Orijinalini görmek için tıklayınız : Eksozda patlican piser mi?
Arkadaşlar, paylaşmak istediğim konuyu,
-Problem
-Çözüm yolum
- Merak ettiklerim
Şeklinde yazmak istiyorum...
PROBLEM: Arabayla pikniğe gitmek istediğimiz zaman genellikle iki bazen de 3 aile oluyoruz. Çok aç şekilde piknik yerine ulaşınca mangalı yakıyoruz ama etler bir an önce pişsin mantığıyla acelece iş yapıyoruz. Hanım da illa patlıcan biber pişir diye ısrar ediyor ve sonuçta etleri pişirmekten onları yapamıyoruz.
ÇÖZÜM YOLUM: Benim arabada 4 çıkış egzos var ve araba çok hararetli çalısıyor yapısı gereği. Ben pikniğe gitmeden önce ufak 4 adet patlıcanı jelatin kağıda sarıyorum, ağızlarını sıkıca kapatıyorum. Sonra onların her birini her egzosun içine güzelce bırakıyorum. Sonra ailecek yaklaşık 40km olan piknik alanımıza yola çıkıyoruz. Mümkün olduğunca 3.000 deviri geçmeden ve fazla zorlamadan piknik yerine varıyoruz. Etleri pişirirken bir müddet daha arabayı rolantide çalıştırıyorum. Sonra egzosdaki patlıcanları çıkarıp tereyağıyla servise hazır ediyorum. Böylece sadece patlıcanlar için mangalı en az 30 dakika işgal etmemiş oluyorum. Yavaş yavaş piştiği için lezzeti mükemmel oluyor. Ayrıca da ekstra kömür israfı olmadığı için ülke ekonomisi kazanıyor.
MERAK ETTIKLERIM : Acaba bu şekilde bir uygulama motora zarar verir mi? Rolantide filan bir dalgalanma olmuyor, gaz yemesi çekişi filan normal, yadımcı olursaniz sevinirim. Başka alternatif teklifleriniz varsa onlari da degerlendirebilirim.
Not: Çok ciddi şekilde soruyorum ve merak ediyorum, konuyu motorlu araçlar konu dışı kısmına açtım, silinmemesini rica ediyorum. Talep gelirse hem video hem de resim koyarim...
Kaynak :
4 çıkış Egzosta Patlıcan Söğurmek Motora Zarar Verir mi? (http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91389017&p=1#91389017)
Muhahahahahaaj :)
hocam bir patlıcan için değmez ya.ya evde yapın gidin yada bimde satılıyor mis gibi :D
Ben araca bir şey olmaması değil de egzozdan çıkan atık gazların o patlıcanlara işleyip işlemediğini merak ediyorum şuanda.
thedevil
05-05-2014, 20:52
:) usta arabaya değilde karbonmonoksitten size zarar olmasın :D Allah korusun yahu sen yoksan arabada yok....
fastchild
05-05-2014, 20:53
gürsel abi sonuçta sıcak hava buharda pişiyormuş gibi olu kanımca ama gülmedende duramıyorum aklıma çeşitli konuşmalar geliyor
X -- Gürsel launchmu yaptın sen bunlar biraz fazla pişmiş
M_PROJECT
05-05-2014, 20:53
And oscar goes to ....
onursumer
05-05-2014, 20:54
gidiceğimiz yolun mesafesine gore yemek bile pişirilebilir :D
Okuduğumda şaka sandım :D böyle pahalı benzin olunca egzozunu bile kullanıyor milletimiz.
birde şu iyimiş :D ;
hocam aracınızı çok verimli kullanıyorsunuz tebrikler.madem bunları deniyorsunuz şöyle bi soru sorabilirim size: eğer kapalı bi garajınız varsa kışın ısınmak için aracınızı kapalı garajda çalıştırın ama dışarıdan soğuk(hava) girmediğinden emin olun sizde garajda bulunun bakalım ısı artacak mı garaj içerinde. mümkünse yüksek devir çevirin boşta ve başka kimse olmasın. önce ve sonra sıcaklık değerlerinizi beklerim.:beuj::beuj::icon_wack:heyoo:
CasabLanca
05-05-2014, 20:55
Allah başka dert, uçak kazası vermesin
thedevil
05-05-2014, 20:57
gürsel abi sonuçta sıcak hava buharda pişiyormuş gibi olu kanımca ama gülmedende duramıyorum aklıma çeşitli konuşmalar geliyor
Hahahhahahhahahahhahahaa ulan nasıl insansınız siz yaaa :D Allah zülcelâl'de seni güldürsün......
eğer şaka olarak sormadıysa , gelmiş geçmiş en abuk araba ilişkili soru olabilir.
