Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Q7 yardım lütfen

typh10
02-05-2014, 13:28
Arkadaşlar Q7 konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. 3,0 TDI S line aşağıda linki bulunan araç şuan en muhtemel aday. Bu motor bu araç için yeterli midir, bizi hayattan soğutur mu ? Donanım olarak olmazsa olmazlarımız ne olmalıdır? Kronik sorunu var mıdır ? Tüm tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Audi Q7 3.0 TDI DPF quattro tiptronic * VOLL* S line* als Limousine in Schierling (http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-q7-3-0-tdi-dpf-quattro-tiptronic-voll-s-line-schierling/192678659.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=15)

typh10
08-05-2014, 09:49
kullanan, tecrübesi olan kimse yok mudur arkadaşlar

Berkan
08-05-2014, 10:04
cayanne panamera a7 vs hepsinde bu motor var q7 de degilde a6 sans buldum enfesti.

yavas kalcak hayattan sogutacak durumu sanmam aynı motorlu cayannein 0-100 7.6 hiçte azımsancak bir deger degil :)

Octane
10-05-2014, 01:39
Bence güzel bir araç olmakla beraber gereksiz bir araç. Bir off-road olmak için fazla asfalt odaklı, bir asfalt aracı olarak fazla off-road odaklı. İki arada bir derede yani. Gerçi o sınıf komple öyle ama olsun.

DPF sıkıntıları yüksek km'lerde baş gösterecektir, fakat bu malesef bütün dizellerin ortak sorunu, q7 için özel değil. Ben yüksekliği ayarlanabilir süspansiyonu dışında kronik bir sorunu ile hiç karşılaşmadım hiç bir yerde.

Firat.M3
10-05-2014, 01:46
Ben de şimdi Q7 ile ilgili konu açmak için girdim foruma hazır açılmış görünce buraya yazayım.

Ben de X5 bulamayınca gönlüme göre Q7'ye yöneldim. Bu araçların 3.0 tdi'larında enjektör sorunu oldugunu duydum. Aynı zamanda airmaticlerle ilgili de bir dünya problem oluyormuş. Kullananlar bu konudaki tecrübelerini paylaşabilir mi ?

darkmoon
10-05-2014, 02:04
Ben de şimdi Q7 ile ilgili konu açmak için girdim foruma hazır açılmış görünce buraya yazayım.

Ben de X5 bulamayınca gönlüme göre Q7'ye yöneldim. Bu araçların 3.0 tdi'larında enjektör sorunu oldugunu duydum. Aynı zamanda airmaticlerle ilgili de bir dünya problem oluyormuş. Kullananlar bu konudaki tecrübelerini paylaşabilir mi ?

enjektör sorunu yok yakıttan yana sıkıntı var yakıtta çok seçici hassas bir motor.. enjektör sorunlarıda bundan kaynaklı.. ilk partilerde turbo sıkıntıları vardır bu motorların 2005-2006 larda falan..

Octane
10-05-2014, 02:09

Söylemeye çalıştığım ayarlanabilir süspansiyon sıkıntıları onlardı. Airmatic lafı gece gece aklıma gelmedi.

Firat.M3
10-05-2014, 02:21
Söylemeye çalıştığım ayarlanabilir süspansiyon sıkıntıları onlardı. Airmatic lafı gece gece aklıma gelmedi.

siz kullanıyor musunuz Q7 ? Ben enjektörlerle ilgili de sorunlar olduğunu görüyorum serviste. Var mıdır böyle bir durum kronik olarak ?

Bulut Y.
10-05-2014, 02:37
Çakacan firad%120 dp iptal yazılım yakk :D

Firat.M3
10-05-2014, 03:39
valla ne yapacağımı şaşırdım. gözüme de bir m6 kestirmişim zaten. işin sonu kötü :)

turbo&quattro
10-05-2014, 03:43
Benim hatunda 4.2 vardi yakitindan sikayetciydi satti hybrid aldi :D

Firat.M3
10-05-2014, 03:45
Benim hatunda 4.2 vardi yakitindan sikayetciydi satti hybrid aldi :D

burası türkiye tatlım. 3.0 tdi bakıyoruz :) M dışında o hacimleri almam asla.

turbo&quattro
10-05-2014, 04:09
Tabi yaw tR de gereksiz motorlar 4.2 ler . Hos 3.0 larada binmeye artik saglam butce gerek;)

Firat.M3
10-05-2014, 04:11
Tabi yaw tR de gereksiz motorlar 4.2 ler . Hos 3.0 larada binmeye artik saglam butce gerek;)

burada nefes almak için bile bi bütçe ayırman gerekiyor ne yazıkki..

CanberkD
10-05-2014, 10:51
bizde var 2008 model olmasi lazim 0 almistik, hic sorun cikartmadi diyebilirim.

suan 160k kmde bir kere on takim komple degisti, biraz hor kullaniliyor o da o yuzden olsa gerek.

bir kerede egzost manifoldlarini degistirdiler garantiden.

Ne bir enjektor nede havali suspansiyon ile ilgili bir sorun olmadi.

Buyuk araba trafikte cok rahat park yeri sorunu disinda :D

Octane
10-05-2014, 11:10
siz kullanıyor musunuz Q7 ? Ben enjektörlerle ilgili de sorunlar olduğunu görüyorum serviste. Var mıdır böyle bir durum kronik olarak ?

