Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koltuk ve renk yuzunden muayeneden kaldım / ayrıca sağ frende sapma var.

Ranthor
08-05-2014, 10:00
Arkadaslar,

picantonun rengi ruhsatta mavi beyaz ve koltuk sayısı 5 yazdığı için kaldım gene muayeneden.

Eskiden ek1 belgesi ile geçmiştim.
Şimdi bana bir belge verdiler, arabanın rengi beyaz görülmüştür diye, fakat koltuk sayısı hakkında bir belge vermediler.

sadece iki ağır kusurum var: koltuk sayısı ve araç rengi..

Şimdi elimdeki kusur belgesi ve arabanın rengi beyaz belgesi ile emniyete gitsem bana ruhsatı ne kadar zamanda verirler. Gündüzleri evde olmadığım için posta takibi zor oluyor.

Bir de ön aks sağ frende 20% sapma gözüküyor diğerinde 3%. Bu bir kusur değilmiş ama kıllandım sağdakini de nasıl 3% e çekebiliriz? Alet yanlış ölçmüş olabilir mi?

Emre Ekrem
08-05-2014, 10:06
Biraz ısrar edince aynı gün alabiliyorsunuz, koltuk sayısından bende kalmıştım ve aynı gün aldım.

34k4970
08-05-2014, 10:08
Muameliceye 50 lira ver 15 dakikada ruhsat elinde

Ranthor
08-05-2014, 10:19
hangi muameleci, nerde? araç nişanlımın üstüne farkeder mi?

VTEC®
08-05-2014, 10:24
Muameleciye vekalet vermen gerekir işlemler için, Yada nişanlın şubeye gidip yeniletecek, randevusuz işlem yapmazlar tanıdık vs yoksa, fren sapmasını iyi bir frenciye kontrol ettirirsen hallederler, merkezde kacak olabilir, fren merkezi revizyonu pahalı bi işlem değil. koltuk sayısına gelince aracın ruhsatında 5 kişi mi yazıyor? yoksa 4 mü?

Ranthor
08-05-2014, 10:28
ruhsatta 5 kişi yazıyor, araç 4 kişilik...

polis merkezi de mi randevu istiyor?

Berkan
08-05-2014, 10:35
diger kısımları bilmiyorumda. iki aynayı yalandan maviye kaplasan muaynelik yemezlermi :D

aybarsdnr
08-05-2014, 10:37
renk için yeni ruhsat vermeleri gerekiyor. o ne kadar sürer bilemiyorum. yanlış bilgi vermeyeyim. Ancak, koltuk sayısı emniyette 5 dakikada çözülüyor. Aracın ruhsatında yazan emniyet şubeye gidiyorsunuz, sistemden güncelliyorlar.

Aracımı satarken aynı problem olmuştu, emniyette 5 dakikada halletmiştim.

Dipnot : muayene sırasında hiçbir problem çıkmamıştı. 5 koltuklu araç, 4 koltuk görünüyordu ama geçmiştim. Satış verirken problem oldu.

Ranthor
08-05-2014, 10:39
diger kısımları bilmiyorumda. iki aynayı yalandan maviye kaplasan muaynelik yemezlermi :D

yerler esasında

VTEC®
08-05-2014, 10:40
ruhsatta 5 kişi yazıyor, araç 4 kişilik...

polis merkezi de mi randevu istiyor?

Aynen trafik randevu diye search et sayfa çıkar hatta link,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü E-Randevu Sistemleri (http://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/)

kendi adresiniz nereye bağlıysa misal benim ikamet çekmeköy, çekmeköy trafik şubeden halledebiliyorum işlerimi, ona göre şube seçip randevu alın o saate gittiğinizde işlemleriniz hallolacaktır. Eskisi gibi bugün git yarın gel yapmıyorlar çok problemli iş olmadığı sürece. Senin iş basit sistemden değişiklik yapıp ruhsat verecek 80*-90 tl gibi bi masrafın olacak.

araç 4 kişilikse onuda sistemden değişecek tüv raporunla git ordaki kusuru göster, ruhsat düzeltme yaparlar, zaten onlarda hangi araba kaç kişilik bilgi var. trafikten randevu işini çözecektir. muameleciye vekalet falan uğraşma, vekalete 50-60 vericen 50'de muameleci isteyecek bide üstüne ruhsat masrafı boşa parçalanma kendin halledebilirsin basit iş.

