Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferrari Tarihinin EN Karanlık Günü!

ghibli06
12-05-2014, 13:43
Ferrari tarihinin en kara günü İspanya Grand Prix'inde yaşandı. Taraftarlar isyan etti. Hamilton’un Mercedes’inin son turda Raikkonen’in Ferrarisi’ne tur bindirmesi hazmedilemedi.

Dünyanın en prestijli yarış otomobili Ferrari'ye tarihinde ilk kez Formula 1’de tur bindirilmesine taraftarları isyan etti.

İspanya Grand Prix’sinde 66. ve son turda yarışı kazanan Lewis Hamilton’un, Ferrari ekürisinden Kimi Raikkonen’e tur bindirmesi özellikle İtalyanlar tarafından hazmedilemedi.

Uzun süre Montmelo’daki pisti terk etmeyen Ferrari taraftarları teknik ekibe protestoda bulunurken geçen yıl aynı pistte birinci olan Ferrari’nin kaptanı Fernando Alonso yarış sonrası “Büyük düş kırıklığı yaşıyorum. Bu hızla, bu otomobille hiçbir yere gidemeyiz. Taraftarların da beklentisi olmasın” açıklaması yaptı.

Raikkonen ise yarış sırasında seçilen stratejinin çılgınlık olduğunu söyledi. Bazı taraftarlar Maranello’daki Ferrari fabrikasının önünde toplanarak üzüntülerini dile getirdiler.

HURRIYET

alp1903
12-05-2014, 13:45
İyi ferrari biraz ucuzlar artık, şaka bi yana çok ilginç bi sezon olucak. :)

ghibli06
12-05-2014, 13:50
net görülüyor ki, Ferrari Jean Todt ve Ross Brawn gibi 2 deneyimli ismi bir şekilde gönderdiğinden beri adam gibi otomobil yapamadı...

Berkan
12-05-2014, 13:53
Silver Arrow şekli :)

Schumacherin içir acır valla hasta yatağında

Kahn23
12-05-2014, 13:54
Hamilton senelerdir istediği aracı bu sene buldu. Toto Wolff'u beğenmeyen insanlar şimdi görsünler nasıl araç yapıldığını.. Vettel'in de son 4 sezonda yaptığı gibi domine edebilir belki de..

Alonso > Biz, maalesef halen Barcelona’dan önceki konumumuzdayız. Mercedeslerin açtığı fark inanılmaz, 40 saniye. Bu onların potansiyelini gösteriyor. Bizim çok çalışmamız ve aradaki farkı kapatmamız gerekiyor.

alperkirman
12-05-2014, 13:56
adamlardaki taraftarlara bak futbol taraftarı gibi :)

EM-RE
12-05-2014, 13:58
Elimizi sürdüğümüz maşallah dediğimiz 40 gün yaşıyor biz 15 sene çalışıp aldık ya sonuç normal :D

Tunç
12-05-2014, 14:03
mercedes taraftarı olarak sevindim :)

muratburunce
12-05-2014, 14:08
ferrari baya prestij kaybedecek bu olaydan sonra mercedes'te bi okdr prim yapar

levent
12-05-2014, 14:30
Silver Arrow taraftarı olarak ciddi sevindim ben de :D

Akşam izliyim bari netten.

Volkann
12-05-2014, 14:38
Bu olay bence ferrariyi iyi gaza getirir.

Canselmo
12-05-2014, 14:51
bu forumula 1 e gelen kurallar bitirdi bizi ya 4-5 senedir adam akıllı yarış izleyemiyoruz.

Hersey lastik yakıt ve arabanın gücüne baglı kaldı pilotluk artık geride kaldı .. iyi olan takım ve arç yarışı kazanıyo ..

Ferrari bu sene cidden kötü hem araçları yavaş hemde arka taraftakı downforce eksikligi yüzündeen virajlarda da yavaşlar..

Bende uzun zamandır ferrari destekeyen biri olarak cok büyük hayal kırıklıgına ugradım

eleanor
12-05-2014, 15:13
Hamilton senelerdir istediği aracı bu sene buldu. Toto Wolff'u beğenmeyen insanlar şimdi görsünler nasıl araç yapıldığını.. Vettel'in de son 4 sezonda yaptığı gibi domine edebilir belki de..

Alonso > Biz, maalesef halen Barcelona’dan önceki konumumuzdayız. Mercedeslerin açtığı fark inanılmaz, 40 saniye. Bu onların potansiyelini gösteriyor. Bizim çok çalışmamız ve aradaki farkı kapatmamız gerekiyor.

Şaunki mercedes motorunun mimarı Ross Brown dır. Buranın altını çizmek isterim.Hibrit sisteme çalışmaya her takımdan önce başladılar.keza turbo motorada.Şunu sölemek gerekirse.Eğer şuanki mercedes amg de bulunan motorun aynısı redbull da olsa şuanki aero dinami ile.Redbull mercedesin önünde en az 1 saniye farkla bulunurdu.

