PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bosna Hersek Üniversite Hkk.

LnchCntrl
11-05-2014, 18:20
Bu sene Bosna Hersek e üni okumak için gidicem, bi kaç tane üniversite araştırdım. Tech te de kesin bilen birileri çıkar diye düşünüp açtım konuyu,

Hayat şartları, ülkenin genel durumu ve okul gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.

ondertopcu
11-05-2014, 18:33
MR. K onur senin adresin

Mr.K
11-05-2014, 18:34
10yıldır yaşıyorum burda.
hayat aşırı ucuzdur.
ortalama 100-350 arasına kiralık ev bulursun(verdiğim fiyatlar max.)
yakıt 2.30 2.45 arası değişir(benzin dizel)
dizel araba sevilir,benzinli + hacimli arabadan nefret ederler
eski arabaların bol olduğu bir ülkedir
okul harici sıkılırsın yapıcak pek birşey yok(hatta hiçbişey yok)
eglence hayatı enteresandır aksam 7de başlar 11-12 en geç biter
eğlence gunlerı vardır(çarşı günü) onun harici %30 doluluk dahi yoktur.
et yemek vs ucuzdur(bedavadır hatta)
börek ayran 3lira karnın doyar
döner vs vardır sarajevoda
pizza ucuzdur
4milyon max nufusu olan bir ülke
sarajevo uni okursan avantajın mostar yakın 2side buyuk sehir belki seversen avantaj olur.
onun harici vize alıp mostardan 3saat dubrovnik vs yazları değerlendirilir.
1eu 1.94KM(convertible mark yapar)
1KM 1.15TL

bana sorarsan gelme o ayrıdava ben artık bıkkınlık durumundayım.Bunun harici başka diceğim bişey yok.Şimdilik aklıma gelen bunlar.

eklemeler yaptım diceğim şu ki al pegasustan uçak bileti in sarajevoya kal bi 3gün zaten fikir sahibi olursun ben ne desem boş,istanbuldan geldim kayseriden geliceksin aynışey değil.

LnchCntrl
11-05-2014, 18:46
Önce ilgin için teşekkürler

Olumlu bakıp sene kaybetmediğimi düşünürsek 5 yıl kadar orda olucam sanırım. Ve gerçekten tek sorun sosyal hayat ise ben bu sürenin geçici bi süre olduğunu düşünüp yaşayabilirim. Buna daha önceden 100 bin nüfuslu bi anadolu şehrinde 6 yıl kalarak kondisyon kazandım :D

Kayıtlar başlamadan önce mutlaka gidip kendim görücem , tekrar teşekkür ederim.

TigeR
11-05-2014, 18:48
Benim merak ettiğim bir soru var araştırmışsındır o yüzden soruyorum yanlış anlama.Bir sene hazırlık okuman gerek ya ingilizce için.Hiç ingilizce bilmeyen bir Türke nasıl ingilizce öğretecekler?
edit:kardeşim demişim yaş 24müş yeni gördüm pardon :)

Mr.K
11-05-2014, 18:49
gelmeden önce pm at karşılar gezdirir yedirir içirir yardımcı olurum sıkıntı etme.Hayırlısı olsun.

LnchCntrl
11-05-2014, 19:03
Benim merak ettiğim bir soru var araştırmışsındır o yüzden soruyorum yanlış anlama.Bir sene hazırlık okuman gerek ya ingilizce için.Hiç ingilizce bilmeyen bir Türke nasıl ingilizce öğretecekler?

Kardeşim eğitimi Türkçe olan okul var. Hatta yanılmıyorsam Rektörüde Türk.

Benim ingilizcem yok derecesinde. Ama son derece azimliyim öğrenicem.

Bu arada yaşım 21, hatta daha dün 21 oldum. Kayıt olurken niye öyle yaptım bende bilmiyorum :D

LnchCntrl
11-05-2014, 19:04
gelmeden önce pm at karşılar gezdirir yedirir içirir yardımcı olurum sıkıntı etme.Hayırlısı olsun.