Ranthor
08-05-2014, 10:40
renk için yeni ruhsat vermeleri gerekiyor. o ne kadar sürer bilemiyorum. yanlış bilgi vermeyeyim. Ancak, koltuk sayısı emniyette 5 dakikada çözülüyor. Aracın ruhsatında yazan emniyet şubeye gidiyorsunuz, sistemden güncelliyorlar.

Aracımı satarken aynı problem olmuştu, emniyette 5 dakikada halletmiştim.

Dipnot : muayene sırasında hiçbir problem çıkmamıştı. 5 koltuklu araç, 4 koltuk görünüyordu ama geçmiştim. Satış verirken problem oldu.

ataşehire gitsem halledebilr miyim? Yoksa nişanlım şart mı 100%

Ranthor
08-05-2014, 10:42
Aynen trafik randevu diye search et sayfa çıkar hatta link,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü E-Randevu Sistemleri (http://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/)

kendi adresiniz nereye bağlıysa misal benim ikamet çekmeköy, çekmeköy trafik şubeden halledebiliyorum işlerimi, ona göre şube seçip randevu alın o saate gittiğinizde işlemleriniz hallolacaktır. Eskisi gibi bugün git yarın gel yapmıyorlar çok problemli iş olmadığı sürece. Senin iş basit sistemden değişiklik yapıp ruhsat verecek 80*-90 tl gibi bi masrafın olacak.

araç 4 kişilikse onuda sistemden değişecek tüv raporunla git ordaki kusuru göster, ruhsat düzeltme yaparlar, zaten onlarda hangi araba kaç kişilik bilgi var. trafikten randevu işini çözecektir. muameleciye vekalet falan uğraşma, vekalede 50-60 vericen 50 te muameleci isticek bide üstüne ruhsat masrafı boşa parçalanma kendin halledebilirsin basit iş.

sıkıntı ofis saatlerinde nişanlımı ofisden çıkarmak korkunç zor, çok işi var.
daha sonra bir daha muayeneye gitmem gerekecek:(

VTEC®
08-05-2014, 10:49
sıkıntı ofis saatlerinde nişanlımı ofisden çıkarmak korkunç zor, çok işi var.
daha sonra bir daha muayeneye gitmem gerekecek:(

Valla şubenin ofise mesafesini bilemem ama bi pürüz çıkmazsaki elindeki evraklar bu işlemleri halledebileceğini gösteriyor bence, şubedeki işiniz yarım saati geçmemesi lazım. memur koltuk sayısını sisteme işleyecek, rengi tuv e göre kabul edip sisteme işleyecek printerden ruhsat çıkarıcak.

Sana şöyle bişey tavsiye edeyim şubeye nişanlınla beraber gidersiniz zaten ordaki işlem baktın uzayacak polise orda bi ayar yap bayanın işi gücü var kimliğini vs gördünüz geri işe dönmek zorunda işlem bitiminde ben gelip alıcam falan dersin yani mümkün olduğunca kısaltırsın nişanlının işlemini. Yada tüm bunlar dert olacaksa yine sende zamandan yana müsaitsen sana vekalet çıkartsın. Araç alım satım adına genel vekalet süresiz olsun. alım-satım içinde plakada yazmasın hatta. 10 yıl geçerliliği var önünüzdeki dönemlerde de nişanlın koşturmaz sen yine ilgilenirsin yıllarca işinize yarar. benim eşimin vekaleti var mesela bende, alım satım işlerinde kullanıyorum.

SekoLive
08-05-2014, 10:52
arabanın camurluga yda tavana mavi folyo cek renkden kurtar :)

hatta aynalar bile olabilir bir iki arkadaş yapmstı ama hatırlayamadm araba kaplatanlardan aklıma gelirse konularını bulaym

baretta
08-05-2014, 10:56
Kaputa mavi folyo ile "Tüh Türk" yazdır, araç mavi beyaz işte de :D

Ranthor
08-05-2014, 10:57
Valla şubenin ofise mesafesini bilemem ama bi pürüz çıkmazsaki elindeki evraklar bu işlemleri halledebileceğini gösteriyor bence, şubedeki işiniz yarım saati geçmemesi lazım. memur koltuk sayısını sisteme işleyecek, rengi tuv e göre kabul edip sisteme işleyecek printerden ruhsat çıkarıcak.

