Orijinalini görmek için tıklayınız : Tizlerden gelen ses
Merhabalar
Yeni sistem montajı yaptırdım . Şöyle bir sorunum var . Tizlerden ssssssss şeklinde bir ses geliyor . Hoparlorlerden geliyor mu anlamadım . Teyp kapalıyken sorun yok . Ancak teyp açılınca başlıyor sssss sesi gelmeye . Kontağı kapatıncada vıyk gibi değişik bir ses geliyor . Montajı yapan abi teybin kapanmıyor mu dedi bende hayır dedim o zaman yapacak birşey yok dedi . Bu ses amfiye giden gücün dolaşması gibi birşey söyledi .
Aynı marka model başka arabaya sistem yaptıran biri böyle birşey şuan yok bende ama Hoparlör arka kapı saçına değdiğinde olmuştu , bantlayınca geçti dedi birde amfinin sesi çok yüksek sanırım dedi ayarlarını kastetti .
Sizce neden oluyor bu ses ? Montajın yapan yere götürdüğümde bugün hemen anladı derdimi ama çözüm bulamadı . Ses sistemi yaptıranlarda oluyor mu ?
MehmetOrkun
29-04-2014, 16:19
Bu sese parazit derler ,
ses kablosu ile güç kablosu aynı yerden geçerse bu sesi yapabilir.
Yada amfinin veya teybin rca girişlerinde sorun olabilir.
Bunun kısa çözümü, köprüleme derler (derler diyorum burada bu şekilde geçiyor oradan başka şekilde diyebilirler.) bir şase alan kabloyu rca çıkışının dışına sararak sesi azaltabilirsin.
Bu sese parazit derler ,
ses kablosu ile güç kablosu aynı yerden geçerse bu sesi yapabilir.
Yada amfinin veya teybin rca girişlerinde sorun olabilir.
Bunun kısa çözümü, köprüleme derler (derler diyorum burada bu şekilde geçiyor oradan başka şekilde diyebilirler.) bir şase alan kabloyu rca çıkışının dışına sararak sesi azaltabilirsin.
Hocam az önce konuştum montajı yapan abiyle . Senin amfinde kendinden deck vardı (hertz ep 5 ) dönüştürücü kullanmadık rca kullanmadık . Nereye takacağız dedi parazit kesiciyi . Parazit dedi gaza basınca hoparlörden motor sesi alması dedi .
Durum şöyle . Az önce arkadaş söyledi ondada geliyormuş sssss sesi . Müzik kapalıyken sesi çok açınca gelen bir ses o normal dedi . Ancak sorun şu müzik kapalıyken ses açma kapama yapılamıyor bizim ana ünitede .
tahminimce anfiden ses ayarını çok yüksege aldılar onu biraz kıstır tizlerden gelen hışırtın azalır diger ilk açtıgında gelen ses ise anfin zannedersem jameson tarzı bir anfi gayet normal genelinde var bu olay sıkıntı edilecek bişey degil.
tahminimce anfiden ses ayarını çok yüksege aldılar onu biraz kıstır tizlerden gelen hışırtın azalır diger ilk açtıgında gelen ses ise anfin zannedersem jameson tarzı bir anfi gayet normal genelinde var bu olay sıkıntı edilecek bişey degil.
Hocam video cektim ama ssss sesi belli degil . Koysam anlami olmucak . Amfim hertz ep 5 . Jameson degil . Evet montaji yapan abide diyor gain ayarini kisarim ama iceride kaliteli muzik azalir dedi . Bugun biraz kisti hatta . Benim ana unitenin kendi sesi cok fazlayken ses sistemi takilmis gibi geldi suan . Dert edilecek birsey olmasada yine boyle bir ses duymak hos degil . Amfinin ayarlarinin fotosunu koyabilirim
murat_ileri
02-05-2014, 19:08
gain ayarın haddinden fazla açık durumda. gaini sonuna kadar kısıp örneğin max volume 30 ise 26 volume göre dikkatlice gain ayarını yaparsan tüm parazitlerin önüne geçersin. ayar yaparkende kaliteli bir ses kaydı seçip hassas ayar yapmanı tavsiye ederim.