Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amazon Alışveriş ve Bavulla Suspansiyon Geçirmek : )

rodya
05-05-2014, 17:23
Herkese merhaba,
Güncel kasa elantra araçların arka süspansiyonları torsion çubuğu oldugu için özellikle kötü zeminli virajlarda şehadet getirtiyor.
Yurtdışı forumlarında ( KYB Rear Shocks installed - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/231-md-2011-elantra/149372-kyb-rear-shocks-installed.html) ) bu sorunu minimuma indiren bir parça var. her biri 1.6kg ve uzunluk 55 cm civarı.
Şimdi soru şunlar :
1 - linke löyle bi iki göz atınca, sizde bu işe yarayan bir parça olur mu?
2- Amazon'dan yapacağım bir alışverişte, tam olarak istedigim tarihte istedigim yere kargolanmasını saglayabilir miyim? zira sadece 1 gün kalınacak otelde.
3- bu ebatlardaki iki parçanın bavulla geçme şansı var mı?

Teşekkürler

rebelh
05-05-2014, 17:29
yurt dışında otelde kalıpğ parçayı alıp geleceksiniz sanırım

eğer yanlış anlamadıysam bence arabayla yurt dışına gidip işinizi orada hallettirmek daha kolay olmaz mı?

rodya
05-05-2014, 17:34
Selam,
Hayır parçayı almak için özellikle gitmicem. Kardeşim işi sebebiyle yurtdışına uçuyor sürekli. Bir amerika gezisi esnasında ürünü oteline getirtip, onun bavurulnda getirtmeyi düşünüyorum.
yurtdışından alındıgında 120$, Türkiye'de ise 250$ gibi bir rakama geliyor. Bi hayli fark var kısacası:)

lnd_samet
05-05-2014, 18:13
otele sonuçta gitmeden ödeme yapacaklardır, ödemeyi yaparken durumu anlatın kargoyu 2-3 gün önceden orada olacak şekilde göndertin, otele teslim etsinler.

Falmor
05-05-2014, 18:23
Oteller kargonuzu saklamak için ufak ücretler isteyebilirler.Ama 1-2 gün otelde beklemesi işi garantiye alır.

rodya
05-05-2014, 18:24
Peki bu ebatlardaki ürünler bavulla sıkıntı yaratırlar mı?

Muharrem C.80
05-05-2014, 18:26
2007 senesinde coilover getirdim ozamanki aracıma bavulla hollandadan. Şimdilerde çok zor. Geçen yıl magnaflow kaldı havalanı gümrükte :o

Schumi
05-05-2014, 18:31
2007 senesinde coilover getirdim ozamanki aracıma bavulla hollandadan. Şimdilerde çok zor. Geçen yıl magnaflow kaldı havalanı gümrükte :o

Neden kaldı ?

Muharrem C.80
05-05-2014, 18:42
Neden kaldı ?

Valla bilemicem keyfi uymadı sanırım. Adam ayıkladı bavuldan vergisini ödeyip geçirdik aynı hesaba geldi.
Edit.399$dı değeri

levent
05-05-2014, 18:56
Kasa yüksekliği ve amortisör yumuşaklığı kaynaklı o yatmalar, yatıyor fakat limiti yüksek bence, ve kopma eğiliminde direksiyon ile tutması kolay. Handling olarak başarılı bir araç Elantra.

Amortisör ile birlikte torsiyon gergisini de kalınlaştırırsanız esas hissedilir fark oluşur bana kalırsa bu arada.

tuFAN
05-05-2014, 19:01
Ben 2013 kasım ayında almanyadan uçakla gelen akrabama
H&R Coilover getirttirmiştim

Kendisi Bavula koyup getirmişti en ufak bir sorun da çıkmamıştı

rodya
05-05-2014, 19:22
Kasa yüksekliği ve amortisör yumuşaklığı kaynaklı o yatmalar, yatıyor fakat limiti yüksek bence, ve kopma eğiliminde direksiyon ile tutması kolay. Handling olarak başarılı bir araç Elantra.

