Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 RC vs 207 RC
tigerland
29-04-2014, 22:26
Arkadaşlar merhaba
206 RC satsam 207 RC alsam mı diye düşünüyorum. Aracımda yazılım 17/77 polish vs.vs. stok bi 207 rc düşünüyorum. Bu speclerle atik olmayacak tabi ama model yüksek vergi düşük vs. 1.6 turbo tadı.. değer mi değmez mi ?
bence tıpı ve konforu ıcın bıle deger+donanım,yenilik,vergi
Stok bir rc çok zevk vermez çünkü turbosu ciddi küçük biraz hayal kırıklığı olur ama görüntü yenilik özellik açısından başarılı yazılım filtre egsoz ile baya ilerleme kat ediyor ama.
Benim şahsi görüşüm rolling için uygun değil,ruhsattaki kilosu 1325 kg.
Emsallerine göre ciddi ağırlık problemi var ama onun dışında fren ve yol tutuş olarak ben çok başarılı buluyorum.
Stock kesinlikle hayal kırıklığı olur ama yazılım vs ile kullanımı çok zevkli hale geliyor.
aldatmaca
29-04-2014, 22:56
207 rc derim aldıktan sonra 206 ya ne küçükmüş nede tipsizmiş dedim 8 sene 206 ya bindim arabamı sevıyodum ama 207 den sonra bağımlılık yaptı desem yeridir. performans ap ayrı zaten........
ygtkrmdnz
29-04-2014, 23:03
Butce varsa degistirmemeniz icin bir sebep yok her sekilde 207 iyidir
ahmet_NLS
29-04-2014, 23:05
206 rc kısa koymadıgın surece zevksiz bi halde.207 rc de yazılım yapmadıgın surece oldukca zevksiz yazılım yaptıgındada pek bısey bekleme ustunden 100-150 kg almıs gıbı dusun :)
Gorunus olarak yol tutus olarak harika ama turbosuna ınanarak cok gıdıcek diye aldanma ;)
tigerland
29-04-2014, 23:13
ege mavi i 206 rc yanına siyah 207 rc koyunca çok geride kalıyor.. sadece yürü değil. koltuklar aynı model yüksek daha yeni gibi.. roll yapmıcam zaten yaptık geçen sene saçma muhabbetler vs 207 alırsam zevk güç turbo vs.
zaten şu an aracımda kısa yazılım polish egr iptali düz boru cut out coil over ağır bakımları vs. yapıldı. ardından 207 RC alıp pişman olur muyum gtti 206 RC dermiyim :D
207 rc iyidir gözn kapalı alıp binebilirsin ;)
Yazılım
Dpipe
Dvalve
Filtre
İntercooler
Baya keyıflı oluyor
tigerland
29-04-2014, 23:17
ben stok binmek istiyorum roll vs olmıcak..
aldatmaca
29-04-2014, 23:23
valla bende senın gıbı düşünüyordum stok bınecem 1.6 turbo dıyordum ama başladın mı duramıyorsun roll vs yapmıyorum ama sağ ayağımın altındada dursun dıyorum yaptığını fazlasıyla vede ucuza alıyorsun beygir olarak........
mehmetelt
29-04-2014, 23:46
bence 207 rc alınır. pişman olacağını sanmam
207 bencede, herşeyi yeni ve gelişmiş güzel. Cam tavanlı kırmızı dip basık tamadır :)
emirarslan34
30-04-2014, 16:34
düşündügün zamana acıcaksın..
yakıt , vergi , donanım , geniş iç hacmi , yol tutusu , çok ucuz meblalara çok güzel yürüyen , duruşu , ucuz parçası , kronık sorunu olmayan fiyatıyla alınabilecek en güzel aractır 207 RC..
bu donanım bu modelle hala nasıl 33 , 34 lere satılıyorlar anlamıs degilim. piyasasının en az 38 bin tl olması gerekiyor. ama bu aralar 3 bin tl gibi hareketlendi , gozlemledigim kadarıyla alan daha satmıyor. millet uyandı , araba kalmadı piyasada.