Çok teşekkürler, ufak tefek sorularım olduğunda pm ile rahatsız ederim sanırım bu aşamada :)

skunk11
11-05-2014, 19:07
onur bende pm atayim mi gelirken?

TigeR
11-05-2014, 20:28
Kardeşim eğitimi Türkçe olan okul var. Hatta yanılmıyorsam Rektörüde Türk.

Benim ingilizcem yok derecesinde. Ama son derece azimliyim öğrenicem.

Bu arada yaşım 21, hatta daha dün 21 oldum. Kayıt olurken niye öyle yaptım bende bilmiyorum :D

Türkçe olan üniversitenin adını alabilir miyim?Hayırlısı olsun senin için de ve nice senelere :)

evolution_9
11-05-2014, 20:34
kizlari cok guzel bilgin oldun

Gko
11-05-2014, 21:15

hazırlığın başında benimde ingilizcem yoktu ve hocalar yabancıydı, ve emin ol türkçe konusmamaları çok daha iyi. bi hoca türkçe konustugunde o hocayla ingilizce konusman cok zor soruları ingilizce sorma zahmetinde bulunmuyosun. ama hocalar yabancı olunca sormaya cabalarken ogreniyosun:icon_tup:

G_TT_I
11-05-2014, 21:32
Şehirde güvenlik ne durumda birde üni'leri yök tanıyor mu?

aykutsafakyaman
11-05-2014, 21:49
10yıldır yaşıyorum burda.
hayat aşırı ucuzdur.
ortalama 100-350 arasına kiralık ev bulursun(verdiğim fiyatlar max.)
yakıt 2.30 2.45 arası değişir(benzin dizel)
dizel araba sevilir,benzinli + hacimli arabadan nefret ederler
eski arabaların bol olduğu bir ülkedir
okul harici sıkılırsın yapıcak pek birşey yok(hatta hiçbişey yok)
eglence hayatı enteresandır aksam 7de başlar 11-12 en geç biter
eğlence gunlerı vardır(çarşı günü) onun harici %30 doluluk dahi yoktur.
et yemek vs ucuzdur(bedavadır hatta)
börek ayran 3lira karnın doyar
döner vs vardır sarajevoda
pizza ucuzdur
4milyon max nufusu olan bir ülke
sarajevo uni okursan avantajın mostar yakın 2side buyuk sehir belki seversen avantaj olur.
onun harici vize alıp mostardan 3saat dubrovnik vs yazları değerlendirilir.
1eu 1.94KM(convertible mark yapar)
1KM 1.15TL

bana sorarsan gelme o ayrıdava ben artık bıkkınlık durumundayım.Bunun harici başka diceğim bişey yok.Şimdilik aklıma gelen bunlar.

eklemeler yaptım diceğim şu ki al pegasustan uçak bileti in sarajevoya kal bi 3gün zaten fikir sahibi olursun ben ne desem boş,istanbuldan geldim kayseriden geliceksin aynışey değil.

Bu kadar sıkıcı mı ya ben Trabzondan yakınıyorum orası daha beter heralde :)

Burak K.
11-05-2014, 22:01
Önce ilgin için teşekkürler

Olumlu bakıp sene kaybetmediğimi düşünürsek 5 yıl kadar orda olucam sanırım. Ve gerçekten tek sorun sosyal hayat ise ben bu sürenin geçici bi süre olduğunu düşünüp yaşayabilirim. Buna daha önceden 100 bin nüfuslu bi anadolu şehrinde 6 yıl kalarak kondisyon kazandım :D

Kayıtlar başlamadan önce mutlaka gidip kendim görücem , tekrar teşekkür ederim.

Bu düşünce çok tehlikeli. :) Bende öyle düşünerek antebe geldim,bursaya geri döneceğim günler/tatiller için şafak sayar oldum. Eğer bulunduğunuz şehirde çok aktif olarak sosyalseniz,bu konuda sıkıntı muhakkak çıkıyor... :(

LnchCntrl
11-05-2014, 22:11
Türkçe olan üniversitenin adını alabilir miyim?Hayırlısı olsun senin için de ve nice senelere :)

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi olması lazım, sende bi araştır istersen.

