Orijinalini görmek için tıklayınız : Porsche 911 Carrera Hakkında
Merhabalar,
Kuzenimin aracına bir müşteri çıktı. Satmalı mı, satarsak yerine ne almalı diye düşünürken gözü bu araçlara ilişmiş, ilgisini çekmiş. Kendisi pek fazla alakadar değil keyfini çıkarmaya bakıyor aldığı aracın. Bakım vs. gibi konularıyla ben ilgilendiğim için de haliyle bana sordu.
Benim de bu araçlar hakkında bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Araç 98 model km 120k civarında. Kronik problemleri, bakım masrafları, yakıt sarfiyatı vs. hakkında bilgi rica ediyorum bilenlerden. Almaya değer mi piyasası nedir ne değildir kısacası bu araçlar ile ilgili A dan Z ye bilgi arıyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Yurtdışından parça getirtebiliyorsanız işçiliklerinde büyük bir sıkıntı yok. 98 model aracı yetkili servise götürmeyin ama, üzücü rakamlar söylerler.
Bence 911lerin o kasaları mükemmel. Manuel olursa tadından yenmez.
Yiğit G.
04-05-2014, 19:54
konusu varken bende sorayım bu 40-50 civarına satılan 95-96-97 porsche boxerlar varya onlar nasıldır ?
şunlardan bahsediyorum
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-porsche-boxster-tiptronic-ilk-gelen-alir-acil-durum-indirimi-154235035/detay)
sadece haftasonu kullanmalık araç olarak alınırmı ?
Boxter hakkinda bilgim yok fakat yanilmiyorsam ilandaki boxter in saglam kazasi vardi
konusu varken bende sorayım bu 40-50 civarına satılan 95-96-97 porsche boxerlar varya onlar nasıldır ?
şunlardan bahsediyorum
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-porsche-boxster-tiptronic-ilk-gelen-alir-acil-durum-indirimi-154235035/detay)
Ici kirmizi olandan uzak dur digerleri biraz daha iyi :)
şunlardan bahsediyorum
Ilanda 'body kit otomobile deger katiyor' gibi bi ifade kullanmis body kit tamamen apaci isi gostermis. Oturdugum yere yakin oturuyor sahibi her gordugumde yazik etmisler diyorum
Yiğit G.
04-05-2014, 22:10
tip vs olarak değilde motorları şanzumanları nasıldır bu kasanın ve bu modellerin ? Kronik sorunları varmıdır ? Fiyatları uygun bu sebepten insanın içinde acaba sorgusu bırakıyor..
şunlardan bahsediyorum
sadece haftasonu kullanmalık araç olarak alınırmı ?parçaları inanılmaz pahalı.
benim evoya 2 defa boxster takas teklifi geldi, kendim araştırmadım ama birisin sadece aynanın mı farın mı 2500euro olduğunu konuştuğum kişi söylemişti. (araçta gözüken hasar kaydını açıklarken)
parçaları inanılmaz pahalı.
benim evoya 2 defa boxster takas teklifi geldi, kendim araştırmadım ama birisin sadece aynanın mı farın mı 2500euro olduğunu konuştuğum kişi söylemişti. (araçta gözüken hasar kaydını açıklarken)
sallamışlar :) komple toplasan bile o parayı bulmaz , burada var birkaç şey Buy Porsche Boxster (986 / 987 / 981) Mirrors & Parts | Design 911 (http://www.design911.co.uk/fu/pt69_443_-cma81-cmo82/Porsche/Boxster-986-987-981/Mirrors---Parts/)
Merhabalar,
Kuzenimin aracına bir müşteri çıktı. Satmalı mı, satarsak yerine ne almalı diye düşünürken gözü bu araçlara ilişmiş, ilgisini çekmiş. Kendisi pek fazla alakadar değil keyfini çıkarmaya bakıyor aldığı aracın. Bakım vs. gibi konularıyla ben ilgilendiğim için de haliyle bana sordu.
