Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Efsane Evo PRS, Black Illusion bodykitli Evo X ve daha fazlası için...

atilatilgan
25-08-2008, 13:13
http://www.atilatilgan.com/images/trtuning/eylul_kapak.jpg

Türkiye’nin modifiyeli otomobil dergisi TRTUNING’in EYLÜL sayısı, 5.75 YTL’lik indirimli fiyatı ile 27 Ağustos Çarşamba gününden itibaren bayilerde...

İstanbul, Bursa, Gaziantep, Edirne, Antalya ve KKTC’den Alman, Japon, Fransız, İsveç ve Güney Kore menşeli 11 modifiyeli otomobil... KKTC, Kastamonu, Bayburt, Sivas, Gaziantep ve İstanbul’dan etkinlikler, 4 farklı otomobilin sürüş izlenimi, internet, sanal tuning, motorsporları, haberler, otomobil dünyası, röportaj sayfaları ve daha fazlası TRUNING Eylül sayısında sizleri bekliyor...

TUNING
MITSUBISHI LANCER EVO VIII – EFSANE EVO PRS
İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı. Dış görünümünden çok, performansı ile parmak ısırtan PRS 99’un kaputunu kaldırdığınızda, karşınıza çıkan manzara gerçekten de “vayy be” dedirtiyor. İlk bakışta 44mm’lik çift Tial Wastegate, AMS turbo manifoldu, Tial blow off valve, Garrett GT4294R turbo, AMS GT42R intake kit ve HKS Kansai emme manifoldu karşılıyor sizi. Zaten bu görüntü, PRS’nin “çok beygirli” ve çok ciddi emek harcanmış bir otomobil olduğunun önemli ipuçları...

SUBARU IMPREZA STi – PRODRIVE PERFORMANSI
Prodrive’ın STi’lar için ürettiği performans paketi 320 HP güç ve 450 Nm tork sağlıyor. Atölye Kazaz’da hazırlanan Antalyalı Emircan Altuniş’in “aygır”ı da bunlardan birisi...

MITSUBISHI LANCER EVO X – KARA BÜYÜ
Mitsubishi Lancer EVO X için tuning sektörü vakit kaybetmeden kolları sıvadı. Japon Sequential firmasının “Black Illusion” bodykiti, otomobilin görünümü daha da agresif kılıyor. Macila Auto’nun hazırladığı Evo X, KKTC’nin son dönemdeki gözdeleri arasında...

VOLVO S60-R - RR
Ülkemizde modifiyeli Volvo örnekleri ile karşılaşmak hiç de kolay olmuyor. Denk gelince, hele bir de S60-R olunca kaçırmayıp dergi sayfalarımıza konuk etmek gerek dedik ve bastık deklanşöre...

FORD FOCUS TDCI – DIESEL POWER
Dizel modifiye örnekleri ile artık daha sık karşılaşır olduk. Murat Akgül’ün ANV Tuning imzalı Ford Focus’u blow off sesi ile tüm meraklı bakışları üzerine topluyor...

VW GOLF 1.4 TSI – KARA KEDİ
Siz hangisine kulak verirdiniz? Bagajdan yükselen yüksek bass seslerine mi yoksa blow off sesine mi? Antepli Golf V çok şık bir modifiye örneği...

HONDA CIVIC SEDAN & FORD FIESTA TDCI – EN TUNER ÇİFT
Modifiye erkek egemen bir hobi. Hatta otomobillerine daha fazla ilgilendiği için kız arkadaşı ile tartışanlar bile var. Ama kız arkadaşınız da sizin gibi modifiye tutkunu ise çok şanslısınız...

TOYOTA CELICA – PEMBE PANTER
Erad Tuning showromu önünde duran Toyota Celica, sert hatlara sahip body kiti ve pembe rengi ile dikkat çekiyor. Erkan Gül, müşterilerinin birçoğunun Celica’yı incelemek için geldiğini belirtiyor.

KIA SORNETO – ÇOK KONUŞULACAK
Edirneli Gültekin Şen, 0 kilometre aldığı KIA Sorento’sunu KT Auto Styling’de modifiye ettirdi. Araç artık daha sert ve sportif bir çizgiye sahip...

Hi-Fi
PEUGEOT 307 XT - LYCAN
Bursa’da Two Four Audio tarafından hazırlanan Peugeot 307 XT, bagajdaki Lycan modellemesi ile bir sanat eserini andırıyor...

OTOMOBİL DÜNYASI
Performans İkonu - Audi RS6 Avant, Köpekbalığı karaya çıktı - Mitsubishi Lancer EVO X , SUV’ye yeni boyut - Mercedes-Benz GLK, 6.nesil VW Golf, Peugeot 207 RC LeMans Series, Alfa 159 yenilendi...

RÖPORTAJ – Buğra YILDIRIM
Bu ayki konuğumuz “Pist Günleri” serisini düzenleyen, ayrıca birçok etkinliğe de imzasını atan ve 1-2 Kasım’daki FASTival organizasyonu merakla beklenen K.Buğra Yıldırım...

