Orijinalini görmek için tıklayınız : Bütçeye Göre Motosiklet Önerisi
Buğra A.
05-05-2014, 16:29
8.000 TL ve 10.000 TL olmak üzere 2 adet bütçem var. Maxi Scooter tarzı bir motosiklet almak istiyorum ve mümkünse sıfır.
SYM JoyRide EVO 200i (8.000 TL) alıp almamak arasında gidip geliyorum. Ayrıca; Yamaha X-CITY 250 (10.000 TL) ve SYM GTS EVO 250i (10.000 TL) modellerinide yakından inceleme fırsatım oldu. Kafayı bozup 2.000 TL daha fazla verip bunlara kayabilirim düşüncesindeyim.
Farklı model önerileriniz var mı? Tekrar belirtiyorum, sıfır almayı planlıyorum. Ayrıca bu modeller hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?
mertypeR
05-05-2014, 16:57
Seçenekler arasında en mantıklısı Yamaha x-city250. Ama biraz daha bütçe ayırıp x-max düşünürseniz cidden öneririm. Gts evoyu biraz kullandım oturaklı bir motor virajlarda açıkcası biraz şaşırttı beni ama bir kez daha diyorum yamaha en mantıklısı :)
Buğra A.
05-05-2014, 17:02
Seçenekler arasında en mantıklısı Yamaha x-city250. Ama biraz daha bütçe ayırıp x-max düşünürseniz cidden öneririm. Gts evoyu biraz kullandım oturaklı bir motor virajlarda açıkcası biraz şaşırttı beni ama bir kez daha diyorum yamaha en mantıklısı :)
Bana kalsa X-MAX almayı planlıyorumda. 4500 TL bütçe ile gittim, 10.000 TL'ye kadar devam ettim. Şimdi 12.500 TL'den de 20.000 TL'lere kadar çıkar, alır bir racing gelirim =)
Bugra bence bıraz daha zorla kendını 2014 x max 250 al :) gercekten guzel bır motor :)
StyleALP
05-05-2014, 17:19
XMax - Piaggio Xevo
Maxiboost
05-05-2014, 17:21
Bu ara deli gibi araştırdım bro, pazarda benim karşılaştırmalarımda en güçlü motor şuanda xmax 250. Güçlü derken kalite, performans, sunduğu özellikler vs olarak düşündüm ve bana göre rakipsiz. Hatta bence biraz kas kendini xmax 250 abs al 2014, ya da bulursan 2. el al. Sıfır yerinde 2. el tercih et bence. O bütçelere çıkamam diyosan 9.000tl ye pazarlık edip çok temiz sym gts 250i evo alabilirsin, onun haricindeki seçenekler komple tırt :D
Buğra A.
05-05-2014, 17:25
Bugra bence bıraz daha zorla kendını 2014 x max 250 al :) gercekten guzel bır motor :)
abi zaten takmış vaziyetteyim XMAX'e =) 12.500 TL miydi o?
XMax - Piaggio Xevo
Xevo nasıl, bilmiyorum. 12.500 TL'miş fiyatı.
Bu ara deli gibi araştırdım bro, pazarda benim karşılaştırmalarımda en güçlü motor şuanda xmax 250. Güçlü derken kalite, performans, sunduğu özellikler vs olarak düşündüm ve bana göre rakipsiz. Hatta bence biraz kas kendini xmax 250 abs al 2014, ya da bulursan 2. el al. Sıfır yerinde 2. el tercih et bence. O bütçelere çıkamam diyosan 9.000tl ye pazarlık edip çok temiz sym gts 250i evo alabilirsin, onun haricindeki seçenekler komple tırt :D
GTS'in matı efsane bence de. Mat alma, çok çabuk çizilir, uğraşırsın dedi adam. Zaten bütçeyi zorlamayacaksam kesin GTS alıyorum.
darkmoon
05-05-2014, 17:32
xmasin sana o fiyata sunduğu nedir.. birde xmas otoruş poziyonu itibariyle pekde öyle uzun yola çıkılabilicek bir maxi değil bence.. xmasin tek avantajı marka ve kuvvetli ikinci el..
güzel uzun ömürlük bir şey istiyorsan gts evo yada daelim s2 advanced bak derim..
daelimi hiç duymadıysan bir araştır derim dünya scooter şampiyonu bir markadır amerika dahil pek çok ülkede kendine ait bir alıcı kesmi vardır. gayet kalitelidir.
scooterlarında çelik boru tipi şasi kullanırlar.. fiyatlarını bilmiyorum gerçi..
Buğra A.