Teşekkür ederim hep beraber inşallah. :)

kizlari cok guzel bilgin oldun

Bende öyle duydum abi :D

hazırlığın başında benimde ingilizcem yoktu ve hocalar yabancıydı, ve emin ol türkçe konusmamaları çok daha iyi. bi hoca türkçe konustugunde o hocayla ingilizce konusman cok zor soruları ingilizce sorma zahmetinde bulunmuyosun. ama hocalar yabancı olunca sormaya cabalarken ogreniyosun:icon_tup:

Katılıyorum biraz zorlanarak öğrenilmesi bence en doğru ve en kalıcı olanı..

Şehirde güvenlik ne durumda birde üni'leri yök tanıyor mu?

Evet denklik sistemi var.

Bu düşünce çok tehlikeli. :) Bende öyle düşünerek antebe geldim,bursaya geri döneceğim günler/tatiller için şafak sayar oldum. Eğer bulunduğunuz şehirde çok aktif olarak sosyalseniz,bu konuda sıkıntı muhakkak çıkıyor... :(

Evet genel olarak sosyal bi insanım, insanlarla kolay iletişim kurabilirim . Memur çocuğu olmaktan kaynaklı gittiğin yere alışmaya çalışmanın beraberinde gelen ortamın güzelliklerini ön plana çıkarmak gibi yetiler zamanla gelişiyor. Bu konuyu hiç sorun yapmıyorum. Yardımınız için teşekkürler. :)

TigeR
11-05-2014, 22:42

tabiki hocaların türkçe bilmemesi çok daha iyi mecbur kalıyorsun ama benim sorum şu yani örneğin ''tired'' kelimesinin Türkçesini bilmeden nasıl yapacak onu diyorum çok zor olur gibi geldi :)

aynı şeyleri yaşadım Erzurum'dan yatay geçişle Kahramanmaraş'a geldim Adana'da yoktu bölümüm mecbur en yakın yer olduğu için.Ha Kahramanmaraş çok mu iyi tabi ki değil Erzurum'dan iyi olsa da :) en azından Adana'ya daha sık gidebiliyorum.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi olması lazım, sende bi araştır istersen.

Teşekkür ederim hep beraber inşallah. :)

bende teşekkür ederim kardeşim bir araştırayım :)

coastguard
11-05-2014, 22:42
Neden gidiyorsun ? niye gitmek istiyorsun ?Başında Türk hocaların olduğu okullar mı düşündüklerin?

Burak K.
11-05-2014, 22:43
aynı şeyleri yaşadım Erzurum'dan yatay geçişle Kahramanmaraş'a geldim Adana'da yoktu bölümüm mecbur en yakın yer olduğu için.Ha Kahramanmaraş çok mu iyi tabi ki değil Erzurum'dan iyi olsa da :) en azından Adana'ya daha sık gidebiliyorum.

Ben Antepten maraşa gelince ruhum daralıyor. :D Yaşar ya da Madoda bi dondurma yiyip,teras cafede bi çay içip hemen antebe geri kaçıyorum. :D

TigeR
11-05-2014, 22:55
Ben Antepten maraşa gelince ruhum daralıyor. :D Yaşar ya da Madoda bi dondurma yiyip,teras cafede bi çay içip hemen antebe geri kaçıyorum. :D
Zaten başka bir şeyi de yok (güzel birkaç piknik alanı dışında :D) ben Maraş'tan Antep'e gelince Avrupa görmüş gibi oluyorum :hahaha:

Octane
12-05-2014, 01:48
Kiev ulusal teknik universitesi. Git oku, butun avrupa ve amerikada gecerli diploman olsun muhendislik falan baraji gecen giriyor. Kievdesin zaten, hatunlar ya da ortami anlatmayayim. 5 yil degil 8 yilda da bitirirsin, bitirince kosturmana bagli dunyanin her yerinde is bulursun, bana da bir hayir duan yeter :)

LnchCntrl
12-05-2014, 07:28
Neden gidiyorsun ? niye gitmek istiyorsun ?Başında Türk hocaların olduğu okullar mı düşündüklerin?