AKTİVİTE
KKTC Auto&Drift Show, Kastamonu Cadde37 Drag Yarışı, R/C Drift Challenge 2008, HondaSquad Halı Saha Maçı, Tuning Peugeot Karting Turnuvası, Bayburt Tuzlusu Festivali Tuning Güzellik Yarışması, Gaziantep Cadde27 Mangal buluşması ve Sivas Tuning buluşması...

DRIFT ACADEMY İSTANBUL
İlk yılını yüzden fazla katılımcı ile geride bırakan Drift Academy İstanbul, geniş katılımlı eğitimleri ve antrenman günleri ile izlemeye gelenlere zevkli anlar yaşatıyor...

INTERNET
Club VWTURK
Aktiviteleri ve aile ortamı ile dikkat çeken Club VWTURK’ü kurucusu ve genel koordinatörü Onur Yılmaz anlatıyor...
RCTutku.com
Model otomobil tutkunlarını aynı çatı altında toplayan rctutku.com, kısa sürede artan üye sayısı ve buluşmaları ile dikkat çekmeyi başardı...

MOTORSPORLARI
Dünya Ralli Şampiyonası Finlandiya ve Almanya rallileri, Pirelli Star Driver Programı, Motorsports Academy - Ertan Nacaroğlu röportajı...

SÜRÜŞ İZLENİMİ
DACIA SANDERO
Dacia, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak Sandero’yu da listeye ekleyen Dacia, ucuz ve Avrupalı otomobiller arasında iyi bir seçenek...

FORD FOCUS TDCI
Ralli parkurlarında başarıdan başarıya koşan Focus’un neredeyse her yeri yenilendi. Focus, caddelerdeki başarısına da devam ediyor...

KIA Cee’d
Otomatik şanzımanlı ve dizel motorlu bir otomobil kullanmak İstanbul trafiğinde avantaj haline geldi. 115 HP gücündeki dizel motoru ve zengin donanımı ile KIA Cee’d, bu konuda iyi bir alternatif...

HYUNDAI i10
Hyundai i10, küçük sınıf otomobilden beklenen pratikliliği ve ekonomikliği karşılıyor. Modern tasarımı ve beklentileri karşılayan donanım seviyesi ile ideal bir küçük sınıf olmaya aday...

http://www.atilatilgan.com/images/trtuning/eylul_icindekiler.jpg

4 DEV POSTER
Mitsubishi Lancer Evo VIII – Drift Academy İstanbul – NISSAN 350Z – Subaru Impreza STi ve Toyota Celica

http://www.atilatilgan.com/images/trtuning/eylul_poster.jpg

ST
25-08-2008, 13:44
Pembe Panterin son fotosu çok iyi :)

Bu ay Prodrive için alabilirim ehehee :D

gökh@n_gr
25-08-2008, 13:45
güzel bi sayıya benziyo elinize sağlık

Mechanix
25-08-2008, 14:20
Rafi Abinin 350Z poster :) Çok güzel çıkmış cidden.

Berkan
25-08-2008, 14:29
celica & evo iyi duruyo
ququyu andırıyo renginden :D

Ally
25-08-2008, 14:31
güzelll arabalarr gerçekten..

gorke
25-08-2008, 19:06
ayın 25i bugün çarşamba değil pazartesi, ve henüz dergi raflarda değil?

dragon07
25-08-2008, 19:21
çok güzel sayı efsane evo için gene alınır

atilatilgan
25-08-2008, 20:12
ayın 25i bugün çarşamba değil pazartesi, ve henüz dergi raflarda değil?

pardon 27 olacak, editledim ;)

3rk4n
25-08-2008, 20:13
Güzel sayı güzel çalışma :icon_tup:

Baran^
25-08-2008, 20:23
Güzel bir sayıya benziyor elinize sağlık..

RCkid
25-08-2008, 20:25
EVO çok iyiymiş

tool
25-08-2008, 20:27
PRS varmis demek gercekten ;)

atilatilgan
25-08-2008, 20:54
"İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı."

Bu bölüm önemli bir detay arkadaşlar....

PRS'nin sayfalarını çevirirken daha iyi anlayacaksınız, neden "ilk kez" bu kadar iddialı bir söylemde bulunduğumuzu :D

Mr.K
25-08-2008, 20:59
celica & evo iyi duruyo

KUTU o renk diildi(sekil 1a imza :)) herneyse :)

guzel sayia benzio,basarilar. . .

Schumi
25-08-2008, 21:04
celica & evo iyi duruyo

bence canlı görsen fikrin değişebilir! şahsen haftada 8-10 kere o aracı görüyorum. birde yanında kaput uzatması olan e36 ile. pek hoşlaşamadım.

Shadow_Dancer
25-08-2008, 21:24
YEY'de çıkmış maşallah

TarikS
25-08-2008, 21:30
Celica fena duruyor..en azından foto çekimleri çok hoş gibi..

ilk gördüğümde alacağım.. ;)

dragon07
25-08-2008, 21:33
prs siteden bir arkadasımızın aracımı bilen varmı?

