PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zengin mi yoksa fakir karışım mı daha fazla güç üretir ?

delmanicomio
07-05-2014, 09:22
enjeksiyonlu araçlarda bunu ayarlaması nasıl olur bilmiyorum ama karbüratör kolayca ayarlamaya izin veriyor

LPG bağlı olsa bile güç valfi ile istediğim gibi kısıp açabiliyorum

benzin için optimal olan 14.7:1 YKO, LPG için 15.5:1

benim bildiğim, yakıt-hava karışımını 17civarı yaparsan, karışım fakirleşir araba az yakar, az güç üretir, çok ısınır, daha da çok fakirleştirirsen valf piston yakara kadar giderdi

14civarı yaparsan yakıt zenginleşir, araba daha fazla yakar, daha fazla güç üretir diye biliyordum

bu ayarlamayı da 3bin devirde gaz vererek yapıyordum

bugün araştırırken fakir karışımın daha fazla güç üreteceğini okudum, araştırınca aslı var gibi geldi, yine de sizlere sormak istedim

az yakıt çok havayla nasıl daha fazla güç alınabilir ki ?

kanashibari
07-05-2014, 09:25
Ona fakir yada zengin demeyelim.
Aracın durumuna göre optimum diyelim. Bazı araçlar zenginde güzel yürür bazı araçlar fakirde
forumda genel olarak 12.8 13.5 gibi bir genel bilgi var. Ama araca göre bu değerler her zaman değişir turbo atmo olması üzerindeki ekipman motor sağlığı vs vs diye liste uzatılabilir.

delmanicomio
07-05-2014, 19:48
dizellerde yakıtı fakirleştirdikçe benzinin aksine ısı düşüyormuş

16 FR 549
07-05-2014, 20:36
dizellerde ne kadar yakıt verirsen o kadar ısı alırsın çünkü :)

0M42
07-05-2014, 20:37
Karburatörlü motorda her devire göre optimum ayarlama yapamazsın karburatör bu kadar nazik bir sistem değil.Soruna gelirsek ölçüsünde zengin karışım daha fazla güç üretir.