05-05-2014, 17:35
xmasin sana o fiyata sunduğu nedir.. birde xmas otoruş poziyonu itibariyle pekde öyle uzun yola çıkılabilicek bir maxi değil bence.. xmasin tek avantajı marka ve kuvvetli ikinci el..
güzel uzun ömürlük bir şey istiyorsan gts evo yada daelim s2 advanced bak derim..
daelimi hiç duymadıysan bir araştır derim dünya scooter şampiyonu bir markadır amerika dahil pek çok ülkede kendine ait bir alıcı kesmi vardır. gayet kalitelidir.
scooterlarında çelik boru tipi şasi kullanırlar.. fiyatlarını bilmiyorum gerçi..
uzun yol yapma derdim pek yok. şehiriçi takılabileceğim ve trafik derdi olmadan gezebileceğim bir maxi scooter bakıyorum.
Daelim'i tabi ki duydum. hatta yakın bir dostumda B-Bone var. aslında B-Bone almayı planlıyordum fakat ne yazık ki Türkiye'de bir anda 6.250 TL'lik fiyat 10.000 TL'lere çıktı.
Daelim S2 ilgimi çekmedi. ben biraz da dış görüntü istiyorum açıkçası.
darkmoon
05-05-2014, 17:57
o zaman xmas tam senlik.. genelde maxi olunca benim aklıma direk uzun yol geliyor çünkü aşırı keyifli maxi ile uzun yol yapmak..
Buğra A.
05-05-2014, 18:51
o zaman xmas tam senlik.. genelde maxi olunca benim aklıma direk uzun yol geliyor çünkü aşırı keyifli maxi ile uzun yol yapmak..
12.500'den daha aşağı alırsam almayı planlıyorum.
emre yeşil
05-05-2014, 18:59
Buğra alabileceğin 2 motor bunlardan birini seçmeni öneririm haricinde daelim falan macera aramak olur xmax 250 abs yada joymax 250 bu 2 motor bozulmaz kırılmaz değer kaybetmez yolda bırakmaz bir aksilik olursa kolay telafi edilebilir. senin içine sineni a motora verdiğin paraya acıma insanlar genelde alır sonra sıkılır satarlar sonra bir daha alırlar almışken en iyisini 3 yıl bin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yeni-kasa-2014-model-yamaha-xmax-250-daytona-motor-da-163010094/detay abs siz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yeni-kasa-2014-model-yamaha-xmax-250-abs-daytona-motor-da-163013136/detay abs li
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-tuna-otomotivden-2014-burman-200-122134629/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-gts-250i-evo-sym-2014-105529006/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-sym-joymax-250i-9-ay-0-faizle-huner-motor-da-161521926/detay
Bugün arkadaşımda yamaha momo desing var 250 lik 2.000 kmde satmayı dusunuyor.. 11 gibi bir rakam diyordu düşünürsen sorarım
Buğra A.
05-05-2014, 19:36
Buğra alabileceğin 2 motor bunlardan birini seçmeni öneririm haricinde daelim falan macera aramak olur xmax 250 abs yada joymax 250 bu 2 motor bozulmaz kırılmaz değer kaybetmez yolda bırakmaz bir aksilik olursa kolay telafi edilebilir. senin içine sineni a motora verdiğin paraya acıma insanlar genelde alır sonra sıkılır satarlar sonra bir daha alırlar almışken en iyisini 3 yıl bin
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yeni-kasa-2014-model-yamaha-xmax-250-daytona-motor-da-163010094/detay) abs siz
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yeni-kasa-2014-model-yamaha-xmax-250-abs-daytona-motor-da-163013136/detay) abs li
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-tuna-otomotivden-2014-burman-200-122134629/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-gts-250i-evo-sym-2014-105529006/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-sym-joymax-250i-9-ay-0-faizle-huner-motor-da-161521926/detay)
başkan zaten benim kafamda da seninle aynı düşünce var. ileride daha büyük bir motor alırsam bile (racing ya da naked) bu motoru satmayıp, kenarda tutmayı planlıyorum. hem düşük yakıt tüketiminden dolayı. hem de 2 kişi rahatlıkla gezip, trafik derdi kalmadan turlamayı planlıyorum.
SYM GTS EVO ile Yamaha XMAX arasında kararsız kalmıştım ki, sanırım Yamaha XMAX alıyorum. ama SYM'yi gerçekten yabana atmamak lazım.
JoyRide bütçesel olarak pahalı. ben o kadar parayı vereceğime Yamaha ya da Suzuki'ye binerim düşüncesindeyim. SYM GTS EVO için de 10.000 TL fiyat aldım 2014 model için. baktım ki 10.000 üstüne çıkamıyorum direk GTS EVO alır, binerim.