Low-Rider
25-08-2008, 21:47
senin arabanın rengine benziyor onur,bende çok sık görüyorum celicayı.

sülüman
25-08-2008, 22:23
celicayı bugün bende gördüm bakırköye giderken iddalı duryodu intercool fln güzel araba..

bide prsnin acılımı nedir???

Low-Rider
25-08-2008, 22:24
prs evo'nun plakası sülüman.

atilatilgan
25-08-2008, 23:46
celicayı bugün bende gördüm bakırköye giderken iddalı duryodu intercool fln güzel araba..

bide prsnin acılımı nedir???

Kapaktaki EVO daha çok plakası ile yani 34 PRS 99 olarak tanınıyor...

PRS plakası kısacası ;)

emresener
25-08-2008, 23:51
atilla bey RC tutkumu ?:S drift organizasyonu yapan RC sitesinin Haberi olması lazm bu sayıda. ama o site RC tutku deil anlamadım :S

atilatilgan
25-08-2008, 23:56
atilla bey RC tutkumu ?:S drift organizasyonu yapan RC sitesinin Haberi olması lazm bu sayıda. ama o site RC tutku deil anlamadım :S

her ikisi de var bu sayıda... Hem RcTutku tanıtımı hem de rcdrifttr.com organizasyonu ;)

emresener
25-08-2008, 23:58
hee iii ama İki rakip Site aynı sayı olmuş hadi bakalım inş bizimkine gelir insanlar :DD:D:D Drift Drift Drift :D bizde web sayfası tanıtımı isteriz ama ekim sayısında :D

Yarın sabah alıım bakıım benm Rclerin fotolarına..

Teşekküler..

atilatilgan
25-08-2008, 23:58
Nick ad ve soyadın bileşik yazılımı olunca atilla olarak algılanabiliyo ama, cevabı Atilla olarak değil Atıl Atılgan olarak verdim :D:D:D

serhatgüzelsoy
25-08-2008, 23:59
Performans serüvenimize ara vermeden devam ediyoruz. İşte o sayılardan bir tanesi karşınızda. Atıl abimin yazısında da belirttiği gibi Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı, bu sözler gerçekleri ifade ediyor... Ben evo 8' in sayfalarını gördüm de gerçekten bir ilk olacak.

emresener
26-08-2008, 00:02
Nick ad ve soyadın bileşik yazılımı olunca atilla olarak algılanabiliyo ama, cevabı Atilla olarak değil Atıl Atılgan olarak verdim :D:D:D

Özür dilerim Atıl bey :D aklımın kenarına montelendi isim şimdi :D

sulhi
26-08-2008, 01:16
pekı kac hp bu efsane? nerde görülmüş herhangi bi yerde gören varmı? efsaneliği nerde kazanmiş merak ettıklerım bunlar?

Dragger
26-08-2008, 03:35
Efsane mi bilmem ama ön tamponu cok cok kötü :D

gtti
26-08-2008, 07:44
Evo X deki body kit cok mu kotu yoksa benim mi gozumde bisey var :)

gurcell
26-08-2008, 07:51
"İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı."

Bu bölüm önemli bir detay arkadaşlar....

PRS'nin sayfalarını çevirirken daha iyi anlayacaksınız, neden "ilk kez" bu kadar iddialı bir söylemde bulunduğumuzu :D

Selam, bu efsane PRS'nin dergide yazan setup'ını bizle paylaşabilir misiniz?

pekı kac hp bu efsane? nerde görülmüş herhangi bi yerde gören varmı? efsaneliği nerde kazanmiş merak ettıklerım bunlar?

+1

Efsane olmak için efsane olacak şeyler yapmak lazım. Twin wastege, emme manifoldu , gt42 ile olunmuyor efsane ;)

Hani bunlarla olunuyor diyorsanız bende gt30 yerine 42 takayım, single scroll yerine twin scroll uppipe yapayım, böylece twin wastegate kullanırım, hali hazırda HKS kansai'den de büyük emme manifoldum zaten var. Bu değişiklikler bana 3000 dolar'a mal olur, 3000 dolara efsane oluruz o zaman :D

Sadede gelir isek, emek harcanmış güzel bir araç, Allah sahibine bağışlasın, fakat lütfen efsane gibi çok iddialı bir kelime kullandığınız zaman cidden efsane olsun. Derginize daha önce çıkmış bir çok araç efsane kelimesini hakediyordu...

AvcI
26-08-2008, 08:07
yıllardan beri duyuyoruz istanbulda bir evo yapılıyo plakası prs fln die, yok ayara çıkmak için çekicinin üzerinde otobana çıkıyor fln... bize hep prs nin efsane olduğu söyleniyordu bazı evocu arkadaşlardan ama yıllardır prsnin ne bir videosunu nede setubını bilen vardı. neyse 27 sine kaldı bir gün bakalım yıllardır bitmeyen setup neymiş :)

efe-E
26-08-2008, 08:25
RÖPORTAJ – Buğra YILDIRIM
Bu ayki konuğumuz “Pist Günleri” serisini düzenleyen, ayrıca birçok etkinliğe de imzasını atan ve 1-2 Kasım’daki FASTival organizasyonu merakla beklenen K.Buğra Yıldırım...