Allah akıl fikir versin
2. Sayfaya bakin. Adam ciddi. Eksozda patlicanin resmini cekmis. E39 M5 imis araba
dj_batukaan
05-05-2014, 21:03
Baya baya ciddi ciddi okuyodun ne guzel.ciddiyeti mizi neden bozuyosun ;)))
thedevil
05-05-2014, 21:03
Cai den içeri patlıcan ve biber at emmeden geçsin subaplar bi güzel parçaladıktan sonra headerstan harlı ateşte çabucak pişip eksozdan sıcak servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun....
zuahhahahahhahaa :D
o değilde , patlıcan pişirdikten sonra domates koyarsan patlıcanın tadı geçer domatese , soğanla temizlemek lazım egzozun içini .
Cai den içeri patlıcan ve biber at emmeden geçsin subaplar bi güzel parçaladıktan sonra headerstan harlı ateşte çabucak pişip eksozdan sıcak servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun....
Eksozdağı salatasi olur bunun adi...
Katalizörü iptal edip oraya düz borunun etrafına iki ucu kapalı menteşeli yarım silindir şeklinde kuzune fırın misali bi bölme yapın daha pratik olur bence dışınada ısı izolasyonu yaparsınız fırında yapar lokum gibi olur. Ohh miss
thedevil
05-05-2014, 21:13
Eksozdağı salatasi olur bunun adi...
Aynen :D
Arzu edilirse üzerine radyatör suyu ilave edilir.... :D
Mivec_4G63
05-05-2014, 21:16
abim boşver
http://inciswf.com/1297462008.swf
egzozun içine sokunca çıkan zararlı gazlardan patlican illaki etkilenir ama egzozun üstüne tencere koyup bağlican ozaman olabilir
mehmetRS
05-05-2014, 21:29
kalorifer peteğinin üzerinde sucuk pişiyorsa, egzostta patlıcan pişer, ağır ateş ve fırın etkisi oldugu içinde gayet lezzetli olur sanırım :D
edit, fırın poşetine koyun, gaz içeri girmesin.
Emir_b16a
05-05-2014, 21:35
çözüm basit daha büyük magal alın 2 taraflı ateş yakın bi tarafta etleri pişirirken dier tarafa patlıcan patates biber ne varsa doldurun :) egzoz vs yaktığınız benzine deymez :D
Lan bide ciddi ciddi fikir veriyonuz :P
Bilsem dun dragda kabusta kumpir , torkun legacyde sucuk , msky da kofte kizartirdim.
Konuyu ben acmadim la, delinin biri sormus...
KoramiraL
05-05-2014, 21:35
Afiyet olsun....:hahaha:
Unide hızlı pişirme teknikleri diye bu sistemi anlatsınlar bence iyiydi :)))
Bilsem dun dragda kabusta kumpir , torkun legacyde sucuk , msky da kofte kizartirdim.
Abi ilk mesaja alıntıdır diye ekle. Şu an hemen hemen herkes fikir sahibini sen sanıyordur :)
mehmetRS
05-05-2014, 21:40
fena mı işte, ne güzel ciddiye aldık :D :icon_tup: :cool: :D
Mikrop_Ali
05-05-2014, 21:40
mantar daha çabuk pişer patlıcan afr bozar..
Abi ilk mesaja alıntıdır diye ekle. Şu an hemen hemen herkes fikir sahibini sen sanıyordur :)
Salla kalsin boyle....
Beyler 90lik eksozda kagitta pastirma piser mi? Kayserideyim, kagitta pastirmayi sevdim, donuste yapalim..
Risendark
05-05-2014, 21:45
beyler ben denedim patlıcanı en güzel pişiren egsoz otto spec titanium :(
camsemih
05-05-2014, 21:46
ağam yeter ben iptalim :D :D :D
ErenDurmus
05-05-2014, 21:58
akşam akşam iyi güldük :D
Burak K.