Sana şöyle bişey tavsiye edeyim şubeye nişanlınla beraber gidersiniz zaten ordaki işlem baktın uzayacak polise orda bi ayar yap bayanın işi gücü var kimliğini vs gördünüz geri işe dönmek zorunda işlem bitiminde ben gelip alıcam falan dersin yani mümkün olduğunca kısaltırsın nişanlının işlemini. Yada tüm bunlar dert olacaksa yine sende zamandan yana müsaitsen sana vekalet çıkartsın. Araç alım satım adına genel vekalet süresiz olsun. alım-satım içinde plakada yazmasın hatta. 10 yıl geçerliliği var önünüzdeki dönemlerde de nişanlın koşturmaz sen yine ilgilenirsin yıllarca işinize yarar. benim eşimin vekaleti var mesela bende, alım satım işlerinde kullanıyorum.

alım satım işine vekalete eyvallah, ruhsat ve muayene için ne gerekiyor

Yiğit G.
08-05-2014, 11:00
nasıl yani muayane için araç sahibimi gitmeli ?

Ranthor
08-05-2014, 11:02
yok muayeneye ben gidebiliyorum ama ruhsat işi başka

VTEC®
08-05-2014, 11:02
alım satım işine vekalete eyvallah, ruhsat ve muayene için ne gerekiyor

Ya o vekalet full zaten istersen örnek var. mailini yaz atayım sana print edip noterde tasdikletir nişanlın 2 foto ile gitmeniz lazım ancak. Göndereceğim örneğe muayeneyi eklersin ancak tüvtürk en eski 30 günlük olan vekaletlerle işlem yapıyor ama ona gerek yok. Aynı ay içerisinde 2. kez başka aracı muayeneye götüremiyorsun yani 1 senede 12 ayrı aracı muayeneye götürebilirsin demek oluyor bu, vekaletin olmasada.

Ranthor
08-05-2014, 11:04
ozan@uzun.biz.tr ye atabilir misin?

VTEC®
08-05-2014, 11:04
nasıl yani muayane için araç sahibimi gitmeli ?

muayene için misal ben arkadaşınım senin aracını götürebiliyorum. Ama ben bugün senin aracını muayeneye soktuktan sonra yarında alıp ozanın aracını muayeneye götüremiyorum, yasak. aynı ay içerisinde 1 kere muayene hakkın var kişi olarak.

Ranthor
08-05-2014, 11:07
aynı aracın muayene tekrarında sorun yok dımı

34k4970
08-05-2014, 11:08
Senin suben neresi bana bi yazarmisin
Nerdesin ?

vinz
08-05-2014, 11:08
ben emniyet kemeri takmıştım arka ortaya bi tane öyle yırtmıştık . ama artık öyle olmuyor emniyete gidip 5 kişilik yaptırman lazım . aynı gün halledebilirsin . kolay gelsin .

Ranthor
08-05-2014, 11:11
Senin suben neresi bana bi yazarmisin
Nerdesin ?

araç nişanlımın üstüne ikametgahı ataşehir
ben bakırkoy

34k4970
08-05-2014, 11:11
Ayni olay benim basima geldi araca kemer taktim yemedi
Sonra gittim emniyete emniyette randevu dedi sigortacimi aradim oglene kadar hallederim dedi sikistirdim annemin ustuneydi arac 50-100 ates ettik yoksa diger turlu ugrasicaktim vaktim yoktu sagolsun hemen isletti 15 dakikada aldim ruhsati

onursumer
08-05-2014, 11:15
Benim picantoda ayni durumdaydi renk mavi beyaz kisi sayisida yanlisti bende tespit icin normal tuvturkten randevu aldim muayeneden kaldim bana ayni sendeki gibi renk ve kisi sayisi tespiti ile ilgili kagit verdiler ilk ruhsat komple degisiceginden once ilk renk kisi sayisi duzeltmesini yapiyorsun en fazla 2 gune cikiyor ruhsat benim ertesi gune cikmisti

Pesinden muayeneye gidiyorsun gectikten sonra tekrar karakoldan randevu alip 2 nushayida degistiriyorsun

Benim toplamda 5 gunumu aldi

aslan
08-05-2014, 11:24
muayene için misal ben arkadaşınım senin aracını götürebiliyorum. Ama ben bugün senin aracını muayeneye soktuktan sonra yarında alıp ozanın aracını muayeneye götüremiyorum, yasak. aynı ay içerisinde 1 kere muayene hakkın var kişi olarak.