Benim de bu araçlar hakkında bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Araç 98 model km 120k civarında. Kronik problemleri, bakım masrafları, yakıt sarfiyatı vs. hakkında bilgi rica ediyorum bilenlerden. Almaya değer mi piyasası nedir ne değildir kısacası bu araçlar ile ilgili A dan Z ye bilgi arıyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Yaklasık 1.5 yıldır cayman s kullanıcısıyım s2000 den sonra gercekten konforlu spor arabaya bindiğimi hissediyorum motor güclü ve torklu olması apayrı bi zevk porsche alırken bakman gereken en önemli şey arka camurluklarında işlem olmaması ben araştırırken herkez aynı şeyi söyledi satarkende rahat satmak istersen 2 3 euro fazla verip kazasız boyasız almaya calıs. yetkili servise gidersen öperler ama sanayide iyi bir usta olursa hic bir sorun yaşamadan normal araç fiyatlarına işini yaptırırsın istanbulda olsan maslak bavaria yüksel bey biçilmiş kaptandır alırken tramer kaydıda cok önemli çünkü sigorta sirketleri riskten dolayı ve servis fiyatlarından dolayı kasko yapmak istemiyor tramer kayıtlı araclara 20 30 arası kasko fiyatları cıkartıyorlar buna cok dikkat edin bide benim tercihim 98 99 carrera alacagıma 06 07 cayman cayman s boxer falan bakarım
@vtc_30 İyi hoş demişsinde 98-99 carrera nere, 06-07 cayman nere :) arasında ciddi fiyat farkı var
porsche 996 in Engines & Components | eBay (http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=porsche+993&_osacat=33612&_from=R40&_vxp=mtr&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xporsche+9 96&_nkw=porsche+996&_sacat=33612)
Şu parçaların neyi pahalı Allahaşkına. Daha ebay.de var, daha bu sadece bazen orijinal bazen yan sanayi satan e-bay. Sürüyle site var, sürüyle parça var. Sıkıntı olmaz.
@vtc_30 İyi hoş demişsinde 98-99 carrera nere, 06-07 cayman nere :) arasında ciddi fiyat farkı var
Ben zaten kendi tercihimi yazdım fiyat olarak düşünmedim bakmadımda işin acıkcası evet arada ucurum var düzeltiyorum ☺
ghibli06
05-05-2014, 08:08
986-996 ikisinin de Dogus oto marifetiyle parcalari cok kazik, farlari 2500 euro dogru rakam, spreyli ve sinyalleri beyaz olani, xenonlusu daha da pahali... Yurt disi baglantin varsa bilemem, otm vitesi sikintidir vuruntu var mi iyi bakin, bobinlerin omru var beru marka ve adedi 400 liraydi sanirim, akismetresi sikintidir 800 euro civari yenisi. E46 M3 daha performansli 996 den,986 dan pek bir sey bekleme 330 gibidir gidisi
ceratoniaorg
05-05-2014, 09:09
yorumlara bakılırsa anca porsche a biniyorum demek için alınır.
yorumlara bakılırsa anca porsche a biniyorum demek için alınır.
Pek sayilmaz, guzel arabadir 996. Dogus'la falan ugrasmak manasiz benim gozumde acikcasi 17 yasinda araba icin. Maslak'ta bile 2-3 tane rahat rahat her isinizi gorebilecek rahat rahat motor toplayacak usta var Porsche icin. Parcalar yurtdisi Allah'in emri burda yok yere fiyatlarla debelenmek gereksiz. It gibi saglam sanziman vardir vuruntu falan yoksa bakimliysa hic bisey olmaz, motoru da duzgunse gayet guzel binilir. Dun yine 996 sahibi bi arkadasa danistim, ben kullandigim kadariyla biliyodum o da benim soylediklerimden farksiz seyler soylemedi bana. Bugun benzinli otomatik 308 Istanbul ici 9-10 yakarken 996 12-13 yaksin bi zahmet.
Yiğit G.
05-05-2014, 10:24
parçaları inanılmaz pahalı.
kanka onların hepsi çok uyguna yurtdısından getirtilir.far tampon stop ayna vs çok önemli değil.Zaten haftasonu arabası olacak parçalar gelene kadar yatar birkaç hafta no problem.Benim için önemli olan şanzumanı ve motor sağlamlıgı.
