel.Sorunun bu olabilir.
Aldığın enjektörlerde bence gayet güzel:D aklıma başka birşey gelmiyor.
Standart olarak 440cc olan enjektörleri degiştirip 750cc takınca bi fark olması normal bencede. Bende max 400km gider kanısındayım.
Rolanti afr si ayni diyor uygun yazilim var aracta demekki.. Buyuk enjektorse fazla yakar mantiken yanlis..
kickboxer
25-04-2014, 12:53
Rolanti afr si ayni diyor uygun yazilim var aracta demekki.. Buyuk enjektorse fazla yakar mantiken yanlis..
Bazen 1 enjektörün az işemesinden dolayı motor kıran detonasyona maruz kalmıs tek pistonlar gördüm duydum.Afr vs normal iken.Dikkatini çekerim 4 silindiri ortalama hava yakıt karışımı normal kesin bir kanıya varmak için individual afr bağlaman gerekir 4 silindirede ozaman neler oluyor daha iyi anlarsın.Şuanda tahmin yürütüyoruz.
Alpin dediği gibi eski nesil enjektörlerle bu sorunu bende yaşadım.650cc lerle afr eskisinden dahada fakir iken :D cok daha fazla yakıyordum.
Honda Type_R
25-04-2014, 12:53
yani bakildiginda arabaya degismedik sensorde kalmadi o2 sensoruyle wideband sensorude bilgisayardan karsilastirildigindada ayni ama ne kimse boyle bir problemle karsilasmadigi icinde problemi cozemiyoruz ne yazikki en son ozgunle konustugumuzda aftermarket bir beyin takip deneyebiliriz demisti ama cevrede bugeye sti yada wrx beyin kullanan kimse olmadigi icin deneyemiyoruzda :(
Aracta benzin rayi varmi ??
Honda Type_R
25-04-2014, 13:06
oem benzin rayi
Bazen 1 enjektörün az işemesinden dolayı motor kıran detonasyona maruz kalmıs tek pistonlar gördüm duydum.Afr vs normal iken.Dikkatini çekerim 4 silindiri ortalama hava yakıt karışımı normal kesin bir kanıya varmak için individual afr bağlaman gerekir 4 silindirede ozaman neler oluyor daha iyi anlarsın.Şuanda tahmin yürütüyoruz.
Alpin dediği gibi eski nesil enjektörlerle bu sorunu bende yaşadım.650cc lerle afr eskisinden dahada fakir iken :D cok daha fazla yakıyordum.
O mesajdan ben o anlami cikartamadadim sanki buyuk enjektor takarsan ne olursa olsun fazla yakarsin anlami cikti. O nedenle yazdim. Aracta enjektor buyuk ama yazilimda uygun oldugu anlasiliyor
Ve arkadas enjektoru yeni takmis, sence sifir enjektorun belirttigin gibi farkli isemesi olasiligi nedir bence dusuk.
İndividual afr yerine enjektorleri teste sokup iseme karsilastirma yapilabilir eger boyle bir suphe varsa, daha uygun maliyet olur..
Problem enjektor degisiminden sonra olduysa ya enjektorde sorun var yada yazilim geregi fazla yakiyor arac..
Dw enjektorler sifir degildir. Elden gecen islem goren enjektorlerdir.
Belki enjektor ile ilgili bir sikinti vardir. Bu yuzden enjektor de bosch ev14 almak istiyorum. Ancak oem beyinde ayar nasil yapacagim onu da kara kara dusunuyorum... elimde 565cc sti dark blue var ikinci el aldim pek guvenemiyorum... her seyi sifir aldik enjektoru de sifir almafikri bu aralar aklimi kurcaliyor...
Honda Type_R
26-04-2014, 12:16
bizde simdi yogunluk olarak enjektore yoneldik simdi standart enjektorleri takip bakicaz nedir durum ona gore buraya bilgilendirme yaparim
Honda Type_R
28-04-2014, 23:06
Enjektorler harici bilgi sahibi olan varmi
araç çalışırken benzın kutugunun oraya balata spreyi sıkın ve afr ye bakın afr de dalgalanma varsa enktorlerın orınglerınden yada kutugun deformasyonunda hava oluyor olabılır.
iki ihtimal daha var ya filitreniz çok kirli,yada bujilerin bitmesine az kalmış olabilir.
Honda Type_R
29-04-2014, 09:59
Orcun bu soylediklerin bi aracta 200 km az gitmesine sebeb olmaz
Honda Type_R
29-04-2014, 13:41
Bugun enjektorleri teste soktuk fakat tum degerler ayni hatta kapattiginda damlatmada yok baska fikri dusuncesi olan varmidir?
Bugun enjektorleri teste soktuk fakat tum degerler ayni hatta kapattiginda damlatmada yok baska fikri dusuncesi olan varmidir?
Sabit hizla yarim gaz giderken afr ne oluyor? Standart enjektorler ile afr ne idi?