Hey yavrum hey. Alıyorum bu sayıyı :hahaha:

Oz`
26-08-2008, 08:51
:) hep aynı yerdenmi çekildi acaba

Alp
26-08-2008, 09:04
PRS evoyu Parkur Racing'in içinde gördüm bikaç sefer, yanında bide Wide body GC8 duruyordu poşetlemişler fln komple, o araç hakkında da bilgisi olan var mı?

Tholl-ga
26-08-2008, 10:47
gc8 kırmızımıydı

atilatilgan
26-08-2008, 11:23
Selam, bu efsane PRS'nin dergide yazan setup'ını bizle paylaşabilir misiniz?

+1

Efsane olmak için efsane olacak şeyler yapmak lazım. Twin wastege, emme manifoldu , gt42 ile olunmuyor efsane ;)

Hani bunlarla olunuyor diyorsanız bende gt30 yerine 42 takayım, single scroll yerine twin scroll uppipe yapayım, böylece twin wastegate kullanırım, hali hazırda HKS kansai'den de büyük emme manifoldum zaten var. Bu değişiklikler bana 3000 dolar'a mal olur, 3000 dolara efsane oluruz o zaman :D

Sadede gelir isek, emek harcanmış güzel bir araç, Allah sahibine bağışlasın, fakat lütfen efsane gibi çok iddialı bir kelime kullandığınız zaman cidden efsane olsun. Derginize daha önce çıkmış bir çok araç efsane kelimesini hakediyordu...

Sadece mekaniği nedeni ile değil, çok gözününde olmaması, ama hep konuşulması nedeni ile "efsane" olabilir mi acaba ;)

TünayK
26-08-2008, 11:29
Sadece mekaniği nedeni ile değil, çok gözününde olmaması, ama hep konuşulması nedeni ile "efsane" olabilir mi acaba ;)

walla dogru tespıt:)

dragon07
26-08-2008, 11:32
bizim buralardada bi efsane var; ölmedi ama şekil degiştirdi:Dyakında oda come to back yapar belki?:)

atilatilgan
26-08-2008, 12:06
:) hep aynı yerdenmi çekildi acaba

cep telefonu ile anca o ikisi net çıktı :D

gurcell
26-08-2008, 12:31

Benim takıldığım nokta şu sözün hocam:

Bende derginizde yayınladığınız parça listesini istedim, cevap alamadım sizden. Öyle gt42, twin wastegate, manifold gibi parçalarlada efsane olacaksa efsane çok dedim.

Sizin dediğiniz şekile bakar isek bizde duyuyoruz bir çok efsane, o zaman üstteki lafınız ile çelişiyor.

Ayrıca "İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı." cümlesini bizim forumda da kullandınız, bizde iddianızı görmek istiyoruz ki iddianız kanıtlansın...

AvcI
26-08-2008, 12:34
iddia kelimesini her ne kadar amaç dergi satmak için söylenmiş olsada, prs nin ne kadar etkili bir setubu olduğunu merak ediyoruz...

atilatilgan
26-08-2008, 12:38
Benim takıldığım nokta şu sözün hocam:

Bende derginizde yayınladığınız parça listesini istedim, cevap alamadım sizden. Öyle gt42, twin wastegate, manifold gibi parçalarlada efsane olacaksa efsane çok dedim.

Sizin dediğiniz şekile bakar isek bizde duyuyoruz bir çok efsane, o zaman üstteki lafınız ile çelişiyor.

Ayrıca "İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı." cümlesini bizim forumda da kullandınız, bizde iddianızı görmek istiyoruz ki iddianız kanıtlansın...

Bu kadar yüklü otomobil tanıtılmadı demedim, bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı dedim...

Kapsamlı derken de, otomobiln ilk setup'ından son haline kadar kullanılan parçaların büyük bölümünün "sadece isimleri değil fotoğrafları da" yer alıyor dersen sanırım şimdilik yeterli bir açıklama olur ;)

gurcell
26-08-2008, 12:42
Hah dergi kapsamı diyorsunuz, bol bol sayfa ayırdık anlamında demek. Anlıyorum.

Yani bu efsane ghost rider gibi bişey o zaman, ama hiç ortalığa çıkmadığı için efsane oluyor.