Bugün arkadaşımda yamaha momo desing var 250 lik 2.000 kmde satmayı dusunuyor.. 11 gibi bir rakam diyordu düşünürsen sorarım
kaç model ve kasa (yeni/eski) ? bir de Türkiye'de ki Momo Design'lar patates diye duydum. normalde Akrapoviç olması gerekirken, standart egzos geliyormuş.
Joymax, xevo inanilmaz kotu tipe sahip. Xmax son kasa inanilmaz, plaka ile 13 e bitiyor. Macera aramaktansa bence xmax tercih edilmeli. 2. Eli de iyi olacaktir. Bu motor uzun yola gitmez diyenler neye gore diyor işte onu anlamadim. Bir de daelim , yolda 10 kisiye sor ancak 1 tanesi belki bilir
Buğra A.
05-05-2014, 19:44
Joymax, xevo inanilmaz kotu tipe sahip. Xmax son kasa inanilmaz, plaka ile 13 e bitiyor. Macera aramaktansa bence xmax tercih edilmeli. 2. Eli de iyi olacaktir. Bu motor uzun yola gitmez diyenler neye gore diyor işte onu anlamadim. Bir de daelim , yolda 10 kisiye sor ancak 1 tanesi belki bilir
zaten XMAX yok satıyor. bugün bayiye girdim, 22 tane satılmış 2 hafta içerisinde. sıfır bulabilirsem ne mutlu bana.
daelim +1
DAELIM MOTOR (http://www.daelimtr.com/?page=urun-detay&id=78)
bende kendime daystar düşünüyorum yarın bakıcam...
kore motorları son 1 senede baya prim yapmış durumda, hyosung ve daelim fiyatları ikiye katlamış durumda...
2. el aksesuarlı cok guzel vespada ıstersen verebilirim abi 250 cc
bu arada 0 xmax iyidir abi
darkmoon
05-05-2014, 22:06
daelim +1
kore motorları son 1 senede baya prim yapmış durumda, hyosung ve daelim fiyatları ikiye katlamış durumda...
daystar çok güzel motor.. süren bir kardeşimizde var.. ama ben gv öneririm daystarın uzun süre pazarı olucağı benzemiyor.. gv nin pazarı peynir ekmek misali gününde dakkasında satarsın.. ama alıcam uzun süre binicem diyorsan daelim ne akar ne kokar taş gibidir.. hala 2004-2005 s2 250 ler taş gibi yollarda gidiyor..
bu arada daelimi asya motor getirtiyor yani arkasındaki distiribütör gayet sağlam..
Buğra A.
05-05-2014, 22:39
2. el aksesuarlı cok guzel vespada ıstersen verebilirim abi 250 cc
bu arada 0 xmax iyidir abi
model ve fiyat bilgisi?
daelim +1
B-Bone harici pek ısınamadım.
Buyuk lastik çaplı birşey almani tavsiye ederim. Bende senelerdir Beverly var cok memnunum.
cabriolet
06-05-2014, 10:28
Buğra bende xmax 250 tavsiye ederim 12500 civarı fiyatı 10000tlyi gözden çıkarmışken üstünü kartından çektir derim :) bende xmax 400 abs var aşırı dengeli bi scooter sertliğide eski racing kullanan birini rahatsız etmez beni hiç rahatsız etmiyo açıkcası :)
orhansah
06-05-2014, 10:28
Buğra xmax 250 senin ilacın :)
ben 400 lük abs siz aldım inanılmaz memnunum.
orhansah
06-05-2014, 10:29
Buğra bende xmax 250 tavsiye ederim 12500 civarı fiyatı 10000tlyi gözden çıkarmışken üstünü kartından çektir derim :) bende xmax 400 abs var aşırı dengeli bi scooter sertliğide eski racing kullanan birini rahatsız etmez beni hiç rahatsız etmiyo açıkcası :)
bro aynı anda yazsaymışız :D:D:D
Buğra A.
06-05-2014, 11:42
Buyuk lastik çaplı birşey almani tavsiye ederim. Bende senelerdir Beverly var cok memnunum.