Benimde alırken cok kafama takıldı expertize haramidere dogusa gittik 150 binde anahtar degmemiş müsterimiz var bakımlarını zamanında düzenli düzgün fazlada zorlamadan kullan hic bir sıkıntı yaşamassın dediler 16000 km yol yaptım 3 kere bakıma soktum sıvılar falan değişti ve gram sorun yaşamadım s2000 varken ordan ses geldi burda ses var hadi sanayiye cayman da servis vakti gelmese yolu unutcam :) arkadaşlar porsche bu ben düzgün bakıldıgında sorun cıkartacagını düşünmüyorum panamera ve cayenne haric
M_PROJECT
05-05-2014, 11:03
şunlardan bahsediyorum
Ilanda 'body kit otomobile deger katiyor' gibi bi ifade kullanmis body kit tamamen apaci isi gostermis. Oturdugum yere yakin oturuyor sahibi her gordugumde yazik etmisler diyorum
ilandaki araç benim öz kuzenimin aracıdır , haybeye gitti aldı , aldığında araç bu şekildeydi zaten , ilgilenirsen konuşurum araç için .
Sinan'S2k
05-05-2014, 15:39
Benimde alırken cok kafama takıldı expertize haramidere dogusa gittik 150 binde anahtar degmemiş müsterimiz var bakımlarını zamanında düzenli düzgün fazlada zorlamadan kullan hic bir sıkıntı yaşamassın dediler 16000 km yol yaptım 3 kere bakıma soktum sıvılar falan değişti ve gram sorun yaşamadım s2000 varken ordan ses geldi burda ses var hadi sanayiye cayman da servis vakti gelmese yolu unutcam :) arkadaşlar porsche bu ben düzgün bakıldıgında sorun cıkartacagını düşünmüyorum panamera ve cayenne haric
Doğru diyorsunuz. Bakımları aksatılmamış porsche'de sorun yaşamazsınız. Bu arada 996 911 TÜV raporlarına göre o yılların en sorunsuz aracıymış. 15 senelik araçların tüv raporlarında 911 1. seçilmiş.
ghibli06
05-05-2014, 15:49
Türk toplumuna göre özellikle 2. el alınan arabaya bakım yapılmayacak, masraf edilmeyecek o araba 60-70 bin km gidecek... bırak yağ değişimini eksilen suyu tamamlamak bile zul gelecek, yağmurda cam suyu olmadan gidecek, sonra araba can çekişmeye başlayınca da ' bu arabalar masraflı alınmaz' diyecek :)
Türk toplumuna göre özellikle 2. el alınan arabaya bakım yapılmayacak, masraf edilmeyecek o araba 60-70 bin km gidecek... bırak yağ değişimini eksilen suyu tamamlamak bile zul gelecek, yağmurda cam suyu olmadan gidecek, sonra araba can çekişmeye başlayınca da ' bu arabalar masraflı alınmaz' diyecek :)
Abi tespit süper, valla tebrik ederim.
Araç alıyosun (2. el) bakıma götürüyosun soru geliyor hemen e daha yeni almadın mı :)
ya mübarek 2. el o araç farkında değil misin :) Değiller....
Bende 2010-2012 arası pdk cayman'lar hakkında bilgi talep etsem sizlerden?:) bayadır aklımda olan bir araç ama ismi porsche olunca korkutuyor insanı. Yakıt, vergi vs değilde daha çok bakım masrafları ve sorunsuzluk durumunu merak ediyorum.
Yiğit G.
05-05-2014, 17:15
ilandaki araç benim öz kuzenimin aracıdır , haybeye gitti aldı , aldığında araç bu şekildeydi zaten , ilgilenirsen konuşurum araç için .
yazdan sonra düşünüyorum hocam eyw yinede ilgilendiğin için.
thedevil
05-05-2014, 18:46
Paran var tabi konuşursun öyle bol keseden yok cayman şöyle yok cayman almışım iyiki bilmem ne yok Porsche çok iyi araba benim tercihim Porsche para vardıda bizmi almadık :D
Paran var tabi konuşursun öyle bol keseden yok cayman şöyle yok cayman almışım iyiki bilmem ne yok Porsche çok iyi araba benim tercihim Porsche para vardıda bizmi almadık :D
Kenan abi istediğin zaman al bin ayrıca si okadar harcamasan snde 97 96 boxer alırdın ☺ benmi dedim si yap die hahhaa ayrıca konuya bakarsanda adam 911 sorguluyor
Bende 2010-2012 arası pdk cayman'lar hakkında bilgi talep etsem sizlerden?:) bayadır aklımda olan bir araç ama ismi porsche olunca korkutuyor insanı. Yakıt, vergi vs değilde daha çok bakım masrafları ve sorunsuzluk durumunu merak ediyorum.