Ne diyelim , elinize sağlık. Setup'ı dergi çıkınca görürüz, kapsamına da bakarız.

dragon07
26-08-2008, 12:44
sonuçta güzel şeyler yapılmaya çalışılıyor böyle olursa ileriye gidemeyiz.dergiyi alınca ne kadar doğru veya yanlış oldunu konuşuruz şu anda konuşmak sadece BOŞ olur.

gurcell
26-08-2008, 12:46
Boş mu konuşuyorum ben şimdi? Güzel şeyler yapılmaya çalışılıyor olabilir, Atıl bey çok iddialı bir konu ortaya atmış, bizde bunu tartışıyoruz, bu boş konuşmak değil, aksine konunun ne kadar dolu olduğunu, konuşmaya değer olduğunu ortaya koyar.

atilatilgan
26-08-2008, 12:49
Boş mu konuşuyorum ben şimdi? Güzel şeyler yapılmaya çalışılıyor olabilir, Atıl bey çok iddialı bir konu ortaya atmış, bizde bunu tartışıyoruz, bu boş konuşmak değil, aksine konunun ne kadar dolu olduğunu, konuşmaya değer olduğunu ortaya koyar.

Gurcell fena takıldın sen bu "efsane" olayına :D

Efsane dememin sebebi hep konuşulan ama fazla görünmeyen bir otomobili, ilk kez bu kadar kapsamlı bir tanıtım ile dergide yer alıyor.

1. 2.2 Litre Tomei stroker çelik krank, Oliver piston kolları, Tomei pistonlar
2. ARP silindir kapak saplamaları, ARP ana yatak saplamaları
3. Power Enterprise ana ve kol yatak seti
4. İlk set-up’tan Crower subap yayları, Crower titanyum subap yay şapkaları, Crower subaplar, Crower subap kayıtları (Upgrade sırasında bunlar Ferrea ve Cosworth ile değişti)
5. İlk set-up tan HKS 272 derece egzantrik
6. Standart krank ile 2.2 Litre Tomei stroker çelik krank
7. Standart piston ve kollar ile Tomei pistonlar ve Oliver kollar
8. Pistonlar takılmış hali ile short block.
9. Ported and polished silindir kapağı
10. Krank ve kollar blokta
11. Yağ şnorkeli ve oil baffle
12. Bitmiş hali ile silindir kapağı
13. İlk set-up’tan HKS 3240 Headers
14. Motorun GT42 ile ilk toplanan hali
15. Garrett GT4294R turbo, AMS turbo manifoldu
16. HKS egzantrik kasnakları, HKS trigger kayışı
17. Koyo su radyatörü
18. Bitmiş hali ile GT42R Turbo, headers, downpipe ve screamer pipe’lar
19. 44mm.lik Tial wastegate
20. Custom Turbo gergisi ve türbin pervanesi.

Bunlar fotoğrafların açıklamaları dersem "İddia ediyoruz, Türk tuning dergiciliği tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı otomobil tanıtılmadı." sözünün sanırım yeterli bir açıklaması olur.

PRS bugüne kadar dergilerde yer bulmuş en yüklü makina değil. Bugüne kadar motor detaylarını sadece modifiye listelerinde görürken, bu kez parçaların fotoğraflarına da yer veriyoruz demek istiyorum uzun lafın kısası...

dragon07
26-08-2008, 12:53
gurcell hocam iddalı bir araç yapılmış öyle veya böyle.kendine güveniyorlarki böyle söylemlerde bulunuyorlar.daha iyi türkiyede araçlar olabilir ama şuana kadar yapılan en iyilerden bu araç, dergilerde gördügümüz. ankarada daha iyileri olabilir ama dergilerde göremiyoruz.elimize dergiyi alamadan iyi veya kötü oldugunu anlıyamayız degil mi?veya iddalı kapsamlı oldugunu?ordan bi kelime seçip yorum yapmak bence biraz ayıp olur.

gurcell
26-08-2008, 12:53
Öbür tarafta da yazdım, buraya da copy paste edeyim :D

Hah o zaman cümlenin anlamını ikimizin yanlış yorumlaması söz konusu. Yukarıdaki liste günümüze göre son derece normal bir liste, bende bu parçalar ile efsane mi oldu diyordum başından beri.

Sadece saklandığı için Efsane olduysa kabulum, tüm parçaları da tek tek çekip gösterdiğiniz için elinize sağlık.

dragon07
26-08-2008, 12:57
o zaman gürcel abi bikaç tane GT42 olan araç bilmek duymak istiyorum:)Gt40 degil...bence çok güzel bir setup TR şartlarında.bence gt42 takıp arabayı yürütmek zor bir iş.

gurcell
26-08-2008, 13:02
1-2 ay sabret görürsün.

gt40 değil demişsin ama gt40 ile gt42 arasında inanılmaz bir fark yok, gt40 alıp takacak setup'ı olan, gt42'yi de alır takar merak etme.