Beverly'ler çok güzel. bir süre kullanma fırsatım olmuştu. 16" bakıyorum zaten çünkü virajlarda yatmak istiyorum scooter bile olsa. racing zamanında Piaggio MP3 vardı, ek motor olarak almıştım. o çok iyiydi de pahalı biraz. o bütçelere çıkamıyorum.
aynı düşüncedeyim. almışken 1 sefer alıp 2-3 sene kullanayım istiyorum. zaten belirttiğim gibi, satma durumum olmayacak daha büyük bir motor bile alsam. kenarda dursun, gene binerim X-MAX'e. X-MAX 400'ler çok yakıyor diye duymuştum ama performansı gerçekten çok iyiymiş, herkes ondan bahsediyor.
Buğra xmax 250 senin ilacın :)
ben 400 lük abs siz aldım inanılmaz memnunum.
X-MAX'de karar kıldım, bakalım bayii arıyorum şimdi elinde olan.
Shadow_Dancer
06-05-2014, 11:46
Bugracım selam, senin ile aynı durumdayız tam bir aydır kafayı yemiş durumdayız.. Bütçemde senle aynı, aslında daha çıkarım ama gerek yok diye düşünüyorum..
Bu fiyat aralıgında Daelim S3 Advance en mantıklısı gibi duruyor, pek çok bayiinin elinde hala 2013 modellerden var, 9.250 gibi bi rakama bırakıyor pek çogu, ayrıca kredi kartına faizsiz 9 ay taksit imkanı da var..
Ben motoru inceledim, pek çok yorum okudum memnun olmayan hemen hemen yok gibi.. Özellikle gri rengi canlı da çok güzel duruyor..
Anahtarsız çalıştırma gibi güzel özellikleri var, sadece lastik çapı digerlerine göre ufak, fakat üzerinde gelen lastikler çok güzel.. Michelin City Grip almadan en az 2 sezon geçirirsin diyorlar.. Yedek parça ve servisi var, zaten makinası gts 250 evo ile aynı.. Düzenli bakımla çok uzun süre gidersin..
Xmax- Xcity senin için de güzel alternatif olabilir.. Hatırladıgım kadarı ile boyun çok uzun degil, bu ikilide de rahat edersin.. Ama ben sıgamadım onlara.. Sym ile Kymco hemen hemen aynı özellikte makinalar, kombine fren sistemi ikisinde de var. Malzeme kaliteleri de aynı sayılır..
darkmoon
06-05-2014, 11:56
kymcho ile sym aynı kalite olurlarmı hiç kymcho şu anda avrupanın en büyük motor tedarikçi firmalarından biri gilera aprillaya pegeout v.b motor veriyorlar..
piaggionunda pazardaki tek rakibi..
sym iyi güzelde bir daelim yada kmycho edemez.. scooter alanında en azından..
sym nin tek iyi yanı türkiyedeki reklamizasyonunu çok iyi yaptı.. birde gts ile iyi bir çıkış ivmesi yakaladı zamanında ilk girdiğinde türkiye piyasasına gts leri piyasanın çok altına verdiler peynir ekmek gibi sattı ilk nesil gts ler..
Shadow_Dancer
06-05-2014, 12:00
kymcho ile sym aynı kalite olurlarmı hiç kymcho şu anda avrupanın en büyük motor tedarikçi firmalarından biri gilera aprillaya pegeout v.b motor veriyorlar..
sym nin tek iyi yanı türkiyedeki reklamizasyonunu çok iyi yaptı.. birde gts ile iyi bir çıkış ivmesi yakaladı zamanında ilk girdiğinde türkiye piyasasına gts leri piyasanın çok altına verdiler peynir ekmek gibi sattı ilk nesil gts ler..
Valla tecrübe etmedim, ama yorumlara vesaire dayanarak yorum yapıyorum, canlıda da bakıldıgında çok fark görünmüyor zaten, özellikle malzeme kalitesinde.. Buna istinaden konuşuyorum..Xciting 250 hakkında herkes çok olumlu görüş bildiriyor evet..
Yalnız kymco'nun motor verdigini bilmiyordum, biraderimde Peugeot Satelis 250 var, ben motoru piaggio'dan alınma diye biliyorum mesela...
Motor işi kadar boktan bisi yok hepsinden istiyorsun.ben racingten inip xmax 400 abs aldım satıyorum dedim 3 gün sonra satıldı.aşırı derecede tavsiye ederim.Benim yolum uzun diye pek zevk alamadim ama şehir içi için çok mantikli ,250 ligini al hem yakisikli hem sağlam hem az yakıyor.başka birşey düşünme kredi kartinada çok kolaylık yapıyorlar artık.
darkmoon
06-05-2014, 12:09
satelis serisinde bende piaggio motoru var diye biliyorum 125 liklerinde kymcho motorlu diye biliyorum.. xcting mükemmel bir motor 500 lüğü heleki şahane .. ama işte xmas in ikinci eli piyasada şu anda hiç bir scooterda yok. bugün koy yarın gider.
d.berkay
06-05-2014, 12:10
XMAX 250 öneririm. Gerçekten sağlam ve performanslı bir motor.. Teker çapı büyük olması da avantaj bence..