ilerde kaşıntın tutarsa farklı bir turboyla 300 hp lik bir mermi. pistonları kolları çok güçlü. önü çok acık.
bende 5 ay kadar önce aldım kesinlikle bir ömür binmeyi düşünüyorum.. çok memnunum.
umarım temiz bir RC bulursunuz.
tigerland
30-04-2014, 16:37
olumlu yorumlar için teşekkürler. kronik sorunu yoktur umarım herkes memnun. aracım satıldığı gibi alıcam kırmızı istiyorum ama oda yok gibi bişey :)
sadece yazılım ile +40 hp alınıyor
donanım ve model açısından da zaten 206 ile kıyaslanmayacak durumda
uzun lafın kısası 207 Rc her türlü alınır :)
Stok halde çok yavaş ve tatsız gelir Erbin. Demedi deme. En az üstünde 3000 TL civarı harcaman lazım senin aracın kadar tat vermesi için.
sen ve stok binmek 2 ayrı kulvar :D
emirarslan34
30-04-2014, 17:39
Stok halde çok yavaş ve tatsız gelir Erbin. Demedi deme. En az üstünde 3000 TL civarı harcaman lazım senin aracın kadar tat vermesi için.
custom ıntercooler 500 tl
kople filtre , ıntercooler , boost boruları takım 600 tl. forge filtre kiti de dahil.
dp , düz , orj son ile 700 tl.
toplam : 1800 tl
yazılım ıvır zıvır ile maximum 3 de degil hadi 4 diyelim. stage 3 için.
206 RC arkadasın speclerle kıyaslıcak olursak bırak 206 RC kadar zevk almayı çok çok daha önde olacaktır 207 RC..
saydıgım speclerde 207 , TYPER denemesi + 207 nin coolerinde kaçak var sonradan anlasıldı. o dediginiz speclerde 206 yürüye bilirmi bu typerla ?????
MwW_b7o6WBw
Erbin'in arabası stok değil ki. Ben stok 206 ile stok 207'yi kıyaslamadım dikkat edelim. Sonuçta intercooler felan yapmadan yani kısaca 3000 TL harcamadan 207 RC konuyu açan ve aracı almayı niyeti olan Erbin'in mevcut aracından yavaş olacak bu bir gerçek.
emirarslan34
02-05-2014, 15:29
erbil'in şuanki aracına gore yavaş olur stock 207 RC evet orası kesin.
206 RC nin şuanki speclerine göre 207 RC 2 bin tl gibi bir mebla harcarsa kafa burun giderler.
ama 3.5 , 4 bin tl gibi bir mebla da harcadımı şüanki aracından cok cok daha hızlı olur 207 RC.
stock 207 RC ile erbilin suankı speclerıne göre karsılastırma yapmak komık olur zaten.
arkadas zaten stock kullanacakmıs sıkılmıs bu işlerden anladıgım kadarıyla.
FULL donanımlı bir 207 RC den cok zevk alacaktır 206 RC ye göre. gerek duruşu , sorunsuzlugu , vergi , yakıt her yönden.
ama atmosferigin ilk gaz tepkimesi ve sesi candır :D
207 turbo değiştirmeden tatsiz
206 rc de ancak aradaki farkla modifiye yapılcaksa zevkli olabilir
tigerland
03-05-2014, 00:11
erbil'in şuanki aracına gore yavaş olur stock 207 RC evet orası kesin.
206 RC nin şuanki speclerine göre 207 RC 2 bin tl gibi bir mebla harcarsa kafa burun giderler.
ama 3.5 , 4 bin tl gibi bir mebla da harcadımı şüanki aracından cok cok daha hızlı olur 207 RC.
stock 207 RC ile erbilin suankı speclerıne göre karsılastırma yapmak komık olur zaten.
arkadas zaten stock kullanacakmıs sıkılmıs bu işlerden anladıgım kadarıyla.
FULL donanımlı bir 207 RC den cok zevk alacaktır 206 RC ye göre. gerek duruşu , sorunsuzlugu , vergi , yakıt her yönden.
ama atmosferigin ilk gaz tepkimesi ve sesi candır :D
stok binmek istiyorum. az geride kalsın sorun değil. sonuçta aracımıda ilk aldığımda stoktu.. Zaten Magic Performance olmasa başka bi yerde yapmazdım bişeyler.