Yakıt olarak normal kullanımda sehir icinde 12 14 lt arası gezersin basarsan ben 16 lt üstünü görmedim uzun yolda 9 lt kadar düşüyor caymanlar 2.9cc vergiside ona göre ama düz cayman yerine cayman s öneriyorlar pdk vites atışları bıraz daha iyi diyorlar ama pdksızda öle kötü vites atmıyor pdklılarda baskı balata var bakımları doğuşa gidersen pahalı sanayiye gidersen abartılacak rakamlar ödemiyorsun sorunsallık olarakta sinan abi bilgi vermiş zaten
thedevil
05-05-2014, 20:28
Kenan abi istediğin zaman al bin ayrıca si okadar harcamasan snde 97 96 boxer alırdın ☺ benmi dedim si yap die hahhaa ayrıca konuya bakarsanda adam 911 sorguluyor
Kardeşim benim söylemen yeterli Allah zülcelâl kazadan beladan cezadan korusun yavrum gözü olanın gözü çıksın, zaten abinde geçen yolda dalga geçti o kadar para harcanırmı bu arabaya sen salaksın diye :( her gördüğünde yüzüme vuruyor sağolsun :D öpüyorum seni, konuyu kirletmeyek ( abine selam öpüyorum)...
Konu sahibinden özür dileriz....
Doğru diyorsunuz. Bakımları aksatılmamış porsche'de sorun yaşamazsınız. Bu arada 996 911 TÜV raporlarına göre o yılların en sorunsuz aracıymış. 15 senelik araçların tüv raporlarında 911 1. seçilmiş.
Bu durum ancak araç modellerinin trafikdeki sayıları ile orantılandığı vakit gerçeği yansıtabilir. Ki öyle yaptıklarını düşünmüyorum.
Misal;
200 adet 911'e karşılık 20.000 adet clio olduğunu düşünürsek
10 tane sorun yaşayan 911'e karşılık 999 adet clio'da sorun çıksa bile yine de clio daha sorunsuz araçtır diyebiliriz.
Yakıt olarak normal kullanımda sehir icinde 12 14 lt arası gezersin basarsan ben 16 lt üstünü görmedim uzun yolda 9 lt kadar düşüyor caymanlar 2.9cc vergiside ona göre ama düz cayman yerine cayman s öneriyorlar pdk vites atışları bıraz daha iyi diyorlar ama pdksızda öle kötü vites atmıyor pdklılarda baskı balata var bakımları doğuşa gidersen pahalı sanayiye gidersen abartılacak rakamlar ödemiyorsun sorunsallık olarakta sinan abi bilgi vermiş zaten
kullanıcıdan duymak çok daha iyi oldu bu bilgileri, teşekkür ederim
Pdk ile eski tip vites arasında baya fark var. Birazda gitsin dersen S almak zorundasın. Pdk'lı cayman makyajla 2.9 litre oldu yeni kasada tekrar 2.7 oldu. Bakımlar normal mercedes, bmw vs. gibi yani çokta abartılı değil (tabi servise gitmezsen) :)
Eğer yılda 5.000-10.000 kullanırsan arabada en büyük sıkıntın kasko olur 15-20.000 arası kasko ödersin. Yani kapı önünde dursun izleyeyim dersen yaklaşık 25-30.000TL masrafı var. :D Yetkili servis bikaç fiyat örneğinde mesela cayman 4 disk 4 balata 9.000TL küsur. Yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi bakımı 1600-1700 civarları.