Önceliğim hocaların Türk olması evet. İnşaat Mühendisliği düşünüyorum, diğer soruları pek anlayamadım açıklar mısın ?

LnchCntrl
12-05-2014, 07:30
Kiev ulusal teknik universitesi. Git oku, butun avrupa ve amerikada gecerli diploman olsun muhendislik falan baraji gecen giriyor. Kievdesin zaten, hatunlar ya da ortami anlatmayayim. 5 yil degil 8 yilda da bitirirsin, bitirince kosturmana bagli dunyanin her yerinde is bulursun, bana da bir hayir duan yeter :)

Geçenlerde biraz araştırdım okulun ücretleri beni aşıyor birde denklik ile ilgili net bilgi bulamadım.

Gko
12-05-2014, 08:37
tabiki hocaların türkçe bilmemesi çok daha iyi mecbur kalıyorsun ama benim sorum şu yani örneğin ''tired'' kelimesinin Türkçesini bilmeden nasıl yapacak onu diyorum çok zor olur gibi geldi :)

mimiklerle hareketlerle anlatıyo hocala öyle gap gibi durmuyo tired diyip geçmiyo anlamadıgını söyledigin zaman örnek veriyo veya hal ve hareketleriyle gösteriyo :)

emre.ates
12-05-2014, 09:28
yanlış anlamazsan bir şey sormak istiyorum neden bosna hersek neden yurt dışında bir okul düşünüyorsun. kiev de burgaristanda kıbrısta viana da azerbaycanda farklı ülkelerde okuyan arkadaşlarım var gidiş amaçları belli senin gidiş amacın nedir. Diploma alıp geri gelmek mi farklı bir hayat tecrübesimi dil öğrenmekmi eğitim kalitesi cok iyi olduğunu düşünmen mi yada türkiyedeki özel okullardan daha düşük fiyatta olmalarımı ayrıca yurt dışında türkce eğitim almak o da biraz garip geldi açıkçası bu arada inşaat müh son sınıf öğrencisiyim bu sorular zamanında benim aklımdan geçti yurt dışında okumayı bende düşünmüştüm ve araştırmıştım.

aykutsafakyaman
12-05-2014, 09:42

Ben okulu bırakıyorum :D Saka bi yana bu isin kosullari ne

Volkann
12-05-2014, 09:49
bosnada arkadaşım var ilk bulgaristanda başladı orda yapamadı bosnaya geçti bulgardan sonra bosna cennet geldi demişti.

siR
12-05-2014, 09:53
Yüksek lisans üni fiyatları ne kadar :D

aykutsafakyaman
12-05-2014, 10:16
Kiev isini bana biri bilgilendirsin

RSBurak
12-05-2014, 12:43
3 sene önce bende iusta okuyordum hazırlıktaydım maddi durumlardan dolayı dönmek zorunda kaldım ordaki arkadaşlarla hala görüşüyorum okul çok büyümüş bizim zamanımızda tek bina vardı :) araba kiralayıp mostar travnik belgrad filan yapılırdı haftasonu başkada yapılacak çok şey yoktu şu an nasıl bilmiyorum.Şimdi git deseler 1 dk düşünmem giderim :) ayrıca orda Türkçe eğitim veren bir üniversite açılmış geçen reklamlarını gördüm fiyatları şaka gibiydi bir araştırmak lazım ama ingilizce eğitim her zaman iyidir.Ben 7 ay gibi bir sürede baya akıcı şekilde öğrenmiştim hocalar yabancı olunca mecbur öğrenmek zorunda kalıyorsun.ORalara gidip Türkçe eğitim almak gereksiz olur bence.