Kronik sorunları var mıdır. Bulaşma diyen var atmo candır boşver diyen var. Sente atlama RC lerde var mıdır. Çok sert araç kullanmıyorum bu arada.
207 turbo değiştirmeden tatsiz
206 rc de ancak aradaki farkla modifiye yapılcaksa zevkli olabilir
Turbo değişmeden tatsız diyosunuz ama cooler ve iyi bi yazılımda güzel güçler alınıyor.
Orhan abinin arabası cooler olmadan sadece dp ve yazılımla 233 hp verdi serp dynoda.
Neye göre tatsız mesela? Yani hangi araçları kast ediyosunuz?
Turbo değişmeden tatsız diyosunuz ama cooler ve iyi bi yazılımda güzel güçler alınıyor.
Orhan abinin arabası cooler olmadan sadece dp ve yazılımla 233 hp verdi serp dynoda.
Neye göre tatsız mesela? Yani hangi araçları kast ediyosunuz?
Typer ve minilere gore yavas diye soyledim
Bilmiyorum takip ettigim kadari ile turbo degismeden 207 ler hizli gelmiyor bana
emirarslan34
03-05-2014, 22:11
stok binmek istiyorum. az geride kalsın sorun değil. sonuçta aracımıda ilk aldığımda stoktu.. Zaten Magic Performance olmasa başka bi yerde yapmazdım bişeyler.
Kronik sorunları var mıdır. Bulaşma diyen var atmo candır boşver diyen var. Sente atlama RC lerde var mıdır. Çok sert araç kullanmıyorum bu arada.
abicim 3 , 5 tane arabacıyım diye ayaklı gastelerin uydurdugu safsatalar bunlar.
işi genele yayıyorlar , içerigini söylemiyorlar bilmiyorlar cunku. varmı evet evet var var oldu bitti , ne lan bu. siz o bulasma diyen bilmiş arkadasları bizim RC konusuna yönlendirin.
kronık sorun 2007 model ve 2008 modellerin ilk çeyreyinde piyasaya sürülen RC lerde sente atlama problemlerı oluyordu evet 2009 , 2010 modellerde böyle bir sorun yok. güncellenmiş gergi takılı. RC konusunu kople yeni komumus biri olarak yazıyorum.
sente atladı diyelim kolple güncellenmiş parçalar ile degişmesi sadece 400 tl tüm parçalar..
ama sente atlatmak için tam bir afedersiniz ama hayvan olmak lazım yani. yada aracı torosundan inmiş RC ye binmiş bir yabancıya vermek lazım.
ısıtmadan sıkmak , birden debriyaj'dan ayagını cekip yüksek devirlere aracı yıgdırmak vs.vs anladınız.
ki 2012 de cıkan güncellenmiş ORJ yazılım ile sente sorunuda 07 , 08 modellerde de en aza indirildi ortadan kaltı gibi. peugeot berke yüklüyor yazımılı.
kronik olarak performans yazılım yüklendıkten sonra biri 40 tl diyeri 90 tl lik iki parçası var onların degişmesi gerekiyorki piyasadaki RC lerın % 80 inde degişmiştir zaten bu parça wastegte.
onun dısında hiçbir kronik sorunu yok , kronik sorunu olmayan arabamı olur ya illarki vardır ufak tefek bişeyler. güncellenmiş parçalar.
stage 3 yaparsanız şazuman ve motor kulaklarını güncellerseniz iyi olur.
atmosferikmi , turbomu diyorsunuz , boşver atmo candır diyorlar dimi :D onların parası cok cok zengin insanlar onlar :D atmosferik araca dünyanın parasını harcarsın piston , kısa , egzantirik , polis , volan , itb vs vs.. ee sonra noldu 180 hp lik arabam 240 hp oldu :D hahahahaha :D ama turbolu 175 hp lik RC de bir turbo atarsın 300 hp alırsın , yani devir degişti eskidendi o delikanlı atmosferikcilik.
