Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiili haciz nedir ?
By CrAzY
27-04-2014, 11:58
Merabalar aracım 2 ay kadar önce kaptırdım icra vardı fakat yakalama çıkmış haberim olmadan çevirmede polis anons geçince otoparka çekti ankarada ikamet ediyorum araç bolu beykoz otoparkında her iki haftada bir gider aracı çalıştırır gelirdim geçen gittiğimde otoparkın sahibi araca fiili haciz uygulandığını dokunduramayacağını söyledi nedir neyin nesidir.
İcra 50 bin tl (torba yasasını bekliyorum 30 bine düşmesi için,bu arada torba yasası içinde bilgi alabilriim)
Selamlar
Alacaklı borcdan dolayı Fiili haciz istemiş yane otoparka gelerek aracının butun bilgilerini kontrol edip haciz yapmıslar.Buyuk ihtimalle aracının satışını isticekler prosudur gereği yakalanan aracının fiili haczi yapılır.Herhangi bir anlaşma sağlamazsan alacaklı taraf aracının satışını ister ve ihale usulu ile aracını sattırır.Bu konuda zaten sana tebligat gelecektir.
ontheair
27-04-2014, 13:07
Otomobiller üzerindeki hacizlerin 1 yıl sonunda düştüğü doğru mu?
Yakalama da düşüyormuş sanırım. Böyle bir şey var mı?
By CrAzY
27-04-2014, 13:10
Selamlar
Alacaklı borcdan dolayı Fiili haciz istemiş yane otoparka gelerek aracının butun bilgilerini kontrol edip haciz yapmıslar.Buyuk ihtimalle aracının satışını isticekler prosudur gereği yakalanan aracının fiili haczi yapılır.Herhangi bir anlaşma sağlamazsan alacaklı taraf aracının satışını ister ve ihale usulu ile aracını sattırır.Bu konuda zaten sana tebligat gelecektir.
İcra sgk icrası yalnız tm fakat 2 ay oldu bu olay hemen yapmaları saçma değilmi.
Bnde öyle duydum da 1 yıl bekletemem ki arabayı orda almam gerek torba yasasını bekliyorum.
1 yıl içinde satış istemezseniz düşüyor, 1 yıl sonunda haczin yenilenmesi talep edebiliyorsunuz.Yakalama istenince haciz düşmüyor diye biliyorum.
Sgk haczi icin bir yil mevzu gecerli değil ayrica o bir yıl artik 6 ay kanun değişikliği var
Fiili haciz yapmalarinin sebebide satış yapacak olmalari prosedürü tamamliyorlar
By CrAzY
27-04-2014, 13:43
Sgk haczi icin bir yil mevzu gecerli değil ayrica o bir yıl artik 6 ay kanun değişikliği var
Fiili haciz yapmalarinin sebebide satış yapacak olmalari prosedürü tamamliyorlar
Ben şimdi yasayı bekliyorum ne kadar sürede satışını isterler arabanın ? Benim aracı kurtarmam gerek.
Artık hacizler 6 ayda yenilenmesi gerekiyor.Yasa gereği Ayrıca alacaklı taraf Yakalama koydukları için Haciz 6 aydan sonra düşmez.Çunku alacaklı Taraf 6 ay içinde satış istemek zorunda Satış masrafını yatırır belkide bekletebilir o alacaklı tarafın kararına baglı anlaşırsanız belki aracı kurtarabılırsınız aksı takdırde satarlar aracınızı...
Artık hacizler 6 ayda yenilenmesi gerekiyor.Yasa gereği Ayrıca alacaklı taraf Yakalama koydukları için Haciz 6 aydan sonra düşmez.Çunku alacaklı Taraf 6 ay içinde satış istemek zorunda Satış masrafını yatırır belkide bekletebilir o alacaklı tarafın kararına baglı anlaşırsanız belki aracı kurtarabılırsınız aksı takdırde satarlar aracınızı...
Yakalamada olsa satisa iliskin bir islem olmadigi surece duser
Ben şimdi yasayı bekliyorum ne kadar sürede satışını isterler arabanın ? Benim aracı kurtarmam gerek.
Torba yasanin sana faydasi nedir
Her zaman satış isteyebilir bağlayıcı bir suresi yok
Torba yasanin sana faydasi nedir
Her zaman satış isteyebilir bağlayıcı bir suresi yok
Düzenlemelerle borç miktarında düşüş olacak sanırım onu belirtmek istemiş.
arkadaşlar konu dışı bir sorum olucak.Sgk dan hacizli olan aracımızı değiştirmek istiyoruz.haciz taksite bağlandı ödeme yapıyoruz ama hacizi kaldırmadılar.Bu aracı yenileme yapabilirmiyiz?
yani bundaki hacizi diğerine geçirme olanağımız var mı?
arkadaşlar konu dışı bir sorum olucak.Sgk dan hacizli olan aracımızı değiştirmek istiyoruz.haciz taksite bağlandı ödeme yapıyoruz ama hacizi kaldırmadılar.Bu aracı yenileme yapabilirmiyiz?
yani bundaki hacizi diğerine geçirme olanağımız var mı?
Sgk il müdürlüğünde ki sizin isle ilgilenen memurun zekasina kalmış engel yok
Ama 140.000 liralik borc için bir muvekkilin 2005 e 200 aracina konulan haczi arac bedeli ne kadarsa odeyelim kaldir dedik olmaz dedi mantik degisik çalışıyor odemesek arac bedeli kadar tahsilat yapabilecek ama yaklaşım böyle
Düzenlemelerle borç miktarında düşüş olacak sanırım onu belirtmek istemiş.
O başka yapilandirma cart curt yapar o zaman aracı verebilirler
serhatayasli
27-04-2014, 15:32
torba yasa, 4b borclulara 3 ay icinde ode odemezsen borcunu ve hizmet yillarini silicem veya taksit imkani sunmuyormuydu? Yoksa forum konusundaki olay 4b degilde baska bisey mi?
By CrAzY
27-04-2014, 15:41
Evet yasa ile 50 binlik değer 30 bine düşecek 30 bini de yatırabilecek kıvama geliyoruz.O yüzden yasayı bekliyorum.Şimdi benim bu yasayı beklemem mi gerekiyor yoksa arabayı gözden mi çıkarmam gerekiyor hiç bir türlü bu aracı kurtarma şansımız yokmu ? (Para yatırma dışında) kurtarmadan kastım aracın satışını vermemek için.
serhatayasli
27-04-2014, 15:48
BAĞ-KUR AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK?:
Kaydı olup da 24 aydan fazla prim borcu olanları kapsayacak. Diğer bir ifadeyle 2 yıldan az olanlar bu kapsama girmeyecek. Bağ-Kur'a 2 yıldan fazla sürede borcu olanların borcu hem de hizmeti silinecek. Örneğin, 5 yıllık borcu var. Bu borçla birlikte 5 yıllık hizmet süresinden de vazgeçilmiş olacak.
Sanirim senin durum 4b degil. Forumda mutlaka konuda uzman arkadaslar vardir
By CrAzY
27-04-2014, 16:36
Yokmu bilgisi olan :(
By CrAzY
30-04-2014, 09:19
Güncel aracın yakalamasını bir tanıdık vasıtasıyla çözebiliyorum bu hafta icra kalcak onuda bu sene halletcez fakat 1 haftaya arabayı geri alabileceğim söyleniyor.
By CrAzY, mesaj kutunuz dolmuş mesaj gönderemiyorum.
By CrAzY
01-05-2014, 12:09
By CrAzY, mesaj kutunuz dolmuş mesaj gönderemiyorum.
Tmdır hallettim.