Mr.K
12-05-2014, 13:04
guvenli bi ulke fakat soyle bi ornek veriyim
tum yollar gitgel tek serit
buyuk sehirlerde 3sert gitgel
ancaaak aksam 10dan sora sokakta araba bulamazsiniz :D
ya bilmiyorum bence gelme acik soyluyorjum

3sene turkdiliedebiyati okudum birktim uniyi,dersler lise sevigesindeydi oyle diim..
3turkce 4 bosnakca hirvatca dersim vardi oyle htrliorum..
+ olarak kizlari guzel diyenler sirbistana bi ugragin derim. burda hepsi koylu+biyiklari var :hehe: tercih meselesi seviyosabiz ayri hahauahaauah

Berkan
12-05-2014, 13:23

3sene turkdiliedebiyati okudum birktim uniyi,dersler lise sevigesindeydi oyle diim..
+ olarak kizlari guzel diyenler sirbistana bi ugragin derim. burda hepsi koylu+biyiklari var :hehe: tercih meselesi seviyosabiz ayri hahauahaauah

dayanamadım kusura bakmayın

:hehe::hehe::hehe:

2014 eurovision birincisi

http://rasyonelhaber.com/yeni/depo/haber/haberduQS1s.jpg

YavuzNaz
12-05-2014, 14:36

Arabayı Almandan, Karıyı Balkandan alıcaksın sözü bosna için geçerli değilmi yoksa :D

TigeR
12-05-2014, 15:46
mimiklerle hareketlerle anlatıyo hocala öyle gap gibi durmuyo tired diyip geçmiyo anlamadıgını söyledigin zaman örnek veriyo veya hal ve hareketleriyle gösteriyo :)

o kadar alttan alıyorlarsa iyiymiş o zaman benim de kız arkadaşım araştırıyordu da o yüzden sormuştum

LnchCntrl
13-05-2014, 15:36
yanlış anlamazsan bir şey sormak istiyorum neden bosna hersek neden yurt dışında bir okul düşünüyorsun. kiev de burgaristanda kıbrısta viana da azerbaycanda farklı ülkelerde okuyan arkadaşlarım var gidiş amaçları belli senin gidiş amacın nedir. Diploma alıp geri gelmek mi farklı bir hayat tecrübesimi dil öğrenmekmi eğitim kalitesi cok iyi olduğunu düşünmen mi yada türkiyedeki özel okullardan daha düşük fiyatta olmalarımı ayrıca yurt dışında türkce eğitim almak o da biraz garip geldi açıkçası bu arada inşaat müh son sınıf öğrencisiyim bu sorular zamanında benim aklımdan geçti yurt dışında okumayı bende düşünmüştüm ve araştırmıştım.

öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Amacım üniversite okuyup meslek edinmek. Okul Türkçe-İngilizce olsun hiç farketmez ben artı dil kesin öğrenicem.

Liseden mezun olalı 3 sene oldu defter kitap açmadan bi puan yaptım. Önümüzde ki sınava girincede büyük ihtimal %25 burs kazanıcam. Fiyat olayı beni en çok çeken sebeplerden biri neden diğer ülkeler değilde Bosna sorusunun cevabı tam olarak bu.

Espri amaçlı kız muhabbeti dönüyor, tabiki hepsi şaka. :) bu kadar tırıvırı sebeple okul yazan varsa kendine yazık eder diye düşünüyorum. ben hayatımı 2 senedir ciddi boyutta enine boyuna değerlendirdim oldukça uzun bi boşluk süresini bu şekilde değerlendirdim. Ben artık toplum içinde karakterimle gördüğüm saygıyı , güzel bir meslek sahibi olarakta görmek istiyorum.

Yanlış anlaşılmadım inşallah, ukalalık felan yapmıyorum kesinlikle samimice yazıyorum. Gidiş amacım tam olarak işte bu.