Aslında porsche maliyeti yüksek değil fakat Türkiye'de klasik bir yaklaşım var aynı boya korumaya veya cam filmine bile araba markasına göre fiyat veriyorlar :D
Pdk ile eski tip vites arasında baya fark var. Birazda gitsin dersen S almak zorundasın. Pdk'lı cayman makyajla 2.9 litre oldu yeni kasada tekrar 2.7 oldu. Bakımlar normal mercedes, bmw vs. gibi yani çokta abartılı değil (tabi servise gitmezsen) :)
Eğer yılda 5.000-10.000 kullanırsan arabada en büyük sıkıntın kasko olur 15-20.000 arası kasko ödersin. Yani kapı önünde dursun izleyeyim dersen yaklaşık 25-30.000TL masrafı var. :D Yetkili servis bikaç fiyat örneğinde mesela cayman 4 disk 4 balata 9.000TL küsur. Yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi bakımı 1600-1700 civarları.
Aslında porsche maliyeti yüksek değil fakat Türkiye'de klasik bir yaklaşım var aynı boya korumaya veya cam filmine bile araba markasına göre fiyat veriyorlar :D
Kaskosu 15 20 falan degil onlar tam bir Sehir efsanesi 27.04 te yaptırdım full kasko anahtarlı calınma dahil muhafiyet yok 3.300 tl 9 taksit eger sicilin bazuksa ve tramer kaydı varsa aracın o fiyatları cekiyorlar oda yapmamak icin 30.000 bakımını 1 ay önce yaptırdım balatalar degişti ki aracımda gts firen sistemi var balatalar 4 adet 800 tl normal olsaydı 500 tl idi filitreler sıvılar falan hepsi 1200 tl verdim ilk aldıgımda ön cam dahil 3m filim yaptırdım 400 tl tek sıkıntı bence mtv eger cayman s alıcam ve 2010 üzeri olsun dersen yıllık vergisi 6 7 cıvarı oluyor
Cayman ı bi kaç arkadaşıma aldırmayı çalıştım ama kimse cesaret edemedi sadece yolda gördükçe içleri gidiyor ama elleri gitmedi o kadar :)
Aslen harika araçlar 2.el fiyatları bi Porsche için çok çok mantıklı
Cayman s ile cayman arasında ciddi bi vergi farkı var s ne kadar daha iyi gitsede cayman vergi olarak avantajlı .
Kaskosu 15 20 falan degil onlar tam bir Sehir efsanesi 27.04 te yaptırdım full kasko anahtarlı calınma dahil muhafiyet yok 3.300 tl 9 taksit eger sicilin bazuksa ve tramer kaydı varsa aracın o fiyatları cekiyorlar oda yapmamak icin 30.000 bakımını 1 ay önce yaptırdım balatalar degişti ki aracımda gts firen sistemi var balatalar 4 adet 800 tl normal olsaydı 500 tl idi filitreler sıvılar falan hepsi 1200 tl verdim ilk aldıgımda ön cam dahil 3m filim yaptırdım 400 tl tek sıkıntı bence mtv eger cayman s alıcam ve 2010 üzeri olsun dersen yıllık vergisi 6 7 cıvarı oluyor
bahsettiğim tüm fiyatlar trameri olmayan 2012 cayman için. Parça fiyatları servis fiyatlarıydı. Kasko bedeli 260.000TL'den. Eğer 24 yaşında sana 3300 TL kasko çıktıysa çok çok çok iyi fiyat çıkmış çünkü artık yeni aldığın araçlarda muafiyetinde pek önemi olmuyor son aldığım araçta (15 gün önce) %60 muafiyetli 3600TL, muafiyetsiz 3600TL dediler :) Bu araç için kaskonun belirlediği dip fiyat buymuş bende hiç kaza olmadığı içinde muafiyet aktarmasamda en ucuz fiyatı alıyormuşum.
Mtv (1-3 yaş) Cayman 5.000TL & cayman s 7500 TL
Beyler konu cayman'a kaymış ama carrera hakkında bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.
Bende gaza geldim bu aralar carrera bakıyorum ama nasıl masrafı olur '99 model araba ile ne gibi problemler yaşarım?
bahsettiğim tüm fiyatlar trameri olmayan 2012 cayman için. Parça fiyatları servis fiyatlarıydı. Kasko bedeli 260.000TL'den. Eğer 24 yaşında sana 3300 TL kasko çıktıysa çok çok çok iyi fiyat çıkmış çünkü artık yeni aldığın araçlarda muafiyetinde pek önemi olmuyor son aldığım araçta (15 gün önce) %60 muafiyetli 3600TL, muafiyetsiz 3600TL dediler :) Bu araç için kaskonun belirlediği dip fiyat buymuş bende hiç kaza olmadığı içinde muafiyet aktarmasamda en ucuz fiyatı alıyormuşum.