Arabanin performansi ile ilgili sikayetiniz var mi?
Honda Type_R
29-04-2014, 16:58
Performance ile ilgili herhangi bir sikayetimiz yok yakmasiyla ilgili problemimiz var sabit hizla giderken 2500-3000 devir arasi 14,5 afr araliginda dolasmasina ragmen yinede cok yakiyo
Performance ile ilgili herhangi bir sikayetimiz yok yakmasiyla ilgili problemimiz var sabit hizla giderken 2500-3000 devir arasi 14,5 afr araliginda dolasmasina ragmen yinede cok yakiyo
Afr 14.5 larda dolasiyorsaniz ve performanstan yanada sikayet yoksa bi uzun yol yolculugu durumu netlestirir.. Uzun yolda yakit normal gelirse sehiricinin degisken sartlarindan fazla yakit harcanmis diyebilirim.
Honda Type_R
29-04-2014, 20:10
Zaten uzun yolda yaptik ankaraya gittik geldik ama farkeden sadece 50 km oldu yani tikandik kaldik
her ne kadar sti ile kıyaslamayın dediyseniz de bir 2 sorum var müsadenizle; uzun yolda hız ortalamanız ne idi? sürekli sabit hız da mı gittiniz yoksa değişken hız da mı gittiniz? Uzun yolda tam depo ile kaç km gidebildiniz net olarak?
her ne kadar sti ile kıyaslamayın dediyseniz de bir 2 sorum var müsadenizle; uzun yolda hız ortalamanız ne idi? sürekli sabit hız da mı gittiniz yoksa değişken hız da mı gittiniz? Uzun yolda tam depo ile kaç km gidebildiniz net olarak?
Dayı araç benim. Biz Ankara'ya giderken Murat Temel ile iki araç gittiğimiz için pek ölçüm yapamadım çünkü yolda haliyle pek rahat durmadık :). Dönüşte saikin geldik o şekilde de sti' ın benzini biterken benim halen vardı. Yani sti'a göre daha az yakıyordum ama o zaman benim benzin sorunum yoktu. Biz Torka başka bir sorun için gitmiştik onu çözdüler sağ olsunlar. Biz ondan sonra araca tgv delete, KN typoon kit ve 750 cc enjektör koyduk map ile yürümeye başladık sorunlar ondan sonra başladı. Bu gün enjektörlerin kontrolünü yaptırdık ve gayet düzgün olduğunu gördük ve oringlerden şüphelendiğimiz için de yenileriyle değiştirdik. 2000-2500 arası vuran knock bu akşam vurmadı hiç. Benzini aldım bir kaç gün deneyip tekrar yazarım.
saydığın işlemlerin hepsi yakıt tüketimini artırır tabii ki ama dediğin kadar artırır mı bilemem?
ben dün Aksaray üstünden Niğde ye gittim geldim. toplam da 711 km yol yaptım, bunun ilk 500 km si 120 km sabit hızda gittim. Kalan 200 kusur km de is 97 oktan bulamadığım ve 95 oktan almamak amacı ile 90 km sabit hızda cruise control ile gittim.
harcadığım yakıt 74 litre.
kelalper
03-05-2014, 08:23
bence sıkıntı yok. Bizim 2.5 gc8 de aynı şekilde. AFR normal ama yakıt tüketimi yakın. Rodajı söylemiyorum bile. Bir depoya Edirneye gidebildik rodajdayken. Evolarda km de 1.2 lira falan yakıo.
Honda Type_R
04-05-2014, 12:28
yahu alper araba wrx yaw evo yada sti olsa tamam diyecem ama bildigin wrx yaw
kelalper
05-05-2014, 07:00
yılmaz blok aynı blok yaw. 750 cc enjektör koymuşsunuz. ne yakacak abi. sti çok farklı makine mi sanıosun ki.
öncelikle verileri netleştirin
1 depoyla 500km diye sonuç olmaz
100km de kaç litre benzin yakıyor bu araç?
sonra motor sıcakken rölanti wideband afr değeri
3000 rpm sakin kullanımdaki "düz yol" afr değeri
sonra tam gazdaki afr değerini belirleyin
Honda Type_R
05-05-2014, 11:42
100 km de yaklasik 17 lt yakiyo
Motor sicakken afr degeri 14.8~15.2 arasinda dolasiyi
3000 devir 5. Vites sabit gazda 14.2 lerde afr oluyo
Full boosta arac degerini hatirlayamadim ama ozgun deger normal dedigini hatirluyorum
Honda Type_R
05-05-2014, 11:44
100 km kac lt olctugunude soyle bulduk benzini fulledik 100 km geldigimizde tekrar fulledik ve cikan miktar 17lt.Normal kullanimda
Orcun bu soylediklerin bi aracta 200 km az gitmesine sebeb olmaz
anladım. Tesekkur ederım bılgı için.