dragon07
26-08-2008, 13:09
abi normal demişsin neresi normal 1-2 ay niye bekleyelim şuanda olandan bahsedelim. ben 2 tane biliyorum.o zaman şöyle söyleyelim 1-2 ay beklyene kadar en iyisilerden birisi bu...TR de gt40 ve üstü kullanan araç sayısı bir elin 5 parmagını geçmiyorsa son derece normal bi liste değildir bence:)

gurcell
26-08-2008, 13:24
Konuyu başka yerlere çekmeyelim, araçta bulunan parçaların %80'i hali hazırda bir çok araçta olan parçalar, gt40-gt42 çok ütopik sayılabilir,bana göre ütopik alınmayacak bir turbo değil ama efsaneleşecek bir turbo da değil. Ben bu parçalar yüzünden mi efsane diye lanse ettiniz dedim, Atıl bey hayır dedi, konu bitti.

tool
26-08-2008, 13:27
o zaman gürcel abi bikaç tane GT42 olan araç bilmek duymak istiyorum:)Gt40 degil...bence çok güzel bir setup TR şartlarında.bence gt42 takıp arabayı yürütmek zor bir iş.

yakit mi zor yoksa yaglama olayi mi?

gurcell
26-08-2008, 13:33
Yakıt her türlü halledilir, takarsın 8 enjektörü sürersin. Fakat gt42 civarı turbolarda dry sump şart, çok ufak bir detay bence vardır ama yazmaya gerek görmemişlerdir.

miniks
26-08-2008, 14:15
dizel corsayada 42 takalım ozaman işlevi olmadıktan sonra 42 taksan 45 taksan 55 taksan ne olucak

biz çok gördük küçük turboların büyük turbolara şaka yaptıgını

olayı GT42 olarak yorumlamassan sevinirim Dragon

dragon07
26-08-2008, 16:57
yanlış anlaşılmış forumdan 5 dk çıkınca:Sben bu liste normal bi liste olmadıgını söyledim.gurcell abi için normal olabilir ama dergi herkeze hitab ediyor.zaten konumuzdaki araçta evo o aracın üstüne yorum yapıyorum.gt42 olayına gelince adam o setup yapmış yürütmüş herkez aracına gt42 takıp yürütüyor öyle degilmi? .ordan bi kelime alıp yazılıyor.bizde gördük küçük turbo büyük turbo muhabbetini merak etmeyin;)dizel corsadan bahsetmiyoruz miniks benzinli evodan bahsediyoruz.işlevsel olup olmadıgını sahibine sorarız artık:)

miniks
26-08-2008, 17:03
iyide biz GT42 halinin yürüyo vaziyetini hiç görmedik ciddi bir efsane ile karşı karşıyayız zaten

tool
26-08-2008, 17:12
iyide biz GT42 halinin yürüyo vaziyetini hiç görmedik ciddi bir efsane ile karşı karşıyayız zaten

PRSyi gormedim, sahibini tanimam ama 3 yildan fazla zamandir adini duyuyorum. ben simdi k20+gt42 yazarsam imzama efsane olur muyum acaba?

sulhi
26-08-2008, 17:14
işte demek istediğimde buydu bende bi araba yapcam hiç bi yere getirmıycem yürütmıycem sehir efsanesi oLup cıkıcam yada farklı konu oLabilir ama yılların evocusu oLupta ömrü hayatında 2 barı görmemiş üstüne nos kullanmamiş arabasını hiç bi zaman kırmasına kadar actırmamiş insan veya insanların dilinde parcalarından dolayı efsanelişmiştir..gercek efsaneler dragada gider tatile de gider arabasını alıp yıkar yazlığına gider..yürüyen arabalardır...benım bildiğim efsane budur..4ever gc8.

miniks
26-08-2008, 17:16
PRSyi gormedim, sahibini tanimam ama 3 yildan fazla zamandir adini duyuyorum. ben simdi k20+gt42 yazarsam imzama efsane olur muyum acaba?

GT42 koyarsan efsane olursun ama GT40 koyarsan olmazsın

gurcell
26-08-2008, 17:18
Tüh yaw bende tam 2.5 blok alıp twin scroll gt40 koyacaktım, demek ben efsane olamayacağım ha?

Napalım bizde 30 psi basar kendi kendimize eğleniriz.

miniks
26-08-2008, 17:20
Tüh yaw bende tam 2.5 blok alıp twin scroll gt40 koyacaktım, demek ben efsane olamayacağım ha?

Napalım bizde 30 psi basar kendi kendimize eğleniriz.

42 şart hacı 42 şart:)

senna
26-08-2008, 17:26
42 şart hacı 42 şart:)

gt45 desek artık:)

Eriador
26-08-2008, 17:34
abi bende 70 lik yeni rakı var o 40-45 cl ler az gelir ondan verelim mi :D direk efsane :p

gurcell
26-08-2008, 17:37
yaw 40 alınca 42 almak için 300-400 dolar fark vermek yeter. Ama bunun dry-sump'ı var, 4 enjektör yetmez, 8 enjektör lazım, yakıt sistemi farklı olması lazım. Neyse yahu ben yaptım oldu setup'ı yapmam, o yüzden benden gt42 beklemeyin yakın bir sürede :)