Mtv (1-3 yaş) Cayman 5.000TL & cayman s 7500 TL
2012 için diyorsun ben yanlış anlamışım ama 2012 içinde olsa kasko fiyatı yüksek abi o fiyatları yapmak istemeyen firmalar çekiyor servis fiyatları yetkilide pahalı zaten
Beyler konu cayman'a kaymış ama carrera hakkında bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.
Bende gaza geldim bu aralar carrera bakıyorum ama nasıl masrafı olur '99 model araba ile ne gibi problemler yaşarım?
carreranında sıkıntı cıkarıcagını sanmıyorum düzgün bakımları yapılmış hor kullanılmamışsa 99 model temiz carrera bulmak ölüm bende cok aradım allah yardımcın olsun :)
KALENDAR
06-05-2014, 16:17
Yakıt olarak karma sakin ara ara sikma 14 16 litre yakar 0/100 6 6.5 sn bakım olarak Maslak sanayi bu veriler 1997 model verileri tecrübeyle sabittir araç Tripronik ama alırsanız kesinlikle manuel tercih edin tadindan yenmez. Şuanki piyasa değerlerini pek bilmiyorum ama iyi bir araç için 90 100 arası sahip olursunuz sanırım.
Sinan'S2k
06-05-2014, 17:25
Bu durum ancak araç modellerinin trafikdeki sayıları ile orantılandığı vakit gerçeği yansıtabilir. Ki öyle yaptıklarını düşünmüyorum.
Misal;
200 adet 911'e karşılık 20.000 adet clio olduğunu düşünürsek
10 tane sorun yaşayan 911'e karşılık 999 adet clio'da sorun çıksa bile yine de clio daha sorunsuz araçtır diyebiliriz.
Tabii dediğiniz gibi Tüv'e senede 500 porsche 996 geliyorsa, 10000 clio geliyor ancak sorunsuzluğu ya da arızayı oransal değerlendiyor TÜV. o 500 araçtan mesela 10 tane sorunlu çıktıysa ve %2 sorunlu oranı çıkıyor mesela. Bu oranda porsche lidermiş. Bunu bende dergide okudum. Adamlar 1-3, 4-6, 7-11, 12-15 sene yaşındaki araçlarda analiz etmişler. Özellikle 12-15'te 996 kasa 911 1. görünce şaşırmıştım. Zaten sorunsuzlukta Porsche, Toyota ile yarışıyordu.
Yiğit G.
06-04-2015, 20:30
beyler herkes birşey yazmışta tam olarak sorunsuzlugu nasıldır bu araçların carrera 4s var aklımda ... motoru şanzumanı saglammıdır ? Araç haftasonu aracı olacak yüklenilmeyecek gazlanmayacak öyle çok..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-garage-1999-porsche-carrera-4-kazasiz-servis-bakimli-full-192450567/detay)
yürürü nasıldır 911 alıp da polo gti geçerse s*çrım öle işe :D Birde aracı alırken bunun servisi varmı expertiz yapacak ?
beyler herkes birşey yazmışta tam olarak sorunsuzlugu nasıldır bu araçların carrera 4s var aklımda ... motoru şanzumanı saglammıdır ? Araç haftasonu aracı olacak yüklenilmeyecek gazlanmayacak öyle çok..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-garage-1999-porsche-carrera-4-kazasiz-servis-bakimli-full-192450567/detay)
yürürü nasıldır 911 alıp da polo gti geçerse s*çrım öle işe :D Birde aracı alırken bunun servisi varmı expertiz yapacak ?
İlandaki araç manuel sanırsam ki bu arabanın saglam yururu vardır, saglıklı e46 m3 un 200 e kadar 1 boy onunde gidiyordu,
Tramer vs sorgulatmak lazım, Maslakta Bavaria var, expertiz yapılabilir. Fakat kaskoya deli para isterler diye dusunuyorum...
