PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Noter satış, trafik ceza

asot
09-05-2014, 09:55
Bilenin yardımına ihtiyacım var arkadaşlar, bugün bir aracımı satıcam, ancak geçen hafta radar cezası yedim, makbuzu filan var, henüz ödemesini yapmadım. Bu ceza Gib.gov.tr 'de görünmüyor, noterde araç satışına engel olur mu?

Özet olarak noterler, araç ceza, borç sorgusu için gib.gov.tr 'yi mi kullanıyor?

muratburunce
09-05-2014, 10:09
onlar daha farklı bir sistem kullanıyor sanırım tüm borç harç ne varsa döküyorlar önüne... ceza büyük ihtimalle çıkar noterde bence yatır riske atma bide onla uraşma oralarda...

evolution_9
09-05-2014, 10:10
gib de cikmiyorsa noterdede cikmaz

ahmet_xy
09-05-2014, 10:12
trafik cezaları, araç satışını engellemez. aracını sattıktan aylar sonra bile ceza gelir seni bulur. gelen bu cezayı da aracın yeni sahibi değil, doğal olarak sen ödeyeceksin.
sıkıntı yok arabanı satabilirsin.

Gry
09-05-2014, 10:21
trafik cezaları, araç satışını engellemez. aracını sattıktan aylar sonra bile ceza gelir seni bulur. gelen bu cezayı da aracın yeni sahibi değil, doğal olarak sen ödeyeceksin.
sıkıntı yok arabanı satabilirsin.

alakası yok dediğinle , radar cezamdan dolayı araç satışımı yapamadım 2 ay önce.

cezayı yatırdım satışı öyle yaptım.

zekky
09-05-2014, 10:23
Ceza satışa engel ancak sisteme dusmemis olursa degil.
Suan sisteme dusmemisse satista engel olmaz ama sonra sattim ceza cikmadi diye dusunmeyin elbet karsiniza cikar

coastguard
09-05-2014, 10:29
alakası yok dediğinle , radar cezamdan dolayı araç satışımı yapamadım 2 ay önce.

cezayı yatırdım satışı öyle yaptım.

abi mesela aracı satmaya notere gidiyoruz kırmızıda geçtik gittik yarım saat sonra aracı sattık !

O ceza uçtu mu yani ? O zaman direk sistemin bug'ınu bulmuş oluruz:D

Bence sonrada olsa gelir diye düşünüyorum

Yiğit Ş.
09-05-2014, 10:29
ben sattım, satışı verirken ceza çıktı ödedim. 5ay sonra ogs cezası geldi 900tl :D sistemde çıkmıyorsa sıkıntı yaşamazsın. ama sonra geliyor illaki.

yusuf yılmaz
09-05-2014, 10:34
eğer ceza işlenmişse kayıtlara vergi dairesine gelmesi belli bir zamanı bulur bu 2 ayda olur 6 ayda ordaki memurların keyfiyetine kalmış hiçde gelmeme olasılığı var
büyük ihtimal satışta çıkmaz,
ama sonradan eve gelir ceza faiziyle beraber bu yüzden 15 günde bir vergi dairesine plakayı verip cezası varmı diye sorman gerek cezaya girmeden ödemek istiyorsan eğer
yok ben takip edemem diyorsan % 25 indirimden yararlanamazsın ve eğer geç tebliğ edilirse sana faiz ödersin olacağı bu
satış için çekinme git satışını yap

Berkel
09-05-2014, 12:16
Valla ben forumda. Ersin abiden alirken oda ceza yemisti bayada kontrol etti yanlis hatirlamiyorsam sisteme dusmesin diye ama noterde gorduler satisi yapamadi.

Gry
09-05-2014, 12:19
ceza varsa Mtv borcu diye söylüyor noter çalışanı, benimde başıma geldi hatta vergi borcum yok dedim görevli bayana siz bir kontrol edin cezanız varsa ondan dolayıda olabilir dedi.

Sonra internet sitesinden baktım radar cezam var ödedim ve 10 dk sonra satışı öyle yapabildim.

Yani trafik cezan varsa ve sistemde görüyorlarsa satış yapamazsın.

yusuf yılmaz
09-05-2014, 12:55
dediğim gibi sorumlu memur işlediyse satışta çıkar yok işlemediyse satışta çıkmaz gidip vergi dairesine sorun yoksa gidip satışı yapın bu kadar basit olay

Volkann
09-05-2014, 12:56
gib de çıkmıyorsa satışı engellemez eğer gib de çıkarsa satışı engeller.

low&slow
09-05-2014, 13:05
2 ay önce yediğim cezaya rağmen geçen hafta sorunsuz bir şekilde satışımı yaptım.

asot
09-05-2014, 14:18
gib'de görünmüyordu cezam, satışı yaptım, problem çıkmadı. Ayrıca noterdeki bayana sordum, gib'den mi bakıyorsunuz diye, hayır kendimize ait bir ekran var dedi..

OronteS
09-05-2014, 15:23
aracı sattım cezadan kurtuldum diye düşünmeyin faizli bi şekilde ödersin

mmtrıza
09-05-2014, 15:42
peki aracın satıştan önce cezası var ama noterde çıkmadı satış yapıldı sonradan gelen ceza aracı satan kişiyemi gelir ? eger aracı satan kişiye gelir oda beni ilgilendirmez derse kim sorumlu olur ?

GuneyOnur
09-05-2014, 15:46
Elinizde ceza makbuzu varsa fakat sisteme düşmemişse Gib.Gov.Tr'den sisteme girip Beyanlı Trafik Cezası ödeme kısmından bilgilerinizi ve makbuzun sıra ve seri nosunu girerseniz ödemeyi gerçekleştirirsiniz.%25 İndirimde yapıyor.

Merthan
09-05-2014, 15:49
Kesinlikle ceza varsa satış yapamazsın,bizim çok başımıza geldi arkadaşlarla falan.
Bankadan hemen ödedik ve satışı yaptık. 2 dakika içinde sisteme düşüyor yani korkulacak bişey değil.
Gidersiniz işlemlere başlamadan önce sorarsınız satışa engel durum var mı dersiniz 20 saniyede bakıyolar zaten,eğer varsa hiç işlemlere başlamadan en yakın bankadan öder satışı yaparsınız.

mmtrıza
09-05-2014, 16:22
Kesinlikle ceza varsa satış yapamazsın,bizim çok başımıza geldi arkadaşlarla falan.
Bankadan hemen ödedik ve satışı yaptık. 2 dakika içinde sisteme düşüyor yani korkulacak bişey değil.
Gidersiniz işlemlere başlamadan önce sorarsınız satışa engel durum var mı dersiniz 20 saniyede bakıyolar zaten,eğer varsa hiç işlemlere başlamadan en yakın bankadan öder satışı yaparsınız.

bende öyle biliyordum ama yorumlara bakınca kafam karışmıştı teşekkür ederim