Peki senin ilk götürdüğün aracı ikinci muayeneye tekrarına başkası götürebilirmi?

VTEC®
08-05-2014, 11:31
aynı aracın muayene tekrarında sorun yok dımı

Hayır yok, Sen muayene tekrarına götürebilirsin.

Mail attım sana ulaşmadıysa tekrar yollarım. Detaylarıda mailde yazdım. Şirkette saçma bi internet sorunumuz varda geç oldu kusura bakma.

Peki senin ilk götürdüğün aracı ikinci muayeneye tekrarına başkası götürebilirmi?

Ruhsat sahibi olarak götürdün kaldı tekrarına 2. sahis götürebilir en azından başımıza geldi götürdük bişey demediler geçti araç. ama 2. şahis senin aracını götürdü muayene tekrarına 2. şahista veya sahibide gidemedi 3. şahıs için problem olabilir ona emin değilim.

Berkan
08-05-2014, 12:00
bu picantonun neresi mavi :D cift renk yazıyo yada mavi degilse niye iki renk

Ranthor
08-05-2014, 12:17
efes cikmasi araba eskiden mavi imis.,..

renk degistirmek icin fatura filan lazimmis ya eyvah

darkmoon
08-05-2014, 12:23
özelden yolladım mesaj müşavir için sizin orada seyrantepede

volkan_gs
08-05-2014, 12:36
Renk değişimi için emniyetten randevu lazım, yoksa bakmıyorlar beni geri çevirmişlerdi.
Ruhsat değişeceği için sahibi gerekiyor, onun imzalaması gereken bir dilekçe var renk değişikliği istiyorum diye o elimde olmasına rağmen ve ruhsat sahibi babam olmasına rağmen yapmamışlardı işimi sahibini görüp onay almadan.
Muayene istasyonundakiler normalde ayna, tamponun plastik kısımları, kapı kolları vs. renkten sayılmıyor demişlerdi ama ben çok fazla siyah detay olduğu için ricayla mavi-siyah yazdırmıştım renk tespitine.
Yani ordaki arkadaşlar biraz sorun çıkarmaya meyilli ise aynaları da kaplasanız kabul etmeyebilirler, en iyisi vekaletle ruhsatı düzelttirmek.

ChtArdARSL
08-05-2014, 13:20
Bende ayni sorun oldu, bostanci trafik subeye gittim ruhsat fotokopileri ile 5,4 yaptirlar hemen.

Renk icinde bende ibizayi mavi siyah olarak yazdirmak istiyordum. Kaputa yalandan mavi folyo kapladim gectikten sonrada soktum.

Ranthor
08-05-2014, 13:44
Nisanlim cok kuralci oldugu icin arabayi komple beyaz yazdiracagiz.

yardim edenlere cok tesekkur ederim

VTEC®
08-05-2014, 14:00
Nisanlim cok kuralci oldugu icin arabayi komple beyaz yazdiracagiz.

yardim edenlere cok tesekkur ederim

Önemli değil. Allah kolaylık versin size.

onursumer
09-05-2014, 21:40
efes cikmasi araba eskiden mavi imis.,..

renk degistirmek icin fatura filan lazimmis ya eyvah

faturaya falan gerek yok

renk tespiti yaptırman yetiyor ben o şekilde hallettim

01ASU
10-05-2014, 06:11
Aynı sorun dün bendede oldu trafik şubenin orda bi muameleciye 50 verdim ruhsat 15 dakkada geldi koltuk renk işlenmiş sekikde

metehancihangir
10-05-2014, 13:03
Muayene istasyonlarının yanlarında ek-1 belgesi yapanlar ve trafik müşavirleri oluyor tanıdık olmasa bile 1 günde hallediyolar bizim tırın dorsesi kırmızı-gri gözüküyodu fakat sadece kırmızı renkti o zaman 120 tl verdik hallettiler