RC nin pistontonları kolları oldukca güçlü yurt dısında big burbolu orj piston kollu 300 hp lik km si 140 bin lerde RC ler var sorunsuzlar.
yani abicim şu milletın agzına sakız sente olayını , en sakın böyle anlatıyım dedim.
aslında söylencek daha çok sey varrda neyse.
düşünmek hata paraya acıma koy paranı cebine KM düşük boyasız 09 , 10 RC ni al keyfini cıkar. Lemans ilanlarında bir kaç araba var alına bilecek , full dnanımlı istiyorsanız eşe dosta bakın derim. çünkü alan samıyor daha ilanlarda araba yok.
emirarslan34
03-05-2014, 22:19
dip not : 207 RC Lemans lar 2007 ve 2008 modellerdir. ruhsatlarında 2009 model yazdıgına bakmayın. RC konusunda bu işi çok iyi arastıran bilen NAMAN abimiz var 415 ila 435 inci sayfalarda biyerde bu konu hakkında gerekli bilgileri vermiş. bilginiz olsun. o yüzden bir kaç 07 , 08 Lemans'larda sente problemleri oldu. güncellenmiş 2012 orj yazılım ile sorunun ortadan kalktı.
emirarslan34
03-05-2014, 22:37
Typer ve minilere gore yavas diye soyledim
Bilmiyorum takip ettigim kadari ile turbo degismeden 207 ler hizli gelmiyor bana
evet typer ve minilere göre yavaş cünkü RC yapan deli kanlı yok piyasada atmıslar bir kıçı kırık bir yazılım roll yapmaya calısıyorlar.
yada stage 2 , 3 yazılım cacık. intercooler seçimi vs.vs
stage 3 lü stelios yazılımlı OZ jantlı sökük RC ile denesinler.. sonra RC ler yavaş.
20 kg a yakın jantının odugunu bilen varmı bu arabanın ?
allah izin verirse RC nasıl yürütülür , zamanla görücez.
Jant lastik 20 kiloya yakın. Jant yaklaşık 10 kilodur. 17 fabrikasyon bir jant için gayet normal bir kilo 10.
emirarslan34
03-05-2014, 23:11
2 hassas farklı tartıyla Daha önce tartmıştım jantları fotolarınıda çektim buyrun...
http://i.hizliresim.com/wOLNbQ.jpg (http://hizliresim.com/wOLNbQ)
http://i.hizliresim.com/wzBqGR.jpg (http://hizliresim.com/wzBqGR)
emirarslan34
03-05-2014, 23:13
4 jant lastikten toplam attıgım agırlık 17.6 kg
bugun wideolu öncesi sonrası yaptım Lemans cı arkadasımdan izin alabilirsem , piskolojiniz bozummicaksa koyim aradaki farkı izleyin. :D kaç boymus diye :) OZ lu.
aracım full stock , hiç bir şey yok. sadece OZ var. + cam tavan 80 kg daha agır + 100 kg ım.
lemans'ta 70 DP , 60 düz , son warex. dırıver 60 kg.
dragon07
03-05-2014, 23:16
valla egzoz cai yazılım dp dv li rc fena şeyler yapar :) all motor 206rc olmadıgı sürece bu speclerde bi 207ec geçilemez
çapta ufaltılsa jantta daha iyi olmaz mı 207lerde? deneyen var mı acaba
emirarslan34
04-05-2014, 08:17
çapta ufaltılsa jantta daha iyi olmaz mı 207lerde? deneyen var mı acaba
kanka en assagı 16 inç oluyor , 16 lık bir OZ takılır , lastik olarakta 195.45.16 olabilir ama at , kelebek misali olur. 17 inç yerınde. camurluklar cok buyuk bizim araclarda 17 oz bile ufak duruyor..
bence en güzel 17 OZ a 205.40 koymak. ben suan öyle kullanıyorum.