LnchCntrl
13-05-2014, 15:37
bosnada arkadaşım var ilk bulgaristanda başladı orda yapamadı bosnaya geçti bulgardan sonra bosna cennet geldi demişti.

Gidenler memnun. Bende araştırma yapıyorum.

Arkadaşınızla iletişime geçmenizi rica etsem, önerebileceği şeyler olabilir mi acaba ? :)

LnchCntrl
13-05-2014, 15:38
Yüksek lisans üni fiyatları ne kadar :D

Bişeyler duyuyorum ama kesin bi bilgi edinemedim. Bugünlerde temsilciğini arayıp tüm detayları öğrenicem. Buraya da yazarım..

LnchCntrl
13-05-2014, 15:40
3 sene önce bende iusta okuyordum hazırlıktaydım maddi durumlardan dolayı dönmek zorunda kaldım ordaki arkadaşlarla hala görüşüyorum okul çok büyümüş bizim zamanımızda tek bina vardı :) araba kiralayıp mostar travnik belgrad filan yapılırdı haftasonu başkada yapılacak çok şey yoktu şu an nasıl bilmiyorum.Şimdi git deseler 1 dk düşünmem giderim :) ayrıca orda Türkçe eğitim veren bir üniversite açılmış geçen reklamlarını gördüm fiyatları şaka gibiydi bir araştırmak lazım ama ingilizce eğitim her zaman iyidir.Ben 7 ay gibi bir sürede baya akıcı şekilde öğrenmiştim hocalar yabancı olunca mecbur öğrenmek zorunda kalıyorsun.ORalara gidip Türkçe eğitim almak gereksiz olur bence.

Bende bu şekilde düşünüyorum. Benim için dil öğrenmek aldığım net kararlardan biri.

Hele ingilizce eğitim daha iyi olur biraz gözümü korkutsada olumlu yorumlar teşvik edici. :)

LnchCntrl
13-05-2014, 15:42

Bıyıklılarsa kesin giderim sakallı varsa kendimi kaybederim :D

hollandaya git diyen olabilir ama demesin :D

muzurasd
15-05-2014, 15:41
benim arkadaş 6 ay kaldı bel fıtığı oluyodu :) bilmem anlatabildin mi geri dönmek zorunda kaldı

LnchCntrl
15-05-2014, 22:01
bana bunlarla gelin :D

VWci
16-05-2014, 05:15
Hocam gencsin, gidecegin yerdeki sosyal hayat cok onemli... Ona gore karar ver.... :)

LnchCntrl
16-05-2014, 08:40
Bol bol düşünüyorum yine bu aralar.

Bu şekilde bahaneler üretip bu okulu okumazsam, daha sonra somut olarak yapacağım hiç birşeyim yok.

Ya da bu parayı eğitimde değil ticarette kullanabilirim. Bu da fikir belkide dönüm noktam..

ErkanCanS
16-05-2014, 12:33
Barajı geçip istediğin bir bölümü para vererek okuyorsun.Sana verdikleri diplomanın ne kadar geçerliliği var bunu bir düşün derim.İşin bir de bu boyutu var bir şirket sahibi ya da bir şirketin insan kaynakları müdürü falan olsan iş başvurusu yapanların bu tarz diplomalarını göz önünde bulundurmaz mısın ? Bende kıbrıs ve bulgaristanı kafaya takmıştım baya.Kıbrısta yüzde yüz burslu okuyacaktım fakat mezun olduktan sonra iş imkanları kısıtlı.Gözle görülür bir önyargı mevcut.Eskiden bu tarz üniversiteleri yurtdışında okudum ben yaa diye insanlara yedirebiliyordun artık iş verenlerde uyandı duruma.

Edit : bu yazdıklarımı Türkiye'de yaşamak istediğinizi baz alarak yazdım.

LnchCntrl
16-05-2014, 15:50
Açıkçası denklik var deyip bu durumu daha fazla hiç kurcalamamıştım. Haklısın, bunun üstüne biraz araştırma yapıcam. Mezun olanlarla felan görüşmeye çalışıcam..