Yiğit G.
07-04-2015, 11:19
İlandaki araç manuel sanırsam ki bu arabanın saglam yururu vardır, saglıklı e46 m3 un 200 e kadar 1 boy onunde gidiyordu,
Tramer vs sorgulatmak lazım, Maslakta Bavaria var, expertiz yapılabilir. Fakat kaskoya deli para isterler diye dusunuyorum...
2000 Model PORSCHE 911 CARRERA 4S Araç Kasko Değeri 113423 TL'dir....
Benim citroene baktım "2008 Model CITROEN C4 SX 1.6 HDI (92) Araç Kasko Değeri 27300 TL'dir" ama dışarda 1300' e falan yaptırılıyor demekki proshe da en az 5000-6000 tl civarına yaptırılır... Yinede çokmuş yahu... yuh.. bu kadar olacagını tahmin etmezdim bu kötü işte..
Benimde aklımda olan ve birkaç yıl içinde alacağım araçlardandır,motor ve şanzumanın problem çıkarmadığın biliyorum,özellikle yorgun olmayan ve çok yüksek km'li olmayanın alınmasını öneriyorlar,ve servis fiyatları normal bir f30 paralarında,almanyadaki fiyatları 30k civarında burda alınabiletisi mantıklı araçlardan...
kelalper
07-04-2015, 11:46
ilandaki aracın farlar değişmiş 2002 olmuş. Polo gti geçerse sinir olurum demissin ama atmosferik boxer 300 hp 1350 kg araba bi de 4 çeker. Sağlam yapılmış stage 2 polo geçebilir yani. Haa poloya mı binersin carreraya mı o ayrı mevzu ama dediğim gibi çokta hızlı bir araba olarak düşünme.
Yiğit G.
07-04-2015, 14:50
ilandaki aracın farlar değişmiş 2002 olmuş. Polo gti geçerse sinir olurum demissin ama atmosferik boxer 300 hp 1350 kg araba bi de 4 çeker. Sağlam yapılmış stage 2 polo geçebilir yani. Haa poloya mı binersin carreraya mı o ayrı mevzu ama dediğim gibi çokta hızlı bir araba olarak düşünme.
stage 2 vs den bahsetedim abi ferrari geçen 106 da gördük sorun o değil demek istediğim adının hakkını veriyormu , hani hız arabası değil zevk arabası tamam ama boşta olmasın istedim.M3 den 1 boy önde dedi arkadaş yeter de artar.Zaten bu aracı alıp roll'a drag'a gidecek halim yok sadece merak ettim.
Bu arada 1-2 911 sahibi ile görüştüm onlarda kasko yaptırmamış :D Rakamların uçuk oldugunu söylüyorlar.Kasko olmadan gezme işi de sakat..
kelalper
07-04-2015, 16:22
haa ok o zaman yeterlidir. Ama dediğim gibi ilandaki arabanın farları değişmiş. 2002 sonrasının farları onlar.
haa ok o zaman yeterlidir. Ama dediğim gibi ilandaki arabanın farları değişmiş. 2002 sonrasının farları onlar.
Abi emin misin, bildiğim kadarıyla 2002 sonrasının ön farları, Turbo'larda kullanılan şekle döndü. Oysa linkteki otomobilde ilk jenerasyon 996 farları mevcut.
kelalper
07-04-2015, 21:49
tamam doğru 2002 öncesinde clear lens yok. Bunun üzerindekiler clear lens.
bu arabaların motor rektifiye masrafı falan ne kadar acaba cevresinde varmı parca fiyatlarından haberi olan yada yaptıran bir arkadası tanıdıgı ?
yavuz364
15-06-2017, 13:17
bu arabaların motor rektifiye masrafı falan ne kadar acaba cevresinde varmı parca fiyatlarından haberi olan yada yaptıran bir arkadası tanıdıgı ?
Konuyu özellikle cevaplanmayan yukardaki soru için hortlatıyorum :)
Konuyu özellikle cevaplanmayan yukardaki soru için hortlatıyorum :)
24 bin boxerinki tutuyor :-) 97 modellerinki , parcayi kendin getirirsen bundan 5lira daha düş :-)