Shadow_Dancer
06-05-2014, 12:12
satelis serisinde bende piaggio motoru var diye biliyorum 125 liklerinde kymcho motorlu diye biliyorum.. xcting mükemmel bir motor 500 lüğü heleki şahane .. ama işte xmas in ikinci eli piyasada şu anda hiç bir scooterda yok. bugün koy yarın gider.
Evet en tarz olanı xmax tartışmasız, özellikle momo design harika.. Ama benim boyum 190 cm.. sıgamadım rahat olarak, 175 ile 185 arası iseniz rahat edersiniz xmax'ta. Ben fiyat avantajı ve 25hp motoru yüzünden Daelim'e yöneldim..
darkmoon
06-05-2014, 12:22
o markanın tek şanzlığı 2001 yılında iyi bir distiribütörle türkiyeye giremedi iyi lansman yapılmadı bilen aldı.. sonra bir ara ithalatı durdu falan.. asya motor şimdi almış distiribütörlüğünü o iyi olmuş asya motoru sevdiğimden değil ama asya türkiyedeki kanuniden sonra en büyük ikinci yada üçüncü motorsiklet firması.. o avantajı var..
nasıl kanuni hysoungun global motordan aldı kendi getirttti asyada kanuniye rakip daelimi aldı güzel oldu o açıdan artık türkiyede daelimde servis yedek parça sıkıntısı olmaz.. bütün asya servisleri ve bayileri bakmak zorunda..
Buğra A.
06-05-2014, 12:23
Bugracım selam, senin ile aynı durumdayız tam bir aydır kafayı yemiş durumdayız.. Bütçemde senle aynı, aslında daha çıkarım ama gerek yok diye düşünüyorum..
Bu fiyat aralıgında Daelim S3 Advance en mantıklısı gibi duruyor, pek çok bayiinin elinde hala 2013 modellerden var, 9.250 gibi bi rakama bırakıyor pek çogu, ayrıca kredi kartına faizsiz 9 ay taksit imkanı da var..
Ben motoru inceledim, pek çok yorum okudum memnun olmayan hemen hemen yok gibi.. Özellikle gri rengi canlı da çok güzel duruyor..
Anahtarsız çalıştırma gibi güzel özellikleri var, sadece lastik çapı digerlerine göre ufak, fakat üzerinde gelen lastikler çok güzel.. Michelin City Grip almadan en az 2 sezon geçirirsin diyorlar.. Yedek parça ve servisi var, zaten makinası gts 250 evo ile aynı.. Düzenli bakımla çok uzun süre gidersin..
Xmax- Xcity senin için de güzel alternatif olabilir.. Hatırladıgım kadarı ile boyun çok uzun degil, bu ikilide de rahat edersin.. Ama ben sıgamadım onlara.. Sym ile Kymco hemen hemen aynı özellikte makinalar, kombine fren sistemi ikisinde de var. Malzeme kaliteleri de aynı sayılır..
abi bu işin zaten sonu yok. kafan karıştıkça, karışıyor. 115cc scooter almak için gittim. bir anda maxi scooterlara döndüm. az daha kafam karışsaydı 600RR alıp, çıkacaktım =) daralmıştım çünkü.
gerçi biz kullanıcılarda da hata var. hem az yaksın istiyoruz, hem ucuz olsun. her şeyin açık açık en iyisi bizim olsun ve şu kadar paraya bitsin diyoruzda, maalesef olmuyor işte o şekilde.
abi bana sorarsan SYM markası, Daelim'den daha kaliteli bir marka. ben herkese sordum, sorduğum adamlarda motosikletin duayen tipleri. herkes X-MAX al dedi ama eğer paran yoksa SYM GTS EVO'dan şaşma dedi. zaten SYM'de şu an bir kampanya var. GTS EVO normal satış fiyatı 11.750 TL iken, 2014 modellerini 10.000 TL'ye veriyor. Daelim S3 güzel motor, baktım şimdi. inceledim internettende, ben beğendim. ama Asya Motor sıkıntılı bir marka. benim yakın bir arkadaşım Asya Motor ile de iş yaptı ve hiç memnun kalmadı. ben, mallarının arkasında durabileceklerine inanmıyorum. buzdolabı mantığında senelerce motosiklet sattılar. SYM'de böyle bir şey yok, çünkü senelerdir sektördeler. hiç değilse Daelim'den daha eski Türkiye'deler ve parça sıkıntısı da yaşatabileceklerini sanmıyorum.
