Orijinalini görmek için tıklayınız : Satış yapmadan plaka değişikliği
Arkadaşlar selam,
Böyle bişey mümkün mü? Satış yaparken değil, sonradan trafiğe gidip "plaka değiştirmek istiyorum" denilebiliyor mu?
İkinci el bir araç alacağım, plakasını 2-3 ay sonra değiştirmek istiyorum, üzerinde kredi vs. olacak dolayısıyla ilk alırken babamın üzerine alayım sonra bana satsın falan gibi bişey yapamıyoruz.
GökhanAkdeniz
28-04-2014, 12:39
Satış yapman gerekiyor diye biliyorum.
ikametgah adresi degişikliginden sonra plaka hakkınız bulunuyor diye biliyorum ama yine de tam emin degilim
MertSerhanÖ.
28-04-2014, 12:49
bende satış yapmanız gerek diye biliyorum
EmrahERKAN
28-04-2014, 12:50
Konuyu Takipteyim bende
GökhanAkdeniz
28-04-2014, 12:51
Biz 3 harf bi plaka sordurduk, samadıra dediler o harfler ne yapmamız lazım dedik onlarda samandırada ikamet eden birini bulmanız lazım ona satış vermeniz lazım dediler.
ikamet değişince hak çıkıyor ama başka bir şehire çıkarsan diye biliyorum bende. aynı şehirde değiştirdiğin ikamet olmuyor.
SekoLive
28-04-2014, 13:22
utku krediyle alıyorsan 1-2 arkadaşmın başına geldi plaka kesinlikle değişemiyorsun.
2-3 ay sonra kredisini kapatıp yeni bir satışla plaka değişebilirsin.
aksi takdirde son bir kaç haftada bi kanun olmadıysa değişmiyor
krediyi plakanın üstüne cıktıgından olmuyormus belki şaseye falan cıkartsalar bi ihtimal olur. bankacı arkadaşlar varsa yazsınlar.
bi ihtimal daha var duyum bu kesin yapan varmı bilmiyorm tehdit ediliyorum takip ediliyorm gerekcesiyle emnyete başvurulup araç plakası değişenler olmus(bunu duydum hiç görmedm)
aynı sehırde olmuyor sehır degıstırmen gerekıyor,yada satış yapman gerekıyor...
Sadece mahkeme yoluyla değişiyor, eğer sizi tehdit eden aracınızı bilen bu sizin için sorun teşkil ettiğinde değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum.
ErkanCanS
29-04-2014, 05:01
Farklı bir şehirde ikamet ettiğinizi belirtirseniz plaka değiştirebiliyorsunuz.İşin içine kredi falan girince durum biraz daha karışıyor.Bir bankaya danışmakta fayda var.
ilce degisince plaka degisir ayni sehirde
SekoLive
29-04-2014, 08:14
ilce degisince plaka degisir ayni sehirde
bu uygulamayu sölediğimizde, ankarada belirli ilçeler arası uzaklık cok fazla oldugundan ötürü böyle bi durum oldugunu istanbulda yapamayacağımızı sölemişti üsküdar emniyet bundan 2-3 sene önce.
serkanaygün
29-04-2014, 08:29
bu uygulamayu sölediğimizde, ankarada belirli ilçeler arası uzaklık cok fazla oldugundan ötürü böyle bi durum oldugunu istanbulda yapamayacağımızı sölemişti üsküdar emniyet bundan 2-3 sene önce.
Kredili araba için, başka bir şehre ikamet aldırsak daha sonra istanbulda istediğimiz plakanın olduğu ilçeye ikamet taşıtsak sorunu çözemez miyiz acaba? Benim de merak ettiğim bir durum
SekoLive
29-04-2014, 08:32
Kredili araba için, başka bir şehre ikamet aldırsak daha sonra istanbulda istediğimiz plakanın olduğu ilçeye ikamet taşıtsak sorunu çözemez miyiz acaba? Benim de merak ettiğim bir durum
kredi bitene kadar bilidğim plaka değişmiyor. bankacı birileri varsa krediyi şaseye cıkarmta v.s. olayları varsa bi ihtimal ama hepsi plakaya cıktıgından değişmiyordu hatta sitede birisinede denk gelmsti biraz dan aratır bulurum
ikamet değişikliği farkli bir plakaya hak kazandırır il ilçe farketmez
Ama bağlı olduğun ilçe olmicak farkli bir ilçe olacak
mesela şişli - kadıköy gibi
punto_multijet
29-04-2014, 08:56
bir arkadaşımın plakalarını çalmışlardı. O da her ihtimale karşı olarak yanlış hatırlamıyorsam biryere dilekçe vermişti daha sonrasında plakası değişmişti.
Emre Ekrem
29-04-2014, 09:24
İlçe değiştirmek yeterli, en azından bana iletilen bilgi bu şekilde Trafikten.
GökhanAkdeniz
29-04-2014, 09:38
Eray yümsel (Hallederiz ltd. şti. aş.) e bi danış derim ben onda vardır elbet bir çaresi :)
Kredili alımlarda plaka degistiremezsiniz, 1.derece akraba harici satış alır sonrasında kendi üzerinize geçici tescil ile kredi kullandırım yapabilir bu arada plaka değişiklik zeyil yapabilirsiniz.
şatış olmadan plaka değişmez bencede...
HONDAHAN
29-04-2014, 13:09
Arkadaşlar değişebiliyor, ben yaptım. Hem de aracımın kredi borcu devam ediyorken, hem de sorduğum 7 trafik muamelecisi olmaz derken.! Madem sorulmuş ve bu kadar galibalı cevap var, detaylı anlatayım.
1 - İstediğiniz plakanın hangi ilçeye ait olduğunu buluyorsunuz.
2 - O ilçede ikamet gösteriyorsunuz
3 - Trafiğe para yatırarak 2-3 günlüğüne plakayı ayırtıyorsunuz.
( Tabiki ad-soyadınız ile ilgiliyse bu plaka, yatıracağınız bağış benzerlik oranında artıyor.
Örnek : Adınız Yavuz İpek; YI isterseniz pek birşey yok 750-1000 arası bir rakam ama YVZ isterseniz daha çok çağrıştırdığı için 2000-2500 leri istiyorlar.
4 - Bankadan; Kredi kullandırdığımız şu aracın plakasının bu olmasında bankamızca bir sakınca yoktur yazılı muvafakatname alıyorsunuz.
5 - İkamet, Trafik bağış makbuzu ve banka muvafakatnamesi ile trafiğe gidiyorsunuz
6 - Yeni plakanız hayırlı olsun.