PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec 2 egzoz sistemi

By_emre
10-05-2014, 09:45
2004 Model 135.000 km'de aracım egzoz sistemi orjinal sadece orta susturucu yerinde kumandalı egzoz ( vana ) mevcut hızlanmak istediğimde dip gaz yaptığımda çok ufak bir yığılma yapar gibi olup direk hızlanıyor bu hafif bir duraksama geri basınç'ın düşmesinden mi yapar acaba ? katalik vs hepsi duruyor ne gibi değişilikler yapmam gerekiyor geri basıncın düşmemesi için

MCN21
10-05-2014, 09:49
kapalıykende yapıyor mu ?

By_emre
10-05-2014, 09:51
kapalıykende yapıyor mu ?

Evet bunu yazmayı unuttum kapalı ikende aynı durumu yapıyor kapalıyken yapmasa tamam diyeceğimde kapalı ikende yapması tuhaf geldi :confused:

rebeloghy
10-05-2014, 12:12
Debriyaj ne durumda ? Benim baskı balata ömürlerini tamamlama sinyali veriyordu bu şekilde.

By_emre
10-05-2014, 18:43
Debriyaj ne durumda ? Benim baskı balata ömürlerini tamamlama sinyali veriyordu bu şekilde.

Dostum seyir halinde giderken gaza sert bir şekilde bas çek yapmam ile baskı balatanın alakası var mı ki ?

By_emre
11-05-2014, 17:30
Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok iyi olucak şimdi orta susturucuyu geri taktırıcam vanayı başka bölgeye koyabilirmiyim ?

rebeloghy
11-05-2014, 17:52
Dostum şöyle söyliyeyim debriyaj baskı balatan zaten gücü ileten organ. Hareket halinde gaza bastığında yük binen yer de bu oluyor. aynı araçtan vardı 120yle giderken mesela ayağını kaldır sonra bam diye tam bas , tekme yemis gibi fırlıyor mu ? yoksa rötarlı mı tepki veriyor ? Çok yarım debriyaj kaldırıyorsan yokuşta park , dur kalk vs durumları var ise debriyajdan dolayı olabilir. Kaç bindir kullanıyorsun araç ne durumda bilmiyorum . Ancak bende böyle belirtiler başlamıştı baskı balata güle güle derken

Bence : önce egzozu bir orjinale çevir. Ne değişiklik var bi bak. ona göre konuşulabilir

emregnal
11-05-2014, 21:53
Eğer gaza yüklendiğinde devir yükselip araç yığılma yapıyor ve gecikmeli hızlanıyorsa baskı balata ömrünü doldurmuş olabilir. Şuanki aracımı ilk aldığımda aynı problem vardı gaza yüklenince devir yükselip araba bağırıyordu ama gitmiyordu baskı balata değişince problem kalmadı.