Bir müddet kullandım, benim değildi fakat gündelik biniyordum(patron spec). Enjektör sıkıntısı görmedim. Bir de şu durum var, enjektör zaten çoğu dizelde sıkıntılı. Yani ülkedeki mazottan mı, biz mi sıkıştırıyoruz çok fazla bilmiyorum ama çoğu dizelin enjektör sıkıntısı vardı. Kullandığım 1.5 yıllık periyotta enjektör sıkıntısı olmadı, hep bp ultimate aldım.

darkmoon
10-05-2014, 12:16
kullandığımız yakıt kalitesi ve bizimde üç kuruş falanca yer ucuza yakıt veriyor diye yakıt kalitesini bilmeden aldığımız yerlerden ötürü enjektör sıkıntısı oluyor bilhassa artık yeni nesil yeşil yapraklı yani doğa dostu emisyon değeri çok düşük motorlarda bu yakıttaki seçicilik ve hassasiyet hatsafhada.. eski nesil dizellerdeki yakıttaki kalitesizlikden ötürü oluşan şeylerdeki abzörvasyon yeni nesillerde yok..

ek310
10-05-2014, 14:14
2009 sonundan beri kullanıyoruz, ne enjektör ne havalı süspansiyondan sorun yaşadık. 120.000km oldu sadece devirdaim pompası garantiden değişti çok memnunuz.

Firat.M3
10-05-2014, 22:42
öyle yorumlar alıyorum ki farklı farklı yerlerden kimisi çok çok memnun kimisi de pişmanlıktır diyor. ortada kalansa yine ben. arabasızlık canımı sıktı ve fazla uzadı. acil bir araba bulmam lazım. x5 olur, 535d olur, 530d olur. bulmalıyım. etrafında satan varsa bilgim olsun lütfen.

CupraR
10-05-2014, 22:44
Biz 2008 de sifir s line aldik pedere 130binlerde sattik herhangi bi skinti olmadi motordan yada havali süspansion dan.uzun yolda yol tutusundan konforundan cok memnunduk.virajlar falan cok keyifli idi.Amcamdada var 160bin kmlerinde cok horda kullanir ama ondada bi skinti cikmadi hic.Bence gayet guzel bi arac.makyajli ledli farli olanlardan olursa dahada güzel.

MBuğra
10-05-2014, 23:30
öyle yorumlar alıyorum ki farklı farklı yerlerden kimisi çok çok memnun kimisi de pişmanlıktır diyor. ortada kalansa yine ben. arabasızlık canımı sıktı ve fazla uzadı. acil bir araba bulmam lazım. x5 olur, 535d olur, 530d olur. bulmalıyım. etrafında satan varsa bilgim olsun lütfen.

Abi acizane bi oneride bulunmak istiyorum, tabi ki benim araba butcem senin icin cekirdek parasi ama (5000 TL :D) ama aceleci davranma. Ben davrandim, cok pisman oldum :) Aklina yatacak, gonlune sinecek aracu bekle :)

Firat.M3
11-05-2014, 00:21
Abi acizane bi oneride bulunmak istiyorum, tabi ki benim araba butcem senin icin cekirdek parasi ama (5000 TL :D) ama aceleci davranma. Ben davrandim, cok pisman oldum :) Aklina yatacak, gonlune sinecek aracu bekle :)

estf. o nası laf. ben de bekleyeyim diyorum zaten ama 1 hafta oldu birtane bile dediğin gibi içime sinecek araç bulamadım. bekliyorum fakat sıkılmaya başladım.

atituti
11-05-2014, 00:37
Benim bi tanidigim kendi çapinda jip alip satiyo uc beş karla , q7 ml serileri x5 vs. Q7 kadar sorunlu araba gormedim diyodu son 1.5 senedirde hic audiye girmedi. Ayrica emlakci abimizin q7nin suspansyon bozuldu ofiste butun gun basik araba bakmaktan adama zehiri verdik sandim megerse bozulmuş en dipteydi :D 20 milyarmi ne istemisler satti o halde

Octane
11-05-2014, 01:15
Ben mesela şantiyeye giderdim onla. O amaç için o araç seçilmişti zaten, o yüzden de Sline mesline değildi. :) Bence çok stabilize yollarla işiniz yoksa almayın. Gerek yok ki kocaman araçla şehirde, yüksektesiniz, herif önünüzde clioyla viraja giriyor deli gibi siz 2 tonsunuz olmuyor yani... :)

Firat.M3
11-05-2014, 03:25
Ben mesela şantiyeye giderdim onla. O amaç için o araç seçilmişti zaten, o yüzden de Sline mesline değildi. :) Bence çok stabilize yollarla işiniz yoksa almayın. Gerek yok ki kocaman araçla şehirde, yüksektesiniz, herif önünüzde clioyla viraja giriyor deli gibi siz 2 tonsunuz olmuyor yani... :)

aslında bana sadece eylül ekim yani yaz sonuna kadar lazım suv. alternatif bir araç da yok. çıldırmazsam iyi..

_driver_
11-05-2014, 03:44
aslında bana sadece eylül ekim yani yaz sonuna kadar lazım suv. alternatif bir araç da yok. çıldırmazsam iyi..

bütçe bilmiyorum ama arazi işiniz yoksa f10 525 x drive bakın derim çok keyifli bir araç. bizde 2 tane f10 520d bir de 525 x drive mevcut gerçekten farklı bir dünya

sadece suv ise niyetiniz discovery bakın derim