Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrık kontrollu external wasgate
ferhatgunes
07-05-2014, 15:53
Abiler merhablar.klasık wasgatesı olan bı turbolu arac dusunelım. aracdakı wasgateyı sökmeden bide external takdık ve externalın basınc hortumuna elektrık kontrollu bı valf koyduk diyelim. yada basınc hortumu 2 valf ıle kontrol ederek dugme konumuna gore stock wasgateye veya externala basınc havasını vererek elektrık kontrolu ıle arac içinden kullanılan wasgate degısımı yapamazmıyız?
dexspeed
07-05-2014, 17:56
bunu yapmandaki amacın nedir ? niye öyle bir fantazi peşindesin ?
anltrkmn
07-05-2014, 18:46
Turbo araclardan hic anlamam ama basinc falan gorunce belki stock a donup yakit ekonomisi yapmak falan olabilir iki opsiyon biri gazlama spec :?
Abiler merhablar.klasık wasgatesı olan bı turbolu arac dusunelım. aracdakı wasgateyı sökmeden bide external takdık ve externalın basınc hortumuna elektrık kontrollu bı valf koyduk diyelim. yada basınc hortumu 2 valf ıle kontrol ederek dugme konumuna gore stock wasgateye veya externala basınc havasını vererek elektrık kontrolu ıle arac içinden kullanılan wasgate degısımı yapamazmıyız?
yapılırda neden? wastegate değişimiyle ne kazanmayı düşünüyorsun?
ferhatgunes
08-05-2014, 11:03
warex eksozdakı amacınız la aynı :) sesli arac sessıs arac
bunun için evc kullanabilirsin a modu b modu olarak düşük basınç yüksek basınç :)
warex eksozdakı amacınız la aynı :) sesli arac sessıs arac
Simdi anlamli oldu.. 3 yoklu solenoid vana alacaksin normalde kapali porta external wastegate i kontrol eden hortum, normalde acik porta internal wastegati kontrol eden hortum, diger portta vakum/basinc nerden geliyirsa o hortuma..
Elektrigi verince basinc yon degistirecek..
İlk etapta akla gelen bu sekilde.. Kafa yorulmali biraz..
Ugrasana kadar external wastegate tak gec sehir icinde gazlama ses cikmasin diye veya daha basit vana ekle gazlamadigin zaman external wastegate gaz yonu egsoza gazladigin zaman ise varex heaabi direk disari tahliye etsin daha az ugras
alihan_27
11-05-2014, 05:14
Lpg gaz kesicisi takabilirsin illa yapacaksan. İnternale takarsın kesiciyi, yüksek basınçlı kullanacağın zaman internalin borusunu kapatırsın sadece external çalışır.
Sana daha öncelerden bir konu vermiştim. Map kontrollü wastegate ile alakalı onunda üstüne gidebilirsin elektrik-elektronik işini halledebilirsen.
Ömer VURAN
14-05-2014, 22:15
bi ara benzin pompası yetersiz kaldığı için vakum kontrollü enjektör bağlamıştık...
yani vakumla veya basınçla çalışan ince ayar bile yapabileceğin valf.ler mevcut satılıyor...
bu valflerden alıp istediğin yere uygulayabilirsin...
uygulamayı yaptık ama hiç ayar yapma fırsatımız olmadı, 6 bar benzin pompası aldım sorun çözüldü...
bu arada farklı bir konu için sizi yarın cepten arıyacağım...
bektas_talay
15-05-2014, 21:52
Ext wg in yayları vardır , turbo belli bir basınca gelince wg açılırki daha fazla basınç basmasın stabil kalsın o basınçta. Veya boost control ile daha fazla basınç basabilir veya veya evc ile içerden kontrol edilebilir.
Evet ses şahane oluyor katılıyorum ama o maliyete gider varex alırım :)