05-05-2014, 22:00
Ben geçen gün yumurta koydum 30 km gittim bi baktım yumurta olmuş civciv. :eek::eek:
varex olursa yakmadan pişirilir :D
Ahmet Bby
05-05-2014, 22:25
Dr oetker repliği aklıma geldi .. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :D
hahahahah Sandalyeden düştüm :D
Lamboda hindi denemesi vardı , bu daha basit neden olmasın ki :D
Hatta mangalı bile yakmaya uğraşmayın patlıcanları çıkartıp harlayın servis daha çabuk olur ;)
dasemert
05-05-2014, 22:36
geçen eksozdan yandık yahu :D:D
https://www.facebook.com/video/video.php?v=10151076655588330
İbrahim Erdem
05-05-2014, 22:37
Soğutmalı torpido gözünde uzun yolda bozulmasın diye 1 kilo kıyma taşıdıktan sonra pek garip gelmedi bana :D
Rolling sonrası egzoz manifoldu üstünde ızgara da yapılır ne gerek var mangala :D
By_Carizma
05-05-2014, 22:53
"hergün 4 kozlenmis patlican satsan benzinin litresini 3 tlye almis olursun. Bayagi az yakiyomus araban gule gule kullan."
kriz geçirdim :D :D :D :D
megaloman bir m5 sahibi sadece ...hava atmanın ilginc bi yolunu bulmus (gecenlerde biri aventadorun egzos alevıyle hindi pisiriyordu ondan etkılenmıstır...
SekoLive
06-05-2014, 09:44
patlıcandan adam ölür mü sorusunun yanıtı bu olsa gerek :)
Egzozdada olabilir ama motor icinde emmenin oralara aluminyum folyo icinde yemek sebze koyarak gidecegi yere kadar gidip pisiren adam gordum :)
erdem325
06-05-2014, 10:00
Ulan bi de tech de her konuda billur yapiliyo diye isyan ediyo millet, ciddi ciddi yorum yapmis bissuru kisi ahuahahahahhaah :) :) :D
painkller
06-05-2014, 12:49
bunu yapana kadar motorun içine biyerlere koysa daha mantıklı :D
adam 2. sayfada resimlerle patlıcanı egzoza sürdüm demiş ya ahuahah :D
Ozgu_Akcan
06-05-2014, 13:14
Helal olsun ne diyeyim, Türk zekası.. Egzostla mangal çok yaktık ama bu aklımıza hiç gelmemişti..
Tebrik ve takdir ettim.......
sayfa 8 :))
MatraX_07
06-05-2014, 13:20
abi yap millet patentini senden alır
bu iş patlıcanla başlar,kumpir,fasulye,pilava kadar gider :D
Emre Ekrem
06-05-2014, 13:26
Inanmak, başarının yarısı....
Yiğit G.
06-05-2014, 13:41
Ben pikniğe gitmeden önce ufak 4 adet patlıcanı jelatin kağıda sarıyorum, ağızlarını sıkıca kapatıyorum. Sonra onların her birini her egzosun içine güzelce bırakıyorum.
http://i.imgur.com/KuArlU1.gif
Shadow_Dancer
06-05-2014, 13:52
Pür-ü pak kafalar maşallah..
Görkem.Y
06-05-2014, 16:48
İlk once 5 dakka rolantide calıstırıp patlıcanları koymadan kuyruk yagı ile temizlemeli egzoz içini :D
Motoru falan göz önünde bulundurmadan fikir yürütüyorum.
yanan benzinin gazı bence patlıcana siner illaki zehirlenme ihtimaliniz olabilir diye düşünüyorum,
birde egsoz kafaları kaçlık ki rahatça sokup çıkartabileceksiniz ?
allahım sen büyüksün yarabbim :D :D
yarin tava denemem olacak herkezi mersine beklerim pideler sizden :D
AydinTech
06-05-2014, 20:34
adam gerçekten ciddiymiş :D:D
rebeloghy
06-05-2014, 21:42
http://i.imgur.com/KuArlU1.gif
Ne zamandır böyle gülmedim ben ya :D :D :D süper caps
Böyle konuları gördükçe bir gün artık dayanamayıp üyelik iptali istiycem :D :D
Absinthé
06-05-2014, 22:35