Oz`
26-08-2008, 17:38
45mi :) ahuahauhahu miinik süpris yaaapayım size sewersinis:)

http://img180.imageshack.us/img180/8020/img0206fc7.jpg
bilenler pls susssun :)

senna

suda soğukmuş:P

Oz`
yaw 40 alınca 42 almak için 300-400 dolar fark vermek yeter. Ama bunun dry-sump'ı var, 4 enjektör yetmez, 8 enjektör lazım, yakıt sistemi farklı olması lazım. Neyse yahu ben yaptım oldu setup'ı yapmam, o yüzden benden gt42 beklemeyin yakın bir sürede :)

8 olmasadao lur kanısındayım :) anladın sen onu :)

cem
26-08-2008, 17:45
ERikli yeni sponsorumuz :d

Eray Yümsel
26-08-2008, 17:46
suda soğukmuş:P

turbonun büyüklüğünü sudan değilde özgünün göbeğine göre hesap ettim uffffffff dedim amma büyük turboymuş puhahahahhaha

B.Aktepe
26-08-2008, 17:49
teorik olarak başarılı, güzel parçalar,güzel kombinasyon.yolda ne olur tepkisi ne olur bilmiyorum. efsane mi yorumsuz :) gören,duyan yok. en hızlısı mı deneyen,bilen yok. ama parçalar güzel şimdi hakkını yemeyin:) dolu dolu evo..

Oz`
26-08-2008, 17:52
teorik olarak başarılı, güzel parçalar,güzel kombinasyon.yolda ne olur tepkisi ne olur bilmiyorum. efsane mi yorumsuz :) gören,duyan yok. en hızlısı mı deneyen,bilen yok. ama parçalar güzel şimdi hakkını yemeyin:) dolu dolu evo..

+1 dolu ewo iidir:)

Dragger
26-08-2008, 18:01

Sucu sipek :D

miniks
26-08-2008, 18:41

ahahahhahaa bilenler susssun ahahhahaa

Oz`
26-08-2008, 19:16
eheh dip not 45 felan deil o 55 den büyük 94mm pervanesi var:)

MiaMi
26-08-2008, 19:23
Dizel turbosumu özgün

Oz`
26-08-2008, 19:25
dizel turbosu deil o sanat eseri çok cici olucak bir araba için

MiaMi
26-08-2008, 19:28
dizel turbosu deil o sanat ederi çok cici olucak bir araba için

Senden korkulur yaparsan bi Scania Volvo çekici falan olur ya turbo değişimine denk gelirsin.

Düşünsene Stockholm - Köln arası notebook göbeğinde mapped by oz. :)

scream3057
26-08-2008, 21:07
emre kardeşimin fiestası da dergideymiş...güzel bir sayı olucak sanırım :) ...

khan
26-08-2008, 21:56
kinder spec diyorsun:)

Tholl-ga
27-08-2008, 07:05

hahaaahhaahha şakacı :)

gurcell
27-08-2008, 07:12
O ne yahu öyle, turbonun içini torna ile daraltıp , darton gömlek çakıp gt30 pervanesini koymuşsun, bide yağlı boya ile siyaha boyayıp bize mi yutturuyorsun Özgün? Ayıp denen bişey var...

Al bak buna 19lt damacana sığıyor, benim arabayı yıllandırıp 2019 yılında bunu takmayı planlıyorum:

http://img370.imageshack.us/img370/2185/turbouy1.th.jpg (http://img370.imageshack.us/my.php?image=turbouy1.jpg)

Konuya dönelim şimdi...

Ünlü japon düşünürü Compressöryus Surgus der ki, önemli olan boyutu değil işlevidir. Fazla büyük turbo surge yapar, bastığı hava geri kaçar, gaz yapar mazallah :)

Bir de ünlü isveç bilim adamı Olaf YERSEN der ki , bir gerçek beygirler vardır, bir de Yersen beygirleri vardır, yersen beygirleri her zaman yenir :D

YEY®
27-08-2008, 10:30
YEY'de çıkmış maşallah

emre kardeşimin fiestası da dergideymiş...güzel bir sayı olucak sanırım :) ...

Sağolun kardeşlerim :) Performans manyaklarının yanına denk geldik ama olsun görsellikte lazım biraz :D

Ozan'S
27-08-2008, 11:08
ben bızzat o arabanın yanı prs 99 un yuruyusune sahıt oldum gercekten şaka gıbı arabanın fazla ortada gorunmemesının sebebı sahıbının kendı halınde bırı olması cok kalkıs drag falan gıbı etkınlıklere katılmıyor daha cok kendı gazlıyor ama araba gercekten cok ıyı...

tool
27-08-2008, 11:10
PRS fi tarihinde kırmızı m3 gecmisti, ondan beri goren yok gibi demek..

sulhi
27-08-2008, 11:15
m.ö müydü yoksa m.s miydi pekı? bende tek bi vıdeosu vardı sertanın suprayLa denıyolardı..sonuc ne oLabilir:)

tool
27-08-2008, 11:17
m.ö müydü yoksa m.s miydi pekı? bende tek bi vıdeosu vardı sertanın suprayLa denıyolardı..sonuc ne oLabilir:)

supra m3u geciyodu ??