ORJ jantlarıyla OZ ların arasında devirlenişinde insan gibi bir fark yok. videoyu yuklicem bugun videolara konu açarım. farkı.
tigerland
05-05-2014, 15:10
207 RC jantı 206 RC den hafif bu durumda :D benim jantlar 24 kg civarıydı tabi lastik markasına göre değişkenlik gösterebilir
E dediğime gelmişsin. Jant 20 kiloya yakın demiştin ben 17" fabrikasyon jant 10 kiloya yakındır dedim. Ki öyle olmuş. 206 RC jantı fabrikasyon üretim 10.1 kilodur. Sıfır Toyo T1R lastik ile toplam 20.5 kilo yapar. 207 RC jantıda benzermiş. Ortalama 7 kilodur OZ jant. 207 RC jantı 9 kilo ise eğer tanesinde 2 kilo hafifleme var demektir. Fena rakam değil. Ama öyle atlan deve kadar uçup kaçacak kadar fark değil. Jantın çapını küçültsen o zaman baya fark eder ama.
şunu söyliyim size, stock olarak RC arkadaslarında dediği gibi tat vermeyebilir.. gaz tepkileri olsun yürür olsun nekadar iyi olursa olsun stockda cok cansız kalıyor arac! ama illada stock binicem derseniz stock arac üstüne stage1 yazılımla gaz tepkileri olsun yürürü olsun gayet iyi bir hale getirebilirsiniz. stage1 yaklasık TR benzin sartlarında 200-210 hp aralığında olur arac.
kronik hiçbir problemi yok, olan araclarda zaten peugeotun güncellemeleri ile tüm sorunlarını suana kadar çözdü, yani piyasada sorunlusu kalmadı diyebiliriz ;) gönül rahatlığı ile alabiirsiniz...
turbosu yetersiz idyenlere kulan aldırma derim, mini R56 turbosundan hiçbir farkı yok RC turbosunun, GT dersen emme kısmı az daha ufak doğru ama RC aynı! mininin yürürü şanzımandan ve agırlıktan geliyor 6 iler RC'ye göre daha kısa bir sanzımanı var.
yapılacaklar cok masraflı degil,
downpipe+orta iptali araca güç katacaktır yaklasık 600TL
filtre shortram kullanabilirsin 100TL boru 150TL filtre desen 250TL
boost boruları cok gerekli değil ama yaptırsan yararlı 300TL
bide yazılım bitmiştir. 220hp civarları cıkartır arac..
hiç uğraşmak istemiyorsan yazılım yap geç oda cok tat verecektir stockdan sonra!! ;)
orhan_guney
06-05-2014, 10:54
:icon_tup:Yazılım,,Filtre,Downpipe,cat out,İntercooler. 1,2 basınc. merak eden ep3/ r56 varsa denerim aynı speclerde.
http://i.hizliresim.com/ml4q8R.jpg (http://hizliresim.com/ml4q8R)
Bu ölçüm kıstas olmaz alacak arkadaş için Orhan. Sende biliyorsun. Bence kaldır bunu.
orhan_guney
06-05-2014, 10:58
ben kıstas alsın diye değil hala arabaya sıcak bakmıyanlar için koydum arkadaş 207 rc için r56 veya typer yoramaz demiş bende paylaşdım, başka bir durum yok kardeşim.
Bu ölçüm kıstas olmaz alacak arkadaş için Orhan. Sende biliyorsun. Bence kaldır bunu.
Masallah cok guzel sonuc orhan abi, 257hp nasil tatli olmustur simdi:-)
orhan_guney
06-05-2014, 11:03
moruk saol ben çok mutluyum rc ile çok araba bindim ama en çok bu arabayı sevdim sevmeyede devam ediyorum. kullanımı çok zevkli bir akşam müsait olduğunda gel beraber bakalım. herkesede tavsiye ediyorum.
Masallah cok guzel sonuc orhan abi, 257hp nasil tatli olmustur simdi:-)
Low-Rider
06-05-2014, 21:51
:icon_tup:Yazılım,,Filtre,Downpipe,cat out,İntercooler. 1,2 basınc. merak eden ep3/ r56 varsa denerim aynı speclerde.
http://i.hizliresim.com/ml4q8R.jpg (http://hizliresim.com/ml4q8R)
dumpvalve orjinal tutuyormu bu güçte? :)