X-MAX'te şöyle bir sıkıntı var. kimsede motor yok. aslında 1-2 bayiide beyaz var az şekilde. yeni gelecek motorlar içinde herkes 15 mayıs diyor ve işin garibi, Türkiye'ye sadece beyaz renk geliyor. haziran'ın ortasından sonra da mat gri ve siyah getirmeyi planlıyorlarmış. yani piyasada bol bol beyaz renk dolaşacak. bu sebepten biraz bekleyeyim moduna girdim çünkü beyaz değil, mat gri almak istiyorum.
benim boyum 1.70. sıkıntı yaşıyorum büyük motorlarda. ama bunlara da alışırım 2 sezon 600'lük racing kullanmış birisi olarak. KYMCO ile de işim olmaz abi çünkü çok kalitesiz bir mal bana göre.
abi ben KYMCO'nun kaliteli olduğunu düşünmüyorum. şahsi fikrim tabi ki. kulaktan dolma bilgilerime dayanarak konuşuyorum, şu an kore pazarında en iyisi SYM diye duydum. tabi göreceli, neye göre kime göre. ama GTS'lerin arka tarafı bence şahane. ben stoplarına bayılıyorum.
Buğra A.
06-05-2014, 12:25
Motor işi kadar boktan bisi yok hepsinden istiyorsun.ben racingten inip xmax 400 abs aldım satıyorum dedim 3 gün sonra satıldı.aşırı derecede tavsiye ederim.Benim yolum uzun diye pek zevk alamadim ama şehir içi için çok mantikli ,250 ligini al hem yakisikli hem sağlam hem az yakıyor.başka birşey düşünme kredi kartinada çok kolaylık yapıyorlar artık.
ya scooterın zaten bir güzelliği çabuk satılması ve değerinde gitmesi. racingde öyle bir şey yok. o kadar limitli kredi kartım keşke olsa :)
Evet en tarz olanı xmax tartışmasız, özellikle momo design harika.. Ama benim boyum 190 cm.. sıgamadım rahat olarak, 175 ile 185 arası iseniz rahat edersiniz xmax'ta. Ben fiyat avantajı ve 25hp motoru yüzünden Daelim'e yöneldim..
abi Momo Design'lar beynini yemiş, ABS fiyatından daha pahalı ve Akrapoviç'siz.
darkmoon
06-05-2014, 12:30
sym thailand malı ***** kymcho hysoung daelim kore malı .. eğer bunları kendi pazarında yenmişse tebrik etmek lazım sym yi .. gts çok güzel motor 3 yıl önceki fuarda gts in bixenonlu özel modifiaksyonlu bir versiyonu vardı kaplama falan yaşmışlardı çok fenaydı :) fakat kymcho da iyidir forumları falan okursan çok memnun insan var .. bir ara bende nexus ile xcting arasında almışdım 500 lük.. o ara baya bir kurcalamış araştırmışdım. çine düşmediğin müddetçe bence piyasada kötü motor yok.. sadece ikinci eli servisi yedek parçası sorunlu yada az sorunlu yada hiç sorunsuz marka var.. :) ben zaten diyorum senin motorun bence xmas :) burda geçen diğer şeyler sadece sohbet :)
Shadow_Dancer
06-05-2014, 12:33
Gts Evo'yu 10.000'e veriyorlarsa durma onu al Bugracım, ben arada ki fiyat farkından dolayı Daelim'e kaydım çünkü..
Buğra A.
06-05-2014, 12:36
sym thailand malı ***** kymcho hysoung daelim kore malı .. eğer bunları kendi pazarında yenmişse tebrik etmek lazım sym yi .. gts çok güzel motor 3 yıl önceki fuarda gts in bixenonlu özel modifiaksyonlu bir versiyonu vardı kaplama falan yaşmışlardı çok fenaydı :) fakat kymcho da iyidir forumları falan okursan çok memnun insan var .. bir ara bende nexus ile xcting arasında almışdım 500 lük.. o ara baya bir kurcalamış araştırmışdım. çine düşmediğin müddetçe bence piyasada kötü motor yok.. sadece ikinci eli servisi yedek parçası sorunlu yada az sorunlu yada hiç sorunsuz marka var.. :) ben zaten diyorum senin motorun bence xmas :) burda geçen diğer şeyler sadece sohbet :)
Kymco'nun 500'lükleri çok güzel, o şüphesiz. ben 125-250cc için konuştum. abi dediğim gibi, kulaktan dolma bilgilere dayanarak konuşuyorum ben. X-MAX tabi ilk önceliğimde bakalım, kısmet. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Gts Evo'yu 10.000'e veriyorlarsa durma onu al Bugracım, ben arada ki fiyat farkından dolayı Daelim'e kaydım çünkü..