Amortisör ile birlikte torsiyon gergisini de kalınlaştırırsanız esas hissedilir fark oluşur bana kalırsa bu arada.

Levent selam,
karoser esnemesi ya da amortisör yumuşaklıgından bahsetmiyorum ben. Özellikle virajlarda aracın bri tekeri minik de olsa bir çukura girdiğinde, digeri de aynı tepkiyi veriyor ve aracın arkası kendini kaybetmeye yaklaşıyor. İlk başlarda araca yabancı olugum için yaşadığımı sanıyordum ancak trajikomik olacak belki ama bozuk zeminli yollarda kullandığım en kötü tepkiyi veren araç.

Torsiyon gergisi kalınlaştırılabiliyor mu? Örnekleri ya da yaoan bildigin bi yerin linki varsa paylaşırsan çok sevinirim. Zira bu aracı 4 yıl daha kullanmak durumundayım.
Bu arada ben 2012 modelden bahsediyorum. Önceki versiyonların çok daha iyi söyşeniyor.

lncdlt
05-05-2014, 19:50
ben ingiltereden 2 set (8 parca) suspansiyon getirmistim ayni bavulla :D
sikinti cikmamisti

levent
05-05-2014, 19:53
Son kasanın makyajsız olanı değil mi?

Arkadaşımda var aynısından 1.6 elite otm. foruma da üye kendisi hatta. Ben ilk zamanlarında biraz zorladığımda bahsettiğin tepkiyi almadım da o yüzden şaşırttı açıkçası.

Torsiyon gergisi kalınlaştırılabilir, aftermarket var mı bilmiyorum MD kasa (2010+) Elantra için ancak,

Kendi aracımdan yola çıkarsak,

1.4-1.6 benzinlilerde 17mm, tüm dizeller ve Tsportlarda 19mm torsiyon bar bulunuyor, aftermarket olarak 20-25mm aralığında bulunabiliyor çeşitli markalarda.

Elantra için var mı bilmiyorum ancak şöyle bir şey buldum, ilk mesajın sonundaki yazıya dikkat.

MD suspension - any complaints? - Page 3 - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/231-md-2011-elantra/149833-md-suspension-any-complaints-3.html)

KYB ler de arkayı biraz daha sertleştirip, hoplamayı azaltmaya yarayacak. Bunla aynı mantık kısacası fakat süspansiyon yapısından dolayı (bağımsız olmaması kaynaklı olarak) bir taraftaki tekerin maruz kaldığı denge bozan duruma, diğer tekerin de tepki vermesi kaçınılmaz malesef.

Benim de canımı sıkan bir konudur bu genel anlamda :)
Kopmadığım hızlı virajlarda süspansiyonun üzerinde şasi geziniyor resmen zaman zaman.. :D

Schumi
05-05-2014, 22:56
Valla bilemicem keyfi uymadı sanırım. Adam ayıkladı bavuldan vergisini ödeyip geçirdik aynı hesaba geldi.
Edit.399$dı değeri

Kaldı diyince el koydular alamadınız sandım. Vergi ödeyip aldı iseniz sorun yok. :)

XSi
05-05-2014, 23:34
seneler önce amerikadan gelirken, son susturucu ve teyp getirmişliğim var.

pasaport kuyruğundan geçip kapıya doğru ilerlerken son bi masa vardı kontrol masası :) pazar sabah erken saatlerde döndüğümde abiler esnemekle meşguldü, sıkıntısız geçmiştim :)

McS_R53
06-05-2014, 01:40
eğer ürün gazlıysa sorun çıkartabilirler teslim alırken havaalanında

ERTAN
06-05-2014, 02:04
3= tamamı ıle gumruk elemanının psıkolojısıne baglı yanı sans