Bu arada yarışı izleyemeyenler buyursun
Formula 1 İspanya GP Yarış 2014 720p HD Türkçe izle | FilmSmart.Net ' Yeni, 1080p & 720p Dizi & Film Dünyanız... (http://www.filmsmart.net/formula-1-ispanya-gp-yaris-2014-720p-hd-turkce-izle/)

coolvtec
12-05-2014, 15:50
şu anki mercedes motoru hakkında biraz bilgi verebilir misiniz arkadaşlar?

levent
12-05-2014, 15:58
şu anki mercedes motoru hakkında biraz bilgi verebilir misinzi arkasaşlar*

Abi direk budur,

MERCEDES AMG PETRONAS - PU106A Hybrid (http://www.mercedesamgf1.com/en/car/pu106a-hybrid/)

merttepe
12-05-2014, 16:12
şimdiki F1
http://img5a.flixcart.com/image/remote-control-toy/e/g/h/adraxx-super-powerful-f1-racing-full-function-rc-car-model-2525-400x400-imadq52sdpbgh28c.jpeg

Gerçek F1
http://www.imgbase.info/images/safe-wallpapers/sports/formula_1/33693_formula_1_f1_flames.jpg

Valla izlemesi hiç zevkli değil ama teknolojik olarak ilginç oldu arabalar.

merttepe
12-05-2014, 16:18
Bu arada italyanlar çok milliyetçi bu konuda. Yarış haftasonlarında heryer kapanıyor, kafelerde herkez Tvlere kilit yarış izleniyor. Hele modena tam fanatik memleket doğal olarak. Türkiyede kahvelerde nasıl maç izlenir, italya da F1de aynen öyle.

initial-D
12-05-2014, 19:32
Gazetenin verdiği bilgi yanlış ferrari tarihinde çok tur yedi

En ezicisi şampiyon olduğu sene schuminin 2003 hockenheimde kendi evinde problemsiz bir araçla montoyadan tur yemişti.

Hatta montoya 2.ye bile 1dk 5 saniye taktı

ghibli06
12-05-2014, 19:40
Gazetenin verdiği bilgi yanlış ferrari tarihinde çok tur yedi

En ezicisi şampiyon olduğu sene schuminin 2003 hockenheimde kendi evinde problemsiz bir araçla montoyadan tur yemişti.

Hatta montoya 2.ye bile 1dk 5 saniye taktı

evet ben de yediği turları hatırlıyorum, haberi yazan arkadaş genç sanırım ilk defa görüyor olabilir :) ama bu ferrari nin bu sene berbat olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazık kı :(

hitech
12-05-2014, 21:43
Mercedes Amg nin motoru cok akillica tasarlanmis turbonun emme türbini motorun on kisminda egzos türbini arka kisimda bir saft ile bagli bu tasarim hem turbo lagini azaltiyor hem emme ve egzoz turbinlerinin ayri olmasi motora daha soguk hava sagliyor boylece daha kucuk intercooler kullaniyorlar daha kucuk sidepod ve daha iyi aerodinami,motorla cok uyumlu calisan ers sistemi (kersin yeni jenerasyonu) sayesinde daha fazla zengin karisim kullanip daha fazla guc bulabiliyorlar.

BarKing
12-05-2014, 22:12
su ihtiyar bunak ecclestone geberse keskede f1 eski gunlerine donse

atituti
15-05-2014, 18:14
f1 i senelerdir izlemiyodum teknolojiyi gorunce sok oldum ne hibriti mk ecclestone anasını bellemiş organizasyonun iyice , başlarım teknolojiye 80 lere dönsünler bundan kat kat fazla izleyici oranı olur bu sporun

Eriador
11-06-2014, 10:31
2003 de Schumacher ispanya da Alonso dan tur yemisti . Ama bir sonraki yaris ona tur atmisti.

Ondan sonra ispanya sorgulanmaya baslanmisti hane ispyanya da iyisen her yerde iyisin diye ?

gan
11-06-2014, 10:44
F1'in eski keyfi kalmadı katılıyorum.
Teknolojik gelişmeler seyir keyfini azaltsada ileride bineceğimiz otomobiller için inanılmaz arge yaptıklarını düşünüyorum.

Tutup teknolojinin hat safhada olduğu bir organizasyonda 80-90'lı yılların teknolojisiyle yarışmalarına beklememiz otomotiv endüstrisini ileriye taşımaz.

Bir kaç kural düzenlemesiyle, biraz sınırlamaların kalkmasıyla eski heycanına kavuşur bence. Fakat bunu görür müyüz? Sanmıyorum...