abi şu an kampanyaları var ve bütün SYM'lerde fiyatlar bir hayli düşük. ben 10.000 TL vermişken 12.500 TL'de verebilirim diye düşündüğüm için X-MAX almak istiyorum.
abi bu işin zaten sonu yok. kafan karıştıkça, karışıyor. 115cc scooter almak için gittim. bir anda maxi scooterlara döndüm. az daha kafam karışsaydı 600RR alıp, çıkacaktım =) daralmıştım çünkü.
X-MAX'te şöyle bir sıkıntı var. kimsede motor yok. aslında 1-2 bayiide beyaz var az şekilde. yeni gelecek motorlar içinde herkes 15 mayıs diyor ve işin garibi, Türkiye'ye sadece beyaz renk geliyor. haziran'ın ortasından sonra da mat gri ve siyah getirmeyi planlıyorlarmış. yani piyasada bol bol beyaz renk dolaşacak. bu sebepten biraz bekleyeyim moduna girdim çünkü beyaz değil, mat gri almak istiyorum.
Bodrum yamaha bayisinde sayısız xmax250 -400 var.. Görüşürseniz , kapınıza kadar getiriyorlar. Para verecek olduktan sonra problem yok yani.
yazmıyım dedim de dayanamadım, kore ler taylandlar havada uçuşuyor... Sym de , kymco da Tayvan malıdır. İkisinin de kaliteleleri birbiri ile neredeyse aynı. Model bazında belki ufak kalite farklılıkları olabilir.
İkisinin de scooterlarını sıfır aldım, baya kullandım. Problemsiz tavsiye ederim.
Benim genel bir tavsiyem ise şu olur, zarar etmemek için, kullanım amacınızı gerçekten iyi belirleyin;
şehiriçi ağırlıklı kullanılacaksa, kasası nispeten küçük 125-200-250 cc. ,scooterlar yetecektir. Kymco xciting - sym gts ikilisi şehiriçinde biraz büyük kaçıyor, bunu söyliyim. Şehiriçinde pcx bence rakipsiz.
Şehirdışı yol yapan biriyseniz 250 cc. de bir süre sonra canınızı sıkabilir çünkü max. hızı 130-140'dır. Max hız demek de , motorun rahatlıkla yol alabileceği hız değil, zorlayarak çıktığı hızdır, bu motorlar 110-120 ile rahat yol alır, önünüzde uzun bitmek bilmeyen düzlükler varsa 140-150 ile yol almak isteyebilirsiniz, o zaman da bakmanız gereken 500 cc. hacimdir. Mesela Kymco xciting 500, maxsysm, xmax400 tarzı.
Yamaha alanların ise tek şikayetçi olduğu konu aksesuar fiyatları, topcase taşıyıcı, çakmaklık herşey iyi paralar.
Shadow_Dancer
06-05-2014, 13:09
yazmıyım dedim de dayanamadım, kore ler taylandlar havada uçuşuyor... Sym de , kymco da Tayvan malıdır. İkisinin de kaliteleleri birbiri ile neredeyse aynı. Model bazında belki ufak kalite farklılıkları olabilir.
İkisinin de scooterlarını sıfır aldım, baya kullandım. Problemsiz tavsiye ederim.
Benim genel bir tavsiyem ise şu olur, zarar etmemek için, kullanım amacınızı gerçekten iyi belirleyin;
şehiriçi ağırlıklı kullanılacaksa, kasası nispeten küçük 125-200-250 cc. ,scooterlar yetecektir. Kymco xciting - sym gts ikilisi şehiriçinde biraz büyük kaçıyor, bunu söyliyim. Şehiriçinde pcx bence rakipsiz.
Şehirdışı yol yapan biriyseniz 250 cc. de bir süre sonra canınızı sıkabilir çünkü max. hızı 130-140'dır. Max hız demek de , motorun rahatlıkla yol alabileceği hız değil, zorlayarak çıktığı hızdır, bu motorlar 110-120 ile rahat yol alır, önünüzde uzun bitmek bilmeyen düzlükler varsa 140-150 ile yol almak isteyebilirsiniz, o zaman da bakmanız gereken 500 cc. hacimdir. Mesela Kymco xciting 500, maxsysm, xmax400 tarzı.