B.Aktepe
27-08-2008, 11:25
evo prs ile sertanın supra büyük ihtimalle, supra geçiyordu anlaşılan..

miniks
27-08-2008, 11:26
supra baya bi geciodu youtube da videosu mevcut

sulhi
27-08-2008, 11:28
supra m3u geciyodu ??

supra efsaneyi gecıyodu:)

B.Aktepe
27-08-2008, 11:29
eski setup tı yanlış hatırlamıyorsam ama evo o zaman(ams kit 42R yoktu). şimdi sonuç yine aynı olur bence,supra baya iyi..

Tuner
27-08-2008, 11:57

Biraz insan ol be canım benim

Ozan'S
27-08-2008, 11:58
suprayala sıfırdan drag yapsınlar bakalım bıde ole denesınler sonucta katagorı farklı aldıkları yakıta kadar farklı...

400 metrede ılyasın evoyu gecek araba olsa olsa belkı whiteside gecerdı...
efsane kelımesı ılyasın tabırı degıldır zaten o cok alcak gonullu bı adam dergının buldugu bı sıfattır zannedersem

senna
27-08-2008, 12:00
suprayala sıfırdan drag yapsınlar bakalım bıde ole denesınler sonucta katagorı farklı aldıkları yakıta kadar farklı...

400 metrede ılyasın evoyu gecek araba olsa olsa belkı whiteside gecerdı...
efsane kelımesı ılyasın tabırı degıldır zaten o cok alcak gonullu bı adam dergının buldugu bı sıfattır zannedersem

uygun pist olsa supralarda en az gt42li evolar kadar iyi kalkar hatta zamanları daha iyi olabilir ağırlıklara göre(şu an Türkiye'deki supralar)

efe-E
27-08-2008, 12:28
özgün almışın göbeğin kadar turboyu. maşallah :)

sulhi
27-08-2008, 12:33
Biraz insan ol be canım benim

bu turbo ne böle ya hangi devirde gelcekte dolcakta yürüycekte makına neymiş 16 bin feLan mı dönuyo acaba:D

TarikS
27-08-2008, 22:24
Bugün maltepe merkez'de bir bayiye sordum ancak dergi gelmemiş henüz.

CaNeR54
27-08-2008, 22:52
maşallah o turbo ne öle :D

atilatilgan
30-08-2008, 09:49
Bugün maltepe merkez'de bir bayiye sordum ancak dergi gelmemiş henüz.

Tüm illerde bayilerdeyiz arkadaşlar...

Baran^
30-08-2008, 21:15
Walla bugün sordum yoktu buralarda( bagdat caddesi)

tool
30-08-2008, 23:46
atasehir varan tesislerinde yoktu öglen..

Baran^
31-08-2008, 09:01
Dün gündüz yoktu ama akşam bagdat caddesi büfelerde bulunuyordu aldım.

crazydog
31-08-2008, 19:01
gene guzel bır sayı ellerınıze saglık atıl abi basarılarınızın dewamını dılıyorum;)

YEY®
31-08-2008, 22:23
Sanırım kendi araçlarını kendi anlatan tek tanıtım bizdik , resimler biraz aceleye gelsede oldukça kaliteli ve dolu dolu bir sayı olmuş.Ellere sağlık Atıl abi

not:bu sefer doğru yere yazmışımdır heralde :)

Baran^
31-08-2008, 22:28
Bu arada fiesta dergide en cok beğendiğim araclardan biriydi maşallah diyorum burdan.

YEY®
02-09-2008, 05:05
Sağolun teşekkürler

KORAY
02-09-2008, 08:28
Kapaktaki EVO daha çok plakası ile yani 34 PRS 99 olarak tanınıyor...

PRS plakası kısacası ;)

İlyas Pars'ın arabası.. Soyadından doLayıda PRS

MUTLU RAFİ
03-09-2008, 12:37
Güzel bi çalışma olmuş araçlar da gayet iyi arkadaşlarda zaten dergi yok bayiye gelmemiş gibilerinden yazdıklarına göre atıl bey iyi iş çıkarmışsınız ;)

atilatilgan
03-09-2008, 23:20
Güzel bi çalışma olmuş araçlar da gayet iyi arkadaşlarda zaten dergi yok bayiye gelmemiş gibilerinden yazdıklarına göre atıl bey iyi iş çıkarmışsınız ;)

Teşekkürler Rafi sağol... Özellikle poster çok beğenilmiş :D

Bu arada dergide yer alan 11 otomobilin wallpaper'ı http://www.trtuning.com.tr adresinde ;)

MUTLU RAFİ
03-09-2008, 23:39
Teşekkürler Rafi sağol... Özellikle poster çok beğenilmiş :D

Bu arada dergide yer alan 11 otomobilin wallpaper'ı http://www.trtuning.com.tr adresinde ;)

poster çok beğenilir tabi 265/35r18 adrenalin 2 adet fatura edicem tr tuningle jdm mustiye ha ha :D