Yamaha alanların ise tek şikayetçi olduğu konu aksesuar fiyatları, topcase taşıyıcı, çakmaklık herşey iyi paralar.
Yazdıklarına katılıyorum kardeşim, ama İstanbul faktörünü unutmamak lazım.. Pcx İstanbulda sıkıntı olabilir, çünkü süratli trafigi olan yerler var..
Buğra A.
06-05-2014, 13:22
Bodrum yamaha bayisinde sayısız xmax250 -400 var.. Görüşürseniz , kapınıza kadar getiriyorlar. Para verecek olduktan sonra problem yok yani.
e İstanbul'a kargo ücreti?
hiç aksesuarla işim yok. bir arkadaşım daha dün, gidelim egzos alalım aldığın zaman dedi. apaçi misin dedim diye bozuldu =)
bu arada PCX'in yeni kasası geliyor mayıs sonunda. 150cc ve 8.500 TL. hadi buyrun =)
e İstanbul'a kargo ücreti?
Bu şekilde teslimat yaptıklarını sölediler, fiyat konuşmak lazım ama sölediklerine göre çok cüzzi paralardı.
hiç aksesuarla işim yok. bir arkadaşım daha dün, gidelim egzos alalım aldığın zaman dedi. apaçi misin dedim diye bozuldu =)
bu arada PCX'in yeni kasası geliyor mayıs sonunda. 150cc ve 8.500 TL. hadi buyrun =)
bence de apaçilik, zaten scooter egzosundan ne beklenir, ha 1.3 cdti a egzos takmışsın, ha scootera aynı şey :)
Hem 8.500 TL pcx'e vermek ? :confused: gerçekten akıl karı değil işte o zaman da gider kesinlikle 2. el çok temiz xmax bulurdum.
125 ile 150 cc arasında çok bir fark olacağını sanmıyorum, son hızda 10-15 km. fark eder heralde. Bari yapmışken 200 cc. 19-20 beygirlik bir şey yapsalardı. İşte o zaman tamamdı. Bir türlü italyan markalar gibi ufak hızlı üretemediler.
tmax turkiyede pek tutupmuyo sanirim ?
400 500 530cc bana gore rakibi yok
xmax birfurya gibi cogldi dikktli olun bi anda dusebilir.
beverly 350 tavsiyem abs asr mis. (fiyat bilgim yok tr icin )
Buğra A.
06-05-2014, 14:18
bence de apaçilik, zaten scooter egzosundan ne beklenir, ha 1.3 cdti a egzos takmışsın, ha scootera aynı şey :)
Hem 8.500 TL pcx'e vermek ? :confused: gerçekten akıl karı değil işte o zaman da gider kesinlikle 2. el çok temiz xmax bulurdum.
125 ile 150 cc arasında çok bir fark olacağını sanmıyorum, son hızda 10-15 km. fark eder heralde. Bari yapmışken 200 cc. 19-20 beygirlik bir şey yapsalardı. İşte o zaman tamamdı. Bir türlü italyan markalar gibi ufak hızlı üretemediler.
açık konuşayım, PCX'i beğenmedim. daha güzel motorlar var. Honda, isminden dolayı satıyor bana göre scooter modellerinde.
tmax turkiyede pek tutupmuyo sanirim ?
400 500 530cc bana gore rakibi yok
xmax birfurya gibi cogldi dikktli olun bi anda dusebilir.
beverly 350 tavsiyem abs asr mis. (fiyat bilgim yok tr icin )
inanılmaz tuttu. benimde zaten korkum o. en temizi Mayıs sonu ya da Haziran gibi almak. o zaman piyasası belli olacak.
bi de şimdi bir şeyler duydum X-MAX ile ilgili. kasadan çok ses geliyor, motorun her yeri oynuyor diyenler var. bir araştırmak lazım.
Beverly ufak kasa, istemiyorum o tip kardeşim. o kadar ufak bir motor için o kadar paralar ödemek :)
darkmoon
06-05-2014, 14:36
yazman iyi olmuş benimde bilgiler tazelenmiş oldu benim kafamda kymcho kore diye kalmışdı sym ve thailand nerden kaldıysa artık.. bundan 5-6 sens önce scooterlara baya kafayı takmışdım 500 cc liklere o zaman baya kovalamışdım.. bilgiler çorba olmuş bende.. ikiside neticede iyi markadır o bir gerçek menşei pek farketmiyor.. kymcho almadım ama alıpda memnun kalmayan bir insanda duymadım aynısı sym içinde geçerli.